Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juni 2020

7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Sirlander
0
quote:

Galafilgo schreef op 3 juni 2020 09:25:

draaien zo alweer naar rood
als het een troost mag zijn... we lijken langer stand te houden dan afgelopen dagen.
zou wel eens een groen dagje kunnen zijn.
Goed hé ;)
greenback
0
quote:

Sirlander schreef op 3 juni 2020 09:40:

[...]
als het een troost mag zijn... we lijken langer stand te houden dan afgelopen dagen.
zou wel eens een groen dagje kunnen zijn.
Goed hé ;)

Ik dacht precies hetzelfde. "Normaal" hadden we nu al lang dik in het rood gestaan. Er is dus hopelijk wat meer tegenstand van de kopers. Ik vrees dat we alsnog wel het rood in zullen gaan maar het zou goed kunnen dat de verkoopspelletjes snel ten einde komen.
objectief
0
Zeker is dat een troost, want de twijfel geeft toch wel toegeslagen de laatste weken.
Nu consolideren en weer terug omhoog.
[verwijderd]
3
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd. Waarschuwing.]
[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Ikkedike
0
quote:

Galafilgo schreef op 3 juni 2020 09:58:

het luik naar 160 gaat zo open
joepie...dan koop ik zeker nog bij]
Endless
1
quote:

Galafilgo schreef op 3 juni 2020 09:52:

wordt het lachertje van de beurs
wat een bagger aandeel is dit geworden
en dan zijn er nog aan het bijkopen
niet te geloven
Wordt nu zelf geen lachertje gewoon l t aandeel , bij mij is de winst nog 90% in minder dan 3 jaar. Zit erin vanaf 2015 , ja is een aandeel wat fluctueert so be it.
Piet2010
0
Galafilgo : op welk punt verkoop je je puts ? wanneer stopt de daling naar jouw mening ?
Rekyus
31
1. Pas wanneer de kasstroom vanwege de verkopen van filgotinib merkbaar op gang is gekomen is de transformatie van Galapagos naar een geïntegreerd biotechbedrijf als afgerond te beschouwen. Dat zorgt straks voor stabiliteit en maakt het aandeel minder volatiel. Versterkt door de 'corona'sentimenten op de beurs is het aandeel op dit moment - eens te meer - speelbal van marktpartijen die met name de kleine beleggers de stuipen op het lijf jagen.

2.Galapagos is filgotinib en filgotinib is Galapagos, hoeveel potentiële waarde ook aan de pijplijn zou moeten worden toegekend. Pas als de marktautorisatie van filgotinib een feit is, zal de aandacht verschuiven naar de andere, tot wasdom gekomen programma's (fibrose, osteoarthritis, en later nog Toledo). Dat is hoe de markt tegen de ontwikkeling van Galapagos aankijkt, terecht of niet.

3. Het laatste halfjaar tot de verwachte datum waarop de registratieautoriteiten filgotinib het groene licht geven, is het aandeel kwetsbaar, zo leert de ervaring bij andere jonge beursgenoteerde biotechs. Er valt immers tot dan geen daverend nieuws te verwachten. Ik was dan ook verbaasd - en blij verrast - dat nog maar kort geleden het aandeel een koers noteerde van ergens rond 250 euro. Niet omdat ik dat als een teken van overwaardering zag, maar omdat het inging tegen een bekend patroon.

4. Op dit forum is de recente, grote koersdaling - niet voor de eerste maal - onderwerp voor een stevige polemiek. Het aardige is dat het allemaal speculaties zijn, omdat niemand het marktgedrag van alle spelers (groot en klein) kent, wat er aan afspraken en (soms verboden) dealtjes zijn gemaakt en hoe de algoritmes van grote marktpartijen elkaar beïnvloeden.

5. Ik voel dan ook geen terughoudendheid om mijn opvattingen eraan toe te voegen. Eerst een open deur intrappen: er is simpelweg weinig of geen vraag naar het Galapagos-aandeel, hoewel het dagelijkse handelsvolumen anders doet vermoeden. Een groot deel van dat volume is naar mijn stellige overtuiging te danken aan 'wash trading'. Concrete bewijzen daarvoor liggen niet op tafel. Maar gezien de grote financiële belangen die op het spel staan, ligt manipulatie door derivatenhandelaren voor de hand. Zelfs een kleine koersmutatie kan het verschil betekenen tussen winst of verlies.

6. Ook een verschuiving van kapitaalstromen naar een ander concurrerend biotechbedrijf, zoals regelmatig hier gesuggereerd, is van te geringe invloed om een groot neerwaarts koerseffect te veroorzaken. Het aandeel Galapagos concurreert bovendien bepaald niet alleen met sectorgenoten. Een aandeel van een elk willekeurig beursgenoteerd bedrijf concurreert met elk ander aandeel, ongeacht bedrijfssector.

7. Aan het eind van de dag is het zaak om de posities van belangrijke institutionele beleggers te monitoren om vast te stellen of er sprake is van opvallende verkopen, die de koersdruk kunnen verklaren. Het forumlid Dar-win geeft ons regelmatig die informatie. Het merendeel van de posities blijkt niet of nauwelijks te veranderen. Eén opvallende speler heeft zich echter gemeld, namelijk Fidelity. Deze grote belegger uit Boston is een paar jaar geleden uitgestapt uit het aandeel Galapagos, iets wat mij enigszins teleurstelde. Nu is het fonds sinds kort weer terug met een forse 'stake' (1.3 mio stuks).

8. Beleggingsadviezen geef ik niet. Maar voor mij geldt, dat zodra Fidelity ergens instapt met een substantiële deelneming, je als particuliere beleggers blindelings kunt volgen. Hun research is uitstekend, de balans tussen risico en rendement idem.

9. Zodra de marktautorisatie een feit is gaat Gilead - met Galapagos op de bagagedrager - beginnen met de offensieve marketing van filgotinib. Allerlei zaken als een eventuele 'black box warning', de uitkomsten van de Manta studie e.d. verdwijnen naar de achtergrond.

10. De belangrijkste tegenstrever is AbbVie die met 'meel in de mond' moet praten: al te zeer de marktpositie van Humira beschermend, reduceert men de marktkansen van Rinvoq. Ik heb het volste vertrouwen in de marketing- en prijsstrategie van Gilead, die het inflammatoire domein tot speerpunt heeft verklaard. Reken op vele honderden miljoenen die in marketing worden gepompt het eerste jaar. En reken erop dat die dubbel en dwars worden terugverdiend. Zoveel weet ik wel van farma-marketing af......
Oebababoela
0
Klabam.....ook deze klapband is weer te horen in Leiden en Mechelen. Vooral blijven zitten hoor.
[verwijderd]
0
quote:

Piet2010 schreef op 3 juni 2020 10:05:

Galafilgo : op welk punt verkoop je je puts ? wanneer stopt de daling naar jouw mening ?
Hou toch op met die gast te discussiëren. Je denkt toch niet dat je een zinnig antwoord krijgt? Heb je hem hier kunnen betrappen op iets inhoudelijks aangaande het bedrijf/product? Beetje narren kunnen we allemaal wel.
[verwijderd]
1
quote:

Piet2010 schreef op 3 juni 2020 10:05:

Galafilgo : op welk punt verkoop je je puts ? wanneer stopt de daling naar jouw mening ?
volgens Nico gaat het naar 150
en we zijn hard op weg
Madagaskar
0
komt daar June 03, 2020
Jefferies Healthcare Conference
New York (virtual)



June 10, 2020
Goldman Sachs 41st Annual Global Healthcare
Virtual



June 17, 2020
Citi Annual European Healthcare Conference
London



June 17, 2020
Raymond James Human Healthcare Innovation Conference
Virtual



June 18, 2020
JPM EU conference London
London (virtual)

nog iets uit?
Pharmking
0
[verwijderd]
0
Wat is dat toch met gala... positie aanhouden en bidden voor een ommekeer met mijn GAK van 186 (en dan valt het wrs nog mee in vergelijking met anderen...)
7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 10:01
Koers 26,920
Verschil -0,460 (-1,68%)
Hoog 27,100
Laag 26,860
Volume 8.115
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront