Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.228 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
voda
0
Wall Street diep in het rood

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen staan met nog twee uur handel voor de boeg ruim in de min. De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,0 procent tot 2.862 punten, de Dow Jones index verloor 2,0 procent op 25.727 punten en de Nasdaq noteerde 2,6 procent lager op 7.780 punten.

Het handelsconflict tussen China en de VS voert de boventoon. China kondigde aan extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

Trump reageerde furieus. "Onze grote Amerikaanse bedrijven worden hierbij opgedragen om onmiddellijk op zoek te gaan naar een alternatief voor China, inclusief de terugkeer naar huis om te produceren in de Verenigde Staten. Dit biedt een geweldige kans voor de Verenigde Staten", concludeerde Trump.

We zien altijd een uitverkoop wanneer de spanningen escaleren," zei Art Hogan, strateeg voor National Securities. Hij voegde er aan toe dat de grote uitslagen ook versterkt worden door de dunne handel.

Naast de de aanval op China kwam ook Fed voorzitter Powell aan de beurt. Trump noemde de voorzitter een vijand. "Ik vraag me af wie onze grotere vijand is Powell of Xi?" twitterde de president Amerika.

De euro/dollar noteerde op 1,1141. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1071 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1078 op de borden.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een oktober-future West Texas Intermediate daalde 3,0 procent tot 53,67 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,8 procent lager bewoog op 58,81 dollar.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker noteerde 17,2 procent lager, na teleurstellende kwartaalcijfers.

HP INC. daalde 6,2 procent, na het nieuws donderdag nabeurs dat CEO Dion Weisler per 1 november vertrekt.

Speelgoedfabrikant Hasbro wil Entertainment One overnemen voor 4 miljard dollar. Marktvolgers denken dat het bod tot een biedoorlog zou kunnen leden. Hasbro noteerde 7,8 procent lager, terwijl Entertainment One 31,31 procent steeg.

Salesforce kwam met beter dan verwachte resultaten en wist daardoor 3,1 procent bij te schrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Amerikaans bedrijfsleven verwerpt oproep Trump

Gepubliceerd op 23 aug 2019 om 20:16 | Views: 1.118

WASHINGTON (AFN/RTR) - De uitlatingen van president Donald Trump over China zijn bij het Amerikaanse bedrijfsleven in het verkeerde keelgat geschoten. De zogeheten US Chamber of Commerce verwierp de opmerking van de president dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.

De invloedrijke lobbyclub wil namelijk niet dat de relatie tussen China en de VS nog verder verslechtert. "Hoewel we de frustratie van de president delen, geloven we dat voortdurende, constructieve betrokkenheid de juiste weg is", reageerde Myron Brilliant, vicevoorzitter en hoofd internationale zaken van de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

China heeft nieuwe importheffingen aangekondigd op 75 miljard dollar aan Amerikaanse goederen, waaronder auto's, ruwe olie en sojabonen. Trump ging hier in een reeks berichten op Twitter genadeloos hard op in. Zijn opmerkingen zorgden op de financiële markten voor een schrikreactie. Beleggers vrezen dat een verdere escalatie van de handelsoorlog tot een economische neergang leidt.
voda
0
Amerikaanse beurzen sluiten zwaar in de min

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag fors lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 2,6 procent tot 2.847 punten, de Dow Jones index verloor 2,4 procent op 25.630 punten en de Nasdaq noteerde 3,0 procent lager op 7.751 punten.

Het handelsconflict tussen China en de VS voerde de boventoon. China kondigde aan extra invoertarieven te willen invoeren over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar. De extra heffing van respectievelijk 10 procent en 5 procent zou in twee stappen worden geïmplementeerd per 1 september en vanaf 15 december.

Trump reageerde furieus. "Onze grote Amerikaanse bedrijven worden hierbij opgedragen om onmiddellijk op zoek te gaan naar een alternatief voor China, inclusief de terugkeer naar huis om te produceren in de Verenigde Staten. Dit biedt een geweldige kans voor de Verenigde Staten", concludeerde Trump.

We zien altijd een uitverkoop van aandelen wanneer de spanningen escaleren," zei Art Hogan, strateeg voor National Securities. Hij voegde er aan toe dat de grote uitslagen ook versterkt worden door de dunne handel.

Naast de de aanval op China kwam ook Fed voorzitter Powell aan de beurt. Trump noemde de voorzitter een vijand. "Ik vraag me af wie onze grootste vijand is Powell of Xi?" twitterde de president Amerika.

Jerome Powell, voorzitter de Fed, gaf in Jackson Hole aan dat de centrale bank de economische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houdt en daar naar zal handelen.
De voorzitter sloot de deur niet voor meer rente verlagingen maar wilde zich nergens op vast laten pinnen, "we kiezen voor een flexibele benadering".

Voor de speech van Powell had de markt de kans op een rente verlaging van 25 basispunten ingeschat op 95,8 procent, daarna steeg deze naar bijna 100 procent. 5 procent van de markt denkt zelfs dat een verlaging van 50 basispunten in het vat zit.

Voorbeurs werd bekend gemaakt dat de de verkoop van nieuwe eengezinswoningen in de Verenigde Staten in juli is gedaald. De verkoop van eengezinswoningen nam vorige maand op maandbasis, aangepast voor seizoensinvloeden, met 12,8 procent af tot een geannualiseerd aantal van 635.000 stuks. Er was gerekend 650.000 verkochte nieuwe woningen.

De euro/dollar noteerde op 1,1134. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1069 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1082 op de borden.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,18 dollar lager, of 2,1 procent, op 54,17 dollar.

Bedrijfsnieuws

Foot Locker noteerde 18,9 procent lager, na teleurstellende kwartaalcijfers.

HP INC. daalde 5,9 procent, na het nieuws donderdag nabeurs dat CEO Dion Weisler per 1 november vertrekt.

Speelgoedfabrikant Hasbro wil Entertainment One overnemen voor 4 miljard dollar. Marktvolgers denken dat het bod tot een biedoorlog zou kunnen leden. Hasbro noteerde 8,9 procent lager, terwijl Entertainment One 31,31 procent steeg.

Salesforce kwam met beter dan verwachte resultaten en wist daardoor 2,3 procent bij te schrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump dreigt met verhogingen importheffingen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft aangekondigd de importheffingen op Chinese goederen verder te verhogen, nadat China met heffingen op Amerikaanse goederen op de proppen kwam.

Trump wil, zo liet hij op Twitter weten, per 1 oktober een importheffing van 25 procent op 250 miljard dollar aan Chinese goederen verhogen naar 30 procent.

Per 1 september zouden de Verenigde Staten ook een heffing van 10 procent invoeren op 300 miljard dollar aan Chinese goederen die nog niet werden belast. Dit tarief trekt Trump nu echter op naar 15 procent.

China kondigde vrijdag aan extra importheffingen te willen invoeren over Amerikaanse goederen ter waarde van 75 miljard dollar. Deze worden per 1 september en vanaf 15 december doorgevoerd.

Trump reageerde vrijwel direct furieus op deze aankondiging uit Beijing. "Onze grote Amerikaanse bedrijven worden hierbij opgedragen om onmiddellijk op zoek te gaan naar een alternatief voor China, inclusief de terugkeer naar huis om te produceren in de Verenigde Staten. Dit biedt een geweldige kans voor de Verenigde Staten", concludeerde Trump.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
hirshi
0
Mijn keuze?

Facebook shorten.
Wordt verdrongen door what's app

Long Booking.com voormalig priceline
Prijzig aandeel maar relatief lage k/w
Een koop.

Iberdrola ook een mooie tip van Martien Hafkamp
Ben zelf klant van Iberdrola en onder de indruk van hun efficiency en markt aandeel.
Superaandeel.

voda
0
VS en Japan sluiten principe-akkoord

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Staten en Japan hebben een principe-akkoord bereikt over een handelsdeal. Dit zei de Amerikaanse president Donald Trump zondag aan de zijlijn van de G7-top in de Franse badplaats Biarritz.

Hierdoor kunnen de VS meer landbouwproducten exporteren naar Japan, aldus Trump. Vooral mais zal zijn weg naar het land van de rijzende zon weten te vinden, aldus de Amerikaanse president.

Anderzijds blijft de deur in Amerika voor Japanse auto's open, hoewel eerder opgelegde importheffingen niet worden teruggedraaid. Heffingen op andere Japanse producten komen wel te vervallen, zei handelsgezant Robert Lighthizer.

De Japanse premier Shinzo Abe waarschuwde zondag wel dat er nog werk te doen is alvorens de deal volledig rond is.

Analisten van Nomura noemden de deal positief voor Japanse autofabrikanten. Er was enige vrees dat de VS de heffingen nog zouden opvoeren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Third Point bouwt belang op in brillenreus EssilorLuxottica

(ABM FN-Dow Jones) Het Amerikaanse hedgefonds Third Point heeft een belang opgebouwd in EssilorLuxottica, het bedrijf dat Ray-Ban-zonnebrillen maakt. Dat meldde persbureau Reuters zondag.

Third Point probeerde eerder veranderingen door te voeren bij grote bedrijven zoals Nestlé en Campbell Soup.

Het hedgefonds wordt gerund door de miljardair Daniel Loeb. Die mengt zich daarmee in een machtsstrijd die woedt binnen de grootste fabrikant van lenzen en brillen ter wereld, die ontstond door de fusie van het Franse Essilor met het Italiaanse Luxottica vorig jaar.

De fusie, die gelijkwaardig heette te zijn, ontaardde in een een strijd om de controle tussen de oprichter van Luxottica, Leonardo del Vecchio, en de topman van Essilor, Hubert Sagnieres. In mei kondigden de twee partijen een wapenstilstand af, maar het bedrijf blijft in onzekerheid terwijl er wordt gezocht naar een CEO die de 600 miljoen euro aan jaarlijkse kostenbesparingen kan leveren die beloofd werden bij de fusie.

Third Point heeft volgens twee bronnen van Reuters gesproken met Del Vecchio, die een derde van het bedrijf bezit en uitvoerend directievoorzitter is. Welk belang Third Point heeft opgebouwd en waarover de twee hebben gesproken, is niet bekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'JAB werkt aan oorlogskas voor overnames'

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 08:33 | Views: 325

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Investeerder JAB Holding wil de komende jaren tal van overnames doen. De eigenaar van onder meer koffiemerk Jacobs Douwe Egberts, maar ook merken als Keurig, Dr Pepper en Pret-A-Manger, zou circa 8 miljard dollar willen ophalen in een investeringsronde om de deals mee te bekostigen. Dat schreef zakenkrant Financial Times.

JAB zou al de nodige lijntjes hebben uitgezet naar potentiële investeerders. In zijn overnamehonger zou het volgens ingewijden mikken op een uitbreiding van zijn aanwezigheid op het gebied van dierenzorg. Eerder dit jaar nam JAB een netwerk van Amerikaanse dierenklinieken over. Dat was voor de investeerder al de tweede deal in deze branche in korte tijd.

JAB wilde tegen de krant geen commentaar geven.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,6 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen te herstellen van de forse verliezen vrijdag, nadat Beijing vrijdag extra invoertarieven over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar aankondigde. De extra heffingen van respectievelijk 10 procent en 5 procent zouden in twee stappen worden geïmplementeerd, per 1 september en vanaf 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Maandag slaan de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag "zeer serieus" met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee "zeer goede telefoontjes" van Beijing heeft ontvangen.

"China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: later we terugkeren naar de [onderhandelings] tafel", zei Trump "Ik heb daar veel respect voor", zei Trump.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag met de VS te willen blijven praten over een nieuwe handelsdeal. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

"Groot respect voor het feit dat president Xi en zijn vertegenwoordigers streven naar "een kalme oplossing. Zo onder de indruk dat ze bereid zijn om de feiten zo nauwkeurig te beschrijven. Daarom is hij een groot leider en vertegenwoordigt hij een groot land. De gesprekken gaan door!", twitterde Trump.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de orders duurzame goederen en de Chicago Fed activiteitsindex van juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1116. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

GoPro noteerde in de elektronische handel voorbeurs 1,5 procent hoger, nadat de producent van sportcamera's meldde dat handelstarieven naar verwachting geen effect hebben op de financiële prestaties van het concern in de tweede helft van 2019.

Apple noteerde voorbeurs 1,7 procent hoger, terwijl Alphabet, de moedermaatschappij van Google, voorbeurs 1,5 procent steeg.

Amgen neemt voor 13,4 miljard dollar in contanten Celgene's psoriasis-behandeling over. Amgen noteede voorbeurs vlak, terwijl Celgene 0,3 procent steeg.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 2,6 procent lager op 2.847,11 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het rood op 25.628,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,0 procent tot 7.751,77 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meer orders duurzame goederen in VS

(ABM FN-Dow Jones) De nieuwe orders voor duurzame goederen zijn in juli harder dan verwacht gestegen. Dit bleek maandag uit cijfers van de Amerikaanse overheid.

De orders stegen op maandbasis met 2,1 procent, na een neerwaarts bijgestelde stijging met 1,8 procent in juni. Eerder werd voor juni een percentage van 2,0 procent gemeld.

De verwachting van economen voor juni lag vooraf op een stijging met 1,1 procent.

Exclusief vervoersmiddelen daalden de orders in juli met 0,4 procent. Exclusief defensie-orders namen de orders met 1,4 procent toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chicago Fed ziet verzwakking economische activiteit VS

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in juli gedaald. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index daalde van 0,03 positief in juni naar 0,36 negatief in juli.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street beweegt richting hoger opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen maandag af op een hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen te herstellen van de forse verliezen vrijdag, nadat Beijing vrijdag extra invoertarieven over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar aankondigde. De extra heffingen van respectievelijk 10 procent en 5 procent zouden in twee stappen worden geïmplementeerd, per 1 september en vanaf 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Maandag slaan de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag "zeer serieus" met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee "zeer goede telefoontjes" van Beijing heeft ontvangen.

"China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: later we terugkeren naar de [onderhandelings] tafel", zei Trump "Ik heb daar veel respect voor", zei Trump.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag met de VS te willen blijven praten over een nieuwe handelsdeal. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

"Groot respect voor het feit dat president Xi en zijn vertegenwoordigers streven naar "een kalme oplossing. Zo onder de indruk dat ze bereid zijn om de feiten zo nauwkeurig te beschrijven. Daarom is hij een groot leider en vertegenwoordigt hij een groot land. De gesprekken gaan door!", twitterde Trump.

Op macro-economisch vlak werd maandag voorbeurs bekend dat de nieuwe orders duurzame goederen in juli harder dan verwacht zijn gestegen. Op maandbasis was sprake van een stijging met 2,1 procent, terwijl gerekend werd op een stijging van 1,1 procent.

De Chicago Fed National Activity Index is in juli gedaald, wat wijst op een verzwakking van de Amerikaanse economie. De index daalde van 0,03 positief in juni naar 0,36 negatief in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1116. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,9 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

GoPro noteerde in de elektronische handel voorbeurs 2,8 procent hoger, nadat de producent van sportcamera's meldde dat handelstarieven naar verwachting geen effect hebben op de financiële prestaties van het concern in de tweede helft van 2019.

Cisco Systems steeg 1,0 procent, nadat het concern de overname van CloudCherry aankondigde.

Apple noteerde voorbeurs 1,7 procent hoger, terwijl Alphabet, de moedermaatschappij van Google, voorbeurs 0,9 procent steeg.

Amgen neemt voor 13,4 miljard dollar in contanten Celgene's psoriasis-behandeling over. Amgen noteede voorbeurs 2,6 procent lager, terwijl Celgene 3,3 procent steeg.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 2,6 procent lager op 2.847,11 punten. De Dow Jones index eindigde 2,4 procent in het rood op 25.628,90 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 3,0 procent tot 7.751,77 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump drukt weer stempel op Wall Street

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 14:50 | Views: 2.119

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan maandag voor een hogere opening. De gematigde toon van de Amerikaanse president Donald Trump met betrekking tot de handelsstrijd met China zorgt naar verwachting weer voor enige opluchting onder beleggers. Voor het weekend bezigde Trump nog dreigende taal in de richting van Peking wat vrijdag voor dieprode koersborden zorgde in New York.

Volgens Trump heeft Peking contact met de VS opgenomen en aangegeven dat China weer wil praten. Gevraagd naar een eventueel uitstel van verdere tarieven op Chinese producten zei Trump later dat "alles mogelijk is". De zalvende woorden van maandag staan haaks op de uitlatingen die Trump eerder deed. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken kon maandag overigens niet bevestigen dat het telefoontje waarnaar Trump verwees heeft plaatsgevonden.

Voor het weekend veroorzaakte de president een schokgolf op de financiële markten. In een reeks tweets kondigde hij een verdere verhoging van de importtarieven aan. Trump deed dat uit woede op de door China aangekondigde importheffingen. Trump liet tevens weten dat Amerikaanse bedrijven maar beter op zoek kunnen gaan naar alternatieven voor productie in China.

Principeakkoord

Ondertussen sloot Trump al wel een principeakkoord met Japan. Dat land zou onder meer toegezegd hebben om landbouwproducten uit de VS te zullen kopen. Hoe de afspraken er precies uitzien, is nog niet naar buiten gebracht.

Qua bedrijven weet Amgen de ogen op zich gericht. De farmaceut neemt voor 13,4 miljard dollar de wereldwijde rechten van het psoriasismiddel Otezla over van biotechnoloog Celgene. De deal maakt op zijn beurt weer onderdeel uit van de megaovername van Celgene door Bristol-Myers Squibb. Met de verkoop van de Otezla-rechten hoopt Bristol-Myers Squibb de goedkeuring te krijgen voor de Celgene-deal ter waarde 74 miljard dollar.

Zonnepanelen

Tesla komt steeds meer onder vuur te liggen vanwege problemen met zijn zonnepanelen. Ook webwinkelreus Amazon doet nu zijn beklag over over de installaties die brandgevaarlijk zouden zijn. Eerder klaagde winkelreus Walmart de panelenmaker om die reden al aan.

Verder reageren beleggers op beter dan verwachte cijfers over het aantal orders voor duurzame goederen. Later volgen nog data over de huizenmarkt in grote steden.

Wall Street sloot de week vrijdag af in mineur. De Dow-Jonesindex eindigde 2,4 procent lager op 25.628,90 punten. De brede S&P 500 daalde 2,6 procent naar 2847,11 punten en techbeurs Nasdaq speelde 3 procent kwijt tot 7751,77 punten.
voda
0
Beyond Meat maakt 'kip' voor KFC

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 16:10 | Views: 0

LOS ANGELES (AFN/BLOOMBERG) - Beyond Meat kan binnenkort mogelijk weer een grote fastfoodketen aan zijn klantenkring toevoegen: KFC. De fabrikant van vleesvervangers heeft een diervriendelijk alternatief ontwikkeld voor de gefrituurde kip waar het kiprestaurant om bekendstaat.

Vooralsnog gaat het om een zeer lokale proef in de Verenigde Staten. Klanten van een KFC-vestiging in de stad Atlanta mogen dinsdag bij een bestelling gratis proeven van de vegan 'fried chicken'.

De feedback van klanten wordt gebruikt om te bepalen of de nepkip van Beyond Meat geschikt is voor een breder publiek, zo laat KFC weten. Of de ruim zestig vestigingen in Nederland ook aan de beurt komen is dus nog onduidelijk.
voda
0
Patentzaken tegen chipbedrijf TSMC

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 19:35 | Views: 247

SANTA CLARA (AFN) - De Amerikaanse chiptoeleverancier GlobalFoundries heeft rechtszaken aangespannen tegen Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) over vermeende schending van patenten. TSMC is een belangrijke toeleverancier aan bijvoorbeeld Apple en een grote klant van de Nederlandse chipmachinemaker ASML.

Het gaat om zestien punten rond vermeende patentinbreuk door het Taiwanese TSMC die werden ingediend bij autoriteiten en rechtbanken in de Verenigde Staten en Duitsland. Een van de eisen is dat de import van sommige producten van Apple in die landen wordt stopgezet omdat die chips van TSMC bevatten waarbij patentrechten van GlobalFoundries werden geschonden. Ook wil het Californische GlobalFoundries een "significante" schadevergoeding van TSMC.

TSMC levert ook apparatuur aan grote bedrijven als Broadcom, Nvidia en Qualcomm, terwijl diens producten ook zijn te vinden in servers, computers en veel andere internetelektronica. Volgens GlobalFoundries maakt TSMC onwettig gebruik van cruciale patentbezittingen van de onderneming.
voda
0
Wall Street kleurt groen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen staan met nog twee uur handel voor de boeg in de plus.

De toonaangevende S&P 500 index steeg 0,9 procent tot 2.871,22 punten, de Dow Jones index won 0,8 procent op 25.838,50 punten en de Nasdaq noteerde 1,0 procent hoger op 7.829,45 punten.


Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen te herstellen van de forse verliezen van vrijdag, nadat Beijing vrijdag extra invoertarieven over Amerikaanse importen ter waarde van 75 miljard dollar aankondigde. De extra heffingen van respectievelijk 10 procent en 5 procent zouden in twee stappen worden geïmplementeerd, per 1 september en vanaf 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Maandag slaan de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag "zeer serieus" met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee "zeer goede telefoontjes" van Beijing heeft ontvangen.

"China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: later we terugkeren naar de [onderhandelings] tafel", zei Trump "Ik heb daar veel respect voor", zei Trump.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag met de VS te willen blijven praten over een nieuwe handelsdeal. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

"Hoe het nu precies zit met de telefoontjes is niet duidelijk maar het lijkt er wel op dat Trump bezorgd is geraakt na de steile daling op de aandelenmarkten", aldus senior analist Edward Moya van Oanda.

"De grote escalatie door Trump in de tariefoorlog is een riskante zet, willekeurig en te snel, één die de Amerikaanse consument pijn zal doen en de Amerikaanse economie mogelijk dichterbij een recessie zal brengen rond de verkiezingen van 2020", stelt Moya.

Op macro-economisch vlak werd maandag voorbeurs bekend dat de nieuwe orders duurzame goederen in juli harder dan verwacht zijn gestegen. Op maandbasis was sprake van een stijging met 2,1 procent, terwijl gerekend werd op een stijging van 1,1 procent.

De Chicago Fed National Activity Index is in juli gedaald, wat wijst op een verzwakking van de Amerikaanse economie. De index daalde van 0,03 positief in juni naar 0,36 negatief in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1102. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

Olie noteerde maandag tot 0,9 procent lager

Bedrijfsnieuws
GoPro noteerde 1,5 procent hoger, nadat de producent van sportcamera's meldde dat handelstarieven naar verwachting geen effect hebben op de financiële prestaties van het concern in de tweede helft van 2019.

Cisco Systems steeg 0,8 procent, nadat het concern de overname van CloudCherry aankondigde.

Amgen neemt voor 13,4 miljard dollar in contanten Celgene's psoriasis-behandeling over. De aandelen van Amgen en Celgene werden beide 2,9 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Macron: deal met VS over techbelasting

Gepubliceerd op 26 aug 2019 om 20:13 | Views: 598

BIARRITZ (AFN/BLOOMBERG) - Frankrijk en de Verenigde Staten hebben een deal bereikt over de Franse plannen voor belastingen op grote technologiebedrijven, waaronder Google, Amazon en Facebook. Dat verklaarde de Franse president Emmanuel Macron op de G7-top in het Franse Biarritz.

Volgens Macron in een gezamenlijke persconferentie met zijn Amerikaanse collega Donald Trump is een goede overeenkomst getekend rond de techtaks, zonder veel details te geven. Trump had juist gedreigd met Amerikaanse heffingen op Franse wijnen in reactie op de Franse belastingplannen. Trump wilde in Biarritz niet zeggen of die wijntaks nu van tafel is, maar grapte wel dat zijn vrouw erg van Franse wijn houdt.

Volgens de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire zijn de Amerikaanse plannen voor tarieven op Franse wijn definitief van de baan. Macron wil nu internationale regelgeving voor hogere belastingen op grote techbedrijven die nu te weinig belasting zouden betalen.
voda
0
Amerikaanse indices sluiten hoger

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen zijn maandag met winst gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,1 procent hoger tot 2.878,47 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 25.898,08 punten en de Nasdaq noteerde 1,3 procent hoger op 7.853,74 punten.


Daarmee lijken de Amerikaanse beurzen te herstellen van de forse verliezen van vrijdag, nadat Beijing vrijdag extra importheffingen op Amerikaanse goederen ter waarde van 75 miljard dollar aankondigde. De extra heffingen zullen in twee stappen worden doorgevoerd, per 1 september en vanaf 15 december. Trump dreigde daarop de heffingen op Chinese importgoederen verder te verhogen.

Maandag sloegen de twee kemphanen echter een verzoenende toon aan. De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag "zeer serieus" met Beijing in onderhandeling te gaan, nadat Washington twee "zeer goede telefoontjes" uit het Chinese kamp heeft ontvangen.

"China belde gisteravond onze tophandelaren en zei: laten we terugkeren naar de [onderhandelings]tafel", zei Trump "Ik heb daar veel respect voor", voegde Trump toe.

Hoewel het Chinese ministerie van buitenlandse zaken zei niet op de hoogte te zijn van dergelijke telefoontjes, zei Beijing maandag wel met de VS te willen blijven praten over een nieuw handelsakkoord. Beijing waarschuwde dat een ontkoppeling van de Verenigde Staten en China tot chaos op de markt zal leiden.

Tijdens de persconferentie na de G7 in Frankrijk gaf Trump aan dat hij denkt dat China erg graag een deal wil maken.

"Hoe het nu precies zit met de telefoontjes is niet duidelijk maar het lijkt er wel op dat Trump bezorgd is geraakt na de steile daling op de aandelenmarkten", aldus senior analist Edward Moya van Oanda.

"De grote escalatie door Trump in de handelsoorlog is een riskante zet, willekeurig en te snel, één die de Amerikaanse consument pijn zal doen en de Amerikaanse economie mogelijk dichterbij een recessie zal brengen rond de verkiezingen van 2020", stelt Moya.

Ook econoom Chetan Ahya van Morgan Stanley sluit een recessie niet uit. "Als de VS de importheffingen op alle Chinese goederen verhoogt tot 25% en China hierop met vergelijkbare maatregelen komt die 4 tot 6 maanden van kracht blijven, dan zijn wij van mening dat de wereldeconomie binnen 6-9 maanden in een recessie zal belanden", aldus Chetan Ahya.

Op macro-economisch vlak werd maandag voorbeurs bekend dat de nieuwe orders voor duurzame goederen in juli harder dan verwacht zijn gestegen. Op maandbasis was sprake van een stijging met 2,1 procent, terwijl gerekend werd op een stijging van maar 1,1 procent.

De Chicago Fed National Activity Index is daarentegen in juli gedaald, wat wijst op een verzwakking van de Amerikaanse economie. De index daalde van 0,03 positief in juni naar 0,36 negatief in juli.

De euro/dollar noteerde op 1,1097. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1120 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1144 op de borden.

De oktober-future voor een vat ruwe olie sloot maandag op de New York Mercantile Exchange 0,53 dollar lager, of 1 procent, op 53,64 dollar.

Bedrijfsnieuws

Cisco Systems steeg 1,1 procent, nadat het concern de overname van CloudCherry aankondigde.

Amgen neemt voor 13,4 miljard dollar in contanten Celgene's psoriasis-behandeling over. De aandelen van Amgen en Celgene werden beide 3,2 procent meer waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Meevallende boete voor Johnson & Johnson

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Johnson & Johnson Inc
$ 127,80 -0,03 -0,02 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel Johnson & Johnson is maandag 0,8 procent hoger gesloten en kreeg daar in de handel nabeurs nog eens enkele procenten bovenop, nadat een rechter de farmaceut een veel lagere boete oplegde dan verwacht.

Een Amerikaanse rechter uit het district Cleveland County bepaalde dat Johnson & Johnson 572 miljoen dollar moet betalen omdat het medeverantwoordelijk was voor de opiatencrisis in het Amerikaanse Oklahoma.

Daarmee is de boete veel lager dan de circa 1 miljard dollar waarop werd gerekend door analisten en de 17 miljard dollar die de openbare aanklager had geeist.

Het betreft een rechterlijke uitspraak in een lange serie van vergelijkbare claims in heel de VS, die overigens niet alleen tegen Johnson & Johnson zijn gericht maar ook tegen sectorgenoten.

Purdue Pharma en Teva Pharmaceuticals besloten eerder al in Oklahoma te schikken voor bedragen van respectievelijk 270 miljoen en 85 miljoen dollar.

Ondanks dat de boete analisten zal meevallen, heeft Johnson & Johnson al wel bekend gemaakt tegen de uitspraak in beroep te gaan. De farmaceut zegt "gegronde redenen" te hebben om dit te doen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vlakke futures

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een vlakke opening tegemoet.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Sommige analisten waarschuwden dat de verzoenende toon van de presidenten Trump en Xi de afgelopen dagen weinig heeft veranderd aan de onderliggende redenen voor de handelsoorlog.

De Aziatische markten sloten dinsdagochtend overwegend hoger en de Europese beurzen stonden ook weinig veranderd dinsdag. Maandag steeg Wall Street nadat Trump beweerde dat China mogelijk het handelsoverleg wil hervatten. De positieve reactie op de aandelenbeurzen was misschien een beetje overdreven, zei James Athey van Aberdeen Standard.

De versie die Trump gaf werd "agressief ontkend" door de hoofdredacteur van de Chinese staatskant the Global Times, zei Athey. "China zal niet onderhandelen onder de bedreiging van deze enorme heffingen en de dreiging naar Huawei. Op dit moment is het de vraag wie het eerst met de ogen knippert en niemand lijkt opzij te willen sturen. Daarom is de markt vandaag wat lager", zei Athey.

Europese beleggers keken ook naar Duitse groeicijfers voor het tweede kwartaal, die wezen op een krimp van 0,1 procent voor de Duitse economie. Volgens ING waren er bij nadere beschouwing wel wat lichtpuntjes in de rapportage, die eerdere ramingen bevestigde, maar blijven de vooruitzichten vooralsnog mager.

Uit de Verenigde Staten volgen vandaag twee cijfers, namelijk de huizenprijsindex over juni en het consumentenvertrouwen over augustus berekend door The Conference Board. Voor de eerste index is geen prognose beschikbaar. Voor het vertrouwenscijfer wordt een daling voorzien van 135,7 naar 128,5.

De olieprijs steeg. Een oktober-future West Texas Intermediate noteerde 1,3 procent in het groen op 54,34 dollar, terwijl voor een november-future Brent 58,84 dollar werd betaald, een stijging van 0,1,2 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1106. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1101 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1097 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Boeing wordt voor de rechter gesleept door het Russische Avia Capital Services. Dit dochterbedrijf van Rostec, dat vliegtuigen verhuurt, is daarmee het eerste bedrijf dat een claim indient omdat de 737 MAX toestellen van Boeing aan de grond moeten blijven van de luchtvaartinstanties na twee dodelijke crashes. Avia claimt 115 miljoen dollar aan geleden schade plus een extra strafvergoeding. Boeing klom 0,3 procent voorbeurs.

Alphabet's dochterbedrijf Google zal niet toestaan dat gebruikers "cookies" geheel kunnen blokkeren. Dit zijn kleine bestanden die internetbedrijven achterlaten op computers om gebruikers te kunnen volgen, ten behoeve van adverteerders met name. Gebruikers krijgen wel middelen om het gebruik van cookies te beperken, maar volledig blokkeren zou volgens Google contraproductief kunnen zijn voor de pivacy van de gebruiker. Alphabet stond voorbeurs vlak.

Johnson & Johnson moet 572 miljoen dollar betalen omdat het farmaceutische bedrijf heeft bijgedragen aan de opioidencrisis in de staat Oklahoma. Dat heeft een rechter uit die landbouwstaat in het Midwesten van de VS besloten. Twee andere farmaceutische bedrijven hebben deze zaak afgedaan met een schikking. Johnson & Johnson zou een misleidende marketingcampagne gelanceerd om het publiek ervan te overtuigen dat opioiden een laag verslavingsrisico hebben en passend zijn als behandeling voor chronisch pijnklachten. "De toename van opioïdenverslaving en sterfgevallen door overdoses na de gelijktijdige toename van omzet aan opiaten in Oklahoma was geen toeval." oordeelde de rechtbank. Het aandeel Johnson & Johnson stond voorbeurs 1,9 procent hoger.


Slotstanden
Wall Street sloot maandag met winst. De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 1,1 procent hoger op 2.878,47 punten, de Dow Jones index won 1,0 procent op 25.898,08 punten en de Nasdaq eindigde 1,3 procent hoger op 7.853,74 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.228 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 734 735 736 737 738 739 740 741 742 743 744 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 872,18 +5,67 +0,65% 15:17
AMX 932,26 +3,58 +0,39% 15:17
ASCX 1.198,11 +9,56 +0,80% 15:02
BEL 20 3.883,18 +19,92 +0,52% 15:17
Germany40^ 18.054,60 +193,80 +1,09% 15:17
US30^ 38.322,01 +71,56 +0,19% 14:49
US500^ 5.030,71 +13,79 +0,27% 15:17
Nasd100^ 17.286,10 +76,18 +0,44% 15:17
Japan225^ 37.591,21 -132,62 -0,35% 15:17
WTI 81,52 -0,53 -0,65% 15:17
Brent 86,55 -0,53 -0,61% 15:16
EUR/USD 1,0667 +0,0015 +0,14% 15:17
BTC/USD 66.099,46 -466,07 -0,70% 15:17
Gold spot 2.314,63 -12,61 -0,54% 15:17
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 31,025 +1,185 +3,97% 14:57
Philips Koninklijke 19,545 +0,440 +2,30% 14:58
ABN AMRO BANK N.V. 15,850 +0,340 +2,19% 14:58
Dalers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 45,150 -3,350 -6,91% 14:58
Akzo Nobel 63,140 -3,780 -5,65% 14:58
ArcelorMittal 23,760 -0,350 -1,45% 14:58

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront