TIE « Terug naar discussie overzicht

Visies op Bied-Laat boek TIE KINETIX 2014 e.v.

1.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Kwiirk
1
quote:

wieweet schreef op 18 mei 2020 16:01:

Kwiirk weer een rapportje proberen te verkopen?

vrgr
Dat is lang geleden wieweet. Ik had geen contract met AME, dus ook niets ontvangen noch over het rapportje over RT noch over bijdragen aan rapporten over TIE. Maar je hebt gelijk, het rapportje over RT was achteraf een grote miskleun. Dat Vivenda van de Steeg het nog slechter zouden doen dan RT/Toth had ik toen niet kunnen bedenken.
Ik zou het niet zo gek vinden als AME weer eens aandacht aan TIE zou schenken. TIE zit in een interessante fase. Ik schrijf zal geen bijdrage leveren aan het rapport.
wieweet
0
"Maar je hebt gelijk, het rapportje over RT was achteraf een grote miskleun. Dat Vivenda van de Steeg het nog slechter zouden doen dan RT/Toth had ik toen niet kunnen bedenken."

Top dat je het toch nog toe wilt geven. chapeau!

Een aanbeveling waard

vrgr
marcello106
0
quote:

Pitmans schreef op 18 mei 2020 10:28:

Wat dat betreft was de start van TIE op deze markt veelbelovend, met een paar grote scores, maar is het daarna angstwekkend stil geworden, terwijl in die tussentijd vrijwel alle gemeenten en overheden hun keuze inmiddels wel gemaakt moeten hebben.
Gemeenten en overheden hebben inmiddels hun keuze gemaakt, ze zijn nagenoeg allemaal inmiddels aangesloten.

Ruim een jaar geleden noemde de CFO TIE al marktleider. Dat er geen persberichten meer zijn vermeld anders dan een keer de “net als vele gemeenten” verwijzing zal te maken hebben met de materialiteit en relevantie. Je kan persberichten blijven versturen, maar bijvoorbeeld de gemeente Meierijstad als nieuwe klant presenteren doet op enig moment toch de wenkbrauwen fronsen.

Waarom bijvoorbeeld de gemeente Eindhoven niet en de gemeente Tilburg wel een PB zal denk ik iets te maken hebben met tijd. Tilburg was vroeg, Eindhoven was laat omdat het eerst een mislukte keuze voor een concurrent had gemaakt.

Wel had ik graag, behalve bijvoorbeeld RDW, nog wat “andere” namen gezien in een PB. Denk aan bijvoorbeeld AMC, NPO of Kadaster.
ramptoerist
0
quote:

Pitmans schreef op 18 mei 2020 10:28:

Zoals eerder gemeld, ik had verwacht dat Pink RoCCade (met z'n overheidsverleden) veel meer in de B2G e-facturatie markt was gesprongen, maar daar lijkt het aan te ontbreken. Misschien dat een overname van bepaalde B2G activiteiten van Pink een optie is ?
Nou, voor zover hier bekend heb je enorm veel bedrijven die dit doen he, SAP, Visma, , en dan nog weet ik hoeveel kleine spelertjes zoals bv King. De standaard is iig openpeppol.
En gemeentes hebben allemaal een ''eigen besteding beleid' wat dat aangaat.
Bedoel, elk simpel admin prg voor bv een zelfstandige heeft dit hele UBL/XML concept al standaard in t pakketje zitten.
Tís allemaal geen usp of rocketscience wat TIE doet, maar ze halen er iig een prima salaris door binnen.
ramptoerist
0
En om even aan te geven wat voor ( zeer marginale ) speler TIE is : nl.visma.com/blog/jaarverslag-visma-r...

en

"'Acquisities

Nederland is Visma's belangrijkste groeimarkt. De groei is voornamelijk te danken aan recente overnames van de Nederlandse bedrijven Raet, Roxit, HR2Day, Dotweb, Proactive, Idella, Pinkweb, EBPI en Davilex. De woordvoerder sluit nieuwe Nederlandse acquisities niet uit."'
Pitmans
0
LOL, en bij deze speler vraag jij je niet af of het allemaal wel klopt wat ze zeggen ?
Zul je zien dat straks blijkt dat Ronnie en Geert die overnames gefinancierd hebben ;o)
ramptoerist
0
Nope, dit is waar t echte ( e-fact) geld zit. ronnie en greet zitten ( of zaten? ) in een geheel ander segment, meer t goedgelovige gepensioneerde gedeelte.

Enige wat wel interessant kan zijn is dat het blijkbaar als een soort stofzuiger veel klein grut op eet.
Pitmans
0
Nee, maar eerlijk is eerlijk, ik denk dat er op dit moment wel de juiste beslissingen worden genomen.
Omdat dat gebeurt door nog steeds dezelfde mensen, is het maar de vraag of het vervolg ook positief zal zijn, maar de TIEd zal het leren (jaja tracker, ik kan het ook...)

Als er inderdaad al een goede positie is verworven in B2G zoals Marcello meldt, waarom is dat dan niet in ieder geval in een roundup in die H1 cijfers gemeld ? Vraag is natuurlijk ook of de service exclusief voor die gemeente of instantie wordt verricht of naast anderen.

En de allergrootste vraag wordt natuurlijk : wat wordt er overgenomen van de voorhanden cash ?
In het rijtje dat Visma noemt, staat al een aantal bekende namen (niet alleen op B2G of e-facturatiegebied), dus de spoeling lijkt al dunner, ook al omdat Visma uiteraard niet de enige visser is. Maar zo goed ken ik de business niet, dat ik daar iets over kan roepen.
En zelf overgenomen worden kan natuurlijk ook nog. Maakt het wel interessant met die toekomstige cashpositie in het achtehoofd.

Het zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren.
marcello106
0
quote:

Pitmans schreef op 19 mei 2020 15:21:

En zelf overgenomen worden kan natuurlijk ook nog. Maakt het wel interessant met die toekomstige cashpositie in het achtehoofd.

Het zal mij benieuwen wat er gaat gebeuren.
Als de cash binnen is staat TIE met stip op 1 op het lijstje met mogelijke overnamekandidaten.

De overnameprijs is al te overzien, zeker als je er ook nog eens 8 mio+ weer voor terug krijgt.

Voor een (of twee) groot aandeelhouder is de netto investering helemaal interessant. Die hoeft immers alleen de aandelen van de overige aandeelhouders over te nemen om vervolgens weer over 8 mio+ te beschikken.

Mede gezien de recente uitbreiding van de positie van PvS, veronderstel ik dat OL de meest voor de hand liggende partij is.
aextracker
0
Visma is van origine een scandinavische multinational met groei ambiTIE's op digitalisering\automatisering van financiele, logistieke e.a. proces FLOW's.
Die zitten niet te wachten op fancy US based sexy high invest demand activiteiten en Gegoogle met Ads for Channel.
Ergo, die moet TIE als eerste afstoten, willen ze voor de rest of business een zinvolle, hapklare "business integration brokje" blijken, met een interessante waarde propositie.

Met de Scandinavische inbreng binnen de RvC met "selling own ICT asset ervaring", lijkt mij een uitverkoop voor de groot aandeelhouders een potentieel doordachte en minder risicovolle stap, dan blijven doormodderen en proberen de volgende 8 Mln kapot te slaan middels nieuwe "Lucky misses".
Dividend uitkeren doen ze gegarandeerd niet bij TIE, want er moet gewoon eerst waarde in de tent ontstaan door core-groei die consistent blijkt en geld zijn om überhaupt te kunnen groeien.

Ik deel pitmans mening, dat uit het H-1 bericht niet helder blijkt, noch uit de toelichting verklaard, of de groei werkelijk uit de vernauwde , nieuwe core business lines komt en gaat komen.
Tevens bepaald de compositie en groei van de deferred revenue mede hoeveel waardevolle groei er is mee verkocht vanuit de voorgenomen verkoop aan Imparrtner en welke kracht er achter de Enterprise team business en B2G qua groei werkelijk schuil gaat. Ik zie geen big new customer wins, dus ik gok op "meer van hetzelfde bij een enkele bestaande grote klant" die uitrolt (Michelin ?).

Als zo vaak bij TIE, is het rookgordijn n.a.v. het H-1 persbericht even dik als de laatste jaren opgetrokken en dichtgetrokken. De ooit geciteerde transparanTIE is allang niet meer wat het geweest is. Blijkbaar is er een reden voor om niet teveel meer naar buiten te brengen ? Er is zelfs geen "closed period" meer voor nodig, bij gebrek aan vermelding van financiele data 2020 :).
De doortikkende Tie'd en recente mutaties bieden opnieuw geen consistente basis om het MT op haar kwaliteiten te beoordelen.
Vind het inmiddels een vrij unieke beurs-soapera van "trials & error" i.c.m. een klein kringetje van extreem geduldige investeerders...… die feitelijk een hele dure loge hebben gekocht voor een tranen trekkend langdradige uitvoering.
De dubbele agenda en linking pins naar OL , waar Marcello naar verwijst als overname partner, lijkt voor de hand te liggen. De portfolio en klanten wederom niet relevant genoeg voor Didier Gombart \ OL.
Ook zijn investering, lijkt meer op een "vriendendienst", dan een belegging voor de toekomst. Hij liet zich bovendien al eens gelden op AvA's met (terecht) kritische bevraging van het MT en strategie componenten.
Rente op rente tellend, zullen de grootaandeelhouders niet met minder genoegen nemen dan een euro 14 - 17\aandeel lijkt mij.
Dan nog was een depositio of staatsobligatie een zekerder investering gebleken over de afgelopen 15 jaar.
Vind het onverklaarbaar, waarom de kern van grootaandeelhouders de hoofdrolspelers in deze beurs-sopera al die jaren blijven toejuichen en steunen met hun vertrouwen\bezoek, zonder outlook of transparanTIE going concern of diepere ingrepen plegend op het volgende hoofdstuk.

Benieuwd wie welke argumenten c.q. waarde componenten c.q. redenen kan bedenken, waarom er afgelopen 15 jaar ongestoord op dit niveau geacteerd kon worden door hoofdrolspelers. daar moet je eerder organisatie psycholoog voor zijn, dan analist :).

Wellicht dirigeert en schrijft de RvC de "grande finale" op verzoek van de theater eigenaren en sluit TIE voor einde jaar de gordijnen, door een scandinavische ICT prins op het witte paard in een versnelde digitale FLOW te helpen brengen.
Met een Ebitda van 411 Mln en dubbeldigit groei (> 30% laatste 2 jaar YoY) naar Euro 1,5 Mrd, laat Visma zien, wat TIE niet kon\kan , doch bij adequate operationalisering van een goed doordachte strategie mogelijk blijkt..... ook in Nederland.... uiteraard een ontrecht vergelijk, doch wel een mooi voorbeeld hoe vanuit visie, strategie ontstaat en beleid effectief wordt geoperationaliseerd en het bedrijf bekend wordt gemaakt.

TIE'm will tell Pitmans, marcello & kwiirk, Het blijft gissen en speculeren !
Zolang de gordijnen aan de zijlijn hangen, gaat het spel voort !

De TIE business lounges blijven gevuld met een uiterst klein select groepje loyale bezoekers en nog kleiner groepje toeschouwers.
De lounge van TIE KINETIX bij FC Utrecht zijn wat leger gebleven...….afgelopen kwartaal, maar dat zal vast niet de reden zijn voor de afvlakkende groeispurt in H-2 2020.
Pitmans
0
Terug naar het bied- en laatboekje.
Vandaag een kleine terugval in de koers, maar het biedboek is wel weer iets voller gezet. Dit keer met plukjes van 150 per 10 cent, waar recent 100 stukken per 5 cent werden gezet. Ach.

Overdenking : met 150k warrants in the pocket met een strike €7, waarom zou van Schaick dan voor >€10 stukken uit de markt vissen, als zijn enige opzet is zijn belang uit te breiden tot 29,9% ?
Kwiirk
0
Als van Schaick zijn warrants heeft omgewisseld voor aandelen en alle warranthouders hebben dat ook gedaan, dan heeft van Schaick 30,28% van de aandelen. Uitbreiden tot 29,9% betekent dan 0,29% verkopen, dwz 5648 aandelen.
Pitmans
0
EDIT : Volgens mij klopt dat niet.Hoeveel warrants er nog uit staan weet ik niet, onderstaand de berekening als alleen hij zou converteren:

Hij heeft op het moment 268275 (Alto) + 167242 (Jalak), samen goed voor 26,76% van de 1627281 geplaatste stukken op dit moment.
Zou hij de 154284 warrants converteren, dan heeft hij er 589801 en staan er 1781565 stukken uit.

29,99% daarvan is 532687, dus zal hij er 57114 (=3,2%) moeten lozen om weer onder drempel van verplicht overnamebod te zakken.
marcello106
0
quote:

Pitmans schreef op 6 juli 2020 09:56:

Overdenking : met 150k warrants in the pocket met een strike €7, waarom zou van Schaick dan voor >€10 stukken uit de markt vissen, als zijn enige opzet is zijn belang uit te breiden tot 29,9% ?
En? Heeft de overdenking iets opgeleverd? Zou je dat willen delen?
Pitmans
1
quote:

marcello106 schreef op 6 juli 2020 18:28:

[...]

En? Heeft de overdenking iets opgeleverd? Zou je dat willen delen?
Vandaag een stevige daling.
Misschien heb ik hem op een idee gebracht ?

Je begrijpt het pas. als je het ziet.
aextracker
0
quote:

Pitmans schreef op 6 juli 2020 20:50:

[...]Vandaag een stevige daling.
Misschien heb ik hem op een idee gebracht ?

Je begrijpt het pas. als je het ziet.
Bovenstaande quote past in de categorie ; "Zielepitje"

Wat weinigen zien, wordt door de meesten niet begrepen...… :)
aextracker
0
Er blijkt in elk geval een enkeling die het wel lijkt te zien.

Met 5500 aandelen de week uit op een high a Euro 13,-, 16% intra daya stijging met Euro 1.80 koerswinst.

De dunne freefloat doet blijkbaar zijn werk
1.164 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 55 56 57 58 59 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:52
Koers 1,440
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,450
Laag 1,440
Volume 602
Volume gemiddeld 2.986
Volume gisteren 602

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront