Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Deel 2:

Gelopen koers

Saillant: op het moment van dat mediaoffensief was de koers al vrijwel gelopen. Twee dagen later, op vrijdag 15 november, vergaderden de ceo en cfo van Eneco, een commissaris en vier wethouders, plus een reeks adviseurs. Zij maakten 'unaniem en gezamenlijk' een beoordeling van de biedingen. Ze besloten om door te gaan met de Japanners, die in Amsterdam een appartement huurden en in stilte maanden hadden gewerkt aan hun bod.

Shell heeft hogere kosten voor de financiering dan het Japanse conglomeraat

Door hun aanhoudend zwijgen waren Mitsubishi en Chubu voor de buitenwacht wellicht de verrassende koper. Dat Chubu Electric Power, de twee na grootste energiemaatschappij van Japan, er ook bij was betrokken, was tot aan het winnende bod naar buiten kwam überhaupt niet bekend. Wat kunnen de Japanners wel wat Shell niet kan?

In elk geval kunnen ze goedkoper lenen. Het verwachte rendement hangt samen met de kosten voor financiering, in boekhoudtermen de wacc. Dat is 'weighted average cost of capital' voor gewogen gemiddelde kosten van het eigen vermogen (aandelendividend) en het vreemd vermogen (rente op obligaties). Dus: wat betaalt een bedrijf voor elke euro, dollar of yen van zijn financiering?

Bij Mitsubishi lag die wacc de voorbije jaren op zo'n 5%. Bij Shell is dat eerder 8%, zo blijkt uit cijfers van Bloomberg. Shell heeft dus hogere kosten voor de financiering dan het Japanse conglomeraat. De lagere kostenvoet betekent dat Mitsubishi meer kan bieden voor een zelfde verwachte rendement.

Bruggenhoofd

En misschien wilde Mitsubishu ook gewoon liever. Het bedrijf werkte al samen met Eneco bij twee windparken en een grote batterij in het noorden van Duitsland. 'Het is een goede culturele fit', zei Hiroshi Sakuma, de belangrijkste adviseur van Mitsubishi, in een congreszaal op het hoofdkantoor van Eneco, toen de deal net was aangekondigd. ‘Eneco moet een platform zijn voor toekomstige groei.’ Een bruggenhoofd dus, voor de Europese ambities van het Japanse conglomeraat.

Maar ruim €4 mrd is veel geld. Hoe gaat Mitsubishi dat terugverdienen? ‘Gebaseerd op grondig boekenonderzoek zijn we er van overtuigd dat dit het waard is', zei Sakuma. 'Zonder twijfel kunnen we zeggen dat we een goede investering hebben gedaan.’

Wetselaar had toen al zijn verklaring de wereld in gestuurd. 'We respecteren deze uitkomst', schreef de topman van Shell New Energies. Misschien was hij beteugeld door de rendementseisen, misschien heeft hij zich verkeken op de concurrentie. In elk geval was de connotatie in de slotzin van zijn verklaring wat zuinig: 'Wij wensen Eneco alle succes.'

fd.nl/ondernemen/1328800/waarom-greep...
voda
0
Shell mikt op groter marktaandeel in Mexico

Gepubliceerd op 9 jan 2020 om 13:57 | Views: 481

Royal Dutch Shell A 14:21
26,76 -0,07 (-0,24%)

MEXICO-STAD (AFN) - Olie- en gasconcern Shell wil een groter deel van de brandstoffenmarkt in Mexico bedienen. Benzinestations van het bedrijf moeten in het Latijns-Amerikaanse land een marktaandeel van 15 procent krijgen, tegenover de huidige 1 procent. Dat zegt Murray Fonseca, directeur voor downstream van Shell in Mexico, in een interview met persbureau Bloomberg.

"Als de omstandigheden gelijk blijven, wordt Mexico een van de belangrijkste gebieden voor ons", aldus Fonseca. Hij ziet vooral veel kansen om verschillende activiteiten in het land met elkaar te integreren.

De ambities van Shell komen op het moment dat de Mexicaanse regering eerdere hervormingen van de oliemarkt wil afzwakken. De linkse president Andrés Manuel López Obrador probeert zo de positie van staatsoliebedrijf Pemex te versterken. Dat kan volgens analisten buitenlandse investeringen in de oliesector dwars zitten, maar daar wil Fonseca niets van weten. "Wij willen niet terugkrabbelen. Integendeel, we zijn juist van plan meer te investeren in 2020 dan in 2019", zegt hij.

In totaal verwacht het oliebedrijf de komende tien jaar 1 miljard dollar te investeren in de uitbreidingsplannen. Met dat geld wil het concern onder andere zijn netwerk van tankstations in de komende vijf jaar uitbreiden tot 1500 locaties, tegenover de circa 200 pompstations nu.
voda
0
Shell zet raffinaderij aan westkust VS te koop - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
26,64 -0,185 -0,69 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 22,605 -0,15 -0,66 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell wil zijn olieraffinaderij in de staat Washington aan de Amerikaanse westkust verkopen. Dat meldde persbureau Reuters donderdag.

De raffinaderij kan 144.000 vaten olie per dag verwerken.

Als deze verkoop wordt afgerond, zou Shell in Noord-Amerika alleen nog drie raffinaderijen overhouden in het zuiden van de Verenigde Staten, nabij de Golf van Mexico, met een gezamenlijke capaciteit van 840.000 vaten per dag, aldus het persbureau.

In juni verkocht Shell al een raffinadering in Californië voor ruim 1 miljard dollar, terwijl ook een kleinere raffinaderij in het Canadese Ontario te koop is gezet.

Shell heeft aangekondigd meer dan 5 miljard dollar aan bezittingen te zullen verkopen in 2019 en 2020. Het Brits-Nederlandse olie- en aardgasconcern gebruikt zijn wereldwijde schaal om een grote stroomproducent te worden, nu de wereld opschuift naar schonere energie.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Mogelijk ook corruptie hoogste baas Shell Nigeria'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 07:29 | Views: 481

Royal Dutch Shell A 13 jan
26,49 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De voormalige hoogste baas van Shell Nigeria heeft mogelijk zelf ook geprofiteerd van de omstreden aankoop door het olie- en gasbedrijf van een olieveld voor de kust van het Afrikaanse land. Sunmonu Mutio wordt ervan verdacht 5 miljoen dollar te hebben gekregen van de Nigeriaanse oud-minister Dan Etete, die eigenaar was van het olieveld. Dat schrijft NRC op basis van een rechtshulpverzoek van een Italiaanse aanklager die de omkoping door Shell en de Italiaanse branchegenoot Eni onderzoekt.

Er zijn ook steeds meer bewijzen dat Shell tijdens de onderhandelingen er alles aan heeft gedaan om het te doen voorkomen dat het bedrijf niet wist van de dubieuze constructies waarmee het olieveld werd aangekocht. Een koffertje van consultant Emeka Obi heeft voor nieuwe informatie gezorgd. Daarin zaten onder meer persoonlijke ordners vol documenten over de zaak en een mobiele telefoon waardoor sms'jes konden worden gevonden.
voda
0
'Shell bouwt met CNOOC plasticfabriek in China'

Gepubliceerd op 14 jan 2020 om 17:34 | Views: 182

Royal Dutch Shell A 17:35
26,45 -0,05 (-0,17%)

DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell gaat samen met de Chinese branchegenoot CNOOC een fabriek voor het vervaardigen van industrieel plastic bouwen in China. Die fabriek komt te staan bij een bestaand chemisch complex van Shell Nanhai en CNOOC in Huizhou, meldt de Chinese krant Global Times.

In de nieuwe fabriek willen de twee bedrijven polycarbonaat fabriceren. Dat plastic wordt onder meer gebruikt voor elektrische componenten, auto-onderdelen en in de luchtvaart.
ischav2
0
Shell Aims For Dominance In $325 Billion Aviation Fuel Market

Shell thinks aviation fuel will be one of the critical growth areas to explore, as ground vehicle transportation fuel and other segments are expected to decline over time. One of these expected growth segments will be sustainable aviation fuel (SAF), where a project with Lufthansa and World Energy is starting up in California.

Shell Aviation and Boston-based World Energy will help Lufthansa meet carbon emissions reduction targets by supplying the SAF on three routes operated by Deutsche Lufthansa and Swiss International Air Lines from San Francisco International Airport (SFO) to Frankfurt, Munich, and Zurich. The project is expected to supply up to one million gallons of SAF to Lufthansa over the duration of the agreement.

World Energy will produce the SAF at its refinery in Paramount, Calif., from a feedstock of agricultural waste fats and oils. California is a typical marketplace for testing, development, and deployment of alternative fuels — with funding, carbon credits, and demand available. SAF is a California Air Resources Board (CARB) certified low carbon fuel and it’s also been certified by Roundtable on Sustainable Biomaterials (RSB). It’s blended with conventional jet fuel at a ratio of up to 30 percent.

“Alongside new technologies and high quality carbon credits, sustainable aviation fuel — at scale — has a significant role to play in reducing carbon emissions for the aviation industry,” said Anna Mascolo, vice president, Shell Aviation.

The deal is considered one of the most significant SAF supply contracts globally, and its the largest SAF volume to be delivered to SFO since the airport last year announced to bring the alternative fuel to its operations.

Lufthansa and other global airlines have been testing alternative fuels over the past dozen years, with biofuels having been the norm for quite a while. In 2008, Virgin Atlantic became the first commercial airline to fly a blend of the fuels. International Air Transport Association (IATA) expects about 1 million flights in 2020 to be fueled by a blend of traditional jet fuel with alternatives.

IATA, and the aviation industry as a whole, took SAF as the official name in recent years. While biofuels come from plant or animal biomaterials, SAF includes biofuels and other alternative sources. The standard requires that SAF can be safely mixed with conventional jet fuel to varying degrees; and airlines can use the same fueling infrastructure and the fuel does not require adaptation of aircrafts or their engines.

Shell sees aviation as a significant energy sector to stay ahead of the game. That fuel market is expected to grow from its current market value at around $160 billion to over $325 billion by 2026. The latest study by Global Market Insights, Inc., states that growth will be driven by rising construction and expansion of airports, along with rising production and delivery of aircrafts.

The study also points to rising pressure from regulatory agencies, and support from aviation industry participants, to further the expand its market share. An example cited by Global Markets Insights is a 2019 $1.7 million grant from the US Dept. of Energy sent to the Fuel Laboratory of Renewable Energy for accelerating the development of sustainable aviation fuel.

Shell is one of several energy giants competing in the jet fuel market cited in the study — along with BP, Gazprom, Reliance Petroleum, and state-run Indian Oil Corp. More strategic partnerships have been taking place to expand presence in the market. In November 2019, BP signed an agreement with Sonangol for expanding its business in Angola.

International Energy Agency (IEA), in its latest annual World Energy Outlook, included aviation fuel as a growth segment energy companies will need to consider as ground transportation fuel will see decline. Global oil demand is expected to peak in the mid-2020s and flatten out in the 2030s.

“Oil demand for long-distance freight, shipping and aviation, and petrochemicals continues to grow. But its use in passenger cars peaks in the late 2020s due to fuel efficiency improvements and fuel switching, mainly to electricity,” the IEA report concludes.

Commercial carriers in freight, shipping, and aviation, are all facing increasingly stringent government mandates on emissions reductions and reliance on petro-fuels. Shipping carriers are now facing the International Maritime Organization’s new regulation on sulfur emissions — which is expected to impact fuel prices and the economics of transportation.

voda
0
'Verbond met Shell aast op Petrobras-installaties'

Gepubliceerd op 16 jan 2020 om 16:43 | Views: 78

Petroleo Brasileiro Sa-Petrobr 16:33
14,86 -0,02 (-0,10%)

Royal Dutch Shell A 16:33
26,50 +0,08 (+0,28%)

SAO PAULO (AFN) - Een samenwerkingsverband van Shell en de Braziliaanse ethanolproducent Cosan werkt aan een bod op raffinaderij van staatsoliebedrijf Petrobras. Daarvoor trekt de joint venture samen op met de Amerikaanse vermogensbeheerder Global Infrastructure Partners (GIP). Dat meldt persbureau Reuters althans op basis van ingewijden.

Het gezamenlijke bedrijf van het olie- en gasconcern en Cosan, Raízen genaamd, zou samen met GIP een niet-bindend bod hebben uitgebracht op de grootste raffinaderijen die Petrobras te koop heeft gezet. Naar verwachting volgen in maart bindende voorstellen voor de overname voor vier raffinaderijen.

Raízen wilde tegenover Reuters geen reactie geven op het nieuws. Ook GIP onthield zich van commentaar.
voda
0
Shell wil meer samenwerken met Gazprom Neft

Gepubliceerd op 17 jan 2020 om 13:21 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 12:44
26,46 -0,03 (-0,09%)

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Olie- en gasconcern Shell ziet heil in meer samenwerking met het Russische oliebedrijf Gazprom Neft. Dat zei voorzitter Cederic Cremers van de Russische tak van Shell. Er wordt gekeken naar meerdere nieuwe samenwerkingen. Ook bestaande projecten worden uitgebreid.

Gazprom Neft bood Shell aan om deel te nemen aan zijn projecten, zoals het Achimov-project of olievelden op het eiland Sachalin. Op zijn beurt nodigde het Nederlands-Britse bedrijf Gazprom Neft uit mee te doen met zijn internationale projecten. De Russische onderneming zegt deelname te overwegen aan Shell-projecten in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Verder maakten de twee bedrijven bekend hun samenwerkingsverband Salym Petroleum Development uit te breiden.

Ook wordt er in het eerste kwartaal goedkeuring verwacht van de Russische mededingingsautoriteit FAS voor samenwerking bij het Meretoyakhaneftegaz-project.
voda
0
Shell beroept zich op overmacht in Nigeria

Gepubliceerd op 22 jan 2020 om 16:06 | Views: 440

Royal Dutch Shell A 16:28
26,03 +0,03 (+0,10%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Shell beroept zich op overmacht bij de export van ruwe Nigeriaanse olie, de zogeheten Bonny light crude. Het concern maakte woensdag dat de Nembe Creek-pijplijn gesloten is nadat exploitant Aiteo force majeure afriep.

Force majeure is een juridische term die oliebedrijven beschermt als ze door overmacht niet kunnen voldoen aan leveringsverplichtingen. Aiteo was niet direct bereikbaar voor commentaar.

De Nembe Creek-pijplijn is één van de twee pijplijnen die van en naar de Bonny-terminal lopen. De andere, de Trans Niger-pijplijn is nog wel operationeel.
voda
0
Beursblik: winst onder druk bij Royal Dutch Shell

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
25,475 -0,435 -1,68 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 21,48 -0,39 -1,78 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones)Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal van 2019 vermoedelijk over de gehele linie minder winst geboekt. Dit blijkt uit een analistenconsensus die de energiereus liet samenstellen.

Voor het vierde kwartaal rekenen analisten op een zogenoemde CCS winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten toewijsbaar aan aandeelhouders, van 3.217 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2018 was dit nog 5.688 miljoen dollar.

Voor het hele jaar ligt de marktconsensus op een winst van 16.744 miljoen dollar ten opzichte van 21.404 miljoen dollar een jaar eerder.

De gemiddelde analisten verwachting is dat bij de tak Integrated Gas de winst daalde naar 2,2 miljard dollar, en bij Upstream naar 700 miljoen dollar. Ook bij Downstream voorzien de analisten een winstdaling, naar 1,4 miljard dollar.

De vermoedelijke winstdaling komt waarschijnlijk niet als verrassing. UBS stelde in december vorig jaar al na de trading update van Shell dat een matig vierde kwartaal te verwachten valt. De analisten van UBS gaan ervan uit dat de winstmarges bij de divisie Downstream zwak zijn en dat de marges bij de tak chemicaliën verslechterd zijn.

Analist Thijs Berkelder van ABN AMRO stelde destijds dat de olie-en gasproductie op orde is en dat Shell profiteert als de olieprijzen stijgen. Bij de downstream-activiteiten ondervindt Shell evenwel hinder van de macro-economische omstandigheden, hetgeen wordt gevoeld in de marges.

Voor de winst per aandeel ligt de consensus van de analisten op 0,40 dollar per aandeel in 2019. Een daling van 0,29 dollar ten opzichte van 2018. Wel ligt de gemiddelde verwachting boven de inschatting van Credit Suisse.

De Zwitserse zakenbank waarschuwde dat de kwartaalcijfers een beetje rommelig zullen zijn, met veel eenmalige posten. De Zwitsers verlaagden de winstraming van 0,56 dollar per aandeel naar 0,36 dollar. Daarbij merkte de bank op dat het werkkapitaal "onvoorspelbaar" is.

De operationele kasstroom wordt volgens de consensus ingeschat op 10,9 miljard dollar. Dit ligt ongeveer 50 procent onder het niveau van een jaar eerder liggen. Het dividend per aandeel schatten de analisten in op opnieuw 0,47 dollar.

Deze consensus is gebaseerd op een olieprijs voor WTI van 56,90 dollar per vat.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Flink lagere winst voor olie- en gasreus Shell'

Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 14:39 | Views: 234

Royal Dutch Shell A 14:29
25,49 -0,43 (-1,64%)

AMSTERDAM (AFN) - Shell heeft in het laatste kwartaal van vorig jaar een flink lagere winst in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die Shell volgen, blijkt uit een consensus die het bedrijf op zijn website heeft geplaatst. De olie- en gasreus waarschuwde al eerder voor een afschrijving tot maximaal 2,3 miljard dollar in het vierde kwartaal, maar maakte niet duidelijk wat de achterliggende reden daarvan is. Bij de toelichting van de resultaten donderdag zal daar veel aandacht naar uitgaan.

De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) bedraagt 3,2 miljard dollar, ramen de kenners. Dat was een jaar eerder 5,7 miljard dollar. Die krimp komt voor een belangrijk deel op het conto van de Upstream-activiteiten, oftewel de exploratie en winning van olie. De winst bij die divisie zakt volgens de consensus tot 700 miljoen dollar van ruim 1,8 miljard dollar een jaar daarvoor. Shell waarschuwde al voor een afschrijving bij die divisie tussen 100 miljoen tot 200 miljoen dollar.

Ook bij de andere divisies voorspelt de consensus een winstdaling. Bij Downstream, de raffinage en verkoop van olieproducten en chemie, neemt de winst met een derde af tot ruim 1,4 miljard dollar. De neergang is voelbaar zowel bij chemicaliën als bij de olieproducten. Bij de divisie Integrated Gas wordt door kenners in doorsnee rekening gehouden met een winstdaling van afgerond 190 miljoen dollar tot een kleine 2,2 miljard dollar.

Voorzichtigheid

Shell worstelt al het hele jaar met tanende winsten. Mede daardoor toont het Brits-Nederlandse concern op meerdere fronten voorzichtigheid. Zo hield de onderneming vorig jaar de hand op de knip. Het concern waarschuwde onlangs dat de investeringen in 2019 waarschijnlijk rond 24 miljard dollar uitkomen, aan de onderkant van de eigen bandbreedte. Ook loopt het aandeleninkoopprogramma mogelijk vertraging op, zo klonk het bij de vorige kwartaalupdate.

Verder had het energieconcern vorig kwartaal met een andere misser te maken. Shell verloor de overnamestrijd rond energiebedrijf Eneco aan het Japanse consortium van conglomeraat Mitsubishi Corporation en energiebedrijf Chubu. Mede daardoor loopt Shell achter met zijn duurzame doelen.
voda
0
Kleisterlee vertrekt als commissaris bij Shell

Gepubliceerd op 29 januari 2020 19:12 | Views: 286

Royal Dutch Shell A 17:36
25,26 -0,17 (-0,65%)

DEN HAAG (AFN) - Voormalig Philips-topman Gerard Kleisterlee is aan zijn laatste maanden bezig als niet-uitvoerend directeur bij Shell. Na negen jaar die rol bij het olie- en gasconcern te hebben vervuld, is hij niet beschikbaar voor nog een termijn. Ook zijn collega Linda Stuntz vertrekt na negen jaar uit de board of directors.

Kleisterlee wordt als vice-voorzitter opgevolgd door Euleen Goh. Neil Carson wordt zijn opvolger als hoofd van de commissie die beslist over de beloning van de bestuurders van Shell. Alle wijzigingen gaan in tijdens de aandeelhoudersvergadering op 20 mei. Daar moeten Goh en Carson wel eerst worden herkozen.
voda
0
Shell kwartaaldividend 0,47 dollar per aandeel
08:06
*Shell operationele kasstroom vierde kwartaal 10,3 miljard dollar, verwacht was 10,9 miljard dollar
08:06
*Shell CCS-winst vierde kwartaal 2.931 miljoen dollar, verwacht was 3.217 miljoen dollar

bron Binck
Dividend Hunter
0
Royal Dutch Shell heeft voor het 4-e kwartaal van 2019 (slot)dividend van $ 0,47 vastgesteld. Verder laat RD weten ook over het 1-e kwartaal van 2020 eveneens een dividend van $ 0,47 te verwachten.

ex - dividenddatum  :  donderdag  13 februari
betaalbaarstelling    :  maandag   23 maart

The Board of Royal Dutch Shell plc (“RDS” or the “Company”) today announced an interim dividend in respect of the fourth quarter of 2019 of US$0.47 per A ordinary share (“A Share”) and B ordinary share (“B Share”), equal to the US dollar dividend for the same quarter last year.
The Board expects that the first quarter 2020 interim dividend will be US$0.47, equal to the US dollar dividend for the same quarter in the previous year. The first quarter 2020 interim dividend is scheduled to be announced on April 30, 2020.

Voor de algehele dividendkalender 2020: dividendinfo.nl
voda
0
Lage olie- gasprijzen raken Shell hard

ShellRDSA:€25,26-- heeft in het vierde kwartaal een fors lagere winst behaald ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. De nettowinst halveerde bijna tot $2,93 mrd. Dat is ook minder dan de $ 3,15 mrd waarop analisten gemiddeld rekenden.

Het zijn vooral lagere olie- en gasprijzen, zwakkere marges in de raffinage- en chemietak en hogere voorzieningen die Shell het afgelopen kwartaal parten hebben gespeeld. Vooral het resultaat in de olie- en gasproductietak ging hard omlaag in de laatste drie maanden van 2019.

Nettoschuld loopt op

Dat blijkt uit de vierde kwartaalcijfers die de olie- en gasmultinational donderdagochtend bekendmaakte. Shell handhaaft het dividend op $0,47 per aandeel en herhaalt de intentie om eind dit jaar $25 mrd aan eigen aandelen te hebben ingekocht zoals eerder beloofd, maar zegt dat het tempo van die inkoop wel afhankelijk is van macro-economische omstandigheden en verdere schuldreductie.

Dat laatste is belangrijk, want de nettoschuld is bij Shell in het vierde kwartaal verder opgelopen, waardoor de gearing, een belangrijke maatstaf voor hoeveel schuld Shell comfortabel kan dragen is toegenomen tot ruim 29%, vergeleken met ruim 20% in dezelfde periode een jaar eerder. Shell wil dat percentage juist omlaag brengen.

fd.nl/ondernemen/1332929/lage-olie-ga...
Wilbar
0
Scherpe winstdaling voor olie- en gasreus Shell

DEN HAAG (AFN) - Shell heeft in het vierde kwartaal van 2019 een fors lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde olie- en gasprijzen. Ook over heel het jaar nam de winstgevendheid van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern duidelijk af.
De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten kwam voor het vierde kwartaal uit 2,9 miljard dollar, wat een daling van 48 procent op jaarbasis inhoudt. Dat resultaat, maatgevend op de financiële markten, zakte over heel 2019 met 23 procent tot 16,5 miljard dollar. De cijfers vielen zwakker uit dan analisten hadden verwacht.
De winst op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten kwam voor het vierde kwartaal uit 2,9 miljard dollar, wat een daling van 48 procent op jaarbasis inhoudt. Dat resultaat, maatgevend op de financiële markten, zakte over heel 2019 met 23 procent tot 16,5 miljard dollar. De cijfers vielen zwakker uit dan analisten hadden verwacht.

Topman Ben van Beurden sprak van uitdagende marktomstandigheden bij raffinage en chemische producten, met ook de gedaalde prijzen van olie en gas. Het blijft de bedoeling van Shell om zijn aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar af te ronden, maar het tempo van de inkoop is afhankelijk van de macro-economische omstandigheden en de verdere schuldenafbouw, aldus de topman.
voda
0
Winst Shell lager dan verwacht

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
25,255 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 21,31 0,00 0,00 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder winst geboekt dan een jaar eerder en daarbij waren de resultaten ook lager dan de verwachtingen van de analisten. Dit bleek donderdag voorbeurs uit cijfers van de energiereus.

De zogenoemde CCS-winst, dat wil zeggen de winst op basis van geschatte actuele kosten en exclusief bijzonder posten toewijsbaar aan aandeelhouders, bedroeg 2.931 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 2018 was dit nog 5.688 miljoen dollar.

Analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus rekenden vooraf op 3.217 miljoen dollar.

De tak Integrated Gas was goed voor een winst van 1.986 miljoen dollar in het afgelopen kwartaal en bij Upstream was dat 778 miljoen dollar. Downstream droeg 1.368 miljoen dollar aan de winst bij.

De marktvorsers dachten vooraf dat bij de tak Integrated Gas de winst zou dalen naar 2.175 miljoen dollar, en bij Upstream naar 700 miljoen dollar. Ook bij Downstream voorzagen de analisten een winstdaling, naar 1.429 miljoen dollar.

Donderdag meldde Shell een kwartaalproductie van 2,81 miljoen vaten per dag. De omzet van Shell daalde van 102,2 miljard naar 84,0 miljard dollar

De operationele kasstroom van 10,3 miljard dollar werd vooraf ingeschat op 10,9 miljard dollar. Dat was in het vierde kwartaal van 2018 nog 22,0 miljard dollar.

Shell besloot tot een kwartaaldividend van 0,47 dollar per aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Wilbar
0
Shell announces the next tranche of the share buyback programme

Jan 30, 2020
Royal Dutch Shell plc (the ‘company’) today announces the commencement of trading in the next tranche of its share buyback programme previously announced on July 26, 2018. In the next tranche, the company has entered into an irrevocable, non-discretionary arrangement with a broker to enable the purchase of A ordinary shares and/or B ordinary shares for a period up to and including April 27, 2020. The aggregate maximum consideration for the purchase of A ordinary shares and/or B ordinary shares under the next tranche is $1.0 billion. The company’s intention remains to buy back at least $25 billion of its shares, but the pace remains subject to macro conditions and further debt reduction.
www.shell.com/media/news-and-media-re...
voda
0
'Grote uitdaging Shell bij aandeleninkoopprogramma'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 09:45 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 09:25
24,06 -1,20 (-4,75%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Het zal zeer uitdagend worden voor Shell om voor het einde van dit jaar zijn aandeleninkoopprogramma van 25 miljard dollar af te ronden. Dat verklaarde Redburn naar aanleiding van de cijfers van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern.

Shell had al gewaarschuwd dat het inkoopprogramma vertraging zou kunnen oplopen vanwege uitdagende marktomstandigheden. Het bedrijf kondigde aan een nieuwe tranche van maximaal 1 miljard dollar te gaan inkopen tot eind april. Dat was 2,75 miljard dollar bij de voorgaande tranche. RBC zei dat het verstandig is dat Shell het inkooptempo vertraagt en dat deze vertraging al grotendeels was verwerkt in de koers van Shell. RBC heeft een sector perform-advies voor Shell.

ING zei dat het teleurstellend is dat Shell zijn aandeleninkoop afzwakt en dat de oorspronkelijke doelstelling om het programma eind dit jaar af te ronden waarschijnlijk niet gehaald zal worden. De bank dat het totale inkoopbedrag eind dit jaar zal uitkomen op 19 miljard dollar. Volgens ING geeft Shell nu voorrang aan schuldafbouw in plaats van de inkoop van aandelen. Het advies is hold en het koersdoel is 30 euro.

Het aandeel Shell noteerde donderdag omstreeks 09.30 uur een min van 4,8 procent op 24,04 euro. Daarmee was Shell de grootste verliezer in de AEX-index.
voda
0
Beursblik: terugschroeven aandeleninkoop door Shell tegenvaller

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Royal Dutch Shell -A-
24,27 -0,985 -3,90 % Euronext Amsterdam
Royal Dutch Shell -A-
£ 20,415 -0,895 -4,20 % London Stock Exchange

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft in het vierde kwartaal de zogenoemde CCS-winst onder de consensus zien uitvallen, maar met name de verlaging van het aandeleninkoopprogramma is een tegenvaller. Dit stelden de analisten van ING in reactie op de kwartaalcijfers van de oliereus.

De operationele kasstroom was volgens ING nog redelijk en de CCS licht lager dan verwacht. "We denken echter dat de koersdaling vandaag vooral komt door het terugschroeven van het inkoopprogramma van eigen aandelen van 2,5 miljard dollar naar 1 miljard dollar per kwartaal", aldus analist Quirijn Mulder.

De prioriteit lijkt nu meer te liggen bij schuldreductie dan bij het opkopen van aandelen, merkte de analist op. De gearing bedroeg 29 procent terwijl dit een jaar eerder nog 20,3 procent was.

ING liet verder weten dat de resultaten bij de chemische tak en bij de raffinage zwak waren. "Dit geeft de moeilijke macro-economische omstandigheden aan."

"Wij zijn van mening dat ons Houden advies gerechtvaardigd is aangezien Shell zinspeelt dat er meer macro-economische tegenwind op de loer ligt", aldus ING.

ING heeft een Houden advies met een koersdoel van 30,00 euro voor Shell. Het aandeel koerste 4,5 procent lager op 24,11 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.468.058
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront