Corbion « Terug naar discussie overzicht

Corbion 2019

125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
pielsje
0
ToniPantaloni
1
quote:

pielsje schreef op 4 november 2019 15:47:

Zit er een overname aan te komen?
Vanaf €24 in 1 rechte lijn naar de €27
Lijkt me dat dan de omzet wel vele malen hoger zou zijn dan die paar schamele stukjes van vandaag.
pielsje
0
quote:

ToniPantaloni schreef op 4 november 2019 16:34:

[...]

Lijkt me dat dan de omzet wel vele malen hoger zou zijn dan die paar schamele stukjes van vandaag.
Heb je een punt, maar het is en blijft een raar koersverloop de afgelopen dagen.

Het zal me niks verbazen als het wel zo is overigens
voda
1
Corbion gaat samenwerking aan met Nestle

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Corbion
27,88 0,28 1,01 % Euronext Amsterdam
Nestle SA
CHF 104,54 -0,30 -0,29 % Swiss Exchange (Virtex)

(ABM FN-Dow Jones) Corbion en Nestlé hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor de inrichting van een nieuw platform om voedsel op basis van algen te produceren. Dit maakte Corbion donderdag bekend, zonder verder financiële details bekend te maken.

Corbin voegt met deze samenwerking zijn kennis op het gebied van algen samen met de kennis van Netslé van plantaardige producten. Zo moet voeding ontstaan dat onder meer duurzamer en voedzamer is.

Op een groen Damrak noteerde de koers van het aandeel Corbion 1,4 procent hoger op 27,98 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pielsje
0
Vandaag rond de middag alweer boven de gemiddelde dagomzet, en we houden vol dat er niet meer aan de hand is..

Oké, ik blijf geloven in een partij die aan het opbouwen is vanaf de €24

Groet Pielsje
postpaul
0
Pas als de extréééém zware weerstand bij € 30,- (sinds eind 2006/ begin 2007 de hoogste stand) geslecht is, kom ik uit mijn winterslaap.
pielsje
0
quote:

keljans 123 schreef op 11 november 2019 12:58:

stijgen door. waar eindigt dit??
Niks aan de hand hoor..
CS69
1
Nestlé is een partnerschap aangegaan met Corbion voor de ontwikkeling van de volgende generatie microalgabestanddelen, waardoor het bedrijf duurzame, smakelijke en voedzame plantaardige producten kan leveren.

Micro-algen ingrediënten hebben verschillende voordelen, omdat ze een veganistische bron van eiwitten, gezonde lipiden en diverse micronutriënten zijn. Daarnaast heeft de productie van microalgen een lage koolstof-, land- en watervoetafdruk.

Stefan Palzer, Chief Technology Officer van Nestlé, zegt: "We onderzoeken actief het gebruik van microalgen als alternatieve eiwit- en micronutriëntenbron voor spannende plantaardige producten. Door de samenwerking met Corbion zullen we in staat zijn om smakelijke, voedzame ingrediënten op basis van microalgen te gebruiken om te innoveren in onze verschillende productcategorieën".

Door Corbion's microalgen en fermentatiemogelijkheden te combineren met Nestlé's expertise in de ontwikkeling van plantaardige producten, willen de twee bedrijven microalgae-ingrediënten produceren en op de markt brengen die rijk zijn aan eiwitten en micronutriënten. Ze zullen samenwerken om de functionaliteit, de smaak en het voedingsprofiel voor gebruik in verschillende soorten producten te verbeteren.

Nestlé's plantaardige portfolio omvat momenteel verschillende dranken zoals amandel-, kokos- en haverroom- en koffiemixen, niet-zuivelijs, evenals een reeks erwten- en sojavleesalternatieven en bereide gerechten.

"We zijn verheugd om samen te werken met Nestlé om de volgende generatie van ingrediënten op basis van algen te ontwikkelen", zegt Marc den Hartog, Executive Vice President Innovation Platforms bij Corbion. "Corbion heeft de waarde van algen in verschillende hoogwaardige voedsel- en voedertoepassingen al aangetoond. Dit nieuwe eiwitpartnerschap met Nestlé heeft het potentieel om belangrijke wegen te openen voor producten op basis van algen op grote wereldwijde markten.
postpaul
1
Nou, als niemand anders het doet, trap ik de open deur maar in: de deal met wereldconcern Nestlé is gigantisch goed nieuws! Dát is gewoon de reden van de stijgingen. Deze samenwerking is van dezelfde - of grotere - orde als die met Total en past naadloos in duurzaamheids- en gezondheidstrends. Hierdoor is Corbion op de radar gekomen van partijen die nog helemaal niet bekend zijn/waren met ons pareltje óf er tot nu toe niet in durfden te stappen. En daar zitten ongetwijfeld beleggingsfondsen en pensioenfondsen tussen die (van oudsher) in Nestlé zitten, bijvoorbeeld omdat dat past in hun beleggingsbeleid, zoals bij ons Unilever een hoeksteen van veel professionele portefeuilles is. Een club als Nestlé is een geweldig stempel van goedkeuring en trekt m.i. ook risicomijders over de streep. Laat die doorbraak van de € 30,- maar komen, daarna kan de katapult echt los.
ToniPantaloni
0
Bedankt biocorn voor het linkje. Prima interview. Ik word als aandeelhouder blij dat ik in zo'n organisatie investeer! Alle vertrouwen in de koers met deze nieuwe CEO.
postpaul
0
Voorlopig weer geen doorbraak van de € 30,-. Vandaag flinke daling met enorme omzet. Een directe aanleiding kan ik niet bedenken, het kan technisch zijn. Trading range intact. Ik gebruik die tot nu toe met redelijk succes voor optie- en handelsstrategieën.
postpaul
1
quote:

biocorn schreef op 25 november 2019 09:28:

Interview met de nieuwe CEO Olivier in Managementscope :

lnkd.in/erPzNAS

Van dit interview word ik wel blij, dank Biocorn. Mogelijk dat er wat uitstappers uit het aandeel zijn vanwege de “teruggave van besparingen aan de keten”. Het zij zo, dat zijn korte-termijn figuren. Mijn inschatting is, ik kan er uiteraard naast zitten en de toekomst zal het leren, dat de bakkerij-activiteiten in de verkoop gaan. De timing daarvoor is geweldig, er zal vermoedelijk een goede prijs voor geboden kunnen worden. De focus gaat op duurzaam, innovatie, circulair, gezond - het interview ademt nadrukkelijk die richting.
ToniPantaloni
0
Heb je een goed punt postpaul. Ik blijf voorlopig ook zitten, heb veel vertrouwen in de toekomst!
125 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:00
Koers 18,840
Verschil +0,110 (+0,59%)
Hoog 18,920
Laag 18,480
Volume 47.996
Volume gemiddeld 140.901
Volume gisteren 83.057

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront