Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onze stille €30 à €50 rentemiljarden

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mugje 27 maart 2020 14:39
    Door de zuidelijke puinhoop is NL-overheid voordeliger af. Maar de zuidelijke landen hebben een voordeel dat een veelvoud van dat van NL is.Voor die landen wordt de rente opzettelijk zo laag gehouden. In feite wordt waardegroei voor spaarders en pensioen gebruikt om de zuidelijke lidstaten op de been te houden. Helaas verzuimen die lidstaten iedere keer opnieuw om zelf uitgaven te gaan saneren om wat aan te sterken. Ik ben het er helemaal mee eens dat NL en Dld al niet meteen overstag gaan om voor corona-crisis al direct weer extra geld te geven. Ze doen er toch de verkeerde dingen mee.
    Simpel voorbeeld; ik vraag me al jaren af hoe het toch kan dat in die zuidelijke lidstaten geen fatsoenlijke inkomsten uit belastingopbrengsten kunnen worden gegenereerd terwijl de bewoners wel dure seizoenkaarten van voetbalclubs kunnen betalen. Die clubs huren daarvoor weer de allerduurste spelers in. Toch raar voor landen waarvoor de Overheid altijd de hand op houdt.
  2. AEX900 29 maart 2020 14:10
    Wij bezuinigen en Italië schreeuwen dat ze onbepert dit geld kunnen opnemen.
    Langzaam begint het bij mij te kriebelen, Bijna en altijd voor de EU geweest, maar als het zo gemakkelijk is om je niet aan de regels te houden en dan de rest voor je tekorten te laten opdraaien, die wel gespaard hebben denk ik bij de volgende verkiezingen me ook nog eens
    Op de bodem van de Crisis werden de nederlanders voor 20 miljard uit geperst. Nog nooit iets teruggekregen of dat wird Direct via de achterdeur weer wegbelast/geheven enz. Dat dus voor Italië?
    Spanje OK, die deden er wat voor.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links