Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
rationeel
0
Ook premier ...Rutte... wilde ambitie uitstralen. Hij vertelde over het... Nederlandse... klimaatakkoord waaraan ’meer dan... honderdvijftig... partijen’ hebben gewerkt. „Van ...vakbonden... en... ngo’s... tot ...grote bedrijven ...en de... financiële sector....” Naast... geld ...en... kennis..., zette hij het ...Nederlandse consensusmodel... in de... etalage... om ook... elders... draagvlak... te creëren voor ...ingrijpend klimaatbeleid...

De premier liet bovendien blijken dat hij er graag een ...schepje... bovenop... doet. Het ...Parijs Akkoord... betekent voor de... EU... per... 2030... al een reductie... van... 40 ...procent van de uitstoot vergeleken bij ...1990... „Ik kijk uit naar de... Green Deal... van de ...Europese Commissie”..., aldus ...Rutte..., doelend op het plan van... eurocommissaris Timmermans... om die reductie tot... 55... procent aan te scherpen.
rationeel
0
...Greenpeace ...ziet een opvallend ...verschil... tussen de... klimaatleider... die ...Rutte... internationaal... wil zijn, en zijn... stroevere... houding... thuis.... „Het is mooi dat Nederland een lichtbaken wil zijn in Europa, maar we weten... niet... eens of de... 49 procent CO2-reductie per 2030 ...wel gehaald wordt”, reageert... Faizah Oulahsen.... Onlangs stelde het... Planbureau... voor de ...Leefomgeving... dat Nederland ook met het klimaatakkoord blijft steken op een reductie van... 43 ...tot... 48... procent.
luchtschip
0

IPCC Intergovernmental Panel on Climate Change

Vandaag presenteert het IPCC haar Special Report on Ocean and Cryosphere in a Changing Climate bij de COP25 in Madrid

twitter.com/IPCC_CH/status/1202529242...
luchtschip
0

IPCC Intergovernmental Panel on Climate Change

Dit is het rapport

Ocean and Cryosphere in a Changing Climate

www.ipcc.ch/srocc/
rationeel
1
Kritiek

Ook klinkt er... kritiek... op de ...***’consensus***...’ waarvan ...Rutte... sprak. ...„Vakbonden ...en ...milieuclubs... hebben het ...akkoord... niet ...ondertekend. En de... koepel ...van... bewonersgroepen ...die zich ...verzetten... tegen... wind... op land, mocht... niet eens aan tafel”..., zegt ...Kees Pieters... van het ...Nationaal Kritisch Platform Windenergie.... Bij de maatregelen die ...Rutte ...opsomde,... zweeg... hij over het van... gas... los gaan voor... miljoenen... huishoudens. ...Pieters:... „Ja, logisch. Daar ...begrijpt... de ...rest van de wereld... ook... niets... van, de meeste landen zien ...aardgas... juist als... schoon..., tijdelijk alternatief.”

rationeel
0
Toch is de ambitieuze opstelling van Rutte ook een... poging... om een ...gelijk speelveld... te creëren voor Nederlandse... ondernemers... Alleen als ook... andere landen... strenge... eisen... opleggen aan ...hun... bedrijfsleven kan er sprake zijn van ...eerlijke concurrentie.... „Export... van ...klimaatoplossingen... kan... substantiële... baten voor de... Nederlandse... samenleving...????(R) opleveren”, ...stelde... VNO-voorzitter Hans de Boer... onlangs nog.
luchtschip
0

IPCC intergovernmental Panel on Climate Change

Hoesung Lee, voorzitter IPCC :

Our planet's ocean and cryoshere sustain us, but they are under pressure from human activities

twitter.com/IPCC_CH/status/1202531200...

rationeel
0
The Week Ahead
9th - 15th December 2019

Extraordinary session to debate Green New Deal

On Wednesday the European Commission is expected to publish a raft of new environmental and climate laws as part of the ‘Green New Deal’ promised by President von der Leyen. A special plenary session will be convened by Parliament in Brussels for the same afternoon.

ECR MEPs believe that the Green Deal must deliver policies that are credible, science-based and achievable, enabling all Member States to follow the same low carbon reduction pathway. We believe this can only happen if there is unanimity in the Council, as has been the case previously. In addition, we also need to ensure sufficient support is provided for our businesses and communities who will be the most affected by the ramping up of climate ambitions and the subsequent dramatic shifts in our economies.

Commission announcement Wednesday @ 12:00, plenary @ 14:00
rationeel
0
European Council meeting

EU heads of state and government meet on Thursday and Friday next week where they will discuss the Commission's latest climate proposals as well as the next Multiannual Financial Framework, the EU's long-term budget for the 2021 – 2028 period.
rationeel
1
www.rd.nl/vandaag/politiek/kabinet-in...

De spoedwet aanpak stikstof, bedoeld als begin van een oplossing in de stikstofcrisis, is zeer impopulair bij de oppositie. Een afgang in de Eerste Kamer ligt op de loer.

De Tweede Kamer stemde donderdag voor de spoedwet. Díé horde heeft het kabinet in elk geval genomen. Maar veel reden voor een feestje na de stemming in de Tweede Kamer is er niet. De coalitiepartijen kregen slechts de steun van oppositiepartijen 50PLUS, SGP en het onafhankelijke Kamerlid Van Haga.

Zowel van links als van rechts klinkt er –al langer– forse kritiek op de stikstofaanpak van het kabinet, en dat terwijl het voor de coalitiepartijen zelf al lastig zat is om er onderling uit te komen. Toen dat eenmaal zover was, konden er ten minste twee dingen gebeuren: óf de oppositie was zo constructief dat zij de coalitie zonder veel tegenstribbelen aan een meerderheid zou helpen, óf zij zou zeggen: Wij geven alleen steun als het kabinet aan onze zorgen en wensen tegemoetkomt.

Waar er in de Tweede Kamer weinig steun vanuit de oppositie nodig is (de coalitie komt slechts één zetel tekort), ligt dat in de Eerste Kamer lastiger. Sinds de Statenverkiezingen hebben VVD, CDA, D66 en CU daar slechts 32 van de 75 zetels.

Theoretisch heeft de coalitie diverse mogelijkheden. Zo heeft zij aan steun van één van de drie grotere oppositiefracties, FVD (negen zetels), GL (acht) of de PvdA (zes), voldoende.

Al deze partijen stemden donderdag in de Tweede Kamer echter tégen. Wil het kabinet daar voor de stemming in de Senaat verandering in brengen, dan lijkt de PvdA de eerst aangewezene om met Rutte en de zijnen in conclaaf te gaan. Maar die partij is weinig enthousiast. Fractievoorzitter Lodewijk Asscher zette op Twitter vooralsnog de hakken in het zand. Volgens hem is het nodig dat bouwers aan de slag kunnen, dat er meer betaalbare huizen gebouwd worden en dat er in natuurherstel wordt geïnvesteerd. „Het kabinet biedt die zekerheid niet. Daarom: tegen.”

Naast steun van FVD, GroenLinks of de PvdA heeft het kabinet nog een vierde route om in de Senaat aan een meerderheid te komen. Meerdere kleine partijen kunnen bij elkaar de benodigde zes zetels leveren.

Naar verwachting stemmen 50PLUS en de SGP ook in de Senaat voor de spoedwet. Dat is echter nog te weinig voor een meerderheid. Stemmen alle partijen in de Eerste Kamer hetzelfde als de fracties in de Tweede Kamer, blijft er slechts één optie over. De partij GO van oud-FVD’er Henk Otten geeft met haar drie zetels in dat geval de doorslag.

Hoe dit ook zij, ongeacht de uitslag wordt het kabinet dezer dagen geconfronteerd met het ongemak van regeren met een minderheid in de Eerste Kamer. Nadat de kranten er na de Provinciale Statenverkiezingen bol stonden van analyses over dit gevaar, hoorde Nederland er lange tijd niets meer over. De spoedwet stikstof laat als eerste echt zien hóé onhandig het gebrek aan een meerderheid kan zijn.

Hoe belangrijk stemmen voor de juiste partij is!
luchtschip
0

Het valt op dat een forumlid die een baggerhoeveelheid aan postings plaatste met irritante puntjes ertussen, nu ineens postings kan plaatsen zonder irritante puntjes.
rationeel
1
Nieuwsuur waarschuwt tegen Greta Thunberg (en toont een hilarische parade van klimaatgekkies)
De schizofrenie van het klimaatdebat haarfijn in beeld bij de kerntaakbewakers van Nieuwsuur.

Videootje

Geen Stijl

Helemaal niet nodig, dat... Ongehoord Nederland.... Nieuwsuur... houdt de kerntaken in stand: feitelijk, kritisch en waar nodig alarmerend. Terwijl... NPO Radio 1... vanmorgen met een slaapzak op station Madrid op Greta Thunberg lag te wachten ("Daar komt ze aan. Ze draagt haar beroemde ...protestbord,... en een hoodie over haar hoofd"), zond Nieuwsuur donderdagavond een uitgebreide ...NL Alert uit tégen de waanzin van Greta, Extinction Rebellion en andere religieuze klimaatkardinalen.... In een keurig interview met... Mike Shellenberger..., klimaatactivist én klimaatrealist.... Beschermer... van het... Amazonewoud ...(tegen verstikkingswaanzin),... ...verkondiger... van het... Nucleaire Woord... (voor duurzame, duurzame energie) en ...Haltroeper... tegen ...Apocalyptische Hysterie... over het... einde der tijden,... massa-uitsterving... en andere ...klimaatkolder...

rationeel
1
Dat laatste is hard nodig, bleek in... dezelfde uitzending..., waarin een... hilarische parade... van ...mentaal verwarde klimaatkoekwauzen... voorbij trekt.... Doodsbange,... depressieve... mensen die in donkere kamers... samen huilen..., "rouwcirkels" ...vormen en 's nachts zwetend wakker worden van... nachtmerries ...over hun eigen... ziekmakende welvaart... op een ...stervende planeet.... "Ze noemen je heel snel een klimaatgekkie", sombert er eentje. Ja,... kijk ...deze... video... en je snapt wel waarom:... Greta Thunberg ...heeft hun ...toekomst afgepakt.... Gelukkig hebben we de beelden nog, zodat de mensheid over... driehonderd jaar... nog steeds wat te... lachen... heeft. "Dus dit is hoe de... zombie apocalypse van 2019... er uit zag", zeggen ze dan besmuikt tegen elkaar, onder het genot van een... stukje medium rare kweekvlees... met een... glaasje wijn uit de ...Monsanto... Insta Press.... "Wat was de mensheid nog... bang en bekrompen... toen hè."

Zie video.

Geen Stijl.
luchtschip
0

IPCC Intergovernmental Panel on Climate Change

Hans-Otto Portner, co-chair of IPCC working group !! :

As a result of climate change, our ocean is losing oxygen while becoming warmer and more acidic. These changes affect marine life.

twitter.com/IPCC_CH/status/1202531207...
rationeel
1
Onderzoek: steeds meer rechters stemmen FvD:)

Tenminste, dat concludeert GS-stuurgroep Tijdsgeestanticipatie dan maar even.

Geen Stijl.

Lees het zelf:)
luchtschip
0

IPCC Intergovernmental Panel on Climate Change

Valerie Masson-Delmonte, co-chair of IPCC working group !

Melting ice and rising.seas will impact communities and ecosystems around the globe.

twitter.com/IPCC_CH/status/1202531214...
rationeel
1
nl.metrotime.be/2019/12/05/must-read/...

Duits tienermeisje is tegenpool van Greta Thunberg: “Klimaatontkenners worden het zwijgen opgelegd”

Terwijl Greta Thunberg het gezicht is van de wereldwijde klimaatstrijd, is de anti-Greta nu opgestaan. ...Naomi Seibt ...ijvert er immers voor dat klimaatontkenners voor hun mening moeten mogen uitkomen.... “Iemand klimaatontkenner... noemen impliceert dat hij of zij iets ’illegaals’ doet”, klinkt het.
Greta Thunberg (16) heeft in een mum van tijd de wereld veroverd door de mensheid bewust te maken van het klimaatprobleem. Nu krijgt de 16-jarige milieuactiviste tegenstand van een Duits meisje.... Naomi Seibt is 19 jaar en gezegend met een IQ van 157...
[verwijderd]
1
quote:

luchtschip schreef op 6 december 2019 15:08:

Het valt op dat een forumlid die een baggerhoeveelheid aan postings plaatste met irritante puntjes ertussen, nu ineens postings kan plaatsen zonder irritante puntjes.
Dat was dus van korte duur. Een tijd terug stonden er overal >>>'s tussen.
Ik dacht toen even dat het probleem bij mij lag, maar mijn software bleek actueel.
Het blijft een affront aan het adres van de paar mensen die het proberen te lezen.
rationeel
1
Bang om gehaat te worden

De... liberale... vlogster uit... Münster... vindt het beangstigend dat... mensen, en zeker ook kinderen,... niet meer... anders... durven te denken dan de klimaatactivisten. “Iemand klimaatontkenner noemen impliceert dat hij of zij iets ’illegaals’ doet. Het roept de associatie op met Holocaust-ontkenning, wat in ons land verboden is. Terwijl het slechts scepsis is over het klimaat, geen schadelijk geloof. Het is moeilijk om je uit te spreken. ...Kinderen... zijn bang om... slechte cijfers... te krijgen. Ze zijn bang om... gehaat te worden door leeftijdgenoten... En ze krijgen het idee dat het ronduit... kwaadaardig is om anders te denken”..., vertelde ze onlangs in Madrid.
rationeel
1
Op weg naar een totalitaire staat

...Seibt,... die op korte tijd ...30.000... volgers verzamelde, noemt het... klimaatgeloof... een ...‘anti-humane ideologie’.... “Ze doen het onder het ...mom van de wereld redden,... wat ...niet... waar is. En het leidt bovendien af van... echte problemen,... ook de... échte milieuproblemen.... Maar daarvoor is ...geen aandacht... omdat alle... geld en tijd... opgaan aan de... ’klimaatcrisis’ ...Ik praat graag met leeftijdsgenoten, maar velen zijn... niet... geïnteresseerd. Anderen vinden het gewoon... doodeng... om te beseffen dat we met het... huidige klimaatbeleid... op weg zijn naar een...*** totalitaire ***...staat. Dan is het... veel geruststellender... om te... geloven... dat we iets... goeds doen... om de wereld te redden”, klinkt het.
38.987 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 566 567 568 569 570 571 572 573 574 575 576 ... 1946 1947 1948 1949 1950 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 870,27 -3,75 -0,43% 18:05
AMX 916,54 -9,22 -1,00% 18:05
ASCX 1.190,79 -16,28 -1,35% 18:05
BEL 20 3.857,94 -25,89 -0,67% 18:05
Germany40^ 17.894,80 -193,90 -1,07% 18:44
US30^ 37.930,24 -423,07 -1,10% 18:21
US500^ 5.026,45 -45,94 -0,91% 18:44
Nasd100^ 17.329,73 -194,40 -1,11% 18:44
Japan225^ 37.475,14 -523,62 -1,38% 18:21
WTI 82,55 -0,35 -0,42% 18:44
Brent 86,66 -1,42 -1,61% 18:44
EUR/USD 1,0729 +0,0032 +0,30% 18:44
BTC/USD 63.979,87 -2.392,12 -3,60% 09:49
Gold spot 2.330,23 +14,12 +0,61% 18:44
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
UNILEVER PLC 47,590 +2,630 +5,85% 17:35
KPN 3,436 +0,019 +0,56% 17:35
Ahold Delhaize 27,880 +0,120 +0,43% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.157,000 -261,400 -18,43% 17:35
BESI 136,000 -3,000 -2,16% 17:36
Philips Koninklijke 19,265 -0,355 -1,81% 17:35

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront