Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
rationeel
2
Het... klimaatakkoord... is bovendien door het... niet-democratische... traject niets meer en minder dan een... klimaatdictaat.... geworden....Twee werkelijkheden... die de ..burgers... van dit land... financieel ...en... fysiek... in de kou zetten...

Theo Jongedijk

www.sypwynia.nl/we-krijgen-de-asielzo...
[verwijderd]
0
quote:

rationeel schreef op 7 december 2019 13:52:

Hoe een democratie is verworden tot een DICTATUUR.
O schrik!
[verwijderd]
1
quote:

luchtschip schreef op 7 december 2019 13:58:

Decennia lang heeft de fossiele industrie ons politiek systeem gekaapt

Linkse subsidies worden mede bekostigt door de fossiele industrie.
luchtschip
0


Overzicht van donaties aan politieke partijen namens de fossiele industrie

tweederde van de donaties gingen naar republikeinse afgevaardigden

Lobbying overzicht 2019
Koch Industries $ 9 miljoen
Chevron $ 7 miljoen
Exxon Mobil $ 7 miljoen
Occidental Petroleum $ 6 miljoen
Royal dutch Shell $ 5 miljoen
www.opensecrets.org/industries/indus....
luchtschip
0

Nieuwe documenten tonen aan dat een Canadees oliebedrijf, eigendom van Exxon, haar public relations heeft aangepast.

www.nationofchange.org/2019/12/04/new...
luchtschip
0
quote:

Ronald Engels schreef op 6 december 2019 22:32:

Luchtschip,

Stockholm
Het slechte weer houdt deze mensen niet tegen om actie te eisen tegen de Climate Change!

Lucht schip met zekerheid gaan ze nog veel grote KOU meemaken in de winters in de komende 35 jaar en wellicht nog veel langer. Ik gun het ze van harte, heerlijke kou met veel sneeuw en ijs, kunnen ze eindelijk weer eens fatsoenlijk gaan schaatsen en uitgebreid in de sneeuw wandelen i.p.v. achter de warme kachel met hun gemanipuleerde Smart-Phone te zitten, zogenaamd politiek correct aangepast aan onze maatschappij sociaal zitten te doen?

Man-made CO2 Global Warming is en blijft Bedrog en Temperatuur Data worden meer als ooit aangepast aan het Global Warming sprookje van IPCC, NOAA, United Nations en ook het KNMI die de IPCC data volgt, enzv!

Maar heerlijk het wordt heerlijk koud, erg koud, de komende winters, Global Cooling is on-going sinds juni 2016, geen ontsnappen mogelijk, zelfs niet met eventueel in de toekomst met 500 ppm vol. CO2 in onze lage atmosfeer!

Vandaag 6-12-2019 reeds 266 dagen in 2019 van dode inactieve zon, zonder zonnevlekken en zonnewind, enzv.

Bovendien schijnt het vroegere kleine Ozongat boven de Noordpool te groeien, om wat voor reden dan ook, volgens enkele wetenschappers, dus Arctische kou aan de Canadese/USA kant en wat warmere temperaturen en nog steeds koud bij het groter wordende Ozongat aan de Siberische/Russische kant?
Wat dit betekent voor de komende weken en het komende weer weet voorlopig nog niemand, voor zover mij bekend?
- Informatie van Website: Electroverse.

Geniet ervan?

M.v.g. Ronald
Reeds in 1982 hadden de wetenschappers van Exxon met een studie, zo goed als exact de stijging van CO2 deeltjes en de eraan gecorreleerde temperatuurstijging. Hun verwachtingen voor 1982 tot 2020 komen sluitend overeen met de werkelijkheid, die wij nu ervaren.

twitter.com/XR_HOUSTON/status/1195502...

grafiek uit hun rapport van 1982
pbs.twimg.com/media/EIuVb7QXYAAtKYk?f...

In plaats van de wereldleiders te waarschuwen om tegen maatregelen te nemen, kozen zij voor financieel gewin op de korte termijn.
Het rapport ging in de doofpot en middels Public Relations en lobby bij de wetgevers ( congressleden) moest de olie geld machine op volle toeren blijven draaien.
[verwijderd]
0
Denemarken wil in de komende 10 jaar emissie's om 70% reduceren vergeleken met 1990.

www.climatechangenews.com/2019/12/06/...
www.bloomberg.com/news/articles/2019-...

Vreselijk, ook daar dus dictators bezig het volk te bedriegen.
rationeel
1
We denken in Nederland over van alles na, maar niet over de bevolkingsgroei. Onbegrijpelijk'

Het aantal inwoners van Nederland groeit snel, zegt ...Jan Latten... bij zijn afscheid van het... Centraal Bureau voor de Statistiek,... maar niemand denkt goed na over het bevolkingsvraagstuk. Frappant, vindt hij. 'Niets doen is geen optie.

rationeel
0
Het is duidelijk dat Jan Latten zijn dozen bij het Centraal voor Bureau voor de Statistiek al heeft ingepakt. Als... hoofddemograaf ...van het onafhankelijke ...CBS... moest hij zich beperken in de ...duiding ...van de... migratiecijfers... of de analyse van armoede. Het CBS verstrekt immers cijfers, meer niet. Maar nu hij met pensioen gaat, kan hij ...zeggen waar het op staat...

Nou smokkelde Latten al wel eens als hij werd aangesproken op iets te stevige uitspraken. 'Maar die heb ik... als hoogleraar... gedaan', zei hij dan handig, met een verwijzing naar zijn baan bij de Universiteit van Amsterdam. Hij waste zijn uitspraak achteraf als het ware wit. Toch maakt zijn definitieve vertrek het praten makkelijker.

Latten is... bezorgd over de migratie... naar Nederland en het... taboe om daarover te spreken.... Hij vreest wat hij de 'ontmixing' van de samenleving noemt. En hij waarschuwt voor het grootste tekort dat in de toekomst dreigt: het... tekort aan persoonlijke aandacht.... Dat laatste komt ongetwijfeld ook ter sprake op het symposium dat vandaag voor hem is georganiseerd, rond het thema 'alleen wonen en eenzaamheid'. Daar wordt ook de vraag behandeld of werken na je 65ste een taboe is. Latten: "Wat mij betreft niet!"
rationeel
1
Om maar meteen de koe bij de horens te vatten, begint Latten met een lange vraag. "Hoe kan het dat er in Nederland... wél wordt nagedacht over hoeveel de CO2-uitstoot in 2050... moet zijn, ...hoeveel woningen er in dat jaartal van het gas af moeten zijn,... hoe... hoog de zeespiegelstijging zal zijn en wat dit weer betekent voor de hoogte van de dijken?... Maar waarom buigt... niemand... zich over de ...bevolkingsgroei?... Die overkomt ons gewoon.... Elk jaar... staan we er weer van te kijken.... We zijn... een rationele samenleving ...waarin alle zaken... worden bedacht... en... gepland... Maar op dit gebied gebeurt er... niets. ...Er is... geen visie.... Nada.... Onbegrijpelijk."..
rationeel
0
En dat terwijl het hard gaat, vervolgt Latten. "...Harder... dan de meeste mensen denken." Er is sprake van gelijktijdige ontwikkelingen die tegengesteld zijn. De... Nederlandse... bevolking... groeit ...onverwacht... snel,... met... honderdduizend... per jaar tot inmiddels meer dan ...17,2 miljoen ...mensen. Tegelijkertijd begint het... aantal autochtone... Nederlanders te krimpen. "Dat zijn er nu nog maar... 13,2 miljoen,,, en dat aantal neemt richting 2060 af tot ...12,1... miljoen. Rara, hoe kan dat?"

Daar moet je het volgens Latten dus met elkaar over hebben. "De focus ligt ook nu weer op de Europese vluchtelingencrisis, terwijl we in wezen moeten nadenken over iets veel groters: een heus bevolkingsvraagstuk. Hoe ziet de ideale bevolkingsomvang er uit, en hoe de opbouw?"
rationeel
1
Is het bijvoorbeeld denkbaar dat Nederland in de toekomst... 20 miljoen... inwoners telt, of is... 25 ...miljoen wenselijk? Of moeten we juist... terug naar 16 miljoen?... "Waarom denken we... niet... na over een... optimale bevolkingsdichtheid,... terwijl we... wél... als doel hebben een ...kennissamenleving... te worden die duurzaam is. Maar ...met... welke... mensen... gaan... we die bouwen?"...

Opvallend genoeg werd in de... jaren zeventig... wel ...over zulke vraagstukken nagedacht... De ...Nederlandse bevolking... dreigde... ook ...toen a...l te ...groeien tot 20 miljoen ...en een ...Staatscommissie Bevolkingsvraagstukken... (de commissie-Muntendam),..pleitte toen voor een ...afvlakking tot 16 miljoen.... Latten: "Maar... toen kwam de anticonceptiepil ...op, en die... 20 miljoen... raakte uit zicht.... Bij aanhoudende hoogconjuctuur gaan we tegen 2050... opnieuw... richting... 20 miljoen... mensen, maar... niemand ...???(R)maakt zich zorgen. Dat vind ik frappant. ...Niets... doen... is... geen optie."...

Latten pleit daarom voor het... instellen van een nieuwe staatscommissie.... Maar er ligt een... taboe op het ...bevolkingsvraagstuk..., want Nederland vindt het moeilijk om te spreken over de ...wenselijkheid... van ...migratie.... Maar, zegt Latten, ook de... huidige dertigers... dragen bij aan dat taboe: die vinden dat ze ...zelf wel... uitmaken... hoeveel kinderen ze nemen. "Dat is hun... goed recht", ...zegt Latten. "Maar dat neemt niet weg dat er ook een... collectief belang... in het spel is. Er bestaan... beleidsinstrumenten... om gedrag te stimuleren... of de ontmoedigen."...
rationeel
1
Zoals Latten zelf al opmerkt, is de Nederlands bevolking NIET het probleem, die neemt al af. Het is de immigratie die NU zorgt voor de overbevolking.

De wens was trouwens terug naar de 10 miljoen. Daar strijdt de Club van 10 miljoen sinds die tijd nog steeds voor.

www.overpopulationawareness.org/nl/
[verwijderd]
0
De gedachtenkronkels van een geboren Heemsteder:

NOS:
Amsterdammer (19) die dreigt te worden uitgezet vrij: 'Zo snel mogelijk naar huis'
(RTL, de Telegraaf, Volkskrant, AD kwamen overigens met berichten met vergelijkbare strekking)

De LEIDER:
Een “Amsterdammer” die dreigt te worden uitgezet....my god de propaganda / framing van NOS kán bijna niet hilarischer.

De LEIDER (nadat links EN rechts hem op de vingers getikt heeft):
Zeg dan “geboren Amsterdammer”. Of “geboren Nederlander”. Maar niet “Amsterdammer” of “Nederlander” want precies die status staat ter discussie.

De jongeman in kwestie is niet alleen een geboren Amsterdammer, maar heeft zijn leven lang in die stad gewoond.
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 8 december 2019 01:47:

Zoals Latten zelf al opmerkt, is de Nederlands bevolking NIET het probleem, die neemt al af. Het is de immigratie die NU zorgt voor de overbevolking.

De wens was trouwens terug naar de 10 miljoen. Daar strijdt de Club van 10 miljoen sinds die tijd nog steeds voor.

www.overpopulationawareness.org/nl/
Als Nederland met Duitsland zou fuseren zou geen problemen zijn.
Als we in hokjes (landen) blijven denken, zien we probleem die er niet zijn. We zoeken naar oplossingen, die er niet zijn en handenvol geld kosten.
leek2018
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 december 2019 11:00:

Als iemand nog een huisje wil kopen in Florida, kijk dan eerst even naar de video op deze pagina:

www.ad.nl/buitenland/toeristen-verbij...
Geldt toch ook voor de Randstad in Nederland. Het is maar hoever je vooruit kijkt. Je kan de dijken wel ophogen, maar ondergronds gaat de verzilting door. Je hebt dan wel droge voeten, maar er komt zout water uit de kraan.
DeZwarteRidder
0
quote:

leek2018 schreef op 8 december 2019 11:09:

[...]
Geldt toch ook voor de Randstad in Nederland. Het is maar hoever je vooruit kijkt. Je kan de dijken wel ophogen, maar ondergronds gaat de verzilting door. Je hebt dan wel droge voeten, maar er komt zout water uit de kraan.
Verzilting is slechts een van de talloze problemen in Florida en Miami.

Laten we hopen dat Trump z'n resort in een sinkhole verdwijnt.
38.978 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 569 570 571 572 573 574 575 576 577 578 579 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 861,15 -4,21 -0,49% 12:49
AMX 922,60 -4,00 -0,43% 12:49
ASCX 1.182,28 -7,55 -0,63% 12:34
BEL 20 3.816,25 -10,33 -0,27% 12:49
Germany40^ 17.719,40 -118,00 -0,66% 12:49
US30^ 37.609,14 -404,32 -1,06% 12:49
US500^ 4.986,21 -63,04 -1,25% 12:49
Nasd100^ 17.268,70 -280,10 -1,60% 12:45
Japan225^ 37.353,48 -648,23 -1,71% 12:49
WTI 81,63 -0,45 -0,55% 12:49
Brent 86,57 -0,42 -0,48% 12:49
EUR/USD 1,0651 +0,0007 +0,07% 12:49
BTC/USD 64.655,23 +1.067,45 +1,68% 12:49
Gold spot 2.382,00 +2,63 +0,11% 12:49
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,680 +1,680 +1,91% 12:30
UNILEVER PLC 44,570 +0,340 +0,77% 12:30
DSM FIRMENICH AG 103,250 +0,500 +0,49% 12:31
Dalers Laatst +/- % tijd
ADYEN NV 1.404,800 -37,800 -2,62% 12:31
ASMI 534,400 -10,400 -1,91% 12:31
Aegon 5,482 -0,104 -1,86% 12:31

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront