Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wat te doen met rente NUL?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Lepre Chaun 19 januari 2020 10:29
    De situatie kan kantelen als banken een stap verder gaan en een negatieve rente gaan rekenen. Slechts een op de tien mensen blijft dan sparen bij de bank, zeiden ze eerder in een enquête van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

    Een kwart zou dan gaan beleggen. “
    In november stond er 369 miljard euro op Nederlandse spaarrekeningen. Dat is gemiddeld ruim 21.000 euro per inwoner.

    Komt weer een boel geld naar de beurs ,
  2. [verwijderd] 19 januari 2020 11:35
    Altijd dat geneuzel dat er moet worden doorgewerkt tot je 72ste. De meeste zestig plussers, die nog moeten werken, worden in hun eigen organisatie waar ze werken vaak niet meer serieus genomen door de jonkies, die dezelfde fouten maken als de oudere werknemers destijds. Maar naar die ouderen wordt niet meer geluisterd. Die steeds hogere AOW leeftijd is alleen een truc van de overheid; een rigide bezuinigingsmaatregel. Bismarck was in de Duitse crisisjaren destijds ‘het genie’ om de pensioenleeftijd van 65 in te voeren. De werkenden moesten dan wel een hogere bijdrage geven aan de overheid. Ook hier was de truc dat het overgrote deel van de werkenden de 65 niet haalden.
    Verlaag de pensioenleeftijd naar 60 en degene die niet willen genieten van hun laatste jaren, vrij van arbeid, mogen de keus krijgen door te werken tot dat magere Hein zijn fiets tegen hun tuinhekje plaatst.

  3. [verwijderd] 19 januari 2020 13:36
    Ik snap het probleem van 0% rente niet zo goed. De gemiddelde Nederlander heeft een spaarrekening van +/- 21000. Op zo'n bedrag maakt het nou ook niet uit of je 0% of 0,1% rente krijgt. Voor de mensen die vermogender zijn is een mix van verschillende assets van belang. Spaargeld, aandelen (zowel losse aandelen als ETF's), crypto, zelf heb ik ook nog een spaarverzekering met hoge rente, en eventueel grondstoffen. Met een goede mix is een mooi rendement absoluut mogelijk.
  4. forum rang 10 rationeel 19 januari 2020 13:37
    quote:

    bik schreef op 19 januari 2020 13:00:

    Mage Hein krijgt een ieder klein,mien jong. De laatste jas heeft geen zakken!!!
    Die zakken zijn misschien leeg. Maar de zakken va het nageslacht bij voorkeur niet.

    Wanneer de huidige tendens van nivelleren en afpakken van ONS geld ons niet bevalt, dan zullen we toch andere leiders moeten kiezen.
  5. forum rang 7 wiegveld 19 januari 2020 14:25
    Maak gewoon dollars van je euro's
    Stal ze in trackers op de US obligaties (bv. TLT (ishares 20Y bond)
    Rente daar nog steeds 1,8% en de dollar is veel veiliger dan de euro want enige wereldvaluta.
    Andere optie is op beurs Damrak:
    ISHARES USD TREASURY BOND 7-10Y ETF
    IE00B1FZS798
    EuroNext Amsterdam

    idem, deelt uit mijn hoofd 2 x per jaar rente uit. en gekoppeld aan dollar.
  6. [verwijderd] 19 januari 2020 15:44
    Mooi verhaal over de ECB. Ze willen dit. Waarom: Italië valt om als ze wat anders doen. De rentelast kan dat land niet meer dragen. Als genoemde ECB geen obligaties meer opkoopt, maar echte zekerheden verlangt zoals goud, US dollars, dan wordt het een ander praatje. Dan kan de rente ineens wel omhoog. Dit beleid is niets anders dan onteigening. Maar daar wil kennelijk niemand aan. We hebben nu met een politiek beursklimaat van doen. En de banken? Die moeten hun geloofwaardigheid en het contact met het publiek herstellen. De meeste klanten willen een aanspreekpunt in plaats van apparaten. Iemand die voor contante dollars komt, kan ook een andere dienst afnemen.
  7. [verwijderd] 19 januari 2020 15:53
    De ECB gaat maar lekker door met het beleid. Ik raad ze aan om te kijken hoe het met de Latin Monetary Union verging. Ook een muntunie, die later uit elkaar ging. Het lot van de euro ligt in Berlijn, niet in Frankfurt am Main. Otto Normalverbraucher kan genoeg van deze politiek krijgen, en dan is het euro adé.
  8. forum rang 10 rationeel 19 januari 2020 15:59
    quote:

    Anti short schreef op 19 januari 2020 15:53:

    De ECB gaat maar lekker door met het beleid. Ik raad ze aan om te kijken hoe het met de Latin Monetary Union verging. Ook een muntunie, die later uit elkaar ging. Het lot van de euro ligt in Berlijn, niet in Frankfurt am Main. Otto Normalverbraucher kan genoeg van deze politiek krijgen, en dan is het euro adé.
    Liever vandaag dan morgen:)

    Een fout begin, en een goed einde?
  9. Chaplord 19 januari 2020 17:57
    Al met al legt abn de schuld bij de ecb maar verandert er niks aan de manier waarop ze hun geld verdienen, als verklaring wordt gebracht dat de ecb de rates van -.4% naar -.5% brengt echter wordt er niks naar buiten gebracht over het two tier system van de ecb waarbij de minimum deposity facility calculatie is veranderd. Door grotere delen van het overtollig kasgeld exempt te maken verandert er weinig voor abn danwel de andere grootbanken. Binnen abn staan de netto rente margins al jaren gelijk rond de 163 basispunten.
    Banken zijn beursgenoteerd en hebben als enige doel maximalisatie vd winst echter is de uitleg minimaal.

    www.ecb.europa.eu/press/pr/date/2019/...
  10. K.S. Anka 19 januari 2020 18:12
    Kan iemand mij vertellen waarom banken nog steeds geld uit het niets creëren (denk aan verstrekking hypotheken), terwijl het spaargeld over de plinten klotst?
    Volgens mij is de schuldenberg wereldwijd veel groter dan het totaal aan spaargeld. Die schulden moeten allemaal worden terugbetaald. Hoezo geen vraag naar geld? De waarheid is dat die schulden worden terugbetaald door nog meer schuld (geld uit het niets) te creëren. Al het spaargeld is in de verste verte niet voldoende om het huidige financieel-economische systeem in stand te houden. Ik ben benieuwd hoe hoog de rente zou staan als alle centrale banken hun opkoopprogramma's gaan afbouwen en de rente aan de vrije markt overlaten. Wedden dat je dan niemand meer hoort over een teveel aan spaargeld
  11. kuddedier 19 januari 2020 19:41
    Als alle schulden worden terugbetaald zou dat dramatisch zijn voor ons financieel stelsel!
    Waarom hoor ik u denken?
    Als schulden aan banken worden terugbetaald, verdwijnt dat geld uit de reëele economie en de bank streept het weg van zijn balans. Als dit op grote schaal gebeurt is er minder geld in de economie, als de hoeveelheid goederen gelijk blijft (of stijgt) betekent dit minder geld per eenheid 'goederen' = deflatie. Dit zou alleen gekeerd kunnen worden als de omloopsnelheid van geld significant omhoog gaat, dat is niet realistisch in een vergrijzende wereld.
    Dus de enige weg naar voren om deflatie tegen te gaan is meer schulden.. de Japanse regering heeft dat al door
  12. Floris Demmink 19 januari 2020 21:24
    Waarom die panische angst voor deflatie? Een voorbeeld: wie kon zich in het prille begin van de platte tv zich zoiets veroorloven? Nu staan ze bij Jan-en-alleman thuis te pronken (die platte tv's bedoel ik). De teneur op dit soort fora is dat het steeds weer de ouderen zijn die op de kop krijgen. De technologie blijft altijd buiten schot als aanjager van deflatie. Vreemd.
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links