Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Uitstappen? Is het echt never sell Shell?

[verwijderd]
0
quote:

Pensioenpot schreef op 16 april 2020 16:37:

[...]

5 komt er niet.

Blader maar terug. Tijdens de gehele stijging heb ik dat én waarom de weer 15,14 of 13 konden gaan zien op de borden. Heeft niks met trollen te maken maar de feiten lezen.

Maakt ook allemaal niets uit.

Eind van het jaar staat Shell weer op 21,00. Iedereen blij.
bezinteergebelegt had het over dat 10 niet meer zou komen
Sleutel13
0
quote:

Wilbar schreef op 16 april 2020 16:35:

[...]
Ik denk dat het sterk afhangt in hoeverre andere landen op slot blijven of langzaam weer open gaan. En uiteraard of daar dan ook restaurants weer (geheel of gedeeltelijk) open gaan. Als dat het geval is springt men zo weer in een vliegtuig, als men nog geld en vakantiedagen over heeft.
Er zijn zat mensen die de vervelende ervaring hebben gehad om vast te hebben gezeten in het buitenland. Maar er zijn er hier 17 miljoen die dat niet zo ervaren hebben.
Dan nog zien de cijfers er niet best uit voor de olie sector wanneer de corona maatregelen versoepelt zullen worden:

@IEABirol
We just released @IEA’s latest monthly Oil Market Report. The numbers are staggering.

Global oil demand is set to plunge by 29 mb/d in April. Even if lockdowns ease in 2nd half, we expect demand to drop by 9 mb/d in 2020, erasing years of growth.

iea.blob.core.windows.net/assets/2f9a...
[verwijderd]
0
quote:

BelegdeBoterham schreef op 16 april 2020 09:57:

[...]
Topper. Kun je het tzt even aangeven als de bodem weer bereikt is?
Ik verwelkom Shell in de < 15.

Grappig dat er maandag nog werd geroepen dat Shell 20+ gaat aantikken. Geloof me dat het optimisme nog verder gaat zakken.

Nu lekker gestaffeld bijkopen. Goed voor het gemiddelde.
andre68
0
De weg naar beneden gaat altijd sneller dan je denkt. Niet verwacht dat vandaag al al order op 15.10 aangetikt zou worden. Volgende order op 13.10. We gaan het zien. Desnoods tot aan 5.10 (Pakka!). Dan is de cash wel op en nadert het einde der tijden. Gelukkig al wel voorraden wc papier en blikken bruine bonen aangelegd.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Sleutel13 schreef op 16 april 2020 16:37:

[...]

Ik heb het over interne vluchten en niet tussen landen.

Als dit zo doorgaat dat zal de gevolgen van de economische crisis nog drastischer worden dan het corona probleem. Ergens moet de knoop doorgehakt worden.
Interne vluchten? Van Rotterdam naar Amsterdam, Brussel naar Antwerpen en zo? Geloof maar dat er veel mensen niet naar het buitenland durven omdat ze bang zijn voor ziek te worden daar, of vast komen te zitten in een lockdown. De wereld gaat de komende 2 jaar niet hetzelfde zijn. En hoewel ik ook plukjes Shell begin in te kopen, gaat Shell de 25 euro niet aantikken tot die tijd.
Harry Nik
1
En al die roeptoeters met hun o.hoog en 19 euro komt er aan (zonder onderbouwing altijd)....ja die zijn godzijdank nu even stil.
Sluit rond 15 euro dan??
Pensioenpot
1
quote:

CJM90 schreef op 16 april 2020 16:39:

[...]

bezinteergebelegt had het over dat 10 niet meer zou komen
Toen we richting de 17 a 18 gingen werd ik ook als doemdenker weggezet door sommige dat 15 en 14 niet meer zouden komen.

Mensen quoten dan de telegraaf voor "hun" gelijk. Dezelfde krant schreef na de OPEC deal "benzineprijzen gaan stijgen". Olie is na de deal gedaald en de benzineprijs daalt ook nog wel een paar cent.

Zowel aan de negatieve zijde als positieve zijde zitten er een aantal mensen op het forum elkaar en de mensen die oprecht deelnemen / informatie zoeken op het forum gek te maken.

Zolang de economie niet "echt" weer op gang komt (vliegverkeer, auto's, fabrieken etc.) met daarbij een olieprijs onder de 40 a 45 dollar is shell boven de 18 niet heel reëel.

Aan de andere kant gaan er nog steeds dingen door en lijkt de olie niet ver door de 20 te willen zakken (WTI) en Brent niet wederom richting de 24.
Zolang we geen 15 dollar op de borden zien voor olie is Shell onder de 10 roepen (daylow uitgezonderd) ook volslagen onzin.

bezinteergebelegt
1
quote:

CJM90 schreef op 16 april 2020 16:39:

[...]

bezinteergebelegt had het over dat 10 niet meer zou komen
Klopt, die 5 is echt hysterisch en 10 is hilarisch. Gaan we niet meer zien.

De 13,75/14 is een mooie koers bij huidige olieprijs en coronasituatie.

De 13,75/14 komt terug als die Yanks weer wat gaan zakken.

De wereld gaat op gang komen de komende maanden, traag, maar de geluiden komen er. Dat zal de olieprijs ook weer wat doen oplopen.

En naarmate de wereld verder van slot afkomt, zal de vraag naar olie toenemen.

Maar dit jaar gaat uiterst moeilijk worden voor nog een olieprijs van 50 plus en Shell weer 20 plus. Dat zie ik ook niet meer gebeuren in 2020.

Want weer voluit vliegen, varen, rijden en olie consumeren gaat nog wel ff duren.
[verwijderd]
0
Overigens heb ik ook al flink wat AEX index short posities ingenomen. Een flinke correctie gaan we echt nog wel meemaken. Wall street is volledig de connectie kwijt met Main Street. Alle grafieken die je afzet op de beurskoersen tov de economie laten dezelfde patronen zien als tijdens de kredietcrisis.
Pensioenpot
0
quote:

mbrand85 schreef op 16 april 2020 16:46:

Overigens heb ik ook al flink wat AEX index short posities ingenomen. Een flinke correctie gaan we echt nog wel meemaken. Wall street is volledig de connectie kwijt met Main Street. Alle grafieken die je afzet op de beurskoersen tov de economie laten dezelfde patronen zien als tijdens de kredietcrisis.
Ik heb ook een short aangeschaft. Stond in de plus nu break even....

Morgen en volgende week maar even afwachten.

In het weekend zal blijken dat de VS niet op de piek is geweest en bezig is naar afbouw corona gevallen.
Cavello
0
Ben echt benieuwd wat er met shell gaat gebeuren komende tijd zal hij nog veel verder zakken of zal hij zich herpakken
[verwijderd]
0
quote:

Pensioenpot schreef op 16 april 2020 16:53:

[...]

Ik heb ook een short aangeschaft. Stond in de plus nu break even....

Morgen en volgende week maar even afwachten.

In het weekend zal blijken dat de VS niet op de piek is geweest en bezig is naar afbouw corona gevallen.
Mijn verwachting is dat we vanavond Trump weer hoog van de toren horen blazen wat de plannen zijn om weer aan het werk te gaan. Dan kun je een rally krijgen, mogelijk tevens met een nieuw triljoen aan steun volgende week. Daarna ga je enkele staten krijgen die open gaan, maar de Noord-Oostelijke Staten gaan hier niet in mee. Dan komt al een eerste daling. Afwachten wat er daarna gebeurt. En terwijl het zakt koop ik aandelen in en probeer ik op de bodem mijn shorts te verkopen.
Tot zo ver mijn glazen bol.
Pensioenpot
0
quote:

mbrand85 schreef op 16 april 2020 17:02:

[...]

Mijn verwachting is dat we vanavond Trump weer hoog van de toren horen blazen wat de plannen zijn om weer aan het werk te gaan. Dan kun je een rally krijgen, mogelijk tevens met een nieuw triljoen aan steun volgende week. Daarna ga je enkele staten krijgen die open gaan, maar de Noord-Oostelijke Staten gaan hier in mee. Dan komt al een eerste daling. Afwachten wat er daarna gebeurt. En terwijl het zakt koop ik aandelen in en probeer ik op de bodem mijn shorts te verkopen.
Tot zo ver mijn glazen bol.
Trump kan nu Twitteren wat hij wil. Ergens houd zijn "macht" op de beurs op.
Beleggers zien ook dat hij nee zit te schudden als de adviseur op gezondheidszorg spreekt tegen de pers.

Volgende week ook weer een stroom aan Q1 cijfers.

Verwacht volgende week wel een daling van een procent of 10 op de Indexen. (verdeeld dus over de 5 handelsdagen).
[verwijderd]
1
quote:

Buyandhold2020 schreef op 16 april 2020 10:53:

Waarom lijkt iedereen zo zenuwachtig? Niet beleggen met geleend geld en niet meer investeren dan je kan missen; Shell overleeft het echt wel en voor mezelf voorzie ik een mooi rendement (horizon op 2035-2040). Wat maakt het uit of het de ene dag een halve euro hoger of lager staat als je tussendoor toch niet verkoopt? D'r zijn boeken volgeschreven over waarom het voor de particuliere belegger een slecht idee is om steeds in- en uit te stappen vandaar mijn aanpak. Rustig blijven.

Aankomende juni weer dividend (half mei ex dividend), zoals elk kwartaal steeds weer sinds 2004 toen ik m'n eerste aandeel Shell kocht.
Jij snapt het!
bodemvisser50
0
Enkele weken geleden 3K gekocht aan 15,95 euro. Het aandeel daalde tot 13,40 euro en zelfs tot 10.30 euro op 18 maart. Na wat geduld verkocht aan 14.50 1500 euro verlies. Ok, we werden uitgelachen d oor beleggers dat 10 euro voor een aandeel te ver was gegrepen die zaten natuurlijk vast op 24 euro. Nu wacht ik af tot 10.50 euro, beleg x3 en ga rustig slapen.
Apae
1
Hier ook zo'n particulier: niet verkocht toen ik in januari toch wel hoogtevrees kreeg. Daar heb ik uiteraard nu spijt van, maar ja... wel stevig bijgekocht, eerst natuurlijk te vroeg op de eerste dip maar uiteindelijk ook een pluk onder de 11. Nu 20% van de portefeuille in RDS: alles omgezet naar B, dat leverde nog wat extra aandeeltjes op. Verder maar op de plank laten, ik vind 20% voor 1 fonds wel de absolute max dus bijkopen doe ik in principe niet meer. Er zijn ook andere kansrijke fondsen...
voda
0
Shell houdt vergadering aandeelhouders achter gesloten deuren

Olie- en gasmultinational Shell houdt aandeelhouders buiten de deur op de aankomende aandeelhoudersvergadering. Vanwege het coronavirus zijn slechts de minimaal vereiste twee aandeelhouders (waarschijnlijk de bedrijfssecretaris en een bestuurslid) aanwezig tijden de komende vergadering op 19 mei.

Alle andere aandeelhouders worden geweigerd vanwege de maatregelen voor het coronavirus. 'Dus reis alsjeblieft niet naar de vergadering, want u zult niet in het gebouw worden toegelaten', zegt de onderneming in de aankondiging van de vergadering.

Geen webcast
Meer beursgenoteerde bedrijven ontmoedigen beleggers om naar de ava te komen, maar zo streng als Shell is voor zover bekend geen enkel Nederlands beursbedrijf. Unilever en Philips bijvoorbeeld raden aandeelhouders weliswaar af om de vergadering fysiek bij te wonen, maar ze worden niet tegengehouden.

Bovendien is de zet van Shell opmerkelijk omdat de vergadering dit jaar ook niet gefilmd en gestreamd wordt. Volgens Shell moeten er daarvoor ook weer mensen in de zaal zijn en de onderneming wil juist dat de vergadering in zo klein mogelijke kring plaatsvindt. Aandeelhouders kunnen de vergadering dit jaar dus niet volgen en moeten het doen met de notulen achteraf.

Geen virtuele Ava
Een noodwet door het ministerie van Justitie en Veiligheid moet het mogelijk maken dat aandeelhoudersvergaderingen volledig virtueel worden gevoerd dit jaar. Voor Shell is dit in tegenstelling tot Unilever en Philips geen optie.

'Om een virtuele ava mogelijk te maken, moeten aandeelhouders inloggegevens krijgen om zich voor de vergadering te registreren. De handel in onze aandelen op drie markten en de verschillende manieren waarop onze aandelen worden gehouden, maakt het verstrekken van deze gegevens aan de rechthebbenden zeer complex. Bovendien is dit nog niet getest', stelt een woordvoerder in antwoord op vragen.

Aandeelhouders krijgen wel de mogelijkheid vragen per e-mail te stellen. Ook kunnen ze vervolgvragen stellen. De vragen en antwoorden zullen op de website van Shell worden gezet.

'Onbegrijpelijk en diep teleurstellend'
De weigering aandeelhouders toe te laten is opmerkelijk in het licht van de discussies die voorgaande jaren juist op de aandeelhoudersvergaderingen van Shell werden gevoerd. De ava van Shell wordt ook altijd drukbezocht door particuliere beleggers.

Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters noemt het ‘onbegrijpelijk dat de grootste onderneming van Europa zich er op zo’n minimalistische manier van af maakt.’ ‘Het is diep teleurstellend’, aldus Koster.

‘Het is een schoffering richting beleggers om, op het moment dat de oliemarkt er het slechtst voor staat sinds decennia, aandeelhouders op deze manier te weren. Je moet als bedrijf begrijpen dat aandeelhouders juist in deze marktomstandigheden goed geïnformeerd willen worden.’

fd.nl/ondernemen/1341704/shell-houdt-...
[verwijderd]
2
quote:

bodemvisser50 schreef op 16 april 2020 17:17:

Enkele weken geleden 3K gekocht aan 15,95 euro. Het aandeel daalde tot 13,40 euro en zelfs tot 10.30 euro op 18 maart. Na wat geduld verkocht aan 14.50 1500 euro verlies. Ok, we werden uitgelachen d oor beleggers dat 10 euro voor een aandeel te ver was gegrepen die zaten natuurlijk vast op 24 euro. Nu wacht ik af tot 10.50 euro, beleg x3 en ga rustig slapen.
WAt een raar verhaal. Hoe kun je 1500 euro verlies hebben? Het is of 300 euro als je voor 3000 euro aan stuks had gekocht of het is 4350 euro verlies als je 3000 stuks kocht.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 16 april 2020 17:18:

Shell houdt vergadering aandeelhouders achter gesloten deuren

Olie- en gasmultinational Shell houdt aandeelhouders buiten de deur op de aankomende aandeelhoudersvergadering. Vanwege het coronavirus zijn slechts de minimaal vereiste twee aandeelhouders (waarschijnlijk de bedrijfssecretaris en een bestuurslid) aanwezig tijden de komende vergadering op 19 mei.

Alle andere aandeelhouders worden geweigerd vanwege de maatregelen voor het coronavirus. 'Dus reis alsjeblieft niet naar de vergadering, want u zult niet in het gebouw worden toegelaten', zegt de onderneming in de aankondiging van de vergadering.

Geen webcast
Meer beursgenoteerde bedrijven ontmoedigen beleggers om naar de ava te komen, maar zo streng als Shell is voor zover bekend geen enkel Nederlands beursbedrijf. Unilever en Philips bijvoorbeeld raden aandeelhouders weliswaar af om de vergadering fysiek bij te wonen, maar ze worden niet tegengehouden.

Bovendien is de zet van Shell opmerkelijk omdat de vergadering dit jaar ook niet gefilmd en gestreamd wordt. Volgens Shell moeten er daarvoor ook weer mensen in de zaal zijn en de onderneming wil juist dat de vergadering in zo klein mogelijke kring plaatsvindt. Aandeelhouders kunnen de vergadering dit jaar dus niet volgen en moeten het doen met de notulen achteraf.

Geen virtuele Ava
Een noodwet door het ministerie van Justitie en Veiligheid moet het mogelijk maken dat aandeelhoudersvergaderingen volledig virtueel worden gevoerd dit jaar. Voor Shell is dit in tegenstelling tot Unilever en Philips geen optie.

'Om een virtuele ava mogelijk te maken, moeten aandeelhouders inloggegevens krijgen om zich voor de vergadering te registreren. De handel in onze aandelen op drie markten en de verschillende manieren waarop onze aandelen worden gehouden, maakt het verstrekken van deze gegevens aan de rechthebbenden zeer complex. Bovendien is dit nog niet getest', stelt een woordvoerder in antwoord op vragen.

Aandeelhouders krijgen wel de mogelijkheid vragen per e-mail te stellen. Ook kunnen ze vervolgvragen stellen. De vragen en antwoorden zullen op de website van Shell worden gezet.

'Onbegrijpelijk en diep teleurstellend'
De weigering aandeelhouders toe te laten is opmerkelijk in het licht van de discussies die voorgaande jaren juist op de aandeelhoudersvergaderingen van Shell werden gevoerd. De ava van Shell wordt ook altijd drukbezocht door particuliere beleggers.

Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters noemt het ‘onbegrijpelijk dat de grootste onderneming van Europa zich er op zo’n minimalistische manier van af maakt.’ ‘Het is diep teleurstellend’, aldus Koster.

‘Het is een schoffering richting beleggers om, op het moment dat de oliemarkt er het slechtst voor staat sinds decennia, aandeelhouders op deze manier te weren. Je moet als bedrijf begrijpen dat aandeelhouders juist in deze marktomstandigheden goed geïnformeerd willen worden.’

fd.nl/ondernemen/1341704/shell-houdt-...
Heftig. Zullen vast Amerikaanse advocaten hebben daar.
200.031 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1945 1946 1947 1948 1949 1950 1951 1952 1953 1954 1955 ... 9998 9999 10000 10001 10002 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:37
Koers 33,470
Verschil -0,060 (-0,18%)
Hoog 33,555
Laag 33,180
Volume 6.212.668
Volume gemiddeld 7.488.665
Volume gisteren 5.990.833

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront