Randstad « Terug naar discussie overzicht

Randstad2020

1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Lepre Chaun
0
Bank of America

De bank verwacht dat de inkoopmanagersindex voor de eurozone in de komende maanden weer boven de 50 zal uitkomen. Dat is het niveau vanaf waar de index weer op groei wijst.

In augustus rekenen de analisten op een inkoopmanagersindex van 53 en in september van 58.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
De arbeidsmarktregio Midden-Utrecht heeft een werkgelegenheidsstructuur die minder gevoelig is voor de economische effecten van de coronacrisis dan veel andere regio's."

regio's met veel werknemers in de sectoren zorg & welzijn en openbaar bestuur, waar het werk nog steeds toeneemt.

Daarentegen krijgt 47 procent te maken met geen of lichte krimp en bijna een kwart van de werknemers in Midden-Utrecht werkt in een sector waarin de werkgelegenheid groeit.

Bij de sector post en koeriersdiensten werken in de regio Midden-Utrecht 2.700 werknemers. De werkgelegenheid in deze sector groeit als gevolg van de toegenomen online verkopen.

groei , groei en groei

Goed voor Randstad
b.west.invest
3
Bijna een kwart werkt waar de markt groeit ..... dus meer dan een kwart waar het krimpt , en 47 % bij lichte krimp .

Opgeteld ..... krimp krimp krimp

Kleine aanpassing voorspelling , de 34 staat er woensdag , ik had de datum jaarverslag fout .
LION
4
quote:

Lepre Chaun schreef op 12 juni 2020 19:38:

Europese cyclische aandelen klaar voor dubbelcijferige stijging .

het aantal nieuwe coronabesmettingen neemt af en overheden versoepelen hun maatregelen. Dit leidt tot een herstel van de economische activiteiten "vanaf zeer lage niveaus".

Met dit in het achterhoofd blijft Bank of America Overwogen in Europese cyclische aandelen. Die zullen de komende maanden bovenmaats presteren.

Houd je Aandelen Randstad vast !

Goed voor Randstad .
Rode beurzen door hernieuwde coronavrees
Gepubliceerd op 15 juni 2020 09:13 | Views: 5.395

Artikel
Reacties (14)
Gerelateerde instrumenten
09:13 - Rode beurzen door hernieuwde coronavrees
AEX 10:45
536,20 -8,96 (-1,64%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond maandag flink in het rood. Ook de andere Europese beurzen gingen fors omlaag. De vrees voor een nieuwe golf van coronabesmettingen in verschillende Amerikaanse staten en in de Chinese hoofdstad Peking zorgde voor onrust bij beleggers. Een tegenvallend industriecijfer uit China drukte daarbij de hoop op een snel herstel van de wereldwijde economie de kop in.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 2,5 procent lager op 531,44 punten. De MidKap zakte 2,3 procent tot 717,39 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs raakten tot 2,9 procent kwijt.

Grootste dalers in de AEX waren de verzekeraars Aegon en ASR en de banken ING en ABN AMRO met verliezen van rond 4 procent. Betaalbedrijf Adyen was de enige stijger met een winst van 1,1 procent. Bij de middelgrote bedrijven stond roestvrijstaalmaker Aperam onderaan met een min van 5,7 procent. Sterkste stijger was beursintermediair Flow Traders met een plus van 2,6 procent.

GrandVision

GrandVision won 1,1 procent. Volgens het moederbedrijf van onder meer Pearle en Eye Wish is ongeveer 80 procent van de winkels weer open en wordt goede vooruitgang geboekt om de verkoopniveaus van voor de crisis te bereiken. De online verkopen namen in de eerste vijf maanden van dit jaar fors toe en zijn volgens het bedrijf ook na heropening van winkels op een hoog niveau gebleven.

In Stockholm verloor Hennes & Mauritz (H&M) ruim 2 procent. De Zweedse kledingketen zag de omzet in de afgelopen drie maanden halveren door de coronacrisis. In de eerste twee weken van juni viel de omzet van H&M op jaarbasis 30 procent lager uit.

AstraZeneca

AstraZeneca daalde 0,3 procent in Londen. Nederland gaat samen met Duitsland, Frankrijk en Italië 300 miljoen vaccins tegen het coronavirus van de Britse farmaceut kopen. Als het vaccin van AstraZeneca veilig is en blijkt te werken, worden de vaccins verdeeld over de landen van de Europese Unie. BP zakte 5 procent. De Britse olie- en gasreus moet zich aanpassen aan de door de coronacrisis veranderende marktomstandigheden in de oliesector en gaat miljarden afschrijven.

De euro was 1,1242 dollar waard, tegen 1,1245 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 4,6 procent tot 34,60 dollar. Brentolie kostte 3,1 procent minder op 37,52 dollar.

COMMUNITY TREND
Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
100% zegt verkopen
16 stemmen

NIEUWE CORONABESMETTINGEN NEMEN TOE IN PLAATS VAN AF LEPRE CHAUN!

OOK GOED VOOR RANDSTAD???
Lepre Chaun
0
"Vergrijzing is de grootste uitdaging rond personeel”

Tholen - Een grote angst bij veel telers dit jaar is een tekort aan seizoenarbeiders.
Maar de schaarste in de AGF-sector is al langere tijd een groot probleem,
Vooral de vergrijzing bij de groothandelaren is een punt van aandacht.
Het is een beetje een gekke situatie op het moment,” vertelt Taco
In de branche zelf zijn er wel grote onderlinge verschillen, zo gaat het goed bij bedrijven die op het retailkanaal .
Bedrijven die het nu echt druk hebben, zijn dan ook op zoek naar extra handjes op de werkvloer zoals productiemensen.
Samenwerking is voor Taco een must. “Om de bedrijven die bij ons aan kloppen te helpen met het invullen van hun vacatures en andere wensen, zijn we gaan samenwerken met andere recruiters en uitzendbureaus.
Dat doen we ook op internationaal niveau. Zo werk ik samen met een Engels recruitmentbureau waarbij we elkaars netwerken in Nederland en Groot-Brittannië kunnen inschakelen .

samenwerking tussen bedrijven onderling door de schaarste op de arbeidsmarkt .
Het grote tekort aan personeel wat er nu is kan binnenkort wel eens veranderen door de coronacrisis.

Als er straks ontslagen en faillissementen volgen op de markt, kan dat leiden tot een influx van nieuwe kandidaten met ervaring.”

We zien in de sector een toenemende vergrijzing ontstaan,” vertelt Taco. “Die mensen moeten op den duur vervangen worden maar die mensen zijn er niet. Dat is een groot probleem voor de sector

De jonge mensen, die hier echt wel in willen werken, hopen we dan ook met de verstrainingen het juiste zetje in de rug te geven zodat deze waardevolle arbeidskrachten niet verloren gaan voor de sector omdat ze afhaken.

. Ook de vacatures blijven daarbij binnenstromen.”

Het grote tekort aan personeel wat er nu is kan binnenkort wel eens veranderen door de coronacrisis. Als er straks ontslagen en faillissementen volgen op de markt, kan dat leiden tot een influx van nieuwe kandidaten met ervaring.”

Goed voor Randstad .
Lepre Chaun
0
Het aantal vacatures is gedaald sinds de lockdown – maar de markt krimpt nauwelijks meer.

Maar er gloort hoop aan de horizon, want het aantal openstaande functies daalt nauwelijks meer de laatste weken.

Volgens Intelligence Group werkt bijna de helft van de beroepsbevolking in een branche die zich goed leent voor de 1,5-metereconomie.

Het databedrijf bekeek alle vacatures in Nederland tot en met 7 juni 2020.

Bij werkgevers is de krimp bijna twee keer zo groot als bij uitzendbureaus,

Positief is dat de vacaturemarkt nauwelijks meer krimpt

“Er vooralsnog schaarste en is er voldoende actuele vraag naar arbeidspotentieel”, zegt Geert-Jan Waasdorp, directeur van Intelligence Group. “

Goed voor Randstad
Dividend Collector
1
Je kunt veel zeggen over Lepre Chaun, maar hij heeft wel geloof in dit aandeel. En het is sinds het dieptepunt eind maart alweer ruim 10 euro hersteld. Ik zit nog steeds te wachten op dat tientje per aandeel, waar de koers volgens sommige ‘kenners’ hier heen zou gaan. Deze recessie ontwikkelt zich duidelijk anders dan de eerdere met dank aan de enorme steun van de centrale banken en overheden.
Lepre Chaun
0
Stabilisatie

De vraagkant van de arbeidsmarkt laat vooral een gelijkmatig niveau zien sinds de eerste weken van de crisis.

De stabilisatie is ook terug te zien is in de ABU-cijfers, het consumenten- en productenvertrouwen en in de teruglopende mobiliteit van de werkende beroepsbevolking.

Daarmee blijven vraag en aanbod in balans en de krapte en schaarste op de Nederlandse arbeidsmarkt groot.

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Online shoppende consument doet PostNL goed

Goed voor Randstad al die werkende handjes extra .
Plein777
3
quote:

Lepre Chaun schreef op 17 juni 2020 08:57:

Online shoppende consument doet PostNL goed

Goed voor Randstad al die werkende handjes extra .
NEE, want dat betekent sluiten van winkels en ontslag voor al her winkelpersoneel !
En bovendien is PostNL nog steeds oud SANDD postbodes aan het ontslaan .

HEEL SLECHT VOOR RANDSTAD !
b.west.invest
2
Morgen is de algemene jaarvergadering , dan word duidelijk hoe goed Randstad het doet .
Let wel in het 4e kwartaal 2019 deed Randstad het al heel slecht , met -10 % in nederland -15 % in Duitsland en -2 % in de VS .

Einde dag morgen 34 euro ? Of nog lager .
Lepre Chaun
0
Historische daling aantal werkenden is internationaal gezien beperkt:

De historisch sterke daling in het aantal werkzame personen in Nederland in april is vanuit internationaal perspectief beperkt. De daling in het aantal werkzame personen was relatief beperkt in landen die hebben ingezet op werktijdverkorting in combinatie met relatief strikte ontslagbescherming, zoals Nederland. Dit meldt het Centraal Planbureau (CPB)

Goed voor Randstad
LION
3
HSBC zet forse ontslagronde na pauze weer voort
Gepubliceerd op 17 juni 2020 08:40 | Views: 1.139
LONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank HSBC gaat na een pauze verder met zijn forse ontslagprogramma, waarbij de komende jaren uiteindelijk 35.000 banen verdwijnen. Dat komt naar voren uit een memo die de topman van de bank naar de in totaal 235.000 medewerkers heeft gestuurd.
HSBC stelde in maart zijn megabanenreductie uit, vanwege de coronacrisis. Er was volgens de financiële instelling destijds sprake van buitengewone omstandigheden, waardoor het "verkeerd zou zijn" om personeel naar huis te sturen. Topman Noel Quinn zegt dat het banenverlies niet voor onbepaalde tijd onderbroken kan worden. "Het was geen kwestie van niet, maar wanneer", aldus Quinn.
De bank moet het programma nu hervatten omdat de winst daalt en de economische prognoses wijzen op een uitdagende tijd. HSBC doet voornamelijk zaken in Azië.

NEGATIEF VOO RANDSTAD
LION
2
Je ziet dat Randstad de laatste dagen naar meer zo hard mee stijgt met de AEX. Topvorming heeft plaatsgevonden op 5 juni 2020 op € 43,89. De tendens bij Randstad is momenteel down. Het is wachten op de AEX die binnenkort een forse correctie tegemoet kan zien, waarbij Randstad dan hoogstwaarschijnlijk fors harder zal dalen dan de AEX.

Ben benieuwd wat er morgen om 15.00 gezegd gaat worden.
Lepre Chaun
0
licht aan het einde van de tunnel op de Nederlandse arbeidsmarkt. Althans: voor hoger opgeleiden. Uit een data-analyse van Randstad blijkt dat de arbeidsmarkt voor deze groep bezig is met een herstel.

Meer dynamiek

Er kunnen, zeker voor hoogopgeleide jongeren, de nodige vervangingsvacatures ontstaan, zegt Ton Wilthagen, hoogleraar arbeidsmarkt aan de Universiteit van Tilburg. 'En uitzendbureaus kunnen die signalen als eerste zien, zoals ze het ook als eerste merken als het slecht gaat. Deze jongeren staan vaak vooraan op de arbeidsmarkt als er mensen weggaan of met pensioen gaan. Zo komt er wel meer dynamiek, maar er is licht te zien aan het eind van de tunnel.'

Op mbo-niveau groeit vooral de vraag naar supermarktmanagers, verpleegkundigen en verzorgenden. Op hbo-/wo-niveau trekt vooral de vraag naar accountants, java- en front-end developers, docenten en GZ-psychologen aan. Investeren in scholing en omscholing is cruciaal, zegt Dominique Hermans, algemeen directeur van Randstad. He kan de schaarste beperken en de groep weer op weg helpen die nu door de coronacrisis zonder werk zit.

De harde vacaturestops zijn nu een beetje losgelaten, legt Geert-Jan Waasdorp van Intelligence Group uit. ‘Je ziet dat vooral bij uitzendbureaus het aantal vacatures langzaam weer omhoog gaat. De krapte was extreem groot en die is niet weg, Van heel erg schaars gaan we naar 'gewoon schaars.' er zit veel veerkracht in de Nederlandse arbeidsmarkt, ook door de flexibele schil, die echt een buffer vormt.'

Goed voor Randstad

Plein777
1
quote:

LION schreef op 17 juni 2020 11:13:

HSBC zet forse ontslagronde na pauze weer voort
Gepubliceerd op 17 juni 2020 08:40 | Views: 1.139
LONDEN (AFN/RTR) - De Britse bank HSBC gaat na een pauze verder met zijn forse ontslagprogramma, waarbij de komende jaren uiteindelijk 35.000 banen verdwijnen. Dat komt naar voren uit een memo die de topman van de bank naar de in totaal 235.000 medewerkers heeft gestuurd.
HSBC stelde in maart zijn megabanenreductie uit, vanwege de coronacrisis. Er was volgens de financiële instelling destijds sprake van buitengewone omstandigheden, waardoor het "verkeerd zou zijn" om personeel naar huis te sturen. Topman Noel Quinn zegt dat het banenverlies niet voor onbepaalde tijd onderbroken kan worden. "Het was geen kwestie van niet, maar wanneer", aldus Quinn.
De bank moet het programma nu hervatten omdat de winst daalt en de economische prognoses wijzen op een uitdagende tijd. HSBC doet voornamelijk zaken in Azië.

NEGATIEF VOO RANDSTAD

Air France gaat 8.500 mensen ontslaan !

NEGATIEF VOOR RANDSTAD .
Lepre Chaun
0
Uitzendkracht juist in crisis succesvol

De economische crisis gaat niet ten koste van uitzendkrachten met een moeilijke positie op de arbeidsmarkt. Anders dan vaak gedacht, vinden veel kansarmen ook in tijden van economische malaise een baan via het uitzendbureau.

Volgens de onderzoekers gebruiken mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt het uitzendbureau in economisch goede tijden als een springplank naar een vaste baan, terwijl ze in crisistijd juist op het uitzendwerk kunnen terugvallen.

Goed voor Randstad .
Lepre Chaun
0
Groei WW-uitkeringen vlakt af

In mei is het aantal mensen met een
WW-uitkering gestegen met 42.000.Dat is
minder dan de 74.000 die in april bij
het UWV aanklopten.In totaal zitten
301.000 mensen in de WW.

"De heftigheid van het eerste moment
ligt achter ons",zegt het UWV

Goed voor Randstad
Lepre Chaun
0
Je zou verwachten dat er door de coronacrisis veel meer bedrijven failliet gaan, maar niets is minder waar. In mei waren er juist minder bedrijven die bankroet gingen dan in april.

Het aantal bedrijven dat failliet werd verklaard, nam af van 335 in april tot 262 in mei (-22 procent). Dat blijkt uit cijfers van CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek). Dit cijfer is gecorrigeerd voor het aantal zittingsdagen van rechtbanken die zo'n faillissement moeten uitspreken.

Daarmee is het aantal failissementen maar drie meer dan in maart en zelfs iets lager dan in januari en februari, toen er van de coronacrisis nog helemaal geen sprake was in Nederland.

alleen maar doom en horror lazen we .
het einde der tijden .

Goed voor Randstad
1.322 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 ... 63 64 65 66 67 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 47,100
Verschil +0,360 (+0,77%)
Hoog 47,460
Laag 46,810
Volume 332.359
Volume gemiddeld 398.878
Volume gisteren 573.612

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront