Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Pullback Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 53
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

686 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 35 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Doptieman 3 april 2020 10:31
    Na de scherpe NEP stijging van gisteren naar even en heel snel 482 te hebben aangeraakt zijn we alweer bijna 10 pnt terug.

    En in de Modus Premiesloop tot zeker 14.30
    Het kapitaal ZET de koers en regelt de Premiesloop!!
    Puts en Calls lopen leeg en dat is de bedoeling!! Laat je niet Foppen!!
  2. [verwijderd] 3 april 2020 10:31
    quote:

    b.west.invest schreef op 3 april 2020 10:09:

    Ik sta nog wel winst , maar dat komt omdat ik in Februari al begonnen ben met putjes kopen . Tja en het is wel een behoorlijk bedrag wat er nu op staat , de tijd loopt eruit nu , dus ook de lucht . Daarom twijfel ik de laatste dagen zo . Ik had wel verwacht dat er zoveel nieuwe werklozen erbij zijn gekomen in de VS. Maar dat dat een signaal is om te stijgen niet .

    Helaas is Fred er niet meer . Maar er zitten hier meer echte kenners ....
    Je kan er toch tegen weg schrijven?
    Dan heb je dat geld in ieder geval binnen.
  3. [verwijderd] 3 april 2020 10:35
    quote:

    De sjaak schreef op 3 april 2020 10:18:

    [...]Idd onervaren beleggers die nu instappen gaan een flinke rally teweeg brengen. Het verhaal van de Bulls, de Bears en the Pigs. De Pigs zijn nu aan zet dus...…..
    sheeps to:-)

    www.youtube.com/watch?v=gi1e_22x4Bs

    Wall Street (1987) - Sheep get slaughtered (HD)

    waar blijft de tijd,33jaar deze film.
  4. deBeer53Long 3 april 2020 10:38
    quote:

    ren-je-dement schreef op 3 april 2020 10:13:

    Ni!, trouwens grote complimenten voor jouw overzichten, je bent écht goed, man! Handel zelf bijna niet op richting, maar je laat gewoon puur zien dat dat kan.
    Jazeker Ni, je post hier fantastische resultaten. Echt knap. Bescheiden vraag: gaat het ook geregeld mis? Even hard?
  5. Five Aces 3 april 2020 10:38
    quote:

    Alex A La Hausse/ A La Baisse schreef op 3 april 2020 10:14:

    Brent long trapt weer op t gaspedaal.

    Denk toch meer dan een tweetje...
    Algo run up.

    Ik zou voorzichtig zijn met long gaan in dat spul.

    1. Behalve die tweet van trump is er helemaal geen bevestiging dat er uberhaubt over een deal gesproken word, Rusland en Riyaad ontkennen het zelfs. Alleen word er gehint dat Riyaad best een meeting wil houden, maar grote kans dat er gewoon weer dezelfde eisen op tafel komen.

    2. Indien production cut, is niet genoeg om een oversupply situatie te voorkomen (15 MB/d van trump is flauwekul, om dat voor elkaar te krijgen moeten die ami ook hakken. En dat ligt daar weer gevoeling vanwege dingen als anti trust laws. Daarom hebben ze al snel aangegeven dat daar niet over gesproken word.

    3. Prijs. Die spot data word verlaat gepubliceerd. Maar bijvoorbeeld WTI Turbo's etc zitten momenteel op het Mei contact en settlement date is 21 april. Maandag is de laatste datum die online staat voor fysiek maar toen werd er fysiek geleverd voor 14.10, terwijl de future in de 20 handelde. Dus de future handelede toen al 6 dollar boven fysiek.

    De trade waar de meesten op zitten is dus ook short.

    Diegenen die echt long zitten zitten fysiek long.

    Die spike op die tweet van Trump was mi ook geen buy maar een short covering omdat ze de stops van een aantal kraakten.
  6. [verwijderd] 3 april 2020 10:38
    quote:

    De sjaak schreef op 3 april 2020 09:42:

    Wat mij opvalt is hoe positief iedereen nog is over de beursontwikkeling, doet me erg aan begin van deze eeuw denken toen we terugvielen vanaf de 700, ook toen werd er in het begin flink geshopt toen de lievelingetjes (Baan, KPN(Quest), Ahold, ING, Getroniks, Draka, WOL etc) flink begonnen te dalen, het leek immer zo goedkoop maar na iedere opleving kwam er een diepere val... Vrees dat dit slechts het begin van een diep dal is, waar tot voorkort achter iedere top weer een hogere lag verwacht ik nu het omgekeerde. We zaten al aan het eind van de haussemarkt, Corona zorgt ervoor dat de beweging veel sneller groter en sterker wordt. Het duurt alleen even voor dat besef echt begint door te dringen en dat de koersen van een paar maanden terug niet reeel waren....en dat als het virus niet meer voor nieuwskoppen zorgt we helaas niet meer terug gaan naar begin dit jaar maar dat alles is verandert en het economisch herstel slechts van korte duur zal zijn omdat de fundamentele problemen nu pas echt bloot komen te liggen. Het waren 10 mooie jaren.....
    Goed verhaal maar er spelen een paar zaken, niemand weet wanneer er EUREKA we hebben t vaccin/ medicijn/ of er is een forse afname virus (bijvoorbeeld door een warme lente/ zomer). Daarna doemt heel snel weer "ik krijg geen rente op mijn spaarrekening". Stel ik heb nu 20% verloren op de beurs en mijn geld staat liquide op de rekening. Als ik niets doe verlies ik iedere maand nog meer. Immers inflatie, kosten en belastingen. Indien ik mijn baan/ ondernemeing behoud (Dus bij een virusuitbraak van zeg tot de zomer) zal 95% van die beleggers wederom in aandelen gaan. We staan dan binnen no time weer op 600. Het is veel te vroeg om te denken dat alles kapot gaat. Helaas weet niemand wanneer er Eureka geroepen gaat worden. Ook Rutte met zijn opmerking het wordt nooit meer zo als voor de Crisis vind ik eentje die veel te kort door de bocht is. Ik heb de indruk dat hij alles doet om mensen nog banger te maken als nodig. En dat is ook weer logisch aangezien zijn lockdown moet slagen.
  7. Stock Exchange Monkey 3 april 2020 10:41
    Hieronder een mooie reactie uit een ander draadje, wilde ik toch even delen.
    Goedemorgen!
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-020420-320/Wall...

    quote:

    Johny Be Goode id=12286274 date=2020 04-02 22:17 schreef:

    [...]

    Loop zelf ook al decennia mee en hoewel ik nu iets compleet anders doe ben ik in mijn jonge jaren ooit in de dealing room begonnen. Speculeren is altijd gokken geweest, maar tenminste had je als je je huiswerk deed, keek naar de fundamenten, anticipeerde op nieuws en ontwikkelingen en het algehele sentiment, nog een aardige kans om goed te gokken en zo een leuke duit te verdienen.

    Lange termijn beleggen is door de jaren heen over het algemeen lucratief geweest. Zowel in bedrijven met een leuk dividend als in bedrijven met een gedegen groei potentieel. Obligaties en zelfs de spaarrekening brachten ook wat op.

    Vandaag de dag niet meer. In een wereld van negatieve rentes en gratis geld, waarbij ook de productie nog een krakend tot stilstand is gekomen en box 3 nog vrolijk geroofd wordt door de overheid (gaat die er binnenkort ook nog eens met terugwerkende kracht en rente op het eerder geroofde geld uit?) is het gokken geblazen. Fundamenteel klopt er van het hele plaatje niks meer. Niet van de beurs en het koers verloop (reken de multiples maar eens door met aannames van gestagneerde productie, etc), niet van de discrepantie tussen fysieke goudprijzen en het papier en niet van de haast non-existente inflatie bij een stortvloed gratis geld volgens de hoge heren.

    Beurskoersen worden door manipulatie van heren als Trump en gratis geld in stand gehouden, banken manipuleren de goudkoersen terwijl fysiek nauwelijks nog te leveren is en de mijnen voor een groot deel stil liggen en er dus ook niks geproduceerd wordt, en de inflatie die zogenaamd laag is klopt ook niet. Dat laatste is een mooi kunstje waarbij traditionele academische indicatoren (CPI and Hamburger index, anyone?) zogenaamd de maatstaf zijn. Ondertussen zijn onroerend goed prijzen door het dak gegaan, kost een nieuw mobieltje 1200 euro en is het "normaal" dat de tuinman 50 euro plus BTW en voorrij kosten rekent.

    Kortom, wie houden we nu allemaal voor de gek? Vanuit rationeel perspectief bezien zou de boel moeten imploderen, maar de werkelijkheid is kennelijk anders. Ik predik niet dat het morgen omhoog of omlaag zal gaan, deze "nieuwe" economie van zorgenloos gratis geld gaat mij mijn pet te boven. Dit neemt echter niet weg dat ik de situatie en het gedrag van verschillende partijen (regeringsleiders, ECB, FED, toezichthouders en rating agencies) zeer bedenkelijk vind. Met "beleggen" in de traditionele zin van het woord heeft wat ik de meeste mensen hier hoor roepen (snel een ritje, even wat puts of calls, etc) niks te maken. Het is enkel speculatie en gezien de volatiliteit leent de markt zich daar momenteel prachtig voor. Zelf hou ik me veelal afzijdig, maar het doet me toch enig verdriet te zien dat de beurzen die eens een belangrijke bron van liquiditeit voor bedrijven waren, zijn omgetoverd tot een casino in het circus. Ben benieuwd waar dit verder heen gaat.
  8. [verwijderd] 3 april 2020 10:42
    Ik sta te trappelen om weer te consumeren. (Waaronder op vakantie gaan) Ik weet niet hoe het met jullie is maar dit is voor mij geen leven. Dan neem ik persoonlijk liever wat risico op een griep wat voor het grootste deel milde klachten geeft(Niet zeuren is gewoon informatie wat overal te vinden is). En nu graag geen persoonlijke aanvallen. Vrij land en open forum, dit is mijn mening. Amen!
  9. [verwijderd] 3 april 2020 10:44
    quote:

    deBeer52 schreef op 3 april 2020 10:38:

    [...]

    Jazeker Ni, je post hier fantastische resultaten. Echt knap. Bescheiden vraag: gaat het ook geregeld mis? Even hard?
    Jazeker...ook gepost hier in de overzichtjes. Als je alle overzichtjes aan elkaar plakt heb je denk ik wel mijn afgelopen trade maand compleet..

    maar goed..flink onderuit gaan hoort er ook bij..gebeurt meestal als het even 'te goed' is gegaan..;)

    ..eerste doel is consistentie bereiken..rest volgt dan
  10. Five Aces 3 april 2020 10:44
    quote:

    Ni! schreef op 3 april 2020 10:21:

    [...]

    bedoel vooral dat columnschrijver aan abonnementen verdient...ipv geld maakt op de beurs..en nu er zich een nieuwe lading beleggers aandient is dat natuurlijk weer een potentieel goudmijntje...voor hem

    ...ff kijken hoe lang het duurt voordat ik een ban heb..;)
    Als je hun disclaimer leest dan staat er ook dat ze niet voor eigen rekening handelen.

    Net als al die andere beursgoeroes.

    Zegt imho wel genoeg ;)
  11. gam gam 3 april 2020 10:47
    quote:

    b.west.invest schreef op 3 april 2020 09:51:

    Dit is mijn positie , deze stond 1.5 weken teruk ruim 100 k hoger .
    En de tijd loopt eruit , wat zouden jullie doen ?

    Alvast bedankt voor het meedenken .

    Vrijdag 6 maart had ik een berg AEX index puts. Toen was ik ook bang voor de tijd die eruit liep en heb alles verkocht met een kleine winst. Grootste blunder die ik ooit gemaakt heb (maandag 9 maart meer dan 10% van de AEX af). Ik hield me niet aan mijn eigen regel: als je het niet weet doe je 50/50.

    Verkoop de helft.
  12. [verwijderd] 3 april 2020 10:49
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 3 april 2020 10:41:

    Hieronder een mooie reactie uit een ander draadje, wilde ik toch even delen.
    Goedemorgen!
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-020420-320/Wall...

    [...]
    Thanks SEM.

    "ik de situatie en het gedrag van verschillende partijen (regeringsleiders, ECB, FED, toezichthouders en rating agencies) zeer bedenkelijk vind)"

    Het is maar goed dat deze instanties er zijn anders hadden we nu 1929 taferelen gehad. 10 jaar later wereldoorlog. Zeg niet dat het niet kan. Gelukkig is men op dat gebied wijzer geworden.
  13. gam gam 3 april 2020 10:51
    quote:

    Stock Exchange Monkey schreef op 3 april 2020 10:41:

    Hieronder een mooie reactie uit een ander draadje, wilde ik toch even delen.
    Goedemorgen!
    www.iex.nl/Nieuws/ANP-020420-320/Wall...

    [...]
    de gebruikelijke onzin praat over gratis geld en het systeem en de grote jongens en multiples blah blah
686 Posts
Pagina: «« 1 ... 4 5 6 7 8 ... 35 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links