Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

aub lees dit heel goed en denk eens na

68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
12
Heren dames,
Lees het onderstaand eens heel goed. Ik vraag me persoonlijk heel sterk af waar het nederlandse gerecht mee bezig is. Werkelijk als deze vrouw in de cel belang begrijp ik niks meer dan dit land. Kan iemand mij dit duidelijk maken. ..lees het onderstaande zijn persoonlijk meningen het het bovenstaande dus ook...

Binnenland

do 20 jan 2005, 14:31
‘Zo lief was hij ook weer niet’
door onze redactie
AMSTERDAM - “Al zijn vrienden zeggen dat Ali el B. een lieve jongen was. Maar hij staat wel bekend bij de politie. Zo lief was hij dus ook weer niet”, schrijft een bezoekster van Telegraaf.nl. De berichtgeving over Ali el Bejjati, die maandagavond stierf nadat hij was aangereden door de vrouw van wie hij eerder een tas stal, houdt de gemoederen op zijn zachtst gezegd bezig. Zeker nu het OM de 43-jarige vrouw vervolgt voor doorslag en de Marokkaanse gemeenschap een stille tocht voor Bejjati houdt. Een bloemlezing van de reacties die Telegraaf.nl binnenkreeg.


“Nog een tip voor het OM”, mailt een lezer uit Rotterdam, “in Irak heeft een soldaat een Irakees doodgeschoten; terughalen die dader! Zet hem in de cel met de van doodslag verdachte mevrouw in Amsterdam! Twee in één cel is ook in.”

De Rotterdammer is er altijd trots op geweest Nederlander te zijn, maar nu neemt dat gevoel pijlsnel af. “Vorige week na die 555-actie wilde ik nergens anders wonen, maar nu... Zelfs in Amerika mag je voor je eigen zaak knokken, maar hier.... Wat een Land! Zijn er nog meer verbijsterden?”

Dat laatste is zeker het geval. “Wanneer mogen wij Nederlandse vrouwen ons nog verdedigen tegen deze zeer oprechte, vriendelijke, en geen kwaad in de zin hebbende Marokkaanse jongetjes?” vraagt een lezeres zich cynisch af.

Een man die per se anoniem wil blijven (“u begrijpt wel waarom”) roept de Marokkaanse gemeenschap ter verantwoording. “Dat de Marokkaanse gemeenschap na de dood van tasjesrover Ali el B. schaamteloos durft te zeggen dat hij een groot voorbeeld was en dat hij een ‘hart van goud’ had (waarschijnlijk verguld met het goud van anderen) is een slecht voorteken. Dat belooft nog wat voor de vrouw die hem aanreed. Zij is nu waarschijnlijk haar leven niet meer zeker.”

‘Eigen schuld, dikke bult’, is een veel gehoorde reactie op de gebeurtenissen in Amsterdam. “Als hij met zijn handen van andermans spullen af had gebleven, was deze hardwerkende jongen gewoon nog in leven geweest,” schrijft Jules. Een andere internetter vindt het “verschrikkelijk wat er is gebeurd, maar laten we wel wezen, als hij niet aan andermans spullen had willen zitten, was dit niet gebeurd.”

Veel lezers komen op voor de vrouw die nu wordt vervolgd voor doodslag. “Ik vind het echt belachelijk dat er zoveel aandacht aan die doodgereden jongen wordt besteed”, mailt Dick. “Zijn dood had niet mogen gebeuren, maar laten we hem niet het hoofdslachtoffer maken. Een hart van goud? Gestolen goud zeker? Die vrouw moet zich vreselijk voelen. Haar leven is voor altijd veranderd omdat ze slachtoffer werd van tasjesroof.”

Een andere sympathiebetuiging: “Ik snap goed dat de vrouw probeerde haar tas terug te krijgen of in ieder geval erachteraan te gaan. En natuurlijk is het niet de bedoeling iemand aan te rijden, maar je wilt wel een schrik bij de dieven teweegbrengen door een reactie te geven op hun actie. Voor hetzelfde geld was het juist andersom afgelopen: Ze houdt de personen op de scooter staande, loopt naar ze toe en krijgt bijvoorbeeld een mes te zien, of erger nog. Ik zou zeker ook achter de jongens aan gaan. Je denkt dan even niet aan hoe gevaarlijk dat voor jou of voor de daders zou kunnen zijn.”

“Voor mij heeft mevrouw een goede beslissing genomen (het terug willen krijgen van haar eigendom)”, schrijft een Hagenaar, “doch met een desastreus gevolg voor Ali el B. en zijn familie, maar zeker ook voor haar zelf.”

Het bericht met de kop ‘Ali el B. had een hart van goud’, schoot bij velen in het verkeerde keelgat. “Aan me hoela. Als hij inderdaad een hart van goud had, zou hij niet proberen om iemand te beroven”, aldus een verontwaardigde lezer. “Hij had zo'n hart van goud dat hij in de middag weer voor het gerecht moest komen. Een lachertje gewoon ik discrimineer niet maar hier word ik nu weer niet goed van. Hij was gewoon een dief die van andermans spullen hoort af te blijven. Meer niet.”

Tot slot een reactie van een jurist: “Ik kan niet het recht van de emotie onderscheiden in de zaak van de vrouw. Wat ik wel weet is dat dit een geval wat is verkeerd uitgevallen. Nu weer, de dader is dood, krijgt het slachtoffer (de vrouw) de schuld en alles over zich heen. Dit is mijns inziens onterecht, die vrouw is al genoeg bestraft en een rechter die een ander oordeel velt heeft het volgens mij mis. We hebben het niet over moord. Vrienden van mij beweren al dat die vrouw een premie moet krijgen maar ik vind dat ze al meer dan genoeg gestraft is, zij moet er mee verder.”



[verwijderd]
4
Wat mij dus het meeste verontwaardigd is dat de markokaanse gemeenschap opelijk zegt dat deze jonge een hart van goud had en niemand kwaad zou doen.De persoon in kwestie kwam zo ongeveer 4 uur van tevoren van de rechtbank waar hij terecht moest staan voor een geweldsdelict.Wie houdt
Valt mij dit nu alleent op of meerdere personen.

ps:Nogmaals het bovenstaande is mening persoonlijk geschreven.
[verwijderd]
0
Verschrikkelijke ontwikkelingen, maar niet beleggen-gerelateerd. Blokkeren dus!!

BP
[verwijderd]
0
quote:

bodemloze_put schreef:

Verschrikkelijke ontwikkelingen, maar niet beleggen-gerelateerd. Blokkeren dus!!

BP
Wil het toch eventjes kwijt. Ik voel me hierdoor echt bijna emotioneel toe.
Wat moet ik nu nog doen in dit land bijvoorbeeld als er een inbreker in mijn huis is. Ik word beroofd en wat mag ik nog in dit land.? Mijn geld aanwijzen zodat hij sneller weg is?
[verwijderd]
5
Laten we een giro openen voor deze arme vrouw.
hopelijk krijgt ze dan miljoenen en zullen er meer mensen zich niet meer laten overvallen en hard optreden tegen deze kutjochies, die alles verpesten. En die gemeenschap is debiel, maarja wat wil je met zulke IQ's
OM is gek, dat hebben we bij Eric O. ook gezien.
Pietpaaltjes77
12
DEN HAAG - Tweede-Kamerlid Wilders vindt het "schandelijk" dat het Openbaar Ministerie in Amsterdam een 43-jarige automobiliste verdenkt van doodslag op een Marokkaanse tasjesdief.

Wilders: "Dit is schandelijk, de wereld op zijn kop. Ze maken van een slachtoffer een dader en andersom. Onbegrijpelijk en ongepast dat deze vrouw in het nauw nu vervolgd wordt. Om over de stille tocht in Amsterdam nog maar te zwijgen."

Het uit de VVD gestapte Kamerlid wil "alle Marokkaanse raddraaiers het land uitzetten". Wilders: "Ik word hier helemaal gek van. De mensen zijn de raddraaiers in de steden en dorpen zat. Bij herhaalde straatterreur moeten we deze jongens simpelweg het land uitzetten."

Geheel mee eens.
[verwijderd]
1
quote:

bodemloze_put schreef:

Verschrikkelijke ontwikkelingen, maar niet beleggen-gerelateerd. Blokkeren dus!!

BP
Fout!! Wel beleggen (lees economisch) gerelateerd!!! Door al die criminaliteit, durfen mensen niet meer te winkelen en te wonen in deze buurten, dus trekt de middenstand vanzelf weg. Ontstaat er weer meer werkeloosheid en treed er nog verdere verpaupering op. Moeten er weer allemaal projecten opgezet worden om de "kanslozen" op het juiste pad te brengen. En wie gaat dat betalen??? Juist alle welwillende hardwerkende mensen die wel op een eerlijke manier aan hun geld komen. Hogere gemeentebelastingen om deze bodemloze projecten en de daarvoor nodige onderzoeken te financieren! Geld dat we voor heel wat betere doeleinden kunnen besteden. Als we ons nou eens beginnen met elkaar en elkaars eigendommen te respecteren, dan zouden we al in een heel wat betere sociale en economische omgeving leven. Ja dat is het juiste woord "leven en laten leven, maar dan wel op een eerlijke manier en vooral kritisch zijn naar jezelf!

Groeten O/ZON
Pietpaaltjes77
0
hi Ozon, wel erg ver gezocht.

Maar ik zie hier negers staan: Verplicht alle berichten te lezen. Als de topic je niet aanstaat sla je het toch lekker over? Begrijp die drukmakerij ook niet zo goed.

Het houdt Thijs iig van de straat......
[verwijderd]
1
quote:

$$$$ schreef:

hi Ozon, wel erg ver gezocht.

Maar ik zie hier negers staan: Verplicht alle berichten te lezen. Als de topic je niet aanstaat sla je het toch lekker over? Begrijp die drukmakerij ook niet zo goed.

Het houdt Thijs iig van de straat......
Moet jij eens op het August Allebeeplein in A,dam kijken dan snap je het verband!

O/ZON
Nightbreed
9
tja normaal meng ik mij niet in dit soort discussies maar eens moet de eerste keer zijn.

het is natuurlijk heel erg dat zo'n jongen zo jong sterft.
het is natuurlijk een drama voor die vrouw.

maar wat ik niet kan en wil begrijpen is het gemak waarmee de buurtbewoners en vrienden/kennissen(want opeens kende iedereen die jongen) over het gedrag van deze jongen heenstappen en net doen alsof het jatten van tasjes, gewapende overvallen plege en valse verklaringen afleggen niets meer is dan een vervelend karaktertrekje.

dat gaat er niet helemaal in bij mij.

met vriendelijke groet,

Nightbreed
[verwijderd]
3
De directe reaktie van de politie in Oost/Waterfraagsmeer was ook veel gematigder dan de uieindelijk in hechtenis neming van de vrouw.

Overigens "het slachtoffer" de 19 jarige marokkaanse buurtgenoot zou de zelfde dag nog moeten verschijnen; bij de rechtbank vanwege een winkeloverval..

Schijnbaar koos hij voor een andere aanpak....m.b.t tot de deelname aan onze maatschappij....

ciao
[verwijderd]
1
Welcome To Hollandistan: waar je vervolgd wordt voor het achterna gaan van een dief.
In sommige culturen hadden ze het lijk van de dader een paar weken laten rotten aan een lantaarnpaal om zijn criminele soortgenoten af te schrikken.
Hier pakken we gewoon een onschuldige burger op....................

[verwijderd]
1
Dit soort dramatische gebeurtenissen is steeds weer een hype voor de rechterlijke goegemeente in dit land: lekker "zaken" maken, oftewel in nette bewoordingen: jurisprudentie, zie slechts de "schandalige "zaak" rond Eric O., die een paar Hollandse bureaucraten meenden te moeten scheppen.

De moraal, zonder "leuk" te willen zijn: neem de fiets, als je boodschappen gaat doen.

Want gezien de krantenberichten is mevrouw flink door het lint gegaan (hetgeen ik als burger haar totaal niet kwalijk neem).

En dat de vrienden van de gedode tasjesrover de media toestaan bij hun herdenking, tsja...

Sterkte in dit enge land,

groet,

John.
[verwijderd]
2
Het is toch allang bekend in nederland, dat het slachtoffer een "dadersbehandeling"krijgt. Voor mij is deze vrouw een voorbeeld, want in rotterdam staan ze inderdaad gewoon met een mes naast je of met een hele mekka-club, maar ja je kunt het ze niet kwalijk nemen, het is nu eenmaal zo dat zij 400 jaar in ontwikkeling achter lopen.Daarom is integreren ook zo'n probleem. En wanneer we naar de behoefte pyramide van Maslov kijken, zien we dat ze nog steeds in de eerste levensbehoefte zitten e t e n en s e x, vandaar ook dat wij 's avonds als vrouw ook niet op een groene hilledijk in rotterdam kunnen lopen.(zelfs niet met je hond)
Ik zie het gewoon zo Allah heeft dit keer ingegrepen en dit is gewoon Allah's wil geweest dus niet zeiken 's morgens een vent, 's avonds een vent!!! En met dat "gouden hart"zal er toch wel een gouden stoel daarboven klaar staan?
Elly
[verwijderd]
0
en wat hebben de mensen afgelopen keer gestemd ??. En wat gaan ze de volgende keer stemmen?

Dus waar ligt het eigenlijke probleem dat dit allemaal ongestraft kan ??

Overigens, geheel volgens de wet heeft de rechter deze jongen vrijgalaten, nadat een betrouwbare getuige, zijn broer, hem een alibi gaf.
Dit staat overigens los van huidskleur of afkomst.
[verwijderd]
4
Inderdaad het is echt ziek voor woorden, waar gaat dit heen met Nederland?? Een stille tocht voor deze 'lieve Marokaan' is echt absurt voor woorden!! Die Marokaan was op de zelfde dag nog bij de rechter geweest wegens winkeldiefstal e.d. toen hij haar tas had gestolen...

Mag hopen dat deze mevrouw vrijkomt, want geloof namelijk niets in opzet in het spel.

Moet je nagaan als er een Islamitsche partij in de 2e kamer komt, dan zijn de apen gaar! Dan verliezen wij Nederlanders onze eigen indentiteit!

Waarom zijn het bijna altijd asielzoekers en Marokanen die dit soort criminaliteiten veroorzaken ? Beste Rita Verdonk je moet strenger worden.

Oo ja forumleden stem nooit Groenlinks, SP of PVdA die helpen Nederland naar de afgrond en die mensen zitten alleen voor zich zelf!
[verwijderd]
1
Hij kwam nota bene net terug van het gerecht. Het proces ging over een gewapende overval. We zijn in Nederland verkeerd bezig. We hadden hem niet vrij moeten laten. Hij zou eerst in een hervoedingskamp opgenomen moeten worden.

Deze vrouw moet van mij vrijkomen. Zij heeft hier niet om gevraagd en kon er niets aan doen.

Hans

[verwijderd]
2
[BP
[/quote]
Wil het toch eventjes kwijt. Ik voel me hierdoor echt bijna emotioneel toe.
Wat moet ik nu nog doen in dit land bijvoorbeeld als er een inbreker in mijn huis is. Ik word beroofd en wat mag ik nog in dit land.? Mijn geld aanwijzen zodat hij sneller weg is?
[/quote]

Als er bij je ingebroken wordt en je hebt de kans om die knakker hartstikke dood te slaan dan moet je dat echt niet laten en na afloop als het donker is moet je hem achter in de steeg zo ver mogelijk bij je vandaan dumpen en doen als of je nergens van weet en ook niet de politie bellen want die doen toch niks voor je,die hebben alleen maar geleerd hoe je bekeuringen uit moet delen voor stomlullige overtredingen.
68 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 877,30 +3,28 +0,38% 11:15
AMX 925,79 +0,03 +0,00% 11:15
ASCX 1.204,54 -2,53 -0,21% 11:00
BEL 20 3.863,85 -19,98 -0,51% 11:15
Germany40^ 17.988,00 -100,70 -0,56% 11:15
US30^ 38.346,50 -6,81 -0,02% 11:15
US500^ 5.044,69 -27,70 -0,55% 11:15
Nasd100^ 17.370,21 -153,92 -0,88% 11:15
Japan225^ 37.717,64 -281,12 -0,74% 10:31
WTI 82,78 -0,12 -0,14% 11:14
Brent 86,97 -1,11 -1,26% 11:15
EUR/USD 1,0726 +0,0029 +0,27% 11:15
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.326,08 +9,97 +0,43% 11:15
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,240 +2,280 +5,07% 10:55
Aegon 5,806 +0,054 +0,94% 10:55
ASR Nederland 46,710 +0,310 +0,67% 10:55
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.257,000 -161,400 -11,38% 10:55
IMCD 149,650 -1,850 -1,22% 10:54
RANDSTAD NV 46,220 -0,250 -0,54% 10:55

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront