Recticel « Terug naar discussie overzicht

Forum Recticel geopend

274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
stoppelbaard
1
zeer stil op de markt als ook op dit Forum, de bouwsector boert nog steeds zeer goed, dus verkoop cijfers van isolatie moet in de lift zitten, wie denkt daar anders over ?
stoppelbaard
0
JdeFL
0
quote:

stoppelbaard schreef op 2 juli 2019 16:21:

... de bouwsector boert nog steeds zeer goed, dus verkoop cijfers van isolatie moet in de lift zitten, ...
Mijn lessen economie hadden het vroeger over marginale opbrengst. Bij oververhitting van de markt (als ik het goed begrijp, zit de bouwmarkt nu in die fase, probeer maar eens iets tegen een normale prijs gedaan te krijgen, of binnen korte tijd) gaat de marginale opbrengst omlaag (dure overuren, dure grondstoffen, overbelaste machines,....).
Economie is een raar ding. Wat evident lijkt, veel omzet draaien, veel winst, is het zeker niet altijd.
JdeFL
0
quote:

JdeFL schreef op 25 juli 2019 18:50:

Repsol gaat van ‘Neutral’ naar ‘Buy’ bij Goldman Sachs.
Oh god, ging echt over Repsol, niet recticel dus. Mijn excuses daarvoor.
JdeFL
0
Berenberg heeft vrijdag het koersdoel voor Recticel verlaagd van 10,50 naar 10,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.
Analist Christoph Greulich nam het waarderingsmodel van Recticel onder de loep in aanloop naar de halfjaarcijfers van het bedrijf. Recticel opent de boeken wel pas op het einde van deze maand.
“De cijfers van Recticel voor de eerste helft van 2019 zullen naar onze mening zwak ogen”, aldus Greulich.
Hij verwacht een omzetdaling op jaarbasis van 4,7 procent en zelfs een krimp van 14,7 procent voor de EBITDA, “als gevolg van een moeilijke vergelijkingsbasis en een negatief prijseffect”.
Berenberg verwachtte dat een sterke prestatie in de tweede jaarhelft de zwakte in de eerste helft van het jaar zou compenseren, maar gelooft nu dat dit minder waarschijnlijk is als gevolg van een verslechterende macro-economische situatie.
Om die reden is er volgens Greulich een aanzienlijk risico dat de outlook van een stijgende EBITDA niet wordt gehaald.
De analist zelf voorspelt nu een daling van ongeveer 5 procent voor 2019.
Veel is al ingeprijsd in de koers van het aandeel, meent Greulich.
Toch blijft de analist Recticel waarderen om de groeiaanjagers van het bedrijf en de aantrekkelijke waardering.
Door: ABM Financial News. (Binck)

Toch bizar, eerst een bod afwijzen, en dan terug helemaal naar af, ondanks koersdoelen van 10€.
JdeFL
0
Uit Bolero:
• Recticel had stevig wat katten te geselen in de eerste jaarhelft, maar deed het al bij al beter dan gevreesd. De bedrijfskasstroom (REBITDA) daalde 15,4% tot 58,4 miljoen (verwacht werd 53,6 miljoen euro). Flex Foams deed beter dan verwacht (omzet -13,1% en EBITDA +20,8%), terwijl Isolatie het zwakke broertje was (omzet -2,2%, EBITDA -35%, deels door opstartkosten). De groep rekent niet langer op een stijging van de EBITDA in 2019, maar wel een status quo. Dat is beter dan gevreesd. Koersdoel van 10 euro en “Opbouwen”-advies blijven behouden, in afwachting van witte rook in het verkoopsdossier van “Interiors”. Dat moet resultaat opleveren voor het einde van 2019. •
JdeFL
0
Dit is van 23sep:

Vooral het hart van de eurozone krijgt een opdoffer. De Duitse industrie maakt de grootste duik sinds 2009.
De inkoopmanagersindex (PMI) voor de eurozone, een graadmeter voor het ondernemersvertrouwen, liet een beroerde septembermaand zien. Vooral het cijfer voor de Duitse industrie nam een pelikaanduik.
...
De PMI voor de hele eurozone daalde van 51,9 punten in augustus naar 50,4 in september. Daarmee schoot hij onder de lat van alle verwachtingen. Omdat de index net boven 50 uitkomt, is er nog wel sprake van groei, maar die is wel de zwakste sinds 2013.
Waar de afgelopen jaren het probleem van de eurozone zich vooral aan de rand afspeelde, zit nu de kern in moeilijke papieren. De Duitse inkoopmanagersindex maakte zijn grootste val in zeven jaar en kwam uit op 49,1.
De deelindicator voor de Duitse industrie is veelzeggend. Die kwam uit op een erbarmelijke 41,4, de grootste krimp sinds 2009. September is de achtste maand op rij dat de industrie in de Bondsrepubliek achteruitgaat.
...
De beurzen reageren negatief op het nieuws. Vooral conjunctuurgevoelige aandelen krijgen het hard te verduren. Dat is te zien aan de val van 6,4 procent voor ArcelorMittal en de klap van 3 procent die Aperam krijgt.
Ook de autobouwers staan onder druk: .... Ook het Brusselse Melexis MELE - een belangrijke toeleverancier van de autosector - krijgt een stevige tik van 3,5 procent. Hetzelfde geldt voor Recticel, dat aandeel levert door zijn auto-interieurtak 2,6 procent in. (Tijd.be)

Leek even terug de goede kant op te gaan....
Vedetten
0
Wat is er gaande bij Recticel? Vandaag bij Recticel Wetteren 16 ontslagen waaronder 7 kaderleden. Zou de verkoop van interieurbekleding ( Automotive) niet vlot verlopen voor CEO Chapelle? Koersdoelen van 12 Euro van ING zijn nog lang niet in zicht!!
JdeFL
2
• Bij Recticel daalde de omzet in het derde kwartaal met 6,5% op jaarbasis tot 293,6 miljoen euro, wat zwakker was dan verwacht. Dat wordt onder meer verklaard door prijsdruk in isolatie (waar de volumes op zich wel sterk bleven) en door de aanhoudende zwakte in de autosector. De groep verlaagde de jaardoelstelling voor de bedrijfskasstroom (EBITDA) van 0% naar -5 à -10%, terwijl het verkoopproces voor Automotive Interiors maar blijft duren. Geen impact op “Opbouwen”-advies en 10 euro koersdoel. (Bolero).

Blijven aanmodderen.... Is altijd wel iets. Ontplofte grondstoffenfabriek en daardoor leveringsproblemen, automotive staat al jaren te koop, maar die markt gaat duidelijk bergaf, nu weer prijsdruk.....
JdeFL
0
Recticel geeft winstwaarschuwing
Recticel ziet de brutobedrijfswinst dit jaar tot 10 procent dalen. Eind augustus geloofde de schuimrubberfabrikant nog in een stabiel resultaat.
Recticel verwacht over 2019 een daling van de brutobedrijfswinst (ebitda) tussen 5 à 10 procent. Eind augustus ging de schuimrubberproducent nog uit van een vergelijkbare ebitda als in 2018. Recticel wijt het alarm aan het trager dan verwachte margeherstel in de isolatiebusiness, in vergelijking met de eerste helft van 2019.
Het bedrijf gaf het winstalarm voorbeurs bij de publicatie van omzetcijfers. In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 293,6 miljoen euro, een daling met 6,5 procent. Over de eerste negen maanden van het jaar lagen de verkopen op 924,1 miljoen euro, 7,3 procent minder dan over dezelfde periode een jaar geleden.
Recticel verwijst voor de dalende omzet naar de neergang van de auto- en comfortmarkt (matrassen). In isolatie waren de volumes sterk, maar woog de forse concurrentie op de marges. 'We zijn wel tevreden dat onze matrasdivisie weer groeit', zegt CEO Olivier Chapelle. (Tijd.be)
JdeFL
0
(ABM FN) Kepler Cheuvreux heeft vrijdag het advies voor Recticel verlaagd naar Reduceren en het koersdoel neerwaarts bijgesteld van 8,30 naar 7,50 euro nadat het bedrijf woensdag een winstwaarschuwing uitstuurde.
“Rekening houdend met de lager dan verwachte margeverbetering van de isolatie-activiteiten tegenover de eerste jaarhelft, gaan wij ervan uit dat onze aangepaste EBITDA op vergelijkbare basis voor het volledige boekjaar 2019 5 tot 10 procent lager zal liggen dan in 2018”, aldus Recticel woensdag. Eerder rekende Recticel op een stabiele aangepaste EBITDA
Volgens Kepler is het niet makkelijk voor Recticel om marktaandeel terug te winnen, mede door het grondstoffentekort in 2017.
Volgend op de winstwaarschuwing besloot Kepler om de taxaties te verlagen.
Het aandeel Recticel ging donderdag verder in het rood, met een verlies van 0,6 procent naar 7,83 euro.
JdeFL
0
(ABM FN) ING heeft donderdag het koersdoel op Recticel verlaagd van 12,00 naar 11,00 euro met een ongewijzigd koopadvies.
Recticel stuurde woensdag een winstwaarschuwing uit, vooral vanwege druk op de resultaten voor de divisie Isolatie.
Analisten Maxime Stranart en Stijn Demeester pasten hun outlook voor de divisie Isolatie aan, maar benadrukten dat de problemen maar tijdelijk zijn, waardoor het koopadvies overeind blijft.
stoppelbaard
0
er zit hier iemand zeer goed te vissen, steeds als de koers zakt worden gelijk aandelen opgekocht... wat gaat hier gebeuren, is er dan toch nieuws omtrent de verkoop van de autoafdeling ( of is KingSpan zich nog eens aan het warm fietsen??)
274 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 10 11 12 13 14 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 16:00
Koers 12,040
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 12,080
Laag 11,800
Volume 59.685
Volume gemiddeld 55.530
Volume gisteren 38.651

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront