TomTom « Terug naar discussie overzicht

off-topic

23.295 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

witchy schreef op 25 mei 2020 12:51:

Peter, hoe kijk jij aan tegen de reverse split van Vallourec 1/40? Ik had er zelf eigenlijk niets over gelezen, maar zag het vanmorgen aan het laatste restje in portefeuille. Ik hoor graag jouw of een ander zijn mening hierover.
Rob
Oh hier had ik even overheen gelezen
zag m ook net voorbij komen..
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 25 mei 2020 13:29:

[...]

Ik refereerde slechts aan jouw positie hedenmorgen voorbeurs waar je aangaf 1,5% in de min te staan bij RNO dit jaar.

Succes
die begrijp ik niet Martin, wanneer ik bij een volledige verkoop van de @RNO positie op 1,5% verlies sta hoe moet die dan naar winst draaien op jaareinde?
sniklaas
0
quote:

witchy schreef op 25 mei 2020 12:51:

Peter, hoe kijk jij aan tegen de reverse split van Vallourec 1/40? Ik had er zelf eigenlijk niets over gelezen, maar zag het vanmorgen aan het laatste restje in portefeuille. Ik hoor graag jouw of een ander zijn mening hierover.
Rob
ik volg @VK de laatste maanden niet meer, dus dit bericht is aan mij voorbij gegaan.
Voor een paar maanden terug werd melding gemaakt van een emissie, wellicht is de reverse split de eerste stap ter voorbereiding van een zeer forse verwatering, ik blijf eraf in deze onzekere tijden..
Bedrijf teert al jaren in en met de Corona crises en de malaise bij fossiel wordt het helemaal een lastig verhaal..

Een Fugro in het kwadraat..
boem!
0
-1,5 + 2 =??????

volgens jou is -1,5 + 2= gedeeltelijk afwikkelen van een verliespositie
Wereldbelegger
0
Het management heeft verdere vervolging afgekocht zo las ik vorige week
maar je zal maar piet particulier zijn met een dergelijke VW.

Hoop gedonder wat de naam Volkswagen geen goed doet.
Voorlopig alle zeilen bij om het bedrijf te redden.
Ik denk niet dat ze nog verder investeren "in leuke dingen doen" zoals autonoom rijden
Maar dat is mijn bescheiden mening.

Tienduizenden Duitsers die in een dieselauto van Volkswagen rijden, hebben het recht om hun auto weer in te leveren. Volkswagen moet hun dan geld teruggeven. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Duitse hooggerechtshof.

Volkswagen heeft gesjoemeld met de cijfers door gemanipuleerde software te gebruiken. VW-diesels blijken veel vervuilender te zijn dan het bedrijf meldde. Allerlei rechtszaken en schadevergoedingen hebben Volkswagen inmiddels een vermogen gekost.

Deze uitspraak heeft verstrekkende gevolgen voor andere rechtszaken die in Duitsland lopen. Tienduizenden eigenaren van een Volkswagen diesel kunnen nu aanspraak maken op teruggave van een deel van het aankoopbedrag. En ook in hun geval is Volkswagen verplicht om de auto terug te nemen.

bron:
nos.nl/artikel/2335017-volkswagen-moe...
JP Samosa
0
quote:

P2020 schreef op 25 mei 2020 14:52:

Vallourec maakt van 40 aandelen 1 nieuwe
Geeft weer een fatsoenlijke koers

Nou, inmiddels nog maar op €29 .......
( heb gelukkig tijdig afscheid genomen. Veel plezier aan gehad maar nu is t klaar en verwijderd van m’n watchlist)

@Nokia, klimt gestaag......
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 25 mei 2020 16:27:

-1,5 + 2 =??????

volgens jou is -1,5 + 2= gedeeltelijk afwikkelen van een verliespositie
zal wel aan mij liggen Martin maar ik begrijp je redenering niet, hou ik winst kan behalen op de @RNO positie door deze volledig te verkopen met 4,50 verlies per aandeel.

Voor m’n verkoop van deze morgen moest de koers naar krap 22 euro stijgen om quitte te spelen en na de verkoop van 2/3 van de positie moet de koers stijgen naar 31 euro om quitte te spelen..

Het gaat je vast lukken om in Jip en Janneke nader uit te leggen wat je bedoeld?
boem!
0
quote:

sniklaas schreef op 25 mei 2020 02:17:

de portefeuille heeft een prima week achter de rug en kruipt langzaam uit het dal.
rendement onder aan de streep is top en is volledig voor rekening van de producten uit de HEDGE, zilver, aardgas, olie, cannabis en goud.

onder aan de streep, 36,2% in de plus waarvan;

PORTEFEUILLE -15,6%
PENSIOEN -3,3%
WINSTPAKKERS 12,5%
HEDGE 1955,8%

dit jaar inmiddels 102 verschillende aandelen of CFD's in posities gehad en verhandeld en of nog in positie en gerekend naar de totale vermogenstoename (opgeschreven, papieren, valuta winsten en verliezen) is per aandeel, of CFD in percentage de volgende winst of verlies behaald;

PRX 1,13%
RDSA 1,42%
RIOT 0,20%
RNO -1,50%
ROVIO 0,01%
RRTL -0,73%
SAGA -0,12%
SBRY 0,03%

Indien jij iets anders bedoelt dan Ik indien jij het hebt over winst dan wel verlies behaalt met een ingenomen positie verklaart dat veel zo niet alles over het wederzijdse onbegrip.

Ik meende uit jouw bericht op te kunnen maken dat jij een verlies leed YTD van 1,5% op jouw positie in RNO.

Nu blijkt dat ik dat verkeerd heb geinterpreteerd bied ik de overige forumlezers mijn excuses aan voor de volstrekt zinloze discussie die ik heb opgestart omdat ik dacht dat we het over "mijn" begrip van wist/verlies hadden.
boem!
0
PS in de zo geliefde Jip en Janneke taal

voor mij is 1,5 % het percentage van de koers ofwel 1,5% van 17,25 euro = 25 cent
voor jou is 1,5% een verlies van 4,50 euro

sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 26 mei 2020 00:57:

PS in de zo geliefde Jip en Janneke taal

voor mij is 1,5 % het percentage van de koers ofwel 1,5% van 17,25 euro = 25 cent
voor jou is 1,5% een verlies van 4,50 euro

klopt, dat overzicht geeft het resultaat, winst of verlies voor een positie in relatie tot het geheel..
Neemt niet weg dat @RNO nog een hele rit moet maken wil het aandeel winstgevend worden in mijn portefeuille..
Koersontwikkeling vandaag vond ik wel verrassend, had een forse daling verwacht nu de minister van Financiën de penibele situatie bij @RNO uit de doeken deed en het aandeel op verkooplijsten is geplaatst..
boem!
0
Dan rest mij niets anders dan met de pet in de hand een hele diepe en nederige buiging te maken want dan zijn jouw beleggingsvaardigheden ongekend.

Ervan uitgaande dat jouw belegging in RNO 10.000 aandelen betrof heb je inmiddels wel een YTD winst geboekt van 36,2 /1,5 * (42k-17K)= 600.000 euro.

Het ga je goed!!!
ketchup
0
als je gespreid zit en je volgt je jaarlijkse performance, dan telt maar één ding wat is je resultaat vanaf 01.01.2020 tot 31.12.2020, en dan kan je dagelijks zien op je overzicht waar je je beleggingen hebt en hoe je performed ... adjusted voor alles, letterlijk alles,
je Bank beheerder zet je totale account voor alles naar de huidige waarde, zowel voor je aandelen als je valuta's als je edelmetalen ( fysiek zowel als Miners), obligaties, wat je ook in de porto mag hebben gaat allemaal naar market-value wat het nu opbrengt.

nou da's toch simpel, zo kan je voor ieder individueel aandeel of beleggingsproduct ten alle tijden exact weten wat je hebt op jaarbasis qua performance voor profit or loss ( op papier)
ook alle handelingen die je gedaan hebt zijn verwerkt in gerealiseerde profit or loss
dus het kan niet simpeler en het staat er ook nog in % return op je invested kapitaal vanaf de eerste dag van het nieuwe jaar tot de dag van vandaag, bij mij is dat thans plus 4.3% en dat terwijl TT dit jaar aan - 22.5% staat van 9.35 naar thans 7.25 euro, TT heeft een weging van 1.8% in mijn porto

heb thans 30 aandelen in de porto , waar de norm voor mij eerder 50 is, komt omdat ik thans US stocks te rijk geprijsd zie versus Eurostock en alles heb verkocht met uitzondering van Kraft-Heinz die heb ik vastgehouden en mijn edelmetaal Miners , daar heb ik er 2 in de porto Barrick Gold en Pan American Silver ( US notering , Canadian companies) - beide met een 3.5% weging in de porto

hoop op een zomer dip wederom in de 4 big Tech companies te stappen ( Apple, MSFT, Alphabet en AMZN ) en verder wil ik Intel ,Garmin, Starbucks, McDonald, Coca Cola, Johnson & Johnson , Morgan en Goldman kopen .. allemaal aandelen die ik reeds eerder in de porto heb gehad

Berkshire blijf ik nu verder vanaf , wil eerst de opvolgers weten voor WB en CM

het gaat niet om de grote van je porto die is voor iedereen verschillend, het gaat om de spreiding van je porto en wat voor rendement of vermogen bescherming je voor ogen hebt.
in deze ongekende tijden opteer ik zelf liever voor "voorkomen is beter dan genezen " - dus ik hedge meer af dan normaal en zoek die hedge voor vermogen bescherming in edelmetalen en ga daar dus overweight.
sniklaas
0
quote:

boem! schreef op 26 mei 2020 04:21:

Dan rest mij niets anders dan met de pet in de hand een hele diepe en nederige buiging te maken want dan zijn jouw beleggingsvaardigheden ongekend.

Ervan uitgaande dat jouw belegging in RNO 10.000 aandelen betrof heb je inmiddels wel een YTD winst geboekt van 36,2 /1,5 * (42k-17K)= 600.000 euro.

Het ga je goed!!!
bedankt Martin, zonder de HEDGE en vooral dankzij het handelen in CFD’s met ZILVER, AARDGAS en OLIE is onder aan de streep het rendement goudgerand.

Wat betreft de aandelen is het rendement matig en onder aan de streep negatief, met topper @PBI aan 4,91% in de plus en @BESI aan 2,2% als runner up waar de aandelen @CNA ruim 17% in de min en een @ABN ruim 6% in de min.

Heb dit jaar wel flink meer risico’s genomen met handelen in CFD’s dat goed is uitgepakt maar heb daarvoor ook lange dagen moeten maken en natuurlijk met de nodige porties geluk aan mijn zijde..

Inmiddels weer terug in een rustig vaarwater en ligt mijn focus op de aandelen, langzaamaan kruipen deze de goede kant op, WINSTPAKKERS en PENSIOEN zijn redelijk op koers en de PORTEFEUILLE kruipt langzaam richting de performance van de AEX..

jij ook veel succes...

ketchup
0
toch een goed tip om wat van die Banken te kopen , ben daarin meegegaan met oa ING , zie dat er nu een voorstel is om een Europees fonds op te zetten om Banken te assisteren bij exposure aan kwetsbare leningen die Banken hebben uitstaan aan het bedrijfsleven
maw ..... dit is gewoon een herhaling van 10 jaar geleden , de Banken blijven het smeermiddel voor funding en de Staat deelt mee in het risico
...... ander verhaal, maar zelfde oplossing .... gewoon meer steun... dit is voor de komende jaren één richting verkeer


Benjamin G.
0
Wies, verwacht je een tweede dip op de aandelenmarkt en doet zich het verkoopmoment voor banken en Nokia al voor?
sniklaas
0
quote:

ketchup schreef op 26 mei 2020 08:37:

toch een goed tip om wat van die Banken te kopen , ben daarin meegegaan met oa ING , zie dat er nu een voorstel is om een Europees fonds op te zetten om Banken te assisteren bij exposure aan kwetsbare leningen die Banken hebben uitstaan aan het bedrijfsleven
maw ..... dit is gewoon een herhaling van 10 jaar geleden , de Banken blijven het smeermiddel voor funding en de Staat deelt mee in het risico
...... ander verhaal, maar zelfde oplossing .... gewoon meer steun... dit is voor de komende jaren één richting verkeer

voor wat het waard is, @ING werd zondag ook getipt bij Harry, idem @NN beide gezien de lage koers winst waardering en kreeg de voorkeur boven @AGN..

een andere tip was @FFARM, bedrijf hoort bij de kritische bedrijven om de voedselvoorziening intact te houden en niet onbelangrijk het aandeel geeft een mooi dividend.
Geert Schaai verwacht dat de koers aan het eind van het jaar rond de 8 euro staat, nu aan 5,78.
ik heb het aandeel al een hele tijd in portefeuille aan 5,66 en is een blijvertje..
ketchup
0
hoop dat we een correctie zien in de US over de zomermaanden, maar ben niet zeker .
Eurozone denk ik eerder zijwaarts in een range van zeg even 500-535 basis AEX ( als voorbeeld) , wij lopen sterk achter vergeleken bij de US , de US zou ik graag op een 10% correctie willen kopen voor een bepaalde mix aan aandelen

denk dat we over 3 jaar ( ben een LT belegger) voor bepaalde vraag gedreven sectoren veel hoger staan en aangezien sommige van deze sectoren een zware weging hebben binnen de indexen , zullen de beurzen mi vast blijven

maar ik vrees wel dat er een moment komt dan de schuldlast niet langer houdbaar is en dat er zulke enorme druk komt te staan op het monetair systeem dat er een mega dreun komt en dan zakt alles door zijn hoeven

denk echt dat dit allemaal eindigt in een tranendal van ongekende omvang , maar voor de komende jaren gaan we vol gas met steun en laden schuld op als nooit te voren.
nogmaals minder cash, meer assets is gewoon de ingezette trend door de centrale Banken en overheden en je moet gewoon in het klein meedoen en hedge jezelf met bvb een fikse positie in edelmetalen.

verzin dit ook niet allemaal zelf, ben gewoon volgende.
ik ga niet vechten tegen de flow of money en ik hoef de low niet te raken en ook de high niet, wat ik niet wil missen is de trend die zich inzet bij een verandering voor de mid of lange termijn

Banken en Nokia , wat Banken betreft heb ik nog nooit zoveel bullish comments gelezen van zowel Euro als US investment over met name ING en ze zetten daar ook de koersdoelen naar, als slechts de helft daarvan uitkomt dan is het nog kassa

Nokia ( en ook Ericsson ) die gaan strategisch preferentie krijgen over Huawei in de west en dat is een mega plus
Nokia is veel gunstiger geprijsd dan Ericsson , is ook een reden voor - Nokia moet kapitaalkracht vinden, denk dat dit ook gaat gebeuren.
sniklaas
0
Een scheiding tussen het huwelijk van Renault en Nissan zit er niet in en gaan noodgedwongen samen verder, gisteren de verkeerde keuze gemaakt door af te bouwen, deze samenwerking eindigt nog in een fusie waar de overheden middels steunmaatregelen grootaandeelhouder worden.
ketchup
0

dacht dat het Limolio (? schrijf ik het goed ?) was die destijds iets onder de 10 NOK adviseerde om wat NEL ASA te kopen naast ALFEN en PlugPower heb dat toen gedaan en heb ze nog steeds in de porto - dat was een prima tip
nu gaan ze al aan bijna 14 NOK
23.295 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 ... 1161 1162 1163 1164 1165 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 5,980
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 6,230
Laag 5,980
Volume 668.949
Volume gemiddeld 304.081
Volume gisteren 668.949

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront