Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Blij met fysiek goud en zilver!

8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
voda
0
izdp
0
Wat denk je; valt die munt onder verzamelen en vrijgesteld van de VRH of niet?

Want dat wordt ook een steeds belangrijker punt met goud.
Het wordt niet zwaarder ;-)
[verwijderd]
0
Correctie in goud en zilver lijkt te zijn begonnen. Was ook te verwachten na zo'n sterke stijging. Toch blijven de vooruitzichten voor beide metalen goed.
www.goudprijs.trade/index.php/artikel...
night hawk
0
De afgelopen dagen is Zilver gedaald en Goud een klein beetje , prima koop moment om nog meer bij te kopen.
night hawk
0
voordat de grote masaa het gaat ontdekken . Goud en Zilver zijn door belangrijke Technische weerstanden omhoog gebroken. Dus ik
verwacht nog wel een verdere stijging
haas
0
EW YORK – A group of investors including the hedge fund founded by-billionaire John Paulson said “significantly mismanaged” gold companies could unlock $13-billion in value through mergers and cost cuts.

The Shareholders’ Gold Council of 18 investors including Egyptian-billionaire Naguib Sawiris’s La Mancha found that the median spending of senior gold producers is double that of mining companies that produce other metals, including Vale, the world’s largest iron-ore producer.

ADVERTISEMENT

“The inescapable conclusion of our analysis is that gold producers are significantly mismanaged from a G&A perspective and that gold company boards need to do a better job holding management teams to account,” the council said. The potential to create more value is highest among midtier miners which were found to be “most inefficient” in managing costs.

The investors are looking to boost shareholder value in gold mining companies to capture the benefits from the precious metal’s meteoric rise to a six-year high. In the three years through Wednesday, the VanEck Vectors Gold Miners ETF has risen less than 5%, trailing the 13% rally in bullion.
voda
1
Slepen met goud

Goldfinger wil inbreken in Fort Knox, waar een deel van de Amerikaanse goudvoorraad ligt. Niet om het te stelen, maar om het met een bom radioactief te maken. Dan wordt het goud waardeloos, zal de goudprijs stijgen en wordt het goud van Goldfinger zelf veel meer waard.

Ik heb het altijd een nogal ongeloofwaardig plot gevonden, zelfs voor een Bond-film. Niet alleen omdat het plan zo slecht in elkaar steekt dat het na een simpele wisseltruc van Pussy Galore al in het honderd loopt, maar vooral omdat het niet veel uitmaakt als de Amerikaanse goudvoorraad een beetje radioactief is. Het gaat om goudbaren, diep onder de grond, waar vrijwel niemand bij kan en die nooit gebruikt zullen worden voor sieraden of kunstvoorwerpen. Als de goudstaven radioactief zijn kan de schoonmaker de kluisvloer misschien niet meer stofzuigen. Maar verder verandert er eigenlijk niets.

‘Goud is een vertrouwensanker, maar het schip waarop wij nu varen zit er niet aan vast’

Goud in een kluis heeft zelf geen enkel nut. Het gaat om het idee van goud in een kluis. Als mensen geloven dat een munt gedekt wordt door miljarden aan veilig opgeborgen goud, dan zou dat het vertrouwen vergroten. De Nederlandsche Bank noemt de goudvoorraad van 612.000 kilo daarom ‘een vertrouwensanker’. Het is een ‘baken van vertrouwen’ en dat geeft ‘een veilig gevoel’.

Zou kunnen. Maar dan alleen voor mensen die niet begrijpen dat goud in het huidige monetaire systeem geen enkele rol speelt. Ons geld wordt niet gedekt door ons goud, ook niet indirect. De waarde van een euro in mijn broekzak hangt af van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank en van de kracht van de Europese economie. Of er wel of niet ergens een paar ton edelmetaal ligt te verstoffen heeft er geen invloed op.

De enige functie van de Nederlandse goudvoorraad is dus om mensen op het verkeerde been te zetten. Goud is een vertrouwensanker, maar het schip waarop wij nu varen zit er niet aan vast.

Toch vindt DNB het goud belangrijk genoeg om er mee te gaan slepen. Eerst moest een deel worden teruggehaald uit buitenlandse kluizen, nu moet het van het Frederiksplein tijdelijk naar de kluizen van Joh. Enschedé in Haarlem, om later weer naar de nieuwe opslag in Zeist te worden versleept. Wat een gedoe voor niks. Stort gewoon de huidige goudkluis vol met gewapend beton. Dan kan niemand het stelen. Bel anders Goldfinger en maak het radioactief.

Of nog beter: geef het goud weer een echte functie. Smelt het om tot gouden munten van een troy ounce elk. Deel die uit onder de bevolking. Er is ruim genoeg goud voor een munt voor elke Nederlander. Dat geeft pas vertrouwen.

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Reageer via columnist@fd.nl.

fd.nl/opinie/1319520/slepen-met-goud?...
ffff
6
In de KK van IEX hebben wij met elkaar toch een kleine 20 jaar middels toch minstens 5000 dan wel geen 10.000 postings het over goud gehad.

In die postings hier in de KK van IEX, in al die gouddraden, in al die goud-aandeeldraden zit een ongelooflijke hoeveelheid kennis over goud voor de beleggers verborgen.

En dan komt toch een macro-econoom als Mathijs Bouman met bovenstaande mening. ONGELOOFLIJK ! Heeft hij dan totaal geen benul, geen besef dat je goud niet alleen aan monetaire systemen moet koppelen, maar dat goud in meer dan 28 eeuwen, op meer dan vijf continenten zo'n geliefd product was, waarvoor zoveel oorlogen gevoerd zijn.

Hij praat er niet alleen niet over, hij REALISEERT zich dat ook niet.

Als pure macro-economm heb je een bepaalde wijze van kijken naar goud. Maar....het is wel een ongelooflijke tunnelvisie die hij heeft en publiceert. Goud is al eeuwen zoveel meer dan een monetair instrument.

Wat Bouman niet realiseert is dat goud IN IEDER GEVAL zijn waarde houdt, wat er ook in deze wereld gebeurt. Dat je in het verleden maar ook vandaag de dag altijd mensen zult houden die vermogen willen geven voor fysiek goud.
Ook al heeft dat volgens de macro-econoom weinig zin, alsof het zin heeft je vermogen tegen negatieve rente uit te geven.... En dat gebeurt mondiaal toch ook voor 17.000 MILJARD dollar. Zoiets was 20 jaar geleden onvoorstelbaar.

Slepen met goud is natuurlijk zinvol en getuigt van verantwoordelijkheidsgevoel als de nieuwe kluis veiliger is. Als gewone burger kun je je Krugerrands ook gewoon in je broekzak of vestzak stoppen, maar ook in een vloerkluis of muurkluis of desnoods op de bodem van een pot geraniums.

Toch jammer dat die duizenden posting in de KK van IEX zo'n weinig vruchtbare bodem hebben gevonden bij Mathijs. Zal Mathijs ooit wel eens een gouden dasspeld, gouden manchetknopen, gouden horloge of ring, gouden vulpen om over gouden kranen in de luxe badkamer maar te zwijgen of over de gouden koets.... Over het goud van de Azteken, van de Tolteken, van de Romeinen, de Grieken en de Egyptenaren, over het goud in Perzië en in India...

Ik stop ermee, zonde van de tijd !!!

Peter
ffff
1
Hoi Hans! En ik heb me toch nog zo ingehouden! Ik had hem een marmeren plaat willen lenen en dan die munten daarop laten vallen....
Overigens Hans, nadat ik een beetje gekalmeerd was..... las ik de echte bedoeling van het artikel: NIVELLEREN! Zoals bij al die macro-economen zo past, of ze nu Piketty, Hans Bevers, of Matthys heten. NIVELLEREN! En hoe dan wel? Het goud uitdelen aan de bevolking. Kun je dus evenzogoed iedere burger 1400 Euro geven ten koste van de staatsschuld. Gelukkig hoort Nederland bij dat rijtje landen met zeer grote goudvoorraden, wat ook al heel wat keren in de KK gepost is. Onze voorouders hadden gelukkig meer mijn inzicht dan dat van Mathijs Bouman.

Peter
hirshi
0
quote:

voda schreef op 9 oktober 2019 17:07:

Maar wel een mooie post van je Peter! AB!
Mee eens.
josti5
0
voda
0
Quote "Smelt het om tot gouden munten van een troy ounce elk. Deel die uit onder de bevolking."

Mooie kans om deze munt dan een waarde van 1000 florijnen toe te kennen.
Ook weer een stukje geschiedenis voor de jeugd!
ffff
0
Lol, Hans !

Ik weet niet WELKE florijnen jij in je hoofd hebt, maar ik heb de FL's in mijn hoofd die mijn vader altijd in zijn handelsboekje opschreef. En 1000 FL is toch, gedeeld door 2,20371 = 447 Euro.

Nou daar wil iedereen wel een troy ounce voor hebben.

Ik denk Hans dat ze d'r 4.000 florijnen op moeten drukken....

Overigens Hans, ik realiseer mij plots weer hoeveel de inflatie in de afgelopen 50 jaar is geweest....

Peter
voda
0
Hoi Peter,

Zelden of nooit is de nominale waarde van een gouden munt in de buurt van de werkelijke waarde. Ik praat dan niet eens over de verzamelwaarde, maar puur gebaseerd op de werkelijk inhoud (gewicht/zuiverheid).

Zo heb ik velen gouden 10 euro munten met Beatrix/Willem op de achterzijde.
Gewicht 6.72 gram (900/1000) Deze koop je niet meer onder de 250 euro.

Het mooiste voorbeeld vind ik nog wel deze munt.
Die zou jij ook best wel voor $1,000,000 willen kopen. :-)
Bijlage:
josti5
2
quote:

ffff schreef op 9 oktober 2019 17:33:

Lol, Hans !

Ik weet niet WELKE florijnen jij in je hoofd hebt, maar ik heb de FL's in mijn hoofd die mijn vader altijd in zijn handelsboekje opschreef. En 1000 FL is toch, gedeeld door 2,20371 = 447 Euro.

Nou daar wil iedereen wel een troy ounce voor hebben.

Ik denk Hans dat ze d'r 4.000 florijnen op moeten drukken....

Overigens Hans, ik realiseer mij plots weer hoeveel de inflatie in de afgelopen 50 jaar is geweest....

Peter
Met de 100 gulden van 50 jaar geleden kun je nu nog maar net-aan 5% van de hoeveelheid goud kopen, die je er 50 jaar geleden voor kon kopen.
Dát is nou inflatie...

marketupdate.nl/columns/100-gulden-mi...
8.777 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 ... 435 436 437 438 439 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:29
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:29
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:29
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 23:05
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.392,50 +13,13 +0,55% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront