Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nieuws uit Japan!

4.666 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
voda
0
FECON Strengthened Ties with Nippon Steel

Leading Vietnamese contractor specialized in construction engineering and underground construction FECON has strengthened ties with Nippon Steel for application of Japanese steel technology into infrastructure works across Vietnam. Under the signed co-operative deal, FECON and Nippon Steel Corporation will team up for the application of state-of-the art steel products such as steel pipe sheet pile foundation, NS ECO-PILE, and steel sheet piles. They will also discuss potential construction operations in Vietnam and use suitable steel structures and technology for those projects.

In addition, FECON and Nippon Steel Vietnam along with Nippon Steel Spiral Pipe Vietnam Co Ltd have agreed to apply similar technology into specific projects in other Southeast Asian countries such as Laos and Myanmar.

Since the partnership began in 2011, both sides have taken the opportunity to advance co-operation on the basis of development and use of Nippon Steel’s cutting-edge technology.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
WeWork schrammetje op Japans imago

De struikelpartij van eenhoorn WeWork heeft geleid tot serieuze verwondingen. Nadat de beursgang een maand geleden werd afgeblazen, is het Amerikaanse verhuurbedrijf nu koortsachtig op zoek naar werkkapitaal. Zelfs WeWork's grootste financier, Softbank, spreekt zijn zorgen uit.

Gewoonlijk deelt de pr-machine van de Japanse investeringsmachine Softbank vooral goed nieuws met de buitenwereld. De deelnemingen presteren uitstekend en de waarderingen ervan stijgen.

Voor WeWork maakten ze vorige week een uitzondering. Verschillende managers van Softbank waren te gast bij de Silicon Valley-tour van het Londense analistenbureau New Street en uiteraard ging het over de worstelende New Yorkse vastgoedverhuurder. En, zo gaven de Softbankers toe: de situatie bij WeWork heeft zijn uitwerking gehad op het bedrijf, baarde hen zelfs zorgen, maar ze hebben er ook veel van geleerd.

Dat ze zich inmiddels ook Japan druk maken, is geen verrassing. Op 30 juni had WeWork nog $2,5 mrd in kas, maar dit bedrag slinkt snel. Volgens Amerikaanse media zou het geld al voor het einde van dit jaar op zijn, als er niet snel nieuwe investeerders opstaan.

Mislukte beursgang
Daar wordt hard aan gewerkt. Daarbij verkent het bedrijf volgens de Wall Street Journal twee mogelijkheden: JPMorgan en Softbank. De voorkeur van het management zou uitgaan naar JPMorgan. De Amerikaanse zakenbank begeleidde WeWork op weg naar zijn mislukte beursgang en heeft daarmee grote verliezen op geleden. Nu zou het toch weer $5 mrd willen uitlenen aan WeWork.

De tweede optie is Softbank, dat al een derde van alle WeWork-aandelen bezit. Softbank heeft een team van twintig medewerkers aan het werk gezet om al het vastgoed van WeWork en de bijbehorende huurcontracten te analyseren. De Japanners zouden wel een belangrijke voorwaarde hebben voor een nieuwe investering: eindverantwoordelijkheid in de bestuurskamer.

Het machtsspel rond de New Yorkse verhuurder is vooralsnog vooral een prestigekwestie. Gevraagd naar de invloed van de mislukte beursgang van WeWork op de kwartaalresultaten van JPMorgan afgelopen woensdag, meldde cfo Jenn Piepszak dat de verliezen 'niet materieel en binnen onze risicomarge' waren.

Volgens analist Rolf Bulk van New Street geldt dit eigenlijk ook voor Softbank. De investering in WeWork is volgens hem geen substantieel onderdeel van de investeringsportefeuille van Softbank. 'Die heeft een totale waarde van $214 mrd', zegt hij. 'Het grootste deel ervan bestaat uit beursgenoteerde bedrijven als het Chinese Alibaba, het Japanse telefoniebedrijf van Softbank en Sprint uit de Verenigde Staten.'

Het veranderde sentiment rond WeWork en andere haperende beursgangen heeft volgens Bulk wel iets anders opgeleverd: een nog grotere onderwaardering van Softbank op de beurs. 'Softbank is bij de huidige beurskoers maar $90 mrd waard', zegt hij. 'Een onderwaardering dus van $124 mrd vergeleken met zijn beleggingen. Daar heeft het nieuws over WeWork wel invloed op gehad, ja.'

fd.nl/beurs/1320374/wework-schrammetj...
voda
0
'SoftBank wil miljarden in WeWork pompen'

Gepubliceerd op 16 okt 2019 om 16:30 | Views: 39

NEW YORK (AFN) - Techinvesteerder SoftBank is bereid 5 miljard dollar te steken in The We Company, het moederbedrijf van kantoorruimteverhuurder WeWork. Daarmee zou SoftBank de meerderheid van het financieel geplaagde bedrijf in handen krijgen, maar niet als het gaat om stemrecht. Dat schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei.

Over de toekomst van WeWork is de laatste tijd veel te doen nadat het zijn plannen voor een beursgang afblies en daardoor acuut in financiële problemen kwam. SoftBank zal het reddingsplan volgens de krant binnenkort aan WeWork voorleggen.

Tot enkele maanden geleden stond de onderneming te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg kwamen investeerders er achter dat er het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Adam Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.

WeWork zou ook nog een andere optie hebben. De Amerikaanse zakenbank JPMorgan Chase leidt gesprekken over een krediet van 5 miljard dollar voor het bedrijf.
voda
0
Nikkei nipt lager na afwachtende sessie

Gepubliceerd op 17 okt 2019 om 08:24 | Views: 496

TOKYO-Nikkei 225 08:20
22.451,86 -21,06 (-0,09%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag nipt lager gesloten na een afwachtende handelssessie. Beleggers namen wat gas terug na de sterke opmars in de afgelopen twee handelsdagen en keken vooral uit naar de uitkomsten van het brexitoverleg en de verdere ontwikkelingen rond de gedeeltelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,1 procent in de min op 22.451,86 punten en bleef daarmee in de buurt van het hoogste niveau in tien maanden. De Japanse chipbedrijven verloren terrein na de sterke koerswinsten een dag eerder. Tokyo Electron zakte 0,6 procent en Screen Holdings daalde 1,4 procent.

SoftBank won 1,1 procent. De tech-investeerder is volgens zakenkrant Nikkei bereid 5 miljard dollar te steken in The We Company, het moederbedrijf van kantoorruimteverhuurder WeWork. WeWork raakte in financiële problemen nadat het zijn plannen voor een beursgang afblies. SoftBank zal het reddingsplan volgens de krant binnenkort aan WeWork voorleggen.

Hongkong

De Hang Seng-index in Hongkong ging tussentijds 0,4 procent vooruit. Vooral de projectontwikkelaars waren in trek. De hoogste bestuurder van Hongkong, Carrie Lam, liet in haar jaarlijkse toespraak weten de toegang tot betaalbare woonruimte in de miljoenenstad te willen verbeteren.

De beurs in Shanghai noteerde vlak en in Seoul zakte de Kospi 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney leverde 0,8 procent in. CSL zakte 0,2 procent. Het Australische biotechnologiebedrijf beschuldigde onlangs zijn Nederlandse branchegenoot Pharming van het aanzetten tot bedrijfsspionage.
voda
0
Winstalarm Cathay Pacific vanwege protesten

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 07:33 | Views: 182

HONGKONG (AFN/RTR) - Cathay Pacific Airways heeft een winstwaarschuwing gegeven. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong voelt stevige tegenwind door de aanhoudende protesten in haar thuismarkt.

De winst in de tweede helft van het jaar pakt waarschijnlijk lager uit dan in de eerste helft van het jaar. Dat is zeer ongebruikelijk voor de maatschappij. Eerder werd dan ook nog aangegeven dat het resultaat zou verbeteren.

Het aantal passagiers nam in september met 7,1 procent af. Reizigers meden Hongkong vanwege de protesten tegen de grotere Chinese bemoeienis in de voormalig Engels stadstaat. Cathay sprak in een toelichting van "bijzonder uitdagende omstandigheden".
voda
0
Techsector helpt Nikkei vooruit

Gepubliceerd op 18 okt 2019 om 08:16 | Views: 104

TOKYO-Nikkei 225 07:43
22.498,94 +47,08 (+0,21%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht hoger geëindigd. Vooral de Japanse technologiebedrijven waren in trek dankzij het positieve kwartaalbericht van de Taiwanese chipmaker TSMC. Een trager dan verwachte groei van de Chinese economie hield de winsten echter beperkt en zorgde voor koersverliezen op de andere Aziatische beurzen.

De toonaangevende Nikkei in Tokio ging uiteindelijk met een plus van 0,2 procent het weekeinde in op 22.492,68 punten. De Japanse hoofdindex won deze week ruim 3 procent. De Japanse toeleverancier aan de chipsector Screen Holdings dikte bijna 8 procent aan nadat TSMC liet weten zijn kapitaalinvesteringen te verhogen. Halfgeleiderbedrijf Sumco klom 4,3 procent en robotmaker Fanuc kreeg er 2,2 procent bij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 1,2 procent lager. De Chinese economie groeide in het derde kwartaal met 6 procent. Dat is de traagste groei in bijna dertig jaar. De op een na grootste economie ter wereld heeft flink last van het handelsconflict met de Verenigde Staten. Peking stelde daarnaast dat de VS de importtarieven moeten verwijderen om een definitief handelsakkoord te kunnen sluiten.

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,5 procent. Cathay Pacific stond 2 procent lager. De luchtvaartmaatschappij uit Hongkong kampt met tegenwind van de aanhoudende protesten in de stad en gaf een winstwaarschuwing. In Seoul zakte de Kospi 0,9 procent. De All Ordinaries in Sydney verloor 0,5 procent onder aanvoering van de Australische banken.
voda
0
Nikkei begint hoger aan verkorte week

Gepubliceerd op 21 okt 2019 om 08:09 | Views: 1

TOKYO-Nikkei 225 18 okt
22.492,68 +40,82 (+0,18%)

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is maandag licht hoger begonnen aan de verkorte handelsweek. Beleggers namen weinig risico in afwachting van de verdere ontwikkelingen rond de brexit en voorafgaand aan een vrije dag. Dinsdag is de beurs in Tokio gesloten vanwege een nationale feestdag.

In het Verenigd Koninkrijk doet de regering mogelijk later op de dag een nieuwe poging om de brexitdeal voor te leggen aan het Lagerhuis. Afgelopen zaterdag gaf het parlement nog geen definitieve goedkeuring aan de overeenkomst tussen premier Boris Johnson en de Europese Unie. Johnson moest daardoor uitstel vragen van de brexitdeadline.

De hoodfindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 22.548,90 punten. Op macro-economisch vlak bleek dat de Japanse export in september sterker dan verwacht is afgenomen. De uitvoer daalde daarmee voor de tiende maand op rij. Ook de import nam af. Onder de chipbedrijven werden her en der wat winsten genomen na de sterke opmars afgelopen week.

De andere beurzen in de Aziatische regio lieten eveneens weinig beweging zien. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,3 procent in de min. In Hongkong, waar ondanks een verbod van de politie zondag weer tienduizenden mensen de straat op gingen om te protesteren tegen de regering, verloor de Hang Seng-index een fractie. De Kospi in Seoul klom 0,1 procent. De Australische All Ordinaries kreeg er een fractie bij.
voda
0
Weer daling Japanse export

(ABM FN-Dow Jones) De Japanse export is in september voor de tiende maand op rij gedaald. Dit bleek maandag uit overheidscijfers.

De export daalde met 5,2 procent, terwijl economen gepolst door FactSet slechts een daling van 4,0 procent hadden voorzien. Onder meer de uitvoer van chips werd hard geraakt.

De uitvoer naar China daalde met 6,7 procent en naar de VS liep die met 7,9 procent terug.

De Japanse import nam in september met 1,5 procent af.

Het handelstekort kwam uit op 123 miljard yen, ruim meer dan de 81 miljard yen waarop economen hadden gerekend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beurzen Azië overwegend vooruit

Gepubliceerd op 22 okt 2019 om 08:11 | Views: 0

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen gingen dinsdag overwegend vooruit. Bemoedigende berichten van het handelsfront zorgden voor hoop op een doorbraak in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. Daarnaast bleef de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit. In Japan was de beurs gesloten vanwege de officiële troonaanvaarding van de Japanse keizer Naruhito, die in mei zijn vader Akihito opvolgde.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,1 procent lager en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,1 procent. De Chinese viceminister van Buitenlandse Zaken Le Yucheng liet weten dat Peking en Washington vooruitgang hebben geboekt in de handelsgesprekken. Ook vanuit het Witte Huis klonken bemoedigende woorden over de onderhandelingen tussen de twee economische grootmachten.

De Kospi in Seoul dikte 1,1 procent aan. De Zuid-Koreaanse chipbedrijven SK Hynix en Samsung, twee zwaargewichten in de Kospi, kregen er 2,2 procent en 2 procent bij. De All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent onder de aanvoering van grote mijnbouwbedrijven Rio Tinto, Fortescue en BHP. In Mumbai ging Infosys bijna 15 procent onderuit. Het Indiase IT-bedrijf start een onderzoek naar mogelijke frauduleuze boekhoudpraktijken door bestuursvoorzitter Salil Parekh na klachten van klokkenluiders.
voda
0
SoftBank wint strijd om WeWork

(ABM FN-Dow Jones) SoftBank Group heeft overeenstemming bereikt met WeWork om de controle over de co-working startup te nemen. Dit schreef The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Als deel van de overeenkomst zal SoftBank bijna 1 miljard dollar in aandelen WeWork kopen van mede-oprichter Adam Neumann. Neumann werd als voorzitter van WeWork de deur gewezen door aandeelhouders na de mislukte beursgang van het bedrijf.

De aankoop van bijna 1 miljard dollar aan aandelen maakt onderdeel uit van een bod van 3 miljard dollar.

Dankzij de deal zal Neumann 1,7 miljard dollar ontvangen, en tevens vrijwel alle lijntjes met zijn bedrijf doorknippen.

De financiële situatie van WeWork is zo nijpend, dat een kapitaalinjectie nodig is. SoftBank was al een belangrijke aandeelhouder van WeWork.

De investeerder zal ook een krediet van grofweg 500 miljoen dollar verstrekken.

SoftBank troeft JPMorgan Chase af, dat ook een voorstel bij WeWork indiende.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2019 Dow Jones Newswires. All rights reserved.
voda
0
SoftBank investeert miljarden in WeWork

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 06:37 | Views: 260

SAN FRANCISCO (AFN) - Techinvesteerder SoftBank pompt nog eens miljarden in WeWork, de aanbieder van kantoorwerkruimtes die in de problemen raakte in aanloop naar een uiteindelijk afgeblazen beursgang. Daarmee loopt het belang van de Japanse geldschieter op tot 80 procent, zo bleek woensdag.

De nieuwe afspraken houden onder meer in dat SoftBank 5 miljard dollar in WeWork pompt en 3 miljard uitgeeft om bestaande aandeelhouders uit te kopen. Verder wordt een eerder afgesproken financieringsovereenkomst, van 1,5 miljard dollar, versneld. In totaal heeft SoftBank nu meer dan 13 miljard dollar in WeWork gestoken.

Als onderdeel van de deal krijgt de operationeel directeur van SoftBank, Marcelo Claure, een bestuursfunctie. Hij wordt uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur. Voormalig topman Adam Neumann van WeWork wordt een "waarnemer" van het bestuur. In een verklaring wordt benadrukt dat SoftBank niet de controle overneemt. "WeWork wordt geen dochter van SoftBank", zo klinkt het maar blijft een losse entiteit.

Weinig waarde over

WeWork stond tot enkele maanden geleden te boek als een groeibriljant. Toen het bedrijf een beursgang najoeg kwamen investeerders er achter dat er het bedrijf geen duidelijk pad richting winstgevendheid had. Ook raakte topman Adam Neumann in opspraak omdat hij onder meer zijn familie belangrijke posities gaf en met een eigen bedrijf vastgoed kocht dat hij daarna aan WeWork doorverkocht.

Analisten constateren dat van de papieren megabeurswaarde van WeWork, vóór het ingetrokken beursdebuut, nog maar een fractie over is. De marktvorsers rekenden bij de beursgang op een waardering van zo'n 47 miljard dollar. Het plan dat moet voorkomen dat het bedrijf omvalt waardeert WeWork nu op hooguit 8 miljard dollar, zo berekenden ze eerder.
voda
0
Chipbedrijven dalen op Japanse beurs

Gepubliceerd op 23 okt 2019 om 08:09 | Views: 0

TOKIO (AFN) - In Japan, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de aandelenbeurs woensdag licht hoger geëindigd. De Japanse chipbedrijven stonden onder druk na een tegenvallend kwartaalbericht van de Amerikaanse chipmaker Texas Instruments. Verder bleef de blik gericht op Europa, waar de brexit opnieuw lijkt te worden uitgesteld na een nederlaag van de Britse premier Boris Johnson in het Lagerhuis.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 0,3 procent in de plus op 22.625,38 punten. De toeleveranciers aan de chipsector Rohm en Tokyo Electron verloren tot 4,1 procent. De zwakke vooruitzichten van Texas Instruments voor het lopende kwartaal wakkerde de zorgen aan over het herstel van de wereldwijde vraag naar chips.

SoftBank, een zwaargewicht in de Nikkei, daalde 2,5 procent. De Japanse techinvesteerder pompt nog eens miljarden in WeWork, de aanbieder van kantoorwerkruimtes die in de problemen raakte in aanloop naar een uiteindelijk afgeblazen beursgang. Daarmee loopt het belang van SoftBank op tot 80 procent. De waardering van WeWork is het door het reddingsplan met miljarden gekelderd.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,2 procent in de min. De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,8 procent, na berichten dat China werkt aan een vervanging van de leider van Hongkong Carrie Lam, die onder zware druk staat door massale protesten in de stad. De Kospi in Seoul verloor 0,4 procent. LG Display daalde ruim 2 procent voorafgaand aan de kwartaalcijfers van de Zuid-Koreaanse schermenmaker. De All Ordinaries in Sydney bleef vrijwel onveranderd.
voda
0
Tokyo Steel Keeps Steel Prices for November Sales Unchanged

Reuters reported that Japan’s top electric-arc furnace steelmaker Tokyo Steel Manufacturing Co Ltd will hold all steel product prices unchanged in November. For November, prices for steel bars, including rebar, will remain at JPY 62,000 (USD 571) a tonne, while its mainstay H-shaped beams will stay at JPY 83,000 (USD 765) a tonne. It said “Domestic steel market is becoming active but it was taking longer than expected to trim stocks in steel sheets. Weakening overseas steel prices and cheaper offers on import products weigh on local steel markets.”

Tokyo Steel has cut all steel product prices in October by about 2%-4% to reflect sluggish overseas markets hit by prolonged US China trade row.

Source : Reuters
voda
0
Japanse industrie krimpt harder

(ABM FN-Dow Jones) De industrie in Japan is in oktober in een hoger tempo gekrompen. Dit meldde Markit donderdag in een voorlopige meting.

De inkoopmanagersindex die de industriële activiteit meet, kwam deze maand uit op 48,5 tegen 48,9 in september.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 52,8 in september naar 50,3 deze maand.

De samengestelde index kwam daarmee uit op 49,8 tegen 51,5 in september.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, terwijl minder dan 50 krimp betekent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Nikkei op hoogste niveau dit jaar

Gepubliceerd op 24 okt 2019 om 08:10 | Views: 156

TOKYO-Nikkei 225 23 okt
22.625,38 +76,48 (+0,34%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is donderdag gestegen tot het hoogste niveau in een jaar tijd. Beter dan verwachte kwartaalcijfers van het Amerikaanse software- en cloudbedrijf Microsoft zorgden voor koerswinsten onder de Japanse technologiebedrijven. Een daling van de Japanse yen bood daarnaast enige steun aan de belangrijke exportbedrijven. Beleggers keken verder uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,6 procent hoger op 22.750,60 punten. De Japanse hoofdindex is dit jaar al zo'n 13 procent in waarde gestegen. De maker van chipapparatuur Tokyo Electron won 2,2 procent en de fabrikant van elektronische apparaten Kyocera klom 1,1 procent.

SoftBank zette de daling voort met een min van bijna 3 procent. Het aandeel zakte een dag eerder al 2,5 procent na een nieuwe miljardeninvestering van de Japanse techinvesteerder in WeWork, de aanbieder van kantoorwerkruimtes die in de problemen raakte in aanloop naar een uiteindelijk afgeblazen beursgang.

De beurs in Shanghai leverde tussentijds 0,3 procent in en de Hang Seng-index in Hongkong steeg 0,6 procent. De Kospi in Seoul won 0,3 procent. De Zuid-Koreaanse chipmaker SK Hynix dikte 3 procent aan na beter dan verwachte kwartaalcijfers. Daarnaast bleek dat de economische groei in Zuid-Korea in het derde kwartaal is vertraagd tot 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney klom 0,3 procent onder aanvoering van de Australische oliebedrijven Santos en Woodside Petroleum, die respectievelijk 2,3 procent en 2,4 procent wonnen.
voda
0
'SoftBank schrijft ten minste $5 mrd af vanwege debacles WeWork en Uber'

Een kantoor van WeWork in San Francisco.Foto: Kate Munsch / Reuters

Technologiebedrijf SoftBank stevent af op een afboeking van ten minste $5 mrd (€4,5 mrd). Het Japanse concern moet die doen vanwege de scherpe waardedaling van zijn investeringen in onder meer kantoorverhuurder WeWork en taxidienst Uber.

Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. Een definitief bedrag is nog niet vastgesteld, maar het zou ook zo hoog als $7 mrd uit kunnen pakken, aldus de bronnen.

SoftBank is het moederbedrijf van het grootste techinvesteringsfonds ter wereld, het $100 mrd grote Vision Fund. De afboeking komt SoftBank buitengewoon slecht uit: het bedrijf is juist bezig om investeerders te zoeken voor een nieuw en nog groter techfonds.

Instorting Uber

Uber en WeWork golden lang als parels uit de portfolio van SoftBank, maar de pogingen om de twee verlieslijdende bedrijven naar de beurs te brengen zijn uitgelopen op een sof.

Zakenbankiers schatten vorig jaar nog dat Uber UT1:$33,28+0,70% $120 mrd waard zou kunnen zijn op de beurs. Bij de daadwerkelijke beursgang in mei was daar nog maar zo'n $80 mrd van over. Sindsdien is de beurskoers met ruim een kwart gedaald, de taxidienst is daardoor nog maar $57 mrd waard.

Dat raakt SoftBank direct, maar het bedrijf bekijkt nu ook of het af moet boeken op zijn belangen in andere taxidiensten waaronder het Chinese Didi Chuxing en het Singaporese Grab.

Redding WeWork

Bij kantoorverhuurder WeWork gaat het zo mogelijk nog slechter. Het Amerikaanse bedrijf werd eerder dit jaar bij een investeringsronde nog op $47 mrd gewaardeerd. WeWork blies zijn geplande beursgang vorige maand echter af, toen beleggers zelfs niet tegen een derde van die waardering in wilden stappen.

$57 mrd

Uber is op de beurs nu zo'n $57 mrd waard, minder dan de helft van de schattingen van zakenbankiers in september vorig jaar.

Omdat WeWork dringend geld nodig heeft, zag SoftBank zich deze week genoodzaakt om een nieuwe miljardeninvestering in WeWork te doen, waarmee de aanbieder van flexibele werkplekken op nog slechts $8 mrd wordt gewaardeerd.

Om de aanhoudende verliezen te stelpen gaat WeWork nu waarschijnlijk 4000 banen schrappen, 30% van het totaal.

Lege kantoren in China

De Britse zakenkrant Financial Times meldt vrijdag dat onder meer de Chinese activiteiten van WeWork een groot probleem zijn. In Sjanghai, waar het bedrijf ruim 40.000 werkplekken beheert, kampt het met een leegstand van 36%.

Maar in andere Chinese steden is dat nog veel erger. In Shenzhen is de leegstand 65%, in Xi'An zelfs bijna 80%. Volgens de zakenkrant overweegt WeWork nu om zijn Chinese activiteiten in te krimpen, terwijl die eerder nog als cruciaal voor de groei van het concern werden gezien.

Ook zou de onderneming in andere delen van Azië en Latijns-Amerika in willen grijpen. Bedoeling is om de leegstand bedrijfsbreed tot onder de 10% terug te dringen.

fd.nl/beurs/1321559/softbank-schrijft...
voda
0
80.000 Japanners geëvacueerd na zware regenval in door tyfoon getroffen gebied

De Japanse overheid heeft opdracht gegeven tot de evacuatie van 80.000 mensen in een gebied net ten oosten van hoofdstad Tokio. De autoriteiten vrezen voor landverschuivingen en overstromingen door hevige regenval vandaag in het gebied dat twee weken geleden nog zwaar getroffen werd door tyfoon Hagibis.

Buitenlandredactie 25-10-19, 10:42

Op sommige plekken is vanochtend binnen een uur 86 millimeter regen gevallen. Naar verwachting houdt het slechte weer tot de avond aan en verplaatst het regengebied zich dan richting het noorden. De Japanse meteorologische dienst verwacht vandaag in het gebied rond Tokio tussen de 200 en 300 millimeter regen.

Lees ook
Dodental tyfoon Hagibis in Japan stijgt naar 66
Lees meer
Dodental tyfoon Japan stijgt tot 74

Het is de derde natuurramp in korte tijd. In september raasde tyfoon Faxai al over het gebied. Twee weken geleden was het de beurt aan Hagibis. Bij die laatste tyfoon vielen 82 doden en raakten 300 mensen gewond. In het getroffen gebied is op sommige plekken al wekenlang geen stroom.

www.ad.nl/buitenland/80-000-japanners...
voda
0
Hoop op handelsdeal stuwt Nikkei

Gepubliceerd op 28 okt 2019 om 07:30 | Views: 0

TOKYO-Nikkei 225 06:58
22.869,04 +69,23 (+0,30%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de nieuwe handelsweek. Beleggers trokken zich op aan hoopgevende berichten van het handelsfront tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten zijn volgens de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en minister van Financiën Steven Mnuchin nader tot elkaar gekomen in het overleg over de eerste fase van een handelsakkoord.

De hoofdindex in Tokio, de Nikkei 225, eindigde 0,3 procent in de plus op 22,867,27 punten en bereikte het hoogste niveau in een jaar tijd. De Japanse bedrijven die gevoelig zijn voor de handelsperikelen waren in trek. Zo stegen de chipbedrijven Sumco en Screen Holdings respectievelijk 5,3 en 3,1 procent. Robotmaker Fanuc dikte 2,1 procent aan en autofabrikant Honda kreeg er x procent bij.

De beurs in Shanghai noteerde tussentijds 0,7 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,9 procent. De Britse bank HSBC, die ook een notering heeft in Hongkong, leverde 2,6 procent in na een forse daling van de winst in het derde kwartaal. HSBC, die het merendeel van zijn geld verdient in de regio groot-China, sprak van uitdagende omstandigheden.

De Kospi in Seoul steeg 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde een fractie hoger.
voda
0
Nikkei hoger door handelsoptimisme

Gepubliceerd op 29 okt 2019 om 07:26 | Views: 156

TOKYO-Nikkei 225 06:59
22.965,25 +97,98 (+0,43%)

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is dinsdag opnieuw met winst geëindigd. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China bleef zorgen voor optimisme. Volgens de Amerikaanse president Donald Trump liggen de onderhandelingen tussen beide landen voor op schema en zal een voorlopige deal in november worden ondertekend. Op Wall Street leidde dit tot een nieuw slotrecord van de brede Amerikaanse S&P 500-index.

De toonaangevende Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent hoger op 22.974,13 punten. Het was de zevende winstbeurt op rij voor de Japanse hoofdindex. Bedrijven die veel producten exporteren profiteerden van de hoop op een handelsdeal tussen de twee economische grootmachten. Autofabrikant Mazda Motor dikte ruim 2 procent aan en de maker van auto-onderdelen en chipmaterialen Nitto Denko kreeg er 6,5 procent bij.

De andere beurzen in de Aziatische regio deden overwegend een stapje terug. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering. De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 0,6 procent in de min en de Hang Seng-index in Hongkong verloor 0,5 procent. De Kospi in Seoul daalde 0,1 procent. De Australische All Ordinaries sloot met een plus van 0,1 procent.
voda
0
Nikkei staakt zevendaagse winstreeks

Gepubliceerd op 30 okt 2019 om 07:14 | Views: 13

TOKYO-Nikkei 225 29 okt
22.974,13 +106,86 (+0,47%)

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met verlies gesloten en staakte daarmee een zevendaagse winstreeks. Beleggers waren vooral in afwachting van het rentebesluit van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), dat later op de dag bekend wordt gemaakt. De Fed zal naar verwachting opnieuw het rentetarief in de Verenigde Staten verlagen. De Bank of Japan houdt donderdag een beleidsvergadering.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 0,6 procent lager op 22.843,12 punten. Vooral de makers van elektronische apparatuur stonden onder druk. NEC zakte bijna 6 procent en concurrent Omron leverde 5,3 procent in. Een sterker dan verwachte stijging van de Japanse detailhandelsverkopen in september kon het tij niet keren. De stijging van de winkelverkopen ging vooraf aan de btw-verhoging in Japan, die op 1 oktober werd ingevoerd.

De beurs in Shanghai leverde tussentijds 0,4 procent in. De hoop op een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China nam af na berichten dat het voorlopige handelsakkoord tussen de twee grootmachten mogelijk niet op tijd af zal zijn voor de geplande ondertekening in november.

De Hang Seng-index in Hongkong zakte 0,4 procent. De Britse bank Standard Chartered, die ook een notering heeft in Hongkong, won 2,7 procent na een flinke winstgroei in het derde kwartaal. De Kospi in Seoul verloor 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney ging 0,8 procent lager de dag uit.
4.666 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 ... 230 231 232 233 234 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 873,34 -10,73 -1,21% 12:49
AMX 920,15 -11,14 -1,20% 12:49
ASCX 1.215,26 -14,33 -1,17% 12:34
BEL 20 3.797,32 -56,42 -1,46% 12:49
Germany40^ 17.779,70 -246,88 -1,37% 12:49
US30^ 37.789,75 +91,09 +0,24% 12:33
US500^ 5.059,49 -1,37 -0,03% 12:49
Nasd100^ 17.686,93 -6,73 -0,04% 12:49
Japan225^ 38.378,62 -319,14 -0,82% 12:25
WTI 84,45 -0,61 -0,72% 12:49
Brent 89,66 -0,60 -0,66% 12:49
EUR/USD 1,0627 +0,0002 +0,02% 12:49
BTC/USD 62.617,61 -3.595,30 -5,43% 12:49
Gold spot 2.369,94 -13,21 -0,55% 12:49
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
DSM FIRMENICH AG 100,550 -0,250 -0,25% 12:31
UNILEVER PLC 44,160 -0,110 -0,25% 12:30
KPN 3,369 -0,014 -0,41% 12:28
Dalers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,810 -1,710 -6,70% 12:31
ASMI 584,000 -19,200 -3,18% 12:31
RANDSTAD NV 47,230 -1,300 -2,68% 12:28

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront