Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

Ed Verbeek
0
quote:

Wilbar schreef op 26 oktober 2019 15:05:

Trump laat begrotingstekort VS oplopen tot bijna $1000 miljard

ASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse begrotingstekort is het afgelopen boekjaar met ruim een kwart gestegen tot net geen biljoen dollar, namelijk 984 miljard dollar.....[. ] Afgezet tegen het bruto nationaal product is het tekort nu 4,6 procent. Ter vergelijking: dat was onder Trumps voorganger Barack Obama nog 2,2 procent.
Tja, met zoveel sinterklaasgedrag van Trump is het niet moeilijk de economie te stumuleren.
Schuif de rekening maar door.
gbakl
0
"Volgens minister van Financiën Steve Mnuchin „werken” de economische plannen van Trump"

als de VS een bedrijf was zou het inmiddels een failliete boedel
zijn, zoals zovele bedrijven onder die mislukte bedrijfsleider en kreeg
alles en iedereen de schuld daarvan behalve trump zelf.
en dat zal niet anders zijn als de periode trump eindigt en hij
natuurlijk niets fout gedaan zal hebben,volgens zijn eigenwijze
narcistische mening.
luchtschip
0

Impeachment procedure

Maandag is Charles Kupperman uitgenodigd te verschijnen voor een House hearing.
Charles Kupperman was tot September 2019 de Deputy National Security Advisor, direct onder John Bolton.

Zijn advocaten hebben aangegeven dat hij niet komt. Het House Committee stuurde vrijdag een subpoena (dagvaarding) om maandag te verschijnen. Kupperman's advocaten reageerden vrijdag met een rechtszaak om van de rechter gelijk te krijgen dat de subpoena onwettig is.

Zaterdag stuurde het House Committee een brief om toch maar maandag te verschijnen.
Niet verschijnen betekent
-contempt (minachting) of Congress
dit is strafbaar
-een notitie dat President Trump obstructie van de rechtsgang pleegt. Deze notitie wordt toegevoegd aan het dossier over Trump

in de brief pagina 2 , 2de alinea
There is strong reason to believe Charles Kupperman has first hand knowledge of President Trump's abuse of power, including Charles Kupperman's participation in the President's July 25 2019 call with Ukrainian President Zelensky and awareness of a separate , irregular channel of misinformation flowing to the President on Ukraine matters.

Pagina 2 van de brief
pbs.twimg.com/media/EH1vrPfXUAgGwTS?f...

volledige brief van House Committee aan de advocaat van Charles Kupperman :
pagina 1
pbs.twimg.com/media/EH1vrNQX0AMhe2I?f...
pagina 2
pbs.twimg.com/media/EH1vrPfXUAgGwTS?f...
pagina 3
pbs.twimg.com/media/EH1vrPfW4AAQvm9?f...
pagina 4
pbs.twimg.com/media/EH1vrNSWsAA4YVH?f...

John Bolton's Deputy Charles Kupperman is dus nauw betrokken bij het telefoongesprek door Trump met Zelensky op 25 July waar Trump sprak over Quid Pro Quo (voor wat, hoort wat).

De House Committees zijn ook bezig met John Bolton voor een mogelijke hearing. Maar dat is nog in het onderhandelingen stadium.
luchtschip
0

Geruchten over aanval op ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Zondag om 09:00 am (14:00 ned tijd) zal President Donald Trump een belangrijke mededeling doen, aldus White House Deputy Press Secretary Hogan Gidley.
De mededeling zou foreign policy related zijn.

Zaterdag zou er een aanval in het Noord Westen van Syrie uitgevoerd zijn met Abu Bakr al-Baghdadi als mogelijk doelwit.
Speculaties liepen al op na een tweet van Donald Trump Zaterdag avond : "something very big has just happened."

edition.cnn.com/2019/10/26/politics/w...
DeZwarteRidder
0
quote:

luchtschip schreef op 27 oktober 2019 05:10:

Geruchten over aanval op ISIS leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Zondag om 09:00 am (14:00 ned tijd) zal President Donald Trump een belangrijke mededeling doen, aldus White House Deputy Press Secretary Hogan Gidley.
De mededeling zou foreign policy related zijn.

Zaterdag zou er een aanval in het Noord Westen van Syrie uitgevoerd zijn met Abu Bakr al-Baghdadi als mogelijk doelwit.
Speculaties liepen al op na een tweet van Donald Trump Zaterdag avond : "something very big has just happened."
edition.cnn.com/2019/10/26/politics/w...
Als Trump iets aankondigt, valt het meestal zwaar tegen, maar ik ben benieuwd.
DeZwarteRidder
0
Dood IS-leider Al-Baghdadi gemeld, Trump komt met verklaring
Updated 7 min geleden
19 min geleden in BUITENLAND

WASHINGTON - De Amerikaanse president Donald Trump zal zondag aankondigen dat speciale eenheden een operatie hebben uitgevoerd specifiek gericht tegen IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Volgens Newsweek is de IS-leider bij die operatie gedood, al kunnen andere media dat niet bevestigen.

De geheime missie had plaats in het noordwesten van Syrië. Trump zou ongeveer een week geleden daarvoor toestemming hebben gegeven. Volgens Newsweek is het ministerie van Defensie er "vrij zeker" van dat de IS-leider is gedood.

Bomvest

Tijdens de inval kwam het kort tot een schotenwisseling, waarna de IS-leider zichzelf om het leven bracht met een bomvest. Ook twee van zijn vrouwen kwamen door de explosie om het leven.

De missie zou zaterdag zijn uitgevoerd, nadat belangrijke inlichtingen waren binnengekomen. De locatie die de speciale eenheden zijn binnengevallen in de provincie Idlib, werd al langer in de gaten gehouden, meldt Newsweek. Dat Baghdadi zich in Idlib zou ophouden, is opmerkelijk. Het is het laatste grote rebellengebied in het land, maar wordt voornamelijk gecontroleerd door rivaliserende jihadisten.

’Iets heel groots’

Trump twitterde zaterdagavond dat "iets heel groots" is gebeurd. Vervolgens meldde het Witte Huis dat Trump zondagmorgen met een "belangrijke verklaring" komt. Dat zal hij om 09.00 uur plaatselijke tijd doen. In Nederland is het dan 14.00 uur.

De terreurleider verscheen in 2014 voor het laatst in het openbaar, toen hij in Mosul het kalifaat uitriep. Drie jaar later circuleerden hardnekkige geruchten over zijn dood. De terroristenleider is meerdere keren doodverklaard, onder meer door Rusland en Iran. Afgelopen april dook hij voor het eerst in vijf jaar weer op in een video.

Weinig bekend

Over Baghdadi, die zichzelf 'Kalief Ibrahim' noemde, is weinig bekend. De echte naam van de gevreesde terroristenleider is Ibrahim Awwad Ibrahim Ali al-Badri. Hij groeide op in Samarra, ten noorden van Bagdad, en is in 1971 geboren.

De Irakees trad in 2010 op de voorgrond als leider van al-Qaeda in Irak. Hij splitste zich later af van al-Qaeda en ging met zijn organisatie verder als Islamitische Staat in Irak en de Levant (ISIL, ook vaak ISIS en Daesh genoemd). De terreurgroep, later omgedoopt tot Islamitische Staat, zwaaide op het hoogtepunt van zijn macht de scepter over gebieden in Syrië en Irak waar miljoenen mensen woonden.
alexnr75
0
quote:

Wilbar schreef op 26 oktober 2019 15:05:

Trump laat begrotingstekort VS oplopen tot bijna $1000 miljard

ASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse begrotingstekort is het afgelopen boekjaar met ruim een kwart gestegen tot net geen biljoen dollar, namelijk 984 miljard dollar om precies te zijn. Dat blijkt uit gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën.
Het is het vierde jaar op rij dat het begrotingstekort oploopt. Daarmee is het tekort op weg naar historische proporties. Volgend jaar wordt de kaap van een biljoen geslecht. Afgezet tegen het bruto nationaal product is het tekort nu 4,6 procent. Ter vergelijking: dat was onder Trumps voorganger Barack Obama nog 2,2 procent.
Volgens minister van Financiën Steve Mnuchin „werken” de economische plannen van Trump. Critici stellen juist dat de overheid financieel orde op zaken zou moeten stellen voordat economisch gezien slechtere tijden aanbreken, in plaats van nu met geld te smijten dat moet worden geleend, zo stelde een economische belangengroep onder leiding van een vroeger staflid van oud-president Bill Clinton.

www.telegraaf.nl/financieel/661586392...

Als je de grafiek bekijkt dan is er niets aan de hand. De aangehaalde -2,2% is ook maar een moment opname van één jaar. Het zo bewierookte China zit ook op -4,2%.

tradingeconomics.com/united-states/go...
gbakl
0

Als de onderhandelingen voorspoedig verlopen, zullen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping volgende maand in Chili een eerste handelsakkoord ondertekenen.
Als de onderhandelingen voorspoedig verlopen, zullen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese ambtsgenoot Xi Jinping volgende maand in Chili een eerste handelsakkoord ondertekenen.Foto: Reuters
Het handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China begint vorm te krijgen. Volgens China zijn delen van de tekst voor de eerste fase van de handelsovereenkomst praktisch klaar. De twee landen zouden op verschillende punten overeenstemming hebben bereikt, waaronder over de standaarden die worden gebruikt door agrarische toezichthouders. Dat meldt persbureau Bloomberg.

Ook zou zijn overeengekomen dat de Verenigde Staten gevogelte uit China zal importeren. China zal op zijn beurt het verbod op export van Amerikaans gevogelte opheffen en informatie over vleesproducten aan Amerikaanse standaarden laten voldoen. In ruil voor het niet verder opleggen van Amerikaanse handelstarieven zal China evenveel landbouwproducten uit de VS kopen als voor het begin van de handelsoorlog.

evenveel import in China als VOOR aanvang handelsoorlog en dat
wordt als overwinning en vooruitgang in de besprekingen aangevoerd.

wie is hier nou gek geworden ???
alexnr75
1
De vraag stellen is hem beantwoorden als jij hier veronderstellingen van “zou zijn” gaat posten.

Ga nu eens uit van feiten en niet van die onzin die jij hier dagelijks post.
gbakl
0
"Als je de grafiek bekijkt dan is er niets aan de hand. De aangehaalde -2,2% is ook maar een moment opname van één jaar.Het zo bewierookte China zit ook op -4,2%"

nee hoor,helemaal niets aan de hand als in economisch booming jaren (trumps eigen woorden) die schuld enorm oploopt.
dan ben je goed bezig en zijn de belastinginkomsten keurig op orde door
trumps beleid.
OK, de elite betaalt veel minder en het domme klootjesvolk wat meer en de gezondheidszorg stelt nog minder voor dan in het verleden en allerlei dringende sociale voorzieningen zij afgebouwd of opgeheven, maar dat waren toch al
hobbies van de linkse kliek.

kniesoor die daar op let.
alleen heeeel vervelend dat de rente niet negatief is door die stomme FED
want dan kon slimme trump met nog meer borstklopperij roeptoeteren
dat hij winst maakt op de staatsschuld.

alexnr75
3
Gbaki, jij bent blijkbaar slecht geïnformeerd en haalt alles door elkaar om via een rijstebrei aan woorden een hoop onzin op dit forum uit te storten.
rationeel
0
Jerusalem Post Middle East
ISIS LEADER AL-BAGHDADI KILLED IN U.S. SPECIAL OPS RAID
The elusive Islamic State leader has led the group since 2010, when it was still an underground al Qaeda offshoot in Iraq.
BY REUTERS, JERUSALEM POST STAFF OCTOBER 27, 2019 14:33

The United States military conducted an operation against elusive Islamic State leader Abu Bakr al-Baghdadi on... Saturday..., a US official said, as ...President Donald Trump... prepared to make a "major statement" at the White House on Sunday morning.

After previous reports remained vague, a senior Pentagon official and an Army official both confirmed to Newsweek that the operation was successful, and that the man killed was indeed Baghdadi. Official confirmation is currently pending... DNA testing...

According to Newsweek's report, following a brief ...firefight... while US forces were advancing to ...Baghdadi's... compound, he committed ...suicide... by... activating an explosive... vest. Two of his wives were killed as well when they ...detonated their explosive vests...

The operation was carried out by...... US Joint Special Operations Command's Delta Team..., according to the report.

...Iran... was informed by sources in... Syria... that al-Baghdadi had been killed..., two ...Iranian ...officials told Reuters on Sunday.

"Iran was informed about Baghdadi's death by Syrian officials, who got it from the field," one of the officials said. The second Iranian official confirmed it.

The... Syrian ...Observatory for Human Rights ...confirmed that... nine people died... in the US offensive on Baghdadi's compound, while... Iraq... was informed by sources in... Syria... that Islamic State leader... Abu Bakr al-Baghdad...i has been killed, two Iraqi security sources told Reuters on Sunday.

Our sources from... inside Syria... have confirmed to the ...Iraqi intelligence... team tasked with pursuing Baghdadi that he has been killed ...alongside... his personal bodyguard... in ...Idlib..., after his... hiding place... was discovered when he tried to get... his family out of Idlib... towards the ...Turkish border,..." said one of the sources.

Iraqi state TV claimed on Sunday that... Iraqi... intelligence had assisted in pointing out the exact location of al-Baghdadi.

...White House... spokesman... Hogan Gidley ...announced late on Saturday that... Trump... would make a "major statement" at 9 a.m. EST (1300 GMT) on Sunday. He gave no further details as to the topic of Trump's statement.

The president gave an indication that something was afoot earlier on Saturday night when he tweeted without explanation,... "Something very big has just happened!"...

Trump has been frustrated by the US news media's heavy focus on the Democratic-led impeachment inquiry, which he calls an illegitimate witch hunt.

He has also faced withering criticism from both Republicans and Democrats alike for his US troop withdrawal from northeastern Syria, which permitted Turkey to attack America's Kurdish allies.

Many critics of Trump's Syria pullout have expressed worries that it would... lead the Islamic State ...militancy to ...regain strength... and pose a... threat to US interests.... An announcement about Baghdadi's death could help... blunt... those concerns.

Trump was expected to make the statement in the... White House Diplomatic Reception Room..., which he has used to make a number of... major announcements.....

Just last week, he used the same room to announce that a... ceasefire... between... Turkey and the Kurds... had taken hold.

For days, US officials had feared that Islamic State would seek to capitalize on the upheaval in Syria. But they also saw a potential opportunity, in which Islamic State leaders might... break... from more secretive routines to communicate with operatives, potentially creating a chance for the United States and its allies to... detect... them.

Baghdadi was long... thought... to be hiding somewhere along the... Iraq-Syria... border. He has led the group since... 2010..., when it was still an ...underground al-Qaeda offshoot in Iraq...

On... September 16..., Islamic State's media network issued a... 30-minute... audio message purporting to come from Baghdadi, in which he said... operations... were taking place daily and called on supporters to... free women... jailed.... in camps in... Iraq.. and... Syria ...over their alleged links to his group.

In the audio message, Baghdadi also said that the... United States ...and its ...proxies ...had been ...defeated... in... Iraq and Afghanistan..., and that it had been ..."dragged"... into... Mali... and... Niger...

At the height of its... power..., Islamic State... ruled over ...millions of people..., in territory running from... northern Syria... through towns and villages along the... Tigris and Euphrates... valleys to the outskirts of the... Iraqi capital Baghdad...

But the fall in... 2017 ...of... Mosul... and... Raqqa..., its strongholds in... Iraq... and... Syria... respectively,... stripped... Baghdadi..., an... Iraqi..., of the trappings of a caliph and... turned... him into a ....fugitive... thought to be moving along the ...desert border between Iraq and Syria...

...US... air strikes... killed... most of his... top lieutenants..., and before Islamic State published a video message of Baghdadi in April, there had been conflicting reports over whether he was alive.

Despite losing its last significant territory, Islamic State is believed to have... sleeper cells... around the world..., and some fighters operate from the... shadows in Syria's desert... and... Iraq's cities...

gbakl
1
Russia was great, Iraq was excellent and
trump is the best...

one flew low and fast over the cuckoos nest.
alexnr75
0
Gbaki,

Jij zou eens beter kunnen gaan luisteren. Jij bent weer vooringenomen en slecht geïnformeerd!

Jij maakt jezelf belachelijk en ongeloofwaardig.
DeZwarteRidder
0
quote:

gbakl schreef op 27 oktober 2019 14:34:

Russia was great, Iraq was excellent and
trump is the best...

one flew low and fast over the cuckoos nest.
De woorden 'tremendous', 'fantastic', 'excellent', worden eindeloos gebruikt in combinatie met talloze herhalingen.

Het wordt hoog tijd dat deze man een cursus 'spreken in het openbaar' gaat volgen.
JdeFL
0
Iemand enig idee wat er ook maar een beetje belangrijk was aan dit nieuwsje? Ik niet...
gbakl
0
trump was als enige de grote partij in dit wereldschokkende
nieuwsitem.
zeer voorspelbaar en een hoop geneuzel vol cliche uitdrukkingen.

hij denkt hier geweldig te scoren en op te schuiven in de vaart der
volkeren als populair staatshoofd.

in his dreams....
alexnr75
0
@gbaki,

Naar welke nieuwszender heb jij gekeken. Bij CNN geven ze juist aan dat, de door jouw verafschuwde, Trump alle credits gaf aan de special forces en inlichtingendiensten.

Maar ja, dat past niet in jouw straatje.

Dus kom jij weer met jouw geneuzel :)

In your dreams .....
70.586 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1548 1549 1550 1551 1552 1553 1554 1555 1556 1557 1558 ... 3526 3527 3528 3529 3530 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.535,42 -52,36 -0,08% 03:25
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront