TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.298 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
alexnr75
1
@boem!,

Als TT buitenstaander bespeur ik eigenlijk alleen bij jou frustraties.Dit is al een paar weken aan de gang. Sorry voor deze conclusie.

Alleen al om de schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten mag TT geen aandelen inkopen. Zij kunnen misschien beter met dat geld gaan ondernemen in het post-Corona tijdperk.
boem!
0
quote:

RESEARCH schreef op 28 maart 2020 13:31:

Boem wees even realistisch. Zoals alexnr75 aangeeft is cash ook bij TT king. Dus stoppen met de inkoop van eigen aandelen. Wat denk je als er gebeurd met de cash als je bijna 4.800 medewerkers op de loonlijst heb staan en de inkomsten worden minder. Het zou TT sieren om ook te snijden in de uitgaven voor R&D. De auto sector heeft het zwaar en de toeleveranciers krijgen hier ook last van. Je opmerkingen dat bedrijven die dividend betalen niet goed bezig zijn raakt kant nog wal. Net zoals bij sparen (hoewel de rente nu nihil is) verwacht je bij investering in een bedrijf dat een gedeelte van de winst wordt uitgekeerd. Ik heb het al vaker genoemd dat er mensen op dit forum zitten met een dubbele agenda. Ik zeg niet dat ik daar jou mee bedoel, maar aan de manier waarop jij zaken poneert zou het niet verkeerd zijn om jezelf eens een spiegel voor te houden. Er is een menselijk drama aan de gang. Ook TT moet dan zijn verantwoordelijkheid nemen. De berg cash die ze nu hebben kan snel minder worden.
Eerst en vooral wil ik benadrukken dat voor iedere aandeelhouder de ROI centraal behoort te staan.
Of dit in de vorm van aandeleninkoop dan wel dividenduitkering plaatsvindt is mij om het even.
Maar dan wel houdbare uitkeringen en niet die voor zelfverrijking want de gevolgen daarvan zijn groot en daar worden we nu mee geconfronteerd.
De bedrijven die de uitkering aan aandeelhouders te hoog hebben laten oplopen in het verleden door schuldverhoging zitten nu in de hoek waar de slagen vallen.

Ook TT zal de klappen voelen die de vraaguitval veroorzaakt.
Echter het gevoerde beleid in het verleden heeft TT wel in een bijzondere positie gemanouvreerd.
Waar andere bedrijven al na 1 maand vraaguitval in de acute problemen komen heeft TT zoveel kas in huis en zoveel deferred revenue op haar balans staan dat zij moeiteloos op eigen kracht een vol jaar vraaguitval aankunnen voordat zij in de problemen komen.

Ik voorzie voor TT derhalve geen aanleiding om haar strategie te wijzigen zelfs miet indien zij een permanente vraaguitval verwacht van 25% in de autoindustrie.
HERE bijv zal haar budgetten voor R&D eerder noodgedwongen moeten aanpassen, dit geeft voor TT nieuwe kansen(ja ook kosten) om het schaarse leger van R&D ontwikkelaars aan te vullen.

Deze epidemie houdt de economie wereldwijd in haar greep maar ik heb toch het vertrouwen dat er op enig moment het sein brand meester gegeven kan worden waarna het bedrijfsleven met mogelijk andere prioriteiten en aandachtsgebieden weer op zoek gaat naar omzet en winst.

TT behoeft zich over haar cashflow positie in die tussentijd geen zorgen te maken.

boem!
0
quote:

alexnr75 schreef op 28 maart 2020 13:48:

@boem!,

Als TT buitenstaander bespeur ik eigenlijk alleen bij jou frustraties.Dit is al een paar weken aan de gang. Sorry voor deze conclusie.

Alleen al om de schijn van belangenverstrengeling uit te sluiten mag TT geen aandelen inkopen. Zij kunnen misschien beter met dat geld gaan ondernemen in het post-Corona tijdperk.
Betekent dit, dat geen enkel bedrijf meer een aandeleninkoopprogramma mag doorvoeren of dividend mag uitbetalen of is dat "voorrecht" alleen voorbehouden aan TT.
alexnr75
1
Een hele goede vraag. Jij schreef over toegekende bonusaandelen. Het lijkt mij niet in het belang van het bedrijf om deze in te kopen. Dit riekt naar belangenverstrengeling.

Zouden bonusaandelen ook gekocht zijn als ze van een buitenstaander waren?
Ik zou zelfs deze bonusaandelen in willen trekken, in ieder geval deze regeling vanaf nu schrappen. Niet in het belang van het bedrijf.

In mijn eigen bedrijf doe ik altijd al hetzelfde. Je moet de belangen gescheiden houden.

sniklaas
4
quote:

boem! schreef op 28 maart 2020 13:24:

[...]

Het zou jou sieren om toe te geven, dat de ontstane crisis ontstaan is door zelfverrijking in het verleden.

Daarom vindt ik het niet alleen gepast maar zelfs noodzakelijk dat bedrijven die aan deze zelfverrijking hebben meegedaan uitgesloten worden van steun indien zij door willen gaan met deze praktijken.

Dat jij een bedrijf dat daaraan zeker niet heeft bijgedragen nu aanklaagt vanwege een kleine alleszins behapbare aandeelhoudersuitkering zegt mij genoeg.
Martin, jij hebt geen idee van gepast en ongepast handelen in deze crisistijd voor mij betekend en je blijft maar terugkomen met je geleuter dat TOMOM centen genoeg op zak heeft en dat bestuurders en medewerkers recht hebben op deze bonus die lekker goedkoop voor TOMTOM uit de markt zijn gehaald.

Bepaalde handelingen laat je in deze crisis tijd achterwege, dat doe je uit lijfsbehoud voor het bedrijf of simpelweg uit fatsoen voor medewerkers, leveranciers, klanten ed maar ja hebt daar heb jij geen boodschap aan!

Ongetwijfeld zal ook TOMTOM na deze crisis wat wonden te likken hebben en wellicht gaat dat gepaard met personele consequenties, benieuwd of er tegen die tijd ruimte is voor een fatsoenlijk sociaal plan!
boem!
0
quote:

alexnr75 schreef op 28 maart 2020 14:43:

Een hele goede vraag. Jij schreef over toegekende bonusaandelen. Het lijkt mij niet in het belang van het bedrijf om deze in te kopen. Dit riekt naar belangenverstrengeling.

Zouden bonusaandelen ook gekocht zijn als ze van een buitenstaander waren?
Ik zou zelfs deze bonusaandelen in willen trekken, in ieder geval deze regeling vanaf nu schrappen. Niet in het belang van het bedrijf.

In mijn eigen bedrijf doe ik altijd al hetzelfde. Je moet de belangen gescheiden houden.

Jij geeft aan, dat toegekende bonusaandelen van jaren terug die tegen 3,49 aangekocht kunnen worden maar geschrapt moeten worden omdat er een Corona-epidemie is uitgebroken.

Het is in het belang van iedere aandeelhouder dat deze aandelen worden ingekocht omdat anders verwatering optreedt.

Bonusaandelen zijn aandelen toegekend aan werknemers tegen de gemiddelde koers van een bepaald jaar en jij stelt nu voor om deze aandelenopties maar in te trekken. Op welke gronden dat men zo goed heeft gepresteerd dat zij nu het dubbele waard zijn?

alexnr75
0
Boem,

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet alles ervan afweet. Daarom schreef ik ook "zou". Ik begrijp best dat dat niet zomaar kan of gewenst is.

Ik vind bonus regelingen voor mensen zodat zij hun werk goed doen maar ondingen. Ik heb ze mijzelf nooit verstrekt. Ik stop de discussie.

Probeer het niet te persoonlijk te maken. Dit is een interessant draadje.

Een fijn weekend, geniet ervan :)
NewKidInTown
0
Er ligt iemand onder vuur, zal maar even de aandacht afleiden.

"‘Softwareproblemen bij Volkswagen ID.3 zijn groter dan gedacht’

De problemen met de software voor Volkswagens elektrische auto ID.3 zijn veel groter dan aanvankelijk werd gedacht. Het bedrijf zou daarom praten met andere autofabrikanten zoals Daimler en BMW om een gezamenlijk besturingssysteem voor elektrische auto’s te ontwikkelen.

Duitse media melden met regelmaat dat Volkswagen al heel lang last heeft van problemen met de software van de ID.3, het eerste model van het bedrijf dat van begin af aan als elektrische auto is ontwikkeld. Ingewijden verklaren nu tegenover de Süddeutsche Zeitung dat de problemen groter zijn dan gedacht. Volkswagen was van plan de eerste voertuigen deze zomer al te leveren. Aan het eind van het jaar zouden er 100.000 auto's moeten worden geleverd.

Volgens de bronnen van de Duitse krant zijn er serieuze bedenkingen binnen het bedrijf of die doelstelling wordt gehaald. ,,Als de eerste auto’s er al in de zomer zijn, zal het geen massaproductie zijn”, zegt een betrokken medewerker van Volkswagen, die anoniem wil blijven. ,,We zullen ze met de hand moeten maken.” Het bedrijf zou momenteel overwegen een ‘radicaal afgeslankte versie’ van de auto op de markt te brengen. Daarbij zou ‘de ene na de andere geplande functie’ uit de auto worden verwijderd, die later met software-updates moet worden toegevoegd.

Parkeerterrein

Volkswagen zou vooral ook moeite hebben om goede programmeurs te vinden die de software kunnen bouwen. Vorig jaar al bleek dat Volkswagen last had van problemen. Inmiddels geproduceerde auto’s staan op een ‘geheim’ parkeerterrein. Het is de bedoeling dat ingenieurs de software daarvan handmatig updaten, zodra de oplossing gevonden is."

"Duizend elektro-VW’s met softwareprobleem op geheime parkeerplaats

Volkswagen heeft problemen met zijn nieuwe elektrische ID.3 en die hebben nu eens niets te maken met de coronacrisis. De auto’s staan momenteel opgeslagen op een enorme parkeerplaats in Duitsland.

Volkswagen erkent dat het problemen heeft met de software van de nieuwe ID.3, de eerste echte elektro-auto van het merk die het onder meer Tesla moeilijk moet gaan maken. Volgens VW zijn de problemen niet zo groot dat de auto’s deze zomer niet uitgeleverd kunnen worden.

Feit is wel dat nu al zo’n duizend ID.3's buiten in de regen staan te wachten tot de softwareproblemen zijn opgelost. Dat meldt het Duitse opinieblad Focus, dat afgaat op een video van autoverhuurbedrijf Nextmove. Dit bedrijf, gespecialiseerd in elektrische auto’s, heeft een enorme parkeerplaats ontdekt in de buurt van de Duitse plaats Zwickau met een capaciteit van maximaal 9000 voertuigen.

De hardnekkige softwareproblemen zorgen er volgens het Duitse Manager Magazin voor dat onderdelen van de auto niet goed met elkaar communiceren. Volgens de Nederlandse VW-importeur Pon is er echter niets aan de hand en worden de auto’s gewoon op tijd afgeleverd. Die uitspraak deed hij echter vóór het uitbreken van de coronacrisis. Nu de fabrieken van VW zijn gesloten, lijkt de kans om de auto’s op tijd uit te leveren helemaal gering.

De Volkswagen ID.3 komt in Nederland aanvankelijk op de markt als speciale first edition met een accucapaciteit van 58 kWh en een bereik van zo’n 420 kilometer. Alle voor Nederland bestemde exemplaren zijn inmiddels vergeven. De vanafprijs van deze versie is 38.000 euro. Later volgen versies met een groter of kleiner accupakket."

Je zult maar een "nieuwe" VW gekocht hebben die een half jaar in de regen op je heeft staan wachten.
boem!
0
quote:

sniklaas schreef op 28 maart 2020 15:15:

[...]Martin, jij hebt geen idee van gepast en ongepast handelen in deze crisistijd voor mij betekend en je blijft maar terugkomen met je geleuter dat TOMOM centen genoeg op zak heeft en dat bestuurders en medewerkers recht hebben op deze bonus die lekker goedkoop voor TOMTOM uit de markt zijn gehaald.

Bepaalde handelingen laat je in deze crisis tijd achterwege, dat doe je uit lijfsbehoud voor het bedrijf of simpelweg uit fatsoen voor medewerkers, leveranciers, klanten ed maar ja hebt daar heb jij geen boodschap aan!

Ongetwijfeld zal ook TOMTOM na deze crisis wat wonden te likken hebben en wellicht gaat dat gepaard met personele consequenties, benieuwd of er tegen die tijd ruimte is voor een fatsoenlijk sociaal plan!

Verdiep je eerst eens in de zin van het toekennen van bonusaandelen.

Jouw voor mij onbegrijpelijke gebrabbel over dat TT deze bonusaandelen lekker goedkoop uit de markt heeft gehaald laat mij geloven dat jij het begrip bonusaandelen maar ook het begrip aandeleninkoop niet helemaal begrijpt.
H. Berkhof
0
quote:

sniklaas schreef op 28 maart 2020 09:55:

Prima initiatief van BNP, voedselbanken, schandalig dat deze überhaupt broodnodig zijn in onze welvarende landen kunnen elke donatie goed gebruiken.
Het aantal medemensen dat noodgedwongen gebruik moet maken van hun diensten neemt in deze crisis situatie wekelijks toe waarbij het aanbod afneemt.

Ook wij kunnen ons steentje hierin bijdragen middels een vrijwillige bijdrage.

Voor Nederland,
www.voedselbankennederland.nl/steun-o...

Voor België,
www.foodbanks.be/nl/doe-een-gift

Gezond blijven in deze tijd doet ieder voor zichzelf en zijn naasten, voorkomen dat mensen honger lijden kunnen we met z’n allen doen.
Mijn bescheiden mening zegt mij dat ze dit niet uit weelde doen.
Angst voor de toekomst ?!
sniklaas
1
quote:

boem! schreef op 28 maart 2020 16:19:

[...]

Verdiep je eerst eens in de zin van het toekennen van bonusaandelen.

Jouw voor mij onbegrijpelijke gebrabbel over dat TT deze bonusaandelen lekker goedkoop uit de markt heeft gehaald laat mij geloven dat jij het begrip bonusaandelen maar ook het begrip aandeleninkoop niet helemaal begrijpt.
lezen blijft een lastig punt voor jouw Martin, 'jij (Martin dus) blijft maar terugkomen met je geleuter' vind jezelf ook onbegrijpelijk gebrabbel, zijn we daar tenminste over eens!

Pluspunt, je houdt het deze keer beschaaft door scheldwoorden achterwege te laten, complimenten daarvoor!
NewKidInTown
0
[verwijderd]
0
quote:

sniklaas schreef op 27 maart 2020 21:29:

[...]OLIE, 6 plukken gekregen aan $21,50 en #7 is welkom aan $20,80 orders staan tot $19..
AARDGAS, heb m’n geplande verkoop verhoogd en nu 2 plukken aan $1,669 in portefeuille, de volgende koop is welkom aan $1,639..

Verder weinig gedaan vandaag, enkel @BOKA teruggenomen, @PBI erin en eruit en extra stukken @WHA en @RDSA...

SHORT posities is niet mijn ding en mijns inziens in deze markt lastig in te schatten..

Insgelijks een prettig weekend en blijf vooral gezond, accu opladen voor wellicht een nieuwe enerverende week...
Olie, het aantal rigs neemt flink af. Dit zal het doel zijn van de russen en saudis. Dinsdag staat de olieproductie van OPEC op de agenda.
Vanaf woensdag gaat Trump voor 2 miljard de olievoorraden verhogen.
(altijd maar afwachten met die man natuurlijk)
www.investing.com/economic-calendar/u...

Boka, veel grote baggerklussen blijken stil te liggen. Of dit ook voor BOKA geld weet ik niet. Ben even afwachtend hier.

Wereldhaven.. Komt dat nog goed ? Vanaf 2007 met een koers van 100 is het een lange weg omlaag met tussentijdse oplevingen.

Index turbowerk is voor mij meestal wat dagwerk. +4000 punten op de Dow in 1 week onder aanvoering van Boeing was me in dit geval wat overdreven.

H. Berkhof
0
quote:

NewKidInTown schreef op 28 maart 2020 12:10:

Weekendhandel geeft nu al weer ruim 1,5% lager, dat was gisteravond voor tt al deels zichtbaar met een 1% lagere koers t.o.v. slot A'dam.

Dagkoersen natuurlijk, grote lijn blijft neerwaarts.
Beste NewKidInTown,

Hoe beoordeelt u het vandaag verschenen artikel "Dit is een bankrun, maar niemand die het ziet" van FTM ???

pwijsneus
0
Ik zit overigens short op de indexen. Is dat verstandig?

Verwacht dat Japan op zeer korte termijn op slot gaat. Spanje is nu ook 2 weken op slot. En natuurlijk de VS, heb het te doen met die mensen daar, dat gaat daar echt de verkeerde kant op. Trump laat het uitgewoond en berooid achter, triest...
H. Berkhof
0
quote:

pwijsneus schreef op 28 maart 2020 21:07:

Ik zit overigens short op de indexen. Is dat verstandig?

Verwacht dat Japan op zeer korte termijn op slot gaat. Spanje is nu ook 2 weken op slot. En natuurlijk de VS, heb het te doen met die mensen daar, dat gaat daar echt de verkeerde kant op. Trump laat het uitgewoond en berooid achter, triest...
'Elk volk krijgt de leiders (of de regering) die het verdient'
NewKidInTown
0
quote:

Ikkenietweten schreef op 28 maart 2020 20:40:

Beste NewKidInTown,

Hoe beoordeelt u het vandaag verschenen artikel "Dit is een bankrun, maar niemand die het ziet" van FTM ???
Heb het (nog) niet in z'n geheel gelezen. Het begin lijkt plausibel en een beetje in de richting wat ik vandaag al heb gepost ergens, veel wordt minder waard, aandelen, woningen. Maar niet het geld, dat wordt meer waard.

Correct me if i'm wrong.

Ga het later verder lezen, nog geen eindoordeel.

Wel riskant voor de financials wereldwijd, very risky. Ook niet verrassend dat ABN/AMRO, ING en Aegon al zo ver zijn gedaald en het einde is nog niet in zicht. "Experts" beweren dat 2008/9 zal verbleken bij de huidige crisis, anderen denken of hopen dat we over een maand of drie het oude liedje weer kunnen zingen alsof er (bijna) niets gebeurd is.
tatje
0
Kettergek.

Ik zal maar de media schrijven, anders word ik geschorst.
Slaapzacht komiek.

www.youtube.com/watch?v=HyZyPdf7GG8

Ik zal afsluiten met Ketchup, morgen zal ik je antwoorden.

Met respect.
pwijsneus
0
quote:

tatje schreef op 28 maart 2020 22:52:

Kettergek.

Ik zal maar de media schrijven, anders word ik geschorst.
Slaapzacht komiek.

www.youtube.com/watch?v=HyZyPdf7GG8

Ik zal afsluiten met Ketchup, morgen zal ik je antwoorden.

Met respect.
Nog eentje van de baas zelf:

youtu.be/7W33HRc1A6c

Blijf fit Tatje!! En de groeten van een Limburger in Brabant ;)
tatje
0
www.youtube.com/watch?v=iQzB5T_B_iI

Harold maar als je ook voor ons de hoofdprijs hebt behaald:-)

Of het de middellandse zee is of de caribbian.

Zo niet tja !
23.298 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 5,700
Verschil -0,280 (-4,68%)
Hoog 5,925
Laag 5,700
Volume 569.243
Volume gemiddeld 307.306
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront