Euronav « Terug naar discussie overzicht

Forum geopend voor Euronav

19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Twoane schreef op 17 juli 2020 13:04:

[...]

Jammer dat dergelijke stukken doordrongen zijn van superlatieven en beperkte kennis.
ok,
maar vergeet in deze niet de verhouding in USD/EUR !!!
daar kan ook wel eens iets gebeuren waar je niet op rekent,

wij zijn Europeanen en geven "leefgeld" uit in Euro, of tot nog toe toch.
:) :) :)
[verwijderd]
0
quote:

aossa schreef op 17 juli 2020 19:15:

Jemenitische tanker dreigt olielek vier keer groter dan Exxon Valdez te veroorzaken

Een versleten olietanker, geladen met 1,1 miljoen vaten ruwe olie, ligt aangemeerd voor de kust van Jemen. Zeewater sijpelt er de machinekamer binnen. De milieuverantwoordelijke van de VN, Inger Andersen, trekt aan de alarmbel. ‘We zullen tot het uiterste moeten gaan om de biodiversiteit te beschermen.’

Inger Andersen, de milieuverantwoordelijke van de VN, waarschuwt voor een potentieel rampzalig olielek voor de kust van Jemen. Daar ligt een versleten tanker aangemeerd die geladen is met 1,1 miljoen vaten ruwe olie. Een lek uit de FSO Safer, een olietanker die meer dan vijf jaar geen onderhoud heeft gehad, zou het milieu en beroepsactiviteiten tientallen jaren enorme schade toebrengen, verklaarde ze aan de Veiligheidsraad van de VN. ‘Onze enige keuze is het voorkomen van zo’n crisis’, zegt Andersen. ‘Ondanks de moeilijke werkomstandigheden moeten we tot het uiterste gaan om in de eerste plaats een technische evaluatie en kleine reparaties uit te voeren.’

Houthi-rebellen, die het gebied in handen hebben waar het schip is aangemeerd, staan erop een aantal voorwaarden te bepalen naar aanleiding van de zes jaar durende burgeroorlog in Jemen, voor ze VN-inspecteurs aan boord laten.

Er heerste al lang bezorgdheid over de roestige 44 jaar oude olietanker, maar die werd op de spits gedreven toen op 27 mei zeewater in de machinekamer begon te lekken. De oorzaak van dat lek is onbekend, omdat het schip niet onderzocht kon worden. De Safer bevat 1.148.000 vaten lichte ruwe olie. Als die allemaal naar buiten zouden lekken, zou er volgens de VN vier keer meer olie ontsnappen dan tijdens de ramp met de Exxon Valdez voor de kust van Alaska in 1989. Ze voegen eraan toe dat een van ‘de belangrijkste verzamelplaatsen van biodiversiteit op aarde’ gevaar loopt. In het water bij Jemen huizen diersoorten die van internationaal belang zijn, waaronder zeezoogdieren, zeeschildpadden en zeevogels.

‘Langgerekt bureaucratisch menuet’

De FSO Safer heeft al vijf jaar geen onderhoud meer gehad. rtr

Na het waterlek in mei zijn de Houthi’s akkoord gegaan om nieuwe schriftelijke toestemmingen te verlenen waarmee de VN binnen de drie weken een ploeg konden inzetten. Maar daar willen ze een aantal voorwaarden aan koppelen. Mark Lowcock, coördinator humanitaire zaken bij de VN, beschuldigde de Houthi’s tijdens zijn toespraak tot de Veiligheidsraad afgelopen dinsdag van ‘een langgerekt bureaucratisch menuet, waarbij toestemmingen voor een bezoek aangevraagd werden, schijnbaar toegekend werden en dan uiteindelijk toch niet toegekend waren’. De details van de reddingsopdracht, het personeel, de technische uitrusting en andere logistieke afspraken moeten snel goedgekeurd worden, zonder voorafgaande voorwaarden, zei hij. De Houthi’s willen zich verzekeren van de inkomsten van de olie, die ooit op 60 miljoen dollar geschat werden.

In een verslag van de Atlantic Council-denktank stond dat ‘alleen door aan boord van het schip te gaan, experts de algemene toestand kunnen beoordelen, ook die van het buizennet en de instrumenten binnenin, en stalen nemen om de toestand van de olie in de 34 opslagtanks te bepalen. Die onderneming vormt op zich een enorm gevaar voor het team aan boord, omdat uit foto’s van meer dan een jaar geleden bleek dat het schip toen al overduidelijk onveilig was.’

1,6 miljoen Jemenieten geraakt

Lowcock zegt dat als er de komende twee maanden een lek plaatsvindt, er naar schatting 1,6 miljoen Jemenieten rechtstreeks door geraakt worden bij de meest voorkomende oceaanstroming. ‘Zo goed als elke vissersgemeenschap langs de westkust van Jemen zou zijn broodwinning verliezen en aanzienlijke economische verliezen lijden. Zo’n 90 procent van de mensen in die gemeenschappen heeft nu al nood aan humanitaire bijstand’, zegt hij.

Een groot deel van de gelekte olie zou in de buurt van de kust blijven, waardoor de havenstad Hodeida, die in handen is van de Houthi-rebellen en de toegangspoort vormt voor humanitaire hulp voor Jemen, maandenlang gesloten zou kunnen worden. Volgens experts zouden door de sluiting van Hodeida gedurende vijf of zes maanden de olieprijzen met 200 procent stijgen, terwijl de voedselprijzen – in een land dat bijna alles wat het nodig heeft, moet invoeren – wellicht zouden verdubbelen. Bovendien zou een brand op het schip meer dan 8,4 miljoen mensen kunnen blootstellen aan schadelijke niveaus van luchtvervuiling.

De olietanker was eigendom van de Jemenitische overheid, maar werd in 2015 door de Houthi’s in beslag genomen.

Bron: Patrick Wintour, The Guardian vrijdag 17 juli 2020 om 16.55 uur

[verwijderd]
0
Dit is al zeer lang geweten.

in 1982 hebben ze er al een film over gamaakt.
ofwel "Werkt" dat "orgaan"
ofwel schaf je dat gewoon af !!!
desnoods gooi je er een "atoombom" op.
grof ???
Kathedralen in brand steken is dat ook !!!
Guillermo53
0
Goede morgen'

Waar (welke site)kan ik de actuele tarieven voor de tankers vinden?
Bij voorbaat dank

Vr gr
[verwijderd]
1
quote:

GiGa schreef op 17 juli 2020 11:25:

Beste value jager,

Enkele maanden geleden lagen de vrachttarieven voor VLCC olietankers boven 200.000 dollar per dag.

Vandaag is dat rond 40.000 dollar per dag.

Bull market voorbij denken de meeste beleggers.

Nope!

Dit is nog maar het begin.

Als belegger in olietankeraandelen moet u goed het verschil kennen tussen

een sterke markt (weinig schepen op overschot)
een zwakke markt (veel schepen op overschot)

De laatste periode waarin olietankers in een sterke markt zaten, was de periode 2002/04 tot 2008/09.

De vrachttarieven stonden niet constant op een hoog niveau.

Er waren wel regelmatig atmosferische pieken waarin deze bedrijven giga veel geld verdienen.

Maar ook beperkte de daling zich tot niveaus tussen 40.000 dollar en 100.000 dollar.

Maar vooral …

Een sterke markt duurt geen kwartalen, maar jaren.

Daar verkijken veel beleggers zich op.

Hoe is de situatie nu?

Sinds 2019 zitten we terug in een meerjarige sterke markt.

Er zijn atmosferische pieken die afgewisseld worden met vrachttarieven die terugvallen, maar niet tot dieptepunten van een zwakke markt.

De minste verstoring van het aanbod zorgt voor hogere vrachttarieven. (weinig schepen op overschot)

De meerjarige bull market in olietankeraandelen is in volle gang.

Wie tegen die vitaliteit kan, mag zich binnen enkele jaren rijk rekenen.

Kijk maar eens naar enkele voorbeelden uit de vorige sterke markt voor olietankeraandelen:

Tsakos Energy Navigation (+600%)

Van 5 dollar in 2002 naar 37 dollar in 2008.

Frontline Ltd (+2.800%)

Van 12 dollar in 2002 naar 350 dollar in 2008.

Vandaag staan de beurskoersen van vele olietankeraandelen terug op het niveau van 2002.

Terwijl we in een meerjarige sterke bull market zitten.

Olietankeraandelen is dan ook echt iets voor échte value jagers.

Mis deze nieuwe sterke bull market niet.

2002-2008 was de periode van steeds meer uit China importeren en "alles komt van China" werd een mainstream feit dat bij het grote publiek bekend werd. Net zoals de Crypto hype tot bij het grote publiek doordrong of een oude beurswijsheid luidt dat je weg moet wezen als de taxichauffeur zegt dat je aandelen moet kopen.

En China had steeds meer en meer grondstoffen nodig zodat Australië geen recessie in 29 jaren gezien heeft wegens de mining boom.

Op basis van wat gaat de wereld veel meer scheepvaart nodig hebben? China die elke Afrikaan, Moslim,... in de wereld aan de goedkope Chinese producten verslaafd willen maken?

De giftige non-EU-versie dat zij ook op de Chinese markt zetten, want de productiekosten van plastics kunnen nog tientallen keren lager dan de EU-versie zijn. Daar kan er nog meer verdiend worden, dan met al die lastige regeltjes in het Westen.

Of de armere landen in Azië willen ook hun fabrieken opzetten, veel exporteren en importeren? De wereld wordt bewust van het feit dat je beter de productie over meerdere landen kan spreiden zodat je niet van 1 land afhangt.
Vavli
1
Wat wil je nu eigenlijk zeggen, Rappe?
De tijd dat China de fabriek van de wereld was met enkel eenvoudige maakindustrie, ligt al achter ons. De innovatieve sector is in China intussen wereldtop en veel maakindustrie verhuist naar andere landen, inclusief Afrikaanse. Naarmate de Chinese koopkracht stijgt, zal ook hun import toenemen.
We zitten steeds meer in een globaliserende economie, Covid19 kan dat even afremmen maar de klok terug draaien zit er niet in.
Zonder de Chinese groeimotor was de financiële crisis van 2008 uitgedraaid in een alles verlammende wereldrecessie. Dus het verhaal is wel wat complexer dan China als boeman voorstellen.
Mnie
0
Hier gaan we weer!

ANTWERPEN, België, 20 juli 2020 – Euronav NV (NYSE: EURN & Euronext: EURN)
(“Euronav” of de “Vennootschap”) meldt dat de Vennootschap, in lijn met haar strategie
inzake aanwending van kapitaal en beleid inzake aandeelhoudersrendement, 1.043.392
eigen aandelen inkocht op de NYSE en op Euronext Brussels voor een gezamenlijk bedrag
van 8.252.540 EUR (9.241.194 USD).
Na deze transacties bezit de Vennootschap 9.368.716 eigen aandelen, wat overeenkomt
met 4,26% van het totale aantal uitstaande aandelen.
Meer informatie over de transacties is als volgt:
Eigen aandelen ingekocht op Euronext Brussels
Datum
transactie
Aantal
aandelen
Gemiddelde
prijs
Laagste
prijs
Hoogste
prijs
Totaalprijs
14 juli 2020 150.000 7,8959 EUR 7,80 EUR 7,965 EUR 1.184.385,00 EUR
15 juli 2020 250.000 7,9866 EUR 7,91 EUR 8,08 EUR 1.996.650,00 EUR
Eigen aandelen ingekocht op de NYSE
Datum
transactie
Aantal
aandelen
Gemiddelde
prijs
Laagste
prijs
Hoogste
prijs Totaalprijs
09 juli 2020 300.000 8,4427 USD 8,40 USD 8,47 USD 2.532.810,00 USD
14 juli 2020 150.000 9,0647 USD 9,04 USD 9,11 USD 1.359.705,00 USD
15 juli 2020 128.392 9,2662 USD 9,13 USD 9,39 USD 1.189.705,95 USD
17 juli 2020 65.000 9,1824 USD 9,16 USD 9,25 USD 596.856,00 USD
De Vennootschap zal de marktomstandigheden nauwlettend opvolgen met het oog op
bijkomende inkopen van eigen aandelen. Beslissingen hieromtrent zullen afhangen van
verschillende factoren waaronder regelgevende en wettelijke bepalingen en andere
overwegingen in het belang van de Vennootschap.
Gelet op het aanzienlijke waardeverschil tussen de nettowaarde van de activa van de
onderneming en de beurskoers, zijn de Raad van Bestuur en het Management van
mening dat deze inkoop langetermijnwaarde creëert voor alle belanghebbenden.
Donatello
0
Euronav blijft flink eigen aandelen inkopen

De Antwerpse tankerrederij laat weten dat ze tussen 9 en 17 juli opnieuw 1.043.392 eigen aandelen heeft aangekocht. De aankopen vonden zowel op Euronext Brussel als op de New York Stock Exchange plaats en kostten Euronav EURN0,00% circa 8,25 miljoen dollar.

In totaal bezit Euronav nu ongeveer 9,37 miljoen eigen aandelen. Dat komt overeen met 4,26 procent van het totale aandelenkapitaal.

Euronav kondigde op 10 juli aan dat het volop bezig was zichzelf op te kopen. Aandeleninkoop is een tweede manier om de aandeelhouders te belonen, naast (kwartaal)dividenden. De tankeroperator kiest voor aandeleninkoop omdat de beurskoers in zijn ogen te laag is en de reële waarde van het bedrijf niet weerspiegelt.

Donatello
0
Toch jammer dat we bij zo'n opkoop van aandelen in de volledige week maar 2,4 procent omhoog gegaan zijn.
ComputerSaysNo
0
quote:

Donatello schreef op 20 juli 2020 08:34:

Toch jammer dat we bij zo'n opkoop van aandelen in de volledige week maar 2,4 procent omhoog gegaan zijn.
Vanaf persbericht op 9 juli tot nu is de stijging bijna 10%...
Kijk je rekenmachine even na...
Risky bets
0
Mooi bericht weer!

Je kan veel beter naar relatieve performance tov peers als FRO/DHT/INSW/TNK kijken, dan naar absolute bewegingen. EURN heeft de laatste maand erg goed geperformed.
'Bleuken
0
ik overweeg om ook aandelen te kopen van euronav, welke is de beste optie > euronext brussel of NYSE
en waarom? verschil?
[verwijderd]
0
quote:

Donatello schreef op 20 juli 2020 08:23:

Euronav blijft flink eigen aandelen inkopen

De Antwerpse tankerrederij laat weten dat ze tussen 9 en 17 juli opnieuw 1.043.392 eigen aandelen heeft aangekocht. De aankopen vonden zowel op Euronext Brussel als op de New York Stock Exchange plaats en kostten Euronav EURN0,00% circa 8,25 miljoen dollar.

In totaal bezit Euronav nu ongeveer 9,37 miljoen eigen aandelen. Dat komt overeen met 4,26 procent van het totale aandelenkapitaal.

Euronav kondigde op 10 juli aan dat het volop bezig was zichzelf op te kopen. Aandeleninkoop is een tweede manier om de aandeelhouders te belonen, naast (kwartaal)dividenden. De tankeroperator kiest voor aandeleninkoop omdat de beurskoers in zijn ogen te laag is en de reële waarde van het bedrijf niet weerspiegelt.

Wie verkoopt al die aandelen vraag ik me dan af, wetende dat ze toch opgekocht worden...?
Vavli
0
quote:

'Bleuken schreef op 20 juli 2020 10:03:

ik overweeg om ook aandelen te kopen van euronav, welke is de beste optie > euronext brussel of NYSE
en waarom? verschil?
Best in Brussel kopen want anders verlies je op hetgeen wordt aangerekend op de omzetting van je euros in dollars en dat zowel bij aankoop als verkoop.
Mnie
0
quote:

TS01 schreef op 20 juli 2020 10:51:

[...]

Wie verkoopt al die aandelen vraag ik me dan af, wetende dat ze toch opgekocht worden...?
Ik kan ook niet volgen.. Maar de logica is voor mij al maanden zoek..
Ik heb ook nog een aantal turbo's long. Ik kan alleen maar hopen dat de bodem gelegd is en we ver van de stop-loss blijven.
Donatello
0
De euro wordt wel sterker ten oozichte van de dollar. Met als gevolg dat de stijging in dollar groter zal zijn dan de stijging van euronav in euro's..
Jan Frans B
0
"In totaal bezit Euronav nu ongeveer 9,37 miljoen eigen aandelen. Dat komt overeen met 4,26 procent van het totale aandelenkapitaal."

Dit vind ik goed nieuws want ruw gerekend hebben ze voor minder dan 75 M al 4,26% aangekocht of bijna de helft van wat Hugo mag aankopen de komende 5 jaar. En ruw gerekend was het cash potje begin dit jaar na uitbetaling van dividenden ongeveer 185 M. Dus hij heeft nog genoeg geld in huis om de resterende 5,74 % op te kopen. En dan kan hij zijn belofte houden dat het overgrote deel van de winst van Q2 cash zal uitbetaald worden. Nice, ik ga meer dan waarschijnlijk ongelijk krijgen en ik heb daar absoluut geen probleem mee.
Yes we can
0
quote:

Jan Frans B schreef op 20 juli 2020 13:02:

"In totaal bezit Euronav nu ongeveer 9,37 miljoen eigen aandelen. Dat komt overeen met 4,26 procent van het totale aandelenkapitaal."

Dit vind ik goed nieuws want ruw gerekend hebben ze voor minder dan 75 M al 4,26% aangekocht of bijna de helft van wat Hugo mag aankopen de komende 5 jaar. En ruw gerekend was het cash potje begin dit jaar na uitbetaling van dividenden ongeveer 185 M. Dus hij heeft nog genoeg geld in huis om de resterende 5,74 % op te kopen. En dan kan hij zijn belofte houden dat het overgrote deel van de winst van Q2 cash zal uitbetaald worden. Nice, ik ga meer dan waarschijnlijk ongelijk krijgen en ik heb daar absoluut geen probleem mee.

Berekening klopt niet aangezien Euronav al in 2019 Iets meer dan 2% aandelen in bezit had. Die moet je er dus aftrekken. Concreet betekent dit dat Euronav nog ongeveer 8% kan inkopen.
19.290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 642 643 644 645 646 647 648 649 650 651 652 ... 961 962 963 964 965 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 15,360
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 15,450
Laag 15,300
Volume 25.364
Volume gemiddeld 225.021
Volume gisteren 25.364

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront