Mithra Pharmaceuticals « Terug naar discussie overzicht

Mithra in 2020 - Geduld is een schone zaak

963 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
MisterBlues
0
Eerder maakte ik deze post op het andere forum:

De zorgen over hormoontherapie zijn terug!

Een uitgebreid internationaal onderzoek toonde begin september 2019 dat hormoontherapie tegen overgangsklachten een hoger risico op borstkanker geeft dan werd gedacht. Wat betekent dat voor de Westerse praktijk? Er kwamen uiteraard bezorgde reacties toen The Lancet in september uitbracht dat hormoontherapie tegen overgangsklachten risico geeft op borstkanker. Nieuw is het onderwerp natuurlijk niet: al jaren is bekend dat vrouwen die in de overgang lange tijd hormonen gebruiken wat vaker borstkanker krijgen. Maar dit keer was de boodschap alarmerend.

Een internationale groep van 300 wetenschappers had 58 epidemiologische studies op een rij gezet, waarbij data waren gebruikt van meer dan 100-duizend vrouwen met borstkanker. Die diepgaande analyse maakte duidelijk dat bij hormoontherapie het risico op borstkanker hoger is dan tot nog toe werd aangenomen: als 50 vrouwen de meest voorgeschreven combinatie van hormonen gebruiken (oestrogeen en progesteron) dan krijgt een van hen daardoor borstkanker. Dat risico blijft verhoogd tot tien jaar nadat ze zijn gestopt. Bij vrouwen die alleen oestrogeen gebruiken, is het risico wat lager: een op de 200.

Het onderzoek blijkt na controle door epidemiologen Jan Vandenbroucke en Frans Helmerhorst, beiden emeritus hoogleraar aan het LUMC in Leiden uitstekend in elkaar te zitten. Ook al kan je nogal wat afdingen op een dergelijk onderzoek, de angst zit er wel in; de zorgen over hormoontherapie in de overgang zijn terug.

Nu vraag ik me af wat dit betekent voor het toekomstig gebruik van het natuurlijk hormoon van Mithra? Ook al blijkt Donesta straks veilig, er kunnen twijfels blijven bestaan bij vrouwen, temeer omdat de negatieve effecten (borstkanker) over meerdere jaren kunnen uitgeoefend worden.
Ik geloof dat Toine Lagro-Jansen, huisarts en emeritus-hoogleraar vrouwenstudies medische wetenschappen (Radboudumc) hier ook in thuis is.
Zijn conclusie: niet alle hormoonbehandelingen zijn slecht. Maar even googelen die expert.

Fatcool, het is verder niet mijn bedoeling paranoia aan te wakkeren. Het is gewoon iets dat ter sprake gebracht moest worden en nu wil ik zien of en hoe Mithra dit ogenschijnlijke probleem tackelt.
Joshua3
0
Eindelijk weer een goede dag. Alleen koersdoel verhoging of meer nieuws aanstaande?
joe123
0
quote:

Joshua3 schreef op 6 februari 2020 09:41:

Eindelijk weer een goede dag. Alleen koersdoel verhoging of meer nieuws aanstaande?
Dat zal de toekomst uitwijzen Joshua.Vind het raar dat deze felle koersverhoging van Berenberg niet bij het nieuws van Beursduivel komt te staan.Misschien wachten ze op meer informatie wat de reden kan zijn voor het koersdoel van maar liefst 40 euro.Is dus nog steeds een koopje.
janneman 1
0
ja amai koersdoel van 40 euro wat weten zij meer hopelijk brengen ze meer nieuws naar buiten
indianrider
0


Op de brede markt zorgt Mithra MITRA12,05% voor spektakel. De specialist in vrouwengeneeskunde kreeg een lovend koopadvies van Berenberg. Het beurshuis is een machtige stem in de markt met één van de grootste marktenzalen die de Londense City rijk is.

Berenberg vindt Mithra 40 euro waard, goed voor een opwaarts potentieel van 73 procent, tegenover de slotkoers van gisteren. Analist Beatrice Allen is enthousiast over de anticonceptiepil Estelle, als een gezonder alternatief voor de bestaande anticonceptiemiddelen. Dat komt door het gebruik van E4, oftewel estetrol, een natuurlijk oestrogeen. 'We zien een totaal omzetpotentieel van 1,9 miljard euro over de periode 2019-2026.'

Verder noemt Allen Donesta en PeriNesta 'twee unieke middelen' tegen opvliegers bij vrouwen in de menopauze. '12 procent van de wereldbevolking zal er aan lijden tegen 2023, maar meer dan 90 procent van de getroffenen zoeken op dit moment geen behandeling. Dat is omdat de huidige middelen niet voldoen.' Hier verwacht Beatrice Allen een gezamenlijk omzetpotentieel van 4,5 miljard euro tegen 2028.

Berenberg schat dat Mithra tegen 2021 tegen 9,5 keer de brutobedrijfswinst noteert. En dat is te weinig rekening houdend met een door Berenberg verwachte winstgroei van 34 procent.

Mithra is voor 27 procent in handen van CEO François Fornieri en voor 16 procent van Marc Coucke. De beurswaarde ligt momenteel op 922 miljoen euro.

joe123
0
In de financiele krant L,Echo staat een grote titel.
Vier redenen om in Mithra te investeren zegt Berenberg.
Kan er soms iemand het ganse artiekel posten AUB.
Joshua3
0
Begin van de week was iedereen nog negatief (inclusief ikzelf) en gaan we in volle vaart richting de 40 euro. Moet toch ook een overnameprooi zijn op deze koers?
mentie
0
Kan alleen maar hoger gaan vanaf nu.. huidige koers van 26.80eu is nog goedkoop!! Gisteren ook nog eens aangehaald dat het aandeel spotgoedkoop stond, heb jullie gewaarschuwd... Nu wil iedere belegger het in zijn portefeuille opnemen. En inderdaad, begin deze week was er nog grote ontgoocheling qua koersverloop. We zijn vertrokken richting ...
[verwijderd]
0
Welnee, de harde werkelijkheid daalt wel weer in. Het enige nieuws dat er op korte termijn werkelijk toe doet is het indienen van het Estelle dossier. En dan mogen we weer ruim een jaar wachten.

Vermoedelijk heeft Beatrice een bezoekje aan Fornieri gebracht, waarbij ze zich in de luren heeft laten leggen door de gladjakker. Ongetwijfeld gouden bergen beloofd, maar of die er komen??!?

We zullen zien...

fc
[verwijderd]
0
quote:

MisterBlues schreef op 6 februari 2020 08:11:

Fatcool, het is verder niet mijn bedoeling paranoia aan te wakkeren. Het is gewoon iets dat ter sprake gebracht moest worden en nu wil ik zien of en hoe Mithra dit ogenschijnlijke probleem tackelt.
Niemand gaat voor haar lol aan de Donesta en/of Estelle.

Maar omdat Estetrol in grote hoeveelheden voorkomt in zwangere vrouwen en pasgeboren baby's kan verwacht worden dat de gezondheidsrisico's minimaal zijn.

In het huidige risico mijdende gedrag van onze samenleving (en zeker van de autoriteiten die als de dood zijn voor protesterende NGO's) moet bijna bewezen worden dat een bepaald middel geen risico's heeft. In dat geval zal het vermoedelijk oneindig lang duren voordat Estetrol een borstkanker geval heeft veroorzaakt. En als dat dan eindelijk voorkomt, zegt iedereen, zie je wel...

Een middel dat van nature bij zwangere vrouwen en in baby's voorkomt en het feit dat hetzelfde middel een dual werking heeft bij vrouwen die zijn uitbehandeld voor borstkanker....

Zodra Estelle beschikbaar is ga ik jonge vrouwen in mijn directe omgeving aanraden om over te stappen van hun generatie 2/3/4 pillen naar Estelle. Naast geen zwangerschap en minder kans op borstkanker, misschien worden ze er door de "triple" werking ook nog wel gelukkiger van?!

fc
MisterBlues
0
quote:

FatCool schreef op 6 februari 2020 20:21:

[...]

In het huidige risico mijdende gedrag van onze samenleving (en zeker van de autoriteiten die als de dood zijn voor protesterende NGO's) moet bijna bewezen worden dat een bepaald middel geen risico's heeft. In dat geval zal het vermoedelijk oneindig lang duren voordat Estetrol een borstkanker geval heeft veroorzaakt. En als dat dan eindelijk voorkomt, zegt iedereen, zie je wel...

fc
FC, je bent goed ingevoerd in de materie van Mithra. Ben je werkzaam in de medische sector?

Ik heb IR van Mithra een mail gestuurd met de vraag hoe ze omgaan met de publieke lading die rust op hormoontherapie en hoe Mithra’s partners dat doen en wat voor rol Mithra daarbij speelt. Ik ben benieuwd.

Verder, ik ben het met je eens dat er komend jaar weinig valt te verwachten van dit aandeel en een positief advies van een analist (Berenberg) weinig zegt. Analisten zijn sowieso te wantrouwen aangezien ze andere belangen hebben dan jij en ik/beleggers. Tenslotte maken ze geld in zowel een stijgende als een dalende beurs.

Dat er voorlopig niet veel in het vat zit betekent in periodes van dreiging (corona, geopolitiek, verkiezingen etc.) dat het aandeel vatbaar is voor winstneming en vluchtgedrag richting andere geldhavens. Ik voorspel een koers voor komend jaar tussen de 23 en 28 euro. Slaapverwekkend.

Dank voor je reacties!
MB
MisterBlues
1
Mithra receives positive ruling on Patent Income Deduction

Liege, Belgium,10 February 2020–7:30 CET –Mithra (Euronext Brussels: MITRA), a company dedicated to Women’s Health,today announces that it has received a positive ruling from the Belgian tax authorities, enabling Mithra to benefit from the Belgian Patent Income Deduction (PID)1on patent related income arising from Mithra’s E4-based products(Estelle®, Donesta®).For the taxable period 2018-2021, this PID allows Mithra to deduct from taxable income, 80% of patent income relating to its products Estelle® and Donesta®.

In the future, Mithra also expects to benefit from the Innovation Income Deduction (IID), the new regime introduced by the Belgian government, replacingthe Patent Income Deduction,in order to stimulate innovation through research and development and to encourage the protection of such innovation.From July 2021 onwards, this IID will allow a company to deduct 85% of the net income derived from intellectual property rights.Thanks to the utilization of the tax losses carried forward and these PID/IID deductions, Mithra should significantly reduce its effective tax rate to less than 5% for its E4-related pipeline, versus the Belgian commercial rate of about 30%2. This low rate should apply to the majority of futureE4-related sales earned by Mithra, including PeriNesta®.

Christophe Maréchal, Chief Financial Officer of Mithra Women’s Health, commented:“ This tax ruling is a very important step for Mithra and its shareholders. Mithra has always focused on a strategy of consolidating its intellectual property. Thanks to the great innovation support provided by the Belgian government to the biotech sector, we can utilize IP-lined revenues related to R&D activities in a highly tax-efficient way.”

For more information, please contact:
Alexandra Deschner (IRO): +32 490 58 35 23 -investorrelations@mithra.com
Maud Vanderthommen (Press): +32 473 58 61 04 –press@mithra.com
[verwijderd]
0
Bedankt MisterBlues, iemand een verwachting/idee wat dit op (korte) termijn voor de ontwikkeling van de koers van Mithra kan doen. Ik volg het aandeel al enige tijd daar ik met mijn bescheiden kennis wel goede toekomstpotentie zie maar we hebben elkaar nog niet de liefde verklaard a.g.v. het vreemde koersverloop (bijna een jaar met wisselende aan-/ en verkoopmomenten geen verlies maar ook geen winst op het aandeel behaald). Nu ook lijkt dat de koers gewoon niet wezenlijk hoger mag op (goed) nieuws)??
Diedelie
0
@Nesreg : lees de berichten van Lama Daila op Beursig.com en je zal al heel wat meer weten. Ik verwacht niet veel in 2020.
[verwijderd]
0
quote:

Diedelie schreef op 10 februari 2020 11:00:

@Nesreg : lees de berichten van Lama Daila op Beursig.com en je zal al heel wat meer weten. Ik verwacht niet veel in 2020.
Danku Diedelie ;-)
mentie
0
Dankzij de belastingvrijstelling voor octrooi-inkomsten zal Mithra de effectieve belastingvoet voor producten op basis van E4 zien dalen tot minder dan 5 procent. Het normale belastingtarief in België bedraagt circa 30 procent. Ik moet er geen tekening bij maken dat dit zeker een mooie positieve invloed zal hebben op komende resultaten ... hier moet je geen boekhouden voor gestudeerd hebben.
MisterBlues
0
quote:

Nesreg schreef op 10 februari 2020 09:37:

Bedankt MisterBlues, iemand een verwachting/idee wat dit op (korte) termijn voor de ontwikkeling van de koers van Mithra kan doen. Ik volg het aandeel al enige tijd daar ik met mijn bescheiden kennis wel goede toekomstpotentie zie maar we hebben elkaar nog niet de liefde verklaard a.g.v. het vreemde koersverloop (bijna een jaar met wisselende aan-/ en verkoopmomenten geen verlies maar ook geen winst op het aandeel behaald). Nu ook lijkt dat de koers gewoon niet wezenlijk hoger mag op (goed) nieuws)??
Op de fora van IEX-Mithra kan je ook van alles vinden. FatCool vat op 31 december 2019 goed samen wat er in het vat zit komende 2 jaar:

Ondanks veel "stagnatie" heeft Mithra het in 2019 goed gedaan. Met een eindkoers van €26,26 heeft het aandeel een rendement opgeleverd van 31,3%.

Nu dan het jaar 2020. Met een mogelijke indiening (filing) en evaluatie van Estelle gaan we het jaar 2020 door. Een mogelijke toelating zal plaatsvinden in het voorjaar van 2021 met een spoedige marktintroductie daarna. Eerst vanaf midden 2021 zal er dus substantieel geld binnen komen aan royalties.

Myring en Tibelia blijft gerommel in de marge. Dat zien we terug in de (kwartaal) cijfers die eigenlijk nauwelijks inkomsten laten zien.

En dan de snel oplopende kosten van Donesta. Gelukkig relatief kortlopende studies, vooral/alleen maar de effecten van E4 op de overgang aantonen. De veiligheid van E4 is voldoende aangetoond bij de Estelle studies. Neemt niet weg, de forse kosten gaan voor de baat.

Daarnaast hebben we geen idee wat de jaarlijkse afroming van de inkomsten (23 miljoen per jaar vanaf 2020, dus voor het eerst in 2021) overlaat voor de (particuliere) aandeelhouder.

Daarom verwacht ik opnieuw een stagnerende koers, zeker in de eerste negen maanden. Daarna zou speculatie op een positieve toelating van Estelle de koers wat kunnen opjagen.

joe123
0
Dan zullen we het voorlopg moeten doen met deals zoals laatst leden a la Myring met een Italiaans ph-bedrijf.Brengt natuurlijkallemaal wel geld in het bakje maar niet het verwachte blockbustergeld zoals
voor estelle en donesta.Er kan natuurlijk nog altijd een aap uit de mouw vallen bij bio,s.
MisterBlues
0
quote:

joe123 schreef op 11 februari 2020 13:43:

Dan zullen we het voorlopg moeten doen met deals zoals laatst leden a la Myring met een Italiaans ph-bedrijf.Brengt natuurlijkallemaal wel geld in het bakje maar niet het verwachte blockbustergeld zoals
voor estelle en donesta.Er kan natuurlijk nog altijd een aap uit de mouw vallen bij bio,s.
Je hebt gelijk in die zin dat ze bij Mithra aanhoudend aan de weg aan het timmeren zijn ook al is het soms klein bier. Directie bestaat uit sluwe ondernemers die weten wat er speelt. Op alle fronten hebben ze toch stappen gemaakt en blijven ze dat doen.

Onverwachte dingen bij biotech zijn doorgaans negatief, maar Mithra is te ver opgeschoten om nog echt ramp-berichten te verwachten in de ontwikkeling van Estelle en Donesta... Knock on wood.
scampy
0
(ABM FN) Mithra Pharmaceuticals zal met partner Ceres Pharma de hormonale contraceptieve ring Myring onder de naam Myloop in België commercialiseren. Dit maakte het bedrijf woensdag voorbeurs bekend.

Mithra tekende een licentie-akkoord met Ceres Pharma in juli 2018 voor de commercialisering van zijn producten in België en Luxemburg.

Ceres heeft al 20 miljoen euro aan Mithra betaald en zal potentieel nog 20 miljoen euro tussen 2019 en 2023 betalen, afhankelijk van bepaalde verkoopmijlpalen.

Mithra schat de Belgische markt voor contraceptieve ringen op 5,1 miljoen euro.
963 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 45 46 47 48 49 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 0,233
Verschil +0,013 (+5,67%)
Hoog 0,234
Laag 0,221
Volume 36.373
Volume gemiddeld 380.896
Volume gisteren 184.870

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront