Unilever « Terug naar discussie overzicht

jaardraadje Unilever 2020

714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Wilbar
0
Ook altijd even in de gaten houden wat de concullega's melden:

Kimberly-Clark houdt omzet gelijk
Gepubliceerd op 23 jan 2020 om 14:23

DALLAS (AFN) - De Amerikaanse fabrikant van verzorgingsproducten Kimberly-Clark heeft de omzet in het slotkwartaal van vorig jaar stabiel weten te houden in vergelijking met een jaar eerder, ondanks dat het afscheid nam van een aantal producten. Ook wisselkoerseffecten drukten de opbrengsten. Topman Mike Hsu toonde zich dan ook tevreden met het resultaat.
Lees verder op: www.iex.nl/Nieuws/ANP-230120-205/Kimb...
Wilbar
0
En ook Proctor & Gamble rapporteren:

Verzorgings- en schoonmaakmiddelenproducent Procter & Gamble (P&G) maakte bekend dat de winst en omzet zijn gestegen in het afgelopen kwartaal en dat de prognoses voor het gehele lopende boekjaar worden verhoogd. De omzet viel evenwel lager uit dan verwacht en het aandeel ging in de eerste handelsminuten bijna 1 procent omlaag.
www.iex.nl/Nieuws/ANP-230120-230/Wall...

Wilbar
0
@kaviaar
Er is geen winstwaarschuwing; op 17-12 geef Unilever een omzetwaarschuwing.

Het koopadvies betreft een advies van Jefferies & Co (€ 59,00). Het vorige advies van Jefferies was "houden" € 53,00 van 17-12.
A3aan
0
Jefferies zijn boefjes. Een maand geleden koersdoel verlagen naar 53,00 en nu dus weer verhogen naar 59,00. Altijd zijn er beleggers die dat advies volgen. Jefferies heeft ingeslagen op 51,00/52,00 euro en gaat ze komende weken weer opruimen als koers door hun advies weer omhoog gaat. Die tactiek past o.a. Crediet Suisse ook toe. Volg hun adviezen maar eens. Kortom een aantal van die adviseurs moet je niet volgen.
Vocht
0
quote:

A3aan schreef op 24 januari 2020 12:08:

Jefferies zijn boefjes. Een maand geleden koersdoel verlagen naar 53,00 en nu dus weer verhogen naar 59,00. Altijd zijn er beleggers die dat advies volgen. Jefferies heeft ingeslagen op 51,00/52,00 euro en gaat ze komende weken weer opruimen als koers door hun advies weer omhoog gaat. Die tactiek past o.a. Crediet Suisse ook toe. Volg hun adviezen maar eens. Kortom een aantal van die adviseurs moet je niet volgen.
Is ook pure manipulatie. Ik ben het met je eens. Die koersdoelen zijn ook complete flauwekul. (zie maar PNL koersdoelen)
A3aan
0
quote:

Vocht schreef op 24 januari 2020 12:33:

[...]

Is ook pure manipulatie. Ik ben het met je eens. Die koersdoelen zijn ook complete flauwekul. (zie maar PNL koersdoelen)
Hoort hier wel niet thuis, maar nu u PNL aanhaalt. Vandaag een gokje genomen en 75 calls PNLjuni2021/3,00 gekocht voor 3 cent. Met kosten een gokje van nog geen 300,00 euro. Veronderstel dat er binnen 1,5 jaar ineens weer een koper opdaagt voor PNL, dan kan dat een leuke verrassing worden.
Vocht
0
quote:

A3aan schreef op 24 januari 2020 13:07:

[...]

Hoort hier wel niet thuis, maar nu u PNL aanhaalt. Vandaag een gokje genomen en 75 calls PNLjuni2021/3,00 gekocht voor 3 cent. Met kosten een gokje van nog geen 300,00 euro. Veronderstel dat er binnen 1,5 jaar ineens weer een koper opdaagt voor PNL, dan kan dat een leuke verrassing worden.
Zeker weten. Laten we het hopen. Als ik het forum zo wat in de gaten hou, is de radeloosheid aardig aanwezig bij veel mede-beleggers.
Wilbar
0
'Kans op activisme door lage waardering Unilever'
Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 14:39

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De relatief lage waardering van Unilever na zijn verrassende omzetalarm vorige maand zet druk om de consumentengoederengigant om meer actie te ondernemen. Dat stellen analisten van Jefferies die ook aangeven dat de lage aandelenprijs ruimte biedt voor activistische beleggers. Jefferies verhoogde zijn advies op Unilever van hold naar buy, met een koersdoel van 59 euro.
De marktvorsers plaatsen daarbij de kanttekening dat "activisme onmogelijk te voorspellen" is, maar er is wel een "grote kans". Door de afwaardering van de aandelen is er voor Unilever ruimte ontstaan voor een gedeeltelijk of volledig vertrek van de voedingsmarkt. De analisten geven aan dat dit door middel van een verkoop aan een branchegenoot of durfinvesteerder kan. Ook zou Unilever zijn voedseltak op eigen benen kunnen zetten of in een samenwerking onder kunnen brengen.
Het aandeel Unilever stond vrijdag rond 14.25 uur 1,8 procent hoger op 51,85 euro.
voda
0
Beursblik: tegenvallende groei Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
51,14 -0,72 -1,39 % Euronext Amsterdam
Unilever
51,24 -0,58 -1,12 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in 2019 de eigen doelstelling vermoedelijk niet gehaald, waarvoor het Brits-Nederlandse concern zelf ook al waarschuwde. Dit blijkt uit een analistenconsensus.

Analisten mikken gemiddeld op een 4,3 procent hogere omzet in het vierde kwartaal van 12.670 miljoen euro, waarmee de jaaromzet zou uitkomen op 52.032 miljoen euro.

Onderliggend, het cijfer waar analisten toch vooral op letten, zou de groei in het vierde kwartaal 1,4 procent bedragen, waarvan 0,6 procentpunt te danken zou zijn aan hogere volumes. De rest is het gevolg van hogere prijzen.

Unilever mikt zelf op een groei van 3 tot 5 procent, maar waarschuwde medio december al dat het in 2019 iets onder deze bandbreedte zal uitkomen. De consensus houdt het op 2,8 procent.

Unilever wees halverwege december onder meer op de economische groeivertraging in Zuid-Azië en de aanhoudende moeizame ontwikkelingen in West-Afrika. Maar ook de omstandigheden in de ontwikkelde markten bleven volgens het concern "uitdagend". "En hoewel er voorzichtige tekenen zijn van aantrekkende prestaties in Noord-Amerika, zal een volledig herstel tijd vergen", aldus Unilever.

Unilever verwachtte niet dat de winsten, marges en cashpositie worden geraakt.

De onderliggende operationele winst wordt door analisten op net geen 10 miljard euro voor heel 2019 ingeschat. De marge zou daarbij 19,1 procent bedragen. De onderliggende nettowinst wordt ingeschat op 7.062 miljoen euro, of 6.622 miljoen euro toerekenbaar aan aandeelhouders. De winst per aandeel zou met 6,7 procent stijgen naar 2,51 euro.

Voor 2020 mikt de consensus op een winstgroei van 8,2 procent naar 2,72 euro met een omzet van 53.908 miljoen euro. Dat zou een onderliggende omzetgroei van 3,1 procent betekenen.

CEO Alan Jope zei al dat de groei dit jaar toch vooral in de tweede jaarhelft te verwachten valt. De eerste zes maanden zal de groei nog onder de 3 procent liggen, denkt de topman. Analisten rekenen op 2,4 procent. In totaal denkt Unilever dit jaar tussen de 3 en 4 procent te groeien.

"Groei blijft onze topprioriteit", zei Jope, die vertrouwt op de investeringen en strategie van Unilever om de prestaties aan te jagen.

Recent zette Jefferies Unilever op de kooplijst. De analisten verwachten meer maatregelen door het management, zoals bijvoorbeeld het mes zetten in de portfolio, om de groeiverwachtingen omhoog te krijgen en activistische aandeelhouders te weren.

In tegenstelling tot Jefferies besloot Berenberg juist om het aandeel van de kooplijst te halen. Door een matige groei in kernmarkten als de Verenigde Staten en Brazilië en een vertraging in India en Afrika is een autonome groeiversnelling een uitdaging, denken de analisten.

Unilever opent donderdag 30 januari de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Omzetgroei Unilever ondermaats'

Gepubliceerd op 27 jan 2020 om 15:00 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN) - Unilever heeft in het vierde kwartaal zijn eigen doelstelling voor de omzetgroei niet gehaald. Dat is de gemiddelde verwachting van analisten die het was- en levensmiddelenconcern zelf heeft gepolst. De Brits-Nederlandse onderneming, die donderdag de boeken opent, gaf zelf eind vorig jaar een omzetwaarschuwing vanwege lastige marktomstandigheden.

Topman Alan Jope zei destijds een "lichte misser" van de onderliggende omzetgroei te verwachten. Dat betekent dat het doel om onderliggende opbrengsten op jaarbasis met 3 tot 5 procent op te krikken niet meer gehaald wordt. Unilever noemde de economische vertraging in Zuid-Azië als reden voor de tegenvallende prestatie. Daarnaast laat de situatie in West-Afrika te wensen over en vergt volledig herstel in Noord-Amerika meer tijd.

De analisten voorspellen dat de opbrengsten van Unilever in 2019 op eigen kracht met 2,8 procent aandikken ten opzichte van een jaar daarvoor. Met name de verkoop van onderdelen zet dan een rem op groei. Ook ongunstige wisselkoerseffecten zorgen voor tegenwind. In totaal zet Unilever in het afgelopen jaar 52 miljard euro aan opbrengsten in de boeken, verwachten de kenners. De onderliggende marge komt naar verwachting uit op 19,1 procent.

Moeilijkheden

Unilever kwam vooral in de tweede helft van vorig jaar in de moeilijkheden. Het concern groeide in de eerste zes maanden van 2019 in lijn met eigen prognoses mede dankzij goede verkopen van huishoudelijke producten. In het derde kwartaal kwam de onderneming onder druk en miste eigen verwachtingen nipt door de tegenvallende verkoop van ijsjes en thee. Voor het vierde kwartaal rekenen de marktvorsers op groei op eigen kracht van 1,4 procent.

De aandacht zal bij de handelsupdate met name uitgaan naar de toelichting op de resultaten. Op zijn beleggersdag beloofde Unilever zijn merkenportefeuille tegen het licht te houden. De grote vraag is wat er met de theemerken als Lipton gebeurt, waar vooral de verkoop van zwarte thee de laatste tijd tegenvalt. Unilever ontkende nog in november dit merk in de verkoop te doen. Na het omzetalarm speculeren sommige kenners dat de consumentengoederengigant mogelijk van zijn gehele levensmiddelentak afscheid neemt. Ook bestaat er een kans dat activistische beleggers zich met Unilever gaan bemoeien.
voda
0
BlackRock vergroot belang in Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
51,33 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Unilever
51,26 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in Unilever gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 24 januari 2020.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,06 procent met een stemrecht van 6,50 procent. Het belang wordt grotendeels middellijk reëel gehouden.

Op 31 december vorig jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,92 procent met een stemrecht van 6,34 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Unilever houdt thee-divisie tegen het licht

Gepubliceerd op 30 januari 2020 08:20 | Views: 0

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever gaat zijn wereldwijde thee-activiteiten tegen het licht houden. Volgens topman Alan Jope liggen alle opties voor de divisie op tafel, zo zei hij bij de publicatie van de jaarcijfers. Verder meldde Jope dat nog niet duidelijk is in hoeverre het nieuwe coronavirus invloed zal hebben op de toekomstige resultaten.

Unilever zetten een omzet van 52 miljard euro in de boeken. Deze viel daarmee 2 procent hoger uit dan een jaar eerder. Wisselkoerseffecten pakten gunstig uit voor de onderneming. De eerdere verkoop van de spread-divisie deed het tegenovergestelde. Dat nu de toekomst van de theetak wordt onderzocht is geen verrassing. Unilever beloofde eerder al zijn merkenportefeuille tegen het licht te houden.

Het concern sloot het jaar af met een onderliggende omzetgroei van 2,9 procent. De Brits-Nederlandse onderneming kwam eind vorig jaar al met een omzetwaarschuwing vanwege lastige marktomstandigheden. Doorgaans mikt het bedrijf op een onderliggende omzetgroei van minstens 3 procent. Unilever zijn merkenportefeuille tegen het licht te houden.
voda
0
Update: licht meevallende groei Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
51,49 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam
Unilever
51,63 0,00 0,00 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in 2019, zoals voorzien, de eigen doelstelling niet gehaald, maar wist toch iets harder te groeien dan analisten hadden voorzien. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Brits-Nederlandse concern in voeding en persoonlijke verzorgingsproducten.

Unilever zag de omzet in het vierde kwartaal stijgen met 4,0 procent naar 12,6 miljard euro. Daarmee kwam de jaaromzet uit op 52,0 miljard euro.

Analisten mikten gemiddeld op een 4,3 procent hogere omzet in het vierde kwartaal van 12.670 miljoen euro, waarmee de jaaromzet zou uitkomen op 52.032 miljoen euro.

Onderliggend, het cijfer waar analisten toch vooral op letten, lag de groei in het afgelopen kwartaal op 1,5 procent. Hieraan droegen de volumes 1,1 procentpunt bij. Daarmee presteerde Unilever iets beter dan verwacht. Analisten hadden gerekend op een groei van 1,4 procent, met een volumegroei van 0,6 procent.

De tak Beauty & Personal Care groeide afgelopen kwartaal onderliggend met 0,5 procent en Food & Refreshment met 1,4 procent. Home Care wist zelfs met 3,7 procent te groeien.

De opkomende markten waren afgelopen kwartaal goed voor een onderliggende groei van 2,8 procent, terwijl de ontwikkelde markten een krimp van 0,6 procent lieten zien.

Unilever mikt zelf op een groei van 3 tot 5 procent, maar waarschuwde medio december al dat het in 2019 iets onder deze bandbreedte zou uitkomen. De consensus hield het vervolgens op 2,8 procent, terwijl Unilever daadwerkelijk uitkwam op 2,9 procent.

Unilever wees halverwege december op onder meer op de economische groeivertraging in Zuid-Azië en de aanhoudende moeizame ontwikkelingen in West-Afrika. Maar ook de omstandigheden in de ontwikkelde markten bleven volgens het concern "uitdagend". "En hoewel er eerste tekenen zijn van aantrekkende prestaties in Noord-Amerika, zal een volledig herstel tijd vergen", aldus Unilever.

Donderdag meldde Unilever de eigen portfolio steeds te evalueren en inmiddels een onderzoek te zijn gestart naar de strategische opties voor de thee-activiteiten.

De prijzen bij de thee-tak zorgden voor groei, maar de volumes stonden onder druk, vooral door een zwakke vraag naar zwarte thee in de ontwikkelde markten, zei Unilever.

Marge

De onderliggende operationele winst bedroeg 9,9 miljard euro in 2019, in lijn met de analistenverwachtingen. De marge zou daarbij 19,1 procent bedragen volgens de analisten, en dit was ook precies de marge die Unilever behaalde. In 2018 lag de marge nog op 18,6 procent.

De winst per aandeel steeg van 2,37 naar 2,51 euro. Analisten hadden ook gerekend op 2,51 euro.

Toch daalde de nettowinst van 9,8 miljard in 2018 naar 6,0 miljard euro afgelopen jaar.

Outlook

CEO Alan Jope zei eerder al dat de groei dit jaar toch vooral in de tweede jaarhelft te verwachten valt. In de eerste zes maanden zal de groei nog onder de 3 procent liggen, denkt de topman. Analisten rekenen op 2,4 procent. In totaal zei Unilever eind 2019 dit jaar tussen de 3 en 4 procent te groeien.

Donderdag merkte Jope op dat de impact van het coronavirus vooralsnog onduidelijk is.

"Groei blijft onze topprioriteit", zei Jope eerder. Donderdag voegde hij toe "aanhoudende verbetering van de onderliggende operationele marge en opnieuw een jaar met een sterke kasstroom te voorzien, waarmee [Unilever] op koers blijft voor de doelen voor 2020".

Voor 2020 mikt de analiastenconsensus op een winstgroei van 8,2 procent naar 2,72 euro met een omzet van 53.908 miljoen euro. Dat zou een onderliggende omzetgroei van 3,1 procent betekenen.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: verkoop theetak grootste verrassing bij Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
52,15 0,66 1,28 % Euronext Amsterdam
Unilever
51,92 0,29 0,56 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft in het vierde kwartaal van 2019 redelijk conform verwachting gepresteerd, na de winstwaarschuwing eind 2019. Dit stelde analist Reginald Watson van ING donderdag.

Het meest opvallende nieuws was volgens de analist de mededeling dat Unilever de opties voor zijn theedivisie zal bekijken. Dit kan, net als eerder bij Spreads, leiden tot een desinvestering, aldus ING.

Watson wees erop dat Unilever de prijzen van thee wel wist op te voeren, maar dat dit onvoldoende was om de volumedaling te compenseren.

Unilever behaalde afgelopen kwartaal een onderliggende omzetgroei van 1,5 procent, zoals ING ook voorzag. En ook de EBIT-marge van 19,1 procent in 2019 was geen grote verrassing, hoewel 0,1 procentpunt hoger dan ING had verwacht.

De outlook voor 2020 bleef onveranderd ten opzichte van de winstwaarschuwing van afgelopen december. Dat betekent een onderliggende omzetgroei van 3 tot 4 procent, waarbij de tweede jaarhelft beter zal zijn dan de eerste.

ING handhaafde het koopadvies op Unilever met een koersdoel van 62,83 euro. Het aandeel steeg donderdag, op een rood Damrak, met 1,3 procent naar 52,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: opluchting bij Unilever

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Unilever
52,12 0,63 1,22 % Euronext Amsterdam
Unilever
52,21 0,58 1,12 % Gruppo Borsa Italiana

(ABM FN-Dow Jones) Unilever heeft donderdag resultaten gepresenteerd die solide genoeg zijn om voor enige opluchting te zorgen. Dit stelden analisten van Morgan Stanley.

De groei viel mee, aldus de analisten. En verder bekijkt Unilever de opties voor zijn theetak en herhaalde het concern de doelen voor 2020. Een verkoop van de thee-activiteiten zou volgens Morgan Stanley een "significante" stap zijn.

De onderliggende groei van 1,5 procent in het vierde kwartaal was nipt beter dan de 1,4 project die de consensus voorzag. En ook op margevlak deed Unilever het wat beter.

Een teleurstelling noemde Morgan Stanley dat Unilever niets zei over de inkoop van eigen aandelen.

De zakenbank heeft een Overwogen advies op Unilever met een koersdoel van 62,00 euro. Het aandeel steeg donderdag, op een rood Damrak, 0,9 procent naar 51,97 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Weinig verrassende resultaten Unilever'

Gepubliceerd op 30 januari 2020 10:02 | Views: 351

AMSTERDAM (AFN) - De cijferpresentatie van Unilever was weinig verrassend, aangezien de onderneming in december al met een omzetwaarschuwing was gekomen. Ook het strategische onderzoek van de theedivisie wekte geen verbazing. Dat meldden kenners van ING in een reactie op de cijfers van het was- en levensmiddelenconcern.

ING merkt al op dat met de eerdere omzetwaarschuwing, de kou goeddeels uit de lucht was. Verder stellen de marktvorsers dat bij een vorige strategische review, die van de spreaddivisie, dit uiteindelijk leidde tot een verkoop. Bij de theedivisie wist Unilever prijsgroei te realiseren, maar dat was niet voldoende om voor de volumedaling te compenseren, concludeert ING.

De winstmarge van de onderneming was goeddeels als verwacht. Verder liet Unilever de prognoses voor dit jaar in stand. De onderliggende groei zal in de eerste jaarhelft iets lager liggen dan de 3 procent tot 5 procent die Unilever zichzelf als doel stelt. Verder is de impact van het nieuwe coronavirus nog ongewis.

ING handhaafde zijn koopadvies met een koersdoel van 62,83 euro. Het aandeel noteerde 0,8 procent hoger op 51,88 euro.
bezinteergebelegt
0
Nu eens kijken of het fonds weer terug kan naar de mid 50-ers. Half december nog boven de 55.

Nu alles meevalt moet het toch weer een paar procent kunnen oplopen.

Maar ja, het twijfelt nu al bij de 52.
714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 12:25
Koers 44,110
Verschil -0,160 (-0,36%)
Hoog 44,340
Laag 44,010
Volume 462.204
Volume gemiddeld 1.282.821
Volume gisteren 1.712.249

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront