Biocartis « Terug naar discussie overzicht

Biocartis forum geopend

6.443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Flatlander
0
out-selling keeps getting changed to outsourcing.

Oh well, I looked for a forum to discuss BCART in the U.S. and it does not exist. Some language difficulties are to be expected.
FL
Gijpie
0
Inderdaad het opstappen van een CFO is niet abnormaal. Alleen is de timing natuurlijk bijzonder ongelukkig nu het geschonden vertrouwen van de winstwaarschuwing juist voorzichtig begon te herstellen . Het feit dat er ook heel wat Belgische kleine beleggers in biocartis zitten zal ook wel mee spelen der zijn hier al enkele debacles gebeurd en ne mens wordt voorzichtig . De cijfers moeten geauditeerd worden dus denk ik dat we er toch mogen van uitgaan dat daar alles snor zit . Ne CFO zijn rol moet ook nie overschat worden , extreem belangrijk bij nen IPO of een KV maar indien dat van de baan is eigenlijk nie meer als nen penningmeester . Het lijkt mij dus ook nie raar dat als iemand van plan is te stoppen in die functie hij bvb zal zegggen van kijk ik ga eerst de KV afwerken en het bedrijf financieel gezond achterlaten en dan vertrek ik . Dus op da vlak lijkt de timing dan weer wel logisch . Ma nog ies das giswerk .
StiMO
0
quote:

nat1966 schreef op 28 januari 2020 20:00:

mooi meegegeven Gijpie ik heb er 2000 een beetje te hoog gekocht zit op gemiddelde van 6.65
Nat .. geen paniek 6.65 is mooi prijs.

Ik zit nu gemiddeld aan een prijs van 6.40. heb dit vandaag nog wat naar beneden getrokken

brightlight
0
Great posts FL, Gijpie, MB,
Despite me being 'on vacation' I would like to share a small thing which I just learned. I always wondered how it could be that analysts attributed the biggest part of cartridge growth in H2 to the U.S. market, this market being RUO after all (which I thought should result in a lower cartridge usage per console). Apparently there is such a thing as "off label use" meaning that labs (at their own discretion) can use RUO cartridges also for normal day to day usage on patients. So apparently there should not be too much of a difference in usage of RUO versus fully approved cartridges. This bodes well for the entry into the Japanese and Chinese markets. Maybe FL can better judge the impact of this on the U.S. markets.
BL

dany 1964
0
Flatlander
0
quote:

brightlight schreef op 28 januari 2020 22:38:

Great posts FL, Gijpie, MB,
Despite me being 'on vacation' I would like to share a small thing which I just learned. I always wondered how it could be that analysts attributed the biggest part of cartridge growth in H2 to the U.S. market, this market being RUO after all (which I thought should result in a lower cartridge usage per console). Apparently there is such a thing as "off label use" meaning that labs (at their own discretion) can use RUO cartridges also for normal day to day usage on patients. So apparently there should not be too much of a difference in usage of RUO versus fully approved cartridges. This bodes well for the entry into the Japanese and Chinese markets. Maybe FL can better judge the impact of this on the U.S. markets.
BL

Off label usage is at the discretion of the user. Diagnostic tests in the U.S. are largely controlled by insurance reimbursement. This reimbursement cannot be secured without FDA approvals. RUO won't cut it with the insurance companies or Medicare reimbursement.

Also the sales team cannot market the consoles or cartridges to POC providers without the FDA approvals. I cannot speak to other markets.

FL
MisterBlues
0
Hierbij een bericht over wat ik verwacht van de drie huidige, nieuwe, (disruptieve) medische therapieën voor de ontwikkeling van BCART, te weten: A) gentherapie, B) CAR-T/immunologie en C) RNA-i (specifieke gentherapie). Deze drie zal ik op rij af bespreken te beginnen met A) gentherapie.

A) Gentherapie

De eerste genetische behandelingen zijn op de markt gekomen. Onder andere voor leukemie en voor de ernstige spierziekte SMA. Twee gentherapiemiddelen, voor patiënten met een erfelijke netvliesaandoening en de bloedziekte bèta-thalassemie worden beoordeeld. Ook is een maand geleden de aanvraag bij EMA ingediend voor hemofilie A. Wereldwijd zijn honderden registratieaanvragen ingediend, waarvan negentig studies in de eindfase zijn. (VIG)

De manieren waarop, de ziektes worden benaderd, variëren afhankelijk van de aandoening die wetenschappers willen aanpakken. Ze stoppen een goed werkend stukje dna in onschadelijk gemaakte virusdeeltjes, die daarna zelf hun weg vinden, als een pakketje met een bijzondere inhoud die op de juiste bestemming wordt afgeleverd. Of ze maken een soort masker dat in celkernen een stukje genetisch materiaal afplakt, waardoor dat niet meer werkt. Of de laatste aanwinst, ze sturen synthetische knip-en plakmachientjes het lichaam in, die een dna-fout kunnen corrigeren.

Kunnen al die duizenden ziektes die worden veroorzaakt door een genetisch defect in de toekomst worden genezen? Welke hordes zijn er op de weg?

Duidelijk nu is dat ziektes van het bloed makkelijk te behandelen zijn: het bloedsysteem is toegankelijk, gerepareerde stamcellen vinden hun weg naar het beenmerg terug, waar ze een fabriekje worden van nieuwe, gezonde bloedcellen. Dat verklaart het succes bij sikkelcelanemie ofwel de ziekte met de afwijkende rode bloedcellen en bètathalassemie (een ernstige vorm van erfelijke bloedarmoede). Gentherapie voor spierziekten is al een stuk lastiger en gecompliceerder: hoe slaag je erin om in alle 700 spieren het dna aan te pakken!?

Met de komst van Crispr-Cas gene editing technologie, de knip en plak techniek waarmee in het lichaam van een patiënt dna nauwkeuring kan worden gerepareerd, lijkt gentherapie een nieuw tijdperk in te gaan. Wat er werd gedaan is merkwaardig: er wordt in de cel een gezond gen erbij geplaatst, alsof je een kapot voorlicht hebt en de fietsenmaker zegt: ik zet er wel een lampje aan het stuur bij, dan heb je ook licht. Met crispr-cas kan het voorlicht zelf ook worden gerepareerd.

Toch worden de mogelijkheden overschat. Om een gen te repareren moet je er wel bij kunnen en het dna zit in de celkern vergaand en gecompliceerd opgevouwen en het gaat om miljarden cellen. En wat in een kweekschaaltje of in een proefdier (rat of muis) werkt hoeft bij een mens nog geen effect te sorteren. Bij een baby-mens alleen al moet je 50-miljoen stamcellen repareren.

Daarom verwacht ik dat gentherapie in de komende jaren beperkt interessant wordt voor BCART. Mogelijk geldt wel dat de gen-therapeutische behandeling van leukemie interessant is voor BCART. Ik zie niet snel samenwerkingen ontstaan met biotech en pharma bedrijven als: editas, crispr, uniqure, intellia etc, noch zie ik gebeuren dat deze bedrijven op de middellange termijn erg succesvol zullen worden. Ook zie ik Illumina, Fisher, Roche de dominante spelers blijven en nog meer worden met Next Generation Sequencing (NGS). Echter dat deze bedrijven de POC (Point of Care) nu zo sterk bewerken om hier successen te kunnen boeken in een eerstelijnszorgwereld waar ze te duur en te bewerkelijk voor zijn is voor mij een aanwijzing dat ze bulken van het geld maar ook dat er op de middellange termijn niet veel baanbrekende genetische therapieën en toepassingen de mark zullen bereiken.
MisterBlues
0
Hierbij een bericht over wat ik verwacht van de drie huidige, nieuwe, (disruptieve) medische therapieën voor de ontwikkeling van BCART, te weten: A) gentherapie, B) CAR-T/immunologie en C) RNA-i (specifieke gentherapie). Deze drie zal ik op rij af bespreken, inmiddels is B) CAR-T/immunologie aan de beurt.

CAR-T/Immuno-therapie
"Chimere antigeenreceptoren (CARs) zijn gemanipuleerde receptoren die een nieuwe specificiteit combineren met een immuuncel om kankercellen te targeten. Typisch graveren deze receptoren de specificiteit van een monoklonaal antilichaam op een T-cel."

CAR-T is met andere woorden een gecompliceerd proces waarbij het immuunsysteem van de patiënt wordt gewijzigd om tumoren te kunnen aanvallen. Ze halen immuuncellen uit het lichaam en bewerken die zodanig dat ze na terugplaatsing een tumor kunnen herkennen en bestrijden. CAR-T-therapie geeft dramatische reacties bij een paar bloedkankers - maar deze beslaan slechts 1,4% van de kankers in de VS en ongeveer 1% van de sterfgevallen, 6.500. Deze nieuwe CAR-T-therapieën maken – zoals gezegd - gebruik van krachtige, doelgerichte, killer witte immuuncellen: T-cellen. De belangrijkste kansen op T-celtherapie liggen echter in andere bloedkankers en belangrijke vaste kankersoorten met meer dan 1,2 miljoen nieuwe Amerikaanse patiënten die elk jaar therapie nodig hebben, van wie 450.000 sterven. Toch kan de CAR-T-benadering van producten als Kymriah niet eenvoudig worden aangepast aan solide kankertherapie. Andere benaderingen zijn in ontwikkeling die de T-celtherapie zouden kunnen uitbreiden tot bredere patiëntengroepen.

NKR CAR T-celtherapie richt zich op kankercel 'stressantigenen' met multi-indicatiepotentieel in bloed- en vaste kankers. De gemodificeerde T-celreceptorbenadering heeft een voortreffelijke specificiteit en mogelijke veelzijdigheid voor cross-kanker, maar is beperkt tot gedefinieerde patiëntsubgroepen. Niet-cellulaire therapieën (BiTE's en controlepuntremmers) kunnen synergetisch zijn. Deze nieuwe benaderingen kunnen snel vooruitgaan als ze klinisch succes vertonen.

Het bloedkankermedicijn Yescarta werd ontwikkeld door Kite dat later gekocht werd door Gilead, verkregen door de overname van Kite Pharma. Het middel zal zoals verwacht 373.000 dollar kosten en dat is merkelijk minder dan een recent goedgekeurd kankerproduct van Novartis. Als BCART voor dit medicijn een test weet te koppelen om te bepalen of de toepassing (nog steeds) zinvol is dan zou dat zeer verdienstelijk zijn, letterlijk en figuurlijk. Yescarta heeft een blockbuster-potentieel.
Celyad heeft CYAD-01 tegen myeloïde leukemie en myelodysplastisch syndroom (LMA / MDS). Helaas voor Celyad werken haar medicijnen slechts bij een te beperkt aantal proefpersonen/patiënten.

Nog 2 bedrijven actief in CAR-T geneeskunde, namelijk: Celgene, dat nam Juno Therapeutics over voor ongeveer 9 mrd. USD in 2018. Door de overname kreeg Celgene toegang tot de nieuwe klasse van behandelingen CAR-T waarbij het immuunsysteem van het lichaam wordt gebruikt om kanker te bestrijden. JCAR017 kan vanaf 2020 zorgen voor een mooie omzetbijdrage met een potentiële piekomzet van 3 mrd. Inmiddels is Celgene in 2019 ook weer overgenomen door, een pharma gigant.
Bristol Meyers is in samenwerking met BCART dat ook in samenwerking is met Kite/Gilead. Er liggen hier veel kansen voor BCART. We zullen hier komend jaar over horen – uiterlijk 2021. (Zie opsomming BL.)
MisterBlues
0
Hierbij een bericht over wat ik verwacht van de drie huidige, nieuwe, (disruptieve) medische therapieën voor de ontwikkeling van BCART, te weten: A) gentherapie, B) CAR-T/immunologie en C) RNA-i (specifieke gentherapie). Deze drie zal ik op rij af bespreken, inmiddels C) RNA-i (specifieke gentherapie) als laatste aan de beurt.

C) RNA-i-therapie (een specifieke vorm van gentherapie)
RNAi(nterference) (Arrowhead) en antisense (antilichaam) (ProQR) zijn specifieke vormen van gentherapie. Nu het TRIM platform van Arrowhead heeft bewezen dat het mogelijk is - zonder grote bijwerkingen, vermoedelijk ook buiten de lever - dat de helft van het ingebrachte dubbelstrengs RNA (siRNA) als gids werkt om het doel (kapot gen)te vinden lijkt een kip met gouden eieren gevonden. Ook heeft het er de schijn van dat een nauwkeuriger aanpak in vergelijking tot de ‘antilichaam en kleine-moleculen-benadering’ gevonden is - ook gezien ontwikkeltijd en-kosten

Maar wat is RNA ook al weer?

Volgens Wikepedia is Ribonucleïnezuur, vaak afgekort als RNA, een biologisch macromolecuul dat essentieel is voor de regeling van cellulaire processen in alle bekende levensvormen. RNA lijkt qua chemische structuur sterk op DNA, en net als DNA is RNA opgebouwd uit een lange keten van nucleotiden. RNA en DNA behoren hierdoor beiden tot de nucleïnezuren.

RNA speelt een belangrijke rol in het coderen, overbrengen, reguleren, interpreteren en tot expressie brengen van genen. In de transcriptie en translatie is RNA van centraal belang. Een van de bekendste vormen van RNA, messenger-RNA, wordt in organismen geproduceerd tijdens de transcriptie: het proces waarbij DNA wordt overgeschreven naar een RNA-molecuul. De volgorde van de nucleotiden (met de vier stikstofbasen guanine, uracil, adenine en cytosine) bevat genetische informatie voor eiwitsynthese. De genetische informatie van veel virussen is opgeslagen in een RNA-genoom.

Een RNA-molecuul is enkelstrengs. De meeste RNA-moleculen, waaronder mRNA, tRNA, rRNA en andere niet-coderende RNA's bevatten zelfcomplementaire sequenties die zorgen dat het RNA met zichzelf kan basenparen (met zichzelf waterstofbruggen kan vormen) waardoor het in lokale elementen wordt opgevouwen.[1] Deze structuren bestaan niet uit lange dubbele helices zoals in DNA, maar uit verzamelingen van korte helices die zijn samengepakt en hierdoor erg lijken op eiwitten. Op deze manier kunnen RNA-moleculen een katalytische rol spelen in reacties.[2] Men spreekt van een ribozym.

Iets meer basiskennis voor het begrip van RNA zal nuttig zijn. Net als zijn meer bekende neef Deoxyribonucleïnezuur of DNA, dat de genetische code bevat voor het maken van eiwitten, vervult het ribonucleïnezuur of RNA ook een kritieke functie om het leven te ontgrendelen en in stand te houden. Een enzym vertaalt de genetische code of instructies voor het aanmaken van eiwitten uit het DNA in een bericht, dat naar de juiste locatie voor het produceren van eiwitten (ribosomen) in de cel wordt getransporteerd. Het bericht met de instructies wordt het RNA of messenger RNA (mRNA) genoemd. De eiwitten, met schijnbaar eindeloze functionaliteit, worden beschouwd als de bouwstenen en zorgen voor de lichaamsstructuur, functie en regulatie van de weefsels en organen van het lichaam, inclusief de hersenen. Als de instructies voor het maken van eiwitten die het RNA draagt, worden gewijzigd, kan men een impact beginnen te hebben op hoe het eiwit al dan niet wordt vervaardigd wanneer het aankomt bij de ribosomale eiwitfabrieken en welke kenmerken het vertoont, waardoor een weg om potentieel een breed scala aan slopende ziekten aan te pakken.

Veel ziekten worden veroorzaakt door defecte genen of onjuiste instructies voor het maken van eiwitten uit het DNA, wat kan leiden tot de productie van defecte eiwitmutaties - toxisch of niet-functioneel of niet voldoende of te krachtig. In 1998 ontdekten biologen Andrew Fire (Carnegie Mellon) en Craig Mello (Universiteit van Massachusetts) het proces van RNA-interferentie of RNAi waarin een dubbelstrengig RNA (dsRNA) kan worden gebruikt om specifieke genen uit te schakelen met behulp van een gewijzigde codesequentie. De ontdekking, waarvoor de twee biologen in 2006 een Nobelprijs ontvingen, bracht een revolutie teweeg in de vooruitgang van de RNA-wetenschap. RNAi is het natuurlijk voorkomende cellulaire mechanisme of proces in levende cellen waardoor de RNA-moleculen genexpressie of translatie remmen, door de mRNA-moleculen te neutraliseren of te modificeren, waardoor de productie van de specifieke eiwitten wordt gereguleerd. De krachtige aanpak kan elk foutief gen in het menselijk genoom tot zwijgen brengen. De meeste bedrijven in de RNA-ruimte zijn gericht op het ontwikkelen van therapieën die gebruikmaken van deze natuurlijke weg van gen-uitschakeling.

Wetenschap en genetische doorbraken zijn zo ver gevorderd dat therapeutische hulpmiddelen beschikbaar zijn om de mutaties aan de genetische wortels te corrigeren door middel van DNA- of RNA-correctie, door de verkeerde instructies te activeren, uit te schakelen, te bewerken of te vervangen. Er zijn varianten van op RNA gebaseerde therapieën, zoals RNAi, en kleine interfererende RNA (siRNA), die de kleinere fragmenten zijn van het lange dubbelstrengige RNA wanneer ze in blokjes worden gesneden. Er is ook de antisense-benadering waarbij enkele strengen nucleïnezuren binden aan het RNA om hun expressie te wijzigen.

Bedrijven die deze therapie ontwikkelen voor tal van ziekten werken altijd met gespecialiseerde computerprogramma’s waarbij de codering, transcriptie en translatie van RNA wordt gezien als een legpuzzel om zo een defect gen op te sporen en passende oplossing te vinden. In theorie heb je dan binnen een jaar werkend medicijn.

De bekendste RNA-therapeutic biotech-companies betreffen Alnylam Pharmaceuticals (ALNY), Moderna (MRNA), Ionis Pharmaceuticals (IONS), Arrowhead Pharma (ARWR), Dicerna Pharmaceuticals (DRNA), Crispr Therapeutics (CRSP), Voyager Pharmaceuticals (VYGR), Akcea Therapeutics (AKCA), Intellia Therapeutics (NTLA), Precision BioSciences (DTIL), Translate Bio (TBIO), BioNTech (BNTX).

Ik weet eigenlijk niet hoe de kansen voor BCART op dit terrein liggen. Iemand?
MB
Flatlander
0
My previous post was indicated FDA approval was necessary for console sales. That is incorrect, FDA already deemed the consoles exempt. So they can be sold w/o further registration.

FL
dany 1964
0
dany 1964
0
euroke
0
quote:

nat1966 schreef op 29 januari 2020 09:20:

goedemorgen iedereen, terug een rode dag vandaag? misschien wel onder de 6
Wij zijn toch een land van paniekeurs en klagers he?
RUSTIG laten begaan. Wie klaagt er nu bij een gemiddelde koers van 6.65 Komaan zeg!
[verwijderd]
1
quote:

nat1966 schreef op 29 januari 2020 11:11:

denk dat we hier jaren gaan mogen wachten op wat beterschap in het beste geval
Ik raad u aan om het aandeel gewoon uit u gedachten te zetten tot na de aankondiging in maart. Tot dan gaat er waarschijnlijk niet veel gebeuren en panikeren bij dalingen of vieren bij een lichte stijging iedere dag is een goede manier om gek te worden.
brightlight
2
quote:

Flatlander schreef op 28 januari 2020 23:23:

[...]

Off label usage is at the discretion of the user. Diagnostic tests in the U.S. are largely controlled by insurance reimbursement. This reimbursement cannot be secured without FDA approvals. RUO won't cut it with the insurance companies or Medicare reimbursement.

Also the sales team cannot market the consoles or cartridges to POC providers without the FDA approvals. I cannot speak to other markets.

FL
FL
It is difficult to believe the U.S. can substantially contribute to cartridge sales if those cartridges are used only for research purposes (as you believe). And yet the major pick-up in cartridge sales in H2 was attributed by analysts to a pick-up in the U.S. I think this can only be explained by the fact that a major part of RUO cartridge sales are destined for off-label use. Also note that in their financial report of H1 2018, Biocartis says the following:
US commercialization - During H1 2018, Biocartis significantly expanded the US customer base with new high profile customers across small, medium and large volume laboratories and hospitals ...

So small, medium and large labs and hospitals, not only large labs as you believe to be the case.
Also note that if the usage in the States was limited to research use only, there would have been a sharp drop in the "cartridges sold per Idylla console" number with so many consoles being added that that don't substantially contribute to cartridge sales. And yet, that has not happened. The "cartridges sold per Idylla console" number remained in the high seventies after the U.S. market entry.
My point is this: as the Japanese and Chinese markets are entered on a RUO basis, I believe they can immediately start contributing to the cartridge sales. The Japanese market has already been entered since November last year, so I assume that will show up in the guidance numbers for 2020 of March 5th.
BL

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

FL
Het is moeilijk te geloven dat de VS substantieel kunnen bijdragen aan de verkoop van cartridges als die cartridges alleen worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden (zoals u denkt). En toch werd het aanzienlijke herstel van de cartridge verkoop in H2 door analisten toegeschreven aan een pick-up in de VS. Ik denk dat dit alleen kan worden verklaard door het feit dat een groot deel van de verkoop van RUO-cartridges bestemd is voor off-label gebruik. Merk ook op dat Biocartis in hun financieel verslag van H1 2018 het volgende zegt:
Commercialisering in de VS - Tijdens H1 2018 heeft Biocartis het Amerikaanse klantenbestand aanzienlijk uitgebreid met nieuwe spraakmakende klanten in kleine, middelgrote en grote volume laboratoria en ziekenhuizen ...

Dus kleine, middelgrote en grote laboratoria en ziekenhuizen, niet alleen grote laboratoria zoals u denkt.
Merk ook op dat als het gebruik in de Verenigde Staten alleen beperkt was tot onderzoeksgebruik, het aantal "cartridges verkocht per Idylla-console" sterk zou zijn gedaald met de toevoeging van zoveel consoles die niet substantieel bijdragen aan de verkoop van cartridges. En toch is dat niet gebeurd. Het aantal "cartridges verkocht per Idylla console" bleef in de hoge zeventig na de toetreding van Biocartis tot de Amerikaanse markt.
Mijn punt is dit: aangezien de Japanse en Chinese markten worden betreden op basis van RUO, geloof ik dat ze onmiddellijk kunnen bijdragen aan de verkoop van cartridges. De Japanse markt is al sinds november vorig jaar betreden, dus ik neem aan dat dit reeds zal te zien zijn in de guidance van de cartridge verkoop van 2020 (op 5 maart).
BL
dany 1964
0
da wordt dan lekker uitzweten, straks onder de 6
en straks gaan ze bijna geen aandelen meer verkopen,de mensen kunnen niet blijven kopen, voor iets dat niet van de grond geraakt
dany 1964
0
kopen kan je misschien best doen als ze op 5 staan , is allemaal veel te vroeg om nu te kopen
Stock81
3
Nat1966, je zit veel te veel naar de koersen te kijken, blijf toch gewoon kalm en probeer wat meer geduld uit te oefenen. Je kan de koersen echt niet omhoog kijken.
StiMO
2
quote:

nat1966 schreef op 29 januari 2020 14:21:

kopen kan je misschien best doen als ze op 5 staan , is allemaal veel te vroeg om nu te kopen
Ik zou alles verkopen en aan 5 terug kopen. Of mss niet meer terug kopen zijn we van je gezeur vanaf.
6.443 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 ... 319 320 321 322 323 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 22 sep 2023
Koers 0,290
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 112.228

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront