Aalberts « Terug naar discussie overzicht

Aalberts 2019

134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Berd
0
voda
0
Beursblik: geen verhoging financiële doelstellingen voorzien op beleggersdag Aalberts

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aalberts NV
38,17 -0,02 -0,05 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts Industries zal op zijn beleggersdag op 4 december vermoedelijk de financiële doelstellingen niet verhogen. Dit voorziet analist Tijs Hollestelle van ING.

Het bedrijf uit Langbroek liet weten tijdens de bijeenkomst in Utrecht de vorderingen van de huidige strategie te zullen bespreken en tevens inzicht in de ontwikkelingen in de markt te geven.

Hollestelle verwacht dat het management zal benadrukken en uitleggen hoe het bedrijf is gepositioneerd op de verschillende markten om zo marktaandeel te behouden dan wel uit te breiden. Ook is de analist benieuwd hoe Aalberts inspeelt op de grote trends als klimaatverandering en andere groeitrends.

Hollestelle gaf aan dat zijn focus qua financiële doelstellingen met name ligt bij EBITA-marge, de vrije kasstroom en het rendement op geïnvesteerd vermogen.

De huidige doelstellingen voor de EBITA-marge liggen boven de 14 procent en voor het rendement op geïnvesteerd vermogen boven de 18 procent.

Voor de autonome groei heeft Aalberts de doelstelling staan van meer dan 3 procent. Hollestelle gaf aan dat deze doelstelling eigenlijk voor groot deel buiten de invloed van het management ligt. "De autonome groei hangt voor het grootste deel af van de economische groei in Europa en de VS en daarnaast van de ontwikkelingen in de verschillende eindmarkten zoals de bouwsector en de auto-industrie."

Tot slot benadrukte Hollestelle dat Aalberts goed gediversifieerd is en dat verschillende markten bijdragen aan totale omzet.

Wat de analist wel opviel is dat ondanks dat de auto-industrie maar voor 13 procent bijdraagt aan de omzet van Aalberts, de koersontwikkeling van het aandeel wel een hoge correlatie heeft met de Euro Stoxx 600 Automobiles & Parts Index.

ING handhaafde het koopadvies op Aalberts Industries met een koersdoel van 47,50 euro. Het aandeel daalde dinsdagochtend met 0,1 procent tot 38,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
de rotterdammer
0
De webcast Capital Markets Day van Aalberts van vandaag werpt zijn vruchten af. Ruim 3% erbij.
Kwast
0
Kwast
0
Aalberts. Ik heb ze al lang in portefeuille en dat hou ik zo.
Prima bedrijf.

Wel een hele zit: video duurt bijna 4 uur....
voda
0
Aalberts zet in op gefocuste groei

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aalberts NV
38,73 1,36 3,64 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aalbers wil de komende jaren gefocust groeien. Dit bleek woensdag tijdens een beleggersdag van de onderneming.

Aalberts mikt op een autonome groei van 3 tot 5 procent. Daarbij wil het een operationele marge behalen van 25 procent. Dit is een doelstelling die volgens CEO Wim Pelsma intern al werd gehanteerd, maar nu ook werd gedeeld met de buitenwacht.

"Elke 10 miljoen euro omzet meer, moet 2,5 miljoen aan EBIT opleveren", verduidelijkte de topman aan zijn toehoorders.

Verder wil Aalberts per jaar 140 miljoen tot 160 miljoen euro investeren en ziet het ruimte om de portefeuille voor 300 miljoen tot 350 miljoen euro te "optimaliseren". Dat is ruim meer dan waar eerder op werd gestuurd, aldus Pelsma.

De CEO denkt aan twee grotere desinvesteringen, aangevuld met enkele kleinere.

CFO Arno Monincx liet weten niet te rekenen op afschrijvingen op deze desinvesteringen.

Tegelijk met een kleinere portefeuille wil Aalberts ook de voorraden met 100 miljoen tot 150 miljoen euro terugbrengen, hetgeen deels al gebeurt door de desinvesteringen. "Voorraden die je niet gebruikt zijn dood kapitaal", zei Pelsma.

Aalberts, een heuse kralenrijger, zei woensdag "autonome zoveel kansen" te zien, maar dit wel te willen aanvullen met zogeheten bolt on acquisities. Pelsma rekent op overnames die 100 tot 200 miljoen euro aan de omzet zullen bijdragen. "Het is heel makkelijk bedrijven kopen, maar we letten op het rendement", en een overname moet ook goed worden geïntegreerd. Te veel hooi ineens op de vork, is niet goed, hield Pelsma zijn toehoorders voor.

Overtollig kapitaal gaat naar de aandeelhouders, in de vorm van dividend of via de inkoop van eigen aandelen, "maar dat is niet wat we prefereren", voegde Pelsma daaraan toe.

Het aandeel Aalberts steeg woensdag 3,8 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aalberts staat voor koop en verkoop onderdelen

Gepubliceerd op 4 dec 2019 om 18:20 | Views: 584

AALBERTS NV 17:35
38,73 +1,36 (+3,64%)

AMSTERDAM (AFN) - Industrieconcern Aalberts wil de komende jaren verder groeien. Dat meldde de onderneming tijdens een beleggersdag. De groei moet deels komen van overnames. Ook staat Aalberts voor de "optimalisatie" van zijn portfolio.

Op eigen kracht mikt Aalberts op 3 tot 5 procent omzetgroei. Het concern wil daarbij een operationele marge behalen van 25 procent.

Voor investeringen zet Aalberts de komende twee jaar 140 miljoen tot 160 miljoen euro opzij. In de periode 2020-2022 moeten de overnames zeker voor 100 miljoen euro aan extra omzet opleveren. Bedrijven die Aalberts wil toevoegen aan zijn portfolio zijn in orde van grootte van 20 miljoen tot 100 miljoen euro.

Qua desinvesteringen ziet Aalberts de komende twee jaar ruimte voor 300 miljoen tot 350 miljoen euro aan omzet die van de hand zal worden gedaan.
voda
0
Beursblik: interessante beleggersdag Aalberts

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aalberts NV
39,10 0,37 0,96 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De beleggersdag van Aalberts heeft een aantal interessante zaken opgeleverd, vooral vanwege het verhogen van de desinvesteringsdoelen en de focus die het bedrijf zegt na te streven. Dit stelde analist Tijs Hollestelle van ING donderdag.

Aalberts zal zowel het aantal technologieën als het aantal eindmarkten flink terugbrengen.

De voorgenomen desinvesteringen werden verhoogd van 50 tot 70 miljoen naar 300 tot 350 miljoen euro. Daarbij zullen activiteiten met lage marges of een tegenvallend groeiprofiel worden verkocht om zo de portefeuille te versterken.

Verder wil Aalberts jaarlijks 140 tot 160 miljoen euro investeren, hetgeen ING niet verrassend noemde, gezien de groeikansen die Aalberts zegt te zien.

Aalberts wil autonoom gemiddeld met ten minste 3 procent groeien. Hollestelle mikt op 2,6 procent voor 2020, met een EBITA-marge van 13,3 procent. Aalberts streeft op termijn naar meer dan 14 procent marge.

ING handhaafde het koopadvies voor Aalberts met een koersdoel van 47,50 euro. Het aandeel steeg donderdag 0,9 procent naar 39,09 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: ingrepen zetten Aalberts op juiste koers

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aalberts NV
38,99 0,26 0,67 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een sterkere focus zal Aalberts de komende jaren richting zijn doelstellingen brengen. Dit constateerde analist Martijn den Drijver van ABN AMRO na een beleggersdag door Aalberts georganiseerd.

Aalberts herhaalde de belangrijkste doelstellingen voor de marge en het rendement voor de komende de jaren, maar voerde wel de doelstelling voor de desinvesteringen fiks op, zoals Den Drijver ook had voorzien, naar 300 miljoen tot 350 miljoen euro.

Ook wil Aalberts de voorraden verkleinen en inzetten op minder technologieën en eindmarkten. Daarnaast zal het aantal productie- en servicelocaties sterk worden teruggebracht en blijft innovatie hoog op de agenda.

Volgens ABN AMRO waren deze ingrepen echter ook nodig, omdat zonder deze maatregelen de doelstellingen 2022 waarschijnlijk niet gehaald zouden worden.

Aalberts wees voor wat betreft de kortere termijn op de zwakte in de industrie en automotive, in combinatie met een trager dan voorziene groei in de halfgeleidersector.

Den Drijver heeft een verkoopadvies op Aalberts met een koersdoel van 31,00 euro, voornamelijk omdat de verwachtingen voor 2019 en 2020 te hoog lijken gegeven de ontwikkelingen in de eindmarkten.

Het aandeel won donderdag 0,7 procent op 38,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Uitgelicht: Aalberts focust op doelen

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Aalberts NV
39,05 0,09 0,23 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Aalberts heeft beleggers afgelopen week positief weten te verrassen op zijn beleggersdag. De koers steeg op een slot van 39,05 euro vrijdag deze week 1,6 procent, terwijl het aandeel op de dag van de beleggersbijeenkomst zelfs meer dan drie procent pluste.

Dit kwam wellicht ook doordat analisten vooraf op weinig vuurwerk rekenden bij Aalberts in Utrecht.

Aalberts liet met verschillende presentaties zien dat het meer focus wil aanbrengen en zo de eerder afgegeven doelstellingen wil halen.

Volgens ABN AMRO was ingrijpen ook nodig, omdat anders de doelstellingen voor 2022 waarschijnlijk niet gehaald zouden worden.

Aalberts wil de voorraden verkleinen en inzetten op minder technologieën en eindmarkten. Daarnaast zal het aantal productie- en servicelocaties sterk worden teruggebracht en blijft innovatie hoog op de agenda.

Aalberts mikt daarbij op een autonome groei van 3 tot 5 procent. Verder wil het een operationele marge behalen van 25 procent. Dit is een doelstelling die volgens CEO Wim Pelsma intern al werd gehanteerd, maar nu ook werd gedeeld met de buitenwacht.

"Elke 10 miljoen euro omzet meer, moet 2,5 miljoen aan EBIT opleveren", verduidelijkte de topman aan zijn toehoorders.

De EBITA-marge zal op termijn boven de 14 procent uitkomen en het rendement op de investeringen (ROCE) op meer dan 18 procent.

Of die ondergrens van 3 procent op korte termijn haalbaar is, daaraan twijfelen analisten.

Aalberts wees zelf voor wat betreft de kortere termijn op de zwakte in de industrie en automotive, in combinatie met een trager dan voorziene groei in de halfgeleidersector.

ING mikt voor 2020 op 2,6 procent groei, met een EBITA-marge van 13,3 procent.

Verder wil Aalberts per jaar 140 miljoen tot 160 miljoen euro investeren en ziet het ruimte om de portefeuille voor 300 miljoen tot 350 miljoen euro te "optimaliseren". Dat is ruim meer dan de 50 miljoen tot 70 miljoen euro waar eerder op werd gestuurd, aldus Pelsma.

De CEO denkt aan twee grotere desinvesteringen, aangevuld met enkele kleinere.

CFO Arno Monincx liet weten niet te rekenen op afschrijvingen bij deze desinvesteringen.

Tegelijk met een kleinere portefeuille wil Aalberts ook de voorraden met 100 miljoen tot 150 miljoen euro terugbrengen, hetgeen deels al gebeurt door de desinvesteringen. "Voorraden die je niet gebruikt zijn dood kapitaal", zei Pelsma.

Aalberts zei woensdag “autonoom zoveel kansen" te zien. Toch wil de kralenrijger van weleer het niet helemaal op eigen kracht doen. De autonome groei dient te worden aangevuld met zogeheten bolt on acquisities.

Pelsma rekent op overnames die 100 tot 200 miljoen euro aan de omzet zullen bijdragen. "Het is heel makkelijk bedrijven kopen, maar we letten op het rendement", en een overname moet ook goed worden geïntegreerd. Te veel hooi ineens op de vork, is niet goed, hield Pelsma zijn toehoorders voor.

Overtollig kapitaal gaat naar de aandeelhouders, in de vorm van dividend of via de inkoop van eigen aandelen, "maar dat is niet wat we prefereren", voegde Pelsma daaraan toe.

ING handhaafde het koopadvies op Aalberts, terwijl ABN AMRO vasthield aan een verkoopadvies, voornamelijk omdat de verwachtingen voor 2019 en 2020 te hoog lijken gegeven de ontwikkelingen in de eindmarkten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Ruimte voor verhoging doelstelling Aalberts'

Gepubliceerd op 12 dec 2019 om 10:40 | Views: 948

AALBERTS NV 12:46
39,36 +0,10 (+0,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Industrieel concern Aalberts heeft op zijn beleggersdag zijn belangrijkste financiële doelstellingen niet aangepast, maar er is ruimte voor een verhoging van de doelstelling van de winstmarges binnen twee of drie jaar. Dat concluderen analisten van ING na het 'tussen de regels door lezen' van de Capital Markets Day.

Analisten van de bank trekken die conclusie, omdat Aalberts op de beleggersdag extra verbeterpunten heeft aangewezen. Ze verwachten evenwel niet dat de aanpassing van de doelstellingen snel zal gebeuren, omdat Aalberts nog maar twee jaar op weg is met zijn huidige vijfjarendoelen.

Een van de opvallendste verbeterpunten was volgens ING dat Aalberts meer onderdelen met lage marges of zwakke groei wil afstoten. ING noemde die aankondiging eerder al positief. Daarnaast springen de plannen om de voorraden met 100 miljoen tot 150 miljoen euro terug te dringen in het oog bij de marktkenners.

ING hanteert een buy-advies en koersdoel van 47,50 euro voor Aalberts. Het aandeel stond donderdag omstreeks 10.20 uur 0,6 procent hoger 39,48 euro.
134 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:53
Koers 43,060
Verschil -0,940 (-2,14%)
Hoog 43,480
Laag 42,940
Volume 47.780
Volume gemiddeld 155.414
Volume gisteren 82.457

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront