Technische Analyse « Terug naar discussie overzicht

Geen DCnummers en geen onzin

12.521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 ... 623 624 625 626 627 » | Laatste
nousch
0
@ Willem
Inderdaad en het ergste is dat ze er weg mee geraken

Heb wat zit handelen met aandelen op de bel 20 , maar ben er mee gestopt zoon vind het de lotto gedurende deze tijd ( Corona )
Je kan er op een morgen 10% rond je oren krijgen ,
[verwijderd]
0
@ Nousch
Denk dat je daar een heel goed punt hebt.
Wat die maffioso daar doen, is simpel ontkennen.
Veel gezondheid van deze kant
[verwijderd]
0
Ambrozijn: dekritischebelegger.nl/forums/topic/d...

Kan me herinneren dat de Spaanse griep tot 1957 bleef woekeren.

Ambrozijn of het Verhaal van de Bij
BijZiend of VerZiend
Een koffertje trekt de aandacht op de kijkdag van de veiling. Het is van amerikaans gebleekt citroen notenhout. Door twee metalen palletjes in te drukken het linker naar rechts de ander omhoog kan het worden geopend. Het is de gereedschapskist van een 19e eeuwse opticien. De initialen staan op de binnenkant van de deksel. Als de catalogus van William Rosenthal wordt geraadpleegd kan aan de hand van de code de naam van de eigenaar worden gevonden.
Altijd interessant en belangrijk: is het koffertje compleet ? De beukenhouten bakjes met de lenzen worden opgetild en opzij gezet. Links de “Concaves” 50 stuks origineel compleet. Rechts de “Convexus” 50 stuks waarvan 2 vervangen en 1 onbruikbaar. Centraal in het koffertje de “Cylindriques” 50 stuks waarvan 1 gebarsten compleet. Onder de “Prismatique” 100 stuks en dus compleet. De schaalverdeling is metriek en dus Europees continentaal, de afwerking koper, messing en staal datering omstreeks 1821 Elke lens is gemerkt en gecodeerd in cyrillische alfabet. Op de bodem het “cahier d’esquisses” met in frans de aantekeningen van Levi Roth brillenmaker te Rotterdam.
Het opzetgereedschap waarmee de oogmeting plaatsvond is van zilver; 3e gehalte; niet gemerkt of afgeslagen. De oorbekkens met de zilveren opzetschelpen gaan over in met ivoor verlengde benen waarvan de gewrichten eindigen in ebbenhouten enkelstukjes. In het reservoir en dat is bijzonder, 11 gekleurde glazen waarmee groene en blauwe lenzen kunnen worden gemaakt. De 18e eeuwse pruikenbril is leuk maar hoort er niet bij. Dit geldt ook voor de 3 lorgnets van Alpacca en schildpad uit de 19e eeuw.
Levi Roth (1784-1827) was rondreizend brillenmaker en maakte in de winter van 1817 op bestelling en na oogmeting 9 brillen voor Alexander Gogel. 3 zogenaamde Marswoord’s, 2 Nurenbergers en 4 Kattenogen de prijs van de brillen incluis de oogmeting ƒ 139 te betalen in nieuwe Nederlandse zilver guldens. De brillenkokers van segrijn en een bijpassende sigaren “porte de feuille” van zwart en geel/groen segrijnleer waren gratis.
Taxatieprijs € 200 Tafelprijs € 250 biedingen verlopen vanaf € 100 exclusief 20% veilingkosten

Brildragers in de kunst:
Eerste geschilderde persoon met bril is de Japanner Shogun Yoshiharu Ashikaga (1511-1550) hij bezat 3 brillen gemaakt door lenzenmakers uit Venetie. Deze brillen liggen nu in het museum te Kyoto. Willibald Pirckheimer (1470-1530) bijgenaamd “de Blauwe” was een goede tweede. Albrecht Durer maakte het portret van de “Blauwe” maar dit ging op in zwarte rook tijdens het bombardament van Dresden. Hij was de beste vriend van Erasmus en schreef samen met hem de “De Lof der Zotheid”
De Leidsche schilder Alexander Hugo Bakker Korff (1824-1882) heeft de meeste figuren met bril op zijn naam staan. Hij was zo bijziend dat zijn schilderijen nooit groter zijn dan 50 cm. Door zijn oogafwijking; een congenitale aandoening; verliet Bakker Korf zelden zijn woonhuis. Model stond zijn familie welke hij slechts door te betasten goed kon zien. Bakker Korff werd slechts 58. Hij struikelde jammerlijk over een nachtspiegel na gestoken te zijn door een honingbij. Gek genoeg brak hij wel zijn nek maar niet de porceleinen gepolychromeerde pispot waarin hij uiteindelijk in verdronk. Men vermoedde opzet.
Rodin Versus Gauss en het Magisch Vierkant
Albrecht Dürer was de eerste die het magisch vierkant gebruikte, niet Gann dus en zeker niet Fibonacci maar Dürer. Nou ja niet echt niet natuurlijk. Het was duivelskunstenaar, tovenaar, officier, cullinair specialist en echtbreker Marcus Vitruvius Pollio die de reeks bedacht en toepaste. Het was dit Rodin getal wat wiskundig brekebeen Gauss in het oor deed fluisteren van Keizer Nap bij hun geforceerde ontmoeting. De bijziende Gauss wilde eigenlijk liever naar huis om te slapen en Napoleon die trouwens behoorlijk verziend en ook nog vermoeid was van het onophoudelijk pogen te vergrijpen van wegvluchtende kamermeisjes. Iets wat scherp veraf is maar onduidelijk dichtbij levert altijd problemen op.

Belastingen
Alexander Gogel (1765-1821) was minister van Financiën en behoorlijk bijziend. In het belastingmuseum te Rotterdam kan op de 2e verdieping de bril die Levi Roth voor hem maakte te zien zijn. Gogel is beroemd geworden omdat hij de belastingen reguleerde in de nieuwe Nederlanden welke toen in Griekse toestand verkeerde. Napoleon en de Fransen lieten het nieuwe Nederland reddeloos, radeloos en eigenlijk erger bijna aan de rand het faillissement achter. Belastingen waren een zaak van de Staten en dus provinciaal. Gogel schafte 144 regionale belastingen waaronder (de molesten) op brood-, bier-, boter-, de raam-, de spiegel, de glas, zeep, zout, turf en schoorsteenbelasting af voegde de 77 stedelijke belastingkamers samen en introduceerde daarvoor in plaats de grondbelasting van 20% over de acutuele taxatiewaarde. Plaatselijke munten werden afgeschaft en vervangen door een nationale munt, de zilveren gulden. Minister Gogel werd hierdoor niet populair. Wel werd hij populair door het zogenaamde dotje blauw welke eenmaal aan de was is toegevoegd een smetteloze witte was kan worden verkregen. Witte kleding werd populair in Nederland welke hierdoor herrees uit het grauw. Gewassen werd er in trouwens in urine. Pas rond 1880 wordt zeep en zeepzieden industrieel op grote schaal gemaakt.
Bron: www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken/a...
Bron: www.neha.nl/specialcollections/0325be...
Bron: www.youtube.com/watch?v=ZwTn2e73QfQ

Google
Het Google van de zoekmachine is een verbastering van het woord Goggle hetgeen weer afkomstig is van Hebreeuwse woord Gll wat zien betekent. Voor wie wil zien ziet niets en wie niet wil zien sluit de ogen en ziet dan nog niets. Het verhaal dat het een anagram gevormd uit de letters is dus niet waar.
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Edward_Kasner

Ambrozijn of Lof der Zoetheid
Mannen verzamelen dingen vrouwen daarentegen zelden of nooit. Vrouwen verzamelen soms wel mannen en worden dan spinners genoemd. Als mannen spinnen dan zitten ze op een fiets. Als vrouwen spinnen dan fietsen ze wel maar zijn eigenlijk te dik. Een man in een spinnenweb is getrouwd. Een vrouw in een spinhuis is uitgesponnen. De draad die Ariadne spon waarmee ze Theseus uit het labyrint haalde was dik maar niet dik genoeg om hem aan haar te binden. Ze bleef zonder beoogd man achter in Naxos bittere tranen huilend. Verliefde vrouwen die huilen produceren geen tranen maar ambrozijn. Bij getrouwde vrouwen is dat bitter maar bij godinnen is dat zoet gelijk de wijn gemaakt van honing welke ze dronken op de berg Olympus. Als goden huilen en tranen plengen ontstaan daar waar ze het zeeoppervlakte raken parels. Op het aardoppervlakte vormen ze kostelijk en heerlijk geurend Mirre. Parels opgelost in Ambrozijn geeft loodazijn en dat is niet lekker.
Bron: nl.wikipedia.org/wiki/Ambrozijn_(myth...

.

www.youtube.com/watch?v=UUI8rpMzsC8
.
.

Het BijenBoek Thomas Van Cantimpré (1201- 1272)
Bloemen maken geen honing dat maken de bijen. In de maag aangekomen wordt de nektar wat de bloemen als lokstof voor de bijen gebruiken omgezet met enzymen in honing welke later rijpt in de raat.
De duurste honing komt uit Jemen en heet de Sidr. Op de tweede plaats de Nieuw Zeelandse Manuka gemaakt van de theestruik. Voor 2 ons honing zijn 37.000 vluchten nodig.
[verwijderd]
0
Van MA's (Ichimoku, Hull en gewogen MA) is de Hull het beste.
Maar nu komt het probleem
in trading markten werkt de Hull minder
en in trending markten beter.

Ooit en dat is lang geleden heb ik alle indicatoren getest
neem je een gewogen gemiddelde dan neem je bij 14 dagen gemiddelde
1 keer het 1e slot/hoog/laagste/opening
1 keer de 2e
1 keer de 3e
enz

bij Hull neem je de laatste (bij een 14 daagse gemiddelde) 14 keer
en de 13e 13 keer

het gewicht van de laatste beursdag weegt dus zwaarder
je kan dus sneller signalen krijgen

nu het nadeel
je krijgt een bodem op LPL of HPL
vervolgens krijg je de impuls dat is de 1e beweging
contra aan de trend
dan komt de terug test naar de BL
het probleem is dat je in de 1e fase de markt wordt ingezogen met een Hull

Grote partijen gebruiken die tweede reactie om posities te vereffenen.

Weten wanneer je een indicator gebruikt is ervaring.

Bel20: stockcharts.com/h-sc/ui?s=$BEDOW&...
Denk dat belangrijker is de $ en de dollar index.
[verwijderd]
0
Tjee PV, allereerst dank voor de ervaring die je wilt delen.
Inderdaad, een indicator is ervaring.
Veel dank voor je uitleg.......
[verwijderd]
0
Kijk Needam doet iets slim
is een slimme man bedoel hij is advocaat.
Advocaten moeten altijd de waarheid spreken.
Maar stel je vraagt aan een advocaat ben je dit weekend met een vriendin in Parijs geweest.
Het antwoord van de advocaat is nee.
De advocaat was met zijn vrouw in Parijs: www.thedanielcode.com/display.php?nav...

OutSide Bar: outside bar stop and reverse on 03/02 from the 6S signals.
Gaat om deze zin/frase
dit is typisch een W.D.Gann toepassing
je opent en je legt je stop op de opening van de outside bar.
Maar er zijn ook traders die openen op het slot van de OutSide Bar.

Gann: i.postimg.cc/cJ8xrHbV/AEX.jpg
Gann kleurde de OutSide Bars blauw
in het het geel heb ik de Outside Bars gezet
maar nu kan je zien dat de OutSide helemaal geen valide signaal is.

Nu kom ik terug op Needham
hij geeft je een kaart
maar houdt 5 andere kaarten tegen de borst.

Gann: i.postimg.cc/CxszHJHw/AEX.jpg
Nu ga ik proberen af te ronden
moet dan niet in dezelfde fout vervallen als Needham
maar kijk eens naar de Square uit de Gann programma
een bodem op DC593

Nu ga ik samenvatten
Francis Galton was een neef van Darwin
hij ontdekte dat niemand de waarheid in pacht had
op een wedstrijd moest het gewicht van een stier worden gegokt.
De deelnemers konden niet schrijven maar wisten wel alles van stieren
een veilingmeester die wel kon schrijven schreef de getallen op papier
Galton telde de getallen van de briefjes op
en berekende exact het gewicht van de stier.

Er is geen systeem wat elke keer een goede uitslag geeft
maar door verschillende systemen te combineren kan je een goede richting bepalen. Denk weet dat niet zeker natuurlijk is wat Needham doet.

Vroeger zat ik iedere ochtend 2 tot 3 uur grafieken te bekijken
Gann, Murrey en Hurst probeerde dan zoveel mogelijk het verstand op nul te zetten. Maar ja die tijd is voorbij.

Een Outside Bar zegt zegt niets
een Square zegt niets
maar de combinatie is de sleutel maar nog steeds zit je winstpercentage van 69%
dus je werkkapitaal moet dan groter zijn dan 3 x (100-30) het grootste verlies wat je op een rij kan verlies.

Nou geloof me de meeste traders kunnen dat niet aan
de meeste breken na 3 verliezen
er zijn traders die breken na 4 verliezen
bij 5 verliezen zit je trillend van angst aan je beeldscherm.
Het grootste verlies aaneengeschakeld bij mij was 6
en je weet je moet dan doorgaan anders geef je het op.
Wat gebeurde was dat de 7e trade ook verlies opleverde
werd nog erger
was ik gewoon blijven zitten dat was het verlies een winst geworden.
Galton : www.iex.nl/forum/Topic/1250726/Techni...

Bijlage:
[verwijderd]
1
citaat:
Er is geen systeem wat elke keer een goede uitslag geeft
maar door verschillende systemen te combineren kan je een goede richting bepalen. Denk weet dat niet zeker natuurlijk is wat Needham doet.
Wederom dankt voor je uitleg.

Net wat je zegt:Needham hanteert een systeem, een combi daarvan zal kunnen leiden tot een systeem dat een winst zou moeten kunnen opleveren.
Ben daarom een verschil/overeenkomst aan het zoeken in diverse systemen.
Ik gebruik jou inbreng daar, om te zien waar en hoe ik diverse systemen kan toepassen.
Er moet iets inzitten waar wij niet vanaf weten.
Ultimate zal daar never uitkomen.
Dat zou het mooiste zijn...de grote uitdaging
nousch
0
Charles Nenner heeft in zijn systeem een 200 tal indicatoren zitten heb ik begrepen ( ik kan er enkele langs zitten )
Dus er is nog wat werk in de winkel voor mij :)
Nu die 200 indicatoren denk ik dat je met een korrel zout moet nemen
Denk dat hij er een honderdtal uit zijn duim gezogen heeft
Kwestie om wat verwarring rond te strooien , Needham kent dit ook
Bij elke indicator heb je altijd enkele "indien , als ,Waarschijnlijk ingeval " en zo gaat het maar verder
Een indicator die 100% betrouwbaar is bestaat dus niet er zit altijd ergens een onbekende
nousch
0
[verwijderd]
0
quote:

nousch schreef op 2 april 2020 19:35:

Charles Nenner heeft in zijn systeem een 200 tal indicatoren zitten heb ik begrepen ( ik kan er enkele langs zitten )
Dus er is nog wat werk in de winkel voor mij :)
Nu die 200 indicatoren denk ik dat je met een korrel zout moet nemen
Denk dat hij er een honderdtal uit zijn duim gezogen heeft
Kwestie om wat verwarring rond te strooien , Needham kent dit ook
Bij elke indicator heb je altijd enkele "indien , als ,Waarschijnlijk ingeval " en zo gaat het maar verder
Een indicator die 100% betrouwbaar is bestaat dus niet er zit altijd ergens een onbekende
Hoi Nousch,
Daar heb je de koe bij de horens, heb zelf eens diverse indicatoren in een grafiek gezet....dan krijg je dus een giga onoverzichtelijke wirwar.
Je gaat dan bij jezelf afvragen....welke is nu de juiste of net de verkeerde.
Welk tijdframe zal ik het plaatsen
Probeer me nu met een klein aantal indicators bezig te "houden".
DC, OSB, doncian en met het begin van de week.
Als ik dan verder kijk naar het aantal punten per week of dag, gebruik deze er ook bij.
Toch zal het stuiteren en laveren blijven en ik heb niet eens een boot.
Net wat PV erover zegt....de marketmaker wil/zal alles klaren
nousch
0
Heb een plaatje van Needham onderschept , ging over een daggrafiek
Waarbij hij de dc nr had liggen op de laatste golf laagste punt 100
Hoogste punt 0.
Toevallig het ging over de dax
Leuke was de dc nr stonden naast de koers genoteert
Heb het plaatje opnieuw willen print scream maar was weg
Zou het kunnen dat hij het verwijdert heeft
[verwijderd]
0
@Nousch
Begrijp en besef dat het tegen de integriteit ingaat
maar zou je iets kunnen vertellen over het Virus
ken je mensen die het hebben
en wat doe je zelf ?
nousch
0
Heb al van vroeg zo een mondmasker op ,als ik ging winkelen , moet zeggen dat ik er toen als een idioot bijliep iedereen dacht dat ik Corona had ,
Voor de rest hou ik me kern gezond via vitaminen en dagelijkse groenten uit eigen tuin , vrouwtje doet hetzelfde .ik ga ook elke dag een uur wandelen in de bos vlakbij , weer of geen weer , heb wat dat betreft geluk , we komen bijna niemand tegen in de bos
Of ik mensen ken , ik hoorde uit betrouwbare bron dat in ons rusthuis waar ik regelmatig vrijwilligerswerk doe dat de man van de directrice op winter vacantie geweest is en terug gekomen met Corona , hij had het niet direct in de gaten en heeft daarbij zijn vrouw besnet.
Nu eer de vrouw het door had zijn er ook bewoners van het rusthuis besmet
Probleem is dat die rusthuizen niet voorzien zijn om een besmetting te isoleren
Nu werkt men eraan maar de besmettingen die er gebeurt zijn lopen uit de hand ,personeel , verplegers ,bedienden ,
Dit is niet enkel in ons rusthuis , je begint het meer en meer te horen via de media
Eigenaardig tot nu toe niets gehoort bij familie of vrienden ,
Maar dit zal wel zo niet blijven , ik hoor al dat patiënten de raad krijgen als het niet te erg is om thuis uit te zieken
Dus vrees ik dat de volgende 14 dagen het erger kan worden ,
De besmettingen lopen licht terug maar de overlijdens dalen nog niet echt
Blijkbaar zitten we hier in België volgens aantal inwoners op de derde ergste in Europa
nousch
0
Op VTM nieuws blijkt dat ze op 150 patiënten een ouder middel aan het uitproberen zijn, volgens de verwachtingen zou het beter zijn dan de bestaande middelen die tot nu toe gebruikt worden
Ik ken daar dus niets van maar zou het kunnen dat je bij een bestaand middel al die proeven die jaren duren kunt overslaan
En ze zeggen zelf dat ze er nog enkele achter de hand hebben
De 150 patiënten willen ze 14 dagen opvolgen eer ze het middel willen bekent maken
[verwijderd]
0
@Nousch
Besef
en ik weet dat ik te veel vraag
maar zou je met regelmaat iets kunnen zeggen over het virus
[verwijderd]
0
Dit virus is een feit enkel er gaan de wildste theorieen over.
Oorzaak en gevolg lopen nogal ...heeel ver uiteen.

www.xandernieuws.net/

biflatie.nl/

Ander feit is dat er misbruik gemaakt gaat worden van deze ellende.
De kredietberg is al langer een heet hangijzer en wij worden telkens met een wortel op de ezel gezet

Allen een goede gezondheid in deze roerige tijden!

12.521 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 608 609 610 611 612 613 614 615 616 617 618 ... 623 624 625 626 627 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 0,00 0,00% 18 apr
AMX 926,60 0,00 0,00% 18 apr
ASCX 1.189,83 0,00 0,00% 18 apr
BEL 20 3.826,58 0,00 0,00% 18 apr
Germany40^ 17.751,90 -85,50 -0,48% 18 apr
US30^ 38.013,46 0,00 0,00% 18 apr
US500^ 5.049,25 0,00 0,00% 18 apr
Nasd100^ 17.548,80 0,00 0,00% 18 apr
Japan225^ 38.001,71 0,00 0,00% 18 apr
WTI 82,08 0,00 0,00% 18 apr
Brent 86,99 0,00 0,00% 18 apr
EUR/USD 1,0632 -0,0012 -0,11% 07:35
BTC/USD 61.931,93 -1.655,84 -2,60% 07:35
Gold spot 2.384,09 +4,72 +0,20% 07:35
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr
Dalers Laatst +/- % tijd
ABN AMRO BANK N.V. 15,615 0,000 0,00% 18 apr
ADYEN NV 1.442,600 0,000 0,00% 18 apr
Aegon 5,586 0,000 0,00% 18 apr

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront