Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fed klaar voor grotere ingreep geldmarkt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 boldie 25 september 2019 19:11
    quote:

    BP007 schreef op 25 september 2019 18:24:

    denk het niet de markt kan niet meer zonder lagen rente (geld systeem gebaseerd op schulden) dus Fed zal wel bij printen anders valt de heleboel om Het is geen vrije markt
    yep. Nu rente omhoog en dan gaan er heel wat over de kop. Tevens makkelijker om de burgers te korten dan de rest
  2. Twijfels 25 september 2019 19:29
    "De stress op de geldmarkt houdt mede aan omdat banken in aanloop naar het einde van het derde kwartaal hun balansen opschonen en daardoor minder bereid zijn om liquiditeit te verschaffen."

    Waarom dan nu en niet elk kwartaal/jaar? En wat is de andere rede? O ja, het is een markt waar vraag en aanbod de prijs/rente zou moeten bepalen maar kopers hebben geen zin meer in troep van de staat. Zeker niet aangezien het voor een deel gebruikt wordt voor leningen voor auto's en studenten die juist nu in de startblok staan om te stemmen op iemand die deze schulden wil kwijtschelden. Huidige systeem is gewoon vast aan het lopen.
  3. forum rang 8 het zwaard 25 september 2019 20:47
    De repo-markt is geen nieuw gegeven. Deze werd al eens toegepast in 2008 in volle bankencrisis .Nu zijn we 10 jaar later en staan eigenlijk geen stap verder, vermits er weer eens beroep op wordt gedaan. De centrale bankiers hebben het financiële systeem zo danig ontregeld dat het wel zeer moeilijk wordt om de controle erover te verzekeren. Dus niemand weet wat de eventuele neveneffecten ons zullen brengen in de toekomst. En dat maakt de markten zo zenuwachtig, en kan je terecht de vraag stellen. Kunnen de beurzen nog wel overleven zonder de QE en zijn ze bijgevolg hieraan niet verslaaft. Zo lang men geld blijft injecteren in de beurs, zolang zal deze meer renderen dan welke andere investering dan ook. Met andere woorden, er zal nog lang geld de richting blijven volgen richting beurs. Recessie of geen recessie. Goed nieuws misschien voor 'n aandelenbelegger, slecht nieuws voor de spaarder met 'n renteloze spaarrekening.
  4. forum rang 6 'belegger'' 25 september 2019 20:50
    En wat is de andere reden?
    Verschillende factoren komen nu op hetzelfde moment samen. Zoals minder cash reserves, meer financieringsbehoefte van hedgefunds, verkoop obligaties door de FED en het afrekenen van belastingen. In de markt wordt het vooralsnog als een technisch probleem gezien.

    Car & student loans?
    De funding behoefte ligt elders (zie boven). Verder trekt de markt met deze repo's cash aan en geven ze "troep van de staat" juist als collateral aan de FED.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links