TomTom « Terug naar discussie overzicht

Tomtom eerste kwartaal 2020...

1.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 25 januari 2020 07:47:

Jouw fantasie kent geen grenzen door een relatief jong aandeel met 110 mio uittstaande aandelen en een targetprice leidend tot 2,5 miljard als overnamenkandidaat op te voeren bij TT.
de overnamesom van @TA was 3 miljard dus een bod van 2,5 miljard US$ voor @YEXT behoort tot de mogelijkheden, de premie ligt op de plank en rest deels financieren met lening en uitgifte..

Voordat je weer begint, @YEXT dient enkel als voorbeeld..
[verwijderd]
0
Dinsdag Microsoft dat wordt dus ontknoping want een koers op 10 houden week in week uit geeft al aan dat daar bodbelangen liggen
win some...
0
quote:

VanillaSky schreef op 26 januari 2020 13:01:

[...]

100% eens. Ik geloof best in een positief toekomst scenario voor TT als bedrijf. Maar ik doe niet te veel uit op een vergezicht van 10 jaar in de toekomt. HG heeft meermaals aangegeven op LT vlak geen visionair te zijn, een kleine greep om dit te staven:

1) De desastreuze overname van Teleatlas waar a) veel te veel betaald is en b) gekozen is voor een zeer matig verdienmodel (vergelijk TT en Garmin - hadden dezelfde uitgangspunten, omzet en business model. De marketcap geeft genoeg aan)

2) Dreiging van google/smartphones nooit zien aankomen

3) Firing on all cilinders, een gouden toekomst voor TT consumer voorspellen en groei vanuit alle BU's naar het meest winstgevende deel verkopen (TTT) consumer laten doodbloeden en alles op Maps

4) In 2015 al de visie uitspreken 'Back to growth' in het jaarrapport en vervolgen zijn we al 4 jaren verder van omzetdaling. Wellicht gaat 2020 de boeken in als het jaar van de stabilisatie in omzet...

5) Google komt nooit in de auto

Etc.

Dat er echte serieuze biedingen zijn geweest lijkt mij uitgesloten, dat had gemeld moeten worden. Wellicht dat er in de tijd van verkoop TTT wat indicatieve bedragen zijn genoemd door PE voor de gehele toko gezien de berichtgeving toen.

We gaan het wel zien 5 Feb. Ik geloof er in ieder geval niks van dat HG ineens vriendelijk gaat worden voor de overige aandeelhouders en een paar honderd mio aandelen gaat inkopen om te schrappen. Daarnaast verwacht ik een outlook van 675mio, zeg maar hetzelfde als afgelopen jaar.

Het maakt toch niet uit, als dat zo is weten een aantal lieden het toch wel weer recht te praten dat het toch echt veel meer gaat worden en dat de manier van rapporteren geen goed beeld geeft, zelfs al zou dat zo zijn dan mag je je toch wel afvragen wel dubieus doel dat moet dienen al die jaren.

AB. Ambities voor over 10 jaar is leuk om een keer op een sigarenkistje uit te tekenen en bij weg te dromen. Om een bedrijf langs de meetlat te leggen heb je behalve een jaarlijkse outlook ook harde targets voor de middellange termijn nodig.

De enige target die TT tijdens de CMD voor midterm heeft gegeven is 500 miljoen A&E in 2021. Verder voor 2021 geen target voor uitgavenniveau of FCF. Oftewel een omzetdoelstelling die relatief veilig is (gemiddelde groei A&E voor komende 2 jaar van 8,5%) en verder niets, maar dan ook niets waarop men is af te rekenen.
[verwijderd]
0
quote:

sniklaas schreef op 26 januari 2020 13:11:

[...]de overnamesom van @TA was 3 miljard dus een bod van 2,5 miljard US$ voor @YEXT behoort tot de mogelijkheden, de premie ligt op de plank en rest deels financieren met lening en uitgifte..

Voordat je weer begint, @YEXT dient enkel als voorbeeld..
Met alle acties om de koers van TomTom te drukken lijkt het me dat HG cs geen interesse hebben om een toko over te nemen met eigen aandelen.
Kleinere overnames in cash prima.
boem!
2
@Tatje, ja doordat de vrijval toeneemt in de loop der jaren wordt de saldo-toename minder ook bij oplopende deferred bedragen in het jaar.

@Wies, wij hebben een volstrekt tegengetseld beeld waar een onderneming voor dient.
Waar ik als uitgangspunt de continuiteit van de onderneming centraal plaats en daarin de inkomenszekerheid van de werknemers een belangrijke plaats geef ben jij de exponent die een onderneming slechts ziet als een middel om de aandeelhouder te gerieven.

Het maakt jou niet uit hoe als er maar rendement kan worden opgeschreven of dat nu is met activiteiten ala Glencore of dat men bijna een vast patroon kan ontdekken met malversaties, manupilaties en omkoopschandalen die regelmatig terug te zien zijn bij Big-Bank, Big-Car en Big-Oil.

Dat deze GROTE bedrijven een voorliefde hebben getoond voor het uitkeren van gelden aan aandeelhouders heeft er wel toe geleid dat de ongelijkheid nu op een punt is aangekomen waar de wal het schip zal keren.
Een verdeling tussen wat er in total verdiend wordt met het ondernemen van 70% voor de werkenden en 30% voor de kapitaalverschaffers is mogelijk nog wel te verdedigen gezien de macht en kracht die er bij die kapitaalverschaffers aanwezig is echter de verdergaande beweging richting 60% en 40% die je nu ziet is niet houdbaar.
Welk redeljk argument kun je nog verzinnnen bij het gegeven dat 2000 biljonairs evenveel vermogen hebben als 4,6 miljard minst vermogende bewoners van deze aardkloot.

Dat jij mijn positie in TT niet noemenswaardig vindt is terecht in jouw optiek van meer meer meer, ik heb er bewust voor gekozen om 9 jaar terug mij volledig terug te trekken uit deze mad-rat race en mij te focussen op ander zaken die ik belangrijker vindt met als onderliggende gedachte genoeg is genoeg.
Dat ik sinds die tijd de koers heb zien oplopen van 4 euro naar 10 euro begroet ik echter als positief en ik zie nog veel meer kansen in de nabije toekomst.

Dat jij denkt dat er maar 1 doel in het leven is om van 12,5 mio belegd vermogen 25 mio te maken is je goed recht maar het zou je sieren indien je andersdenkenden toch met enig respect tracht te behandelen.
ketchup
7

Neen, Martin waar ik me aan erger heeft niets met de grote van belegd vermogen te maken, het heeft te maken met het feit dat ik ervoor kies om rendement te zien voor risico dat ik neem
en ik verwacht dat als ik in een firma beleg en daar risico voor neem dat ik recht heb op rendement binnen een bepaalde termijn en ik weet dat ik daar een risico voor neem, want het kan niet altijd meezitten en zeker niet alles zal uitbetalen
maar als je met een bedrijf zit , welke zich begeeft in een sector die gevraagd en gezocht is en waar de waardering gewoon zo underperfomed tegenover branchegenoten, daar waar je continue pretendeert beter en verder te zijn en je als Management, jaar in - jaar uit het voor het zeggen hebt en niet ter discussie staat omdat je je niet afgerekend wenst te worden op performance en je zelf bonussen ontvangt die niet gerelateerd zijn aan de cijfers, dus je geeft aan dat je 'externe'-aandeelhouders gewoon al sinds je beursgang nu 15 jaar geleden in de kou staan en ze als een 2e categorie ziet en je hebt dan ook nog mensen hier op een beleggersforum die dat verdedigen, dan heb ik sterke twijfels of deze mensen wel daadwerkelijk in een aandeel beleggen of dat ze ingehuurde bloggers zijn.

voor mij heeft HG allang als CEO afgedaan en deze man had bij ieder ander beursgenoteerd bedrijf er niet meer gezeten, met deze wanprestatie
15 jaar aan de beurs met nog nooit iets aan de aandeelhouder uitbetaald, want de verkoop Telematics was niet meer dan een cash voor share operatie, geld ontvangen voor aandelen afstaan en zelfs Telematics bracht niet op wat Fleetmatics als benchmark representeerde
Jouw eigen woorden waren destijds HG zal Telematics nooit onder 1.5 miljard verkopen, het ging voor minder dan 1 miljard en uiteindelijk hebben wij er 750 mio van terugzien in geld voor aandelen.

boem!
1
Wij komen er niet uit en dat geeft niet want tegengestelde meningen heb je nodig op een forum.

Dat jij evenals ik rendement verwacht op het moment dat je het besluit neemt om een positie in te nemen is overduidelijk maar waar ik ervan uitga dat ik een heel bescheiden rendement heb behaald vanaf dat moment in 2009 geef jij HG de schuld omdat dat instapmoment in 2015 jou nog niet hebt gegeven wat je ervan verwachtte.
Indien jij je had gehouden aan het slechts waarde toekennen aan TT in het geval van overname denk ik dat je de schuld van jouw slechte performance eerder bij jezelf moet zoeken dan die af te schuiven op HG.
win some...
0

TomTom------------------2009 2008
Year end share price------ 6.25 4.30
Year high---------------- 13.33 42.73
Year low-------------------2.21 3.08
sniklaas
4
quote:

boem! schreef op 26 januari 2020 14:59:

Wij komen er niet uit en dat geeft niet want tegengestelde meningen heb je nodig op een forum.

Dat jij evenals ik rendement verwacht op het moment dat je het besluit neemt om een positie in te nemen is overduidelijk maar waar ik ervan uitga dat ik een heel bescheiden rendement heb behaald vanaf dat moment in 2009 geef jij HG de schuld omdat dat instapmoment in 2015 jou nog niet hebt gegeven wat je ervan verwachtte.
Indien jij je had gehouden aan het slechts waarde toekennen aan TT in het geval van overname denk ik dat je de schuld van jouw slechte performance eerder bij jezelf moet zoeken dan die af te schuiven op HG.

Wat een tunnelvisie blijf jij erop nahouden Martin, natuurlijk komt de belabberde performance van het aandeel TOMTOM volledig op het conto van Harold en zijn vazallen en van niemand anders..
Nog niet zo lang geleden blèrde Harold hoog van de toren met z’n uitspraken, TOMTOM vuurt uit 4 cilinders waar nu nog 1 cilinder van over is en de overige 3 waarvan 1 ruim onder de prijs verkocht en de andere 2 zijn afgeschreven..

Daar is Harold wel een kei in, kampioen in het afschrijven van onze centen, waar staat de teller inmiddels op, door de jaren heen een miljard of 7 aan investeringen waarvan momenteel 800 mio aan beurswaarde resteert.

En dan heeft TOMTOM naar eigen zegge nog wel state of the art producten in huis die zeer gevraagd zijn, hoe triest had de koers erbij gehangen wanneer de producten van TOMTOM niet gevraagd zouden zijn!!!
[verwijderd]
0
quote:

moneymaker_BX schreef op 26 januari 2020 13:21:

Dinsdag Microsoft dat wordt dus ontknoping want een koers op 10 houden week in week uit geeft al aan dat daar bodbelangen liggen

Ach ja met die 10 is easy rekenen:
30% premie=13
40% premie=14

Dan weet je dat alvast.
NewKidInTown
0
quote:

Hoopmazzel schreef op 26 januari 2020 21:26:

Ach ja met die 10 is easy rekenen:
30% premie=13
40% premie=14

Dan weet je dat alvast.
Als je daar van uit gaat, dan is het niet zo moeilijk.

Calls feb 11,00 deed vrijdag 0,12
Calls feb 12,00 deed vrijdag 0,03

ik denk dat er ook VERKOPERS zijn voor die series.
Anne79
1
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
[verwijderd]
0
quote:

NewKidInTown schreef op 26 januari 2020 22:15:

[...]
Als je daar van uit gaat, dan is het niet zo moeilijk.

Calls feb 11,00 deed vrijdag 0,12
Calls feb 12,00 deed vrijdag 0,03

ik denk dat er ook VERKOPERS zijn voor die series.

Ik koop en verkoop alleen aandelen.

Ik houd niet van die instrumenten.

Gewoon koop en verkoop-recht door zee.
boem!
1
quote:

sniklaas schreef op 26 januari 2020 20:33:

[...]Wat een tunnelvisie blijf jij erop nahouden Martin, natuurlijk komt de belabberde performance van het aandeel TOMTOM volledig op het conto van Harold en zijn vazallen en van niemand anders..
Nog niet zo lang geleden blèrde Harold hoog van de toren met z’n uitspraken, TOMTOM vuurt uit 4 cilinders waar nu nog 1 cilinder van over is en de overige 3 waarvan 1 ruim onder de prijs verkocht en de andere 2 zijn afgeschreven..

Daar is Harold wel een kei in, kampioen in het afschrijven van onze centen, waar staat de teller inmiddels op, door de jaren heen een miljard of 7 aan investeringen waarvan momenteel 800 mio aan beurswaarde resteert.

En dan heeft TOMTOM naar eigen zegge nog wel state of the art producten in huis die zeer gevraagd zijn, hoe triest had de koers erbij gehangen wanneer de producten van TOMTOM niet gevraagd zouden zijn!!!
Hoe bedoel je "tunnelvisie".
Van de vier firing cilinders waarover HG repte is slechts Consumer haperend en wel omdat hij snel ingreep bij de implementatie van Sports omdat een doorbraak om te komen tot een break-even situatie met een omzet van 200 mio na een zeer succesvol begin met jaaromzetten van resp. 15 mio, 55 mio en 105 mio moeilijker bleek en meer aandacht vergde dan verwacht.
De tweede cylinder is verkocht met een boekwinst van 800 mio en de TWEE resterende cilinders presteren boven verwachting met een operationele omzet waarvan de groei uitkomt boven de 25%.

De performance die HG heeft geleverd is dat er nu een bedrijf met potentie staat met C&S omzet in de BtB markt ipv een ten dode opgeschreven BtC bedrijf met HW-omzet doordat Google die toenmalige markt verziekte.
Indien jij je ogen zou openen zou je zien dat de markt WEL vertrouwen toont in datgene wat TT presteert.
Na de disruptie door Google was dat vertrouwen zo goed als weg met een val in koers van 45 euro in 2008 tot het dieptepunt van 2 euro in 2009.
Daarna is TT aan een gestage opmars begonnen die heeft geleid tot de koers van 10 euro die je nu op de borden ziet staan.
Dat de markt de met 7 miljard investering opgebouwde assetwaarde wel voorzichtig erkent blijkt uit de regelmatig terugkerende geruchten mbt overname waarop de koers dan oploopt naar 13 euro om daarna weer in te zakken omdat TT telkens herhaalt niet uit te zijn op een verkoop maar een zelfstandige exploitatie voorstaat als enige onafhankelijke supplier van HD-maps.

Nu staat er een bedrijf met potentie dat erin is geslaagd om met de hulp van een emissie die inmiddels met rente is terugbetaald veel potentie heeft om uit te breken in een zeer beloftevolle markt en die dankzij de financiele prestaties geleverd door Consumer en TTT een volledig opgeschoonde balans laat zien met een equitywaarde van 800 mio.
Dat de markt TT op dit moment niet hoger wenst te waarderen dan 1,350 mio(20 keer FCF outlook 2019) heeft alles te maken met de onzekerheid die er bestaat over de invulling van de FCF in de toekomst.
Die onzekerheid is niet aanwezig bij TT zelf want die spreekt over een FCF van 5 euro per aandeel in 2030 en is na deze zeer moeilijke weg volgens mij nooit bereid om een asset met een investeringswaarde van 7 miljard van de hand te doen voor minder dan dat bedrag.

Het is niet HG die de koers bepaald maar dat is de markt op aangeven van de analisten met hun adviezen.
Zij zijn het die de koers bepalen en deze analisten volgen de voorzichtige outlooks van HG naadloos(zie consensus 2019 en 2020) waardoor TT op dit moment wordt gewaardeerd met een hoge kw van 20X.

Dat jij als "koersfetisjist" slechts belang hecht aan mutaties op de ultra-korte tot korte midellange termijn is jouw goed recht en indien je het geluk hebt om aan de voorkant kennis te kunnen nemen van die uitgebrachte adviezen zit je voor 90% goed in het volgen van die adviezen(de overige 10% dient slechts als manupilatie om er als bank beter van te worden).

De hoge kw van 20x FCF wordt bepaald door de beloftevolle markt waarin TT opereert, TT geeft aan zelfstandig door te gaan en niet bereid is tot voortijdige verkoop en de banken volgen dit proces met belangstelling en zullen hun adviezen naadloos aanpassen aan de volgende kortetermijn outlook gegeven door TT in de geruststellende zekerheid dat verkoop van de assets niet voorhanden lijkt te zijn waardoor zij achter het net zouden vissen.

Dutchy Ron
1
In addition to current over-the-air software updates, Uconnect 5's "plus" option also will have over-the-air map updates for a new navigation system from TomTom NV. SiriusXM 360L, which already is available on the Ram trucks, will allow users to create their own profile to stream music and receive content recommendations with a subscription.

Fiat Chrysler's new infotainment system is 5 times faster

www.google.nl/amp/s/amp.detroitnews.c...
Dutchy Ron
0
The ridesharing company said Thursday that it will begin mapping the streets of Washington DC, US. Three mapping vehicles equipped with cameras and sensors will spend a few weeks driving around the city and collecting data. High-definition maps are considered essential to operating self-driving vehicles. They help the cars know where they are and safely navigate their surroundings.
Uber (UBER) plans to test its autonomous vehicles in the city later this year, but hasn't committed to an exact timeline. Until then, Uber said the mapping data will enable it to capture scenarios unique to the city and virtually test how its vehicles would handle them in a simulated environment.

Benieuwd of TT hierin nog een rol speelt
Dutchy Ron
3
quote:

moneymaker_BX schreef op 27 januari 2020 08:13:

10.20 voorbeurs
Microsoft invloed komt eraan nee is al begonnen
Hardleers ..... plaat voor de kop? Die koers zegt niets, is je geloof ik pas 100x uitgelegd.
Erg chebbi
0
quote:

Dutchy Ron schreef op 27 januari 2020 08:28:

Benieuwd of TT hierin nog een rol speelt

Zou mooi zijn, of gaat Uber nu ook zelf HD-maps maken...? Lijkt me wel...daarna city na city in de US.
1.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 73 74 75 76 77 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 15:04
Koers 7,170
Verschil -0,105 (-1,44%)
Hoog 7,205
Laag 7,080
Volume 93.898
Volume gemiddeld 272.684
Volume gisteren 213.528

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront