Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Tesla verrast met kwartaalwinst

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gbakl 24 oktober 2019 03:54
    Door Tostrams.nl op 14 okt 2019 om 14:06

    Tesla beweegt in horizontale richting. De bewegingen tussen steun 211,00 (bodem van 23 augustus) en weerstand 253,50 (top van 13 september) worden steeds kleiner. Wacht een uitbraak uit deze driehoek af. Na een uitbraak boven weerstand 253,50 wordt 260,17 het volgende opwaartse koersdoel.

    Tostrams zal vast geen Tesla rijden en verkijkt zich behoorlijk
    op het acceleratievermogen.
    Hij zit gevangen in een TA zonder turbo.

    Ik zit gewoonlijk short, maar nu even niet want rond de kwartaalcijfers worden alle TSLA die-hards wakker en kopen als een soort van
    uitgehongerde zombies alle aandeeltjes op.

    plus 20% !?
    en Musk heeft niet eens getwitterd dat hij alweer alle aandelen
    uit de markt gaat halen...
  2. freemee 25 oktober 2019 08:43
    Welkom in de cijferhel van Tesla (artikel FD) werpt toch wat een licht op het succes van Tesla

    Het lijkt heel lang geleden, maar vorig jaar zomer sliep Elon Musk nog bij de Tesla-fabriek in het Californische Fremont op een bank of onder zijn bureau. Zijn continue aanwezigheid was in zijn ogen nodig om de productie van elektrische wagens op te zwepen.

    Vijf dagen lang droeg Musk dezelfde kleren, verklaarde hij kort daarna tegenover Bloomberg Businessweek. Hij was naar eigen zeggen in een 'productiehel' beland, achtervolgd door de belofte dat Tesla per week minstens 5000 exemplaren van zijn Model 3 zou maken.

    Verrassende winst
    Die tijden zijn voorbij. Tesla produceerde in het afgelopen kwartaal in totaal 79.837 stuks van zijn goedkoopste elektrische auto, oftewel ruim 5700 per week. Belangrijker nog is dat het bedrijf meer grip heeft op zijn kosten. Verrassend genoeg presenteerde Tesla woensdagavond een winst van $150 mln, terwijl analisten op een verlies hadden gerekend.

    Opmerkelijk is ook dat Tesla een positieve kasstroom genereerde, en zelfs de voorspelling aandurfde dat dat zo zal blijven in kwartalen zonder lanceringen van nieuwe paradepaardjes. Een en ander leidde tot verrukking bij beleggers. Het aandeel Tesla steeg bijna met 20%.

    Goedkopere productie
    Is deze euforie terecht? Het ligt eraan hoe je naar de cijfers kijkt.

    De vooruitzichten voor Tesla zijn sterk verbeterd door groeiende productievolumes. Belangrijk daarbij is dat de kosten van nieuwe productielijnen lager uitvallen. Zo stelt Tesla dat voor de fabricage van zijn eerste Sport Utility Vehicle (SUV) de kapitaaluitgaven ongeveer de helft lager zijn dan bij de 'Model 3'. En voor het neerzetten van een fabriek in Shanghai waren de investeringen maar liefst 65% lager. Dat kan een goede bodem zijn voor toekomstige winstgevendheid.

    Omzetdaling
    Maar er is tevens reden om met scepsis naar de toekomst te kijken. Want in het afgelopen kwartaal is een einde gekomen aan de omzetgroei die Tesla in voorgaande jaren wel wist te realiseren. Sterker nog: de inkomsten daalden doordat de verkoop van de duurdere modellen van het bedrijf, de 'X' en 'S', met 37% is ingezakt.

    En dan valt er nog wat af te dingen op de positieve kasstroom. Want als je veel minder investeert, ziet dit cijfer er al snel rooskleuriger uit. Maar past een investeringsniveau van nog geen $400 mln in een kwartaal wel bij een bedrijf dat de ambitie heeft om de auto-industrie te ontwrichten?

    Andere hel
    Het is dan ook te vroeg om te stellen dat Tesla een duurzaam verdienmodel heeft gevonden. Voor de werknemers is er zeker reden tot juichen: zij krijgen nu in ieder geval een fris geklede ceo over de vloer. De hel is elders te vinden, in het doorgronden van de financiële cijfers van hun onderneming.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links