Novacyt « Terug naar discussie overzicht

Novacyt de volgende biotech raket!

70.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 3514 3515 3516 3517 3518 » | Laatste
voda
0
Landelijke bloedtest om te zien of in Nederland immuniteit tegen corona ontstaat

BLOEDTEST
Met een nieuwe bloedtest gaan onderzoekers van de Nederlandse bloedbanken een landelijk bevolkingsonderzoek doen naar het nieuwe coronavirus. Doel is om te achterhalen hoe breed het virus is verspreid en hoe snel de samenleving immuniteit tegen de ziekte opbouwt.

Niels Klaassen en Marcia Nieuwenhuis 19-03-20, 03:00 Laatste update: 04:15

De test wordt uitgevoerd op bloed van tienduizenden bloed- en plasmadonoren van bloedbank Sanquin. Onderzocht wordt of die donoren antistoffen hebben aangemaakt tegen het coronavirus. De coronabloedtesten moeten duidelijk maken of er in Nederland al een grote groep bestand is tegen dit virus.

Lees ook
Aantal overledenen aan corona sinds zondag verdrievoudigd: dodental naar 58

Goede vertegenwoordiging
Hoogleraar en arts-microbioloog Hans Zaaijer van Sanquin: ,,Er komen dagelijks ongeveer tweeduizend bloeddonoren bij de bloedbank, dat is een goede vertegenwoordiging van de mensen van 18 tot 79 door het hele land. We gaan de eerste monsters deze week meten en als alles goed gaat meten we twee weken van nu de hele bulk. We beginnen met 10.000 mensen, dat zijn alle mensen die in Nederland in één week bloed doneren.’’

Het plan is om die bloedtest om de zoveel weken te herhalen. Daarmee ontstaat een goed beeld van de groeiende groepsimmuniteit tegen corona in Nederland. In Nederland zijn 331.000 bloeddonoren, zo’n 10.000 donoren geven wekelijks bloed. Zaaijer: ,,Ongeveer 99 procent heeft toestemming gegeven op onderzoek naar zijn of haar bloed en verder kan het volledig geanonimiseerd worden.’’

De bloedbanken mikken vooral op plasmadonoren, omdat die groep vaker komt doneren. Die mogen elke twee weken plasma geven, maar doen dat gemiddeld zo’n vijf keer per jaar. Doordat die donoren regelmatig terugkomen, moeten herhaaldelijke bloedtesten uit gaan wijzen hoeveel mensen in Nederland immuun zijn voor corona. Hoe groter het percentage van patiënten dat van corona is genezen, hoe groter de kans dat de samenleving sneller groepsimmuniteit opbouwt.

Wanneer is Nederland opgewassen tegen corona?

Wie het coronavirus heeft gehad, is daarna veelal immuun. Als er daar maar genoeg mensen van zijn, is er sprake van groepsimmuniteit. Er wordt dan als het ware een muur gebouwd rond de kwetsbare mensen die nog wel vatbaar zijn, het virus krijgt dan nog amper kans om over te springen van mens tot mens. Met vaccinaties creëer je ook deze kudde-immuniteit, maar bij het coronavirus ontbreekt een vaccin vooralsnog. Daarom, nu het virus toch niet meer klein te houden is, kiest Nederland niet voor een totale afgrendeling van het sociale verkeer. RIVM-directeur Jaap van Dissel. ,,Je moet het virus bij de groep die het aankan in feite rond laten gaan, waarbij je de kwetsbare ouderen daarvan afschermt. Dan heb je uiteindelijk - na een zekere tijd - dat de bevolking als geheel beschermd is tegen de herintroductie van het virus.” De expert schat dat er groepsimmuniteit ontstaat die beschermend werkt ‘als 50 tot 60 procent van de bevolking aan het virus is blootgesteld en weer genezen is’.

Viroloog Marion Koopmans van het Rotterdamse Erasmus MC, die ook de World Health Organisation (WHO) adviseert over de aanpak van het coronavirus, meldt dat zij in de regio Rotterdam ook gaat starten met vergelijkbare bloedtesten. ,,Alles ligt klaar en we zijn gestart met testen om de beginstand te bepalen. Wij nemen alle leeftijdsgroepen mee, óók kinderen.’’

De bekende viroloog geeft aan toestemming te hebben gekregen om bloed van mensen uit verschillende leeftijdsgroepen te testen. ,,Dat gaan we komende weken en maanden doen om vast te stellen hoe snel we immuniteit zien ontstaan.”

Griepachtige klachten
Een deel van de Nederlanders kampt momenteel met griepachtige klachten (hoesten, keelpijn, koorts) en vragen zich af of ze corona hebben. Of mensen die zelf graag willen weten of ze corona onder de leden hebben, zich ook kunnen aanmelden voor een test? ,,Nee, dat is nog niet aan de orde’’, zo verklaart Koopmans weten.

Een van de groepen bij wie de nulmeting voor corona zou kunnen worden uitgevoerd zijn bloeddonoren, die toestemming hebben gegeven om hun bloed te gebruiken voor onderzoek. © REUTERS

Sanquin laat weten dat de bloedtest erop gericht is om te bepalen in hoeverre er in Nederland groepsimmuniteit tegen corona is ontstaan. En dat het niet is om individuele donoren uitsluitsel te geven over of ze wel of geen corona hebben gehad.

Collega-viroloog Bart Haagmans van het Erasmus MC bevestigt dat er testen zijn gemaakt om antistoffen te meten. ,,Die zijn beschikbaar, getest en gevalideerd.’’ Dit was voor de virologen een spannend proces. ,,Want het is belangrijk om te zien of die test antistoffen kunnen aantonen die specifiek DIT virus kunnen herkennen’’, benadrukt hij. ,,Je moet geen vals positieven hebben, maar dat was niet het geval.’’

‘Cruciaal’
Viroloog Ab Osterhaus benadrukt hoe belangrijk zo'n algemeen bevolkingsonderzoek is: ,,Dat is cruciaal. Je moet weten hoe zo'n virus in de bevolking verspreid is, wat is de infectiegraad?” Omdat lang niet alle patiënten met coronaverschijnselen nog getest worden, zijn de RIVM-cijfers geen effectieve graadmeter om te kijken hoezeer het coronavirus zich verspreid heeft.

Collega-viroloog Janke Schinkel van het Amsterdam UMC is ook voorstander van een groot onderzoek: ,,Dat geeft een goede dwarsdoorsnede, hoeveel mensen zijn nu daadwerkelijk besmet?” Deze steekproef geeft dan een beter beeld van de werkelijke verspreiding van het gevreesde virus, hetgeen de statistieken rond sterfte en IC-opnames ook in een ander perspectief kunnen plaatsen.

Ziekenhuismedewerkers
In de Brabantse ziekenhuizen werd begin maart onder 1097 medewerkers al een steekproef gehouden. In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg blijkt dat 28 medewerkers het coronavirus hebben opgelopen. Uit testen van het Amphia Ziekenhuis in Breda is gebleken dat tien medewerkers besmet zijn met het coronavirus. Bijna 4 procent van de geteste medewerkers bleek inderdaad het coronavirus onder de leden te hebben. Daarbij werden alleen mensen getest die al (milde) klachten hadden, dus daaruit konden nog geen conclusies getrokken worden over de mate van verspreiding over de gehele Nederlandse bevolking. Ook loopt er nog onderzoek naar de infectiegraad onder kinderen in Noord-Brabant.

www.ad.nl/dossier-coronavirus/landeli...
DeZwarteRidder
0
Voor het eerst geen nieuwe besmettingen in Hubei
Updated 49 min geleden
50 min geleden in BUITENLAND

PEKING - Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus zijn er geen nieuwe besmettingsgevallen geregistreerd in de Chinese provincie Hubei. Dat heeft de nationale gezondheidscommissie donderdag bekendgemaakt. In de miljoenenstad Wuhan in deze provincie stak in december het longvirus, dat zich inmiddels wereldwijd heeft verspreid, voor het eerst de kop op.

Het aantal besmettingen in China nam wel toe, met 34. Maar volgens de Chinese autoriteiten gaat het uitsluitend om mensen die buiten het land geïnfecteerd zijn met het virus. Dat is de grootste toename sinds de registratie van deze gevallen. In totaal 189 mensen hebben het longvirus buiten China opgelopen en zijn geïnfecteerd naar het land teruggekeerd.

De afgelopen 24 uur zijn acht mensen gestorven aan de gevolgen van het virus, allen in Hubei. Daarmee komt het aantal doden in China uit op 3245. Meer dan 81.000 mensen zijn in het land besmet geraakt, maar slechts 7263 zijn nog ziek.
[verwijderd]
1
Ik begin mijn geloof in dit aandeel wel een beetje te verliezen.
Na een mooie winst, sta ik met latere aankopen onder water, en overweeg de heleboel te verkopen, nu het per saldo nog positief is.
De VS lijkt geen enkele aanstalten te maken om deze test te gaan gebruiken.
En hoe langer nieuws uitblijft, hoe verder we zakken...

Iemand een andere kijk hierop? Op welke positieve impulsen kunnen we eventueel nog rekenen?

Forecast2006
0
Sterke verkoopcijfer en een goed vooruitzicht voor 2020 bij de presentatie van de jaarcijfers 2019 op 30 April 2020.

Houd ze vooropig vast en laat je niet wegpesten door Hedge Fondsen.

Kind regards,

Forecast.
[verwijderd]
0
Public Health England has not revealed which tests it is using to swab thousands of patients for the killer coronavirus.

But in a blog on its website, it suggests it just uses one – which takes a sample from a suspected patient's nose and throat.

It says PHE's diagnostic test was rolled out to 12 laboratories across the UK, who all increased their working output to analyse samples for 12 hours every day of the week. But patients are left in limbo for between 24 and 72 hours waiting for their test results to come back.

But health officials revealed last week that NHS hospital laboratories would soon start testing people to ease the strain on PHE, allowing them to conduct tests on-site without having to send samples away.

The Government yesterday ordered thousands of testing kits from the French-based firm Novacyt, in a deal worth £3.7million.

But it is understood they are for hospital use only – even though NHS staff across the UK have already warned that facilities are swamped.

The company was an early mover in developing a test and is now supplying more than 60 countries. MailOnline has asked PHE to clarify which tests it uses.

Last week US health bosses granted the emergency use of two tests in a desperate attempt to keep track of America's escalating crisis.

One of the diagnostic tools was made by Massachusetts-based firm Thermo Fisher Scientific. It can give results in four hours.

Two men wearing suits were pictured carrying a box from ThermoFisher outside Downing Street yesterday.

It is understood they were going in to demonstrate the kit at a meeting
[verwijderd]
0
Die sterke jaarcijfers komen er zeker, en het vooruitzicht is mooi. Maar tegen 30 april staan we op de helft van de huidige waarde, als er geen spectaculair nieuws komt.
De mooie vooruitzichten zitten al in de waarde verweven, want iedereen weet al dat het er goed uit ziet. En mooie jaarcijfers leveren geen stijgingen van 30% of meer op.
Kortom; m.i. is het nu wachten op enorme verkoopcontracten, en anders blijven we langzaam zakken. Ik hoop dat ik het verkeerd zie....
Forecast2006
0
In een maand de omzet van normaal 8 maanden exclusief de normale omzet van de andere producten.

Verdubbeling van de productie vanwege de grote vraag.

We gaan mooie cijfers zien.

Kind regards,

Forecast
[verwijderd]
0
Zeker weten! Maar dat is allemaal al bekend, en gaat dus niet voor een klapper zorgen qua koers verwacht ik.
Vaak wel
0
quote:

Stefanatiek schreef op 19 maart 2020 10:52:

Zeker weten! Maar dat is allemaal al bekend, en gaat dus niet voor een klapper zorgen qua koers verwacht ik.
Niet als het virus over de piek heen is nee. Dan zit er al veel in de koers.

Maar nu begint de wereld eindelijk in te zien, zelfs Rutte!, dat we dit virus nog maanden houden. Veel Virologen denken aan een jaar of jaren. Dit laatste is minder gek dan het lijkt. Het zit straks in alle landen. Genoeg plekken om te overleven.

Kijk naar de pest. Elk jaar met het regenseizoen duikt het weer op op Madagaskar.
EIF
0
Ja, het gaat als een malle. Dat china (zegt) nauwelijks nieuwe besmettingen krijgt (al trek ik dat in twijfel, hoe zo dan opeens gestopt?), gaat de rest van de wereld enorm hard.

Kijk maar eens op deze wereldkaart: localfocus2.appspot.com/5e591af43f4a2
wuiten001
0
quote:

Forecast2006 schreef op 19 maart 2020 10:48:

In een maand de omzet van normaal 8 maanden exclusief de normale omzet van de andere producten.

Verdubbeling van de productie vanwege de grote vraag.

We gaan mooie cijfers zien.

Kind regards,

Forecast
De koers is al exponentieel gestegen en staat nu nog veel te hoog voor de effectieve waarde van dit bedrijf.
Forecast2006
2
Wuiten001,

Ben het niet met je eens.
In 1 maand de omzet van 8 maanden binnen gehaald.
Nu verdubbeling van de productie, met na weer een volgende maand de omzet van 16 maanden binnen. naast de normale omzet.

We gaan knallen dat is zeker.

Komt daar eindelijk de goedkeur van de FDA bij, dan is het hek van de dam.

Kind regards,

Forecast
[verwijderd]
2
quote:

Forecast2006 schreef op 19 maart 2020 14:10:

Wuiten001,

...
In 1 maand de omzet van 8 maanden binnen gehaald.
...

AB'je van me!

dat was dan de laatste post van novacyt, moet je eens kijken naar de post 2 dagen eerder en het verschil eens bekijken hoe hard het loopt... ondertussen zijn we weer even verder en is ( spijtig genoeg ) de situatie alleen maar erger geworden.
Bestellingen gaan nog stijgen, dat lijkt mij onomkeerbaar... en zelfs al hebben ze morgen al een remedie, er zal nog moeten getest worden voor een zeer lange periode!

proficiat aan mijn boezemvriend hier btw. vandaag over het sterftecijfer in de Chinese provincie Hubei, nu nog de rest van de wereld!

Het mag van mijn part heel snel gaan stoppen, de koers van Novacyt is me minder belangrijk... Wat zijn we met geld als we niet meer kunnen genieten ervan.
wuiten001
0
Met alle respect: de maandelijkse opbrengst was zeer laag, bekijk de cijfers maar, 8x deze omzet is nog altijd niks. 4.3 miljoen is "peanuts" met de schulden die ze hebben. In De VS hebben ze ondertussen hun eigen problemen en zullen ze ook hun eigen oplossingen (lees bedrijven) gebruiken dus FDA goedkeuring gaat geen rol meer spelen. Hier in Belgie bijna volledige lockdown en de mensen worden zelfs niet eens meer getest. Novacyt had een maand geleden een gigantische voorsprong op de concurrenten maar is die volledig kwijt en loopt nu zelfs achter de feiten aan.
[verwijderd]
0
quote:

wuiten001 schreef op 19 maart 2020 16:19:

Met alle respect: de maandelijkse opbrengst was zeer laag, bekijk de cijfers maar, 8x deze omzet is nog altijd niks. 4.3 miljoen is "peanuts" met de schulden die ze hebben. In De VS hebben ze ondertussen hun eigen problemen en zullen ze ook hun eigen oplossingen (lees bedrijven) gebruiken dus FDA goedkeuring gaat geen rol meer spelen. Hier in Belgie bijna volledige lockdown en de mensen worden zelfs niet eens meer getest. Novacyt had een maand geleden een gigantische voorsprong op de concurrenten maar is die volledig kwijt en loopt nu zelfs achter de feiten aan.
wat maakt dat jij er niet in geloofd... ook goed! Succes.
70.356 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 3514 3515 3516 3517 3518 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,830
Verschil +0,080 (+10,67%)
Hoog 0,867
Laag 0,735
Volume 1.517.074
Volume gemiddeld 147.538
Volume gisteren 1.093.529

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront