AB InBev « Terug naar discussie overzicht

Proost!

5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
voda
1
Brouwer AB InBev wijzigt dividend en stelt vergadering uit

Gepubliceerd op 14 april 2020 07:19 | Views: 0

AB InBev 09 apr
43,62 0,00 (0,00%)

Heineken Hld. 09 apr
70,35 0,00 (0,00%)

BRUSSEL (AFN) - Brouwer Anheuser-Busch InBev (AB InBev) halveert zijn slotdividend over 2019. Ook wordt vanwege het coronavirus de datum van de aandeelhoudersvergadering verplaatst van 29 april naar 3 juni, zo bleek dinsdag.

AB Inbev stelde eerder een finaal dividend voor van 1 euro, dat is nu 0,50 euro. In november 2019 werd al een interimdividend uitgekeerd van 0,80 euro.
JdeFL
1
• Analist Wim Hoste publiceert nota’s over AB InBev en Heineken, waarin ingezoomd wordt op de gevolgen van COVID-19. De nota’s bevatten een analyse van verschillende scenario's, waarbij de duur van de lockdownmaatregelen varieert. Het basisscenario gaat uit van blijvende lockdownmaatregelen in het tweede kwartaal en een geleidelijke afbouw vanaf kwartaal drie. AB InBev's waarderingskorting ten opzichte van Heineken maakt dat AB Inbev het favoriete bieraandeel van KBCS blijft. “Kopen” met 80 euro koersdoel luidt het advies, tegenover een “Opbouwen”-advies en 150 euro koersdoel voor Heineken. • (bolero)

Daardrinkenweop
1
Opmerkelijk, Bel20 stijgt met ruim 3% eerder deze ochtend maar AB InBev blijft flat. Iemand enig idee wat hier speelt?

Begrijp dat de coronacrisis - en dan met name de onbepaalde sluiting van horeca - onzekerheid met zich meebrengt en significante impact heeft op bierbrouwers, maar Heineken plust wel flink (+2.2% vs AB InBev -0.2%)
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 14 april 2020 04:19:

www.steunjestamkroeg.nl

Zucht... Richting naïeve klant bijna liegen en moeite doen voor...
Ik zag elders een actie voor Parc Paradisio (nu Pairi daiza), ooit van de beurs gehaald mede door o.m. één miljardair.... 't Is dus een trend. Goed fout, m.i.
JdeFL
1
quote:

Daardrinkenweop schreef op 17 april 2020 10:02:

Opmerkelijk, Bel20 stijgt met ruim 3% eerder deze ochtend maar AB InBev blijft flat. Iemand enig idee wat hier speelt?
Nog zo'n trend. Inbev zit gewoon in de hoek waar klappen vallen. En dat hebben ze aan zichzelf te danken.
Daardrinkenweop
1
Kan je daarop inhaken, ik ben wel benieuwd wat je daarmee bedoelt.

Sinds de overname van SabMiller loopt het niet soepeltjes. Maar je zou verwachten dat ze obv huidige koersprijs alsnog zwaar ondergewaardeerd worden, P/E Heineken = ca. 35 daar waar P/E ratio AB InBev op 10 staat. Revenue/profit flat vrij flat QoQ en YoY.
Ongetwijfeld wordt 2020 een mager jaar (al zal een deel van het wegvallen van de horecaconsumptie thuis worden ingehaald), maar dan zou je verwachten dat Heineken evengoed zakt op dagen als deze. Waarschijnlijk is dat te simpel gedacht, learn as I go...

Leefloon
0
quote:

Daardrinkenweop schreef op 17 april 2020 10:20:

dan zou je verwachten dat Heineken evengoed zakt op dagen als deze.

Waarschijnlijk is dat te simpel gedacht, learn as I go...
Juist, in de meest algemene betekenis. Vind je het verschil té groot worden, dan kun je hedgen met (synthetisch) short Heineken, long AB InBev.

Wat gaan we van jou leren? Volgens deze kandidaat-leerling zijn het tegelijkertijd meerdere verhalen, zonder de waan van de dag. Volume- én prijsdruk zal de bijna arrogante marktposities van AB InBev harder raken dan Heineken. AB InBev heeft de schuldenberg, winst gaat de komende jaren meer naar die schuldenberg dan naar aandeelhouders toe, recentelijk veel meer verhoogd dan Heineken. Op zichzelf goed, het overeind houden van klanten en het veiligstellen van een beschikbare kredietfaciliteit, maar ook iets dat herstel met jaren kan vertragen, en dit jaar een beetje neerkomt op het betalen van een slotdividendje met geleend geld.

In lijn met een analist hierboven is het potentieel bij AB InBev wel groter, wanneer alle ellende niet te lang blijft duren en AB InBev het zonder KV overleeft. Onder normale marktomstandigheden, maar die zijn er niet, zou 100%+ erbij volkomen normaal zijn. Het is ook negatiever dan een "gewoon" verloren jaar, maar dat speelt bij Heineken ook. Maar in mindere mate, door minder kwetsbare prijzen en zonder de nu verhoogde schuldenberg van AB InBev.
JdeFL
1
Ik vermoed/dacht dat het ook met specifieke markten te maken heeft. Mexico is 2* zo belangrijk voor Hein dan inbev bvb.. Vietnam is belangrijk voor Inbev bvb.. Zuid-Amerika en Zuid-Afrika ook.
Die mix van regio's en slabakkende munten zal mee een deel van het verschil maken.
Een KW, een soort synthese van 1 element, geeft dat niet weer. Dat Heineken een PE van 35 zou torsen, doet mij hard naar de uitgang rennen.
(Off topic: 't Is er een goede dag voor, portefeuille is straks toch al 8% kleiner, en dat op een vrijdag, compleet onverwacht...)
Leefloon
1
Potentiële hedge: long AB InBev, (synthetisch) short Heineken. Het risico is echter niet ongeveer in evenwicht, door de hierboven benoemde meerdere specifieke verschillen.
Chalo
1
Iemand een idee waarom het aandeel lang blijft hangen? Andere BEL20 aandelen gaan wel hoger. Nochtans een koopadvies en koersdoel van 60 wordt gegeven.
Katsjinggg
2
quote:

Chalo schreef op 20 april 2020 12:11:

Iemand een idee waarom het aandeel lang blijft hangen? Andere BEL20 aandelen gaan wel hoger. Nochtans een koopadvies en koersdoel van 60 wordt gegeven.
* Anheuser Busch Inbev SA ABI.BR : Morgan Stanley cuts price target to EUR 40 from EUR 100
* Anheuser Busch Inbev SA ABI.BR : Morgan Stanley cuts to equal-weight from overweight

(20/04) - Bron: Reuters
Daardrinkenweop
1
Bedankt Katsjinggg, dat is een flinke wijziging zeg. Verheldert het een en ander, want Heineken blijft op een rood Damrak wel goed liggen.

Ik hou AB InBev nog wel aan, voorzie kansen voor bierbrouwers nu maatregelen in Europa langzaamaan verder versoepelen. Hoop dat dit ook leidt tot gedeeltelijke heropening van horeca vanaf juni. AB InBev heeft een schuldenberg van ruim EUR 150 mld met bijbehorende D/E ratio van ca. 1.90. Je zou denken dat dit gezien de huidige rentestand gunstig moet zijn tbv herfinanciering.
JdeFL
1
Je zou denken dat ze olie tappen ipv pintjes. 't Is wel een idee: wie een pintje drinkt krijgt 40 cent.... Tenminste zo was het met een vat olie vannacht.
Krijgt toch weer een ferme deuk (39.7 nu). Meestal, naar het einde van de dag blijft daar wel niet veel van over. Kijken of dat weer zo is.
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 21 april 2020 09:43:

't Is wel een idee: wie een pintje drinkt krijgt 40 cent....

een ferme deuk (39.7 nu). Meestal, naar het einde van de dag blijft daar wel niet veel van over. Kijken of dat weer zo is.
Prijsdruk én volumedruk is een overeenkomst. 6-packs €2,99, kratten €9,99. Een verschil is dat een Shell en Total geen producten zullen terughalen bij te redden klanten. Ik ga trouwens niet op het gulle aanbod in, want ik betaal €0,50 voor Bud en zou daarvan maar €0,40 kunnen recuperen.

"Kan" opnieuw, alhoewel Heineken meestal niet met kwartaalcijfers komt.
JdeFL
1
quote:

Leefloon schreef op 21 april 2020 11:45:

[...]
...
"Kan" opnieuw, alhoewel Heineken meestal niet met kwartaalcijfers komt.
Dank u, morgen dus. Vandaag Hein -1.7%, inbev -4.9%....
Diegenen die met multiples werk(t)en om te kiezen, zullen blij zijn. Ze krijgen elke dag meer gelijk (of ongelijk in hunne portemonnee): Inbev is de goedkoopste, en elke week een beetje meer.

Vind het zelf toch bizar. Neem nu ABN, ING en KBC, daar zijn de afwijkingen toch veel kleiner. Echt verklaren kan ik het dus ook niet. Enkel maar een hintje hier, een tipje van de sluier daar. Zou BUD zo slecht draaien? Ervan uitgaande dat de koers hier en in de VS gemaakt of gekraakt wordt....
Leefloon
1
quote:

JdeFL schreef op 21 april 2020 11:54:

Diegenen die met multiples werk(t)en om te kiezen, zullen blij zijn

Vind het zelf toch bizar. Neem nu ABN, ING en KBC, daar zijn de afwijkingen toch veel kleiner. Echt verklaren kan ik het dus ook niet. Enkel maar een hintje hier, een tipje van de sluier daar. Zou BUD zo slecht draaien?
Gelukkig blijven bij diegenen de oneindige bijkopen meestal maar een klein, verantwoord, bescheiden deel van de enorme portefeuille...

De schuldenberg helpt niet. Ik verwacht echter dat het precies die multiples en de ronduit arrogante marktpositie van AB InBev is. Een bovenmatige marge belangrijker vinden dan volumedruk. Nu hebben ze te maken met volumedruk én met margedruk. Een voltreffer. Dit in geen tijden om, "op vraag van consumenten", halveliters te verkleinen van 44 cl 35,5 cl.

Een actueel bierprijzentestje: 6x 33 cl Jupiler-blikken bij Delhaize €6,89. Bij Albert Heijn Nederland kost 6x 33 cl Heineken €5,98. In de bonus betaal je nu €2,99. Bud is ook in de bonus, en kost €4,42.

Des te meer de omzet richting 0 gaat, des te groter de impact voor AB InBev, Per minder verkochte verpakking is de schade bij Delhaize €0,91 in vergelijking met een nationaal bier van Albert Heijn Nederland. Het is in Nederland een momentopname, maar voor Bud wordt er €1,43 gemist wanneer de klant voor het veel minder dure Heineken kiest. Normaal geen groot probleem, door de focus op marge, maar die marge behaal je pas wanneer iets word verkocht.

Het zijn geen ideale marktomstandigheden voor producten die met "premium pricing" in de markt zijn gezet. Ik had al vaker dat de premium van premium beers meer betrekking had op de verkoopprijzen, de winstpremie, dan op een percentage alcohol: en.wikipedia.org/wiki/Premium_pricing

Premium pricing of prestige pricing (Belgisch bier) lijkt mij extra gevoelig voor een algemene druk op het verkoopvolume. Met multiples richting het zuiden.

Binnen food retail ben ik nu toevallig zelf even bezig met iets "prijswinnends", dat toevallig al zoveel mogelijk COVID-19-bestendig was, en onder andere volume belangrijker vindt dan marge. Zowat het tegenovergestelde van de marktpositie van AB InBev, maar met een vergelijkbare "prestige". Omdat dat hopelijk een duurzamer, stabiel businessmodel is. Recessiebestendiger dan een flesje Belgisch speciaalbier. Verpakt in een ambachtelijk notenhoten kistje, gevuld met hooi.
JdeFL
1
Het niet doorgaan van de oktoberfeesten (niet te verwarren met oktoberparade)? Beck's bier is wel populair (tenminste in mijn jonge jaren hadden we het in huis), maar of ze het in Beieren massaal tappen betwijfel ik.
newsmonkey.be/als-jij-ook-dacht-dat-b...
Oorspr. uit Bremen. Dat ook niet dus. Wel een leuk verhaal....
Daardrinkenweop
0
Ik zit vrij diep in AB InBev en de klappen komen goed aan. Desondanks zijn de vooruitzichten wat mij betreft onveranderd goed. Europa en de VS versoepelen langzaam maatregelen, horeca komt op gang. Mensen snakken naar een biertje op een terras en mijn verwachting is dat dit vanaf Q3 ook in de resultaten van AB InBev terugkeert.
Niks geen technische analyses, maar boerenverstand. Ik ben benieuwd.
JdeFL
1
(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in de eerste drie maanden van 2020, zoals voorzien, lagere volumes gedraaid. Dit bleek woensdag uit cijfers van de Amsterdamse bierbrouwer.
In het eerste kwartaal daalden de biervolumes met 2,1 procent autonoom naar 51,6 miljoen hectoliter. Voorlopige cijfers van Heineken wezen al op een daling van 2 procent. De analistenconsensus wees op een krimp van de biervolumes met 2,8 procent.
In vrijwel alle regio's was er krimp, met uitzondering van Azië, waar de volumes met 4,4 procent opliepen.
In maart verslechterde het beeld bij de brouwer flink, als gevolg van de corona-uitbraak. Afgelopen maand daalden de biervolumes met maar liefst 14,0 procent autonoom. En ook Azië liet een krimp zien, van bijna 11 procent.
Van het merk Heineken werd in het eerste kwartaal nog wel meer verkocht, maar in maart was ook hier sprake van een terugval.
Heineken zei te verwachten dat de situatie in het tweede kwartaal verder zal verslechteren, en ook in de tweede jaarhelft zullen de gevolgen van alle overheidsmaatregelen merkbaar zijn.
Eerder deze maand trok Heineken de outlook voor 2020 al in vanwege de coronacrisis. Die heeft namelijk een significante impact op de markten waarin Heineken opereert, betoogde de brouwer.
Woensdag zei de brouwer dat het de crisis tegemoet treedt met een sterke balans. Inmiddels zijn maatregelen getroffen om de kosten terug te brengen en financiering veilig te stellen. Ook is het mes gezet in de investeringen.
De brouwer verwacht aan zijn financiële verplichtingen te kunnen blijven voldoen, waaronder de terugbetaling van een obligatielening die deze zomer afloopt en de betaling van het slotdividend.
Heineken besloot om in augustus geen interim-dividend uit te keren.
In het eerste kwartaal verdiende Heineken 94 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 299 miljoen euro.
De consensus rekent voor 2020 vooralsnog op een volumekrimp van 6,2 procent. In 2019 ging het nog om een groei van 3,1 procent. Wel denken de analisten dat er in 2021 weer een plus zal zijn van 7,0 procent.
De brouwer benadrukte begin deze maand de "sterke balans" en de kredietfaciliteiten die het ter beschikking heeft.
Door: ABM Financial News.

Een volumekrimp van 2.1%... En winst valt terug van 299M naar 94M... Dat is dan -68.5%... Fasten seatbelts voor inbev, zou ik denken....
5.271 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 260 261 262 263 264 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:56
Koers 54,340
Verschil +0,180 (+0,33%)
Hoog 54,580
Laag 53,960
Volume 115.824
Volume gemiddeld 1.314.056
Volume gisteren 825.018

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront