Econocom Group « Terug naar discussie overzicht

Forum Econocom Group geopend

1.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Leefloon
1
Eens. Bij Econocom wat "normale" activiteiten, nauwelijks renderende activiteiten, en de in de etalage staande bleeders. Ik verwacht echter toch dat het mogelijk zou moeten kunnen zijn om het rendement te verbeteren. Zoals het bemiddelen tussen klant en een gespecialiseerd leasebedrijf (provisie), en/of het hamon-achtige verschuiven naar een hogere marge. Zo min mogelijk doen voor zo veel mogelijk geld (SLA's), en zo veel mogelijk tijd investeren in een zo slecht mogelijk product (Agile, ITIL, Scrum, et cetera). Methodes die dusdanig belabberd zijn, dat het nodig is dat ze moeten bepalen dat de klant per definitie tevreden is. Andere uitkomsten bestaan niet.

Afsplitsen zou natuurlijk ook kunnen, maar dat kost de CEO z'n verdubbelingen. Het is geen Afga met een blok aan het been, en een zelfstandige leasetak zou eventueel goedkoper geld kunnen lenen. Allemaal theorie. Verkoop van de bleeders is een concretere stap, van A+b-C naar A+b, die de prachtige ROP-met-voetnoten-prognostiek niet raakt.
Leefloon
1
Deze week -1,64%. Iets slechter dan de BEL Mid, maar ergens tussen de BEL Small en BEL 20 in, en iets beter dan de ICB-sector (-2,71%) van Econocom. Ter relativering van de tijdelijk gezaaide paniek en achteraf-waarschuwers. Toch ontbreekt, als schade van een verkopende insider, met zo'n momentopname dan een "technisch" herstelletje omhoog, want de indexen komen van minder ver dan dit handelaarsaandeel.

Overigens is bij off-topic food een A+B niet altijd even sterk, als argument. Je belegt immers in een groot bedrijf met beursnotering, en met meerdere bedrijfsonderdelen heb je al snel een A en een B. Wie groot wil worden, moet soms leveren aan de Lidls van deze wereld. Dan bestaat de kans dat zo'n bedrijfsonderdeel relatief nou eenmaal minder verdient, met risico's van grote klanten. Hogere omzet, lagere marges, en kans op bij grote klanten passende grote tegenvallers. Lidl zal graag "veel voor weinig" willen. Bij dienstverlening is er meer beleidsmatige speelruimte. Bij food is het eerder een gevolg van het gaan bedienen van grote partijen.
JdeFL
1
Het herstel, slechts 1 dag geteld, weet niet hoe dat volgende week gaat, kort om te beoordelen. Heb de koers gisteren een tijdje in het oog gehouden en toen lag op 2.23 een geweldig ice-berg order in de verkoop. Gelukkig niet meer aan eendert welke koers. Maar dat heeft zeker op het 'herstel' gewogen.
JdeFL
1
Blijkbaar nog een verkopende insider. Maar als die verkoopt op basis van slechte voorkennis.... Veronderstel dat er dus geen rampen zullen aangekondigd worden op 24/10.
www.fsma.be/nl/grossi-bruno-5
[verwijderd]
0
quote:

JdeFL schreef op 5 oktober 2019 10:18:

weet niet hoe dat volgende week gaat,
Als het aandeel volgende week terug de weg naar 2 euro kiest koop ik zeker niet direct bij. Ik vermoed dan zowaar nogmaals veel te overdreven reacties.
Ik zou een aantal zaken dit weekend willen uitzoeken maar heb enkel toegang tot die uitgebreide verslagen van 100den bladzijdes. Is er geen overzichtelijke geconsolideerde jaarrekening per boekjaar in pdf die ik gewoon kan exporteren naar excel en dan wat kan rekenen?.
Leefloon
0
Zomaar een zijspoor voor gedupeerden van door de zoon gevonden lijken, zonder mij verder in de familiale relaties verdiept te hebben: je zou de FSMA kunnen voorhouden dat het onderzoekswaardig kan zijn of de puinruimende tussenpaus naar voren is geschoven om de klappen op te vangen. Om de reputatie van de (ook bij een analist kennelijk nu nog geliefde) CEO, na gemaakte fouten, te beschermen. Zo ja, dan is er koersgevoelige informatie achtergehouden en kan Econocom aansprakelijk zijn. De gang van zaken was nogal opvallend.
DeZwarteRidder
0
quote:

JdeFL schreef op 5 oktober 2019 12:38:

Blijkbaar nog een verkopende insider. Maar als die verkoopt op basis van slechte voorkennis.... Veronderstel dat er dus geen rampen zullen aangekondigd worden op 24/10.
www.fsma.be/nl/grossi-bruno-5
Pas begin volgend jaar zullen de lijken in de kast zichtbaar worden, dus er is niks aan de hand.........
[verwijderd]
0
quote:

Leefloon schreef op 5 oktober 2019 15:32:

…. tussenpaus naar voren is geschoven om de klappen op te vangen.
Als een vader op die manier zijn zoon offert, dan past dit aandeel niet meer in mijn portefeuille.
Dit zijspoor had ik liever niet gezien.
JdeFL
0
Denk niet dat het zo ging, eerder onenigheid tussen vader en zoon over het gevoerde beleid. Afbrokkelend vertrouwen bij klanten (en leveranciers?). Maar om dat allemaal ten laste van de zoon aan te rekenen... heeft slechts korte tijd gekregen om iets te bewijzen. Dat iedereen de oude ophemelt, begrijp ik ook niet. Autonome groei viel helemaal stil, daar moest iets aan gedaan worden. Omzet bijkopen kon wel wachten.
Leefloon
2
Al dan niet gespeelde onenigheid over het beleid, van de vader. Het verdubbelingsplan van de vader, met de daarop volgende lijken van de vader. En de terugkeer van de vader van de lijken en het domme verdubbelingsplan. Verzwegen feiten hoeven niet per se direct de geofferde tussenpaus of gedroomde opvolger te betreffen, maar veel meer dan puinruimen heeft de zoon niet gedaan. Bij onenigheid krijg je dan min of meer de opvallende situatie dat ofwel de vader van lijken houdt, ofwel dat de vader ontstemd is over het vinden van hem bekende lijken.

Het intrekken van het plan verliep ook opvallend. Bij een ruzie kun je verwachten dat zo'n overheersend plan zo snel mogelijk van tafel wordt geveegd, met jouw prioritering van autonome groei, maar dat gebeurde niet. Je kunt stellen dat de zoon voor de lieve vrede opvallend lang wachtte met het dumpen van het plan, of je kunt stellen dat de zoon lang heeft moeten vechten om het plan van een dominerende vader te dumpen.

Vandaar de suggestie voor een eventueel onderzoek. Daar kan zoiets uit blijken, met direct en indirect bewijs. Agenda's, emails, notulen, uitnodigingen kerstdiners, ...

De gang van zaken wijkt nogal af van het gebruikelijke, met een bedenkelijke rol voor de vader. Ik zeg niet dat de vader bijkomende fouten heeft gemaakt, en hoef daarop ook niet te gokken, maar vind het wel onderzoekswaardig genoeg voor gedupeerden. De vraag, niets meer dan dat, is wat de vader wist en tijdig wereldkundig maakte. Offeren mag, maar niet wanneer je nog niet bekend hebt gemaakt dat er puin was, maar dat wel had moeten doen. Lijken kunnen overal zijn; het gaat over het bredere verhaal.

Zonder puinruimende zoon had de koers veel lager kunnen staan. Elders heb ik al eens het Nederlandse Hagemeyer en Imtech genoemd, beide met schitterende verdubbelingsbeloftes en beide na latere reddings-KVs omgevallen. Beurslievelingen, heet dat dan.
JdeFL
1
PeterP
0
Wat ik niet begrijp....
Als je als insider maar ook een ietsiepietsie de analisten van Kbc zou geloven, verkoop je toch niet!!!
[verwijderd]
0
Insiders hebben KBC niet nodig natuurlijk.
Het zijn insiders en ze weten perfect waar het naartoe gaat.
Insiders hebben af en toe ook zelf veel geld nodig.
Veel geld om binnenkort 1000.000 en meer opties uit te kunnen oefenen aan 1.531 euro.

Leefloon
0
quote:

PeterP schreef op 7 oktober 2019 11:04:

Wat ik niet begrijp....
Als je als insider maar ook een ietsiepietsie de analisten van Kbc zou geloven
Het algemene gemopper over analisten even daargelaten, is het eigenlijk vooral een onbegrijpelijke omdraaiing dat insiders in relatieve outsiders zouden moeten geloven.
Leefloon
0
quote:

JdeFL schreef op 7 oktober 2019 10:03:

Straks terug Muppets in actie.... -3.6%.
Kort herstelletje mijn gedacht.
Ach, bij een vorige verkoopgolf van insiders stond de koers maar zo'n 250% hoger.
[verwijderd]
0
Insiders zijn dus toch hoffelijk geweest.
De regel "Vrouwen en kinderen eerst" werd dan toch gerespecteerd.
Want pas nu, op het allerlaatste, redden ze zichzelf.
Iedereen springt van het schip. Terwijl het orkestje gewoon verder speelt en Chef B (kok) met veel zorg het avondeten klaarmaakt. En zachtjes meeneuriet.
Wie gaat er dat hier straks allemaal opeten?
(Lees : chef B gelooft er nog steeds in)
Leefloon
0
quote:

Chef B schreef op 7 oktober 2019 16:16:

De regel "Vrouwen en kinderen eerst" werd dan toch gerespecteerd.
Die regel bestaat, bij levensgevaar, niet. Tenzij je een hekel hebt aan vrouwen (overlevingskans halveert ten opzichte van mannen) en kinderen (doen het nog slechter).

en.wikipedia.org/wiki/Women_and_child...
nl.wikipedia.org/wiki/Vrouwen_en_kind...
[verwijderd]
0
Hel, u gaat me hier wel niet achterlaten met een schip vol vrouwen. Ik eis strikte toepassing van het protocol "vrouwen eerst".
Begin die Roesch plots beter te begrijpen.
[verwijderd]
1
Dans le cadre du programme de Rachat d'actions propres autorisé par l'Assemblée Générale des actionnaires le 21 mai 2019, Econocom Group SE a procédé, durant la période du 30/09/2019 au 4/10/2019, aux transactions suivantes sur l'action Econocom
En Bourse Achat
60 776 à 2,0540
60 000 à 2,2680
Au 7 octobre 2019, le groupe détient, hors contrat de liquidité, 16 863 240 actions Econocom Group sur un nombre total de titres émis de 245 380 430, soit 6,87 % des titres de la société.
L'ensemble des communiqués de presse relatifs au programme de Rachat d'actions propres est publié dans la section « Information Règlementée - Opérations sur titre » du site web Finance d'Econocom.

Ik heb het gevoel dat ik naar een slechte voetbalmatch zit te kijken.
1.357 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... 64 65 66 67 68 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 2,225
Verschil -0,060 (-2,63%)
Hoog 2,310
Laag 2,225
Volume 118.203
Volume gemiddeld 68.015
Volume gisteren 75.158

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront