Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Tot hoever zakt de olie prijs?

5.446 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
voda
0
Olie nu in 'bear market'

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag verder gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 50,11 dollar, 2,8 procent minder waard.

In een maand heeft de olieprijs nu 20 procent verloren. Begin januari werd nog een piek van ruim 63 dollar bereikt. Dit betekent dat olie nu in een zogeheten bear market is beland. Dat is de vierde keer sinds juni 2017.

"De olieprijs blijft vermoedelijk in de buurt van de 50 dollar tot we verdere tekenen zien dat de olieconsumptie in China weer normaliseert", volgens marktanalist Edward Moya van Oanda.

Volgens The Wall Street Journal stuurt Saoedi-Arabië aan op een tijdelijke productieverlaging van de OPEC en zijn bondgenoten om het hoofd te bieden aan de zorgen over het verspreiden van het coronavirus en de mogelijke impact op de vraag naar olie.

Als de Saoedi's hun zin krijgen, dan zou de dagelijkse productie met 500.000 tot zelfs 1 miljoen vaten worden verlaagd tot de uitbraak van het virus onder controle is.

De OPEC en zijn bondgenoten hebben dinsdag en woensdag technisch overleg over eventuele maatregelen, volgens The Wall Street Journal.

Indien de OPEC inderdaad ingrijpt op de oliemarkt, dan kan de olieprijs hier flink op stijgen, aldus marktanalist Moya van Oanda.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs daalt verder

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs leek dinsdag aanvankelijk te herstellen, maar zakte vervolgens toch verder weg. Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 49,61 dollar, uiteindelijk 1,0 procent minder waard.

Maandag belandde de olieprijs in een zogenoemde bear market nadat in een maand tijd 20 procent aan waarde verloren ging, met name vanwege de zorgen over het coronavirus. Begin januari werd nog een piek van ruim 63 dollar bereikt.

"Anders dan eerdere verkoopgolven, waar het overaanbod altijd het probleem was, draait de crisis rond het coronavirus meer om de vraag, of beter gezegd: het gebrek hieraan....en dat allemaal door één land: China", aldus analist Barani Krishnan van Investing.com.

De OPEC en een aantal bondgenoten spraken dinsdag tijdens een technisch overleg over de impact van de corona-uitbraak op de vraag naar olie. Om de klappen om te vangen, wil het kartel de productie tijdelijk verder verlagen.

Indien de uitbraak van het virus zes maanden aanhoudt, zou de markt in het tweede kwartaal een overaanbod hebben van 1 miljoen vaten per dag. Dan zou de OPEC+ de productie ook met dit aantal moeten verlagen. Blijkt de impact minder hevig, dan zou een verlaging met 800.000 vaten kunnen volstaan, volgens OPEC-officials.

In de komende dagen worden definitieve aanbevelingen gedaan en een besluit wordt naar verwachting volgende week genomen.

Volgens analist Barani Krishnan van Investing.com zal het vooral Saoedi-Arabië zijn dat zich in gaat spannen om de output te verlagen en zo te voorkomen dat de olieprijs nog veel verder wegzakt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Video: Olieprijs in de ban van coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is volledig in de ban van het coronavirus en beweegt volatiel op de nieuwsstroom rond het virus. Volgens senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO is OPEC+ nu aan zet om de markt te blijven balanceren, maar het kartel "moet ook niet overhaasten", benadrukte hij. Vooralsnog handhaaft de econoom zijn olieprijsramingen. Van Cleef licht toe.

www.youtube.com/watch?v=GBZJ_YuU7Sg

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen

(ABM FN) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 31 januari stegen de voorraden ruwe olie met 3,4 miljoen vaten tot 435,0 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen af met 0,1 miljoen vaten tot 261,1 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met 1,5 miljoen vaten tot 143,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg 87,2 naar 87,4 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs flink hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag flink gestegen, na afnemende zorgen over het coronavirus en de hoop op actie door OPEC.

Een vat West Texas Intermediate werd op een settlement van 50,75 dollar, 2,3 procent, of 1,14 dollar, meer waard.

"De olieprijzen schoten omhoog, nu beleggers hoopvol zijn dat de crisis in China niet lijkt te verergeren", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets. Madden wees op berichten dat er vooruitgang wordt geboekt in het ontwikkelen van een medicijn om het coronavirus te behandelen.

China Global Television Network meldde vanochtend dat onderzoekers van de Zhejiang Universiteit zich concentreren op twee medicijnen waarmee het virus succesvol kan worden bestreden.

Los daarvan meldde Sky News dat Britse wetenschappers ook vooruitgang boeken in het ontwikkelen van een vaccin. Het dodental van het virus is inmiddels gestegen tot 494, terwijl het aantal besmettingen wereldwijd is gestegen tot bijna 25.000.

"De olieprijzen komen al van een laag niveau, dus de optimistische berichten over een mogelijk vaccin zorgde ervoor dat koopjesjagers op de markt actief waren", zo stelde Madden.

"De olieprijs is volledig in de ban van het coronavirus en beweegt volatiel op de nieuwsstroom rond het virus", aldus senior energie-econoom Hans van Cleef van ABN AMRO. Volgens Van Cleef is OPEC+ nu aan zet om de markt te blijven balanceren, maar het kartel "moet ook niet overhaasten", benadrukte hij. Vooralsnog handhaaft de econoom zijn olieprijsramingen.

Woensdag werd verder nog bekend dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten vorige week zijn gestegen. In de week eindigend op 31 januari stegen de voorraden ruwe olie met 3,4 miljoen vaten tot 435,0 miljoen vaten, zo bleek uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Rusland tegen verdere productieverlaging OPEC+ - bronnen

(ABM FN-Dow Jones) Rusland is tegen een extra verlaging van de olieproductie van OPEC+. Dit meldde The Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen.

Moskou zou een voorstel van Saoedi-Arabië om de productie met nog eens 600.000 vaten per dag te verlagen hebben verworpen. De twee landen zouden volgens de bronnen ook niet tot overeenstemming zijn gekomen over een reactie op het coronavirus.

Volgens marktanalist Helima Croft van RBC Capital Markets zal Saoedi-Arabië het Russische verzet tegen verdere productie-inperkingen wel weten te overwinnen. Riyad is ervan overtuigd dat de maatregelen nodig zijn om de prijzen te ondersteunen. "Rusland lijkt opnieuw terughoudend om aanvullende maatregelen te nemen, maar wij geloven dat Saoedi-Arabië uiteindelijk zijn zin zal krijgen, zo lang zij ervan overtuigd blijven dat de productieverlaging nodig is om de markt te stabiliseren", zei Croft.

De vergadering van OPEC+, ofwel oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, is donderdag zijn derde dag ingegaan, nadat de groep de besprekingen woensdag niet volgens schema kon afronden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2020 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved.
voda
0
Herstel olieprijs hapert

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is vrijdag lager geëindigd. Op een settlement van 50,32 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,2 procent minder waard.

De olieprijs wist de afgelopen dagen juist wat te herstellen, nadat begin deze week een bear market ontstond, omdat olie sinds begin januari 20 procent aan waarde verloor. Uiteindelijk levert de olieprijs op weekbasis toch zo'n 2 procent in.

Beleggers wachten vooral op de OPEC, dat in samenspraak met bondgenoten zoals Rusland moet beslissen over maatregelen om de impact van de coronavirusuitbraak het hoofd te bieden.

De Russische energieminister Alexander Novak zei vrijdag dat Moskou meer tijd nodig heeft om de oliemarkt te analyseren en dat men volgende week duidelijkheid zal verschaffen over zijn positie als het gaat om het verlagen van de olieproductie om de oliemarkt te helpen.

Het technisch comité van de OPEC deed donderdag de aanbeveling dat de olieproductie van het kartel en zijn bondgenoten met 600.000 vaten per dag moet worden verlaagd tussen april en juni, meldden diverse media.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs opnieuw omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is maandag opnieuw lager geëindigd. Op een settlement van 49,57 dollar werd een vat West Texas Intermediate 1,5 procent, ofwel 0,75 dollar, minder waard.

De olieprijs sloot op het laagste niveau in dertien maanden, nadat er vooralsnog geen akkoord werd bereikt tussen OPEC en andere olielanden over verdere productiebeperkingen. Analist Harry Tchilinguirian van BNP Paribas merkte op dat de markt wil dat OPEC+ als een groep optreedt. "Rusland speelt dus ook een belangrijke rol in de beleidsvoering", aldus de analist.

Het technisch comité van de OPEC is van mening dat er verdere productieverlagingen nodig zijn tot het einde van 2020, met mogelijk een herziening van het beleid in het tweede kwartaal. Rusland moet nog bekendmaken hoe het aankijkt tegenover productiebeperkingen.

De Russische energieminister Alexander Novak zei vrijdag dat Moskou meer tijd nodig heeft om de oliemarkt te analyseren en dat men volgende week duidelijkheid zal verschaffen over zijn positie als het gaat om het verlagen van de olieproductie om de oliemarkt te helpen.

Ook blijft de oliemarkt zich zorgen maken over de Chinese vraag naar olie in het licht van het coronavirus.

"Vrijwel iedereen in de markt verwacht een significante neerwaartse bijstelling van de Chinese olievraag in 2020, maar de omvang van de bijstelling blijft onduidelijk", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

"Als het virus in de tweede helft van dit jaar een grote rol blijft spelen, dan zal dit niet alleen impact hebben op de Chinese vraag, maar kan er zelfs voor zorgen dat de groei van de mondiale vraag naar olie met maar liefst 50 procent kan dalen", zo stelde Fraser. "Dat zal vooral voor OPEC+-leden zorgwekkend zijn, omdat veel leden de Chinese markt als belangrijkste drijveer zien voor de huidige en toekomstige vraag."

Begin vorige week kwamen de olieprijzen in een berenmarkt terecht, omdat olie sinds begin januari 20 procent aan waarde verloor. De olieprijs leverde vorige week op weekbasis opnieuw zo'n 2 procent in.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Olieprijs blijft onder 50 dollar

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag licht gestegen, op een mogelijke vertraging in de verspreiding van het coronavirus, maar bleef onder 50 dollar in New York.

De maartfuture voor een vat ruwe olie steeg 0,8 procent tot 49,94 dollar per vat op de New York Mercantile Exchange.

Daarmee is een klein deel goedgemaakt van de prijsdaling waardoor de olieprijs maandag op het laagste niveau in ruim een jaar sloot.

Brent-olie in Londen stond nog op ruim een procent winst, net onder 54 dollar per vat.

Zorgen over de verspreiding van het coronavirus, dat de naam COVID-19 heeft gekregen, namen dinsdag weer wat af.

De olieprijs zakte echter weer nadat de Energy Information Administration zijn voorspelling voor de olieprijzen in 2020 verlaagde.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
OPEC zwakt prognose wereldwijde olievraag af

(ABM FN-Dow Jones) OPEC heeft de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 met 230.000 vaten neerwaarts bijgesteld tot een groei van 990.000 vaten per dag. Dit bleek woensdag uit het meest recent maandrapport van het oliekartel.

Het kartel was woensdag zeer helder in de reden voor de verlaging van de groeiprognose: het coronavirus.

Met deze bijstelling komt de vraag wereldwijd uit op 100,73 miljoen vaten per dag.

Met betrekking tot de productie stelde de OPEC de groeiprognose voor de landen die geen deel uitmaken van het kartel voor 2019 met 20.000 vaten per dag neerwaarts bij naar een groei van 1,88 miljoen vaten olie per dag. Daarmee komt de gemiddelde dagproductie uit op 64,36 miljoen vaten.

De groeiprognose voor 2020 is met 10.000 vaten verlaagd naar een groei van 2,25 miljoen vaten per dag, ofwel een dagproductie van 66,60 miljoen vaten.

Voor de VS rekent de OPEC in 2020 op een groei van 1,26 miljoen vaten per dag. Dat is 166.000 vaten minder dan eerder voorzien. De VS blijven dit jaar evenwel de belangrijkste groeifactor.

Ondertussen is de productie van de OPEC zelf in januari met 509.000 vaten per dag gedaald naar een gemiddelde van 28,86 miljoen vaten olie per dag. Deze cijfers zijn gebaseerd op externe bronnen, aangezien OPEC deze cijfers niet wil delen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse olievoorraden stijgen verder

(ABM FN-Dow Jones) De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week verder gestegen. Dit bleek woensdag uit cijfers van het Amerikaanse energieagentschap EIA.

In de week eindigend op 7 februari stegen de voorraden ruwe olie met 7,5 miljoen vaten tot 442,5 miljoen vaten.

De benzinevoorraden namen af met 0,1 miljoen vaten tot 261,0 miljoen vaten.

De voorraden stookolie en diesel daalden met ruim 2 miljoen vaten tot 141,2 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van de raffinaderijen steeg van 87,4 naar 88,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
IEA verlaagt groeiramingen voor mondiale vraag naar olie

(ABM FN-Dow Jones) De vraag naar olie zal dit kwartaal voor het eerste sinds meer dan 10 jaar onder druk staan als gevolg van het coronavirus. Dit bleek donderdag uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap.

Voor het lopende eerste kwartaal voorziet het agentschap een afname in de groei van de vraag naar olie met 435.000 vaten per dag.

IEA stelde donderdag verder de prognose voor de groei van de vraag naar olie wereldwijd voor 2020 met 365.000 vaten per dag neerwaarts bij. Ten opzicht van de eerdere groeiraming in januari is dit een verlaging met 30 procent.

OPEC verlaagde woensdag in zijn maandrapport de verwachtingen voor de mondiale vraag naar olie in 2020 met 230.000 vaten tot een groei van 990.000 vaten per dag.

De IEA gaf aan dat de vraag naar brandstof door de Chinese luchtvaart 14 procent lager ligt dan eerder verwacht. Ook de prognoses voor de vraag naar benzine en diesel in China is met meer dan 10 procent omlaag gebracht. Volgens de IEA zullen ook raffinaderijen de gevolgen van het coronavirus niet oplopen.

IEA schreef verder de afname van de wereldwijde olieproductie van 800.000 vaten per dag voor 710.000 vaten toe aan het oliekartel OPEC. Het kartel besloot in december tot een extra reductie van de productie met 500.000 vaten per dag naar een vermindering tot 1,7 miljoen vaten per dag tot eind maart van dit jaar.

Voor 2020 handhaafde de IEA de prognose voor de groei van de olieproductie voor landen die niet aangesloten zijn bij de OPEC op 2,1 miljoen vaten per dag.

Olie noteerde donderdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 0,7 procent in het rood op 50,80 dollar, terwijl voor een april-future Brent 55,20 dollar werd betaald, een daling van 1,0 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit hoger

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten ondanks dat uit het olierapport van het Internationaal Energieagentschap de vraag naar olie zal dit kwartaal voor het eerste sinds meer dan 10 jaar onder druk zal staan als gevolg van het coronavirus.

Voor het lopende eerste kwartaal voorziet het agentschap een afname in de groei van de vraag naar olie met 435.000 vaten per dag.

De gerapporteerde vraaguitval van het International Energy Agency was echter "geen schok", stelde analist Phil Flynn van The Price Futures Group.. "Ik denk dat de handelaren zelfs een grotere afname al hadden ingeprijsd."

Met het hogere slot van vandaag werd de winstreeks uitgebreid naar drie dagen. "Wel is het een opleving in een neerwaartse trend", aldus analist Robbie Fraser van Schneider Electric.

De maart-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag op de New York Mercantile Exchange 0,25 dollar hoger, of 0,5 procent, op 51,42 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Landen oliekartel OPEC onderschatten impact coronavirus'

Gepubliceerd op 16 februari 2020 12:38 | Views: 3.116

AMSTERDAM (AFN) - Olieproducerende landen die zijn verenigd in oliekartel OPEC zijn te optimistisch over de wereldwijde vraag naar olie. Zeker nu het nieuwe coronavirus het Chinese openbare leven goeddeels heeft platgelegd, wat de vraag naar olie drukt. Dat concluderen analisten van Bloomberg.

De marktkenners analyseerden de prognoses van grote olie-agentschappen voor de eerste maanden van dit jaar. Daaruit komt naar voren dat het Covid-19-virus zeker impact heeft op de olievraag. Maar in welke mate, dat verschilt.

Het olieverbruik van China, een van de grootste gebruikers wereldwijd, daalt sterk. Zo blijven veel fabrieken gesloten en zijn er de nodige reisbeperkingen opgelegd. In grote steden als Shanghai en Peking is er bijvoorbeeld veel minder verkeer op de wegen. Ook vertrekken er veel minder vluchten vanaf Chinese luchthavens.

De OPEC is met zijn voorspelling van een gedaalde vraag met 400.000 vaten per dag het minst negatief. Het internationale energieagentschap IEA denkt dat de impact drie keer groter zal zijn, ook omdat China vorig jaar goed was voor meer dan driekwart van de groei van de wereldwijde vraag naar olie.
voda
0
'VS willen meer hobbels voor China opwerpen'

Gepubliceerd op 17 februari 2020 15:15 | Views: 2.418

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse regering wil met extra handelsbeperkingen voorkomen dat China Amerikaanse apparatuur kan gebruiken om chips mee te maken. Dat schrijft zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. De plannen zijn nog niet definitief en het is ook nog niet zeker dat de regels worden ingevoerd.

Het Amerikaanse ministerie van Handel zou werken aan aanpassingen aan een regel die de toegang tot bepaalde soorten Amerikaanse producten voor buitenlandse bedrijven beperkt. Het gaat dan vooral om technologie die militaire toepassingen heeft of de nationale veiligheid van de VS in gevaar kan brengen. Chipfabrieken van buiten de Verenigde Staten zouden dan een licentie moeten krijgen om die technologie te mogen gebruiken.

De mogelijke regelverandering komt nog bovenop een andere aanscherping van de regels die Amerikaanse bedrijven verbiedt om zaken te doen met het Chinese telecombedrijf Huawei. De VS lopen al langer te hoop tegen dat bedrijf omdat de telecomapparatuur gebruikt zou worden door China om in andere landen te spioneren. Huawei ontkent dat overigens.
voda
0
Olieprijs licht hoger

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde maandag rond het slot van de handel in Europa licht hoger, na een dag met minder dan gebruikelijke handelsvolumes vanwege een Amerikaanse feestdag.

De Amerikaanse financiële markten waren maandag gesloten vanwege President's Day.

"De olieprijzen lijken momenteel immuun voor slecht nieuws", merkten analisten van Commerzbank op. Naast het coronavirus en de impact ervan op de olievraag, het onvermogen van OPEC+ om overeenstemming te bereiken over een reactie en dalende groeivoorspellingen voor de vraag naar olie, noemde Commerzbank de economische groeicijfers van Japan, 's werelds op twee na grootste economie "alarmerend zwak".

Een vat West Texas Intermediate werd maandag 0,1 procent meer waard. Een maart-future noteerde rond het slot van de handel in Europa op 52,12 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
Heel triest dat hier gewoon iemand van reclame zit te maken. Er zijn zoveel andere sites in Belgie waar jouw dochter ook kan slagen voor een persoonlijke lening zoals www.bankshopper.be/vergelijk-persoonl... of besteleningen.be etc etc.
Ik snap niet zo goed waarom dit soort posts niet worden geweerd!
Heeft niks te maken met het onderwerp!
voda
0
Olieprijs stabiel

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag onveranderd gesloten in New York.

De future voor een vat ruwe olie sloot ongewijzigd op 52,05 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Het grootste deel van de dag stond de olieprijs lager, maar aan het einde van de handelsdag veerde de prijs op, dankzij hoop op een vertraging van het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus.

Ook hopen beleggers dat OPEC-landen de lagere vraag kunnen opvangen door minder te produceren. "De oliemarkt wordt op de korte termijn gedreven door de gesprekken tussen OPEC en Rusland over verdere beperkingen gezien deze vraag", aldus Brian Kessens van Tortoise. Volgens hem kan de mondiale vraag naar olie door het virus met 300.000 tot 400.000 vaten per dag dalen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Olieprijs sluit lager

(ABM FN-Dow Jones)De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten.

De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,50 dollar lager, of 0,9 procent, op 53,38 dollar.

Saoedi-Arabië overweegt een verdere prouctieverlaging binnen de OPEC, zonder de steun van bondgenoot Rusland. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

Saoedi-Arabië vreest de gevolgen van het coronavirus en wil daarom de productie verder verlagen. Oliekartel OPEC, waar de Saoedi's het belangrijkste lid van zijn, en diverse andere olierijke landen waaronder Rusland, beperken al geruime tijd hun productie in een poging de olieprijs op te voeren.

Eerder deze maand weigerde Rusland echter in een noodvergadering om vanwege de virusuitbraak de dagproductie met nog eens 600.000 vaten te verlagen, op verzoek van Saoedi-Arabië.

De strijd tussen de OPEC en Rusland roept grote twijfel op over de voortzetting van de productieverlagingen en dus een terugkeer naar een markt met overaanbod, gaf financieel directeur Manish Raj van Velandera Energy aan. "De markt houdt rekening met de mogelijkheid van een splitsing van de OPEC +, hetgeen zou kunnen betekenen dat de aanvoer van olie kan toenemen met twee tot drie miljoen vaten per dag."

"Mocht de alliantie uit elkaar vallen dan zou dat onmiddellijke een daling van de olieprijzen te weeg brengen, maar dat zou eventueel kunnen worden opgevangen door een sterke OPEC-verlaging", aldus energie-econoom James Williams van WTRG Economics. "Ik betwijfel of er een breuk op de loer ligt, maar de alliantie tussen OPEC en niet-OPEC-producenten is fragiel."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.446 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 ... 269 270 271 272 273 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18 apr
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18 apr
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18 apr
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0636 -0,0008 -0,08% 05:34
BTC/USD 61.810,29 -1.777,49 -2,80% 05:33
Gold spot 2.388,20 +8,83 +0,37% 05:34
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 18 apr
ING 15,168 +0,242 +1,62% 18 apr
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 18 apr
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 18 apr
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront