ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
The Third Way...
0
quote:

Kaspersky schreef op 4 december 2019 19:47:

@objectief: ze kunnen ook 50-50 doen. De helft voor de aanschaf eigen aandelen en de andere helft voor de inkoop van de aandelen.
Zoiets doet Shell ook...
Het voordeel van aandeleninkoop is zo evident...

voda
0
Update: ING nadert schikking Italiaanse witwaszaak - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,428 0,11 1,07 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft een voorlopige deal bereikt met aanklagers in Milaan, om 30 miljoen euro te betalen in een onderzoek naar witwassen via de bank. Dat meldde persbureau Reuters donderdag op basis van twee bronnen.

De schikking, die een "overeengekomen boete" wordt genoemd, moet nog door een rechter worden bevestigd maar heeft al de steun van de openbare aanklagers, stelde het bericht.

Het Italiaanse onderzoek werd begin dit jaar ingesteld, nadat de Milanese justitie verzoeken om hulp kreeg uit andere Europese landen, met name Duitsland, waar honderden mensen rapporteerden dat ze waren bestolen via het internet, in de jaren 2016 tot en met 2018. Het gestolen geld kwam terecht bij 310 bankrekeningen bij ING in Milaan.

ING wilde geen commentaar geven op vragen van ABM Financial News. De bank zal geen nieuwe klanten in Italië accepteren totdat gesprekken met Banca d'Italia over betere klantcontrolesystemen zijn afgerond.

Update: om reactie ING toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Italiaanse boete ING valt lager uit dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,316 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Een Italiaanse boete van vermoedelijk 30 miljoen euro die ING krijgt vanwege gebrekkige controle op witwassen, is lager dan verwacht. Dit stelde KBC Securities vrijdag.

Volgens berichten in de pers zou ING een voorlopige overeenkomst hebben bereikt met de openbare aanklagers in Milaan om een witwasonderzoek af te wikkelen door een boete van 30 miljoen euro te betalen.

Vorig jaar werd in Milaan een formeel onderzoek gestart naar vermeende witwaspraktijken waarbij ING's Italiaanse activiteiten betrokken zouden zijn.

Hoewel ING nog geen officiële reactie heeft gegeven, komt de boete volgens analist Jason Kalamboussis lager uit dan verwacht. Hij hoopt dat de regeling kan leiden tot het afsluiten van de zaak, die de reputatie van ING heeft aangetast en heeft geleid tot hogere compliancekosten.

Met deze overeenkomst, de Belgische herstructurering en de verlaagde winstverwachtingen kan de analist zich nu een veel beter 2020 voorstellen, waarin ING zich kan blijven richten op haar groei-initiatieven.

KBC Securities handhaafde het Houden advies voor ING met een koersdoel van 13,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabo

Gepubliceerd op 6 dec 2019 om 17:37 | Views: 596

ING 17:35
10,43 +0,11 (+1,07%)

AMSTERDAM (AFN) - De gemeente Amsterdam vervangt huisbankier ING door Rabobank. ING was sinds 1917 de huisbankier van de hoofdstad. De samenwerking tussen Amsterdam en Rabobank begint volgend jaar en heeft een looptijd van tien jaar.

Amsterdam liet vorig jaar al weten dat ING zijn rol als huisbankier kon verliezen, na de grote witwasschikking die de bank trof met het Openbaar Ministerie van 775 miljoen euro. Die zaak schaadde het vertrouwen in de bank. Ook was er veel publieke ophef over het hoge salaris van ING-topman Ralph Hamers. Via de huisbankier regelt de gemeente Amsterdam jaarlijks miljoenen transacties, waaronder betalingen aan leveranciers en het innen van belastingen.

In de aanbesteding bleek dat Rabobank de beste prijs-kwaliteitverhouding had, aldus wethouder Victor Everhardt van Financiën. Ook scoorde Rabobank goed op integriteit en naleving van regels. Daarnaast beloofde de bank geld uit te trekken voor investeringen rond arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en andere sociale kwesties in de stad.
voda
0
ING sluit 150 servicepunten

ING sluit volgend jaar 150 van de 380 servicepunten in onder meer de Bruna, Primera en The Read Shop. De punten die overblijven zullen worden omgevormd tot plaatsen waar onder meer ouderen kunnen worden geholpen met internetbankieren

Binnenlandredactie 07-12-19, 03:33 Laatste update: 07:32

ING bevestigt de sluiting na berichtgeving in De Telegraaf. De reden dat bijna de helft van de servicepunten sluit, is volgens de bank dat consumenten steeds minder behoefte hebben aan traditionele dienstverlening zoals het openen van een rekening of wijziging van gegevens. Veel mensen doen dat soort dingen tegenwoordig gemakkelijk zelf via computer, mobiel of tablet, zegt ING.

In de servicepunten ‘nieuwe stijl’ kunnen ook mensen die geen klant zijn bij ING les krijgen in internetbankieren. In of in de buurt van de servicepunten die verdwijnen blijft wel een geldautomaat aanwezig, laat de bank weten.

www.ad.nl/binnenland/ing-sluit-150-se...
voda
1
Greenpeace: ING steekt meest in steenkool

Gepubliceerd op 8 dec 2019 om 11:19 | Views: 1.377

AMSTERDAM (AFN) - Van de Nederlandse financiële instellingen steekt ING het meeste geld in steenkool. In een kleine drie jaar leende de bank 2,6 miljard euro aan negen bedrijven die kolencentrales bouwen. Pensioenfonds ABP staat op de tweede plek, gevolgd door verzekeraar Nationale Nederlanden, meldt Greenpeace zondag na onderzoek.

Het ABP heeft volgens Greenpeace voor 715 miljoen euro aan aandelen in veertig bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Nationale Nederlanden heeft aandelen en obligaties ter waarde van 559 miljoen euro in 28 bedrijven die dergelijke centrales willen bouwen.

Op de vierde plek staat pensioenfonds PGGM, met 557 miljoen aan aandelen in 45 bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Verzekeraar Aegon sluit de top 5 met 202 miljoen euro aan aandelen en obligaties in 25 bouwers van kolencentrales.

Opvallend

Dat ING 2,6 miljard euro heeft geleend, is volgens Greenpeace opvallend, aangezien het bedrijf heeft beloofd vanaf 2025 geen bedrijven meer te financieren die kolencentrales bouwen. "Dat is een goede toezegging van ING, maar van de centrales die nu worden gebouwd, is het de bedoeling dat die nog wel dertig of veertig jaar meegaan", zegt campagneleider Kees Kodde.

ING zegt zich niet te herkennen in de cijfers. De bank financiert sinds 2015 naar eigen zeggen geen kolencentrales meer en ook geen elektriciteitsbedrijven die voor meer dan 50 procent op kolen draaien. "Eind 2025 zal de financiering van kolen zijn teruggebracht tot nagenoeg nul." De cijfers van Greenpeace hebben volgens een woordvoerder betrekking op energiebedrijven die deels in kolen zitten. "In de meeste gevallen heeft ING daarbij afgesproken dat de financiering van ING niet gebruikt wordt voor de bouw van kolencentrales." De zegsman tekent ook aan dat ING als grootste financiële instelling van Nederland vaker als grootste financierder uit de bus zal komen, "bijvoorbeeld ook bij hernieuwbare energie".

Volgens Kodde lijken Nederlandse financiële instellingen wel steeds minder geld te steken in steenkool. "Ze worden voorzichtiger, maar het gaat wel langzaam. Je zou je er niet mee in moeten laten."

www.iex.nl/Nieuws/ANP-081219-039/Gree...
Ronald Engels
0
Voda,

Greenpeace, zijn Klimaat Gekkies, die zichzelf manipuleren en de burgers bedriegen met hun Klimaatterreur. De "Allerschoonste Kolencentrales van de Wereld" staan in Nederland, met DENOX, DESOX en Electrostatic Precipitators installaties in de rookgassen, dus emissie vrij en vrij van vervuiling en uit de Schoorstenen komt slechts Waterdamp = H2O, Stikstof = pure N2 en ruwweg 14 % vol. CO2 in de rookgassen, die de atmosfeer in gaan bij ruwweg 180 graden celcius.

Overigens meer CO2 is goed voor planneet Aarde, 408 ppm vol. is nog steeds aan de lage kant en maar net voldoende voor het overleven van mensen, dieren en plantenwereld.

M.v.g.
[verwijderd]
0
Investeren in kerncentrales.

De overheid wil niet eens luisteren naar de mogelijkheden van kernenergie.
Bijlage:
voda
0
ING zit in zijn maag met Indonesische kolencentrale

Kolenoverslag in de haven van Cirebon. ING steekt geld in de bouw van een tweede kolencentrale in de stad op Java.Foto: Reuters

ING worstelt met zijn rol als co-financier van een omstreden kolencentrale in Indonesië. Lokaal is er veel weerstand tegen het project. De aannemer is verwikkeld in een corruptieschandaal en ondertussen nagelen internationale organisaties ING aan de schandpaal omdat de bank geld steekt in een vervuilend project.

Maandag was het de beurt aan Fair Finance Guide International (FFGI): het onderdeel van Oxfam Novib beschuldigde het bankenconsortium op niet minder dan 66 punten de internationale standaarden voor maatschappelijk verantwoord ondernemen te schenden. Richtlijnen van onder meer de Wereldbank, de VN en de Oeso zouden niet worden opgevolgd.

‘In zijn algemeenheid vinden wij het niet fijn als er gedoe is rond de projecten die we financieren’

• ING-woordvoerder
Een woordvoerder van ING zegt niets te kunnen zeggen over de kolencentrale. 'Dat doen we nooit over individuele gevallen, maar in zijn algemeenheid vinden wij het niet fijn als er gedoe is rond de projecten die we financieren.' De zegsman gaf daarbij aan in dergelijke gevallen altijd in gesprek te gaan met de betrokkenen.

Steekpenningen

Het gaat om de nieuwe kolencentrale die wordt gebouwd in Cirebon, op Java, naast een bestaande centrale die in 2012 in gebruik is genomen. De lokale bevolking is bevreesd voor lucht- en watervervuiling en demonstreert al jaren tegen het project. Vier Japanse banken, een Koreaanse instelling en ING zijn verantwoordelijk voor de financiering. De Nederlandse bank neemt er voor $125 mln in deel.

‘Financiering van een kolencentrale die nog decennialang leidt tot schade aan de gezondheid van mensen is volstrekt maatschappelijk onverantwoord’
• Peter Ras, projectleider Eerlijke Bankwijzer (FFGI)
In mei meldde de krant The Jakarta Post dat de regent van de havenstad voor $460.000 aan steekpenningen had aangenomen van de bouwer van de centrale, Hyundai Engineering & Constructing. Het Koreaanse bedrijf vreesde vertraging omdat onderaannemers vanwege opgeworpen blokkades niet op het terrein konden komen. De regent zou dit probleem wel voor de Koreanen oplossen. Hij zit inmiddels een celstraf van vijf jaar uit.

Peter Ras, projectleider van het bij de FFGI aangesloten Eerlijke Bankwijzer eist stopzetting van het project. 'Financiering van een nieuwe kolencentrale die nog decennialang leidt tot schade aan de gezondheid van mensen èn fors bijdraagt aan klimaatverandering is absurd en volstrekt maatschappelijk onverantwoord.'

Een dergelijke oproep klinkt gemakkelijker dan ze is, stelt de zegsman van ING desgevraagd. 'We hebben een lening verstrekt en die kunnen we terugeisen, maar op grond van wat precies? We kunnen ook kwijtschelden of overdragen. Maar wie wordt daar beter van? Niet de stakeholders en niet het milieu.'

Greenpeace

In de marge van de klimaatconferentie COP25 in Madrid, deed zondag ook Greenpeace een duit in het zakje met het verwijt dat ING van alle Nederlandse financiële instellingen het meeste geld in steenkool steekt: €2,6 mrd in de afgelopen drie jaar. De bank herkent zich er niet in, onder meer omdat Greenpeace alle leningen aan bedrijven die deels in kolen zitten meerekent, ook leningen met een oormerk dat ze expliciet niet voor kolen gebruikt mogen worden.

De woordvoerder benadrukt dat de bank in 2015 zijn steenkoolbeleid heeft bijgewerkt. 'Toen zeiden we dat we geen nieuwe kolengestookte elektriciteitscentrales meer zouden financieren, met uitzondering van een vaste verplichting voor één project: Cirebon II in Indonesië.'

Inmiddels is het de bedoeling dat ING vanaf 2026 geen nieuwe of bestaande klanten in de nutssector meer financiert wanneer die voor meer dan 5% afhankelijk zijn van steenkool. 'We zullen echter niet-kolenprojecten voor deze klanten blijven financieren ter ondersteuning van hun energietransitie.'

fd.nl/ondernemen/1327279/ing-zit-in-z...
Bijlage:
voda
0
Moody's negatief over banken en retail Europa

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 11:44 | Views: 326

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatief gestemd over de Europese bankensector en detailhandel. Dat schrijft het bureau in rapporten.

Moody's zet zijn outlook voor banken in het eurogebied op negatief, van stabiel. De zwakkere economische vooruitzichten zullen de kwaliteit van leningen en winstgevendheid ondermijnen, terwijl banken in de eurozone ook te lijden hebben onder het soepele monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). In Groot-Brittannië zorgt de brexitonzekerheid voor zwakkere marktomstandigheden en minder vraag naar leningen, aldus Moody's.

Wat betreft de detailhandel is de outlook ook negatief. Winkeliers kampen met de afzwakkende economie en concurrentie van webwinkels. Het bureau denkt dat 40 procent van de winkelbedrijven die worden gevolgd met kredietbeoordelingen door Moody's in 2020 de winst zien dalen. Bij een onderzoek een jaar geleden werd hier nog 20 procent voorspeld.
voda
0
Ruud van Dusschoten baas ING Nederland

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,47 0,064 0,62 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Ruud van Dusschoten is benoemd tot landenmanager van ING Nederland per 1 januari volgend jaar. Dat maakte ING woensdag bekend.

Hij volgt Vincent van den Boogerd op, die zijn carrière buiten ING voortzet. Wel blijft Van den Boogerd nog een aantal maanden bij ING met het oog op een soepele overgang.

Topman Ralph Hamers van ING Groep zegt het vertrek van Van den Boogerd te betreuren. "Met zijn karakteristieke passie zette hij zich sterk in om namens ING de schuldenlast van Nederlandse huishoudens te helpen verlagen."

Zijn opvolger Van Dusschoten is afkomstig uit de eigen organisatie. Hij vervulde sinds 2007 diverse managementfuncties bij de zakelijke afdelingen van de bank en bij de private banking-tak.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'ING wil klanten helpen met opslaan crypto's'

Gepubliceerd op 11 dec 2019 om 20:45 | Views: 2.072

ING 11 dec
10,43 +0,02 (+0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - ING werkt naar verluidt aan een technologie die klanten helpt met het veilig opslaan van digitale bezittingen als crypto's. Dat meldde persbureau Reuters op basis van bronnen. Het custody-project, dat vanuit Amsterdam wordt uitgevoerd, staat nog in de kinderschoenen en is één van de initiatieven van de bank rond blockchain, dat onder meer aan de basis ligt van cryptomunten.

ING zegt in een reactie toenemende kansen te zien met betrekking tot digitale activa zoals back-up tokens. De bank is naar eigen zeggen vooral gespitst op het ontwikkelen van technologie achter digitale activa om daarmee klanten een flexibele manier te bieden om toegang te krijgen tot die opkomende sector.

Het project komt op het moment dat gevestigde financiële instellingen kijken naar het aanbieden van bewaaroplossingen voor digitale bezittingen. Daarbij zouden bestaande activa als aandelen en obligaties in de nabije toekomst mogelijk omgezet kunnen worden in digitale activa. Dit zou onder meer kostenbesparingen met zich mee kunnen brengen omdat daarmee complexe processen op de kapitaalmarkt gestroomlijnd worden.
voda
0
ING kapitaaleis in 2020 iets omhoog

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,644 0,214 2,05 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING is door de Europese Centrale Bank geïnformeerd over de kapitaaleisen voor 2020. Dit meldde de Nederlandse bank donderdag nabeurs.

De bank meldde dat de Europese Centrale Bank het zogenoemde Supervisory Review and Evaluation Process (SREP) over 2019 inmiddels heeft afgerond en daarbij ook de kapitaalvereisten voor komend jaar bekend heeft gemaakt.

De common equity Tier 1 ratio voor ING zal toenemen van de huidige 11,83 naar 11,96 procent op 1 augustus 2020.

Op 31 oktober 2019 noteerde de fully loaded tier 1-ratio van ING op 14,6 procent, ruim boven de wettelijke vereisten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wilbar
0
In mijn ING app stond vandaag het bericht van ING dat per 19 december de spaarrentes verder worden verlaagd van 0,02% naar 0,01%.
voda
0
'ING overweegt bod op Poolse dochter Commerzbank'

Gepubliceerd op 19 dec 2019 om 20:03 | Views: 706

COMMERZBANK AG 18 dec
5,55 -0,06 (-0,98%)

ING 17:35
10,89 -0,07 (-0,67%)

AMSTERDAM (AFN) - ING bekijkt de mogelijkheid om de Poolse mBank over te nemen. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. De dochter van het Duitse Commerzbank staat te koop en zou ongeveer 3,5 miljard euro op moeten brengen. Het is nog onduidelijk of ING, dat al actief is op de Poolse markt, daadwerkelijk een bod uit gaat brengen.

ING is niet de enige kandidaat voor de overname van mBank. Ook het Franse Crédit Agricole zou door Commerzbank benaderd zijn, net als investeerder Apollo Global Management. Bank Pekao, de Poolse dochter van het Italiaanse UniCredit, zou daadwerkelijk een bod voorbereiden.

De deadline om een bod te doen is midden januari.
voda
0
ING benoemt Pinar Abay tot lid bestuur

Gepubliceerd op 20 dec 2019 om 09:26 | Views: 260

ING 09:38
10,90 +0,01 (+0,06%)

AMSTERDAM (AFN) - ING heeft Pinar Abay benoemd tot lid van het bestuur van de bank. De Turkse gaat leiding geven aan Market Leaders, wat betekent dat ze verantwoordelijk wordt voor de Nederlandse en Belgische activiteiten van de bank. Ze treedt per 1 januari 2020 officieel aan.

Pinar leidt op dit moment de activiteiten van ING in Turkije, een functie die ze sinds 2011 bekleedt. Daarvoor werkte ze bij consultancykantoor McKinsey & Company als leidinggevende bij de afdeling voor de bankensector. Volgens ING-topman Ralph Hamers zal Pinar een grote bijdrage leveren aan de integratie van de Nederlandse en Belgische organisaties van de bank.

Pinar is de opvolger van Roland Boekhout. Die verlaat ING om bij de Duitse branchegenoot Commerzbank aan de slag te gaan.
voda
0
'ING overweegt bod op Poolse dochter Commerzbank'

ING onderzoekt de mogelijkheid om het belang van Commerzbank in de innovatieve Poolse mBank over te nemen, zo schrijft persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Medio januari moeten de geïnteresseerden zich met eersterondebiedingen bij Commerzbank in Frankfurt melden.

mBank is actief in Polen, Tsjechië en Slowakije en staat genoteerd in Warschau, waar beleggers de bank op omgerekend €3,7 mrd hebben gewaardeerd. Het kwakkelende Commerzbank heeft een belang van 69% en wil dat graag te gelde maken. ING, dat via zijn Bank Slaski al actief is op de Poolse markt, wilde desgevraagd niet zeggen of het inderdaad van plan is een bod uit gaat brengen. 'Wij reageren niet op marktgeruchten', stelde een zegsman.

Bij ING is de langetermijnstrategie gebaseerd is op autonome groei, maar wel laat de bank de deur open voor grensoverschrijdende overnames als die kunnen helpen de kosten te drukken en synergieën mogelijk te maken. ‘Daar waar we skills kunnen inkopen of technologie kunnen we onze strategie van organische groei loslaten’, zei topman Ralph Hamers eerder dit jaar. Hij gaf toen ook aan dat de bank zijn knopen gaat tellen wanneer er een consolidatie plaatsvindt in een markt waar ING actief is. mBank is net als ING een online bank.

Andere gegadigden
Volgens Bloomberg is ook investeringsmaatschappij Apollo in de race voor de onlinebank. Reuters en Poolse media noemden eerder al het Franse Crédit Agricole en de Oostenrijkse Erste bank als gegadigden. Ook Pekao Bank, zou een bod voorbereiden, samen met verzekeraar PZU. En tenslotte zou PKO, de grootste bank van Polen, op het vinkentouw zitten.

Minister van financiën Jerzy Kwiecinski heeft door laten schemeren een Poolse oplossing te prefereren, net zoals in 2017 toen het belang dat het Italiaanse Unicredit in de Poolse Pekao Bank had in de etalage kwam te staan.

Er zit overigens wel een probleem bij mBank. Voor de kredietcrisis verkocht de bank veel hypotheken in Zwitserse franken aan zijn klanten. Toen de frank steeg en de zloty kelderde kwamen die klanten in grote problemen. Hierover lopen nog altijd diverse rechtszaken. Het Europese Hof van Justitie oordeelde in oktober dat de hypotheken in zloty mogen worden omgezet, maar hoe precies hangt af van de Poolse rechter.

In potentie kan de kwestie miljarden kosten. Dit komt tot uitdrukking in de waardering. Waar een Bank Slaski een price-to-book heeft van 1,65, moet mBank genoegen nemen met 0,97.

Overigens is Commerzbank niet zomaar van zijn valuta-aansprakelijkheid af als het mBank verkoopt. Dat heeft Jacek Jastrzebski, de chef van de Poolse toezichthouder op de bankensector (KNF) de Duitse bank laten weten.

fd.nl/ondernemen/1328970/ing-overweeg...
voda
0
'Tak voor private banking bij ING schrapt banen'

Gepubliceerd op 27 dec 2019 om 06:45 | Views: 156

ING 24 dec
10,81 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - ING neemt de private bank op de schop om kosten te besparen. Er verdwijnen mogelijk zestig van de zeshonderd banen bij de tak die vermogende cliënten bedient, aldus Het Financieele Dagblad vrijdag. De bank wil vooral veel administratief werk, dat nu bij lokale vestigingen zit, automatiseren en centraliseren.

De reorganisatie is volgens ING nodig om efficiënter te werken. De reorganisatie betekent niet dat ING afscheid neemt van de groeiambities, zegt een woordvoerder tegen de krant. Alle zestien regionale kantoren voor private banking van ING blijven bestaan.

ABN AMRO kondigde onlangs aan dat bij zijn private bank in België 15 procent tot 20 procent van de banen verdwijnen.
voda
0
'Banken geven record aan 'bail-in'-schuld uit'

Gepubliceerd op 30 dec 2019 om 07:51 | Views: 0

LONDEN (AFN) - Europese banken liggen op schema om dit jaar een record van zo'n 100 miljard euro aan 'bail-in'-schuldpapier uit te geven om te voldoen aan strengere regelgeving. Dat meldt zakenkrant Financial Times (FT). De betreffende regels zijn bedoeld om belastingbetalers in de toekomst te beschermen tegen eventuele faillissementen van banken.

Het gaat om zogeheten senior niet-preferente (SNP) obligaties, schuldinstrumenten die zijn ontworpen om banken in een toekomstige financiële crisis te ondersteunen. Ze kunnen worden geconverteerd naar eigen vermogen of 'worden ingeleverd' als de verliezen van een bank de kapitaalbuffers tenietdoen. In theorie zal een ruime 'bail-in'-schuld ertoe leiden dat obligatiehouders, en niet de belastingbetalers, in een geval van crisis opdraaien voor het herkapitaliseren van de banken.

Banken in Europa hadden begin december al voor 94 miljard euro aan niet preferente schuld uitgegeven, blijkt uit cijfers die op verzoek van FT zijn opgesteld door S&P Global Ratings. Het ligt volgens de krant voor de hand dat de grens van 100 miljard euro voor het einde van het jaar is overschreden.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,168
Verschil +0,242 (+1,62%)
Hoog 15,168
Laag 14,946
Volume 7.818.029
Volume gemiddeld 11.165.396
Volume gisteren 7.403.961

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront