Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
voda
0
Het leger staat paraat voor een corona-epidemie

Het leger moet worden ingezet voor de massale opvang van zieken als het corona-virus tot een epidemie leidt. Dat staat in een advies van experts aan zorgminister Bruins, in handen van deze krant.

Edwin van der Aa 04-03-20, 06:00

Maandag kwam het kabinet in spoed bijeen om te praten over hoe een eventuele corona-crisis moet worden ingedamd. Daar zijn verschillende scenario’s besproken. Na afloop wilde geen van de aanwezigen iets zeggen, maar met het zogeheten ‘slechtst denkbare scenario’ wordt ook rekening gehouden.

Lees ook
Zorgverleners treffen noodmaatregelen tegen corona-epidemie

In het advies van het zogeheten Outbreak Management Team, dat niet is gepubliceerd, staat dat naast verpleeghuizen dan ook kazernes moeten worden ingezet voor de opvang van met het virus besmette patiënten, net als verpleegcontainers en verpleegtenten. De krijgsmacht zou behalve voor de kazernes ook voor de tenten moeten zorgen.

Uitermate belangrijk
Ook nagaan hoeveel zorgperso­neel van privéklinieken kan worden ingezet, dan wel defensie betrekken

Brief Outbreak Management Team
Het is volgens de experts uitermate belangrijk dat locaties worden gekozen waar bijzondere medische voorzieningen kunnen worden getroffen, zoals de mogelijkheid tot toediening van zuurstof, schrijven ze.

Ook meldt het advies, eind februari opgesteld, meer over de inzet van extra zorgpersoneel dan minister Bruins tot nu toe heeft gezegd. ,,Wat betreft het mobiliseren van personeel wordt aangeraden ook na te gaan hoeveel zorgpersoneel van privéklinieken kan worden ingezet, dan wel defensie te betrekken.”

Volgens de eigen website werkt Defensie al samen met 12 ziekenhuizen in Nederland. Hier is het militair medisch personeel werkzaam als zij niet op uitzending zijn. Voor de krijgsmacht werkt een groot aantal medisch specialisten, waaronder gespecialiseerd artsen, operatie-assistenten en verpleegkundig personeel.

Schaarse beschermingsmiddelen
Een ander opmerkelijk kijkje in de keuken; de experts van het Outbreak Management Team schrijven dat er in de media aandacht moet komen voor het ‘belang van goed gebruik van de schaarse persoonlijke beschermingsmiddelen’. Ook moet ‘onnodig gebruik’ worden teruggedrongen.

Bruins zei vervolgens in een Kamerbrief, afgelopen maandagavond: ,,Ik wil hierbij graag nogmaals benadrukken dat de persoonlijke beschermingsmiddelen vooral nodig zijn om patiënten te kunnen behandelen in de zorgsector en weinig bescherming bieden voor algemeen gebruik. Gebruik daarvan door het publiek is geen praktische maatregel, aldus het RIVM.”

Het onderliggende advies is gek genoeg niet gelijk met de Kamerbrief gepubliceerd via de gebruikelijke websites van de Tweede Kamer en de Rijksoverheid. Ook Kamerleden - die stukken van ministeries via een apart systeem krijgen - hebben toen niks ontvangen, bevestigt SP-Kamerlid Maarten Hijink desgevraagd.

Ziekenhuizen nu pas aangespoord
Dat facilitei­ten van Defensie in noodsitua­ties beschik­baar worden gesteld, geeft meer rust dan de opmerking over verpleeg­hui­zen

Minister Bruins (Medische zorg)
Hijink zegt over het advies: ,,Dat faciliteiten van Defensie in noodsituaties beschikbaar worden gesteld, geeft meer rust dan de opmerking over verpleeghuizen. Met de brief van maandag lijkt het er trouwens op dat ziekenhuizen nu pas worden aangespoord om extra opvang te zoeken. We willen van de minister weten hoe dit nu precies zit.”

Premier Rutte en minister Bruins zeiden dinsdagmiddag na een crisisbijeenkomst van het kabinet alleen dat ze de komende tijd noodscenario’s zullen uitwerken voor een epidemie. Het zal steeds gaan om ‘passende maatregelen’ bij de stand van zaken op dat moment.

De Tweede Kamer houdt donderdag een groot debat over de aanpak van het coronavirus.

www.ad.nl/binnenland/het-leger-staat-...
haas
0
naar mijn beste weten stroomt hier bij mij het huis binnen:
virusvrij : gas en elektriciteit. Hopelijk ook water ?
Maar voor de rest is het gewoon afwachten:)
Chiddix
0
In Noord-Brabant waar de meeste besmettingen zijn, is men houdbare producten aan het hamsteren, zegt een AH manager. Desinfectiemiddelen zijn uitverkocht. Voor de camera roept men , ik ben niet bang en ondertussen rent men...........
tomnl
2
Kunnen toch wel openlijk stellen dat het gepruts van het kabinet van ongekende hoogte is? Niets is er voorbereid in de afgelopen 2 maand dat dit langzaam onze kant op schoof. Zelfs mondkapjes zijn niet ingeslagen. En dan ineens in een paniekkramp schieten als blijkt dat het volk zich beter heeft voorbereid dan zij, en liegen over het nut van mondkapjes, chinese cijfers die nog steeds als waar worden aangezien, protocollen die niet aansluiten enz enz. Ik wil niet zeggen dat er niets is voorbereid maar ze laten hier toch wel erg grote spelden vallen.
Chiddix
0
Er werd verteld, dat mondkapjes het virus niet tegenhouden. Dus de Chinezen etc houden zichzelf voor de gek? Ik denk, dat het toch een voorzorgsmaatregel is en het effect heeft , om erger te voorkomen.
DeZwarteRidder
1
quote:

Chiddix schreef op 4 maart 2020 08:52:

Er werd verteld, dat mondkapjes het virus niet tegenhouden. Dus de Chinezen etc houden zichzelf voor de gek? Ik denk, dat het toch een voorzorgsmaatregel is en het effect heeft , om erger te voorkomen.
Het heeft alleen zin voor zieke mensen om te voorkomen dat hun virussen in de lucht worden verspreid.

De tweede reden voor massaal gebruik van mondkapjes is puur psychologisch.

Het schoonmaken van wegen, treinen, gebouwen, etc. is ook vooral psychologisch bedoeld; de autoriteiten willen graag laten zien dat ze iets doen tegen de ziekte, want dat is goed voor hun carrière en de gemoedsrust van het volk.
[verwijderd]
0
Gewoon rustig blijven is heel belangrijk.
Geen paniek en angst, hoe meer angst hoe slechter voor het immuunsysteem. En bacteriën en virussen zijn nooit de oorzaak!
[verwijderd]
0
quote:

New dawn schreef op 4 maart 2020 11:07:

Dus een bacterie of virus kan je niet ziek maken ?
Inderdaad, pasteitje had het mis, wat hij later ook toegaf.bacterien etc komen op het al zieke weefsel af.

Le microbe n’est rien, le terrain est tout.” (The microbe is nothing, the terrain is everything) –The last words of Louis Pasteur (Father of the “Germ Theory” of disease)
luchtschip
0

Last updated: March 04, 2020, 10:55 GMT

Coronavirus Cases:
93,576
view by country
Deaths:
3,204
Recovered:
51,070

ACTIVE CASES
39,302
Currently Infected Patients
32,530 (83%)
in Mild Condition

6,772 (17%)
Serious or Critical

CLOSED CASES
54,274
Cases which had an outcome:
51,070 (94%)
Recovered / Discharged

3,204 (6%)
Deaths

The coronavirus COVID-19 is affecting 81 countries and territories around the world and 1 international conveyance (the Diamond Princess cruise ship harbored in Yokohama, Japan).

www.worldometers.info/coronavirus/
timmetje83
0
quote:

luchtschip schreef op 4 maart 2020 12:10:

RIVM

Per 3 maart aantal tests positief in Nederland 23

www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie...

België weer 10 erbij staan op 23 nu
voda
0
Extra orders voor Philips in China door coronavirus

Gepubliceerd op 4 maart 2020 12:26 | Views: 0

Philips Koninklijke 12:11
38,79 +0,19 (+0,49%)

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft in China extra orders gekregen voor CT-scanners vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Het gaat om tientallen bestellingen, meldde topman Frans van Houten. Met CT-scanners kan het coronavirus goed worden vastgesteld. Daarentegen werden bestellingen voor andere apparatuur wat naar achteren geschoven omdat Chinese ziekenhuizen zich de afgelopen tijd vooral richtten op diagnostische apparatuur.

Philips, dat veel producten in China produceert, merkt zeker in het eerste kwartaal het nodige van de problemen als gevolg van de virusuitbraak. De Chinese fabrieken van het Nederlandse bedrijf draaien inmiddels weer op 80 procent van de capaciteit. "Maar de komende weken moet dat wel naar 100 procent toe", waarschuwt Van Houten. "Anders gaan ook onze andere fabrieken het merken en hebben we ook in het tweede kwartaal financiële gevolgen."
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 4 maart 2020 06:34:

naar mijn beste weten stroomt hier bij mij het huis binnen:
virusvrij : gas en elektriciteit. Hopelijk ook water ?
Maar voor de rest is het gewoon afwachten:)
Pas jij maar op voor Francisella tularensis.
Chiddix
0
RIVM, 15 nieuwe gevallen.

Hoekse Waard(1)
Rotterdam(2)
Amsterdam(1)
Kerkwijk(1)
Buitenlandse bezoeker(1)
Naarden(1)
Blaricum(1)
Helmond(3)
[verwijderd]
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 4 maart 2020 14:52:

Het Corona-virus is overigens wel goed voor het maatschappelijk draagvlak voor tiny housing:

www.ad.nl/binnenland/coronapatient-in...
Het corona virus gedoe is erg goed daar het alles aantikt wat een politiestaat zou kunnen rechtvaardigen!!!!!

Toeval??? welnee, natuurlijk niet!!!!

Coronavirus And The Global Orwellian State

www.youtube.com/watch?v=lLLn_t0ItXY

Maar ja, het stond al op de dollar!
tomnl
0
voda
0
'Bank of England moet snel handelen vanwege virus'

Gepubliceerd op 4 maart 2020 16:35 | Views: 131

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Bank of England (BoE) moet mogelijk snel handelen in zijn aanpak van de economische gevolgen van het nieuwe coronavirus. Dat heeft inkomend centralebankhoofd Andrew Bailey gezegd bij een hoorzitting in het Britse parlement. Tegelijkertijd meent hij dat het belangrijk is dat de BoE maatregelen coördineert met de Britse regering.

Bailey volgt halverwege deze maand Mark Carney op als gouverneur van de Britse centrale bank. De hoorzitting in het Lagerhuis was de eerste keer dat hij in zijn nieuwe rol sprak. Bailey meent dat het virus gevolgen kan hebben voor de bevoorrading van bedrijven en dat die daarom steun moeten krijgen. Met name voor kleinere bedrijven kan dat volgens hem snel noodzakelijk worden.

Op de financiële markten wordt steeds mee rekening gehouden met een extra tussentijdse rentestap van de BoE nog voor de volgende beleidsvergadering eind deze maand. De centrale banken van onder meer de Verenigde Staten, Canada en Australië besloten daar de afgelopen dagen al toe.

Bij zijn laatste rentebesluit, in januari, liet de Britse centrale bank het belangrijkste rentetarief nog ongemoeid op 0,75 procent. Volgens de BoE was een renteverlaging toen nog niet nodig na een verbetering van het ondernemersvertrouwen na de grote overwinning van premier Boris Johnson bij de verkiezingen in december. Daardoor was de onzekerheid over de brexit afgenomen.
Kaiser
0
'We botsen op de limieten van de aardse systemen. We evolueren naar een nieuwe versie van de tien plagen van Egypte uit de Bijbel', schrijft bioloog Dirk Draulans. www.knack.be/nieuws/wereld/coronaviru...

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -23,16 -0,13% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 +0,02 +0,02% 19 apr
Brent 87,14 +0,15 +0,17% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 64.387,73 +799,96 +1,26% 19 apr
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront