Air France - KLM « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws

2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
voda
0
Emirates vraagt personeel vrij te nemen door afname vliegverkeer

Gepubliceerd op 1 maart 2020 09:15 | Views: 2.136

DUBAI (AFN/RTR) - De luchtvaartonderneming Emirates Group doet veel minder zaken als gevolg van het nieuwe coronavirus. Het bedrijf heeft daarom in een e-mail aan personeelsleden gevraagd vrij te nemen. De Emirates Group is een staatsbedrijf van het emiraat Dubai en is vooral bekend door de luchtvaartmaatschappij Emirates Airlines, die de grootste van het Midden-Oosten is. De Emirates Group is ook een van de grootste werkgevers in de regio. Er werken meer dan 100.000 mensen.

Door de verspreiding van het nieuwe virus zien steeds meer mensen van een vliegreis af. De tot voor kort sterk stijgende vraag naar vliegreizen heeft de sector lange tijd groeicijfers bezorgd die twee keer zo hoog waren als de groei van de wereldeconomie. Maar door het coronavirus zal dit jaar voor het eerst in een decennium sprake zijn van een daling in de vraag naar vliegreizen. Honderdduizenden vluchten zijn geschrapt.
voda
0
American Airlines schort vluchten naar Milaan op

Gepubliceerd op 1 maart 2020 14:43 | Views: 2.617

FORTH WORTH (AFN/RTR) - American Airlines annuleert voorlopig al zijn vluchten tussen de Verenigde Staten en Milaan. Die maatregel volgt op het negatieve reisadvies dat het Amerikaanse ministerie heeft uitgevaardigd voor Noord-Italië.

De in passagiersaantallen grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld vliegt normaal gesproken vanuit Miami en New York op Milaan. Die vluchten zijn tot en met 24 april van de baan.

De Amerikaanse regering gaf zaterdag een negatief reisadvies voor de Italiaanse regio's Lombardije en Veneto. Daar zijn in Italië de meeste coronabesmettingen vastgesteld. Voor de rest van Italië hanteren de VS het op één na zwaarste reisadvies, waarbij reizigers wordt aangeraden hun reis naar het land te heroverwegen.
voda
0
Lufthansa vliegt langer niet naar China

Gepubliceerd op 2 maart 2020 09:45 | Views: 0

Air France-KLM 09:29
6,80 -0,11 (-1,62%)

KEULEN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa vliegt een maand langer niet naar China vanwege het nieuw coronavirus. Alle vluchten naar dat land tot 24 april zijn geschrapt, ook die van dochtermaatschappijen SWISS en Austrian Airlines. Naar Iran vliegen de drie luchtvaartmaatschappijen tot 30 april niet meer.

Lufthansa zet bovendien het mes in het aantal vluchten naar Hongkong, Seoul en diverse plaatsen in Italië. In Zuid-Korea en Italië zijn forse uitbraken van het virus.

Lufthansa kondigde afgelopen week al aan de capaciteit tijdelijk terug te brengen. Ook gaat het concern in de kosten snijden.
voda
0
Ryanair schrapt tot kwart Italiaanse vluchten

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair schrapt van 17 maart tot 8 april tot een kwart van zijn korte afstandsvluchten, waarbij vooral vluchten op Italiaanse bestemmingen worden geannuleerd. Dit maakte de Ierse prijsvechter dinsdagochtend bekend.

De luchtvaartmaatschappij signaleerde een "significante" daling van het aantal boekingen voor deze periode als gevolg van het coronavirus. Daarnaast komen relatief veel passagiers momenteel niet opdagen voor vluchten naar met name Italiaanse bestemmingen, zogeheten no-shows.

Het annuleren van de vluchten heeft vooralsnog geen impact op de outlook van Ryanair voor zijn gebroken boekjaar, dat eind maart 2020 afloopt.

Het is daarnaast volgens de maatschappij nog te vroeg om te speculeren over de gevolgen van de virusuitbraak voor het nieuwe boekjaar.

Het aandeel Ryanair heeft de afgelopen twee weken op de beurs in Londen grofweg een derde van zijn beurswaarde zien verdampen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Etihad stuurt personeel met verlof'

Gepubliceerd op 4 maart 2020 09:43 | Views: 0

Air France-KLM 09:32
6,49 +0,00 (+0,03%)

DUBAI (AFN/RTR) - Luchtvaartonderneming Etihad Airways uit Abu Dhabi vraagt cabinepersoneel om verlof op te nemen. Dat staat in een interne mail die door persbureau Reuters is ingezien. Etihad gaf in de e-mail geen reden voor het voorstel, maar het lijkt evident dat het nieuwe coronavirus de reden is voor het verzoek. Een woordvoerder van Etihad ontkent overigens dat een bericht met een dergelijke strekking is verzonden.

In de e-mail zou cabinepersoneel zijn gevraagd om verlof op te nemen tussen 6 april en 5 mei. Het bedrijf spreekt van een "geweldige kans om wat vrije tijd te nemen of te rusten, te ontspannen met familie en vrienden". Daarbij zou een keuze gemaakt kunnen worden tussen zes, twaalf of achttien dagen vrijaf.

Etihad heeft de meeste van zijn vluchten naar China geannuleerd vanwege het virus. Wereldwijd waarschuwen luchtvaartmaatschappijen voor de impact van de epidemie op vluchtschema's en op de financiële prestaties.
voda
0
United Airlines gaat minder vliegen door coronavirus

(ABM FN-Dow Jones) United Airlines gaat vanaf april het aantal vluchten verlagen als gevolg van de impact van het coronavirus op de reisbranche. Dit meldde de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij woensdagavond.

De capaciteit van binnenlandse vluchten wordt volgende maand met 10 procent verlaagd en die voor internationale vluchten zelfs met 20 procent, aldus United Airlines. Dit duurt vermoedelijk tot ergens in mei.

Ook houdt de luchtvaartmaatschappij enkele grote toestellen aan de grond en kan personeel met onbetaald verlof.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Alle toestellen vliegmaatschappij Flybe definitief aan de grond

De Britse maatschappij Flybe heeft uitsel van betaling aangevraagd. De afname van het aantal geboekte vluchten, mede door Brexit en angst rondom het coronavirus, deden de luchtvaartmaatschappij de das om.

Buitenlandredactie 05-03-20, 05:23

De zo’n 75 toestellen van de noodlijdende onderneming blijven aan de grond. Flybe roept klanten die al voor een vlucht betaald hebben op om niet naar het vliegveld te gaan. Passagiers die woensdagavond (lokale tijd) in Glasgow al in een vliegtuig zaten dat naar Birmingham zou gaan, werden gevraagd om weer uit te stappen.

Flybe, dat al langer in zwaar weer verkeerde, verzorgde tot kort meer dan de helft van de regionale Britse vluchten buiten Londen en was actief op meer dan 80 luchthavens. Meer dan 2000 medewerkers komen mogelijk op straat te staan.

De maatschappij werd vorig jaar nog geholpen door een kapitaalinjectie van onder meer Virgin Atlantic, maar vroeg de Britse overheid in januari van dit jaar alweer om hulp. Dat weigerde de regering.

Virgin zelf kondigde deze week een pakket noodmaatregelen aan om onder meer het stopzetten van vluchten van en naar China op te vangen. Het aantal boekingen is onlangs gehalveerd. Leidinggevenden moeten met minder salaris genoegen nemen en werknemers worden aangespoord om onbetaald verlof op te nemen. EasyJet en Ryanair hebben onder meer honderden vluchten naar Italië geannuleerd.

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben deze week een onderhoud met president Donald Trump om de effect van het coronavirus op de luchtvaart te bespreken. Er wordt in de VS meer binnenlands gevlogen dan naar het buitenland. Meerdere maatschappijen, waaronder Alaska en United Airlines, proberen klanten te verleiden om alsnog te boeken door omboekingskosten de komende maanden kwijt te schelden en de ticketprijzen te verlagen.

www.ad.nl/buitenland/alle-toestellen-...
Erwin L
0
Het lijkt erop dat het Corona-virus gemuteerd is in een nieuwe versie (L-versie). Er zijn sterke aanwijzingen dat de L-versie agressiever is dan de oorspronkelijke S-versie.

Ik ben geen arts/viruloog oid maar kwam dit artiekel tegen:

academic.oup.com/nsr/advance-article/...

Via bovenstaande link is het oorspronkelijke artiekel in PDF verkrijgbaar.

Citaat:
"In summary, our analyses of 103 sequenced SARS-CoV-2 genomes suggest that the L type is more aggressive than the S type and that human interference may have shifted the relative abundance of L and S type soon after the SARS-CoV-2 outbreak".

Mocht het virus inderdaad gemuteerd zijn naar een agressievere vorm, dan is dat heel slecht nieuws voor de sector.

voda
0
Corona kost Europese luchtvaartbedrijven miljarden aan omzet

Gepubliceerd op 5 maart 2020 11:16 | Views: 234

Air France-KLM 11:11
5,84 -0,39 (-6,23%)

SINGAPORE (AFN) - Het nieuwe coronavirus kost Europese luchtvaartbedrijven dit jaar tot bijna 44 miljard dollar aan schade. Dat blijkt uit een nieuwe raming van de internationale brancheorganisatie IATA, die tijdens een bijeenkomst in Singapore bekend werd gemaakt. Wereldwijd wordt de omzetschade geraamd op 63 miljard tot 113 miljard dollar.
Erwin L
1
Onderstaand persbericht werd zojuist door Lufthansa gepubliceerd:

Dear all,

Please find below an ad-hoc-release published at 4:14pm CET today.



Lufthansa Group decides on extensive capacity adjustments

In recent days, the Lufthansa Group has been exposed to drastic declines in bookings and numerous flight cancellations due to the spread of the COVID-19 virus. All traffic areas are now affected.

The Executive Board of Deutsche Lufthansa AG therefore decided today to reduce the flight capacity offered even more than previously planned. Based on further demand development, capacity will be reduced by up to 50% in the coming weeks.

This measure is intended to reduce the financial consequences of the slump in demand. It complements the planned savings measures in personnel, material costs and project budgets as well as other liquidity measures.

Responsible Person: Dennis Weber, Head of Investor Relations
maanlandschap
0
maanlandschap
0
FRANKFURT. "Die AUA-Mutter Lufthansa streicht wegen der mit dem Coronavirus einbrechenden Nachfrage bis Ende März rund 7.100 Flüge, teilte die Airline am Donnerstag mit". En nu komt er positieve koersreactie omdat ze dat nog eens herhalen maar in andere bewoordingen??? nl. 50 % vluchtcapaciteit schrappen? De wereld zit raar in elkaar...
voda
0
Lufthansa halveert vliegcapaciteit om coronavirus

Gepubliceerd op 6 maart 2020 16:55 | Views: 208

Air France-KLM 16:50
5,74 +0,22 (+3,91%)

KEULEN (AFN) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa dringt zijn aanbod van vliegreizen de komende weken met de helft terug. De vraag naar tickets is door het nieuwe coronavirus zo hard gedaald, dat deze ingreep nodig is om de financiële schade te verzachten.

De halvering van de vliegcapaciteit komt bovenop de maatregelen die Lufthansa al eerder had genomen vanwege de wereldwijde virusuitbraak. Zo kondigde het luchtvaartconcern onlangs al een vacaturestop aan. Ook zouden Lufthansa en dochterondernemingen minder vluchten op middellange afstanden uitvoeren. Lufthansa stelt dat het virus zo wijdverspreid is dat alle markten er nu door worden geraakt.
Erwin L
0
quote:

zonnewijzer schreef op 6 maart 2020 16:41:

Was toch al gekend, dat ze 7000 vluchten gingen schrappen. Las ik deze morgen al.
Nee, ik refereer naar een ander persbericht....
Erwin L
0
quote:

zonnewijzer schreef op 6 maart 2020 16:46:

En nu komt er positieve koersreactie omdat ze dat nog eens herhalen maar in andere bewoordingen??? nl. 50 % vluchtcapaciteit schrappen?
Nee, zo zit het niet in elkaar.

Op donderdag 5 maart maakte Lufthansa bekend om in de maand maart 7.100 vluchten te annuleren. Verder werd besloten om de capaciteit met ca. 25% te reduceren.Zie onderstaande citaat:

"Lufthansa: 7,100 European flights cancelled in March

Due to the exceptional circumstances caused by the spread of the coronavirus and the decline in demand, the Lufthansa Group has also decided by reducing capacity by up to 25 per cent. "


Bron:
newsroom.lufthansagroup.com/english/n...

Vervolgens gaat er een etmaal en is het vrijdag 6 maart. Vrijdagmiddag 6 maart komt Lufthansa met een tweede persbericht waarvan de inhoud veel verder gaat dan de berichtgeving op donderdag 5 maart, zie onderstaande citaten:

"Depending on the further development of demand, capacity is to be reduced by up to 50 per cent in the coming weeks. These capacity adjustments apply to all passenger airlines in the Lufthansa Group.

In addition, the extent to which the entire Airbus A380 fleet (14 aircraft) can be temporarily taken out of service in Frankfurt and Munich is currently being examined."


Bron:
newsroom.lufthansagroup.com/english/n...

Het persbericht van vrijdag 6 maart betreft de gehele Lufthansagroep en informeert ons over het feit dat Lufthansa, in tegenstelling tot de 25%-capaciteitsreductie die donderdag 5 maart werd aangekondigd, overweegt veel harder in te grijpen; Nu wordt overwogen om capaciteitsreductie fors te verhogen, tot mogelijk wel 50%, inclusief het aan de grond houden van de gehele A-380-vloot. Een ander verschil met het persbericht van donderdag 5 maart is dat de capaciteitsreductie zich niet beperkt tot de maand maart maar van een meer langdurig karakter is.
Erwin L
0
Ter info:

Uitgelicht: coronavirus besmet luchtvaartaandelen

Luchtvaartmaatschappijen behoorden afgelopen week tot de grootste dalers op de mondiale aandelenmarkten. Air France-KLM was daarop geen uitzondering en zag op weekbasis ruim 17 procent aan beurswaarde verdampen.

Door de uitbraak van het coronavirus is de vraag naar vliegreizen flink teruggelopen en op bepaalde bestemmingen, zoals in China en Noord-Italië wordt minder of zelfs helemaal niet meer gevlogen. En dit kost de maatschappijen geld.

Brancheorganisatie IATA becijferde afgelopen week de kosten van de virusuitbraak op mogelijk 113 miljard euro, fiks meer dan de eerder voorziene 30 miljard euro.

Waar IATA eerst nog rekende op een beperkte uitbraak, namelijk in brandhaard China en enkele omliggende landen, is het virus nu al in meer dan 80 landen aanwezig en loopt het aantal besmettingen hard op, tot inmiddels meer dan 100.000 wereldwijd.

In het gunstigste scenario van IATA komt het omzetverlies uit op 63 miljard dollar, maar het negatieve scenario wijst op een kostenpost van 113 miljard dollar.

Ruim de helft van de 113 miljard aan omzetdaling zal worden geleden in Azië en het Midden-Oosten, voorspelt de brancheorganisatie. In tien Europese landen zou de omzet met een kwart dalen, waaronder ook Nederland. Dit zou 37 miljard dollar kosten. Voor de rest van Europa gaat IATA uit van 9 procent minder omzet of 7 miljard dollar.

Voor Noord-Amerika wordt gerekend met een omzetdaling van 10 procent of 21 miljard dollar. Voor Afrika en Zuid-Amerika wordt geen significante omzetdaling voorzien, omdat hier nog nauwelijks besmettingen zijn vastgesteld.

Volgens topman Alexandre de Juniac van IATA is het voor de sector sowieso crisis, ongeacht of het milde of negatieve scenario werkelijkheid wordt, en moeten alle zeilen worden bijgezet om dit te overleven.

En dat een faillissement van maatschappijen ook echt een bedreiging is, bleek wel uit het feit dat afgelopen week het Britse Flybe de handdoek in de ring gooide.

Volgens De Juniac is er dan ook behoefte aan verruimende maatregelen zoals lagere belastingen, heffingen en kosten van landingsplaatsen. "Regeringen moeten hier nota van nemen."

Analisten van Credit Suisse verwezen deze week naar een rapport van de brancheorganisatie voor zakenreizen GBTA, dat concludeerde dat het coronavirus de zakelijke reisbranche dit jaar 500 miljard euro zou kunnen kosten, of 37 procent van de wereldwijde uitgaven in dit segment.

Luchtvaartmaatschappijen zijn voor hun winst sterk afhankelijk van zakenreizigers, volgens de zakenbank.

Duurdere stoelen, zoals eerste klas, business class en premium economy, die slechts 20 procent van het aantal stoelen op lange-afstandsvluchten innemen, leveren vaak een veelvoud van de prijs van gewone tickets op. Dit betekent dat het wegvallen van het zakelijke reisverkeer extra zwaar zal drukken op de winstgevendheid van de luchtvaartmaatschappijen.

Koers

Een grote impact van de crisis lijkt overigens al verwerkt in de aandelenkoersen van luchtvaartmaatschappijen, die wereldwijd met meer dan 25 procent zijn gedaald. Dat is veel meer dan op een vergelijkbaar punt in de SARS-crisis van 2003, merkte IATA op.

Vrijdag veerden luchtvaartaandelen echter op. Zo won Air France-KLM 3,3 procent.

Dit gebeurde wel terwijl de olieprijzen fors daalden, nadat oliekartel OPEC en partner Rusland het niet eens werden over een verdere inperking van de olieproductie om zo de daling van de olieprijs een halt toe te roepen. Door het coronavirus staat de mondiale economie onder druk en daardoor ook de vraag naar olie.

Samen met arbeid is brandstof de grootste kostenpost voor een luchtvaartmaatschappij.

Het is echter de vraag of de daling van olieprijs voldoende is om de terugloop van passagiers op te kunnen vangen. Daarbij hebben veel luchtvaartmaatschappijen hun brandstofkosten gehedged, waardoor op korte termijn sowieso weinig staartwind te verwachten valt.

Bron:
www.deaandeelhouder.nl/nieuws/2020/03...
voda
0
Lufthansa bekijkt vraag overheidssteun om impact coronavirus

Gepubliceerd op 8 maart 2020 15:05 | Views: 3.109

Air France-KLM 06 mrt
5,71 +0,18 (+3,33%)

LUFTHANSA AG VNA O.N. 06 mrt
11,42 -0,03 (-0,26%)

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa overweegt steun te vragen van de overheid om zo de financiële impact van het nieuwe coronavirus te helpen verzachten. Vrijdag kondigde Lufthansa nog aan zijn vliegaanbod de komende tijd met de helft te verlagen omdat de vraag naar tickets hard is gedaald en het vliegverkeer ernstig is ontregeld door de uitbraak van het virus.

Het bedrijf bekijkt nu of werktijdverkorting kan worden ingevoerd voor personeel om zo ontslagen te voorkomen. De overheid compenseert dan deels het weggevallen loon van werknemers. Lufthansa voerde eerder al een vacaturestop in vanwege de negatieve gevolgen van het coronavirus. Het bedrijf vreest dat het nog maanden kan duren voordat de situatie weer is gestabiliseerd. De Duitse regering is bezig te kijken naar mogelijke steunmaatregelen voor bedrijven die geraakt worden door het virus.

De internationale luchtvaartorganisatie IATA denkt dat de schade voor de wereldwijde luchtvaart door het virus dit jaar kan oplopen tot 113 miljard dollar door de scherp gedaalde verkoop van tickets. Voor Europese maatschappijen verwacht IATA dat de schade door misgelopen omzet kan uitkomen op 44 miljard dollar.
Erwin L
0
Lufthansa heeft blijkbaar inmiddels besloten om de gehele A380-vloot tijdelijk, minimaal twee maanden, aan de grond te houden. Ik heb nog geen persbericht van Lufthansa zelf ontvangen, maar ga ervan uit dat onderstaande berichten op waarheid berusten:

thepointsguy.com/news/lufthansa-groun...

www.aerotelegraph.com/en/lufthansa-gr...

GRRRRR
1
Geloof mij, over 6 weken wederom richting de 6,50 a 7,00 euries. Einde virus en aanvang van de vakanties. Nu kopen en je bent spekkoper. Heb zelf 22500 stuks in mijn bezit met een gemiddelde waarde van 5,325 euro. Deze houd ik zeker vast tot einde v/h jaar. Sterkte allemaal.
voda
0
British Airways annuleert alle vluchten naar Italië

Gepubliceerd op 10 maart 2020 11:44 | Views: 484

Air France-KLM 12:13
5,46 +0,28 (+5,37%)

LONDEN (AFN/RTR) - Luchtvaartmaatschappij British Airways heeft al zijn vluchten van en naar Italië geannuleerd. De regering van dat land breidde de maatregelen tegen het nieuwe coronavirus deze week fors uit, waardoor het openbaar leven voor een groot deel op slot gaat.

British Airways, een van de luchtvaartmaatschappijen van IAG, reageert met de annuleringen op het reisadvies van de Britse overheid. Die adviseerde Britten alleen naar Italië te reizen als dat strikt noodzakelijk is.
2.433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 118 119 120 121 122 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 9,934
Verschil -0,151 (-1,50%)
Hoog 10,145
Laag 9,934
Volume 1.126.343
Volume gemiddeld 1.823.442
Volume gisteren 1.548.543

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront