Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
voda
0
Airbus schikt voor miljarden in corruptiezaak

Gepubliceerd op 31 januari 2020 16:16 | Views: 407

TOULOUSE (AFN/RTR) - De Europese vliegtuigbouwer Airbus is akkoord gegaan met een schikking van 3,6 miljard euro in een omkopingszaak. Dat maakte justitie in Frankrijk bekend. Met de boete koopt het luchtvaartconcern verdere vervolging wegens de corruptie af.

Airbus schikt met openbaar aanklagers in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Die landen beschuldigen het bedrijf ervan in zestien landen via tussenpersonen steekpenningen te hebben betaald om contracten voor vliegtuigen binnen te slepen. Het Openbaar Ministerie van Frankrijk stelt dat Airbus op die manier zijn winst met ruim 1 miljard euro op illegale wijze heeft opgekrikt.

De boete, waarvoor Airbus eerder deze week al een voorziening trof, werd bekendgemaakt tijdens een zitting waar een Franse rechter zijn fiat voor de boete moest geven. De schikking geldt als een van de grootste ooit in een omkopingszaak. Toch zou verdere vervolging Airbus duurder kunnen komen te staan, omdat het bedrijf dan kan worden uitgesloten van lucratieve overheidsopdrachten in de VS en de Europese Unie.
voda
0
'Deens onderzoek naar tiental banken om dividendfraude'

Gepubliceerd op 11 februari 2020 14:26 | Views: 130

KOPENHAGEN (AFN/BLOOMBERG) - Tien grote internationale banken, waaronder Goldman Sachs en Deutsche Bank, worden onderzocht door de Deense autoriteiten in verband met de Cum/Ex-affaire, een miljardenfraude met dividendbelasting. Dat meldt de Deense staatsomroep en de zakenkrant Borsen op basis van bronnen. Ook Citigroup, UBS, Morgan Stanley en Merill Lynch zouden onder het vergrootglas van de Deense autoriteiten liggen

De tien banken worden ervan verdacht dat zij een rol hadden in vermeende belastingfraude door het Canadese pensioenfonds Hoopp. Die fraude zou zijn gepleegd doordat eerst dividendbelasting werd teruggevraagd, waarna aandelen snel werden verkocht. Daarop werd opnieuw teruggave van de dividendbelasting gevraagd. De Deense overheid probeert ongeveer 1,8 miljard aan ten onrechte teruggegeven dividendbelasting terug te krijgen. Hoopp ontkent schuld aan de fraude.

In de Cum/Ex-affaire kwamen in Duitsland eerder grote banken onder het vergrootglas te liggen. Zo waren er invallen bij de Duitse tak van ABN AMRO en Commerzbank. De nu genoemde banken weigerden commentaar of reageren niet op vragen, schrijft Borsen.
voda
0
$3 mrd boete voor Wells Fargo in nasleep schandaal neprekeningen

Wells Fargo WB-T$1.560,00+0,59% moet een boete van $3 mrd betalen aan de Amerikaanse overheid vanwege het grote schandaal rond miljoenen neprekeningen. Dit melden verschillende Amerikaanse media. Om de verkoopdoelen te halen, openden werknemers van Wells Fargo in 2016 en 2017 miljoenen spookrekeningen.

Eerder schikten oud-bestuurders van Wells Fargo, een van de grootste Amerikaanse banken, met beurstoezichthouder SEC. Niet alleen betalen ze tientallen miljoenen boete, ook mogen ze nooit meer in de financiële sector te werken.

In totaal moeten de acht bestuurders $59 mln boete betalen. Voor de VS zijn dit recordboetes en het gebeurt maar zeer zelden dat bestuurders verboden wordt hun verdere leven nog in de financiële sector te werken.

fd.nl/beurs/1335717/3-mrd-boete-voor-...
voda
0
VW betaalt bedrogen dieselrijders in Duitsland na megaschikking

De Volkswagen-groep en Duitse consumentenorganisaties hebben vrijdag alsnog een megaschikking gesloten in de dieselcrisis. Het betreft een tegemoetkoming voor Duitse dieseleigenaren.

Twee weken geleden ontstond er een patstelling in de schikkingsgesprekken omdat de automobielonderneming uit Wolfsburg een probleem had met €50 mln aan advocatenkosten van de tegenpartij. Dat probleem is uit de weg geholpen door een interventie en bemiddeling van de voorzitter van het Hoger Gerechtshof van Braunschweig.

VW trekt €830 mln uit om rijders van dieselvoertuigen een schadevergoeding te betalen. Hiltrud Werner, bestuurslid van VW voor juridische zaken, sprak van ‘een eerlijke en controleerbare schikking’.

De Duitse koepel van consumentenorganisaties VZBV had een collectieve procedure voor massaschade aangespannen tegen VW. Het was de eerste collectieve vordering van deze omvang in Duitsland. De mogelijkheid tot een groepsvordering - een zogeheten Musterfeststellungsklage - is 1 november 2018 ingevoerd. Door de procedure werd de verjaring van veel claims opgeschort.

De consumentenbond zei gepleit te hebben voor hogere compensatie. ‘Maar in de moeilijke onderhandelingen is het resultaat het maximaal haalbare’, zei Klaus Müller, voorzitter van de VZBV. ‘Het aanbod is niet genereus, maar het ligt binnen de grenzen van de schadevergoedingen die tot nu toe voor Duitse rechtbanken in individuele schikkingen zijn bereikt.’

Het gaat in Duitsland om 260.000 bezitters van diesels van Volkswagen en Audi, aldus het persbericht van de VW-groep. Zij kunnen een eenmalige tegemoetkoming verwachten van gemiddeld €2000 per dieselwagen. De vergoeding is afhankelijk van het model en de leeftijd van hun auto.

De consumentenorganisatie en VW hadden afgesproken dat gemiddeld ongeveer 15% van de oorspronkelijke aankoopprijs zou worden uitbetaald. De bedragen lopen uiteen van een €1350 voor een Volkswagen Polo uit 2008 tot €6257 voor een Audi A6 uit 2016.

Gedupeerden kunnen de schikking aanvaarden of afwijzen en een eigen rechtszaak aanspannen. Vanuit VW werd onderstreept dat er een transparante afhandeling van de schikking plaatsvindt en dat er onafhankelijk toezicht komt op de uitvoering. Beide zijn gegarandeerd.

Volkswagen draagt de volledige kosten van de schikking. Daarbovenop belooft Volkswagen indien nodig en op verzoek juridisch advies te geven. Daarnaast zal een onafhankelijk ombudsbureau worden opgericht om eventuele geschillen te behandelen.

Een mogelijk slepende juridische procedure wordt de klagers bespaard. Volkswagen zegt al volop gewerkt te hebben aan de ontwikkeling van een platform voor een eenvoudige verwerking van de schikking. Vanaf eind maart zullen klanten die recht hebben op verrekening daarom ‘gemakkelijk en snel’ de eenmalige betaling ontvangen. Als de eigenaar de tegemoetkoming accepteert ziet hij daarmee af van zijn recht om VW opnieuw voor schade aan te klagen.

VW zette twee weken geleden nog de hakken in het zand omdat de advocaten van de consumentenorganisaties naar de smaak van de juristen van de onderneming onvoldoende onderbouwing konden geven voor hun afrekeningen van de geleverde diensten.

Het is voor het eerst dat VW in Europa buiten de rechter om een groot bedrag betaalt om belazerde dieselklanten te compenseren. In de Verenigde Staten, waar klagers al veel langer meer juridische wapens hebben, had VW wel al voor miljarden dollars schadeloosstellingen betaald. De bewuste malversaties van VW met uitstootwaarden van vervuilende stoffen in dieselwagen kwamen in 2015 in de VS aan het licht.

fd.nl/ondernemen/1336510/vw-betaalt-b...
voda
0
Swedbank krijgt grote boete voor gebrekkige aanpak witwassen

Gepubliceerd op 19 maart 2020 18:48 | Views: 13

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Swedbank heeft van de Zweedse financiële toezichthouder een grote boete gekregen vanwege tekortschieten bij het tegengaan van witwassen. De geldstraf bedraagt 4 miljard Zweedse kroon, omgerekend ruim 361 miljoen euro.

Swedbank wordt al langer onderzocht door autoriteiten in de VS, Zweden en Estland vanwege zijn rol in een groot witwasschandaal in de Baltische staten. Het financiële concern zou tientallen miljarden euro's aan verdachte geldstromen hebben verwerkt, veelal vanuit voormalige Sovjetlanden.

De kwestie heeft al meerdere topmensen bij de bank de kop gekost en resulteert mogelijk in nog meer boetes. Bij Swedbank is het de laatste tijd sowieso onrustig. Er zijn ook aanwijzingen dat het concern mogelijk Amerikaanse sancties heeft overtreden.

Nederlandse banken liggen eveneens onder een vergrootglas vanwege antwitwaskwesties. ING trof in 2018 een recordschikking met het Openbaar Ministerie van 775 miljoen euro, omdat maatregelen tegen witwassen via de bank jarenlang ondermaats waren. ABN AMRO liep vorig jaar de lamp. De bank moest op last van DNB al zijn particuliere klanten in Nederland gaan doorlichten. De kwestie kan ABN AMRO nog een flinke boete opleveren. Het OM doet onderzoek naar de zaak.
[verwijderd]
0
Rode Kruis ontving al meer dan 250.000 euro door actie Zondag met Lubach
Gepubliceerd: 31 maart 2020 14:28
Laatste update: 31 maart 2020 17:18
Het Rode Kruis heeft al meer dan 250.000 euro ontvangen door de actie van Zondag met Lubach (ZML). Dat laat Arjen Lubach dinsdag desgevraagd aan NU.nl weten.

De makers van het actualiteitenprogramma verkopen T-shirts met daarop de tekst "Ik, Geloof, In, Jou, En, Mij". De opbrengst van de 'coronacollectie' gaat volledig naar het Rode Kruis.

Dinsdagochtend stond het aantal T-shirts dat is verkocht op 10.667, aldus Lubach. Dat heeft het Rode Kruis een bedrag van 160.000 euro opgeleverd. Daarnaast heeft het Rode Kruis 92.000 euro aan losse donaties binnengekregen.

De verkoop van de shirts is een reactie op het bedrijf RUMAG. dat ook T-shirts verkocht met dezelfde tekst. Alleen gebruikte het bedrijf punten in plaats van komma's. De tekst komt uit het nummer Avond van Boudewijn de Groot, dat onlangs werd gecoverd door Chantal Janzen als ode aan mensen in quarantaine. Janzen werkte ook mee aan de campagne van RUMAG.

RUMAG. gaf aan dat 10 euro van ieder verkocht shirt naar het goede doel ging. In de webshop betaalden klanten 24,95 euro per shirt. Daar kwam 6,71 euro aan verzendkosten bij, terwijl het bedrijf kort daarvoor geen verzendkosten in rekening bracht. In de meest recente aflevering van ZML werd in een uitvoerige berekening beweerd dat RUMAG. op deze manier tienduizenden euro's aan de shirts heeft verdiend.

'We maken na iedere actie de balans op'
RUMAG. kwam maandag met een verklaring, waarin het onder meer stelt echt niets te verdienen aan hun coronacollectie.

"Na iedere actie maken wij de balans op en wanneer er na de kosten nog geld over is, maken wij ook dit restant over aan het Rode Kruis. Dit hebben we meerdere keren benoemd. Het uitzetten van de verzendkosten op de reguliere producten was een tijdelijke actie, omdat meerdere webshops dat in deze crisisperiode doen. Als we dit aan hadden laten staan op de coronacollectie, dan hadden we tienduizend keer de verzendkosten uit eigen zak moeten betalen."

Einde rumagikhopen.
voda
0
Fraudeurs misbruiken lockdown

Fraudeurs maakten de afgelopen maanden gretig misbruik van de beperkende maatregelen die waren ingesteld vanwege de coronauitbraak. Banken en opsporingsinstanties stuitten op tal van verdachte transacties. Bepaalde vormen van fraude waren ook sneller op te sporen dankzij de lockdown.

Een kapperszaak die cash blijft storten terwijl hij dicht zou moeten zijn: dat doet alarmbellen rinkelen bij de bank. Foto: iStock / Beeldbewerking: FD Studio

Casino's, kappers en restaurants die contant geld blijven storten terwijl ze dicht horen te zijn. Ondernemers die loonsubsidie aanvragen terwijl ze al tijden niet meer actief zijn. ABN Amro kwam de afgelopen maanden duizenden transacties tegen die de nodige argwaan opriepen, zegt Robin de Jongh, bij de bank verantwoordelijk voor het opsporen van financieel economische criminaliteit.

Naast bedrijven die om onverklaarbare redenen geld bleven verdienen, zag de bank ook mogelijke fraudes met de speciale subsidieregelingen die de overheid in alle haast optuigde en waar vele miljarden naar toe gaan. Eén bedrijf keerde in maart veel meer salaris uit dan in de maanden daarvoor. 'Dat wekt natuurlijk argwaan' zegt De Jongh. Want de overheid bepaalt de loonkostensubsidie op basis van de salarissen in maart. Een andere ondernemer had de volledige inventaris lang geleden verkocht, maar vroeg toch noodsteun aan.

Meldingen
Als bedrijven niet met een bevredigende verklaring komen, doet de bank een melding bij de Financial Intelligence Unit, een overheidsinstantie die de meldingen van banken, verzekeraars, notarissen en andere instellingen verder onderzoekt. ABN Amro heeft inmiddels 50 coronagerelateerde meldingen van verdachte transacties gedaan, er zitten er nog eens 150 in de pijplijn.

Tegelijkertijd onderzoekt de bank of de rekening van de klant gesloten moet worden. 'Dat zijn trajecten die vaak enkele maanden duren,' zegt De Jongh. Als een bedrijf verdachte transacties doet betekent dat niet automatisch dat de bank ook afscheid neemt van een klant.

Ook bij de FIU is extra aandacht voor fraude met steunmaatregelen, zegt een woordvoerder. Dat heeft zo'n 40 concrete dossiers opgeleverd die inmiddels bij opsporingsinstanties liggen. De zegsman kan niet zeggen of er sinds het uitbreken van covid-19 veel meer meldingen binnen zijn gekomen.
Ook andere vormen van fraude, bijvoorbeeld via WhatsApp, nemen sterk toe, waarschuwde de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) al in april. Zo verstuurden criminelen mails en sms'jes, uit naam van banken, waarin ze mensen opriepen om een antibacteriële bankpas aan te vragen.

Het massale thuiswerken maakt bedrijven bovendien kwetsbaarder voor zogeheten ceo-fraude. Daarbij doen criminelen zich voor als de bestuursvoorzitter en dragen de financiële administratie op om grote geldbedragen weg te sluizen. Doordat thuisnetwerken minder goed beveiligd zijn en werknemers op afstand zitten, kunnen criminelen makkelijker bij bedrijven inbreken.

Poortwachter
Banken maken veel werk van hun poortwachtersrol sinds ING in 2018 een megaboete kreeg voor falend witwasbeleid. Het OM doet op dit moment ook onderzoek naar ABN Amro. De bank nam sinds begin 2019 meer dan duizend nieuwe mensen aan die zich bezighouden met financieel economische criminaliteit en is ondanks de crisis op zoek naar nog eens vierhonderd speurneuzen. Bijna 10% van het bankpersoneel houdt zich nu bezig met het onderwerp.

Een speciaal team van forensisch onderzoekers en data-analisten moet de coronagerelateerde fraudes opsporen. Daarbij kwamen verdachte transacties aan het licht die anders moeilijker op te sporen waren geweest, zegt De Jongh. Hij vergelijkt het met zogenoemde 'sneeuw op de daken'-acties van opsporingsinstanties. 'Die vliegen met drones over om te controleren op welke daken geen sneeuw ligt om zo hennepkwekerijen op te sporen.'

‘Uiteindelijk willen wij geen klanten in de boeken hebben die niet integer zijn.'’Robin de Jongh van ABN Amro
De bank zoekt steeds verder de grenzen van haar wettelijke taak als poortwachter op, erkent hij. Niet alleen terrorismefinanciering en witwassen wordt gemeld. Een speciaal programma van de bank screent of klanten negatief in het nieuws komen. Zo stuitte ABN Amro recent op een bedrijf dat volgens de media slechte testkits voor corona verkocht.

Uit een analyse van de bank bleek dat de gebrekkige testkits ook via Nederlandse tussenpersonen verhandeld werden. Het ging hier niet om financiële fraude, maar om een slecht product. Toch onderzoekt ABN Amro het bedrijf. De Jongh: 'Als een bedrijf slechte testkits verhandelt, zegt dat iets over zijn integriteit. Uiteindelijk willen wij geen klanten in de boeken die niet integer zijn.'

fd.nl/ondernemen/1349275/fraudeurs-mi...
voda
0
'Ontsnapping Wirecard-bestuurder Jan Marsalek naar Filipijnen in scène gezet'

De voormalige coo van WirecardWDI€3,26+1,53%, Jan Marsalek, is niet naar de Filipijnen gevlucht. Dat heeft de Filipijnse minister van Justitie Menardo Guevarra zaterdag verklaard.

Marsalek zou op 23 juni zijn aangekomen in het Zuidoost-Aziatische land. Maar de douanegegevens van het land blijken vervalst, zo verklaart Gueverra tegenover de Filipijnse media.

De betrokken douaniers zijn inmiddels op non-actief gezet. Ook heeft Gueverra een onderzoek ingesteld naar de betrokkenen en hun motieven.

Boekhoudfraude
De 40-jarige Marsalek werd 18 juni ontslagen als coo van Wirecard, nadat boekhouder EY weigerde om de bankrekeningen van het bedrijf goed te keuren.

Het bedrijf had €1,9 mrd op zijn balans staan waarvan de accountant het bestaan niet kon bevestigen. Daarop pakte ceo Markus Braun zijn biezen. Enkele dagen later werd hij opgepakt door de Duitse justitie op verdenking van boekhoudfraude. Justitie is sinds het uitkomen van het schandaal ook op zoek naar Marsalek, maar die blijkt tot op heden spoorloos.

Gueverra zei dat het toch mogelijk is dat Marsalek op de Filipijnen te vinden is. 'Ik kan niet helemaal uitsluiten dat Marsalek hier niet is', aldus de minister. 'We zijn een eiland, en er zijn altijd achterdeuren waar buitenlanders zonder documenten doorheen kunnen glippen.'

Gueverra kon wel met zekerheid stellen dat de Duitser op de Filipijnen verbleef van 3 tot 5 maart.

fd.nl/ondernemen/1350113/ontsnapping-...
voda
0
Nieuwe arrestatie in onderzoek fraudeschandaal Wirecard

Gepubliceerd op 6 juli 2020 17:21 | Views: 585

MÜNCHEN (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben maandag een nieuwe arrestatie gedaan in het onderzoek naar de omvangrijke boekhoudfraude bij de Duitse betalingsdienstverlener Wirecard. Het gaat naar verluidt om Oliver Bellenhaus die leiding geeft aan Wirecard-dochteronderdeel Cardsystems Middle East met het hoofdkantoor in Dubai.

Volgens de autoriteiten was de niet nader genoemde man eerder uit Dubai in Duitsland aangekomen en en meldde hij zich vrijwillig. Er was al een arrestatiebevel tegen Bellenhaus uitgevaardigd op verdenking van fraude en bedrog. Hij zit nu vast. Voormalig Wirecard-topman Markus Braun werd vorige maand al gearresteerd op verdenking van boekfraude en marktmanipulatie. Hij is op borg vrij. Ook andere personen rond Wirecard worden onderzocht voor hun betrokkenheid bij de miljardenfraude bij het betalingsbedrijf, dat faillissement heeft aangevraagd. Vorige week waren er nog doorzoekingen bij het Duitse hoofdkantoor van Wirecard en andere locaties, ook in Oostenrijk.
voda
0
Een van de grootste hacks ooit: oplichters nemen twitteraccounts Elon Musk, Bill Gates en anderen over

UPDATE
Meerdere grote Twitteraccounts zijn gisteravond gehackt door oplichters. Er worden tweets verstuurd waarin gevraagd wordt om donaties via de cryptomunt bitcoin. Onder andere de accounts van miljardair Bill Gates en de voormalige Amerikaanse president Barack Obama zijn gehackt, net als het profiel van Tesla-baas Elon Musk. ,,Hier kun je je nauwelijks tegen wapenen.”

Marlies van Leeuwen 16-07-20, 01:25 Laatste update: 10:30

Ook PVV-leider Geert Wilders’ account is overgenomen. Zijn profielfoto is vervangen door een karikatuur van een zwarte man. De personen achter de hack retweeten complottheorieën via het account van Wilders. Op zijn profiel is nog niet om geld gevraagd. De kaping van Wilders’ account lijkt verband te houden met de bitcoinhack, schrijft RTL-journalist Daniël Verlaan op Twitter. ,,De hacker die het account van Wilders heeft overgenomen stelt dat hij ook achter de andere hacks zit. Wilders hebben ze ‘puur gepakt voor de gein’.” In een screenshot die hij heeft gekregen van ‘de enige Nederlander’ in het hackerscollectief laat Verlaan zien dat de tweestapsverificatie voor het account van de PVV-politicus is uitgeschakeld door de hackers.

Vannacht verstuurden accounts van meerdere bedrijven tweets die niet afkomstig zijn van het bedrijf zelf. Zo is via het account van Apple en Uber gevraagd om bitcoins over te maken. In de berichten staat dat mensen een half uur hebben om 1000 dollar, 876 euro, in bitcoins over te maken. Ze zouden in ruil 2000 dollar ontvangen. ‘Giving back to the community’, las het bericht.

Oplichters lopen binnen
Ook Joe Biden werd slachtoffer van de hack. © Twitter

Ook Michael Bloomberg, Kanye West en presidentskandidaat Joe Biden zijn slachtoffer van de grootschalige kraak. De oplichters lijken er nog aardig mee binnen te lopen ook, er zou al een ton zijn overgemaakt. Het gaat om accounts met opgeteld miljoenen volgers. De Amerikaanse nieuwsorganisatie NBC maakte een tijdelijke profiel aan om zo nieuws te kunnen blijven twitteren.

Veel van de valse tweets werden al snel weer verwijderd. Het is niet duidelijk of de slachtoffers meteen weer de controle over de accounts hebben - in het geval van Wilders lijkt dat niet het geval. Bij Elon Musk werd enige tijd na de eerste verwijderde tweet nog een bericht geplaatst door de hackers.

‘Interne systeem’
Volgens Twitter hebben de hackers ingebroken bij medewerkers die toegang hebben tot het ‘interne systeem’ van het sociale mediaplatform. Volgens bronnen bij technologiesite Motherboard zouden hackers een insider bij Twitter hebben betaald om toegang te krijgen tot systemen. De inbrekers zouden die toegang hebben gebruikt om de controle over een aantal prominente, geverifieerde accounts over te nemen. Het zou kunnen zijn dat de wachtwoorden van de gebruikers via dat interne systeem zijn gereset, en de hackers zelf nieuwe wachtwoorden konden instellen om zo de accounts over te nemen.

Volgens cybersecurity-specialisten zijn de hackers zeer geraffineerd te werk gegaan. ,,Hier lijkt sprake te zijn van social engineering. Dan doet iemand zich voor als bijvoorbeeld een collega. De hackers zoeken precies uit wie ze moeten hebben en steken tijd en energie in om het vertrouwen te winnen”, legt informatiebeveiliger Brenno de Winter uit. ,,Vergelijk het met de WhatsApp-fraude waarbij ouders denken dat ze met hun kind te maken hebben. Als het heel geavanceerd gebeurt, moet je wel heel wakker zijn om door te hebben dat het gaat om oplichting. Je kunt mensen trainen in het herkennen van dit soort oplichtingstrucs, maar hoe beter hackers dit uitvoeren, hoe lastiger het is om je ertegen te wapenen.”

Dat beaamt computerwetenschapper Melanie Rieback. ,,Twitter heeft een grote securityafdeling en neemt veiligheid heel serieus, maar zelf met een degelijke training is een hack via social engineering nauwelijks te voorkomen. Als het geloofwaardig genoeg overkomt, trappen de meeste mensen erin. Ik zou er zelf ook zonder twijfel intrappen.” Rieback adviseert bedrijven om zich voor te bereiden op hoe te handelen áls er zo'n aanval plaatsvindt. ,,Als het een keer mis gaat, dan moet je technische maatregelen nemen om te schade zoveel te beperken. Twitter is voor direct naar buiten getreden met dit verhaal en geeft updates wat ze doen en wat ze onderzoeken. Dat is slim om je reputatie terug te krijgen.”

Geverifieerde accounts
Bij de geverifieerde accounts, die onder meer door beroemdheden, journalisten, overheden en politici worden gebruikt, is door Twitter gecheckt wie de gebruiker is. ,,We onderzoeken welke andere kwaadaardige activiteiten ze mogelijk hebben uitgevoerd of tot welke informatie ze mogelijk toegang toe hebben gehad”, stelde het bedrijf in een verklaring over de hacks.

Twitter gooide een groot aantal accounts op slot vanwege de aanval en stelde voor een groot aantal gebruikers beperkingen in. In een verklaring stelt het bedrijf de toegang pas weer volledig te herstellen als dat veilig is. ,,Zware dag voor ons bij Twitter”, zei Twitter-baas Jack Dorsey in een tweet. ,,We voelen ons allemaal verschrikkelijk dat dit gebeurd is.”

Kijk hier naar onze populairste video's:

www.ad.nl/tech/een-van-de-grootste-ha...
Bijlage:
voda
0
Miljardenschikking Goldman Sachs met Maleisië om fraudezaak

Gepubliceerd op 24 juli 2020 12:52 | Views: 2.244

Goldman Sachs Group 24 jul
201,47 -1,55 (-0,76%)

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft met Maleisië een schikkingsdeal gesloten van 3,9 miljard dollar. In ruil voor dat bedrag laat het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank in een grootschalige fraudezaak vallen. Dat bevestigde de bank vrijdag na berichtgeving van Bloomberg.

Het financiële concern sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. Het ministerie van Justitie in de Verenigde Staten schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdwenen.

Eerder deze maand werd bekend dat de bank dichtbij een overeenkomst met de Amerikaanse autoriteiten is over een mogelijke schuldbekentenis in het schandaal. Het is nog onduidelijk hoe de deal met Maleisië die overeenkomst zal beïnvloeden.

Mahathir Mohamed werd na het schandaal de nieuwe premier van het land en eiste van Goldman Sachs een compensatie ter waarde van 7,5 miljard dollar.
voda
0
Goldman Sachs past kwartaalcijfers aan vanwege miljardenschikking

Gepubliceerd op 7 augustus 2020 13:54 | Views: 156

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Goldman Sachs heeft de financiële resultaten van het tweede kwartaal aan moeten passen nadat het twee weken geleden een miljardenschikking met Maleisië sloot. De bank verhoogde vrijdag de geschillenreserves met 2 miljard dollar, waardoor de eerder aangekondigde winst van het bedrijf met 85 procent wordt verlaagd.

Het nettoresultaat komt nu uit op 373 miljoen euro, de laagste kwartaalwinst sinds 2017. Goldman Sachs sloot met Maleisië een schikkingsdeal van 2,5 miljard dollar, waarna het Aziatische land alle aanklachten tegen de Amerikaanse bank in een grootschalige fraudezaak vallen. Ook gaf de bank de garantie 1,4 miljard dollar terug te betalen aan het land.

Het financiële concern sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds 1MDB, dat de spil is in een groot schandaal in Maleisië. Een voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen.

De eerder gemelde kwartaalresultaten van Goldman Sachs waren positief. Zo namen de inkomsten flink toe, waarbij het financiële concern profiteerde van toegenomen handelsactiviteit op de financiële markten. Omdat die een opmerkelijk herstel toonden na de coronadip in maart, steeg de vraag naar handelsdiensten van de zakenbank ook hard. De omzet kwam uit op 13,3 miljard dollar, een stijging van 41 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en de op één na hoogste kwartaalomzet van Goldman Sachs ooit.
voda
0
Vervolgonderzoek naar witwascontroles beleggingsfondsen

Gepubliceerd op 26 augustus 2020 13:37 | Views: 1.105

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) doet verder onderzoek naar het monitoren en melden van ongebruikelijke transacties door beleggingsinstellingen. De financiële waakhond concludeerde eerdere dit jaar nog dat er wel toenemende aandacht voor dit onderwerp is, maar dat de beleggingsinstellingen daarbij tekort schieten.

Bij het vervolgonderzoek, dat in juni van start is gegaan, worden net als in het originele onderzoek zes beleggingsinstellingen en -ondernemingen onder de loep genomen. Daarbij kijkt de AFM onder andere of die bedrijven transactieprofielen opstellen van hun cliënten, detectieregels hanteren voor het signaleren van opvallende transacties en zodra er opmerkelijke transacties zijn tijdig en goed melding daarvan maken bij de Financial Intelligence Unit Nederland.

Die controles vanuit de instellingen zijn verplicht als gevolg van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). Beleggingsinstellingen en -ondernemingen die nog niet aan transactiemonitoring doen moeten dit jaar hun zaakjes op orde brengen.

Beleggingsinstellingen zijn vooral beleggingsfondsen waar beleggers hun geld in kunnen stoppen. Onder beleggingsondernemingen vallen meer categorieën, maar de grootste groep betreft vermogensbeheerders. Die beheren het geld in opdracht van de belegger.
voda
0
Zo herken je beleggingsfraudeurs

Onlangs hebben 2500 Nederlanders post van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) gekregen. De brief waarschuwde de geadresseerden voor beleggingsfraude. Hun gegevens stonden namelijk op een door de politie in beslag genomen ‘sukkellijst’. Dat is een lijst met namen, (e-mail)adressen, telefoonnummers en bankrekeningnummers van goedgelovige ‘sukkels’ die ooit een oor is aangenaaid door een beleggingsfraudeur. Criminelen betalen goud geld voor zo’n lijst. Want wie ooit is opgelicht, blijkt gemakkelijk wéér te bedotten. Daarom gaan sukkellijsten voor grof geld van criminele hand tot criminele hand. Ze worden gebruikt in zogeheten boilerrooms. Dat is een verzamelnaam voor frauduleuze personen en organisaties met gehaaide verkopers, die mensen telefonisch overhalen te investeren in waardeloze effecten of nepaandelen.

Boilerrooms wekken vaak vertrouwen met een nepbedrijfsnaam die lijkt op een echte

Boilerrooms wekken vaak vertrouwen met een nepbedrijfsnaam die lijkt op die van een bekende financiële dienstverlener. Enkele van deze nepnamen zijn Morgan Cowen Capital Markets, Langston Financial, Ferguson Mercer Capital Partners en Cobber Finance. En dan maar vissen. Een belegger die in het aas bijt, wordt, net als in de film Boilerroom, binnengehaald met gejuich. De fraudeurs maken hem eerst lekker met een geweldige (nep)winst. Vervolgens zetten ze hem onder druk om meer geld over te boeken (naar het buitenland). Alle bekende boilerrooms staan op afm.nl, maar ze aanpakken is moeilijk. Ze opereren vaak vanuit het buitenland. En als de grond ze te heet onder de voeten wordt, veranderen ze van nepnaam. Het is eigenlijk net zevenblad: hoe vaak je het ook wegschoffelt, het groeit altijd weer aan.

‘Wanneer wij door iemand bedrogen worden, kan het verdriet ons in hem vergist te hebben meer pijn doen dan het nadeel dat ons zijn bedrog berokkent.’
C. J. Wijnaendts Francken (1863-1944), Nederlands letterkundige en filosoof

Opgelicht worden is traumatisch en veroorzaakt vaak financiële drama’s. Veel leed blijft verborgen, want net als bij verkrachting zwijgen slachtoffers dikwijls uit schaamte of angst. Voorkomen begint met het afhouden van beleggingsaanbiedingen per e-mail of telefoon. Hang meteen op zonder iets te zeggen. En mik e-mails over een ‘geweldige’ belegging van een BN’er pijlsnel in je digitale prullenbak. Ben je al benaderd of geflest? Geef dat dan door aan het Meldpunt Financiële Markten van de AFM. Of je geld terugkomt is twijfelachtig, maar jouw melding kan anderen beschermen.

Misschien was je helaas een van de 2500 Nederlanders op die sukkellijst. Gek genoeg bestaat dan de kans dat je de waarschuwing van de AFM negeert. Toegeven dat je fout zit is soms te pijnlijk, leert de psychologie. Ooit ontving ik een mail van een man die een ton aan Engelse ponden had overgeboekt naar ‘een goede kennis’ in het buitenland. De kennis zou het beleggen met kans op jaarlijks 30% winst. Toen de belegging volgens de kennis flink was gezakt, bood deze de man ‘een nieuwe investering’ ter compensatie. Meneer twijfelde of dit zuivere koffie was. Niks bijstorten, waarschuwde ik, u bent opgelicht! Maar hij geloofde me niet.

fd.nl/fd-persoonlijk/1354723/zo-herke...
NewKidInTown
0
Weet iemand hier iets over 101investing.com ? Betrouwbaar of SCAM uit Nigeria of Ghana ?
Werd hier onlangs over gebeld door iemand in het Engels met een hoorbaar Afrikaanse tongval, wil niet op voorhand discrimineren maar ook niet de zoveelste sucker worden.
DeZwarteRidder
0
quote:

NewKidInTown schreef op 15 september 2020 13:42:

Weet iemand hier iets over 101investing.com ? Betrouwbaar of SCAM uit Nigeria of Ghana ?
Werd hier onlangs over gebeld door iemand in het Engels met een hoorbaar Afrikaanse tongval, wil niet op voorhand discrimineren maar ook niet de zoveelste sucker worden.
In dit soort gevallen hoef je maar een ding te doen en dat is de verbinding verbreken.
[verwijderd]
1
Anonieme of vreemde nummers neem ik niet eens op. Vreemde nummers eerst even googelen. Snap sowieso niet dat mensen kopen via de telefoon.
DeZwarteRidder
1
quote:

hosternokke schreef op 15 september 2020 13:55:

Anonieme of vreemde nummers neem ik niet eens op. Vreemde nummers eerst even googelen. Snap sowieso niet dat mensen kopen via de telefoon.
Pas op voor spoofing.!
voda
0
Poolse dochter ING betrokken bij witwaspraktijken Rusland - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
6,601 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De Poolse dochter van ING heeft een belangrijke rol gespeeld bij het wegsmokkelen van miljarden dollars uit Rusland. Dit blijkt uit onderzoek van de krant Trouw, het Financieele Dagblad en onderzoeksplatform Investico.

In een vertrouwelijk rapport over Russische kapitaalvlucht van FinCen, de financiële opsporingsdienst van het Amerikaanse ministerie van financiën, worden twee Nederlandse bedrijven, Schildershoven Finance BV en Tristane Capital, genoemd als sleutelfiguren in een netwerk dat miljarden dollars uit Rusland heeft weggesmokkeld.

Dit illegaal geld wegsluizen gebeurde via een zogeheten spiegelhandel, een soort wisseltruc met aandelen of obligaties. In 2017 moest bijvoorbeeld Deutsche Bank van Amerikaanse en Britse toezichthouders 630 miljoen dollar betalen omdat ze er, al dan niet bewust, aan had meegewerkt.

Uit aanvullend onderzoek van Trouw, het FD en Investico blijkt dat de Nederlandse handelaren een rekening gebruikten van ING Slaski, de Poolse dochter van ING. Die bank voerde ook zelf de effectentransacties zelf uit voor Schildershoven en Tristane, blijkt uit gesprekken met oud-medewerkers en inzage in bankdocumenten.

Volgens Trouw, het FD en onderzoeksplatform Investico faciliteerde ING Slaski voor ongeveer 675 miljoen dollar aan betalingen aan bedrijven die FinCen tot het witwasnetwerk rekent.

ING Slaski en ING Groep zeiden in een reactie tegenover de kranten en Investico dat men niet op individuele gevallen kan reageren. Wel zegt het hoofdkantoor altijd onderzoek te doen naar implicaties voor ING, wanneer er in de media berichten verschijnen als die uit 2015 over spiegelhandel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 18:05
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 18:05
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 18:05
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 18:05
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 22:29
US30^ 37.851,00 -162,46 -0,43% 20:47
US500^ 4.960,72 -88,53 -1,75% 20:58
Nasd100^ 17.004,48 -544,32 -3,10% 20:52
Japan225^ 37.028,48 -973,23 -2,56% 20:58
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 22:29
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 22:29
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 23:05
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 21:29
Gold spot 2.392,50 +13,13 +0,55% 23:05
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 17:38
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 17:38
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 17:38
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 17:35
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 17:38

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront