Euronav « Terug naar discussie overzicht

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
objectief
1
quote:

harryhol schreef op 12 juni 2020 22:45:

[...]

Helaas moet er bij intrekking ook roerende voorheffing worden betaald, dus die vlieger gaat niet op. En zolang ze uitstaan gaat de NAV per aandeel of de EPS niet omhoog. Het blijft dus: kiest Hugo of kiest de aandeelhouder waar het geld naartoe moet. Sommigen hier denken werkelijk dat ze het ei van Columbus hebben gevonden, door een rekensommetje te laten zien. De casus RDS laat zien dat ook het grootschalig inkopen van eigen aandelen niet persé leidt tot een hogere koers. Dat dat iets heel anders zou zijn dan bij Euronav, is jezelf volledig voor de gek houden. Hugo kan alle reserves aanspreken om alles op 8 te kopen, om vervolgens te constateren dat als ie klaar is de koers op 7 staat en in de jaren daarna om welke reden dan ook zakt naar de 5. Je krampachtig vastklampen aan buybacks is zoeken naar de pot aan het eind van de regenboog.
Volkomen oneens met het bovenstaande; m.i. ontbreekt het deze poster aan enig inzicht.
harryhol
0
quote:

objectief schreef op 13 juni 2020 11:16:

[...]

Lijkt me een naieve (voorzichtig uitgedrukt) bijdrage; de oorzaak is de corona en zelfs K.O. zag dat niet aankomen.
Beste objectief, je slaat de spijker op zijn kop, goed inzicht. De beurskoers kan door onverwachte omstandigheden beïnvloed worden, hoe hoog je de NAV per aandeel ook hebt opgedreven door buybacks. En die NAV zakt weer vanzelf als de vooruitzichten voor de sector afnemen. Met dividenden in de tas heb je als aandeelhouder zelf de keuze. Over naïviteit gesproken...
harryhol
0
quote:

objectief schreef op 13 juni 2020 11:20:

[...]

Volkomen oneens met het bovenstaande; m.i. ontbreekt het deze poster aan enig inzicht.
Onderbouw jouw inziens eens ?
boothram
0
inzicht komt vaak veel later is in vooruitschrijdend...
op basis van het uitzicht geniet men actief of passief
mijn gedacht
0
Persoonlijk denk ik dat Harryhol de bal niet misslaat in zijn bijdragen. Het is naief te denken dat de buybacks koersondersteunend gaan werken: De Stoop zal geen cent teveel betalen voor elk aandeel. Velen denken hier aan een "aankoopgolf" waarbij wij doorstomen boven de 10/11 €. En diezelfden geloven dat die aankopen zullen gebeuren om de kleine aandeelhouder te plezieren...en de koers op te jagen...Forget it. Hij heeft 4 jaar de tijd om z'n 20 mio stuks binnen te halen. Gerekend aan 250 beursdagen per jaar betekent dat, zegge en schrijve, 20.000 aandelen dag. In een dagomzet van meer dan 1 mio stuks enkel op Brussel alleen al, is dat niet eens een druppel op een hete plaat. Als je believer wil zijn op dit aandeel zal je het moeten doen obv de gebruikelijke parameters. Bovendien zitten er hier die niet zullen wachten op 10 € om alles buiten te gooien. De angst zit in hun bijdragen.
Jan Frans B
0
quote:

aossa schreef op 11 juni 2020 16:16:

@RJ80: bekijk ook het dividend rendement.

Elk kwartaal een dividend, te beginnen met Q1-dividend aan $0.81 brutto.
Q2-dividend zal heel waarschijnlijk ook goed zijn (zal maar hout vasthouden).

Inkoopprogramma eigen aandelen zal straks een bodem onder de koers leggen en de intrinsieke waarde van EURN opkrikken.
Ik hoop natuurlijk dat ik ongelijk ga krijgen maar Hugo kennende en op basis wat hij vorig jaar gedaan heeft zul je waarschijnlijk blij mogen zijn als je nog 1/2 van Q1 als dividend krijgt, nu hij de vrije hand heeft gekregen om geld in te houden voor buybacks.

En met alle respect maar dat is een beetje naïef, het inkoopprogramma zal inderdaad een soort van bodem leggen, ergers tussen de 6 à 7 € , je denkt toch niet dat Hugo zijn eigen aandelen gaat terug kopen aan 8€ of meer. De intrinsieke waarde (NAV) is al 30% hoger dan de huidige koers, denk je dat het een fluit gaat uitmaken dat het dan 32% is. Wat de NAV van een bedrijf is zal de beurs worst wezen. de NAV van Tesla is vermoedelijk negatief en toch gaat het aandeel naar stratosferische hoogten.
Jan Frans B
0
quote:

Yes we can schreef op 12 juni 2020 16:27:

[...]
Pas het eens toe op je eigen loon: dividend is vergelijkbaar met een mooie bonus op het einde van het jaar. Je krijgt die 1 keer en misschien ook nog komende jaren... maar de nadruk is op misschien. Aandelen inkopen is vergelijkbaar met een maandelijkse loonopslag, die behoudt je voor de rest van je carrière... Nu hangt eigenlijk alles een beetje af van je carrierrepad: als je zinnens bent van werk te veranderen pak je graag die bonus mee en verander je daarna. Als je zinnens bent bij hetzelfde bedrijf te blijven werken dan heb je liever die loonsverhoging. Dus de meeste mensen die op korte termijn beleggen verkiezen dividend, de anderen die langer in het aandeel blijven verkiezen een aandeelinkoopprogramma. De voorkeur voor dividend van veel mensen duidt eigenlijk op een onderliggende onzekerheid, ze hebben hub huiswerk niet gemaakt en beleggen kortstondig in een bedrijf wat ze niet of onvoldoende kennen en hopen daar wat mee te verdienen. Jij lijkt me eerder een zenuwachtig iemand die graag snel winst wil... besef wel dat bij Euronav het buyback programma en dividend interessant zijn. Ook toekomstperspectieven zijn goed tot zeer goed. Maar en dat is een grote maar, je moet je emotie volledig wegzetten en puur zakelijk kijken. Als je dat niet kan, moet je zeker nu in tijden van hoge volatiliteit eieren voor je geld kiezen...als je winst hebt, neem de winst, wees blij en vertrek uit de beurs met de euros die je gewonnen hebt. Mijn eigen portefeuille fluctueert met meer dan 10k€ naargelang de stemming van de dag. Ik lig er dankzij de jaren die ik bezig ben geen moment wakker van
"Aandelen inkopen is vergelijkbaar met een maandelijkse loonopslag" nog nooit zo'n onzinnig vergelijk gezien. Dit klop totaal niet. En ik heb dit aandeel al 10 jaar dus ik ben zeker geen onzekere belegger maar ik ken ondertussen wel het verschil tussen jou theorie en de praktijk. Buybacks is geld dat je zowiezo kwijt bent, dividenden dat is niet alleen cash in the pocket maar geeft ook een goede indruk van het bedrijf over. Bedrijven die regelmatige mooie dividenden uitkeren zijn gegeerd en halen hoge koersen.
Jan Frans B
2
Ik denk dat velen zichzelf wijsmaken dat buybacks beter zijn dan dividenden omdat ze dan geen 30% RV moeten af staan. En zich dan optrekken aan theoretische modellen die geen reet met de realiteit te maken hebben. Als ik moet kiezen tussen 70% van iets, of 100% van niets dan is mijn beslissing snel gemaakt.
Vavli
0
Ik zit bij Euronav vanwege de belofte om 80 procent uit te betalen in dividend. Doen ze dat niet meer dan stap ik er uit. Buy back biedt geen enkele garantie op een hogere koers. Investeren in nieuwe tankers, prima maar ofwel dat ofwel dividend.
[verwijderd]
0
Ik zal u zeggen wanneer de buybacks beginnen. Nadat iedereen begint te verkopen na ex dividend met verlies . Zo hebben ze via goedkope buybacks hun equivalent in uitgekeerd dividend terug in bezit om in het vooruitzicht 2021 - 22 met mooie winst aandelen te verkopen. Ja dat hebben ze goed gezien, zeker nu velen bearish zijn en klaar staan om hun aandelen bij ex dividend te verkopen. Nog wat hedges dwss die mee op "de boot" zullen stappen na ex dividend. Dus wees slim en hou ze nog bij voor een jaartje, minstens..
mijn gedacht
0
@risky, waardeer enorm jouw kennis, en hou er graag rekening mee. Maar verdere uitleg omtrent buybacks helpt hier weinig. Binnen 3 dagen moet je het verhaal opnieuw doen. Simpel: velen aandelen gekocht aan 8 of 9 € en hopen dat De Stoop 10 € geeft om dan het handeltje buiten te gooien. Er speelt zoveel in deze business. Wie het wil begrijpen en geld verdienen moet het onderwerp beter goed instuderen. Koop anders beter een ETF op weet ik veel
mijn gedacht
0
@bloomke Eurnav koopt geen aandelen om ze met winst weer te verkopen...zo werkt dat helemaal niet. Er zijn andere doelstellingen met die inkopen.. En het Yahoo artikel dat je ophaalt omtrent hedge fondsen is al oud, want 10 dagen geleden. Trouwens, weet je wat hedge fondsen doen ? Eens opzoeken...
harryhol
0
quote:

Risky bets schreef op 13 juni 2020 20:31:

threadreaderapp.com/thread/1271836686...

Hier worden buybacks duidelijk uitgelegd.

Die buybacks hoeven niet uitgelegd Risky, het mechanisme is gerust wel bekend. De "flaw" in het betoog in de link zit hem in bullet 4: de premisse "future" profits. Die premisse veronderstelt winst en/of winstgroei. Het probleem bij tankers is, zoals jij als geen ander denk ik wel weet, dat die allerminst zeker is. De afgelopen 20 jaar hebben dat wel laten zien. Je "share" in de verliezen is ook groter na buybacks. Beleggers zien tankers niet als een belegging, maar als een trade. Je koopt ze om ze tijdig weer te lozen, voor de varkenscyclus de verkeerde kant uit slaat. Als verstandige beleggers het al niet willen, waarom zou EURN dat dan wel doen. Of waarom de keuze bij Hugo laten ? SALT plaatst net voor 60mio aan nieuwe stukken op 50% NAV. Dat doen ze omdat die NAV per aandeel slechts een getal in een balans is, geen currency. Puntje bj paaltje interesseert het niemand ene moer hoeveel die schepen waard zijn, als iedereen die NAV zou willen verzilveren. Zoals Paddy Rogers het in het filmpje van een paar jaar geleden al zei: hou op over die NAV, het is een belediging van het management. Earnings is wat telt. En je gaat geen stukken terugkopen als de earnings onder druk staan zonder uitzicht op verbetering. Alleen een steady dividend trekt dan nog institutionele beleggers.

Waarom zou je een groter belang in de pizzatent willen als er een reëel risico is dat niemand volgende week meer pizza lust, bijvoorbeeld omdat ze Corona blijken te veroorzaken. Je kunt eindeloos veel links sturen over de mooie theorie van buybacks, en die theorie klopt als een zere vinger. Je komt er alleen op de beurs niet altijd even ver mee.
[verwijderd]
0
mobile.reuters.com/article/amp/idUSKB...

Wat zal dit betekenen? US onder druk zetten? Of zal het uiteindelijk ook gevolgen hebben voor de overige tankers en dus nog meer schaarste?! Spannende dagen in het vooruitzicht
19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 582 583 584 585 586 587 588 589 590 591 592 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 15,480
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,640
Laag 15,250
Volume 30.839
Volume gemiddeld 227.046
Volume gisteren 30.839

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront