Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juni 2020

7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Piddy
0
Apollo , ik zat er ook over te tubben.
Maat paard van Troje binnenhalen is uit onwetendheid je vijand binnenhalen.
Dat past dus ook niet als ik eerste reactie's lees.
Verder heb ik geen kennis van de Griekse mythologie ;-)
apollo
0
quote:

Piddy.bull schreef op 7 juni 2020 13:35:

Apollo , ik zat er ook over te tubben.
Maat paard van Troje binnenhalen is uit onwetendheid je vijand binnenhalen.
Dat past dus ook niet als ik eerste reactie's lees.
Verder heb ik geen kennis van de Griekse mythologie ;-)
De vijand is je zelfstandigheid verliezen.
Jantje__belegger
0
quote:

apollo schreef op 7 juni 2020 13:51:

[...]

De vijand is je zelfstandigheid verliezen.
Helemaal mee eens!
Lingus
5
Een AstraZeneca fusie met Gilead zal goed uitpakken voor Gilead en Galapagos, en op de iets langere termijn ook voor AstraZeneca, is mijn verwachting. Er is weinig overlap in de portfolio (ik ben het geheel eens met WiC32), het resultaat zal een grote pharma zijn met brede portfolio, grote concurrentiekracht en sterke R&D motor.

De laatste fusie/overname van deze omvang was die van Bristol-Myers Squibb met Celgene. De Celgene aandeelhouders gingen er in een keer 54% op vooruit en ook de koers van Bristol-Myers Squibb is inmiddels aardig opgeveerd. Ik heb toen, eind juni 2019, nog een leuke pluk gekocht op $45.

De pipeline van Galápagos zal AstraZeneca niet ontgaan zijn maar het plaatje is veel groter. AstraZeneca is groot in oncologie, hart- en vaatziekten, nier- en metabolismeziekten, longgeneeskunde en immunologie. Gilead is groot in HIV/AIDS en leverziekten en groeit in hematologie/oncologie, hart- en vaatziekten, ontstekingsziekten en longziekten. Terug naar de pipeline van Galápagos: die is zeer waardevol, ik verwacht een goede behandeling in eventuele komende onderhandelingen. Galápagos zal er niet slechter op worden. Zelfstandigheid moet misschien weer bevochten worden, maar misschien wordt de huidige deal ook gewoon gerespecteerd; het is een voor beide partijen goede deal.

Mijn eerste indruk is dat de culturen van beide bedrijven niet haaks op elkaar staan, goede samenwerking en behoud van talent is dus mogelijk. WiC32 haalt al het gezamenlijke verleden aan van beide CEO's. Misschien ligt daar al de kiem.

Het wordt (weer!) een spannend jaar, we gaan het zien.

Disclaimer: long Galápagos, long Gilead, long Bristol-Myers Squibb.
joe123
1
Een openingskoers maandag van 190 euro zit er aan te komen.Morgenvroeg staan alle ogen rericht op verschillende PB uit alle hoeken van de wereld
Jantje__belegger
0
quote:

joe123 schreef op 7 juni 2020 14:06:

Een openingskoers maandag van 190 euro zit er aan te komen.Morgenvroeg staan alle ogen rericht op verschillende PB uit alle hoeken van de wereld
Verklaar je nader cq. licht je eerste zin nader toe?!
Ayous
1
Heel simpel, Galapagos staat weer in de schijnwerpers vanaf nu. Verkoopdruk is daarmee verdwenen en fantasie in aandeel zal snel terug komen. Geen idee wat de koers doet, maar ergste hebben we gehad.
Guuster
0
quote:

Sander1234 schreef op 7 juni 2020 12:14:

[...]

Nee natuurlijk is dat geen omkoping. Als een arts op een congres spreekt kan hij het hooguit over een bepaalde behandeling spreken, neem als vb vitamine D. Maar dan mag hij nimmer individuele merken benoemen, alleen bv dat Vita D belangrijk is voor ouderen. Dat de pharma dan wel aanwezig is en deze het congres sponsoren is toch heel wat anders. Van dat geld worden sprekers betaald, kunnen apothekers en artsen hun punten halen en is er de mogelijkheid om elkaar weer te zien.
Zonder de pharma zou dit financieel niet eens mogelijk zijn.
Dus wat mij betreft haal je zaken door elkaar. Stel je voor dat Arts A van will pharma een vergoeding krijgt van 5000 euro om alleen haar producten voor te schrijven mag je spreken van omkoping en oneerlijke concurrentie en belangenverstrengeling. En nee; in NL is dit streng verboden. Andere landen zou ik niet weten, zal vast nog wel gebeuren idd
Klopt dit is geen omkoping. Er is slechts een warme financiële band gecreëerd. De wereld is niet zwart/wit. Gelukkig niet want ik verdien o.a. hier m’n vreten mee. Ik heb er ook geen enkele moeite mee. Er komt alleen wat meer bij kijken met het veroveren van de markt dan het betere medicijn hebben. Maar daar hoef je ome Gil niks over te vertellen hoor. Komt helemaal goed
[verwijderd]
0
Nuweten we meteen waarom de koers omlaag moest vd week...grote partijen wisten al meer en moesten nog ff goedkoop shoppen voordat dit bericht eruit kwam...wat een wereld...ik heb er voor de fun 20 gekocht op 179.75 vd week maar toch...
Loureiro
0
Met de deal met Gilead was er indertijd de fut een beetje uit wat betreft de kans op een overname.
Nu komt dit alles wellicht terug aan de oppervlakte.
Voorlopig wordt er getracht om via een vriendelijke toenadering een fusie te bewerkstelligen met de bedoeling dat beiden er beter door worden.
Als er echter geen toenadering komt, is het niet uitgesloten dat het tot een vijandelijk overnamebod komt.
Alleszins wat mij betreft is dit allesbehalve slecht nieuws voor de beurskoers van GLPG.
Bij GLPG zelf zullen ze minder blij zijn met een eventuele fusie. Bij een fusie wordt er telkens gesnoeid in de kosten.
Endless
0
quote:

Pacino schreef op 7 juni 2020 12:53:

Meest waarschijnlijk scenario na fusie tussen Astra Zeneca en Gilead (of overname) is dat Astra een knock out bod doet op restant aandelen Galapagos. Ze heeft geen enkel belang nog 9 jaar te wachten.
Hier zit je met je redenatie helemaal fout, de grote aantrekkingskracht van Galapagos behalve pipeline zijn de teammembers deze hebben duidelijk aangegeven niet voor big farmaceutische bedrijf te willen werken maar de gelegenheid te krijgen om nieuwe innovatieve wegen in te slaan zonder bemoeienis Bij big farma zijn ze die kwijt en willen daarom daar niet werken plus als ze de deal niet respecteren zal geen enkele farma meer willen samenwerken als ze zelfstandig willen blijven. Gilead kan nu het beste van Galapagos in na fase 2 in licentie nemen, gouden deal voor Gilead die blazen ze echt niet op.
C200
1
quote:

Ikkedike schreef op 7 juni 2020 14:32:

Is er kans morgen op een Freeze ?
Zeker wel, als Astrazeneca vanavond een bod op Galapagos doet van 350€.
Sentiment
0
quote:

Ikkedike schreef op 7 juni 2020 14:32:

Is er kans morgen op een Freeze ?
welnee, het is des te grotere uitdaging voor de drukker om morgen de koers rood te krijgen.
Wilbar
0
quote:

Ikkedike schreef op 7 juni 2020 14:32:

Is er kans morgen op een Freeze ?
De kans is er altijd. Elke dag is er kans. Maar hoe schat je zelf in dat morgen de koers meer dan 10% stijgt bovenop de openingskoers? Ik schat dat in als minimaal met een mogelijke invloed op de koers van Galapagos van enkele euro's.
Het is "slechts" een bericht over een mogelijke merger tussen Astra en Gilead.
[verwijderd]
0
Ik voorzie een opening van tegen de 190 morgen
door 1 het goede bericht vrijdag nabeurs USA en 2 dit overname/fusie verhaal....misschien gaat Astra wel een knockout bod doen op Galapagos wat Onno niet meer kan weigeren richting zijn aandeelhouders
[verwijderd]
0
quote:

MPV16 schreef op 7 juni 2020 13:15:

[...]

Wel een tegenstrijdig verhaal. De meeste koersen in de AEX worden dus gecontroleerd (ik vermoed dat je daarmee laag houden bedoelt) en zodoende blijft Gala achter. Maar hoe kan Gala dan achterblijven bij de alsmaar stijgende AEX, of wel, hoe kan de AEX alsmaar stijgen als de meeste aandelen worden gecontroleerd door bepaalde partijen? Ik snap ook wel dat bepaalde aandelen makkelijker beïnvloedbaar kunnen zijn, en dat de een minder weging heeft in de AEX dan de ander, maar hoe kun je nou enerzijds zeggen dat grote partijen koersen controleren, en anderzijds dat de AEX alsmaar stijgt? Die AEX zou dan toch ook moeten dalen, of in ieder geval minder hard moeten stijgen?
'Objectief' mag dan naïef zijn volgens jou, maar ik denk dat jij, net als velen die ik hier lees, ook een beetje paranoïde bent in het zoeken van verklaringen. Koers ontwikkelt zich niet zoals gewenst/verwacht/logisch zou zijn (doorhalen wat van toepassing is), dus grote partijen/shorters/etc. drukken/manipuleren koersen. Ik denk dat dat allemaal wel meevalt, al is het natuurlijk wel fijn om de grote jongens de schuld te geven.

Mijn kijk op de daling laatste tijd (ik had ook liever anders gezien, zeker omdat ik een aantal kortlopende Calls had gekocht rond 190/200):
Gala liep voor Corona hard op naar €250, misschien wel wat te hard want bijna verdrievoudigd in ongeveer een jaar tijd. Deel van de koersstijging natuurlijk logisch, want deal Gilead, gunstige vooruitzichten, etc., maar deel ook over-optimisme. Onder corona een forse correctie, forser dan vele andere aandelen (ruim 40% eraf), want marktcorrectie en specifiek correctie Gala: wat lucht eruit. Na dieptepunt in anderhalve maand weer 60% erbij (23 maart €135 naar 12 mei €213), daarmee ook veel sneller hersteld dan AEX die rond dezelfde dag het dieptepunt bereikt had, maar nu pas een maand later de 40%+ aantikt, ook omdat nu financials en enkele cyclicals weer vlot aantrekken. Snelle koersstijgingen leiden vaak tot winstnemers, of het nou om herstel gaat na een val, of om versnelling van groei: winst is winst en hebben is hebben. Dus dan kun je wat lichte verkoopdruk verwachten: 60% is 60%, als je tenminste medio maart was ingestapt. Dan komt er vervolgens een kleine tegenvaller, of in ieder geval iets wat niet iedereen had verwacht of iets wat men verkeerd heeft geïnterpreteerd, hoe dan ook: nog wat verdere koersdruk. Aangezien alle beurzen deze maanden erg volatiel zijn, en elk herstel daarmee fragiel, is het verloop toch niet heel gek? Ik had persoonlijk niet verwacht dat we echt tot onder de 180 zouden zakken, en het is jammer dat het positieve nieuws dat later volgde niet tot nieuwe stijgingen leidde. maar je ziet dat er overal overcorrecties, zowel omhoog als omlaag, plaatsvinden. Financials, vastgoed enorm hard afgestraft, en kijk de afgelopen week eens naar URW bijvoorbeeld: 43.3% erbij. Met name korte termijn handelaren zoeken hun kansen: heeft een afgestrafte sector al een groot deel hersteld? Dan is het weer eens tijd voor iets anders. Verrek, vastgoed keihard afgestraft en nog geen herstel? Daar valt dan nog wat te halen. En zo ontdoet men zich van de winnaars, en rouleert men naar de verliezers. En in hun kielzog heel veel anderen, want als we Gala zien dalen en ING, URB, ABN weer zien aantrekken, stappen er meer over.

Om een lang verhaal kort te maken: grote swings zijn in tijden van onzekerheid simpelweg te verwachten. Dat werkt beide kanten op en hoort bij het spelletje. Dit effect is voor het ene aandeel groter dan voor het ander, en kan op de korte termijn veel met de koers doen. Op de lange termijn komt kwaliteit echter altijd bovendrijven. Je moet daar alleen wel bij bedenken dat je fundamentele ontwikkelingen dus vooral moet gebruiken voor je kijk op die lange termijn, en niet op de korte. Dit laatste geldt al helemaal in bijzondere (crisis) tijden. En dan kan het wel eens pijn doen dat je korte termijn belangen hebt die dus niet gerealiseerd worden. Ik heb wel het idee dat met name mensen met hefboomproducten dit laatste nog wel eens vergeten.
wat een lang verhaal........ Samenvattend..... ook erg naief .Ga totaal geen moeite doen om het verder uit te leggen, je komt denk ik net kijken hoe geraffineerd ze het doen in de praktijk cq beurs. :-))
bezinteergebelegt
1
Het zal wel weer aan mij liggen maar die euforie omtrent de koers morgen begrijp ik dan toch niet zo heel goed als er in het bericht op IEX deze zin staat:

"Gilead heeft geen interesse getoond, aldus de ingewijden".

Verder is toenadering al vorige maand gezocht. En dan nu pas geruchten ??

Tuurlijk. En daarvoor is Gala sinds 12 mei met 40 euro gezakt ????

We fantaseren er weer op los maar eerlijk gezegd raakt het kant noch wal.
7.234 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 ... 358 359 360 361 362 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,560
Verschil +0,220 (+0,80%)
Hoog 27,600
Laag 27,180
Volume 52.063
Volume gemiddeld 80.194
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront