arGEN-X « Terug naar discussie overzicht

ARGEN-X 2019 De nieuwe parel !

1.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
[verwijderd]
0
argenx (NASDAQ:ARGX) was upgraded by analysts at William Blair from a "market perform" rating to an "outperform" rating. current price of $120.82.
Kabouter Prikkeprak
0
quote:

De Troon Jan schreef op 2 november 2019 12:06:

argenx (NASDAQ:ARGX) was upgraded by analysts at William Blair from a "market perform" rating to an "outperform" rating. current price of $120.82.
Ik zag het ja, maar zonder koersdoel af te geven geloof ik hè?
NSBB
0
argenx heeft duidelijk opnieuw de up trend gevonden en deze zou wel eens nog een lange tijd kunnen doorgaan met wat er nog de volgende weken en maanden uit de bus gaat komen , de markt begint het eindelijk in te zien .
NSBB
2
uit DE BELEGGER.BE 5-11-2019

intervieuw met de ceo Tim Van Hauwermeiren van argenx
We hadden een diepgaand gesprek met CEO Tim Van Hauwermeiren van argenx. En dat er een erg nieuwsrijke periode op ons afkomt moge duidelijk zijn. Vandaag te lezen op belegger.be.

argenx is naast Galapagos hét succesverhaal in de Belgische biotechsector. Geïntroduceerd op de beurs ruim vijf jaar geleden aan 8,5 EUR argenx is naast Galapagos hét succesverhaal in de Belgische biotechsector. Geïntroduceerd op de beurs ruim vijf jaar geleden aan 8,5 EUR staan we nu het twaalfvoudige daarvan. Het belangrijkste moet evenwel nog komen: een eerste product op de markt krijgen.

argenx staat voor een belangrijke periode. In 2021 kan een eerste product op de markt komen. Volgend jaar mag dan ook heel wat nieuws verwacht worden. Een goed moment om naar de hoofdzetel in Zwijnaarde te trekken voor een gesprek met CEO Tim Van Hauwermeiren en Joke Comijn, Director Corporate Communications & IR.

Het meest vooruitgeschoven product van argenx is Efgartigimod tegen MG (ernstige vorm van spierslapte), maar jullie zijn daarmee niet alleen. UCB versterkte recent nog zijn aanwezigheid met de overname van RA Pharmaceuticals. En ook Momenta Pharma en Alexion zijn op deze markt actief. Volgens UCB zullen jullie wel eerst op de markt zijn, maar zal UCB als eerste op de markt zijn met onderhuidse toediening?
We hebben een voorsprong van zowat een jaar op UCB. En op Momenta Pharma en Alexion is die voorsprong nog groter. Er werden voor rozanolixizumab (UCB), wel wat bijwerkingen (o.m. hoofdpijn en misselijkheid) genoteerd. En wat Zilucoplan (overgenomen van Ra) betreft: dat is misschien wel een concurrent in MG, maar niet noodzakelijk in andere indicaties. Bij Efgart deden zich tot hiertoe nog geen veiligheidsproblemen voor, in geen enkele indicatie. En dan is er nog het gemak van toediening. argenx heeft een intraveneus product (infuus dat max.60 minuten duurt; van belang voor terugbetaling), maar is ook bezig met de ontwikkeling van een onderhuidse formulatie (<2 minuten en wekelijks), wat opties biedt voor patiënten, artsen en terugbetalers. De concurrentie heeft meestal één van beiden. Bij UCB gaat het om een subcutane infusie die 30 tot 40 minuten duurt en bij RA moet de subcutane behandeling dagelijks (dus frequenter) gebeuren.

En wat dan met de onderhuidse toepassing (injectie)?
We komen nog voor eind dit jaar met fase 1 data. Als deze data gelijkwaardig zijn en even veilig als een intraveneuze toedoening (infuus), dan zitten we goed en kunnen we het verdere traject uitstippelen. Een injectie zal wel minstens een jaar later op de markt komen. De technologieovereenkomst met Halozyme zal geld kosten (tot 160 mln. USD) en ingeval van goedkeuring zo’n 5% aan royalties, maar dat zal zich terugbetalen.

Voor custuzumab (zie ook kaderstuk) op de markt in 2022) liggen de verwachtingen veel minder hoog (de marktconsensus gaat uit van een omzet van iets meer dan 100 mln. in 2024). Nochtans betaalde Janssen voor de licentie veel geld.
Binnen het jaar starten heel wat studies (allemaal fase 2 studies die uitkomen), vergelijkbaar met Efgartigimod. 100 mln. vinden we dan ook een ‘comfortabele’ schatting. Uiteraard moet nog aangetoond worden dat het middel werkt, maar het heeft het potentieel om uit te groeien tot een even belangrijke peiler dan Efgart.

Tot hier toe hebben we het enkel gehad over de eigen producten in de pijplijn. argenx heeft nog een viertal partnerships (met Leo Pharma, Staten Biotechnology, Abbvie en Agomab Therapeutics), maar daarover valt weinig te vernemen. Betekent dit dat er weinig van verwacht moet worden. In waarderingsmodellen lijkt daar ook weinig rekening mee gehouden.
Er wordt daar geen geld ingestoken. Het onderzoeksprogramma ARGX-115 (kankerimmunotherapie) bijvoorbeeld wordt volledig gefinancierd door AbbVie. We ontvingen intussen al 90 miljoen USD van AbbVie aan mijlpaalbetalingen en mocht het product ooit op de markt komen dan krijgen we aantrekkelijke royalties (ca. 15% op de omzet). Deze partnerships vormen dan ook een soort upside voor het aandeel.

© DB60013875
© DB60013875

Eind september had argenx nog 923 mln. EUR op de bankrekening staan. Jullie gaven eerder al aan dat dit moet volstaan tot 2021. Dat betekent dat de kosten de komende periode fors de hoogte ingaan?
De cashpositie lijkt erg comfortabel en dat is het ook in zekere zin. We hebben cash voor 2 à 3 jaar. Alleen zullen we dat geld echt nodig hebben om ons businessplan te financieren. Vergeet niet dat niet alleen de onderzoeks- en ontwikkelingskosten sterk zullen stijgen door de vooruitgang in onze onderzoeksprogramma’s, maar ook de verkoopkosten.

Hoe groot moet het verkoopteam zijn om jullie product naar de markt te brengen?
We hebben nu al 30 à 35 mensen in Boston. Er zijn al mensen die hospitalen bezoeken en uitleg geven over de molecule. We bouwden al een netwerk uit en hebben mensen aan boord die al succesvol producten verkochten, o.a. bij Alexion. Voor het verkoopteam mikken we op ongeveer 120 mensen, zoveel als Alexion. Dan spreken we al gauw over een kostprijs van circa 30 miljoen USD.

Meestal (statistisch 75% van de gevallen) lopen de verkopen bij aanvang minder vlot dan verwacht. Hebben jullie daar geen schrik voor? Zeker omdat al verschillende Belgische bedrijven (Thrombogenics, MDxHealth) ondervonden dat het niet gemakkelijk is om de Amerikaanse markt te bewerken.
MDxHealth is diagnostica: altijd een probleem om terugbetaling te krijgen. Bij Thrombogenics (Oxurion) was er het probleem dat men met het product in de portemonnee van de chirurg zat. Daarom hebben we ook goed bekeken wie waar geld verdient. We hebben ook veel ervaring aan boord. Het hoofd van het terugbetalingsteam komt van Shire. Iemand van Alexion is hoofd terugbetaling VS. Bovendien is de succesratio bij weesgeneesmiddelen heel wat hoger. We spreken eerder van een omgekeerde verhouding (75%/ 25%).

Janssen is een aandeelhouder van argenx met een belang van 4,7%, voortspruitend uit de samenwerking die begin dit jaar aangegaan werd voor Cusatuzumab (acute vorm van leukemie). Wat zijn de plannen van Janssen met dat aandelenpakket?
Vooreerst, het belang is bewust beneden de 5% gehouden. We wilden niet dat ze iets in de pap te brokken kregen. Nu is er een standstill-periode. Ze mogen voor meerdere jaren geen aandelen bijkopen. Hun samenwerking met Genmab was zo succesvol, dat die aandelen zo sterk gestegen zijn dat ze hun belang verkocht hebben. Dat is ook bij argenx mogelijk.
NSBB
0
vervolg

Volgend jaar is het uiteraard uitkijken naar de data van Efgar in MG (tweede halfjaar) en in huidziekte PV (eerste halfjaar). Dit jaar is het nog uitkijken naar de Enhanze-data (onderhuidse toepassing). Ook 5 december is een belangrijke datum. Dan gaan we aan investeerders uitleggen waar we met CIDP (vierde indicatie van Efgart) naartoe gaan. Waarom we denken dat Efgart gaat werken in die ziekte en hoe de fase 2-studie er gaat uitzien. Als ze dat zien, gaan investeerders tevreden zijn. Naar potentiële inkomsten toe een belangrijke indicatie.

© argenx
© argenx
Groot aantal onderzoeksprogramma's
argenx heeft een brede productpijplijn.
? Efgartigimod is momenteel in ontwikkeling voor vier indicaties, waarvan de spierziekte MG momenteel de grootste indicatie is. argenx is de enige speler die onderzoek voert naar huidziekte PV, een onderschatte indicatie volgens argenx. Volgend jaar komt er nog een vijfde indicatie bij.
? Cusatuzumab wordt samen met Janssen Pharmaceutica ontwikkeld en de eventueel latere winst wordt verdeeld onder beiden. Momenteel is er nog maar één programma in fase 2, tegen een acute vorm van leukemie, maar de komende 12 maanden kunnen daar verscheidene indicaties bijkomen.
? de andere programma’s zitten nog in een vroeg stadium en hier wordt nog geen waarde aan toegekend. Nog voor eind dit jaar wordt wel toestemming gevraagd aan de autoriteiten om ARGX-117 (autoimmuunziekte) te testen op mensen. En ook ARGX-118 en 119 zitten er aan te komen.
NSBB
0
Mopperaar
0
Normaal zou argenx113 in ipt volgens het plan in september in phase 3 moeten gegaan zijn. Ik hoor hier niks meer van (het middel waar de bloedingen in Phase 2 de koers even naar de 56 bracht verleden jaar). Iemand hier iets over gehoord?
NSBB
1
clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04150887

new AML phase 1b for $ARGX cusatuzumab (now also JNJ-74494550) to explore new combos with SOC treatments => cusa+venetoclax, cusa+aza (already tested in other trials), cusa+venetoclax+aza
NSBB
0
argenx to Present Data at Upcoming 61st American Society of Hematology (ASH) Annual Meeting

November 6, 2019

Breda, the Netherlands / Ghent, Belgium – argenx (Euronext & Nasdaq: ARGX), a clinical-stage biotechnology company developing a deep pipeline of differentiated antibody-based therapies for the treatment of severe autoimmune diseases and cancer, today announced three presentations at the the upcoming 61st American Society of Hematology (ASH) Annual Meeting being held from December 7-10, 2019 in Orlando, FL. The presentations will include preclinical translational data highlighting the multiple modes of action of cusatuzumab to target leukemic stem cells, potential synergies of cusatuzumab in combination with a BCL-2 antagonist, and previously announced data from the Company’s completed Phase 2 trial of efgartigimod for primary immune thrombocytopenia (ITP).

Details for the oral presentations are as follows:

Title: Targeting CD70 with Cusatuzumab Eliminates Acute Myeloid Leukemia Stem Cells in Humans
Oral Session: 616. Acute Myeloid Leukemia: Novel Therapy, excluding Transplantation: Novel Targets and Combinations
Date and Time: Saturday, December 7, 3:15 p.m. ET
Location: Orange County Convention Center, Chapin Theater, W320
Presenter: Dr. Adrian Ochsenbein, M.D., University of Bern

Title: Phase 2 Study of Efgartigimod, a Novel FcRn Antagonist, in Adult Patients with Primary Immune Thrombocytopenia
Oral Session: 311. Disorders of Platelet Number or Function: Advances in ITP Therapy
Date and Time: Monday, December 9, 6:15 p.m. ET
Location: Orange County Convention Center, W307
Presenter: Dr. Adrian Newland, M.D., The Royal London Hospital

Details for the poster presentation are as follows:

Title: The Combination of the BCL-2 Antagonist Venetoclax with the CD70-Targeting Antibody Cusatuzumab Synergistically Eliminates Primary Human Leukemia Stem Cells
Session: 616. Acute Myeloid Leukemia: Novel Therapy, excluding Transplantation: Poster III
Date & Time: Monday, December 9, 2019, 6:00 p.m. - 8:00 p.m. ET
Location: Orange County Convention Center, Hall B
Presenter: Dr. Carsten Riether, Ph.D., University of Bern

Ceteris Paribus
0
Bij de persberichten zie ik steeds Breda staan, weet iemand wat voor activiteiten er in Breda plaatsvinden, is dit een echte vestiging of meer een soort brievenbusfirma?

Vandaag voor het eerst ingestapt, op 115.00. Eens kijken of het rendement in de buurt gaat komen van de mooie rendementen die ik op Galapagos heb gemaakt :)
Omegaplan
0
Breda stelt nix voor, sterker: heb diverse maken dat nummer 076 enz gebeld. Wordt nooit opgenomen
Omegaplan
0

argenx announces launch of proposed global offering
Regulated information – Inside information

November 6, 2019

Breda, the Netherlands / Ghent, Belgium – argenx (Euronext & Nasdaq: ARGX), a clinical-stage biotechnology company developing a deep pipeline of differentiated antibody-based therapies for the treatment of severe autoimmune diseases and cancer, announced today that it has commenced a global offering of up to $450 million (approximately €405.8 million) of ordinary shares, which may be in the form of American Depository Shares (“ADSs”). The global offering will be comprised of an offering of ordinary shares in the form of ADSs in the United States and certain other countries outside of the European Economic Area and a simultaneous private placement of ordinary shares in the European Economic Area. Each of the ADSs represents the right to receive one ordinary share, nominal value of €0.10 per share. The U.S. offering and the European private placement are expected to close simultaneously.
de tuinman
0
quote:

Hulskof schreef op 6 november 2019 22:52:

Da's even slikken. Mooi bijkoopmoment. :-)
Nou, daar zeg je wat. Morgen maar eens in de gaten houden.
1.115 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 52 53 54 55 56 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:23
Koers 336,800
Verschil -5,200 (-1,52%)
Hoog 338,500
Laag 335,100
Volume 3.856
Volume gemiddeld 60.522
Volume gisteren 44.625

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront