Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
voda
0
Federal Reserve positief over economie

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft een groeiend optimisme over de Amerikaanse economie gezien in de afgelopen maand, voordat het coronavirus in China de verwachtingen voor 2020 temperden. Dit viel woensdag op te maken uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank.

De beleidsmakers van de Fed zagen tijdens de vergadering op 28 en 29 januari dat de verwachtingen voor de economie een stuk gunstiger positiever waren dan in de beleidsvergadering een maand eerder, al blijven de neerwaartse risico's prominent.

In de notulen werd het coronavirus acht keer benoemd. De beleidsmakers erkenden dat het virus voor mogelijke disruptie kan zorgen en zeggen de gevolgen ervan nauwlettend in de gaten te houden.

In de afgelopen twee bijeenkomsten, in januari en december, handhaafde de Fed de bandbreedte van de rente tussen 1,5 en 1,75 procent. De centrale bank liet weten geen noodzaak te zien om aan de rentetarieven te tornen.

Het coronavirus blijft voor de Fed een punt van zorg en de impact van het virus laat zich nog moeilijk inschatten. Het is mogelijk dat de uitbraak, zoals bij SARS in 2003, binnen enkele weken onder controle is en geen grote gevolgen zal hebben op de economie. Maar de situatie kan nijpender worden als het aantal besmettingen met het virus flink blijft oplopen.

Voorzitter Jerome Powell van de Fed zei vorige week nog nauwlettend in de gaten te houden hoe het coronavirus zich verspreidt. "We kijken met name nauwlettend naar de ontwikkeling van het coronavirus, die kan leiden tot verstoringen in China en wat kan overslaan naar de rest van de wereldeconomie", zei Powell.

Hij merkte ook op dat bepaalde andere risico's voor de wereldwijde handel juist recent zijn afgenomen.

De notulen lieten woensdagavond zien dat de meeste beleidsmakers vorig maand vertrouwen hadden in een solide economische groei, waarbij de inflatie langzaam richting de doelstelling van 2 procent zal gaan.

Verder lieten de notulen zien dat er een voorstel ligt om na april de tweeweekse leningen die de Fed uitgeeft vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's, langzaam stop te zetten. Tegen die tijd verwachten de beleidsmakers dat de Fed genoeg heeft geholpen bij het opbouwen van de reserves van banken en hedgefunds.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index won 0,5 procent op een recordniveau van 3.386,15 punten, terwijl de Dow Jones index 0,4 procent steeg tot 29.348,03 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 0,9 procent bij op 9.817,18 punten, hetgeen eveneens een recordniveau was.

"De stemming op Wall Street is opperbest, vanwege de hoop op stimuleringsmaatregelen door de Chinese centrale bank en door solide economische cijfers vanuit de VS", aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

Berichten dat een groot aantal fabrieken in China de productie herstart, na een langdurige stilstand als gevolg van de uitbraak van het coronavirus, werden positief opgevat.

Inmiddels zijn er meer dan 75.000 besmettingen met een sterftegraad van 2,7 procent. Dit percentage loopt de laatste dagen geleidelijk op.

Verder zou Beijing bereid zijn om de luchtvaartsector te hulp te schieten, vanwege de impact van de virusuitbraak. Volgens handelaren van ABN AMRO zet dit Wall Street hoger.

Wall Street sloot dinsdag nog lager, na een omzetwaarschuwing van techreus Apple vanwege de impact van het coronavirus op de verkopen.

Op macro-economisch vlak werd woensdag voorbeurs bekend dat het aantal in aanbouw genomen woningen in de Verenigde Staten in januari op maandbasis met 3,6 procent is gedaald, terwijl het aantal afgegeven bouwvergunningen voor woningen op maandbasis juist steeg met 9,2 procent. Op jaarbasis stegen zowel de vergunningen als het aantal in aanbouw genomen woningen met dubbelecijfers. Het aantal hypotheekaanvragen in de Verenigde Staten is vorige week gedaald met 6,4 procent.

De Amerikaanse producentenprijzen zijn januari op maandbasis met 0,5 procent gestegen. Volgens Madden schetsten de overwegend beter dan voorziene macrocijfers van woensdag een positief beeld van de Amerikaanse economie.

Woensdagavond volgden ook de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. De beleidsmakers van de Fed zagen tijdens de vergadering op 28 en 29 januari dat de verwachtingen voor de economie een stuk gunstiger positiever waren dan in de beleidsvergadering een maand eerder, al blijven de neerwaartse risico's prominent.

In de notulen werd het coronavirus acht keer benoemd. De beleidsmakers erkenden dat het virus voor mogelijke disruptie kan zorgen en zeggen de gevolgen ervan nauwlettend in de gaten te houden.

Verder lieten de notulen zien dat er een voorstel ligt om na april de tweeweekse leningen die de Fed uitgeeft vanwege krapte op de markt voor een bepaald type kortetermijnfinanciering, de zogeheten repurchase agreements of 'repo's, langzaam stop te zetten. Tegen die tijd verwachten de beleidsmakers dat de Fed genoeg heeft geholpen bij het opbouwen van de reserves van banken en hedgefunds.

De euro/dollar noteerde op 1,0803. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0791 op de borden.

De future voor een vat ruwe olie sloot woensdag 2,4 procent, ofwel 1,24 dollar, hoger op 53,29 dollar op de New York Mercantile Exchange. Daarmee sloot de olieprijs op het hoogste niveau in drie weken. De olieprijzen profiteerden in de afgelopen dagen van afnemende zorgen over het coronavirus en van mogelijke productiebeperkingen in Libië en Venezuela. De olieprijzen vonden woensdag bovendien de weg omhoog, na signalen dat het rapport over de wekelijkse olievoorraden, dat donderdag wordt verwacht, mogelijk positief zal uitpakken voor de oliemarkt.

Bedrijfsnieuws

Garmin presteerde in 2019 beter dan verwacht. Zowel de omzet als de winst viel hoger uit dan in de door de navigatiespecialist afgegeven outlook. Ook voor 2020 voorziet Garmin een stijging van de omzet en de winst. Het dividend werd verhoogd. Het aandeel sloot krap zeven procent hoger.

Boeing sloot licht lager. De Amerikaanse vliegtuigfabrikant is opnieuw op problemen gestuit met zijn 737 MAX vliegtuigen. Boeing meldde vuil te hebben gevonden in de brandstoftanks van de vliegtuigen.

General Electric is met Airbus in gesprek over het ontwerp en de levering van een motor voor het nieuwe A330neo van Airbus. Het aandeel sloot circa een procent lager.

Agilent Technologies, producent van laboratoriuminstrumenten, zei dat de outlook voor het hele boekjaar wordt beïnlvoed door het coronavirus. Het aandeel won krap een procent.

Bed Bath & Beyond won circa zeven procent, nadat de nieuwe CEO Mark Tritton zijn visie presenteerde voor de toekomst van het bedrijf. Ruimere winkels staan hoog op zijn wensenlijstje.

Herbalife Nutrition waarschuwde ook voor een wezenlijk effect op zijn activiteiten in het eerste kwartaal vanwege het coronavirus. Het aandeel daalde met een procent.

Analog Devices steeg 4,5 procent, na beter dan verwachte kwartaalcijfers.

Groupon is van plan om tegen het einde van het jaar te stoppen met de verkoop van producten, vanwege het "zeer competitieve en in sommige gevallen economische irrationele retaillandschap". Het aandeel daalde circa 44 procent.

Apple sloot woensdag circa anderhalf procent hoger, na dinsdag 1,8 procent aan beurswaarde te zijn verloren na de omzetwaarschuwing.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen donderdag rond het middaguur op een licht lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het rood.

De impact van het coronavirus zorgt donderdag opnieuw voor tegenwind op de aandelenmarkten. In een poging de Chinese economie te ondersteunen verlaagde de Chinese centrale bank, zoals verwacht, een standaardrente.

Sommigen vonden de maatregel van de People's Bank of China teleurstellend. "Bij lange na niet voldoende", zei marktanalist Stephen Innes van AxiTrader. Onder deze marktomstandigheden moet de centrale bank de verwachtingen juist overtreffen, vindt de analist.

De markt haalt wel steun uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve. Deze notulen van woensdagavond suggereerden een toenemend optimisme onder de central bankiers over de Amerikaanse economie, hoewel sprake blijft van neerwaartse risico's.

Op macro-economisch vlak staan donderdag in de Verenigde Staten een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen en de Philadelphia Fed-index van februari, gevolgd door de leidende indicatoren van januari en de wekelijkse olievoorraden.

De euro/dollar noteerde op 1,0792. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0790 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0804 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

L Brands staat op het punt om zijn meerderheidsbelang in Victoria's Secret te verkopen aan een private-equitybedrijf. Volgens bronnen bekend met de situatie wordt het lingeriemerk in de deal gewaardeerd op circa 1,1 miljard dollar. L Brands noteerde in de elektronische handel voorbeurs 6,7 procent lager.

Hyatt Hotels daalde voorbeurs 3,1 procent. De hotelgroep boekte het afgelopen kwartaal een hogere winst, aangejaagd door hogere prijzen die de nieuwe hotels rekenen. De winst zal dit jaar terugvallen van 766 miljoen naar 133 tot 144 miljoen dollar. De aangepaste EBITDA zal echter uitkomen tussen de 760 en 780 miljoen dollar, tegenover 754 miljoen in 2019.

Avis Budget steeg nabeurs 13,4 procent. Het autoverhuurbedrijf heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. CEO Joe Ferraro zei dat de laatste maand van het jaar in de Verenigde Staten de beste decembermaand ooit was. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Zillow, een database voor vastgoed, boekte in het vierde kwartaal een hogere omzet, terwijl het verlies ook steeg. Het aandeel won voorbeurs 16,2 procent.

Dropbox, First Solar en Fitbit komen donderdag met cijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,5 procent hoger op 3.386,15 punten. De Dow Jones index eindigde 0,4 procent in het groen op 29.348,03 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 9.817,18 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Morgan Stanley koopt E*Trade

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley koopt E*Trade Financial Corp voor ongeveer 13 miljard dollar, waarmee de befaamde zakenbank ferm inzet op het beheren van geld voor gewone mensen. Dat meldden de twee financials donderdag.

Het betreft de fusie van een zakenbank op Wall Street die tien jaar heeft gereorganiseerd en een prijsvechter die zich heeft opgewerkt over de ruggen van daghandelaren uit het internettijdperk.

E*Trade heeft meer dan 5,2 miljoen vooral particuliere beleggers als klant. Zij brengen 360 miljard dollar aan beleggingen mee.

Morgan Stanley krijgt zo ook een online-bank tot zijn beschikking met goedkoop spaargeld dat de zakenbank kan gebruiken om leningen te verstrekken.

CEO Michael Pizzi van E*Trade komt mee met de overname. CEO James Gorman beloofde ook dat de merknaam E*Trade met zijn succesvolle reclamecampagnes blijft bestaan.

Morgan Stanley waardeert E*Trade op 58,74 dollar per aandeel, een premie van ruim 30 procent. Dit wordt betaald in aandelen Morgan Stanley, die sinds september zo'n 40 procent meer waard zijn geworden. Elk aandeel E*Trade wordt ingeruild voor 1,0432 aandeel Morgan Stanley.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Steunaanvragen VS nemen weer licht toe

(ABM FN-Dow Jones) Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is in de week eindigend op 15 februari weer licht gestegen. Dit meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag.

Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering nam met 4.000 toe naar 210.000. Een week eerder stond het aantal aanvragen nog op 206.000, een opwaartse bijstelling met 1.000 stuks.

Het vierweeks voortschrijdend gemiddelde voor de eerste steunaanvragen, dat minder volatiel is, bedroeg 209.000 aanvragen, 3.250 minder ten opzichte van de voorgaande week.

Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 8 februari kwam uit op 1,726 miljoen aanvragen, een toename met 25.000.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Wall Street opent licht in de min'

Gepubliceerd op 20 februari 2020 14:54 | Views: 261

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen donderdag naar verwachting met kleine minnen na recordniveaus van een dag eerder. Ook de Europese beurzen deden een stapje terug. Het nieuwe coronavirus bleef bepalend voor het marktsentiment. Het dodental liep volgens de laatste cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie op tot 2129 en het aantal besmettingen kruipt steeds dichter bij 100.000.

De aanhoudende epidemie blijft de makers van elektronica parten spelen. Foxconn, die onder meer smartphones van Apple in elkaar zet, kwam daardoor met een omzetwaarschuwing. De opbrengsten vallen dit jaar lager uit door het Wuhan-virus. De fabrieken van de Taiwanese fabrikant liggen al geruime tijd stil door de maatregelen van de Chinese overheid. Binnenkort gaan die langzamerhand wel weer open.

Cruisemaatschappijen blijven ook last ondervinden van de verspreiding van het dodelijke virus. Norwegian Cruise Line Holdings, met een notering op Wall Street, heeft al zijn Aziatische cruises tot het einde van het derde kwartaal opgeschort. Daarnaast waarschuwde het bedrijf voor een negatieve impact van het coronavirus op het nettoresultaat.

Victoria's Secret

Bij de bedrijven was er veel aandacht voor lingeriemerk Victoria's Secret. Investeerder Sycamore neemt een meerderheidsbelang van 55 procent in het lingeriemodehuis, bekend van zijn modeshows met topmodellen. De resterende aandelen blijven in handen van L Brands. Victoria's Secret wordt de laatste tijd beschuldigd van een vrouwonvriendelijke houding.

Aan het overnamefront kocht Morgan Stanley onlinebroker E*Trade Financial om zo zijn diensten rond vermogensbeheerder te versterken. Aan de transactie hing een prijskaartje van 13 miljard dollar.

Philadelphia

Op macro-economische vlak stegen de eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten licht. Daartegenover stond een fors beter cijfer voor de industriële bedrijvigheid rond de Amerikaanse stad Philadelphia. Woensdag bleek uit de notulen van de Federal Reserve dat de beleidsmakers iets optimistischer zijn geworden over de economische vooruitzichten van de VS. Zij vinden het huidige renteniveau dan ook gepast.

De Dow-Jonesindex sloot woensdag 0,4 procent hoger op 29.348,03 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3386,15 punten en technologiegraadmeter Nasdaq won 0,9 procent tot 9817,18 punten.
voda
0
L Brands verkoopt belang in Victoria's Secret

(ABM FN-Dow Jones) L Brands heeft een meerderheidsbelang in Victoria's Secret aan Sycamore Partners verkocht. Dit meldde het bedrijf donderdag in een persbericht.

Sycamore Partners verwerft een belang van 55 procent voor circa 525 miljoen dollar, terwijl L Brands een minderheidsbelang van 45 procent behoudt. Zo wil L Brands blijven profiteren van de groei die het lingeriebedrijf de komende jaren zou kunnen realiseren.

Afgelopen kwartaal daalde de omzet bij Victoria’s Secret met 10 procent.

Met de verkoopopbrengst wil L Brands zijn schulden terugdringen.

Het aandeel L Brands noteerde donderdag 11,3 procent lager in de voorbeurshandel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Leading indicators Amerika gestegen

(ABM FN) De Leading Economic Indicators (LEI) voor de Amerikaanse economie zijn in januari gestegen. Dit meldde The Conference Board vrijdag.

De LEI index steeg 0,8 procent in januari tot 112,1, na een daling van 0,3 procent in december.

De LEI index is een conjunctuurindicator die de ontwikkeling van de economie in het komend halfjaar weergeeft.

De hoofdindicator is opgebouwd uit het gewogen gemiddelde van verschillende deelindicatoren, zoals het consumentenvertrouwen, het gemiddelde van de gewerkte uren in de industrie en aandelenprijzen.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Dow Jones sluit onder de 29.000 punten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met verlies gesloten.

De toonaangevende S&P 500 index daalde 1,1 procent tot 3.337,75 punten, de Dow Jones index verloor 0,8 procent op 28.992,41 punten en de Nasdaq sloot maar liefst 1,8 procent lager op 9.576,59 punten.

Markten zagen zich eerder deze week juist nog gesteund door de hoop dat de virusuitbraak in China mogelijk onder controle zou zijn. Beleggers twijfelen nu of ze aanvankelijk niet te optimistisch waren.

Naar onze mening heeft de economische neergang van China duidelijk een negatieve impact op de wereldeconomie, stelde analist Olai Milhoj van Danske Banke "Het is de vraag of het monetaire beleid hier daadwerkelijk wat tegen kan doen."

Strateeg Bruno Braizinha van BofA Global Research liet weten dat het virus zich kan ontwikkelen tot een zwarte zwaan gebeurtenis.

De volledige economische impact van de ziekte is onduidelijk, maar de eerste indicaties laten zien dat het in ieder geval de autoverkopen in China fors lijkt aan te tasten. De Chinese verkoopcijfers van personenauto's voor de eerste twee weken van februari lieten een daling van 92% op jaarbasis zien, zo meldde Bloomberg News.

Naast het coronavirus kreeg de beurs ook een tik van de inkoopmanagersindex van de VS. De economische activiteit in de dienstensector in de Verenigde Staten is in februari voor het eerst in vier jaar gekrompen.

Salestrader Gert Berendse merkte op dat beleggers de veilige haven goud weer weten te vinden. Het edelmetaal dikte 1,5 procent aan. "Naast goud worden de Amerikaanse obligaties ook gezocht door de belegger."

De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 0,50 dollar lager, of 0,9 procent, op 53,38 dollar. Saoedi-Arabië overweegt een verdere productieverlaging binnen de OPEC, zonder de steun van bondgenoot Rusland. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen.

Na de publicatie van goede en in een aantal gevallen beter dan verwachte inkoopmanagersindices voor de belangrijkste eurolanden en het Verenigd Koninkrijk, is de euro vrijdag weer even 'los' van de 1,08 dollar en niveaus hieronder. "Mocht de euro vandaag boven de 1,0820 dollar sluiten, dan ligt er voor de Europese munt ruimte naar 1,09 dollar", aldus valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank vrijdag tegen ABM Financial News.

De euro/dollar noteerde op 1,0849. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0796 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0783 op de borden.

Bedrijfsnieuws
Het aandeel Ebay steeg 1,4 procent na een rapport van The Wall Street Journal dat mogelijk de advertentie-activiteiten van het e-commercebedrijf verkocht gaan worden. De activiteiten zouden ongeveer 10 miljard dollar waard zijn.

Dropbox noteerde 22,0 procent hoger. De online opslagdienst rapporteerde donderdag nabeurs over het vierde kwartaal beter dan verwachte resultaten.

Coca-Cola verwacht in navolging van techreus Apple dat de uitbraak van het coronavirus de resultaten zal drukken. Het aandeel steeg 0,7 procent.

Deere & Co heeft over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar de omzet licht zien dalen, maar de winstgevendheid wel zien toenemen en herhaalde de winstverwachting voor het hele jaar. Het aandeel koerste 7,0 procent hoger.
De Amerikaanse president Donald Trump liet in een tweet weten dat de boeren in Amerika die aanvullende hulp nodig hebben totdat de handelsovereenkomsten met onder andere China, Mexico en Canada daadwerkelijk hun intrede doen, die hulp zullen krijgen van de overheid. "De hulp zal betaald worden van het geld dat we met de forse importtarieven binnen halen."

Fitbit steeg 0,3 procent. De omzet van de Amerikaanse maker van fitness wearables is in het vierde kwartaal naar het laagste niveau sinds zijn beursgang gedaald.

First Solar heeft het afgelopen kwartaal onverwacht een verlies geboekt. Ook de omzet viel tegen. Het aandeel verloor 14,7 procent.

Six Flags zei de plannen om uit te breiden in China te hebben geschrapt. Het aandeel won 2,3 procent.

Sprint en T-Mobile US hebben nieuwe afspraken gemaakt voor hun fusie. De ruilverhouding van de deal, die volledig in aandelen wordt gedaan, biedt nun een gunstigere ruilverhouding voor de moedermaatschappij van T-Mobile, Deutsche Telekom. Elk aandeel T-Mobile is nu goed voor 11 stukken van Sprint. Dat was eerder 9,75. Sprint steeg 6,0 procent, terwijl T-Mobil US 0,9 procent verloor.

Domino's Pizza verloor 0,3 procent. 's Werelds grootste pizzaketen heeft in het vierde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Zowel de winst als de omzet overtroffen de verwachtingen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ebay overweegt verkoop advertentietak

(ABM FN-Dow Jones) Ebay overweegt om zijn advertentietak te verkopen, waaronder ook het Nederlandse Marktplaats valt. Dit bevestigde het online veilinghuis dit weekend aan The Wall Street Journal.

Private equity firma's als TPG en Blackstone zouden geïnteresseerd zijn, net als Naspers, de grootaandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Ook het Duitse Axel Springer wordt genoemd als één van de gegadigden.

Ebay bevestigde dat men actieve gesprekken voert over een potentiële verkoop. Het bedrijf verwacht uiterlijk halverwege het jaar een update te geven over dit proces.

Mediaconglomeraat Naspers heeft al een eigen advertentiebedrijf, OLX Group, en dit geldt ook voor Axel Springer.

De strategische review van de advertentietak van eBay is onderdeel van een bredere evaluatie van zijn activiteiten. Recent werd voor ruim 4 miljard dollar al het onderdeel StubHub verkocht en eBay werd door Intercontinental Exchange benaderd voor een overname van het gehele bedrijf. Aandeelhouders van Intercontinental zagen echter geen heil in de aankoop van eBay.

De advertentietak van eBay heeft een waard van circa 10 miljard dollar. Het gehele bedrijf is zo'n 30 miljard dollar waard.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company. All rights reserved.
voda
0
Operationele winst Berkshire omlaag

(ABM FN-Dow Jones) Berkshire Hathaway heeft in het vierde kwartaal van 2019 minder operationele winst behaald dan een jaar eerder. Dit bleek zaterdag uit cijfers van het investeringsvehikel van Warren Buffett.

Beleggingswinsten- en verliezen geven volgens Berkshire een vertekend beeld van de werkelijke gang van zaken. Daarom is het beter te letten op de operationele resultaten.

De operationele winst daalde in het vierde kwartaal van 5,7 miljard tot 4,4 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit op 29,2 miljard dollar, of 17,909 dollar per Class A aandeel, tegen een verlies van ruim 25 miljard dollar een jaar eerder. Dat verlies was te wijten aan een afschrijving op de investering in Kraft Heinz.

Over heel 2019 werd netto ruim 81 miljard dollar verdiend en operationeel bijna 24 miljard dollar.

Berkshire had eind december voor 128 miljard dollar in kas zitten, fractioneel minder dan aan het eind van het derde kwartaal.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PepsiCo koopt Chinees snackbedrijf

(ABM FN-Dow Jones) PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food.

Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats.

Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar.

PepsiCo ziet Be & Cheery als een goede aanvulling op de bestaande activiteiten in China.

Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures VS wijzen op fors lagere opening

(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot bijna 2,4 procent in het rood.

De Amerikaanse futures daalden flink door de bezorgdheid van de impact van het coronavirus op de wereldwijde economische groei.

Zaterdag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds dat de virusuitbraak dit jaar de wereldwijde economische groei met 0,1 procent zou kunnen verminderen, en de jaarlijkse groei van China met 0,4 procentpunt lager zou kunnen uitvallen dan de schattingen van januari.

Zuid-Korea verhoogde zondag het alarm voor besmettelijke ziekten naar code-rood.

"Dit zou een wake-up call kunnen zijn voor Japan en andere Aziatische economieën, die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het virus", merkte analist Margaret Yang van CMC Markets op.

"De wereldwijde verspreiding van het virus ook bij patiënten die geen banden hebben met China, suggereert dat het extreem problematisch gaat worden en dat de marktomstandigheden deze week exponentieel kunnen verergeren", aldus hoofdstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

Goud profiteert van de onrust op de financiële markten. Het edelmetaal werd 2,7 procent duurder.

Olie noteerde maandag fors lager, nu partijen uitgaan van minder economische groei. Een april-future West Texas Intermediate daalde 3,8 procent tot 51,36 dollar.

Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet stand houdt, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

De euro/dollar noteerde op 1,0816. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0849 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Apple, dat eerder al waarschuwde dat de omzetverwachtingen door het coronavirus niet zullen worden gehaald, dreigt vanmiddag vier procent lager te openen.

PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food. Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats. Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar. Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren.

Ebay overweegt om zijn advertentietak te verkopen, waaronder ook het Nederlandse Marktplaats valt. Dit bevestigde het online veilinghuis dit weekend aan The Wall Street Journal. Private equity firma's als TPG en Blackstone zouden geïnteresseerd zijn, net als Naspers, de grootaandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Ook het Duitse Axel Springer wordt genoemd als één van de gegadigden. De advertentietak van eBay heeft een waarde van circa 10 miljard dollar. Het gehele bedrijf is zo'n 30 miljard dollar waard.

Bronnen melden dat het boekhoudsoftwarebedrijf Intuit op het punt staat staat om personal-finance portal Credit Karma te kopen voor ongeveer 7 miljard dollar in contanten en aandelen.

HP komt mogelijk ook in beweging. Nabeurs opent de fabrikant van PC's, printers en andere hardware de boeken. Bij opening van de handel dreigt een koersverlies van drie procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 1,1 procent lager op 3.337,75 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het rood op 28.992,42 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 9.576,59 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Chicago Fed ziet economische groei minder vertragen

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in januari gestegen, hoewel de index nog wel onder nul noteert. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index daalde van een negatieve stand van 0,51 in december naar 0,25 negatief in januari. Alle vier deelindexen droegen bij aan deze stijging.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Chicago Fed ziet economische groei aantrekken

(ABM FN-Dow Jones) De Chicago Fed National Activity Index is in januari gestegen, hoewel de index nog wel onder nul noteert. Dit maakte de Chicago Fed maandag bekend.

De index steeg van een negatieve stand van 0,51 in december naar 0,25 negatief in januari. Alle vier deelindexen droegen bij aan deze stijging.

Indien de index boven de 0,35 negatief noteert, betekende dit in het verleden dat de economie expandeerde.

Een positieve indexstand duidt op een groei die boven het historisch gemiddelde ligt, waar een negatieve indexstand duidt op groei beneden de trend.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Donkerrode koersen op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandag flink lager. De toonaangevende S&P 500 index verloor 3,3 procent, terwijl de Dow Jones-index eveneens 3,3 procent inleverde. Techbeurs Nasdaq daalde met 3,7 procent.

"De snelle verspreiding van het coronavirus in Italië houdt ook Wall Street bezig", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Beleggers vrezen dat het coronavirus een mondiaal probleem gaat worden, waar eerst nog werd gedacht dat de viruscrisis vooral in China speelde."

De zorgen over het virus komen volgens Madden bovenop zwakke macro-economische cijfers afgelopen week. De marktanalist wees vooral op cijfers over de Amerikaanse dienstensector over februari.

De inkoopmanagersindex zoals Markit die samenstelt, kwam uit op 49,4, ten opzichte van 53,4 in januari. Daarmee was er voor het eerst in vier jaar sprake van krimp. De index voor de industrie toonde met 50,8 nog wel groei maar er was ten opzichte van januari wel sprake van een daling. "Beleggers houden nu de zwakke punten van de Amerikaanse economie in de gaten om een beeld te krijgen van de mogelijke impact van een verdere verspreiding van het virus in Europa", aldus Madden.

Zaterdag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds dat de virusuitbraak dit jaar de wereldwijde economische groei met 0,1 procent zou kunnen verminderen, en de jaarlijkse groei van China met 0,4 procentpunt lager zou kunnen uitvallen dan de schattingen van januari.

Zuid-Korea verhoogde zondag het alarm voor besmettelijke ziekten naar code-rood.

"Dit zou een wake-up call kunnen zijn voor Japan en andere Aziatische economieën, die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het virus", merkte analist Margaret Yang van CMC op.

"De wereldwijde verspreiding van het virus ook bij patiënten die geen banden hebben met China, suggereert dat het extreem problematisch gaat worden en dat de marktomstandigheden deze week exponentieel kunnen verergeren", aldus hoofdstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

De uitbreiding van het coronavirus kan de Federal Reserve ertoe aanzetten om de rente al in maart te verlagen, stelden analisten van Evercore ISI. "Als er nieuwe informatie komt die zeer zorgwekkend is, dan zou de Fed al in maart kunnen handelen, en als het de rente verlaagt, zal het waarschijnlijk met meer dan alleen 25 basispunten zijn."

Positief nieuws was er ook. Vrijwel alle Chinezen fabrieken van Volkswagen zijn weer operationeel. "Wij werken hard om de dagelijkse gang zaken te hervatten", aldus Volkswagen.

Olie noteerde maandag fors lager, nu partijen uitgaan van minder economische groei. Een april-future West Texas Intermediate daalde 4,9 procent tot 50,81 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0864. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0849 op de borden.

Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet stand houdt, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

Bedrijfsnieuws

Apple, dat eerder al waarschuwde dat de omzetverwachtingen door het coronavirus niet zullen worden gehaald, koerste 4,1 procent lager.

PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food. Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats. Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar. Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren. Het aandeel daalde met 1,7 procent.

Ebay overweegt om zijn advertentietak te verkopen, waaronder ook het Nederlandse Marktplaats valt. Dit bevestigde het online veilinghuis dit weekend aan The Wall Street Journal. Private equity firma's als TPG en Blackstone zouden geïnteresseerd zijn, net als Naspers, de grootaandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Ook het Duitse Axel Springer wordt genoemd als één van de gegadigden. De advertentietak van eBay heeft een waarde van circa 10 miljard dollar. Het gehele bedrijf is zo'n 30 miljard dollar waard. Het aandeel Ebay noteerde 2,0 procent lager.

Bronnen melden dat het boekhoudsoftwarebedrijf Intuit op het punt staat staat om personal-finance portal Credit Karma te kopen voor ongeveer 7 miljard dollar in contanten en aandelen. De aandelen Intuit werden 3,9 procent lager gezet.

HP verloor 2,8 procent. Nabeurs opent de fabrikant van PC's, printers en andere hardware de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street onderuit door virusvrees

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag flink lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index verloor 3,4 procent op 3.225,90 punten, terwijl de Dow Jones-index 3,6 procent inleverde op 27.961,01 punten. Techbeurs Nasdaq daalde met 3,7 procent tot 9.221,28 punten.

"De snelle verspreiding van het coronavirus in Italië houdt ook Wall Street bezig", zo merkte marktanalist David Madden van CMC Markets op. "Beleggers vrezen dat het coronavirus een mondiaal probleem gaat worden, waar eerst nog werd gedacht dat de viruscrisis vooral in China speelde."

De zorgen over het virus komen volgens Madden bovenop zwakke macro-economische cijfers afgelopen week. De marktanalist wees vooral op cijfers over de Amerikaanse dienstensector over februari.

De inkoopmanagersindex zoals Markit die samenstelt, kwam uit op 49,4, ten opzichte van 53,4 in januari. Daarmee was er voor het eerst in vier jaar sprake van krimp. De index voor de industrie toonde met 50,8 nog wel groei maar er was ten opzichte van januari wel sprake van een daling. "Beleggers houden nu de zwakke punten van de Amerikaanse economie in de gaten om een beeld te krijgen van de mogelijke impact van een verdere verspreiding van het virus in Europa", aldus Madden.

Zaterdag waarschuwde het Internationaal Monetair Fonds dat de virusuitbraak dit jaar de wereldwijde economische groei met 0,1 procent zou kunnen verminderen, en de jaarlijkse groei van China met 0,4 procentpunt lager zou kunnen uitvallen dan de schattingen van januari.

Zuid-Korea verhoogde zondag het alarm voor besmettelijke ziekten naar code-rood.

"Dit zou een wake-up call kunnen zijn voor Japan en andere Aziatische economieën, die kwetsbaar zijn voor de gevolgen van het virus", merkte analist Margaret Yang van CMC op.

"De wereldwijde verspreiding van het virus ook bij patiënten die geen banden hebben met China, suggereert dat het extreem problematisch gaat worden en dat de marktomstandigheden deze week exponentieel kunnen verergeren", aldus hoofdstrateeg Stephen Innes van AxiTrader.

De uitbreiding van het coronavirus kan de Federal Reserve ertoe aanzetten om de rente al in maart te verlagen, stelden analisten van Evercore ISI. "Als er nieuwe informatie komt die zeer zorgwekkend is, dan zou de Fed al in maart kunnen handelen, en als het de rente verlaagt, zal het waarschijnlijk met meer dan alleen 25 basispunten zijn."

Positief nieuws was er ook. Vrijwel alle Chinezen fabrieken van Volkswagen zijn weer operationeel. "Wij werken hard om de dagelijkse gang zaken te hervatten", aldus Volkswagen.

De olieprijzen zijn maandag flink lager gesloten, in navolging van de mondiale aandelenmarkten. De april-future voor een vat ruwe olie sloot op de New York Mercantile Exchange 1,95 dollar lager, of 3,7 procent, op 51,43 dollar. Dit markeerde het grootste dagverlies sinds 8 januari dit jaar.

"Oliebeleggers maken zich zorgen dat het coronavirus de olievraag flink zal aantasten en dat de oliemarkt als gevolg te kampen krijgt met een fors overaanbod", aldus analist Phil Flynn van The Price Futures Group.

De euro/dollar noteerde op 1,0852. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0817 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0849 op de borden.

Gezien de meest recente ontwikkelingen in Italië rond het coronavirus valt de druk op de Europese munt volgens marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank nog mee. De analist verwacht dat de euro/dollar op 1,08 of 1,07 stand zal houden, met name omdat de Europese munt de laatste weken al heeft moeten inleveren. Als dit niveau toch niet stand houdt, dan is 1,05 nog "een mooie bodem", merkte Mevissen op.

Bedrijfsnieuws

Apple, dat eerder al waarschuwde dat de omzetverwachtingen door het coronavirus niet zullen worden gehaald, sloot bijna vijf procent lager.

PepsiCo koopt voor 705 miljoen dollar het Chinese online snackbedrijf Be & Cheery van Haoxiangni Health Food. Be & Cheery verkoopt onder meer noten, gedroogd fruit en vleessnacks. De verkoop vindt louter online plaats. Afgelopen jaar was Be & Cheery goed voor een jaaromzet van 5 miljard yuan, omgerekend circa 712 miljoen dollar. Wel moeten aandeelhouders van Haoxiangni Health Food de deal nog goedkeuren. Het aandeel PepsiCo daalde met circa twee procent.

Ebay overweegt om zijn advertentietak te verkopen, waaronder ook het Nederlandse Marktplaats valt. Dit bevestigde het online veilinghuis dit weekend aan The Wall Street Journal. Private equity firma's als TPG en Blackstone zouden geïnteresseerd zijn, net als Naspers, de grootaandeelhouder van het in Amsterdam genoteerde Prosus. Ook het Duitse Axel Springer wordt genoemd als één van de gegadigden. De advertentietak van eBay heeft een waarde van circa 10 miljard dollar. Het gehele bedrijf is zo'n 30 miljard dollar waard. Het aandeel Ebay sloot ruim twee procent lager.

Bronnen melden dat het boekhoudsoftwarebedrijf Intuit op het punt staat staat om personal-finance portal Credit Karma te kopen voor ongeveer 7 miljard dollar in contanten en aandelen. De aandelen Intuit werden krap vier procent lager gezet.

HP verloor circa twee procent. Nabeurs opent de fabrikant van PC's, printers en andere hardware de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Winstdruk HP

(ABM FN-Dow Jones) HP heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar minder winst geboekt ten opzichte van een jaar eerder, maar overtrof wel de eigen verwachtingen. Dit meldde het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op onder meer de productie van computers en printers, maandag nabeurs.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 januari, kwam de omzet uit op 14,6 miljard dollar tegen 14,7 miljard dollar een jaar eerder.

Onder de streep restte een nettowinst van 678 miljoen dollar, minder dan de 803 miljoen dollar vorig jaar, maar wel meer dan de 388 miljoen dollar uit het kwartaal ervoor. De winst per aandeel kwam uit op 0,46 dollar, hetgeen meer was dan de 0,39 dollar tot 0,42 dollar per aandeel waar HP voorafgaand aan de cijfers rekening mee hield.

De vrije kasstroom trok wel aan van 0,7 miljard tot 1,1 miljard dollar. HP keerde in het kwartaal 0,1762 dollar per aandeel aan dividend uit. Ook werden er in het kwartaal circa 33,8 miljoen eigen aandelen ingekocht.

HP kondigde ook een strategisch plan aan om meer waarde te creëren. Het doel is om in het boekjaar 2022 een winst per aandeel te realiseren van 3,25 tot 3,65 dollar per aandeel. De kosten moeten in 2020 met 1,2 miljard dollar zijn teruggebracht.

HP is nog steeds van mening dat het bod van Xerox op het bedrijf te laag is. Xerox heeft eerder deze maand het bod op HP verhoogd van 22,00 naar 24,00 dollar per aandeel en verwacht begin maart een officieel overnamebod te lanceren. HP zegt wel in gesprek te willen met Xerox om naar de verdere mogelijkheden te kijken.

In de reguliere handel verloor het aandeel HP 2,6 procent. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel evenwel met 4,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Winstdruk HP

(ABM FN-Dow Jones) HP heeft in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar minder winst geboekt ten opzichte van een jaar eerder, maar overtrof wel de eigen verwachtingen. Dit meldde het Amerikaanse techconcern, dat zich richt op onder meer de productie van computers en printers, maandag nabeurs.

In het afgelopen kwartaal, dat eindigde op 31 januari, kwam de omzet uit op 14,6 miljard dollar tegen 14,7 miljard dollar een jaar eerder.

Onder de streep restte een nettowinst van 678 miljoen dollar, minder dan de 803 miljoen dollar vorig jaar, maar wel meer dan de 388 miljoen dollar uit het kwartaal ervoor. De winst per aandeel kwam uit op 0,46 dollar, hetgeen meer was dan de 0,39 dollar tot 0,42 dollar per aandeel waar HP voorafgaand aan de cijfers rekening mee hield.

De vrije kasstroom trok wel aan van 0,7 miljard tot 1,1 miljard dollar. HP keerde in het kwartaal 0,1762 dollar per aandeel aan dividend uit. Ook werden er in het kwartaal circa 33,8 miljoen eigen aandelen ingekocht.

HP kondigde ook een strategisch plan aan om meer waarde te creëren. Het doel is om in het boekjaar 2022 een winst per aandeel te realiseren van 3,25 tot 3,65 dollar per aandeel. De kosten moeten in 2020 met 1,2 miljard dollar zijn teruggebracht.

HP is nog steeds van mening dat het bod van Xerox op het bedrijf te laag is. Xerox heeft eerder deze maand het bod op HP verhoogd van 22,00 naar 24,00 dollar per aandeel en verwacht begin maart een officieel overnamebod te lanceren. HP zegt wel in gesprek te willen met Xerox om naar de verdere mogelijkheden te kijken.

HP kondigde maandag ook een inkoopprogramma voor eigen aandelen aan ter waarde van 15 miljard dollar. Dat is ongeveer gelijk aan de halve marktwaarde van HP.

In de reguliere handel verloor het aandeel HP 2,6 procent. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel evenwel met 4,2 procent.

Update: om meer informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
United Airlines laat winstdoel varen om coronavirus

Gepubliceerd op 25 februari 2020 07:41 | Views: 0

Air France-KLM 24 feb
8,29 0,00 (0,00%)

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - United Airlines heeft zijn winstdoel voor 2020 laten varen vanwege de financiële gevolgen van de verspreiding van het nieuwe coronavirus. Uit vrees voor het virus is de vraag naar vliegtickets naar Azië ingezakt. Naar China wordt voorlopig in zijn geheel niet gevlogen.

Eerder ging de onderneming uit van een winst per aandeel van 11 tot 13 dollar. Die bedragen kan de onderneming niet meer garanderen. Als de uitbraak halverwege mei onder controle is en vluchten weer volgens schema worden uitgevoerd, ligt het winstdoel nog binnen handbereik, aldus United. De maatschappij vliegt normaal gesproken twaalf keer per dag naar China.

De winstwaarschuwing van United staat duidelijk niet op zichzelf. Wereldwijd hebben luchtvaartondernemingen vluchten van en naar China stopgezet. Air France-KLM waarschuwde vorige week voor een impact tot wel 200 miljoen euro in het eerste kwartaal.
25.191 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 807 808 809 810 811 812 813 814 815 816 817 ... 1256 1257 1258 1259 1260 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,35 0,00 0,00% 17 apr
AMX 918,68 0,00 0,00% 17 apr
ASCX 1.207,91 0,00 0,00% 17 apr
BEL 20 3.794,57 0,00 0,00% 17 apr
Germany40^ 17.834,60 +64,58 +0,36% 08:36
US30^ 37.727,71 0,00 0,00% 17 apr
US500^ 5.019,56 0,00 0,00% 17 apr
Nasd100^ 17.504,91 0,00 0,00% 17 apr
Japan225^ 37.744,07 0,00 0,00% 17 apr
WTI 82,21 0,00 0,00% 08:36
Brent 87,35 +0,04 +0,05% 08:35
EUR/USD 1,0688 +0,0017 +0,16% 08:36
BTC/USD 61.108,56 -144,38 -0,24% 08:36
Gold spot 2.378,03 +17,04 +0,72% 08:36
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,555 0,000 0,00% 17 apr
ADYEN NV 1.434,800 0,000 0,00% 17 apr
Aegon 5,560 0,000 0,00% 17 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,555 0,000 0,00% 17 apr
ADYEN NV 1.434,800 0,000 0,00% 17 apr
Aegon 5,560 0,000 0,00% 17 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront