Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

rationeel
1
Leo klei

Ieder land in de EU heeft de afgelopen weken ( maanden) gewerkt met noodwetten de enige die het heeft omgezet in een wet is Frankrijk.
Alle andere hebben een einddatum ingebouwd in deze noodwetgeving wat normaal is.
Rutte wil bepaalde dingen doordrukken waar het grote publiek niet van gediend is
Hopelijk komt van uitstel afstel want deze wet deugd niet.

rationeel
0
Paul Handgraaf

Deze wet moet helemaal niet doorgaan.
Ik vraag me af of er nu van uitstel geen afstel komt. In maart 2021 verkiezingen voor de Tweede Kamer. Wie zou het durven om vóór die verkiezingen de vrijheid van burgers zo aan banden te leggen?
asti
0
Nog even over Nobelprijzen. Nobelprijswinnaars hebben vaak bijzondere bijdragen geleverd aan de mensheid. Dat is dus wat anders dan bijvoorbeeld alleen toevallig een hoog IQ hebben. Maar als iemand een Nobelprijs wint, betekend het niet dat dit de verdienste is van mensen met bijvoorbeeld dezelfde etniciteit of hetzelfde geslacht.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 20 juni 2020 15:45:

Nog even over Nobelprijzen. Nobelprijswinnaars hebben vaak bijzondere bijdragen geleverd aan de mensheid. Dat is dus wat anders dan bijvoorbeeld alleen toevallig een hoog IQ hebben. Maar als iemand een Nobelprijs wint, betekend het niet dat dit de verdienste is van mensen met bijvoorbeeld dezelfde etniciteit of hetzelfde geslacht.
Soms wel;)
JP Samosa
1
quote:

Opus135 schreef op 20 juni 2020 12:48:

Arib speelde weer eens de deugkaart uit richting Baudet. Carola Schouten "de sluipmoordenaar van de agrarische sector" noemen, mocht niet.

Kennelijk ziet Arib (met mede-deugende collega-Kamerleden) de beeldspraak niet, althans wil ze die niet zien. Of moeten we weer een discussie over "smaak" gaan starten?

Baudet begint wel sterker te worden in het debat, want hij kwam met het alternatief "Er wordt een sluipmoord gepleegd op de agrarische sector". Zou dat ook al niet mogen dan? Arib met de mond vol tanden in ieder geval. Het leuke is: wie zou die sluipmoord plegen dan? De Minister. En wat is de Minister dan? :-)

Wat mij betreft had Schouten zelf ingegrepen met de woorden: "Voorzitter, Kamerlid Baudet mag dat gerust zo formuleren, we zijn hier niet van marsepein, maar het zal geen verrassing zijn dat ik er zelf totaal anders over denk." Maar nee, dat bleef een illusie van mijn kant.
Dat Arib een bepaald nivo probeert te handhaven valt te prijzen.
Baudet aapt nu Wilders na Met z’n taalgebruik.
Moet ie niet doen, hij kan beter zichzelf blijven en wat boreale teksten blijven produceren. “ er wordt n sluipmoord ...is inderdaad beter taalgebruik.

Alleen, het is onjuist. Het tegendeel is waar!
Boeren die willen stoppen krijgen de jackpot! Het is ongekend. Ze stonden in de rij om zich te melden.
Plein777
3
Actie! Boycot de boycotters!
========================
========================

Door ROB HOOGLAND

Goed zo, Johan. En nu Gijp als Blackface meedogenloos over zijn Bo van Spilbeeck-persiflage heen. Mijn zegen hebben jullie, want deze watjesmaatschappij moet echt veel meer eelt op de ziel kweken.

„Die reclameblokken zijn toch al veel te lang.” Het Commentaar van de Week, droog verstrekt door Johan Derksen nadat hem om een reactie was gevraagd op het besluit van een toenemend aantal bedrijven om voorlopig niet meer bij VI te adverteren.

U weet ’t, mag ik aannemen? Iemand had zich als Zwarte Piet in het hol van de Black Lives Matter-leeuw gewaagd. Daar werden beelden van vertoond en toen zei Johan live in de uitzending „Weet je wel zeker dat het Akwasi niet is.” Waarna de hele BLM-misjpoge zich als een wolvenroedel op hem stortte en er uiteraard meteen ook een advertentieboycotactie op poten werd gezet.

Ja, het wordt steeds gezelliger hier. Meneer Akwasi krijgt een heldenonthaal bij een talkshow – Dit is M – zodra hij geroepen heeft dat hij Zwarte Piet de volgende keer ’op zijn gezicht’ zal schoppen. En als iemand daar bij een andere talkshow – VI – eindelijk wél vraagtekens bij plaatst, moet dat programma naar de filistijnen worden geboycot. Zo gaat dat tegenwoordig in dit land: wie aantoont dat marxistische krankzinnigheid die van racistische leugens, oogkleppenhaat, mateloze domheid en grenzeloze onredelijkheid aan elkaar hangt, niets anders is dan marxistische krankzinnigheid die van racistische leugens, oogkleppenhaat, mateloze domheid en grenzeloze onredelijkheid aan elkaar hangt, dient subiet vermorzeld te worden.

Een ander geluid? Verboten! Met heldere argumenten uitleggen dat institutioneel racisme alhier niet bestaat? Verboten! Grapjes? Verboten! Let wel: wetende dat agressie loont, laat dit leger der onverdraagzamen zich gerieflijk subsidiëren door de Staat die het mikpunt van hun afschuw is. En er zijn genoeg nuttige idioten, zoals de onvermijdelijke Albert Verlinde en Arie Boomsma, die vrijwillig in de voorste rijen mee marcheren. Daar scoren ze deugpunten mee, denken ze blijkbaar.

Net als de ondernemingen die aan die advertentieboycot meedoen.

Getverderrie, wat een lafbekken.

De grootste hypocrieten: Mojo Concerts.

„Voor de organisatie van Holland International Blues Festival doen wij een deel van de productie. We zijn ons aan het beraden over onze positie en treden in overleg met de festivalorganisator”, durfde deze club te twitteren. Die festivalorganisator is Johan Derksen (liefdewerk, oud papier) en Mojo doet niet alleen zaken met hem, maar ook met homo-onvriendelijke, seksistische en/of antisemitische rappers.

Het meurt echt aan alle kanten. En het heeft op mij een averechtse uitwerking. De Appie wordt voor mij nu de Jumbo, mijn Gillette-scheermesjes gaan met een pisboog de prullenbak in en naar Oranje kijk ik na die pathetische mededeling van Virgil van Dijk voorlopig ook niet meer. Mijn hemel. Ik dacht dat die gozer kon uitdelen én incasseren. Mooi niet dus. Met z’n knotje.

Actie, actie, actie!

Boycot de boycotters
==================
==================
Plein777
2

Gerard Cox: ’We hebben ons dat racisme allemaal laten aanlullen’
======================================================
======================================================

Door BERNICE BREURE

In verband met het coronaprotocol van het Parkhotel, nota bene zijn vaste hang-out in Rotterdam, wordt zijn naam gevraagd. „Cox. Cee-Ooo-Iks”, zegt hij tegen de medewerkster die duidelijk niet weet wie ze tegenover zich heeft. „Nu is mijn hele dag verpest”, zegt Gerard Cox met een opgewekte grijns als hij aanschuift. Met de acteur, zanger en cabaretier praten we over het racismedebat en de plaats van de humor daarin.

„Lekker, zeg je? Ja, zo reageert iedereen. Dan denk ik: jullie kunnen ook wel zonder, hoor. Wat let je?”

De ontmoeting vloeit voort uit de discussie over de plek van humor in het racismedebat. De cabaretier kijkt met verbijstering naar de laatste ontwikkelingen. In zijn bijna zestigjarige loopbaan werd hij op de vingers getikt naar aanleiding van grappen over de kerk en de koningin.

Zijn hit Zo’n lekkere strakke blonde meid op ’n racefiets werd vrouwonvriendelijk genoemd. De afgelopen jaren zette hij onder meer in het theater zijn vraagtekens bij de multiculturele samenleving, altijd met de toevoeging dat hij niets met ’meneer Bidet en zijn kornuiten’ te maken wil hebben. Hij is huiverig zich in de huidige ’slangenkuil’ te begeven. Tegelijk gaat het hem aan het hart als grappen niet meer gemaakt mogen worden, als sketchprogramma’s uit de tv-geschiedenis dreigen te worden gegumd.

Absurd

„Om te beginnen moet ik een hele lange zucht laten. Ik vind het absurd gelul dat zulke satire niet meer zou mogen. Je moet alles kunnen zeggen. Er wordt gezegd dat het voortschrijdend inzicht is. Ik denk: het is voortschrijdende vertrutting. Het gouden voorbeeld betreft Wim Kan. In Den Haag was verzonnen dat Nieuw-Guinea onafhankelijk moest worden. Er zouden verkiezingen komen. Toen zei Kan: ’Dus dan moeten de papoea’s gaan stemmen, hoe kan dat nou? Dan moeten we ze eerst vangen.’ Iedereen zegt: ’oh, dat kan je nu niet meer zeggen’.
Maar waarom niet? Het was een goede grap. En natuurlijk een beetje pijnlijk. Alle humor is gestoeld op relativering. Als dat niet een heel klein beetje pijnlijk was geweest, was het niet zo’n goeie geweest.”

„Dat racisme, dat hebben we ons allemaal maar laten aanlullen. Witte mensen zijn opeens allemaal racist. Blank mag je niet meer zeggen, sinds een of ander trutje daar een boekje over heeft geschreven. Deze onzin komt allemaal uit Amerika, waar zeker van alles aan de hand is. En hier misschien ook wel, maar het is niet te vergelijken. Hier hebben toch nooit in het park bankjes gestaan met bordjes ’alleen voor blanken’? Dát is racisme.

Misschien is hier wel sprake van wat discriminatie, dat bestaat op alle mogelijke fronten. Rutte, die zegt dat diep in onze samenleving systematisch racisme zit, is gek. Nederland is een paradijs. Perfect is het niet en zal het ook nooit worden. Maar volmaakter dan hier, vind je het nergens anders op de hele wereld.”
[verwijderd]
0
Even internetbankieren om te kijken of m'n weeksalaris van een euroton al weer binnen is. Blij als alles weer een beetje normaal wordt. Zou het trainingskamp in Quatar er dan weer in zitten? Ja toch zeker? Nou, even een anti-racisme-tweet doen uitgaan en dan uit eten met m'n vriendin uit de modellenwereld. Allemaal de groeten!
JP Samosa
1
Inperken toeristenstroom

De gemeente Amsterdam heeft zich de laatste weken actief voorstander getoond van het inperken van de toeristenstromen. Het beeld van de overvolle stad, zoals voor de corona-uitbraak, willen ze niet meer op de Stopera. Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken), die wekelijks met KHN om de tafel zit om de horecabranche weer op de rails te krijgen, heeft aangegeven een meer diverse economie te willen en een stad die minder afhankelijk is van toerisme.
..........................
Men wil wel maar Men doet niks, dus hierbij een gratis idee:
Verplaats het Van Gogh museum naar Brabant, daar waar het ook thuishoort. Bijv. Naar Helmond of Tilburg
Of desnoods naar Groningen of Zeeland! ( ter compensatie van de megablunder van Visser)
[verwijderd]
0
quote:

JP Samosa schreef op 20 juni 2020 18:36:

Inperken toeristenstroom

De gemeente Amsterdam heeft zich de laatste weken actief voorstander getoond van het inperken van de toeristenstromen. Het beeld van de overvolle stad, zoals voor de corona-uitbraak, willen ze niet meer op de Stopera. Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken), die wekelijks met KHN om de tafel zit om de horecabranche weer op de rails te krijgen, heeft aangegeven een meer diverse economie te willen en een stad die minder afhankelijk is van toerisme.
..........................
Men wil wel maar Men doet niks, dus hierbij een gratis idee:
Verplaats het Van Gogh museum naar Brabant, daar waar het ook thuishoort. Bijv. Naar Helmond of Tilburg
Of desnoods naar Groningen of Zeeland! ( ter compensatie van de megablunder van Visser)
Ben ik vóór. De collectie haalt het sowieso niet bij die in het Kröller-Müller.
NewKidInTown
0
Voor alle vaders die hun rol serieus nemen, die iedere dag weer het beste voor hun kind proberen te doen, die bewust of onbewust snappen hoe belangrijk hun vaderlijke taak is: Ga zo voort! Nederland heeft u nu meer dan ooit nodig.

Aldus Thierry. Ik neem maar aan dat dat ook geldt voor zwarte vaders, want hij maakt geen onderscheid naar huidskleur of ras.
jonas
3

Alleen linkse politieke correctheid geaccepteerd Moderator. Leg een uit wat zo fout was aan wat ik meldde.

Leg het eens uit! Ik pik dit soort censuur niet.

Dus uitleg of ik zeg mijn abonnement op.

Groet, Jonas die zich niet laat ringeloren.

PS ook graag namen van die klagers zonder ballen

En voor maandag reactie en anders directe opzegging van abonnement en ben ik weg. En noem maar eens namen van die stiekeme klagers
jonas
3

Graag die namen Moderator. Als ik niet okee doe wat ik zeer zeer zelden doe mag diegene het gewoon ook weten dus nu kom maar op met die klagers. Benader ze maar en vraag ze discussie met mij aan te gaan gewoon open en niet dat stiekeme.

Maar echt zonder reactie voor maandag stop ik er gewoon mee. Ik ben niet gek en laat me niet voor alles en nog wat uitmaken door schijnheilige linkse onbenullen.

Groet, Jonas
JP Samosa
0
Ik zie n berichtje voorbijkomen: Albert Verlinde vind dat Derksen zijn excuses moet aanbieden.....
Hahahahaha
Is Verlinde niet al jaren bezig met t roddelprogramma Boulevard? Tsja, dan kan je ook niks beters verwachten

En ook De bondcoach Ronald Koeman schaart zich achter de verwende voetbaljochie- miljonairs om vervolgens doodleuk wel naar Quatar te gaan......

Zo , dat was wel genoeg voor vandaag
josti5
0
Derksen is het topje van de ijsberg van zijn generatie.
Ik ben het volmondig met hem eens.
En lees maar eens jeugdboekjes uit de jaren 50 en eerder: van mijn vader heb ik nog 'blank en zwart' - Ik zal het eens opduikelen.
En ik las 'Simba, de tamme leeuw'.
Allemaal blank superioriteitsgevoel, helemaal passend in die tijd: zending, met goede bedoelingen.
Lees ook veelgeprezen schrijvers (Godfried Bomans) er maar eens op na: naar de huidige 'moderne maatstaven ' zo 'racistisch' als de pest.
Met de slavernij is het óók zo: het (verre) verleden beoordelen met de maatstaven van nu, met een flinke portie kwaadaardige geschiedvervalsing (Zwarte Piet).
Uiteindelijk gaat de generatie-Derksen, met zijn relativerende humor en leefbare samenleving, het loodje leggen onder invloed van de gastvrij ontvangen nieuwe bevolking, die maar wat graag bijt uit de hand waaruit zij voluit gegeten heeft, en nog steeds voluit eet, gesubsidieerd en wel door overheid en Postcodeloterij.
Onze (klein)kinderen dienen voorbereid te zijn op een totaal andere, humorloze, relativeringsloze en nóg hardere maatschappij - liefst wegwezen: wellicht gaat Oost-Europa het dichtstbijzijnde toevluchtsoord vormen, en wellicht ook Engeland.

josti5
1
quote:

jonas schreef op 20 juni 2020 19:16:

Alleen linkse politieke correctheid geaccepteerd Moderator. Leg een uit wat zo fout was aan wat ik meldde.

Leg het eens uit! Ik pik dit soort censuur niet.

Dus uitleg of ik zeg mijn abonnement op.

Groet, Jonas die zich niet laat ringeloren.

PS ook graag namen van die klagers zonder ballen

En voor maandag reactie en anders directe opzegging van abonnement en ben ik weg. En noem maar eens namen van die stiekeme klagers
Ik begrijp jou volkomen, jonas!
Heb met exact hetzelfde probleem te maken (gehad).
Maar ik laat mij niet wegjagen, door niemand.
Dat is mijn eer te na.
Wel minder IEX, en pareltjes voor medebeleggers veel minder op dit forum delen.
Inmiddels eigen netwerk opgebouwd, zonder censuur, getreiter en zelfs (onbestaft) gedreig.
asti
0
quote:

josti5 schreef op 20 juni 2020 22:28:

[...]

Ik begrijp jou volkomen, jonas!
Heb met exact hetzelfde probleem te maken (gehad).
Maar ik laat mij niet wegjagen, door niemand.
Dat is mijn eer te na.
Wel minder IEX, en pareltjes voor medebeleggers veel minder op dit forum delen.
Inmiddels eigen netwerk opgebouwd, zonder censuur, getreiter en zelfs (onbestaft) gedreig.
Je zult wel niet mij bedoelen wanneer je het hebt over 'onbestafte gedreig'. Ik gebruik altijd een staf bij het uitten van dreigementen.
josti5
0
quote:

asti schreef op 20 juni 2020 22:51:

[...]
Je zult wel niet mij bedoelen wanneer je het hebt over 'onbestafte gedreig', want ik gebruik altijd een staf bij het uitten van dreigementen.
Nee hoor asti, absoluut niet hoor - was een tikfoutje van mij, zelfs bij nalezing niet gezien.
Mijn probleem met jou sinds jaar en dag is gebrekkig begrijpend Nederlands lezen, en het derhalve inmiddels steeds wijder verbreide gebrek aan zelfspot en humor.
Waarbij de 'fout' ook aan mijn kant ligt: hantering van 'middelbare schooltaal', ooit algemeen beschaafd Nederlands, heden ten dage steeds meer onbegrepen.

En uiten is met één t.

Verder no hard feelings, ook al heb je mij ten minste één keer 'genaaid' op IEX.

Waarbij: 'genaaid' was ooit een normale Nederlandse uitdrukking, maar met de huidige moderatie ben ik daar niet meer zo zeker van, vandaar deze aanvulling.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1380 1381 1382 1383 1384 1385 1386 1387 1388 1389 1390 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX 865,36 +0,01 +0,00% 18:05
AMX 926,60 +7,92 +0,86% 18:05
ASCX 1.189,83 -18,08 -1,50% 18:05
BEL 20 3.826,58 +32,01 +0,84% 18:05
Germany40^ 17.750,70 -19,32 -0,11% 20:21
US30^ 38.013,46 +285,75 +0,76% 16:37
US500^ 5.049,25 +29,69 +0,59% 16:56
Nasd100^ 17.548,80 +43,89 +0,25% 16:49
Japan225^ 38.001,71 +257,64 +0,68% 16:49
WTI 81,98 -0,23 -0,28% 20:21
Brent 86,93 -0,38 -0,44% 20:21
EUR/USD 1,0648 -0,0023 -0,21% 20:21
BTC/USD 62.845,19 +1.592,26 +2,60% 20:21
Gold spot 2.381,07 +20,08 +0,85% 20:21
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer
HOGE RENDEMENTEN OP DE IEX-MODELPORTEFEUILLES > WORD NU ABONNEE EN PROFITEER VAN MAAR LIEFST 67% KORTING!

Stijgers & Dalers

Stijgers Laatst +/- % tijd
RANDSTAD NV 48,350 +1,250 +2,65% 17:35
ING 15,168 +0,242 +1,62% 17:35
ArcelorMittal 23,800 +0,290 +1,23% 17:35
Dalers Laatst +/- % tijd
ASMI 544,800 -35,400 -6,10% 17:39
BESI 138,550 -3,800 -2,67% 17:36
ASML 840,300 -12,100 -1,42% 17:39

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront