Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
jonas
1

Ach ja en dan zoiets. Hoe bedenk je het: Bill Gates wil de hele wereld bezitten! Via zijn stichting heeft hij al miljarden aantoonbaar weg gegeven.

Wat is er mis met mensen die overal een complot inzien. Geven mensen wat weg aan de ander in nood of help je de buurvrouw dan ben je verdachte?

Houdt toch op met dat soort flauwekul! Zeg gewoon tegen mensen die wat doen voor de ander: mooi gebaar goed voorbeeld!!

Groet Jonas
luchtschip
0


The race for coronavirus vaccines: a graphical guide

Eight ways in which scientists hope to provide immunity to SARS-CoV-2 .

Een wetenschappelijk overzicht hoe het virus zijn werk doet en de zoektocht om het te bestrijden door ons immuun te maken voor het virus

More than 90 vaccines are being developed against SARS-CoV-2 across the world. At least six groups have begun injecting formulations into volunteers in safety trials. Here is a graphical guide explaining each vaccine design

www.nature.com/articles/d41586-020-01...

twitter.com/nature/status/12645766411...
NewKidInTown
0
jonas
0
Mjmj naar ik begrijp, is dat het allemaal geen kwaad kan BUITEN.

Die 1,5 meter samenleving zie ik ook al helemaal niets in. Wat een koude en koele samenleving dan.

Ik hoop medicijn of vaccin en zo snel mogelijk. Is meer gedetailleerd nieuw draadje voor met meer per medicijn behandelen.

Groet, Jonas

PS ik zit al 1 maand in isolatie. Niemand thuis hier ontvangen. Leuk is anders.

[verwijderd]
0
Ik kan die €95 voor een boete geen masker te dragen in het OV eigenlijk niet missen.
Maar heb ook geen zit het teken van het schaap te dragen, ik ben schorpioen-draak verdorie!

Weet iemand welke wetten ik aan kan verwijzen die zeker niet ongeldig zijn door een paar zieke oudjes die geen medische voorzorgsmaatregelen namen?
Beperktedijkbewaking
1
quote:

Ed Verbeek schreef op 24 mei 2020 15:47:

[...]...
RIVM loopt zoals gebruikelijk nogal achter en helemààl als het om gezond verstand gaat. :-)
Bij rivm.nl is nu bijv. te lezen:
“Mogelijk geeft het een verhoogd risico op verspreiding van het nieuwe coronavirus als mensen met een groep gaan zingen of musiceren op blaasinstrumenten. Dat wordt nog onderzocht. Zolang we dit niet zeker weten, raden we af om samen te musiceren (zingen/blazen).”
Een schandalig geaarzel van het RIVM, "ze zitten er nog op te studeren". Er zijn legio voorbeelden en inmiddels ook wetenschappelijke publicaties die er op wijzen dat dit soort muzikale activiteiten in binnenruimten gevaarlijk zijn. Men overschat de risico's buiten, maar onderschat de risico's van bijeenkomsten binnenshuis. De 1,5m regel is binnen onvoldoende (dus terrassen open prima, kroegen open niet).

Ze zouden bij het RIVM net zo moeten ingrijpen als bij de belastingdienst. Ik kan me voorstellen dat er getroffen koorleden zijn die een aanklacht gaan indienen.
[verwijderd]
0
Meer dan een half jaar na uitbraak worden omstreden mondkapjes verplicht in het OV.
Is dat het begin? Of zou massale burgerlijke ongehoorzaamheid uitkomst gaan bieden? Ik heb weinig hoop in mijn medelanders vooralsnog.
Bijlage:
[verwijderd]
2
Stel nou eens dat we over een jaar concluderen dat we te maken hebben gehad met het grootste schandaal ooit. 

Ik denk dan aan coronabeleid van de incapabele en foutenmakende politici die onnodig en onwettelijk onze vrijheden hebben ingetrokken en de economie hebben kapotgemaakt, het structureel niet benadrukken van het belang van een gezonde levensstijl in combinatie met vitamine D, mensen die nu onnodig sterven omdat ze niet adequaat medisch worden geholpen dan wel niet adequaat worden beschermd, leugenachtige en angstverhogende mediaverslaggeving, censuur en eenzijdige berichtgeving door mediabedrijven, WHO die naar de hand van 1 enkele computernerd werd gezet, corrupte farmaceutische bedrijven, zakkenvullende virologen, buren die elkaar verlinken, BOAS die in elkaar worden geslagen vanwege het wanbeleid van de overheid dat ze moeten handhaven, tweespalt in de bevolking die de coronacrisis veroorzaakt, etc.

Hoe zouden hier een aantal mensen zich dan voelen? Wat zouden deze mensen hier dan nog op kunnen zeggen? Ich habe es nicht gewusst? Of zouden ze dan een hele andere toon hier aanslaan? Wat zou er met de politici en de media moeten gebeuren?

Ik zelf houd me al een beetje met deze vragen bezig. Hoop echt dat het allemaal meevalt en dat iedereen op wie we juist nu zouden moeten kunnen vertrouwen (virologen, politicid, media, etc.) tenminste de juiste intenties heeft en de juiste afwegingen heeft gemaakt (een foutje in deze crisis tijd moet echt wel kunnen), maar ik vrees het ergste en dat we er achter gaan komen hoe verrot onze wereld is geworden en hoe we verschrikkelijk voor de gek worden gehouden. Want dat die verrot is moge duidelijk zijn!! 

Je kunt iedereen die een kritisch geluid laat horen wegzetten als een complotdenker, maar je kunt het ook eens omdraaien en je afvragen waarom er in dit geval zoveel en ook steeds meer kritische mensen zijn als het we over corona hebben.

Ik wens jullie een goede en gezonde week toe!!
[verwijderd]
0
quote:

Skater schreef op 25 mei 2020 05:15:

Meer dan een half jaar na uitbraak worden omstreden mondkapjes verplicht in het OV.
Is dat het begin? Of zou massale burgerlijke ongehoorzaamheid uitkomst gaan bieden? Ik heb weinig hoop in mijn medelanders vooralsnog.
Ga per 1 juni niet meer met OV. Niet uit angst voor de kans op besmetting, maar vanwege het verplicht dragen van een mondkapje.
[verwijderd]
0
Ja, de boycott overweeg ik serieus. Maar tegelijk zou ik daar een weinig sterke statement mee maken. Genoeg schapen die gewoon een laken tot masker naaien om zichzelf en anderen een fijn gevoel te geven.
Misschien moet ik dag in dag uit naar allerlei stations om de confrontatie aan te gaan met de slevendrijvers die de boel proberen te handhaven? De boel laten opnemen?
Zoveel mogelijk boetes verzamelen en daarover filmen?

Liever vind ik medestanders.
Hoe langer dit duurt, hoe harder iedereen landt als ze doorkrijgen dat ze voorgelogen zijn en voor niets de begrafenis van een onnodige overleden opa gemist hebben...
leek2018
0
In Leer zijn een aantal mensen besmet in een restaurant. Er werden handengeschut en geen afstand bewaard. Niemand zag daar aanleiding in om te vertrekken. Deze mensen zullen dan waarschijnlijk ook buiten het restaurant weinig voorzorgsmaatregelen nemen. De kans dat ze buiten het restaurant besmetting op hebben kunnen lopen is dus ook aanwezig.
[verwijderd]
0
quote:

Skater schreef op 25 mei 2020 06:57:

Ja, de boycott overweeg ik serieus. Maar tegelijk zou ik daar een weinig sterke statement mee maken. Genoeg schapen die gewoon een laken tot masker naaien om zichzelf en anderen een fijn gevoel te geven.
Misschien moet ik dag in dag uit naar allerlei stations om de confrontatie aan te gaan met de slevendrijvers die de boel proberen te handhaven? De boel laten opnemen?
Zoveel mogelijk boetes verzamelen en daarover filmen?

Liever vind ik medestanders.
Hoe langer dit duurt, hoe harder iedereen landt als ze doorkrijgen dat ze voorgelogen zijn en voor niets de begrafenis van een onnodige overleden opa gemist hebben...
Doe graag met je mee hoor wat de mondkapjes betreft. De afstandsregel lijkt me wel terecht met de kennis van nu
Chiddix
0
Dagstaat coronavirus: 24-05

VS-1643238(+20568)
Brazilie-363211(+15813)
Rusland-344481(+9191)
VK-260916(+2412)
Spanje-235772(+482)
Italie-229858(+531)
Nederland-45236(+172)
Belgie-57092(+282)

Duitsland-180328(+342)
Turkije-156827(+1141)
Singapore-31616(+548)
Zweden-33459(+271)
Frankrijk-182709(+673)
Chiddix
0
Het ontbreken van verse luchttoevoer leidt ertoe , dat het virus onvoldoende wordt verdund. Norm: minstens 10 tot 15 liter/seconde/persoon.
Airco zonder een goed ventilatiesysteem kan het virus verspreiden waar gezelschappen aanwezig zijn waarvan 1 of meer het virus hebben(bron: koude en luchtbehandeling).
voda
0
Ruim 5,4 miljoen coronabesmettingen wereldwijd

(ABM FN-Dow Jones) Er zijn inmiddels meer dan 5,4 miljoen besmettingen wereldwijd met het coronavirus bevestigd, waarbij de aantallen in Rusland en Brazilië hard op blijven lopen. In de Verenigde Staten zijn nog altijd de meeste besmettingen. Dit blijkt maandag uit data verzameld door Johns Hopkins CSSE.

In Amerika steeg het aantal mensen dat het coronavirus draagt van ruim 1,62 miljoen zondag naar meer dan 1,64 miljoen vandaag. Het aantal sterfgevallen staat op bijna 98.000.

In West-Europa hebben Spanje en Italië niet langer de meeste besmettingen, maar het Verenigd Koninkrijk met bijna 261.000.

In Spanje gaat het om 236.000 gevallen en in Italië staat het aantal op bijna 230.000. Het aantal nieuwe Covid-19 gevallen vertraagt al enige tijd in deze landen.

Rusland ziet het aantal besmettingen nog altijd oplopen, met inmiddels bijna 345.000 in totaal.

Ook in Brazilië stijgt het aantal coronagevallen flink, met inmiddels meer dan 363.000 besmettingen. Alleen in de VS zijn momenteel meer geregistreerde gevallen. De Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwde vrijdag dat Zuid-Amerika het nieuwe epicentrum van de virusuitbraak is.

In China, waar de uitbraak enkele maanden geleden begon, zijn nu officieel 84.095 gevallen geconstateerd, fractioneel meer dan de 84.084 op zondag

In Nederland zijn momenteel bijna 45.500 besmettingen, in België zo'n 57.000.

Volgens de data van Johns Hopkins zijn er wereldwijd meer dan 345.000 mensen aan het virus overleden. Bijna 2,2 miljoen mensen zijn hersteld.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
leonardus65
0
quote:

NewKidInTown schreef op 25 mei 2020 00:32:

Zijn er eigenlijk nog vorderingen met die corona-app die zo hard nodig zou zijn ?
Er zijn nu wat grotere bedrijfjes mee bezig, als overheid kan je dan beter wachten.
www.gva.be/cnt/dmf20200521_04967028/a...
Techbedrijven Apple en Google zijn klaar met de ontwikkeling van software waarmee mensen op hun telefoon gewaarschuwd kunnen worden als ze in de buurt zijn geweest van iemand met corona. Dat laten beide bedrijven in een gezamenlijke verklaring weten. In België zijn vooralsnog geen plannen om die app te gebruiken, maar er is woensdag wel al een wet rond de privacyvoorwaarden goedgekeurd.
Chiddix
0
Marion Koopmans(hoogleraar virologie) en OMT lid zei gisteren op het Journaal, de Hond ziet het te zwart-wit met zijn aerosolen, ventilatie, vochtigheid. Maar ze staat open voor nieuwe inzichten.
In Duitsland ging het dus fout in een kerkdienst waar men anderhalve meter van elkaar zat maar waar meer dan 30 personen zijn toegestaan. We hebben ons aan de regels gehouden zegt het bestuur van de kerk. Neem aan, dat dit waar is.
Dan ga je verder zoeken en kom je uit bij ventilatie en luchtvochtigheid?
josti5
2
quote:

jonas schreef op 25 mei 2020 00:33:

Mjmj naar ik begrijp, is dat het allemaal geen kwaad kan BUITEN.

Die 1,5 meter samenleving zie ik ook al helemaal niets in. Wat een koude en koele samenleving dan.

Ik hoop medicijn of vaccin en zo snel mogelijk. Is meer gedetailleerd nieuw draadje voor met meer per medicijn behandelen.

Groet, Jonas

PS ik zit al 1 maand in isolatie. Niemand thuis hier ontvangen. Leuk is anders.

Denk toch ook, dat je de lokale situatie kunt meenemen in je persoonlijke 'strategie'.
Het weekeinde van twee weken geleden, voordat onze kleinkinderen weer naar school/creche gingen, waren zowel alle ouders als kleinkinderen al twee weken snot-, hoest- en koortsvrij, evenals mijn vrouw en ik.

In de betreffende regio's komt er al wekenlang nauwelijks nog een opgenomen coronapatiënt bij: het totaal aantal ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners staat al wekenlang rond 40 - dat betekent in de hele Haarlemmermeer slechts zo'n 60 opnames.

Verder is lokale info vanaf de werkvloer (verpleegkundige kennis op corona-afdeling ziekenhuis, vrienden, werkzaam in verpleeghuis) erg belangrijk, want zij vertellen wat er wérkelijk gebeurt, en kunnen een goede inschatting van de lokale risico's geven: beter dan de grote getallenwetenschap van Rutte c.s.

Ook was er vorige week eindelijk eens wat meer gedetailleerd nieuws over de positief besmetten, en daar kwamen toch wel hoge aantallen zorgpersoneel en verpleeghuizen naar boven.

Voeg daar carnaval, kerken en andere bijeenkomsten aan toe, en dan is mijn inschatting toch wel, dat het aantal besmettingen in de 'gewone' woonwijken erg meevalt - zeker ook bij navraag links en rechts.
Groot probleem hierbij is, dat nogal wat mensen de afgelopen maanden best (soms flink) ziek zijn geweest, maar niet zijn getest op 'corona gehad hebben'.
Dat er nog stééds geen betrouwbare serologische test is om te zien of je corona gehad hebt en dus antistoffen hebt gemaakt, is een drama.
Het is, ook voor de economie, werkelijk bespottelijk, dat deze test nog niet massaal beschikbaar is!!!

Dus hebben wij dat weekeinde de stoute schoenen aangetrokken, en zijn de gezinnen gaan bezoeken, ouders op afstand, en kleinkinderen eindelijk weer eens 1x flink geknuffeld.

Gisteren was ik jarig.
Het plan was, het buiten op afstand koffie met appeltaart te vieren, maar het weer leende zich daar niet toe.
Vanwege de creche kwam 1 gezin niet, de andere wel, en ik werd verrast door enkele goede vrienden. De kamer was ruim genoeg, om op 1,5 meter van elkaar toch ff een leuke bijeenkomst te hebben.

Op bezoek bij vrienden/familie in de tuin volgens de regels is goed te doen, en na een tijd ophokplicht toch wel erg goed voor de (geestelijke) gezondheid!

Als je de verhalen van verschillende zorgmedewerkers in verpleeghuizen hoort: tot op het medisch-misdadige af!
Mensen op de ene afdeling mogen niet naar de andere afdeling, waar vriend(in) en/of man/vrouw zitten.
Bij de keuze tussen geen bezoek of wel bezoek en dan corona krijgen en/of dood gaan, kiest 90% van de bewoners voor het laatste, maar helaas: voor hen is het eerste gekozen...
Onder hen zijn er heel veel die al hebben aangegeven, geen behandeling meer te willen ingeval van een levensbedreigende ziekte, en, indien noodzakelijk, niet meer in een ziekenhuis opgenomen wensen te worden.
En dus zitten ze in de allerlaatste fase van hun leven weg te kwijnen, 24 lange uren per dag...
Onmenselijk. Misdadig.

Advies aan agent en handhaver: slinger a priori iedere persoon op een racefiets en/of in een wielrenpak die je ziet maar op de 1,5 meterbon, want 100% van die lieden trekt zich van niets en niemand iets aan.

DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 25 mei 2020 07:33:

Het ontbreken van verse luchttoevoer leidt ertoe , dat het virus onvoldoende wordt verdund. Norm: minstens 10 tot 15 liter/seconde/persoon.
Airco zonder een goed ventilatiesysteem kan het virus verspreiden waar gezelschappen aanwezig zijn waarvan 1 of meer het virus hebben(bron: koude en luchtbehandeling).
Volgens mij zuigt een airco de vieze lucht af naar boven en naar buiten en zuigt verse lucht aan via een ander kanaal.
Dus ik zie weinig mogelijkheid voor besmetting.

Alleen bij een circulatiesysteem met slechte of vieze filters zou je een besmetting kunnen krijgen.
59.684 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 864,69 -0,66 -0,08% 11:23
AMX 920,32 +1,64 +0,18% 11:22
ASCX 1.192,53 -15,38 -1,27% 11:07
BEL 20 3.811,21 +16,64 +0,44% 11:22
Germany40^ 17.760,10 -9,92 -0,06% 11:22
US30^ 37.805,58 +77,87 +0,21% 10:04
US500^ 5.027,26 +7,70 +0,15% 11:23
Nasd100^ 17.544,67 +39,76 +0,23% 11:22
Japan225^ 38.086,71 +342,64 +0,91% 10:06
WTI 81,50 -0,71 -0,86% 11:22
Brent 86,55 -0,76 -0,87% 11:22
EUR/USD 1,0677 +0,0006 +0,06% 11:23
BTC/USD 61.490,01 +237,07 +0,39% 11:22
Gold spot 2.379,28 +18,29 +0,77% 11:23
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
ArcelorMittal 23,780 +0,270 +1,15% 11:06
EXOR NV 101,900 +1,100 +1,09% 11:03
Heineken 88,000 +0,840 +0,96% 11:06
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 566,200 -14,000 -2,41% 11:06
ADYEN NV 1.419,600 -15,200 -1,06% 11:06
Philips Koninklijke 18,760 -0,180 -0,95% 11:06

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront