Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Vierde kwartaal 2019

709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zo loopt Nederland immer achter de feiten aan qua beleid. Tijdens de kredietcrisis ging men vol gas bezuinigen waardoor de economie extra hard geraakt werd. Nu laat men zich piepelen door de eigen strakke norm aangaande stikstof, terwijl Europa enkel wenste dat de natuur niet significant geraakt zou worden door alle bedrijvigheid.
Deze norm is overigens op te hogen via wetgeving. Klaarblijkelijk moeten daar eerst harde acties voor gevoerd worden.
[verwijderd]
0
'Kabinetsbeleid stikstof juridisch onhoudbaar'
Het stikstofbeleid voor de landbouw dat het kabinet nu voorstelt, is op juridisch drijfzand gebouwd. En de stikstofmodellen zijn zo onzeker dat daarop geen beleid zou moeten worden gebaseerd. Dat zeggen verschillende wetenschappers, juridisch deskundigen en advocaten die waren uitgenodigd door de Tweede Kamer.

De Kamerleden wilden zich voorbereiden op een debat met minister Schouten. Dat debat is morgen.
[verwijderd]
0
Ook hoogleraar internationaal natuurbeschermingsrecht Kees Bastmeijer wijst op de juridisch zwakke onderbouwing van het kabinetsbeleid. "De Europese rechter heeft het helemaal niet over 'grenswaarden' of 'extern salderen' of wat we in Nederland ook verzonnen hebben", zegt hij.

---

Het is toch werkelijk ongelooflijk. Wat een slap &*%% kabinet
[verwijderd]
0
Ondernemer en journalist Rutger van den Noort vindt dit kwalijk. "Het stikstofmodel (Aerius calculator) is goed voor landelijke inschattingen. Maar als je kijkt hoe het provinciaal of lokaal uitwerkt, met onzekerheidspercentages van 70 tot 100 procent dan ben je beleid aan het maken met een model waar het niet voor is bedoeld is."
salud
0
EUROPESE BOUW PRODUCEERT MINDER

(ABM FN-Dow Jones) De bouwproductie in de eurozone is in augustus gedaald. Dit bleek donderdag uit cijfers van Eurostat.

De productie daalde op maandbasis met 0,5 procent. Op jaarbasis lag de productie echter 1,2 procent hoger.

In België daalde de productie met 1,7 procent op maandbasis en in Nederland was er sprake van een daling van 0,2 procent.
DNFTT
0
quote:

salud schreef op 17 oktober 2019 12:11:

EUROPESE BOUW PRODUCEERT MINDER STIKSTOF

(ABM FN-Dow Jones)
Dat zou pas wat zijn...
salud
0
Wat weten wij van de "Stichting gebiedsontwikkeling aan de Maas" ?
Voor wat voor deel zit Heijmans daar in en om hoeveel geld gaat het?

Het betreft het project van- en rond de bouw van het nieuwe Feyenoord stadion.
Er is door partijen al behoorlijk wat geld in gestoken.
Wie heeft er cijfers ... wat zijn de verwachtingen ?

www.feyenoord-city.nl/actueel/weer-gr...

Weer grondaankoop voor locatie nieuw stadion
15 OKTOBER 2019 - NIEUWSBERICHT
De Stichting gebiedsontwikkeling aan de Maas heeft circa 3800m2 grond en circa 3900m2 (kade)water in het projectgebied Feyenoord City aangekocht van Eerland Shiprepair. Partijen doen geen mededelingen over de overnameprijs. Met deze transactie bezit de Stichting nu het overgrote deel van het gebied onder het toekomstige nieuwe stadion. Met andere grondeigenaren in het gebied verwacht de stichting op korte termijn overeenstemming te bereiken. Ook voert de Stichting afrondende gesprekken met huurders van de diverse aangekochte bedrijfspanden over uitplaatsingen naar andere gebieden. Hierbij is ook de gemeente Rotterdam betrokken.

www.dvhn.nl/binnenland/College-helpt-...

College helpt Feyenoord City stap verder

College helpt Feyenoord City stap verder

De realisatie van Feyenoord City, met daarin het nieuwe stadion voor voetbalclub Feyenoord is weer een stap verder. Donderdag heeft het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders het Masterplan Feyenoord City met een positief advies naar de gemeenteraad gestuurd.

In het masterplan geldt het nieuwe stadion, totale kosten daarvan zijn 444 miljoen euro, als belangrijke aanjager voor de (her)ontwikkeling van het gebied rond de Kuip, de huidige voetbaltempel van Feyenoord.

In het plan wordt overigens niet ingegaan hoe de financiering van het nieuwe stadion vordert. Begin deze week werd wel bekend dat de Stichting gebiedsontwikkeling aan de Maas, een consortium van bedrijven dat Feyenoord City moet realiseren, het overgrote deel van het gebied onder het toekomstige nieuwe stadion inmiddels in bezit heeft. Het terrein van Eerland Shiprepair werd voor een onbekend bedrag aangekocht. Het consortium bestaat uit Heijmans Vastgoed, Provast en Syntrus Achmea. Met andere grondeigenaren in het gebied verwacht de stichting op korte termijn overeenstemming te bereiken.

Masterplan

De (oude) Kuip wordt in het Masterplan in oude luister hersteld. Het monument krijgt na transformatie "een nieuwe bestemming voor programma’s die het een nieuw leven en nieuwe rol geven voor de stad."

Het Masterplan Feyenoord City is opgedeeld in acht deelgebieden, waarvan het nieuwe stadion er een van is, maar ook een getijdenpark. Net als het stadion is dit natuurgebied deels in de Maas en op de oevers van de Maas gesitueerd.

Woningbouw

In bijna alle deelgebieden is woningbouw gepland. Om de groei van de stad op te vangen worden er totaal 3700 woningen gerealiseerd, waarvan 450 sociale huurwoningen. Het aandeel sociaal wordt met bijna 13 procent bewust laag gehouden, omdat in wijken naast Feyenoord City het aandeel sociale huurwoningen in de woningvoorraad hoog is.

"Ruim 40 procent van de woningen in Feyenoord City zit in het middensegment. Dat zijn woningen voor de hardwerkende Rotterdammers: voor onze verpleegkundigen, havenarbeiders en onderwijzers waar nu een groot tekort aan is," zei wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen/VVD) tijdens de presentatie van het masterplan. Hij vindt dat mede door dit gevarieerde aanbod Feyenoord City 'een van de meest aantrekkelijke nieuwe woongebieden’ van Rotterdam gaat worden.

salud
0
Zo is er voor de ontwikkeling van Feyenoord een grondontwikkelbedrijf opgericht.

www.feyenoord-city.nl/wp-content/uplo...

Zie punt 9.3 :

9.3 GRONDONTWIKKELBEDRIJF
Stadion Feijenoord N.V. en Feyenoord Rotterdam N.V.
richten gezamenlijk een grondontwikkelbedrijf op die de
werkzaamheden t.b.v. de grondontwikkeling van fase 1 ter
hand gaat nemen. Dit bedrijf zal in 2017 verder worden
uitgebreid met ten minste één gekwalificeerde projectontwikkelaar die in staat is de risico’s te managen en financieel te
dragen. Het grondontwikkelbedrijf voert geheel voor eigen
risico en rekening de grondexploitatie. De primaire taken
van het ontwikkelbedrijf zijn:
• het verwerven van de gronden;
• het initiëren en doorlopen van de bestemmingsplanprocedure;
• het bouwrijp opleveren van het gebied;
• het gebied in deelkavels uitgeven t.b.v. de te realiseren
deelprojecten;
• het woonrijp maken van het gebied;
• mogelijk in opdracht van de toekomstige eigenaren
het beheren van het gebied (parkmanagement).
De cashflow die hiermee gemoeid is, wordt voor rekening en
risico van het grondontwikkelbedrijf gegenereerd en terugverdiend met de gronduitgifte. De gemeente Rotterdam verkoopt haar kavels binnen het plangebied aan het grondontwikkelbedrijf. Het grondontwikkelbedrijf verkoopt het kavel
waar het nieuwe Stadion op staat bouw- en woonrijp aan de
gemeente Rotterdam (ca. 5 ha.). De gemeente Rotterdam
geeft deze grond in erfpacht uit aan de nieuwe Stadion B.V.
Deze transactie vindt plaats op basis van getaxeerde kosten,
maar zal nooit meer bedragen dan € 60 miljoen (prijspeil
2016).
Alle risico’s in relatie tot deze grondontwikkeling worden,
zoals aangegeven, gedragen door het grondontwikkelbedrijf.
Eventuele tegenvallers met de verkrijging van de gronden,
met het bouwrijp maken van de grond of tegenvallende
resultaten bij de gronduitgifte komen ten laste van het
grondontwikkelbedrijf. Het is de intentie van Feyenoord zich
te verzekeren tegen financiële tegenvallers. De eerste gesprekken met een wereldwijd werkende broker staan al gepland.

-- In hoeverre is Heijmans hierbij betrokken ...zie voorgaande post... en dus verantwoordelijk voor problemen (ook financieel) met bijvoorbeeld PFAS.

www.rivm.nl/pfas/actueel

Weet iemand hier iets van?

tradersonly
0
Woningbouw kan vlot van start als minister stikstofnormen aanpast
Door Niels Wensing , 17 oktober 2019

Woningbouw kan vlot van start als minister stikstofnormen aanpast
Met een paar maatregelen kan het kabinet de ontwikkeling en de bouw van woningen weer vlot trekken. Dat schrijft de woningbouwsector in een brief aan het kabinet. Deze maatregelen hebben geen nadelig effect op Natura 2000- gebieden. Dat blijkt uit een onafhankelijk rapport van onderzoeksbureau Sweco dat de sector vandaag met de brief aan de staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken aanbiedt

Het onderzoeksrapport “Stikstofdepositie en Woningbouwontwikkeling” van het onafhankelijke adviesbureau Sweco toont aan dat de bouw van 75.000 woningen per jaar geen meetbare effecten heeft op de kwetsbare natuur die gevoelig is voor stikstof. Toch is de woningbouw en de bouw en infrasector in bredere zin het kind van de rekening in de stikstofcrisis. De vergunningverlening ligt nog steeds zo goed als stil. Woningen kunnen straks niet meer worden gebouwd en mensen zullen nog langer moeten wachten op een huis.

Bij bouwbedrijven staan inmiddels de eerste mensen op straat en de verwachting is dat bij ongewijzigd beleid bouwbedrijven omvallen en massa ontslagen volgen. De schade voor ondernemingen die woningen ontwikkelen en bouwen is nu al enorm en loopt straks in de miljarden.

Om deze schade voor woningzoekers, ondernemers en werknemers te voorkomen zijn oplossingen nodig. Daarom stellen de partijen op basis van het rapport een aantal maatregelen voor die geen schade veroorzaken aan Natura 2000 gebieden maar die wél op korte termijn de getroffen woningbouwprojecten weer op kunnen starten.

1. Bij bouwprojecten mag de stikstofdepositie buiten beschouwing worden gelaten als deze in de aanlegfase gedurende een periode van maximaal 3 jaar 1 mol/ha/jaar bedraagt.

2. Geen vergunning is nodig op grond van de Wet Natuurbescherming als bij bouwprojecten in de gebruiksfase de stikstofdepositie beperkt blijft tot 0,05 mol/ha/jaar.

3. Stel eenvoudige regels op die bepalen wanneer bouwprojecten geen vergunning nodig hebben op grond van de Wet Natuurbescherming en wanneer een stikstof-berekening met het programma Aerius niet nodig is.

Deze oplossingen kunnen binnen enkele weken worden verwerkt in een tijdelijke ministeriële regeling en voorkomen verdere schade. Deze ministeriële regeling kan gelden totdat een definitieve oplossing is gevonden door het kabinet.

www.bouwendnederland.nl/nieuws/195052...
salud
0
www.telegraaf.nl/nieuws/1419830513/oo...

Ook bouw in actie tegen stikstofaanpak

DEN HAAG - Na de boeren wil ook de bouwwereld in actie komen tegen de aanpak van stikstofuitstoot. Op 30 oktober organiseert de nieuwe actiegroep Grond in Verzet een landelijke actiedag op het Malieveld in Den Haag. Via Facebook hebben al 1300 mensen zich gemeld als deelnemer en nog eens bijna 8000 zeggen zich misschien aan te sluiten.

Voor de manifestatie willen de initiatiefnemers sprekers uitnodigen van brancheorganisaties en vertegenwoordigers uit de politiek.

Voor grondverzetbedrijven, aannemers, transporteurs en baggeraars is niet alleen stikstofuitstoot een probleem, maar ook PFAS. Dat is een verzamelnaam voor duizenden schadelijke stoffen die niet afbreekbaar zijn en veel in de grond voorkomen. Door strengere milieuregels is het verplaatsen van grond aan banden gelegd.

Aanleiding voor het opzetten van de actiegroep was het stikstofdebat in de Kamer afgelopen donderdag, zeggen initiatiefnemers Arnold Tuytel en Klaas Kooiker op de website Grondig.com. „Het hele debat ging over de landbouw, maar de minister lijkt niet te beseffen hoe hoog de nood is bij onze bedrijven. Wij hebben mensen thuis zitten, machines en vrachtauto’s stil staan en zien het werk steeds verder opdrogen. Dat vreet aan je, als je zo je bedrijf te gronde ziet gaan.”

Ook brancheorganisaties als TLN en VNO-NCW dringen al enige tijd aan op duidelijkheid over de aanpak van stikstof en PFAS, zodat stilliggende bouw- en transportprojecten weer kunnen worden opgestart.
salud
0
Gaan we nog schokkende zaken horen tijdens het praatje van Hillen op 30 oktober?
Er moet hier toch wel iemand zijn met voorkennis? :)
Huppeldepepup
1
quote:

harde winst schreef op 22 oktober 2019 15:33:

Dood aandeel.
Niet heel vreemd. Vast tegenstrijdige gevoelens. H lijkt haar zaakjes weer redelijk op orde te krijgen. Nu weer het gedoe met stikstof. Niemand kan goed overzien hoe groot de pijn nu echt is. Hopelijk krijgen we een wat concreter beeld bij de cijfers. Op dat stikstof komt wel weer een oplossing. Ik ben met name geïnteresseerd in de financiële positie. Zou fantastisch zijn als er weer wat dividend in het vooruitzicht wordt gesteld. Dan kunnen wat institutionele beleggers ook weer mee gaan doen. Als de cijfers een beetje meevallen en de financiering ook, is er zo 20% op de koers bij. Voor nu houdt iedereen in ieder geval tot 30-10 de hand op de knip.
DNFTT
0
quote:

salud schreef op 20 oktober 2019 18:34:

Slopen kan Heijmans ook.
Mooi spul om mee naar Den Haag te nemen? :)

www.destentor.nl/reggestreek/a1-een-n...
Lek sloopwerken (inhuur)
lokeend
0
quote:

salud schreef op 22 oktober 2019 11:41:

Gaan we nog schokkende zaken horen tijdens het praatje van Hillen op 30 oktober?
Er moet hier toch wel iemand zijn met voorkennis? :)

Ik vind dat mede forum lid huppeldepup juiste woorden heeft gesproken ! Het hele stikstof dossier en de afloop tennet onzekerheid is een uitgesproken kans voor de leidinggevende die deel nemen aan de koers ontwikkeling van heijmans om nog even iets verder te drukken.
Ik hoop in dit opzicht nog wat stukken bij te kopen onder de 7 euro !
Vandaag had ik al een klein plukje op 7,48 erbij maar wacht met grotere aankopen op een koers onder de 7 euro
Verder hoop ik dat ton hillen het goed doet, het bedrijf heijmans bestaat immers al bijna 100 jaar! En ik verwacht dat hij daar enorm trots op is!!
Succes allen en speciaal SALUD!
:-)))

lokeend
0
709 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 17,200
Verschil -0,120 (-0,69%)
Hoog 17,420
Laag 17,180
Volume 42.038
Volume gemiddeld 117.720
Volume gisteren 88.960

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront