Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
1
quote:

gokker schreef op 23 oktober 2019 14:42:

vroeger was alles beter
Niet alles, Gokker:)

Maar wel o.a. het onderwijs.
En heel belangrijk...We waren nog met MINDER:)
[verwijderd]
1
quote:

rationeel schreef op 23 oktober 2019 14:49:

[...]

Niet alles, Gokker:)

Maar wel o.a. het onderwijs.
En heel belangrijk...We waren nog met MINDER:)
Onderwijzen is niet cool.

Wat de universiteiten betreft is dit kul. Een goede student haalt zijn wijsheid niet uit een college-dictaat.

Maar of onze samenleving er behoefte aan heeft dat bijna 15% van de bevolking een universitaire opleiding volgt, is maar de vraag.
rationeel
0
quote:

gokker schreef op 23 oktober 2019 15:51:

[...]

Onderwijzen is niet cool.

Wat de universiteiten betreft is dit kul. Een goede student haalt zijn wijsheid niet uit een college-dictaat.

Maar of onze samenleving er behoefte aan heeft dat bijna 15% van de bevolking een universitaire opleiding volgt, is maar de vraag.
Een betere vraag is, waar heeft de maatschappij behoefte aan, kwa samenstelling van de bevolking?

Waar hebben we geen behoefte aan:

De kwantiteit: Bevolkingspolitiek.

Het is toch duidelijk dat een universitaire opleiding idealiter, een voorlopig eindstation is, en indien goed geselecteerd, komt dan de top in het juiste hokje terecht.

Top: Het hoogste punt in de hierarchie moet vermeerderd. De onderkant in de hierarchie verminderd?

Het is een zuiver theoretische benadering, omdat behalve opleiding andere factoren een rol gaan spelen gedurende het werkzame bestaan. Daardoor wordt het ene individu met een gemiddelde rangorde in zijn unversitaire studie MULT MULTI miljonair en de ander zit met een burnout thuis;)
Laten wij nu de rijke multi multi in ons midden hebben:)

Voor zover een serieuze vraag, met een gedeeltelijk serieus antwoord en wat leut als sausje.

Waarbij een serieuze vraag is, wat kunnen we verwachten in de toekomst, gezien de automatisering. Gaat dat betekenen dat er voor een nog groter deel van de bevolking verwacht moet worden, dat de gemeenschap de financiele ouderrol mag spelen? Of gaan we het zo regelen dat iedereen op zijn minst in principe, zijn steentje kan en moet bijdragen.

voda
0
Smeltende gletsjers leggen onontdekte eilanden bloot

Een groep Russische onderzoekers heeft vijf nieuwe eilanden ontdekt in de Noordelijke IJszee.

www.ad.nl/video/smeltende-gletsjers-l...

(video)
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef op 23 oktober 2019 18:20:

Smeltende gletsjers leggen onontdekte eilanden bloot

Een groep Russische onderzoekers heeft vijf nieuwe eilanden ontdekt in de Noordelijke IJszee.

www.ad.nl/video/smeltende-gletsjers-l...

(video)
Ik geloof er niets van. Alles fake.
Het wordt juist kouder weten de echte experts. Vraag maar aan Engels et al.

Ze willen alleen maar de mensen laten geloven dat het warmer wordt op onze dierbare aarde.
Daar worden ze vorstelijk voor betaald. En de ultra-linkse media verspreiden deze propaganda.

Zag ik daar geen ijsbeer? Die zouden er volgens al Gore niet meer mogen zijn.

rationeel
1
Immigratiestop kan verlichting brengen in oplossen stikstofcrisis

Premier ...Mark Rutte (VVD)... zei dat er... geen taboes... mogen zijn bij het... ­oplossen van de stikstofcrisis.... ­Helaas is er een... enorm groot taboe..., een bijdrage die steeds tussen haakjes wordt gezet. Een...*** immigratiestop***...

Dit jaar groeit de bevolking met ...100.000 mensen..., grotendeels... immigranten... of kinderen van immigranten. Er komt dus in één klap ...een stad... als Alkmaar of Deventer bij. En die groei gaat nog wel even door en was er de ­afgelopen decennia natuurlijk ook.

Geen wonder dat er een... tekort is aan huizen.... Geen wonder dat de... kosten voor de zorg... zo snel stijgen (dit jaar met... 9 miljard... euro, evenveel als de... totale uitgaven voor Defensie).... Geen wonder dat... natuur in de verdrukking... komt. Geen wonder dat ...de treinen overvol... zitten. Geen wonder dat de... wegen dichtslibben.... Geen wonder dat er een... tekort is aan leraren.... Geen wonder dat de... CO2-uitstoot toeneemt...
rationeel
1
Anti-immigratiebeleid taboe geworden door het te koppelen aan de islam

Het omslagverhaal deze week gaat over de strijd om ...de ruimte... in Nederland. Die strijd wordt veelal gevoerd op lokaal niveau, zonder – ten onrechte – visie, keuzes en regie van het... Rijk...

Maar zelfs als die regie er komt, blijven veel van de problemen bestaan. Tenminste, als Den Haag niet eindelijk eens beslist dat het land... overvol... is en dat... immigratie geen oplossing... is, maar een ...probleem... Let wel, dat immigranten naar Nederland komen, kun je hun niet verwijten, de ...beleidsmakers... wel.

Het is jammer dat het anti-immigratiebeleid in Nederland is gekaapt???(R) door een partij die het vooral heeft over de islam en anti-immigratie daarom een taboe is geworden. Maar radicaal stoppen met immigratie kan verlichting brengen bij al die andere problemen waarmee Nederland kampt en die het debat bepalen.

Arendo Joustra

www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie...

rationeel
1
Een partij die het gekaapt heeft?

De hele politiek heeft het laten liggen. Al jarenlang. Lang voordat de immigranten in zo grote getale kwamen, als thans, waarschuwde de Stichting: De Club van Tien Miljoen er dag dag uit voor wat de wereld te wachten staat, als de voortplanting in het zelfde tempo door zou gaan.

Ze werden als extreem rechts neergezet.

Maar luisteren ...ho maar.

>>>>

De uitermate... rechtse stichting ...De Club van Tien Miljoen is in 1994 opgericht door een groep "verontruste Nederlanders" die in "de overbevolking" de gemeenschappelijke oorzaak zien van veel problemen, zoals... milieuvervuiling en stress.... De Club wil daarom dat de bevolkingsomvang wereldwijd met de helft daalt tot 3 miljard mensen, en in Nederland tot maximaal ...10 miljoen... mensen. Daartoe zou een strenge bevolkingspolitiek gevoerd moeten worden en zou het ...migratiebeleid radicaal... verscherpt moeten worden. Men knoopt aan bij maatschappelijke bezorgdheid om zo... racistische propaganda te kunnen verspreiden...

www.doorbraak.eu/gebladerte/10828f50.htm

rationeel
1
m van WYGERDEN

aan dit probleem komt pas een einde wanneer nederlandse stemgerechtigden eindelijk gaan beseffen dat zij via hun stemgedrag invloed kunnen uitoefenen. wat 'denhaag ' konkelefoest wordt door de nederlandse kiezers zelf gefaciliteerd. als dan eindelijk doordringt welke stommiteiten dat oplevert slaat alsnog de vlam in de pan en volgen acties. beter is de juiste personen op het pluche te plaatsen. DE MACHT LIGT BIJ HET VOLK
rationeel
1
J. Mulder

Bij ongewijzigd beleid heeft Nederland over niet al te lange tijd... 20... miljoen inwoners. De autochtone bevolking zal dan in de... minderheid... zijn. Op onze ...scholen... zullen een aantal vakken... verplicht... worden onderwezen. Andere vakken zullen daarentegen... verdwijnen...
Er zijn ...politieke... partijen... die dit een... halt... willen toeroepen, maar die worden geassocieerd met een... donkere periode ...uit de vaderlandse geschiedenis.
Maar het is uiteindelijk de... kieze...r die bepaalt waar Nederland naar toegaat. De volgende verkiezingen worden van groot belang... Keren wij de vloed aan immigranten of niet...
rationeel
1
Kiezen wij voor OMVOLKING of niet???

Kiezen wij voor INDOCTRINATIE van LINKS in het onderwijs?

Gaan wij zoveel mensen onderhouden die geen enkele bijdrage leveren?
Hetgeen betekent een teruggang in welzijn en welvaart?

Inderdaad juist kiezen.
rationeel
1
Hans Doordenker

Er wordt niets gedaan om de economische vluchtelingenstroom te stoppen.Eigenlijk maakt je verhaal niets meer uit.Zij weten binnen is binnen.Zaterdag sprak ik een jongeman uit Eritrea, hij was een jaar hier in Nederland,vertelde dat hij niet werkte of studeerde.Hij heeft een prachtig nieuwbouw appartement met alles er op en er aan.Hij heeft het dan ook reuze naar zijn zin in ons land!
rationeel
1
Olga VR

Een asielzoeker hier in de buurt uit een van de “rijke oliestaatjes"… Hij zou gevlucht zijn vanwege de enorme ruzie met zijn familie omdat hij een ‘afvallige moslim’ is.
Mohammed kreeg een status… Vervolgens zien we als eerste zijn... voltallige familie... op de stoep staan om zijn nieuwe onderkomen te bewonderen! Mo slentert de hele dag over straat om A’dam te fotograferen, hij spreekt geen woord Nederlands maar wil nu Chinees gaan studeren!
Hij wil hier zijn hele leven blijven wonen… En o ja, zijn zus gaat nu ook asiel aanvragen!
rationeel
1
P. Karman

Nou, uw verhaal over die jongeman, duidelijker kan het niet! Gewoon krankzinnig dit beleid en schandalig! Het verwen-beleid van die niet vluchtelingen kan echt wel anders. Detentie plekken regelen, opsluiten, vliegtuig regelen en terug naar hun vaderland. En niet accepteren dat ze niet teruggenomen worden. In dat geval ontwikkelingshulp geld stoppen! Geen enkele Afrikaan meer binnen laten, alleen via de echte officiële weg, via de immigratie dienst. Toch ook te gek voor woorden dat... Merkel... nu regelmatig die lui op laat halen met vliegtuigen.
rationeel
1
a des

Onder onze ogen voltrekt zich een omvolkingsproces......Willen en wetens wordt ons land opgescheept met
migranten uit tal van landen, vaak ekonomische “ vluchtelingen” en veelal moslims. Dit jaar zullen ca 120.000 mensen
aan onze poorten kloppen om binnengelaten te worden. Al deze mensen willen gehuisvest en gevoed worden. Niet
zelden vinden zij eerder een woning dan autochtonen die dan nóg verder zakken op de lijst van wachtenden.
Ons overbevolkte land is populair bij de import......verbaast het u? En onze regering blijft het allemaal maar goedvinden.
Inschikken mensen,......stukje opschuiven,.......ja, ja, nog een stukje. En maar bezuinigen op alles en nog wat, .....op politie,....
op gezondheidszorg,....op ouderenzorg.....De CO2 uitstoot moet naar beneden, de agrarischsector moet gehalveerd!
Kabinet Rutte- III, het linkse kabinet staat onder regie van Groen Links en D66. Het water staat ons land aan de lippen; het maakt
Rutte met zijn clan geen donder uit! Zijn wij dan met z’n allen stekeblind?
rationeel
1
Bamako F.

Nederlanders zijn een apart volkje.

We laten de kaas van ons brood eten door politici en overheid die ons land volpompen met groepen asielzoekers, terwijl de problemen met deze groepen al generaties weggemoffeld worden. Deze nieuwe mensen krijgen voorrang op onze kinderen met huizen. Dan laten we ons ineffectieve milieuregels opleggen die het weinige besteedbaar inkomen dat we nog hebben gaan kosten en nu is zelfs de nieuwbouw van huizen bevroren.

In de toekomst, als Europa z'n welvaart verspeeld heeft, gaat men op deze tijd terugkijken en zich hoofdschuddend afvragen hoe het mogelijk is dat een goed opgeleid volkje van hardwerkende mensen zich zo hebben laten ringeloren.
rationeel
1
henk Schroemges

U heeft voor 100% gelijk mits er niet voordien een uitgelokte burgeropstand of burgeroorlog ontstaat die al die goedgelovige en simpele systeemveranderaars keihard definitief totaal oplost.
rationeel
1
Cees BR

In het verlengde van immigratie is het zinvol als EW een artikel besteedt aan het aantal woningen toegewezen aan statushouders in de afgelopen pakweg 5 of 10 jaar. Opgedeeld naar stad en provincies. Deze gegevens/cijfers ben ik - vast bewust - nog niet tegengekomen in de media.
rationeel
1
J van Deventer

Joustra heeft gelijk. Het is echter niet zo dat het immigratiedebat "is gekaapt".
Terecht stelt Joustra dat immigratie een probleem is, of liever gezegd de oorzaak van een... lawine aan problemen.... Het meest in het oog springende daarvan is de... islamisering... en het is helemaal geen wonder dat de... PVV... zich dus het eerst op het onderwerp immigratie heeft gestort.
Het valt de ...andere politieke partijen... en hun... aanhang... zeer aan te rekenen dat het onderwerp ...overbevolking... nooit op de agenda is gekomen. Om je dan te verschuilen achter... associaties... met... vreemdelingenhaat... is een laffe en hoogst onverantwoordelijke houding.
38.984 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 873,78 +7,27 +0,84% 10:31
AMX 931,86 +3,18 +0,34% 10:31
ASCX 1.192,13 +3,58 +0,30% 10:16
BEL 20 3.883,26 +20,00 +0,52% 10:31
Germany40^ 17.975,30 +114,50 +0,64% 10:31
US30^ 38.285,52 +35,07 +0,09% 10:13
US500^ 5.019,72 +2,80 +0,06% 10:31
Nasd100^ 17.251,36 +41,44 +0,24% 10:31
Japan225^ 37.618,71 -105,12 -0,28% 10:11
WTI 82,86 +0,81 +0,99% 10:31
Brent 87,98 +0,90 +1,03% 10:31
EUR/USD 1,0678 +0,0026 +0,25% 10:31
BTC/USD 66.116,81 -448,71 -0,67% 10:31
Gold spot 2.307,26 -19,99 -0,86% 10:31
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
PROSUS 31,120 +1,280 +4,29% 10:12
Philips Koninklijke 19,535 +0,430 +2,25% 10:12
ASMI 525,600 +10,200 +1,98% 10:12
Dalers Laatst +/- % tijd
Akzo Nobel 62,900 -4,020 -6,01% 10:12
RANDSTAD NV 45,980 -2,520 -5,20% 10:12
ArcelorMittal 23,910 -0,200 -0,83% 10:11

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront