Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juni 2020

7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
pardon
1
Nieuwe analyses van fase 2 EQUATOR klinische programmaondersteuning Duurzame werkzaamheid van filgotinib bij artritis psoriatica
Zakelijke draad Zakelijke draad •5 juni 2020

Nieuwe analyses van fase 2 EQUATOR klinische programmaondersteuning Duurzame werkzaamheid van filgotinib bij artritis psoriatica
Meer
- Gegevens gepresenteerd op de European League Against Rheumatism, EULAR, European E-Congress of Rheumatology 2020 -

Gilead Sciences, Inc. (Nasdaq: GILD) en Galapagos NV (Euronext & Nasdaq: GLPG) hebben vandaag nieuwe analyses aangekondigd van twee klinische onderzoeken ter evaluatie van filgotinib, een orale, selectieve JAK1-remmer voor onderzoek bij volwassenen met artritis psoriatica (PsA). De gegevens van het dubbelblinde, placebo-gecontroleerde fase 2 EQUATOR-onderzoek en het EQUATOR-2 open-label extensieonderzoek tonen de duurzame werkzaamheid en het consistente veiligheidsprofiel van filgotinib aan bij mensen met actieve PsA, en toonden een snelle en aanhoudende vermindering van inflammatoire biomarkers in patiënten met matige tot ernstige PsA. De nieuwe analyses werden gepresenteerd op de European League Against Rheumatism, EULAR, European E-Congress of Rheumatology 2020.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier de volledige release: www.businesswire.com/news/home/202006...

"Ondanks bestaande behandelingen kunnen mensen met artritis psoriatica worden geconfronteerd met uitdagende symptomen op de lange termijn, waaronder zwelling en stijfheid van de gewrichten, pijn en vermoeidheid - die allemaal het dagelijkse leven van patiënten aanzienlijk kunnen beïnvloeden", zegt Mark Genovese, MD, Senior Vice President, Inflammation , Gilead Sciences. "Deze nieuwe analyses van het EQUATOR-studieprogramma toonden aan dat patiënten met PsA die met filgotinib werden behandeld een aanhoudende respons bereikten. We kijken ernaar uit om het cruciale fase 3 PENGUIN klinische proefprogramma te bevorderen om de veiligheid en werkzaamheid van filgotinib als mogelijke behandelingsoptie te bevestigen. voor deze patiëntenpopulatie. "

"De gegevens van het Fase 2-programma voor filgotinib bij artritis psoriatica dragen bij aan het groeiende aantal bewijzen voor de werkzaamheid en het veiligheidsprofiel van deze onderzoeksbehandeling", aldus Walid Abi-Saab, MD, Chief Medical Officer, Galapagos. "We worden vooral aangemoedigd door de innovatieve analyse van de impact van filgotinib op moleculair niveau, wat aangeeft dat het medicijn snel werkt om de kenmerken van ontsteking in deze aandoening te verminderen."

Werkzaamheid en veiligheid van filgotinib bij patiënten met actieve PsA: subgroepanalyses van een gerandomiseerde, placebogecontroleerde, fase 2-studie (EQUATOR) (poster # 0343) 1

In een nieuwe subgroepanalyse van patiënten met actieve PsA in het 16 weken durende EQUATOR Phase 2-onderzoek waren de effecten van filgotinib op de belangrijkste eindpunten voor werkzaamheid over het algemeen consistent in een reeks patiëntensubgroepen, waaronder geslacht, body mass index, ziekteduur, ziekte bij aanvang ernst, gelijktijdig gebruik van ziektemodificerende antireumatische geneesmiddelen en eerdere blootstelling aan tumornecrosefactorremmers.

Filgotinib toonde consistent een statistisch significant hoger percentage patiënten aan dat ACR20-respons bereikte in vergelijking met placebo in alle subgroepen. Op dezelfde manier bereikte filgotinib een hoger aandeel van de ACR50-respons en een lage ziekteactiviteit van Psoriatic Arthritis Disease Activity Score (PASDAS), vergeleken met placebo, en bereikte het statistische significantie in de meeste subgroepen. Behandelingsverschillen voor de ziekte-activiteitsindex voor artritis psoriatica (DAPSA) gaven de voorkeur aan filgotinib en bereikten ook statistische significantie in de meeste subgroepen. Er waren geen klinisch relevante verschillen bij het vergelijken van de respons op filgotinib tussen subgroepen.

Filgotinib vertoonde een consistent veiligheidsprofiel en in dit onderzoek werden geen nieuwe veiligheidssignalen geïdentificeerd.

Werkzaamheid op lange termijn van filgotinib bij psA: responspatronen in week 52 van een open-label extensie (OLE) -studie (EQUATOR-2) (poster # 0339) 2

Bijna alle (98,4 procent, 122/124) van de patiënten die de 16 weken durende EQUATOR-studie voltooiden, namen deel aan de EQUATOR-2 OLE-studie. De mediane blootstelling aan filgotinib in zowel EQUATOR- als het OLE-onderzoek was 66 weken. Een tussentijdse analyse in week 52 toonde een aanhoudende werkzaamheid met filgotinib aan voor verschillende maten van ziekteactiviteit en behandelingsrespons bij patiënten met actieve PsA.

De meerderheid van de patiënten die minimale ziekte-activiteit (MDA) en ACR50-respons bereikten in de oorspronkelijke EQUATOR-studie behielden MDA en ACR50 in week 52, en een deel van de non-responders in EQUATOR bereikte deze respons in de OLE-studie. In totaal bereikte in week 52 van het OLE-onderzoek 33,6 procent van de patiënten een MDA-respons en 55,0 procent een ACR50-respons in deze geanalyseerde casusanalyse. Er werden geen nieuwe veiligheidssignalen waargenomen.
Ooievaar
0
Het ziet er goed uit, wat het met de koers gaat doen? Ik weet het echt niet meer, maar hoop in ieder geval het beste. We zien het maandag wel.
Noob nr1
2
(ABM FN-Dow Jones) Ontstekingremmer filgotinib van Galapagos toont in twee nieuwe klinische studies ook zijn werkzaamheid en veiligheid als potentiële behandeling tegen psoriatische artritis. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf vrijdagavond.

"De gegevens van de dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, fase 2 EQUATOR-studie en de EQUATOR-2 open-label extensiestudie tonen de duurzame werkzaamheid en het consistente veiligheidsprofiel van filgotinib aan bij mensen met actieve PsA", aldus Galapagos en samenwerkingspartner Gilead. Ook toont filgotonib een snelle en duurzame vermindering in inflammatoire biomarkers bij patiënten met matige tot ernstige PsA.

De nieuwe analyses werden gepresenteerd op de European League Against Rheumatism, EULAR, European E-Congress of Rheumatology 2020.

"We kijken uit naar de voortgang van het cruciale fase 3 PENGUIN-programma om de veiligheid en werkzaamheid van filgotinib als potentiële behandelingsoptie voor deze patiëntenpopulatie te bevestigen", aldus Mark Genovese, Senior Vice President Inflammation bij Gilead Sciences

"We zijn vooral aangemoedigd door de innovatieve analyse van de impact van filgotinib op moleculair niveau, die aangeeft dat het medicijn snel werkt om de kenmerken van ontsteking in deze aandoening te verminderen", voegde zei Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer van Galapagos toe.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
[verwijderd]
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 5 juni 2020 22:11:

Oh oh een pb. Als dat maar goed gaat maandag.
Driemaal is scheepsrecht
Pharmking
0
mensen die de koers down willen hebben gaan het dus moeilijker krijgen....Maandag VOL op de KOOPknop drukken....
Pharmking
1
Nog ff een opwaardering van Jefferies erover heen en we staan maandag vet boven de 190+....en dan wil iedereen ze weer hebben....Tís duidelijk dat de koers gedrukt wordt en dat geeft spanning en onzekerheid bij mensen. Maar als de rem eraf gaat, gaat het hard omhoog.... Veel mensen zitten met de vingers aan de koop-knop....veel postivieve adviezen....
Wiema
0
quote:

Jeksel schreef op 5 juni 2020 22:22:

Doet de koers nabeurs iets in USA?
8 stukkies tot nu toe.
Shortgala
1
Hoewel geen kenner ziet dit persbericht er prima positief uit. Ben benieuwd of we ons maandag van de ketting kunnen ontdoen. Vroeg of laat gaat dat gebeuren. The only question is when...
Shortgala
0
quote:

W-0803 schreef op 5 juni 2020 22:24:

[...]
8 stukkies tot nu toe.
Haha, ze hebben er zin an ;))
Jeksel
0
Wel jammer PB op vrijdagavond. Effect op koers lijkt mij beter op ander moment zoals voorbeurs of ma tm do avond
Endless
2
quote:

Jeksel schreef op 5 juni 2020 22:30:

Wel jammer PB op vrijdagavond. Effect op koers lijkt mij beter op ander moment zoals voorbeurs of ma tm do avond
Juist niet nu hebben de analisten de tijd om dit Pb op waarde te schatten
Seizethemoney
0
quote:

Endless schreef op 5 juni 2020 22:34:

[...]
Juist niet nu hebben de analisten de tijd om dit Pb op waarde te schatten
:)
Shortgala
0
quote:

Jeksel schreef op 5 juni 2020 22:30:

Wel jammer PB op vrijdagavond. Effect op koers lijkt mij beter op ander moment zoals voorbeurs of ma tm do avond
Zeker, maar ach ja, hebben we het hele weekend om te fantaseren over die koersexplosie die komen gaat als die idiote verkopende partij(en) hun belangen hebben gediend en stoppen met die verkopen. Wat moet dat heerlijk zijn dat we gewoon lekker weer kunnen stijgen zonder steeds weer naar beneden te worden gedrukt. Dat moment gaat komen. Kijk er nu al naar uit;))
Jeksel
0
quote:

Endless schreef op 5 juni 2020 22:34:

[...]
Juist niet nu hebben de analisten de tijd om dit Pb op waarde te schatten
Dan moeten deze analisten maandag voorbeurs met hun verhaal komen anders is het effect minder.
StiMO
0
Je zag toch duidelijk dat koers gedrukt werd. Velen werden bang en deden hun stukjes van de hand voor een spotprijs.
Als ze deze terug willen zal dit hun geld kosten.
twinkletown
0
quote:

Jeksel schreef op 5 juni 2020 22:22:

Doet de koers nabeurs iets in USA?
Nee, helemaal niets. Maar waarom zelf niet even zoeken / kijken?
www.marketwatch.com/investing/stock/glpg
Jeksel
0
quote:

XiXiX schreef op 5 juni 2020 22:39:

Je zag toch duidelijk dat koers gedrukt werd. Velen werden bang en deden hun stukjes van de hand voor spotprijs.
Als ze deze terug willen zal dit hun geld kosten.
Ik hoop dat je gelijk hebt, maar verwacht geen vette stijging op dit PB. Is prima nieuws maar niet voldoende voor boven 185 bij vlakke aex
7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:56
Koers 27,760
Verschil -0,380 (-1,35%)
Hoog 27,960
Laag 27,720
Volume 26.709
Volume gemiddeld 80.065
Volume gisteren 89.376

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront