ASR Nederland « Terug naar discussie overzicht

ASR Nederland - 2020

512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
domin8tor
0
Pff dit is wel een erg harde afstraffing. Met 1,90€ dividend is het huidige dividend rendement 6,7%. Lijkt erop dat de markt denkt dat dit volgend jaar verlaagd gaat worden bij zulke koersen. Heeft ASR dan zoveel significante last van lagere rente en dalende aandelen? Hun combined cost ratio is de beste van de NL verzekeraars... Lijkt me toch dat ASR hun dividend moet kunnen handhaven...

Zit er helaas al vol in vanaf 33-35€. Heb puts geschreven op €30 jun'20, €28 en €26 sep'20 maar ook die staan negatief. Overigens met gemiddeld ~1,5€ premie dus afnemen is tegen lagere koersen. Maar dan nog, 1,2€ dividend gaat er nog vanaf, dus de 30€ en 28€ lijken kanshebbers om af te nemen...
beurs_noob
0
quote:

beurs_noob schreef op 3 maart 2020 10:13:

Ook maar (weer) eens voor de LT ingestapt. Door afgelopen sentiment op de beurs voor een leuke prijs kunnen oppikken. Mooie cijfers laten zien en dividend over enkele maanden. Benieuwd waar we eind 2020 op staan. :-)
Was na een paar dagen uitgestapt gezien de onzekerheid. Achteraf gezien een geluk maar rond de 20 wordt het weer interessant. Of dalen ze nog meer?
domin8tor
0
Iemand enig idee hoe houdbaar het dividend van 1,90 is? Bij solvency ratio van <140 schrappen ze? Volgens mij is het wel de meest gezonde verzekeraar, maar deze afstraffing is erg fors, en de markt prijst of afschaffing en op z'n minst verlaging van dividend in.
robutrecht
1
er is niets veranderd binnen asr. Ik zie geen enkel problemen.
ziektekosten worden sowieso zoals elk jaar vereffend over alle ziektekostenverzekeraars.
Misschien iets meer uitkeringen op annuleringsverzekeringen. Maar weer minder op de echte kosten van de reisverzekering omdat er minder mensen dus reizen.
Tevens veel minder schade op de autoverzekeringen dus casco en personenschade. Dat is een hele grote kostenpost bij autoverzekeringen. Er rijden immers veel minder autos de komende weken en mensen blijven thuis. Tevens verwacht ik veel minder schade op inbraak en brandschades omdat er nu veel meer mensen gewoon thuis zijn.
tevens zijn ze een duurzame belegger en zitten ze erg weinig in shell en dergelijke. Kortom ik denk dat asr zelfs gaat profiteren van het virus.
Tevens voor het eigen aandeelinkoopprogramma is het gunstiger omdat de aandelen nu erg laag staan. Gaan ze ook dikke winst op maken.
Kortom: blind kopen nu.

domin8tor
0
Precies, ben ik ook van mening. Vanochtend nog de 18€ strike sep'20 PUT geschreven voor €2,- premie. Dan moet je effectief afnemen tegen €16,- mocht het zo zijn. Zo niet, dan is er mooi premie gevangen.

De vraag is wel hoe houdbaar het dividend is, maar de onderliggende operationele business is bij ASR het sterkst van alle verzekeraars. Ten tweede is hun voordeel dat ze al 100% duurzaam (willen) beleggen. Olie gaat gewoon neer, lange termijn trend, die actie van Saudi Arabië is pure wanhoop en gevoel van machteloosheid.
voda
0
ASR: effect coronavirus op resultaten nog ongewis

Gepubliceerd op 25 maart 2020 18:24 | Views: 0

ASR Nederland 17:38
22,43 +1,51 (+7,22%)

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR kan nog niet zeggen wat de impact van de coronacrisis zal zijn op de financiële resultaten dit jaar. De onderneming meldt bij de publicatie van het jaarverslag dat het nu nog te vroeg is om een realistische en betrouwbare inschatting te maken. Het effect op de financiële resultaten hangt volgens ASR ook af van de omvang en duur van de crisis en de impact op de wereldeconomie en financiële markten.

ASR benadrukt dat het bedrijf er financieel goed voorstaat. Het bedrijf was naar eigen zeggen goed in staat om de "buitengewone ontwikkelingen" op de financiële markten op te vangen. De kapitaalbuffer (Solvency II-ratio) stond op 19 maart op 235 procent. Bij de schatting wordt echter geen rekening gehouden met mogelijke extra claims en andere zaken die uit de coronacrisis voort kunnen vloeien.

ASR wijst er ook op dat de stevige schommelingen op de financiële markten ervoor zorgen dat de kapitaalbuffer per dag aanzienlijk kan verschillen. Topman Jos Baeten benadrukte andermaal dat ASR terugkijkend op 2019 een goed jaar achter de rug heeft.
domin8tor
0
Pardon, SOlvency 2 kwam uit op 235% op 19 maart!!
Dat is gewoon een verbetering t.o.v. eind 2019, toen stonden we op 194%. www.iex.nl/Nieuws/ANP-190220-086/ASR-...

Kan dat liggen aan de gestegen rente die op 19 maart voor het eerst weer op 10 jaars leningen positief was? Iemand andere verklaringen? Dan zullen ze ook short olie gezeten hebben zeker xD.

Dat is toch enorm gunstig en het dividend nog lang niet in gevaar??
voda
0
*KBC Securities verhoogt advies ASR van Reduceren naar Houden
09:33
*KBC Securities verlaagt koersdoel ASR van 35,50 naar 32,00 euro

Bron Binck
Sjoerdaktetas
0
AMSTERDAM (AFN) - De update die ASR heeft gegeven over de solvabiliteit is een positieve verrassing. Dat schrijft analist Jason Kalamboussis van KBC Securities in een commentaar. Hij ziet reden het beleggingsadvies voor de verzekeraar te verhogen van reduce naar hold. Het nieuwe koersdoel is 32 euro.

Topman Jos Baeten vaart volgens KBC een stabiele koers met ASR, en dat is nuttig onder de huidige, lastige marktomstandigheden. Datzelfde geldt voor de sterke kapitaalbuffer van 235 procent waarover de verzekeraar beschikt.

KBC merkt wel op dat de mogelijkheden voor ASR voor fusies en overnames momenteel beperkt zijn. Nu het bedrijf naast branchegenoot Vivat heeft gegrepen, resteren alleen kleinere prooien. De kans dat ASR zelf doelwit wordt van bijvoorbeeld NN Group of Aegon, is volgens het effectenhuis erg klein onder de huidige marktomstandigheden.

Positief nieuws

Ook ING noemt de update van ASR over de solvabiliteit positief nieuws. Hoewel de firma nog geen uitspraken deed over de mogelijke impact van de coronacrisis op de financiële resultaten, denkt analist Albert Ploegh dat die "beheersbaar" zal zijn. Hij handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 44 euro.

Het aandeel ASR stond donderdagochtend na zo'n twee uur handel op het Damrak 0,3 procent hoger op 22,50 euro. Daarmee was het een van de spaarzame stijgers in de 2 procent lagere AEX
domin8tor
0
Dit is toch uitermate bullish? >180% solvency doen ze share buyback van wat ik begreep. De markt lijkt echter het nieuws niet op deze manier te interpreteren gezien lauwe koersreactie.

In hun update zeiden ze niks over het dividend of de lopende share buyback. Voor zover ik nu dus weet lopen die gewoon door. Erg positief wat mij betreft. Wellicht nu wat december puts schrijven.
voda
0
ASR wil klanten tegemoetkomen in coronacrisis

Gepubliceerd op 26 maart 2020 17:34 | Views: 273

ASR Nederland 17:22
22,73 +0,30 (+1,34%)

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR wil klanten die in de problemen komen door de coronacrisis in bepaalde gevallen te hulp schieten. Het bedrijf zal dan met de klant kijken naar oplossingen als het tijdelijk stopzetten van de betaling voor de hypotheek of verzekeringspremie.

Eerder beloofde de banken- en verzekeringsbranche al coulance als klanten door de coronamaatregelen in de problemen komen. ABN AMRO liet ook weten coulance te betrachten richting klanten met een hypotheek. ING zegt al langer maatwerk te bieden als klanten om wat voor reden dan ook in de problemen komen.

ASR maakte verder bekend het thuiswerken in principe te verlengen tot 1 juni. Als de overheid eerder bepaalt dat de maatregelen eerder kunnen worden opgeheven en de verzekeraar dat zelf ook verantwoord vindt, gaan de kantoren eventueel eerder weer open.
Erieperie
0
Genoeg in kas en toch een advies gekregen om geen divi te betalen... >:-(
Benieuwd wat er nu gaat gebeuren.
Dividend Collector
0
Ja ik wilde mijn positie nog gaan uitbreiden maar wacht nu nog maar even af. Ben benieuwd of schrappen of uitstellen de koers nog verder gaat drukken.
tmaster
0
Klaas6543
0
quote:

Dividend Collector schreef op 3 april 2020 08:01:

Ja ik wilde mijn positie nog gaan uitbreiden maar wacht nu nog maar even af. Ben benieuwd of schrappen of uitstellen de koers nog verder gaat drukken.
Is toch ook voornamelijk voor de buhne, nu niks uitkeren, mocht het mis gaan krijg je geen gezeik. Na 1 oktober maak je het wel weer goed.
realist
0
quote:

tmaster schreef op 3 april 2020 09:20:

tuurlijk net nadat ik gisteren een positie in ASR heb genomen. Wat een timing weer.
Je was niet de enige, maar ik heb nog wel vertrouwen dat we op redelijke koers zijn ingestapt, zeker LT gezien. ASR financieel gezond met sterke solvabiliteit.
512 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... 22 23 24 25 26 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 44,590
Verschil -0,580 (-1,28%)
Hoog 44,840
Laag 44,320
Volume 355.868
Volume gemiddeld 459.591
Volume gisteren 286.876

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront