Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
JP Samosa
0
Transporteconoom Albert Jan Swart van ABN Amro ziet een oplossing in afhaalpunten bij particulieren, zoals ViaTim. In Utrecht is een proef gaande waarbij pakketjes bij een centraal wijkpunt worden afgeleverd. „Voor consumenten die overdag werken kan het een uitkomst zijn om bij de buren een pakket op te halen in plaats van bij een postkantoor. Particulieren die veel thuis zijn, zoals thuiswerkers of alleenstaande ouderen, vinden het misschien leuk om een praatje te maken met bezorgers en buurtbewoners die pakketjes komen ophalen.”
...............
Nog beter: een ABN-afhaalpunt. Dan heeft Jan Swart ook ns wat aanspraak
DeZwarteRidder
0
Kosmische sleepkabel: Europa gaat sonde bouwen die ruimtepuin opruimt

Europa wil een ruimtevaartuig bouwen dat satellieten gaat opruimen. Zulke sondes bestaan nu niet, maar moeten de hoeveelheid ruimteafval in een baan rond de aarde terugdringen. Het is de bedoeling dat de schoonmaaksonde, de ClearSpace-1, in 2025 voor het eerst een testvlucht uitvoert.
Techredactie 09-12-19, 12:53

Bij zijn eerste experimentele missie moet de ClearSpace-1 een onderdeel van een oude Europese raket oppikken op ongeveer 700 kilometer hoogte. Robotarmen moeten het onderdeel van 100 kilo vastpakken. Samen moeten ze dan uit een baan rond de aarde zakken, zodat ze gecontroleerd vergaan in de dampkring.

Volgens de Europese ruimtevaartorganisatie ESA draaien er momenteel bijna 2000 actieve satellieten in een baan rond de aarde, evenals meer dan 3000 satellieten die het niet meer doen. Ook zijn er veel raketonderdelen. Ze hebben een snelheid van zo'n 27.000 kilometer per uur.

Sleepkabel nodig

Als twee brokstukken tegen elkaar botsen, vallen ze uit elkaar in meer delen, die ook schade kunnen aanrichten en moeilijker in de gaten te houden zijn. De hoeveelheid ruimteafval zal de komende jaren flink stijgen. Bedrijven als SpaceX willen duizenden kleine satellieten lanceren om mensen internettoegang te bieden.

,,We hebben een sleepkabel nodig die kapotte satellieten weghaalt uit deze drukke omgeving”, aldus het Zwitserse ClearSpace. De ESA voegt toe: ,,Stel je voor hoe gevaarlijk scheepvaart zou zijn als alle schepen die ooit zijn vergaan nog steeds op de zeespiegel zouden dobberen. Zo ziet de baan rond de aarde eruit en dat kan niet langer.”
voda
0
AFM: slechte naleving beleggersregels

Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 10:50 | Views: 117

AMSTERDAM (AFN) - Regels om beleggers te beschermen tegen bijvoorbeeld schimmige transactiepraktijken worden niet goed nageleefd. Dat concludeert de Autoriteit Financiële Markten (AFM) na een onderzoek bij tien financiële instellingen die onder de Europese richtlijn MiFID-II vallen.

Naleving van de nieuwe set regels die sinds januari 2018 gelden biedt nog flinke uitdagingen voor de financiële instellingen, concludeert de financiële waakhond. Vaak leunen de partijen nog op procedures en maatregelen, die uit 2007 dateren. In dat jaar werd de voorganger van de huidige richtlijn van kracht. Oude procedures zijn niet afdoende om te voldoen aan de nieuwe richtlijn, die volgens de AFM strenger en uitgebreider is.

De aangescherpte regels zijn bedoeld om het vertrouwen in de financiële markten te herwinnen na de crisis van 2008. Ze bieden meer bescherming aan beleggers als pensioenfondsen en verzekeraars.
DeZwarteRidder
0
Bodybuilder verklaart sekspop de liefde
Updated 1 min geleden
4 min geleden in BUITENLAND

Een acteur en bodybuilder uit Kazachtan zegt dolgraag met zijn sekspop te willen trouwen. De twee zijn onafscheidelijk en ’Margo’ onderging al plastische chirurgie om beter voor de dag te komen.

Yuri Tolochko is inmiddels acht maanden samen met sekspop Margo, schrijft The Daily Star. Samen in bed, op liefdespad in de natuur of zoenend: de Instagrampagina (12.000 volgers) van de Kazach staat vol met romantische foto’s van het stel. En al hebben ze ook heus wel eens ruzie, zegt Tolochko, hij is vastberaden met Margo te trouwen.

De opmerkelijke liefde blijft niet onopgemerkt. „Toen ik een foto van haar de wereld in stuurde, was er veel kritiek en begon ze een complex te ontwikkelen, dus besloten we om plastische chirurgie te ondergaan”, aldus Tolochko. „Ze is veel veranderd. In het begin was het moeilijk te accepteren, maar later raakte ik eraan gewend.”

De twee zouden elkaar voor het eerst in een bar hebben ontmoet. Over haar persoonlijkheid zegt Tolochko: „Ze vloekt, maar van binnen heeft ze een tedere ziel.” De trouwdatum is nog niet geprikt.
voda
0
Patiëntenstop bij Parnassia van tafel, verzekerden VGZ niet langer dupe van ruzie

UPDATE
De patiëntenstop bij ggz-aanbieder Parnassia is van tafel. Verzekerden van VGZ van wie het eerste gesprek was afgezegd, mogen alsnog langskomen. De Nederlandse Zorgautoriteit NZa riep de ruziënde Parnassia Groep en verzekeraar VGZ gisteren op het matje.

Jorina Haspels & Adrianne de Koning 10-12-19, 20:38

Het was uitzonderlijk dat de Zorgautoriteit, gevestigd in Utrecht, als een soort scheidsrechter een gesprek eiste. Reden was het miljoenenconflict tussen de twee partijen, die werd uitgevochten ‘over de rug van de patiënt’. Parnassia stelt dat zij na een ‘zeer dringend verzoek’ van de Zorgautoriteit nu heeft besloten toch alle verzekerden de komende tijd te helpen. De patiënt heeft daardoor geen last meer van het meningsverschil.

Lees ook
Staatssecretaris Blokhuis over conflict Parnassia en VGZ: ‘Stop strijd over rug van patiënt’

Waarom huisartsen en ggz-aanbieder Parnassia oproepen volgend jaar niet voor VGZ te kiezen
PREMIUM

Ziektekostenverzekeraar VGZ is daar ‘echt blij mee’. Deze verzekeraar is in Den Haag een van de twee aanbieders van een polis voor minima. ,,Mensen raakten echt in paniek van de berichten. We hebben vele telefoontjes gehad omdat mensen niet wisten waar ze aan toe waren’’, vertelt een woordvoerder. ,,We zijn blij want iedereen heeft recht op passende zorg.’’

Omzetplafond
Patiëntenstops zijn er vaker. Het gaat dan in de regel om behandelingen in het ziekenhuis. Ze gaan in op het moment dat een zogenoemd ‘omzetplafond’ bereikt wordt, het bedrag dat een zorginstelling maximaal bij de ziektekostenverzekeraar mag declareren. Hierover zijn vooraf afspraken gemaakt op basis van ervaringen uit het verleden.

De NZa heeft daar niet vaak zorgen over, omdat een patiënt in de regel terecht kan in een ander ziekenhuis. Dat ligt nu anders, omdat Parnassia in een groot gebied zorg levert en ook andere ggz-instellingen wachtlijsten hebben.

Vijf miljoen
De reden voor Parnassia om te besluiten tot de patiëntenstop was de toename van het aantal patiënten, waardoor het omzetplafond al snel bereikt was. De hulp aan de extra patiënten zou de ggz-instelling uit eigen zak moeten betalen. Dit jaar zou het om zo’n vijf miljoen euro gaan en over 2018 om tien miljoen euro.

Volgens de NZa hebben de zorgaanbieder en de verzekeraar er alle vertrouwen in dat ze eruit komen waar het de vergoeding voor de patiënten van 2019 betreft.

Parnassia stelt dat de NZa heeft gezegd dat VGZ een ‘realistisch tarief’ moet betalen. In haar ogen is dat niet het tarief dat de verzekeraar nu betaalt, samen met het keiharde omzetplafond.

De verzekeraar en de Zorgautoriteit gaan niet in op wat er gisteren precies is besproken of toegezegd. De onderhandelingen gaan vandaag weer verder.

www.ad.nl/den-haag/patientenstop-bij-...
voda
0
Amerikaanse wet poogt gaspijp Nord Stream 2 te blokkeren

(ABM FN-Dow Jones) Een Amerikaanse wet dreigt met sancties om te voorkomen dat een aardgaspijplijn van Rusland naar Duitsland onder de Baltische zee wordt voltooid. Dat schreef The Wall Street Journal donderdag.

Dat kan een tegenslag zijn voor een van de grootste Europese energieprojecten, de Nord Stream 2 pijplijn. De Amerikaanse regering ziet deze nieuwe gasleiding als een geopolitieke zet waarmee Rusland zijn greep op de Europese energiemarkten wil vergroten.

Sancties onder de nieuwe wet zijn gericht tegen de bedrijven die de aanleg van de pijplijn faciliteren. Medewerkers van die bedrijven kunnen hun Amerikaanse visa's en bezittingen in de VS kwijtraken, blijkt uit de jaarlijkse beleidswet van het Amerikaanse ministerie van Defensie, die vaak wordt gebruikt voor maatregelen die niet aan defensie zijn gerelateerd. Het Huis van Afgevaardigden stemde woensdag in met de wet, die nog door de Senaat moet.

De sancties kunnen de betrekkingen tussen de VS en Duitsland verder onder druk zetten. Volgens een Duitse overheidsfunctionaris is het project bijna voltooid en zal het ook met de sancties worden voltooid. De Duitse regering "verwerpt buitenterritoriale sancties die Duitse en Europese bedrijven raken", zei een woordvoerder.

Een bedrijf dat wordt geraakt is het Zwitserse Allseas Group. Dat zou volgens een woordvoerder van het Russische staatsgasbedrijf Gazprom nog vijf weken nodig hebben om de pijplijn te voltooien.

Als Allseas door de sancties gedwongen zou zijn het werk te stoppen, zou het Gazprom mogelijk jaren en veel geld kosten om het project zelf af te maken, volgens een bron van het Oekraïense energieconcern Naftogaz.

Nord Stream 2 verdubbelt de capaciteit van de reeds bestaande Nord Stream pijplijn. Met de nieuwe pijplijn wordt de Russische aardgasstroom naar Europa vrijwel geheel verlegd naar de Baltische zee, zodat Oekraïne wordt omzeild. Dit zou de geopolitieke onderhandelingspositie van Oekraïne verzwakken en de politieke invloed van Rusland over Europa vergroten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
pietje-2005
0
Gewoon smerige chantage, zoals gewoonlijk, van de USA om hun ballon aan schaliegas te kunnen slijten.
Opzouten en lekker aan het russische gas; die amerikaanse troep kan als backup blijven of afgefakkeld worden om het te recyclen ;-)
voda
0
Verkiezingsuitslag stoot pond omhoog

Gepubliceerd op 13 dec 2019 om 07:37 | Views: 195

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De uitslag van de Britse verkiezingen heeft het pond vrijdag een flinke duw omhoog gegeven. Nadat duidelijk was geworden dat de Conservatieve Partij van Boris Johnson een ruime overwinning zou halen, behaalde de munt zijn sterkste tussentijdse winst sinds 2017.

Vrijdagochtend steeg de waarde van het pond 2,8 procent ten opzichte van de dollar tot 1,3475 dollar. Dat is het hoogste niveau sinds mei 2018. Tegenover de euro stond het pond bijna 2 procent hoger en behaalde de Britse munt zijn hoogste waarde sinds medio 2016, kort na het brexitreferendum.

Op financiële markten lijkt daarmee grote opluchting te heersen dat er een einde komt aan onzekerheid over de brexit. Met een ruim mandaat voor Johnson lijkt hij het vertrek van de Britten gemakkelijker door het parlement te kunnen loodsen.

DeZwarteRidder
0
De geldautomaat blijft voorlopig: contant heeft een maatschappelijk belang
04 december 2019 18:07 Laatste update: 08 december 2019 17:03

Een bestelling online, lunch afrekenen in de kantine of geld krijgen van een vriend. Steeds meer betalingen worden cashloos gedaan. Sommige mensen raken zelfs maanden achter elkaar geen brief- of muntgeld meer aan.

Toch zijn er nog iets meer dan zevenduizend geldautomaten in Nederland, ondanks dat het aantal onder druk staat door onder meer plofkraken. Deze week kondigde ABN AMRO aan tijdelijk 470 geldautomaten te sluiten door een golf van plofkraken.

Sinds 2015 betalen Nederlanders vaker met de pinpas aan de kassa dan met contant geld. In de eerste helft van 2018 werd 39 procent van de betalingen aan de kassa gedaan met brief- of muntgeld.

Ook de totale waarde van contante betalingen is flink afgenomen. In 2010 werd er aan de kassa voor 52 miljard euro afgerekend in contanten. In 2017 is dat gedaald naar 32 miljard euro. Het aantal pinbetalingen nam in die periode toe met 99 procent naar bijna 4,3 miljard pintransacties, met een totale waarde van 108 miljard euro.

Het aantal keren dat er geld werd opgenomen bij een geldautomaat daalde tussen 2010 en 2018 met een derde, naar ruim 287 miljoen opnames. Dit is inclusief de geldopnames van klanten van buitenlandse banken bij Nederlandse automaten. Het totale opgenomen bedrag daalde in deze periode met bijna 19 procent, naar 42 miljard euro.
Gebruik van contant geld blijft substantieel

42 miljard, geen klein bedrag en dat constateert ook het Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer (MOB) in rapportages. In dit overleg zitten vertegenwoordigers van belangenclubs voor ondernemers, banken, ouderen, maar ook bijvoorbeeld de Samenwerkende Brancheorganisaties Filantropie.

Het gebruik van contant geld blijft substantieel, concludeerde het MOB eerder. Volgens de partijen vervult contant geld ook een rol die simpelweg niet kan worden overgenomen door girale betalingen. Zo kiezen sommige mensen voor de anonimiteit die contant geld kan bieden.

Uit een enquête van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt ook dat er nog steeds behoefte is aan de mogelijkheid om met contant geld te kunnen betalen in Nederland en geldautomaten zijn veruit de belangrijkste manier om aan bankbiljetten te komen.

Contant geld van maatschappelijk belang

Contant geld kun je zien als een soort nutsfunctie, legt Gijs Boudewijn, onderdirecteur van Betaalvereniging Nederland uit. Het is bijvoorbeeld een terugvalmogelijkheid voor wanneer pinnen niet kan.

Ook is contant geld van belang voor ouderen en mensen met een functiebeperking. "In het maatschappelijk overleg hebben we de afspraak gemaakt dat we het goed functioneren van de infrastructuur voor contant geld van maatschappelijk belang is."

Boudewijn merkt wel op dat met de overgang naar de Geldmaat het aantal automaten kan dalen, zonder dat de dekkingsgraad daalt. In het overleg is afgesproken dat iedere burger binnen een straal van 5 kilometer een automaat kan vinden.

"We hebben eigenlijk veel minder geldautomaten nodig als we dezelfde zouden gebruiken." Bij de Geldmaat werken ABN AMRO, ING en Rabobank samen en bieden ze dezelfde geldautomaat aan.
DeZwarteRidder
0
Is Inigo Philbrick de Bernie Madoff van de kunst?

Kunsthandelaar Inigo Philbrick is spoorloos verdwenen na beschuldigingen van fraude, aan beide zijden van de oceaan. De omvang van zijn malversaties komt druppelsgewijs aan het licht.

www.fd.nl
voda
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 december 2019 16:12:

Is Inigo Philbrick de Bernie Madoff van de kunst?

Kunsthandelaar Inigo Philbrick is spoorloos verdwenen na beschuldigingen van fraude, aan beide zijden van de oceaan. De omvang van zijn malversaties komt druppelsgewijs aan het licht.

www.fd.nl
Is Inigo Philbrick de Bernie Madoff van de kunst?

Kunsthandelaar Inigo Philbrick is spoorloos verdwenen na beschuldigingen van fraude, aan beide zijden van de oceaan. De omvang van zijn malversaties komt druppelsgewijs aan het licht.

Opeens is hij er, de new kid on the block. Tijdens de avondveiling bij Christie's in New York op 11 november 2011 slaat een onbekende jongeman met een rossig baardje toe met een knock-outbod van $4,33 mln voor een werk van Andreas Gursky, op dat moment het hoogste bedrag dat ooit voor een foto is betaald. Het is de Amerikaan Inigo Philbrick, dan 24 jaar, student aan de kunstacademie Goldsmiths in Londen.

En nu is hij foetsie. Sinds er in de afgelopen weken zes rechtszaken tegen hem zijn aangespannen in New York, Miami en Londen vanwege fraude met kunstwerken, is er geen spoor meer van Philbrick. Hij is in november niet op komen dagen bij hoorzittingen, en hij reageert volgens zijn advocaten niet meer op e-mails. Op de deur van zijn galerie in Londen hangt een bordje met 'Te huur'.
Meerdere keren verkocht
Druppelsgewijs komen de namen naar buiten van handelaren en verzamelaars die zeggen te zijn opgelicht. De Britse broers David en Simon Reuben stellen dat een schilderij dat Rudolf Stingel maakte van een foto van Picasso, Untitled uit 2012, in 2017 door Philbrick aan hen verkocht is. Probleem is dat zij niet de enigen zijn. Ook de Britse investeringsmaatschappij Satfinance en de Duitse firma Fine Art Partners (FAP) hebben het in 2017 van Philbrick gekocht.

FAP claimt ook andere kunstwerken die Philbrick zou hebben verkocht maar niet geleverd, waaronder een spiegelkamer van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama getiteld All the Eternal Love I have for the Pumpkins uit 2012. Dat werk zou echter óók in het bezit zijn van de koninklijke collectie van Saoedi-Arabië.
Ponzifraude
Het lijkt erop dat Philbrick verstrikt is geraakt in een web van verkopen waarbij hij de ene investeerder gelukkig probeerde te maken met de opbrengst van de andere. Het woord 'Ponzifraude' is al gevallen, de vorm van beleggingsoplichting waar Bernie Madoff in 2009 150 jaar gevangenisstraf voor kreeg. Zolang de prijzen van in Philbricks ogen 'ondergewaardeerde kunstenaars' zoals Wade Guyton en Rudolf Stingel bleven stijgen, kwam hij er blijkbaar mee weg. Maar toen de Stingel uit 2012 afgelopen zomer bij Christie's niet de gedachte $14 mln opbracht maar slechts $1 mln, zakte zijn kaartenhuis in elkaar.
Philbrick zat in de 'secundaire markt': hij handelde niet in werken die voor het eerst op de markt komen, rechtstreeks van de kunstenaar, maar in werken die door verzamelaars worden afgestoten. Dit deel van de markt draait om reputatie, waarbij de prijzen snel kunnen stijgen.

En dalen.

High society
Zijn debuut als 24-jarige werd financieel mogelijk gemaakt door Jay Jopling, de eigenaar van galerie White Cube in Londen waar Philbrick stage liep. Na vijf jaar had zijn kunsthandel volgens Art News al een omzet van boven de 50 miljoen Britse pond, en in 2017 al van bijna 100 miljoen pond. In december 2018 opende Philbrick een tweede filiaal in Miami. Tegen die tijd was hij al een bekende figuur in de high society van de kunstwereld die tijdens de kunstbeurs Art Basel gespot wordt terwijl hij peperdure wijnen bestelt op het terras van het Three Kings Hotel in de Zwitserse stad.

Achteraf is het veelzeggend wat Philbrick in november 2018 vertelt aan The Art Newspaper over 'garantstellingen door een derde partij', een opkomend fenomeen in de kunsthandel. Daarbij krijgt het veilinghuis de zekerheid dat het stuk hoe dan ook wordt verkocht, en de koper is verzekerd van een minimumopbrengst. De 'derde partij' die de garantie afgeeft, loopt het risico op een zeperd of een klapper. Philbrick zou die garanties wel 25 keer per jaar geven, aldus het artikel.

Beste en slechtste resultaat
'Voor mij is het beste resultaat van zo'n garantie dat je een hoop geld verdient [zonder het werk te kopen]', zegt hij in het artikel, 'Als je miljoenen dollars hebt geriskeerd, wil je zo'n $100,000 tot $150,000 als fee. Het een na beste resultaat is dat je een werk kunt kopen voor een prijs waarvoor je blij bent het te bezitten. Het twee na beste resultaat is dat het met één hamerslag wordt verkocht en dat je maar $5000 verdient, na al je moeite om een deal te sluiten. En de slechtste uitkomst is de garantie die je vanwege pure financiële speculatie afgeeft waarbij je eindigt met een schilderij dat je niet wilt hebben.'

De kunstwereld houdt zijn hart vast over de uiteindelijke omvang van het schandaal.

fd.nl/profiel/1327567/is-inigo-philbr...
voda
0
Opmars 'autometaal' palladium lijkt onstuitbaar

De rally in palladium neemt steeds spectaculairder vormen aan. Terwijl analisten waarschuwen voor een zeepbel, stijgt de palladiumprijs gewoon verder. Record na record sneuvelt: palladium was nooit eerder zo duur, en het edelmetaal is nu duurder dan goud ooit is geweest.

'Niets lijkt palladium af te kunnen remmen,' stelde Commerzbank-analist Daniel Briesemann tegen persbureau Bloomberg. 'We vinden de prijs overdreven hoog, maar ondanks dat lijkt er geen einde aan de rally in zicht.'

Vrijdag kostte een troy ounce (31,1 gram) palladium rond de $1982. Ter vergelijking: de goudprijs bereikte in 2011 de hoogste prijs ooit, op $1921,17 per troy ounce. Daar zit palladium dus nu ruim boven. Ook het tempo van de prijsstijging is indrukwekkend: in augustus vorig jaar kostte een troy ounce palladium nog rond de $850.

Het grootste deel van de wereldwijde palladiumproductie wordt gebruikt in katalysatoren. Dat zijn onderdelen van auto's die de uitlaatgassen van benzinemotoren filteren. Het witte metaal wordt men name in Rusland en Zuid-Afrika gewonnen, doorgaans als bijproduct van nikkel- en platinamijnen. Palladium is zeer hittebestendig en corrodeert traag, waardoor het bij uitstek geschikt is bij de productie van katalysatoren waarmee uitstoot van auto's kan worden beperkt.

Stroomuitval in Zuid-Afrika
De vraag neemt steeds meer toe vanwege de steeds striktere milieu-eisen. Het aanbod blijft daar bij achter. Zuid-Afrika kampt bijvoorbeeld regelmatig met stroomuitval. Daardoor moesten ook deze week daar de mijnen sluiten. Aan het einde van de handelsweek kreeg de palladiumprijs een extra zet door de positieve berichten over een deelakkoord over de handel tussen de Verenigde Staten en China.

Een einde aan de handels oorlog zou goed nieuws betekenen voor de wereldwijde autosector, die juist door alle onzekerheid dit jaar onder druk kwam te staan.
Zeepbel
Analist Georgette Boele, valuta- en edelmetalenanalist bij ABN Amro, blijft ondertussen waarschuwen voor een zeepbel. In een recent rapport sloeg Boele aan het rekenen met de verwachte vraag naar palladium in verhouding met het verwachte aanbod de komende jaren. Haar conclusie: zelfs met hogere autoverkopen en meer palladium per katalysator zijn de huidige prijzen niet te rechtvaardigen. Volgens Boele zal een troy ounce palladium eind volgend jaar $1450 kosten, en ook eind 2021 nog maar $1500.

Of, zoals Boele het vrijdag tegenover Bloomberg verwoordde: 'Wat exponentieel stijgt kan uiteindelijk net zo hard dalen. De palladiumprijs zal niet voor altijd de zwaartekracht blijven trotseren.'

fd.nl/beurs/1328247/opmars-autometaal...
voda
0
Het "bewijs" is geleverd, de straling van de telefoons tast de hersenen aan!

Een op de zes wereldburgers koopt volgend jaar nieuwe smartphone

De smartphone is niet meer uit het dagelijkse leven weg te denken. In westerse landen bezit grofweg 90% van de volwassenen een smartphone en circa 95% van hen gebruikt dat dagelijks. Accountants- en adviesbureau Deloitte rekent voor volgend jaar op een jaarlijkse verkoop van ruim 1,4 miljard toestellen wereldwijd, ofwel dat een op de zes wereldbewoners een nieuwe smartphone koopt. Zes jaar geleden was dat nog een op de negen.

Dat betekent dat er veel geld te verdienen is met smartphones en bijbehorende producten en diensten. In 2020 gaat er bijna $950 mrd om in deze industrie, dicht bij de grens van een biljoen dollar. En dat is nog zonder telecomabonnementen gerekend. Die verkoop levert in 2020 een omzet op van $484 mrd, zo zegt Deloitte.

De markt voor smartphones is vele malen groter dan die voor andere elektronische apparaten. Jaarlijks worden ‘maar’ 400 miljoen personal computers verkocht en ongeveer 225 miljoen televisies. Die markten zijn volgens de onderzoeker respectievelijk $169 mrd en $117 mrd groot.

Smartphones jagen ook de verkoop van producten en diensten aan. Zo worden jaarlijks vele miljarden dollars besteed aan het kopen van apps, waaronder games en muziek, en aan accessoires zoals opladers en hoesjes. Die twee segmenten genereren tezamen jaarlijks meer omzet dan de verkoop van pc’s of tv’s.
Maar de meeste omzet wordt behaald met mobiele advertenties. Dat is niet wat de consument zelf uitgeeft, maar wat bedrijven spenderen. Het scherm van een smartphone mag dan wel klein zijn, het voordeel is juist dat dit apparaat persoonlijke advertenties mogelijk maakt en daarmee de succesfactor van advertenties verhoogt.

Advertentiebestedingen voor mobiel internet overtreffen volgens Deloitte al in 2019 die van tv-advertenties. Mobiel slokt in 2020 34% van de markt op, tegenover 28% voor de tv. De bestedingen van advertenties voor pc’s, 16% aandeel volgend jaar, was al eerder door mobiel voorbijgestreefd.

fd.nl/ondernemen/1328241/een-op-de-ze...

(zie link voor diverse infographs)
DeZwarteRidder
0
Zoon (43) is falen van moeder zat en verkleedt zich als haar om rijexamen te halen

Een grijze pruik, oude bloemetjesblouse en prachtige damesjuwelen: een 43-jarige man uit Brazilië is vandaag opgepakt omdat hij zich als zijn moeder had voorgedaan zodat hij haar rij-examen kon afleggen. De examinator liet zich echter niet zo makkelijk foppen en waarschuwde de politie.
Sebastiaan Quekel 12-12-19, 22:16 Laatste update: 13-12-19, 08:32

Nadat de 60-jarige moeder van Heitor S. voor de derde keer was gezakt voor haar examen, vond haar zoon het mooi geweest. Hij dook in haar kledingkast, kocht in de stad wat make-up en transformeerde zichzelf tot zijn moeder. Althans, dat was het plan.

Vermoeden

Vermomd als een oud vrouwtje schudde Heitor S. de examinator de hand, stapte hij in de examenauto en maakte hij zijn eerste rondjes. Het plan leek zijn vruchten af te werpen, maar onderweg kreeg de examinator het vermoeden dat de vrouw in de bestuurdersstoel niet overeenkwam met de persoon op de getoonde identiteitskaart.

,,Hij probeerde zich zo natuurlijk mogelijk te gedragen”, vertelde instructeur Aline Mendonça tegen de Braziliaanse zender G1. ,,Hij had veel make-up op, had zijn nagels mooi gelakt en droeg zelfs damesjuwelen.” Mendonça keek echter nog eens goed en zag dat S. hem voor de gek probeerde te houden. Hij waarschuwde de politie die de zoon ter plekke arresteerde wegens identiteitsfraude.

Niet op de hoogte

Inmiddels is S. weer op vrije voeten. Justitie onderzoekt nog of hij strafrechtelijk vervolgd moet worden. ,,Hij heeft de feiten al toegegeven. Hij bekende dat hij niet de vrouw in kwestie was, maar haar zoon die namens haar wilde slagen”, aldus de instructeur .

De moeder was naar verluidt niet op de hoogte van de actie van haar zoon. Of ze die wel kon waarderen, is niet duidelijk. Ze zit in elk geval nog altijd zonder rijbewijs.
Gevangenis

Het is dit jaar overigens niet de eerste keer dat een Braziliaan iets probeert te bereiken door zich als vrouw te vermommen. In augustus probeerde een beruchte drugsdealer uit de gevangenis te ontsnappen door zich voor te doen als zijn dochter. Clauvino da Silva zou eigenlijk een gevangenisstraf van 73 jaar en 10 maanden uit moeten zitten voor drugshandel, maar pleegde na zijn mislukte ontsnapping zelfmoord.
bik
0
Good Ridder,toch nog op de valreep veur De Kerst Uw rijbewijs gehaald. Proficiat,Kerel!!!
bik
0
Da benne leuke din'gen veur de menschen,Ridder. Prettig leesvoer om die donk'eren dag'en deur te komm'en. Bedankt maer weer,mien jong. Grmpft/
DeZwarteRidder
0
Importmotor varkensvlees draait in China op volle toeren

De Afrikaanse varkenspest leidde afgelopen jaar in China tot stijgende prijzen en tekort aan varkensvlees. Grootschalige import zorgt ervoor dat Chinezen met de feestdagen toch hun varkenstoofpotje kunnen eten.

www.fd.nl
DeZwarteRidder
1
quote:

bik schreef op 15 december 2019 14:31:

Good Ridder,toch nog op de valreep veur De Kerst Uw rijbewijs gehaald. Proficiat,Kerel!!!
Je hebt niet goed gelezen: m'n moeder heeft nog steeds geen rijbewijs.....!!!
DeZwarteRidder
0
Beleggers in geflopte Duitse bank jagen op €72 mln bij Nederlandse ondernemers

Ruim tweehonderd obligatiehouders investeerden in een Duitse bank die niet van de grond kwam. Via een claimstichting wordt jacht gemaakt op de verdwenen miljoenen.

www.fd.nl
voda
0
Maatregel tegen plofkraken: alle geldautomaten vanaf nu 's nachts dicht

Vanwege het gevaar dat een plofkraak voor omwonenden van een geldautomaat oplevert, worden alle geldautomaten die buiten staan voortaan tussen 23.00 en 07.00 uur uitgeschakeld. De maatregel gaat vanavond al in.

Dat is besloten na overleg tussen minister van Justitie Grapperhaus, minister van Financiën Hoekstra en de Nederlandse Vereniging van Banken. Het gaat om een tijdelijke maatregel. De beveiligingsvoorzieningen in geldautomaten blijven wel ingeschakeld.

Het storten van bankbiljetten in geldautomaten is hierdoor 's nachts ook niet meer mogelijk.

Verplaatsen automaten
Volgens de Vereniging van Banken heeft de nachtsluiting beperkte gevolgen voor de beschikbaarheid van contant geld. Minder dan 2 procent van alle geldopnamen bij automaten die buiten staan, gebeuren ’s nachts.

Naast de sluiting, worden automaten met een verhoogd risico voor omwonenden zoveel mogelijk verplaatst. Automaten met een te groot risico zullen definitief worden weggehaald.

Bankbiljetten onbruikbaar maken
Ook wordt er versneld onderzoek gedaan naar een manier om bankbiljetten bij een plofkraak onbruikbaar te maken. Doel is om die maatregel zo snel mogelijk in te voeren.

"Plofkraken ondermijnen onze samenleving", zegt Chris Buijink, voorzitter van De Nederlandse Vereniging van Banken. "We kunnen er niet in berusten dat er elke paar dagen een explosief af gaat in ons land, niet zelden in de buurt van woningen." Hij is blij dat het kabinet en de publieke en private instellingen 'een front vormen tegen deze ontwrichtende vorm van criminaliteit'.
Banken nemen al langer maatregelen tegen plofkraken. Begin december maakte ABN AMRO bekend 470 geldautomaten door het hele land te sluiten na een reeks plofkraken.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/binnenland/m...
3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 0,00 0,00% 18 apr
AMX 926,60 0,00 0,00% 18 apr
ASCX 1.189,83 0,00 0,00% 18 apr
BEL 20 3.826,58 0,00 0,00% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0638 -0,0006 -0,05% 06:43
BTC/USD 62.476,82 -1.110,96 -1,75% 06:43
Gold spot 2.384,30 +4,93 +0,21% 06:43
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront