Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
Wall Street laat winstreeks los

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag lager gesloten. De S&P 500 verloor 3,4 procent op een slot van 2.541 punten. De Dow Jones index eindigde 4,1 procent lager op 21.637 punten en de Nasdaq verloor 3,8 procent op 7.502 punten.

De opwaartse trend van de drie voorgaande handelsdagen sloeg om vanwege de toenemende zorgen onder beleggers over het stijgende aantal coronabesmettingen in de Verenigde Staten. Het aantal gevallen in de VS is inmiddels het aantal Chinese besmettingen gepasseerd. Ruim 97.000 personen in Amerika zijn met het coronavirus besmet.

De Dow steeg de afgelopen drie handelsdagen juist nog ruim 20 procent, waarmee de index donderdag weer in een bullmarkt terecht kwam, aangejaagd door de goedkeuring in de Amerikaanse Senaat van een stimuleringspakket ter omvang van 2 biljoen dollar. Vrijdag ging het Huis van Afgevaardigden akkoord.

Volgens marktvolgers heeft het echter weinig zin om na het recente bloedbad op de beurzen nu te spreken van een bullmarkt, aangezien het coronavirus de Amerikaanse economie de komende weken en maanden dreigt te verwoesten.

"De onderliggende vraag is: hoe krijgen we het virus onder controle?", aldus Neil Hennessy, chief investment officer bij Hennessy Funds. Wanneer dit lukt, of het ergste achter de rug is, dan zal de markt pas weer echt opveren, denkt de marktvorser.

Ook senior investment manager James Athey van Aberdeen Standard Investments wacht op de piek. Pas daarna worden lockdowns weer langzaamaan opgeheven, verwacht hij.

Op macro-economisch vlak werd vrijdag bekend dat het inkomen van de gemiddelde Amerikaan in februari met 0,6 procent is gestegen, wat meer was dan de verwachte stijging van 0,4 procent. De bestedingen namen toe met 0,2 procent, gelijk aan de verwachtingen.

Verder daalde het consumentenvertrouwen zoals de Universiteit van Michigan dat meet, van 101,0 in februari naar 89,1 in maart. Dat was het laagste niveau in zo'n vier jaar.

De euro/dollar noteerde op 1,1122. De olieprijs daalde vrijdag bijna 5 procent.

Bedrijfsnieuws

ViacomCBS eindigde vrijdag 9,7 procent lager, nadat het mediaconcern de outlook voor 2020 schrapte. ViacomCBS zei dat door de corona-uitbraak film- en televisieopnames stilliggen en daardoor ook de releases van nieuwe flims en series moeten worden uitgesteld. Dit zal een flinke impact hebben op de resultaten, waarschuwde het mediabedrijf.

De Amerikaanse marihuanaproducent Green Thumb rapporteerde donderdag laat over het afgelopen kwartaal een verlies van 13 miljoen dollar, ofwel 0,60 dollar per aandeel, tegenover een verlies van 3,1 miljoen dollar, ofwel 0,02 dollar per aandeel, een jaar eerder. De omzet steeg van 20,8 miljoen dollar tot 75,8 miljoen dollar. Het aandeel daalde 4,2 procent.

Kledingretailer Gap schort het dividend op en schrapt de outlook vanwege de coronacrisis. Het aandeel verloor 7,8 procent aan waarde.

Restaurantketen Cheesecake Factory ontslaat 41.000 werknemers vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Het aandeel verloor liefst 17,7 procent.

Google trekt 800 miljoen dollar uit om het coronavirus te bestrijden en ter ondersteuning van bedrijven, werd vrijdag bekend. Van dat bedrag gaat 250 miljoen dollar naar advertenties voor de Wereldgezondheidsorganisatie. Google-moeder Alphabet sloot 4,5 procent in de min.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Trump laat GM beademingsapparatuur maken

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump draagt General Motors op om beademingsapparatuur te maken voor ziekenhuizen die patiënten met het coronavirus behandelen. Dit werd vrijdag bekend.

Trump doet dit middels de zogeheten Defense Production Act waardoor GM voorrang moet geven aan dit productieverzoek. Volgens Trump werden er al constructieve gesprekken gevoerd met GM maar is er geen tijd te verliezen met lange onderhandelingsprocessen gezien de ernst van de COVID-19 uitbraak in de VS.

Met de wet kan de Trump-regering in Amerika geproduceerde medische apparatuur vorderen. Eerder gaf Philips al aan hiervoor te vrezen. Het bedrijf voert de productie van beademingsapparatuur de komende maanden flink op.

In zijn dagelijkse COVID-briefing in het Witte Huis zei Trump vrijdag dat er ook met andere bedrijven wordt gesproken over de productie van beademingsapparatuur, waaronder Philips en General Electric.

De president verwacht dat er in de komende 100 dagen 100.000 beademingsapparaten worden geproduceerd of geleverd voor ziekenhuizen in het land.

Update: om aanvullende informatie toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump ondertekent noodpakket van 2 biljoen dollar

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft vrijdagavond zijn handtekening gezet onder een noodpakket ter waarde van 2 biljoen dollar om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Trump deed dit nadat het pakket eerst al door de Senaat en vervolgens door het Huis van Afgevaardigden werd goedgekeurd.

Volgens de laatste cijfers zijn er inmiddels circa 600.000 corona-besmettingen wereldwijd, waarvan meer dan 100.000 in de VS.

Dankzij de nieuwe wet zullen veel Amerikanen onder meer een cheque ontvangen ter waarde van 1.200 dollar. Ook is er hulp voor kleinere ondernemingen in de vorm van gunstige leningen.

Hoge nood

Vrijdagavond heeft Trump, met behulp van de Defense Production Act, General Motors opgedragen om beademingsapparatuur te gaan produceren.

Volgens Trump werden er al constructieve gesprekken gevoerd met GM, maar is er geen tijd te verliezen met lange onderhandelingsprocessen gezien de ernst van de corona-uitbraak in de VS.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Trump verlengt coronamaatregelen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse president Donald Trump heeft vannacht tijdens een persconferentie bekendgemaakt dat de coronamaatregelen worden verlengd tot en met 30 april.

Onder meer richtlijnen voor het houden van sociale afstand en handen wassen blijven daardoor intact tot en met eind volgende maand.

Eerder gaf Trump aan te verwachten dat de maatregelen al rond Pasen opgeheven konden worden. De president zei nu te verwachten dat de het virus in Amerika over 2 weken zijn hoogtepunt zal bereiken.

Amerika kampt momenteel met de meeste besmettingen wereldwijd. Zondag werden ongeveer 140.000 geïnfecteerden met het coronavirus bevestigd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het groen.

De futures op de S&P 500 bleken vanochtend te twijfelen tussen groen en rood, wat zou kunnen betekenen dat een volatiele Amerikaanse handelsdag op komst is.

Het sentiment wordt nog altijd bepaald door het coronavirus en de gevreesde economische impact.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 143.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

De Amerikaanse overheidsmaatregelen werden dan ook tot 30 april verlengd, terwijl terwijl de Amerikaanse president Donald Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

De Amerikaanse macro-agenda is karig gevuld vandaag, met vanmiddag alleen de aanstaande woningverkopen op de rol.

Olie ging maandag alweer fors omlaag. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 5,6 procent tot 20,31 dollar, terwijl een juni-future Brent 5,8 procent goedkoper werd op 26,32 dollar. Begin dit jaar werd nog 64 dollar voor een vat WTI betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1069. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gilead zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn.

Peg Broadbent, de 56 jaar oude financieel directeur van Jefferies, is gestorven aan het coronavirus, zei de zakenbank zondag. Teri Gendron werd als tijdelijke vervanger benoemd.

Slotstanden

De S&P 500 verloor vrijdag 3,4 procent op een slot van 2.541 punten. De Dow Jones index eindigde 4,1 procent lager op 21.637 punten en de Nasdaq verloor 3,8 procent op 7.502 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groene opening Wall Street in de maak

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,0 procent in het groen.

De futures op de S&P 500 bleken vanochtend te twijfelen tussen groen en rood, wat zou kunnen betekenen dat een volatiele Amerikaanse handelsdag op komst is.

Het sentiment wordt nog altijd bepaald door het coronavirus en de gevreesde economische impact.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets zijn de markten in een nieuwe reactiefase over het coronavirus gegaan.

Nadat regeringen en centrale banken in maart buitengewone maatregelen hebben genomen om de economische impact zo goed als mogelijk in te perken, proberen beleggers volgens de strateeg nu de economische impact van de verergering van de pandemie en de effectiviteit van deze stimuleringspakketten te beoordelen.

“In april beginnen we een beetje meer te begrijpen over het groei-effect en zoeken we hopelijk naar enkele tekenen van afvlakking van de infectie- en mortaliteitscurve”, meent McCormick.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 143.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

De Amerikaanse overheidsmaatregelen werden dan ook tot 30 april verlengd, terwijl de Amerikaanse president Donald Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

De Amerikaanse macro-agenda is karig gevuld vandaag, met vanmiddag alleen de aanstaande woningverkopen op de rol, maar later deze week volgen een reeks cijfers, zoals de Amerikaanse jobrapport op vrijdag, die de economische impact van het coronavirus verder in beeld zou moeten kunnen stellen.

“Er is nog steeds veel slecht nieuws te komen op het macrofront”, benadrukte Nicholas Brooks, hoofd van het onderzoek bij International Capital Group. Volgens hem zal het moeilijk zijn om een aanhoudende rally in de komende weken op de beurzen te zien.

Olie ging maandag alweer fors omlaag. Een mei-future West Texas Intermediate daalde 4,5 procent tot 20,55 dollar, terwijl een juni-future Brent 5,3 procent goedkoper werd op 26,48 dollar. Begin dit jaar werd nog 64 dollar voor een vat WTI betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1030. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar. Het aandeel steeg in de Amerikaanse voorbeurshandel 4,4 procent.

Gilead Sciences zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn. Het aandeel steeg voorbeurs 2,8 procent.

Yum Brands, uitbater van fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell, betaalt zijn CEO geen bonus. Dat geld wordt omgezet in een bonus van 1.000 dollar voor de managers van de restaurants. Het aandeel ging in de elektronische voorbeurshandel 0,3 procent hoger.

Peg Broadbent, de 56 jaar oude financieel directeur van Jefferies Financial Group, is gestorven aan het coronavirus, zei de zakenbank zondag. Teri Gendron werd als tijdelijke vervanger benoemd. Het aandeel verhandelde voor de openingsbel vlak.

Slotstanden

De S&P 500 verloor vrijdag 3,4 procent op een slot van 2.541 punten. De Dow Jones index eindigde 4,1 procent lager op 21.637 punten en de Nasdaq verloor 3,8 procent op 7.502 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson selecteert kandidaatvaccin coronavirus

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Johnson & Johnson Inc
$ 123,28 0,00 0,00 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd en hoopt daarmee uiterlijk in september een eerste klinische studie bij mensen te starten. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut maandagmiddag.

Sinds januari werkt J&J aan een kandidaatvaccin, waarvan er nu één is geselecteerd. Ook zijn er twee back-ups, aldus het bedrijf.

Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Het gaat dan om onderzoeksdata over de werkzaamheid en veiligheid van het kandidaatvaccin.

Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Normaliter duurt dit proces vijf tot zeven jaar, aldus het bedrijf.

Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar.

Het doel is daarbij om de productiecapaciteit zo snel mogelijk op te schalen, naar ruim 1 miljard doses van het vaccin, voor wereldwijd gebruik.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Opnieuw stijging aanstaande woningverkopen VS

(ABM FN-Dow Jones) De aanstaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in februari opnieuw gestegen nadat de verkopen in januari ook al fors stegen. Dit bleek maandag uit cijfers van makelaarsorganisatie NAR.

De index voor de aanstaande woningverkopen steeg met 2,4 procent op maandbasis naar een stand van 111,5 . Op jaarbasis steeg de index met 9,4 procent.

De index voor aanstaande huizenverkopen is gebaseerd op ondertekende contracten voor de aankoop van bestaande eengezinswoningen, appartementen en woongroepen, maar waarbij de transactie nog niets is afgerond. Na het tekenen van het contract duurt het meestal nog een tot anderhalve maand voordat de verkoop daadwerkelijk rond is.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Macy's stuurt meeste werknemers op verlof

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Macy's Inc
$ 5,425 -0,10 -1,81 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Macy's is van plan het grootste deel van zijn medewerkers op verplicht verlof te sturen. Dit maakte de Amerikaanse warenhuisketen maandag bekend.

Macy's stelde dat het sluiten van vestigingen vanwege de uitbraak van het coronavirus zijn tol eist en dat het medewerkers daarom op verplicht verlof stuurt. In november 2019 had Macy's circa 130.000 medewerkers in dienst.

Macy's houdt zijn webwinkel nog wel open, maar zegt het grootste deel van de omzet mis te lopen vanwege het sluiten van winkels sinds 18 maart. De warenhuisketen trok al eerder de outlook in en maakte ook al gebruik van een kredietlijn van 1,5 miljard dollar.

Over het afgelopen jaar verloor het aandeel Macy's al meer dan 77 procent, waar de S&P 500 in dezelfde periode 8,4 procent inleverde. Het aandeel daalde maandag ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street overtuigend in het groen

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen koersten maandag overtuigend hoger. De toonaangevende S&P 500 index noteerde 2,6 procent in het groen, terwijl de Dow Jones-index en techbeurs Nasdaq tot 3,0 procent stegen.

Marktanalist David Madden van CMC Markets bestempelde de stemming op de beurzen als "voorzichtig optimistisch". Madden wees nogmaals op het "gigantische", door president Donald Trump goedgekeurde, steunpakket van meer dan twee biljoen dollar.

Afgelopen weekend werden verder Amerikaanse overheidsmaatregelen tot 30 april verlengd, terwijl Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

"Beleggers zien dat als een teken dat de situatie eerder zal verslechteren, voordat het beter wordt", aldus Madden.

De marktvorser wees nog op de Dallas Fed-index, die voor de maand maart een stand liet optekenen van min 70. Een maand eerder kwam de index nog uit op 1,2 in de plus. "Dit onderstreept de enorme impact van het coronavirus op de economie", aldus Madden van CMC Markets.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets proberen beleggers de economische impact van de pandemie en de effectiviteit van de diverse stimuleringspakketten te beoordelen.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 144.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

Op macro-economisch vlak bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis te zijn gestegen. Later deze week volgen een reeks cijfers, zoals de Amerikaanse banenrapport op vrijdag, dat de economische impact van het coronavirus verder in beeld zou moeten brengen.

“Er is nog steeds veel slecht nieuws op komst op het macrofront”, benadrukte Nicholas Brooks, hoofd van de divisie Research bij International Capital Group. Volgens hem ligt een aanhoudende rally in de komende weken op de beurzen niet voor de hand.

De olieprijzen leverden opnieuw fors aan waarde in met een min van ruim acht procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1015. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar. Het aandeel steeg 7,7 procent.

Gilead Sciences zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Yum Brands, uitbater van fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell, betaalt zijn CEO geen bonus. Dat geld wordt omgezet in een bonus van 1.000 dollar voor de managers van de restaurants. Het aandeel ging 4,0 procent hoger.

Morgan Stanley heeft van Amerikaanse toezichthouders groen licht gekregen voor de overname van E*Trade Financial ter waarde van 13 miljard dollar. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. De antitrustafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie zou geen bezwaar hebben tegen de overname en extra maatregelen zou Morgan Stanley niet hoeven nemen om de goedkeuring te krijgen, aldus Bloomberg. Het aandeel Morgan Stanley trok 3,0 procent aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street hoger gesloten

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn maandag overtuigend hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 3,4 procent in het groen op 2.626,65 punten, terwijl de Dow Jones-index 3,2 procent won op 22.327,48 punten en techbeurs Nasdaq 3,6 procent bijschreef op 7.774,15 punten.

Marktanalist David Madden van CMC Markets bestempelde de stemming op de beurzen als "voorzichtig optimistisch". Madden wees nogmaals op het "gigantische", door president Donald Trump goedgekeurde, steunpakket van meer dan twee biljoen dollar.

Afgelopen weekend werden verder Amerikaanse overheidsmaatregelen tot 30 april verlengd, terwijl Trump eerder nog op een einde van de maatregelen per medio april had gehoopt.

"Beleggers zien dat als een teken dat de situatie eerder zal verslechteren, voordat het beter wordt", aldus Madden.

De marktvorser wees nog op de Dallas Fed-index, die voor de maand maart een stand liet optekenen van min 70. Een maand eerder kwam de index nog uit op 1,2 in de plus. "Dit onderstreept de enorme impact van het coronavirus op de economie", aldus Madden van CMC Markets.

Volgens strateeg James McCormick van NatWest Markets proberen beleggers de economische impact van de pandemie en de effectiviteit van de diverse stimuleringspakketten te beoordelen.

Afgelopen dagen is de verspreiding in de VS fors gestegen. Vanochtend meldde de Johns Hopkins University dat het aantal besmette Amerikanen ruim 144.000 bedraagt. Vrijdagochtend werden er nog 85.991 besmettingen gemeld.

Op macro-economisch vlak bleken de aanstaande woningverkopen in de VS in februari op maand- en jaarbasis te zijn gestegen. Later deze week volgen een reeks cijfers, zoals de Amerikaanse banenrapport op vrijdag, dat de economische impact van het coronavirus verder in beeld zou moeten brengen.

“Er is nog steeds veel slecht nieuws op komst op het macrofront”, benadrukte Nicholas Brooks, hoofd van de divisie Research bij International Capital Group. Volgens hem ligt een aanhoudende rally in de komende weken op de beurzen niet voor de hand.

De olieprijzen leverden opnieuw fors aan waarde in met een min van ruim acht procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1015. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1122 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Johnson & Johnson heeft een kandidaatvaccin tegen COVID-19 geselecteerd. Resultaten van de eerste klinische fase die in september moet starten, worden eind 2020 verwacht. Vervolgens hoopt J&J al begin 2021 goedkeuring te krijgen voor het noodgebruik van het coronavaccin. Om het proces te versnellen wordt de samenwerking tussen de Janssen Pharmaceutical Companies van J&J en de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA) flink uitgebreid, met een investering van ruim 1 miljard dollar. Het aandeel steeg 7,7 procent.

Gilead Sciences zal vanwege de enorme vraag geen individuele verzoeken voor een experimentele behandeling voor corona meer honoreren, tenzij er specifieke omstandigheden zijn. Het aandeel steeg 3,7 procent.

Yum Brands, uitbater van fastfoodketens als Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Taco Bell, betaalt zijn CEO geen bonus. Dat geld wordt omgezet in een bonus van 1.000 dollar voor de managers van de restaurants. Het aandeel ging 4,0 procent hoger.

Morgan Stanley heeft van Amerikaanse toezichthouders groen licht gekregen voor de overname van E*Trade Financial ter waarde van 13 miljard dollar. Dit meldde persbureau Bloomberg maandag op basis van bronnen. De antitrustafdeling van het Amerikaanse ministerie van Justitie zou geen bezwaar hebben tegen de overname en extra maatregelen zou Morgan Stanley niet hoeven nemen om de goedkeuring te krijgen, aldus Bloomberg. Het aandeel Morgan Stanley trok 3,0 procent aan.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse futures wijzen op iets hogere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd licht in het groen.

Daarmee zet Wall Street de opwaartse trend van maandag voort, gesteund door positieve macro-data uit china, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3. "De standen van meer dan 50 betekenen niet dat de economie uit de problemen is. Maart was een veel sterkere maand, simpelweg vanwege de lage [index] niveau's in februari, toen het hele land effectief op slot zat", zei econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics. Desondanks komt haar prognose voor een krimp van het Chinese bruto binnenlands product in het eerste kwartaal met 8 procent wel degelijk onder druk te staan door deze beter dan verwachte inkoopmanagersindices.

"Wij blijven geloven in een door China geleid economische herstel en dit proces bevindt zich in de beginfase en zou moeten worden versterkt, mede dankzij een uitgestelde consumentenvraag", zei strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management.

Daarnaast putten de markten wereldwijd steun uit het nieuws dat het aantal coronavirusgevallen is gestegen met 8,8 procent, wat voor de tweede dag op rij minder is dan 10 procent. Farmaceut Johnson & Johnson zei maandag dat het een kandidaat heeft voor een coronavirusvaccin dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

In de Verenigde Staten staat de stand inmiddels op 164.610 geïnfecteerden. Het aantal sterfgevallen bedraagt inmiddels 3.170.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen huizenprijzendata van januari, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0966. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 4,0 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Conagra Brands kan dinsdag rekenen op de aandacht van beleggers. Het bedrijf dat verpakte voeding maakt, komt voorbeurs met kwartaalcijfers. Er was vandaag nog geen handel in het aandeel.

Johnson & Johnson noteerde voorbeurs 2,6 procent hoger, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

Regis, de moedermaatschappij van Supercut, sluit al zijn kapperszaken en ontslaat een "substantiële meerderheid" van de werknemers tijdelijk. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 3,4 procent hoger op 2.626,65 punten. De Dow Jones index eindigde 3,2 procent in het groen op 22.327,48 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 3,6 procent tot 7.774,15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Ford start fabrieken Noord-Amerika later op

Gepubliceerd op 31 maart 2020 13:35 | Views: 0

DEARBORN (AFN/BLOOMBERG) - Autofabrikant Ford verwacht niet dat zijn fabrieken in Noord-Amerika vanaf 6 april weer open zullen gaan. Het bedrijf temperde die eerder uitgesproken verwachting. De automaker noemde nu geen datum waarop het verwacht de locaties weer in bedrijf te zullen hebben.

De fabrieken van Ford in de Verenigde Staten, Canada en Mexico sloten eerder deze maand de deuren. De automaker kwam kort daarop met de voorspelling naar buiten dat op 6 april een assemblagefabriek in het Mexicaanse Hermosillo als eerste weer zou worden geopend. Ruim een week later hadden dan de twaalf andere fabrieken weer beperkt open moeten gaan.

De eerdere aankondiging van Ford kreeg de nodige kritiek, waaronder van vakbond UAW. Die liet weten de gezondheid en veiligheid van zijn leden, hun families en het Amerikaanse volk als hoogste prioriteit te hebben. Ford werkt nu samen met de bonden aan veiligheidsprotocols.

Op 20 april zal Ford wel in samenwerking met GE Healthcare de productie van beademingsapparatuur opstarten.
voda
0
AM Pharma haalt nog eens 47 miljoen euro op

(ABM FN-Dow Jones) AM Pharma heeft nog eens 47 miljoen euro opgehaald voor een fase III onderzoek met een kandidaatmedicijn tegen acuut nierfalen. Dit meldde de biofarmaceut dinsdag.

De Europese investeringsbank zegde 24 miljoen euro toe en 23 miljoen euro kwam van het Amerikaanse Cowen Healthcare Investments.

Dit bedrag komt bovenop de 116 miljoen euro die het biotechbedrijf vorig jaar al ophaalde om de klinische fase III registratiestudie met het Nederlandse kandidaatmedicijn te kunnen starten.

Daarmee staat de teller nu op 163 miljoen euro, wat volstaat voor een aanvraag van marktgoedkeuring.

Het onderzoek zal worden uitgevoerd onder 1.400 patiënten met bloedvergiftiging-geassocieerd nierfalen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Conagra Brands presteert iets minder dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) Conagra Brands heeft in het afgelopen kwartaal het onderliggende resultaat per aandeel iets lager zien uitkomen dan verwacht, maar liet zich wel positiever uit over heel het boekjaar. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de Amerikaanse producent van verpakt voedsel.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,47 dollar per aandeel en kwam volgens het bedrijf overeen met zijn in een eerder stadium aangepaste verwachtingen voor de verslagperiode, die eindigde op 23 februari van dit jaar. Er was door analisten die vooraf door FactSet waren geconsulteerd uitgegaan van een aangepaste winst per aandeel van 0,49 dollar.

De omzet daalde met 5,6 procent tot 2.555 miljoen dollar. Autonoom bedroeg de daling 1,7 procent. Dat was ook in lijn met de verwachtingen van Conagra zelf.

De winst uit voortgezette activiteiten en voor aftrek van belastingen en beleggingen daalde met 11,4 procent naar 263 miljoen dollar.

Bij het nettoresultaat zoals dat toekomt aan de aandeelhouders van de onderneming tekende zich een daling af met 15,6 procent naar 204,4 miljoen euro.

Outlook

Het bedrijf uit Chicago, dat onder andere de merknaam Bertolli in bezit heeft, zag tot nog toe voor het lopende vierde kwartaal een stijging van de vraag naar producten die mensen inslaan met het oog op de corona-uitbraak.

In de voedseldienstverlening ervoer het bedrijf juist een daling. Autonoom zal deze vraag vermoedelijk met 50 tot 60 procent teruglopen dit kwartaal, vreest Conagra.

Tot nog toe zijn de aanvoerketens op orde. Als dit zo blijft, verwacht Conagra dat de outlook voor het volledige boekjaar wordt overtroffen.

In plaats van een autonome omzetgroei van 0 tot 0,5 procent en een totale omzetgroei van 10,0 tot 10,5 procent, denkt Conagra deze verwachtingen nu te kunnen overtreffen.

Het aandeel noteerde dinsdag voorbeurs in New York 5,6 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Bank of America rekent toch op dividenduitkering ING

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep zal vermoedelijk alsnog dividend uitkeren over 2019, maar wel op een later tijdstip. Dit verwachten analisten van Bank of America dinsdag.

ING liet eerder deze week weten het dividend te schrappen vanwege de coronacrisis en verwacht ook geen interim-dividend over 2020 uit te keren. Het besluit geldt tot minstens 1 oktober, zoals de ECB ook adviseerde aan alle Europese banken.

Volgens analisten van Bank of America verkeert ING in een solide positie, sterk genoeg om in turbulente tijden een hoog dividend uit te keren. Maar de oproep van de ECB aan banken in de eurozone om voorlopig geen dividend uit te keren zolang de coronacrisis voortduurt, maken discussies over dividenduitkeringen momenteel complex, aldus analisten.

De CET 1-ratio van ING is “superieur”, benadrukten de analisten van Bank of America, “en dat geeft ons vertrouwen dat het dividend over 2019 wordt uitgesteld maar niet geschrapt”.

Wanneer ING zal uitkeren, is volgens de Amerikaanse bank gissen. Mogelijk wordt het dividend tegelijk uitgekeerd met dat over 2020.

Bank of America verwacht dat ING de payout-ratio zal aanpassen van progressief naar 50 tot 60 procent. Met 50 procent komen de analisten uit op een dividendrendement van 10 tot 13 procent in de komende jaren.

Bank of America handhaafde het koopadvies op ING met een koersdoel van 9,00 euro. Het aandeel ING Groep daalde dinsdag met 3,7 procent tot 4,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street koerst af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 1,2 procent in het rood.

Daarmee lijkt Wall Street de opwaartse trend van maandag niet vast te kunnen houden. De mondiale aandelenmarkten zagen zich eerder op de dag nog gesteund door positieve macro-data uit china, die een indrukwekkend herstel lieten zien van de Chinese economie. Het optimisme blijkt met het oplopen van het aantal infecties van korte duur.

Inmiddels in het wereldwijde aantal infecties de 800.000 gepasseerd. In de Verenigde Staten staat de teller inmiddels op 164.610 geïnfecteerden. Het aantal sterfgevallen bedraagt 3.170.

De Chinese inkoopmanagersindex voor de industrie steeg in maart van 35,7 naar 52,00, terwijl de index voor de dienstensector steeg van 29,6 naar 52,3. "De standen van meer dan 50 betekenen niet dat de economie uit de problemen is. Maart was een veel sterkere maand, simpelweg vanwege de lage [index] niveau's in februari, toen het hele land effectief op slot zat", zei econoom Feya Beamish van Pantheon Macroeconomics. Desondanks komt haar prognose voor een krimp van het Chinese bruto binnenlands product in het eerste kwartaal met 8 procent wel degelijk onder druk te staan door deze beter dan verwachte inkoopmanagersindices.

"Wij blijven geloven in een door China geleid economische herstel en dit proces bevindt zich in de beginfase en zou moeten worden versterkt, mede dankzij een uitgestelde consumentenvraag", zei strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een drietal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen huizenprijzendata van januari, gevolgd door de inkoopmanagersindex van Chicago en het consumentenvertrouwen in maart.

De euro/dollar noteerde op 1,0953. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1048 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1046 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 3,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Conagra Brands steeg voorbeurs 6,1 procent, nadat de fabrikant van verpakt voedsel meldde dat de vraag in het huidige kwartaal aanzienlijk is gestegen, waardoor het bedrijf voorziet dat de verwachtingen dit boekjaar worden overtroffen. Conagra boekte in het afgelopen kwartaal een nettowinst van 204 miljoen dollar, ofwel 0,42 dollar per aandeel, op een omzet van 2,56 miljard dollar. De aangepaste winst bedroeg 0,47 dollar per aandeel. Analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,49 dollar per aandeel op een omzet van 2,59 miljard dollar.

Johnson & Johnson noteerde voorbeurs 2,1 procent hoger, nadat de farmaceut maandag meldde een kandidaatvaccin te hebben tegen het coronavirus dat volgend jaar klaar zou kunnen zijn.

Ralph Lauren meldde dat zijn distributiecentra op 1 april weer open gaan na een grondige schoonmaak, waarna de verzendingen ook weer worden hervat. Daarnaast kondigde het concern aan 250.000 mondmaskers te gaan produceren om te doneren. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Hilton Grand Vacations sluit verschillende resorts en stopt vanaf vandaag met zijn Amerikaanse verkoopactiviteiten en neemt geen reserveringen meer aan voor resorts in de VS, Europa en op Barbados.

Regis, de moedermaatschappij van Supercut, sluit al zijn kapperszaken en ontslaat een "substantiële meerderheid" van de werknemers tijdelijk. Er was voorbeurs nog geen handel in het aandeel.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot maandag 3,4 procent hoger op 2.626,65 punten. De Dow Jones index eindigde 3,2 procent in het groen op 22.327,48 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 3,6 procent tot 7.774,15 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse huizenprijzen gestegen

(ABM FN-Dow Jones) Huizenprijzen in de grootste stedelijke regio's van de Verenigde Staten zijn in januari op jaarbasis gestegen. Dit bleek dinsdag uit de maandelijkse gepubliceerde Standard & Poor's Case-Shiller Index.

De huizenprijzen in de tien grootste regio's stegen op jaarbasis met 2,6 procent. Op maandbasis was sprake van een daling met 0,1 procent, versus een stijging met 0,1 procent een maand eerder.

In de twintig grootste regio's bedroeg de stijging op jaarbasis 3,1 procent. Op maandbasis was sprake van een pas op de plaats.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Fed komt met repo-regeling voor buitenlandse centrale banken

(ABM FN-Dow Jones) De Federal Reserve heeft dinsdag tijdelijk een repo-faciliteit opgezet om buitenlandse centrale banken tegemoet te komen en om de Amerikaanse obligatiemarkt te ondersteunen.

Onder de nieuwe regeling kunnen centrale banken tijdelijk Amerikaanse staatsobligaties inruilen tegen dollars. Hierdoor wordt het voor hen gemakkelijker om dollars te verstrekken aan instellingen in hun eigen regio.

De regeling is per 6 april van kracht voor een periode van minstens 6 maanden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Inkoopmanagersindex Chicago omlaag

(ABM FN-Dow Jones) De economische activiteit in de regio Chicago is in maart sterker gekrompen dan in de voorgaande maand. Dit meldde het ISM dinsdagmiddag.

De PMI daalde van 48,9 in februari naar 47,8 in maart, de negende maand op rij dat de index onder het breakeven niveau van 50 noteert.

De inkoopmanagersindex van het ISM geeft de ontwikkeling van de industrie in de regio Chicago weer.

Een indexcijfer groter dan 50 wijst op toenemende economische activiteit. Daarentegen betekent een indexcijfer kleiner dan 50 dat er sprake is van krimp.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 824 825 826 827 828 829 830 831 832 833 834 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 860,01 -5,35 -0,62% 19 apr
AMX 921,43 -5,17 -0,56% 19 apr
ASCX 1.182,36 -7,47 -0,63% 19 apr
BEL 20 3.827,75 +1,17 +0,03% 19 apr
Germany40^ 17.714,20 -123,20 -0,69% 19 apr
US30^ 37.851,00 0,00 0,00% 19 apr
US500^ 4.960,72 0,00 0,00% 19 apr
Nasd100^ 17.004,48 0,00 0,00% 19 apr
Japan225^ 37.028,48 0,00 0,00% 19 apr
WTI 82,10 0,00 0,00% 19 apr
Brent 87,14 0,00 0,00% 19 apr
EUR/USD 1,0655 +0,0012 +0,11% 19 apr
BTC/USD 63.950,46 +362,68 +0,57% 05:11
Gold spot 2.392,50 0,00 0,00% 19 apr
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
Heineken 89,640 +1,640 +1,86% 19 apr
DSM FIRMENICH AG 104,100 +1,350 +1,31% 19 apr
Ahold Delhaize 27,380 +0,240 +0,88% 19 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 523,000 -21,800 -4,00% 19 apr
BESI 133,500 -5,050 -3,64% 19 apr
ADYEN NV 1.399,200 -43,400 -3,01% 19 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront