Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos juli 2020

8.569 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 425 426 427 428 429 » | Laatste
[verwijderd]
2
quote:

moneymaker_BX schreef op 27 juli 2020 22:04:

[...]
Ook hier in de laatste tik een stukkie lager gezet
Het valt gewoon op
Van mijn part een vijandig bod van 275 op Galapagos door een andere partij
ben klaar met dit hok
Ik heb zelfs gehoord dat 573 van die uitstaande aandelen maar 1,25 Euro zouden krijgen. Kan het niet echt hard maken, maar toen ik vroeg aan de specialist die ik hier tegen kwam en dat beweerde zijn hij : "het zijn die speciale aandelen van, eum, ..., mmmm....
TechniekStudent
1
quote:

Aliflop schreef op 1 juli 2020 00:04:

Nieuwe maand, op naar de 150.
Hahahaha er zit inderdaad een hele sterke downtrend in. Al 2 sups gebroken.
TechniekStudent
1
quote:

RW1963 schreef op 27 juli 2020 19:40:

[...]

Tja, wat is laag? Ik vond 180 al laag, 170 vond ik laag, 160 vind ik laag, en hoe gaat het verder?????
Ik heb al vaak gedacht; verkopen! Maar elke keer denk je; het kan toch niet lager? En jawel hoor, het daalt weer. Wanneer stopt het?
Stoploss en charts lezen. Dan is het makkelijk. Ik heb een order staan van 1000 stuks op 135.
boompie
0
quote:

TechniekStudent schreef op 27 juli 2020 22:22:

[...]

Hahahaha er zit inderdaad een hele sterke downtrend in. Al 2 sups gebroken.
Door zulke berichten ga ik morgen niet verkopen wat ik eigenlijk wel van plan was.
Bakkiekoffie
0
quote:

A3aan schreef op 27 juli 2020 16:30:

[...]

Ik zou het nog even aankijken. Er zit nog een flinke premie in de koers (verschil koers en uitoefeningsprijs) en dat kan nog een flink stuk lager worden in de lopende weken. Verhoudingsgewijs blijven de puts van enkele maanden later wel flink in de premie zitten, dus waarom nu met een flinke premie terug kopen. Bij gelijkblijvende koers komende weken is het veel beter om te wachten.
Hoi A3aan, je bent er weer....... Fijn. Ben je er even lekker op uit geweest of.................
Ik neem je reactie graag mee voor een volgende keer. Toert heeft een zelfde strekking als jij.
Ik lees je post nu pas, en eind van de middag heb ik doorgerold naar dec/20 /150 en nog € 2,95 agio gevangen.
Ik twijfel echt aan die gelijkblijvende koers waaraan je refereert. Ik heb er voor de korte termijn een slecht gevoel over De optieexpiratie is 1 dag na de FDA-beslissing, en ik vrees nogal wat Corona nieuws.
Als ik je goed begrijp zeg je in feite: wacht nog even want je kunt in de laatste dagen voor de expiratie altijd nog doorrollen met een grotere agio.De verwachtingswaarde loopt sneller uit de optie van augustus dan uit die van december.
Ik heb op de korte termijn dus wat veiligheid (niet op korte termijn aandelen GLPGS af te nemen) in mijn porto gecreëerd en daar nog 2,95 per aandeel voor gevangen.
Ik houd beide optiecontracten en de aandeelkoers komende weken wat bij om achteraf ook te kunnen bekijken en ervan te leren.
Nogmaals dank
Windmee
0
Ook vandaag weer ruim 1% lager, erg benieuwd naar cijfer publicatie, alle goede nieuws, resultaten en vooruitzichten komen in een keer eruit, worden erg goed ontvangen, en we schiet als een pijl omhoog, gelijk naar € 200, ach nee, misschien ook niet.
Bakkiekoffie
0
quote:

Creationist schreef op 27 juli 2020 19:45:

[...]

Precies, ze blijven treiteren totdat er een partij of meerdere partijen komen die zeggen en nou is het genoeg, we zijn overtuigd en gaan weer aankopen om onze posities uit te breiden danwel dat er nieuwe geinteresseerden willen instappen. Nou uit het volume mogen we toch voorzichtig concluderen dat er weinig animo is voor het aandeel. Wat dan wel mogelijk als katalysator zou kunnen gaan fungeren, ik weet het niet hoor. Als de goedkeuring in Europa die zeer waarschiinlijk zal worden gevolgd door Amerika en Japan al niet een positieve invloed heeft op het koers, van welke kant mogen we dan wel die positieve impuls verwachten. Dan zullen we toch echt moeten wachten op de resultaten afkomstig uit de pipeline, alsmede de 1e verkoopcijfers van FILGO. Ik zou het graag anders zien maar het is vooralsnog wel de realiteit, het is niet anders, vrees ik.
@Crea, im zit met dezelfde gedachte, met 1 toevoeging.
Ik ga er nog vanuit dat de formele goedkeuringen er eerst moeten zijn. Dat biedt grotere marktpartijen pas de mogelijkheid (hoop/denk ik) om meer GLPGS in porto te nemen. Ik las hierover op het forum eerder een keer dat pensioenfondsen dan ook pas kunnen instappen.
Ik wacht sowieso de maand augustus en september af. Dan ga ik mogelijk mijn aantal aandelen halveren of zo. Daarnaast blijf ik wel wat 'handelen' in opties.
jumoro
2
quote:

TechniekStudent schreef op 27 juli 2020 22:27:

[...]

Stoploss en charts lezen. Dan is het makkelijk. Ik heb een order staan van 1000 stuks op 135.

Lekker blijven dromen,
Bakkiekoffie
2
@Biobert,
Volgens mij verkondig jij nu twee dagen achter elkaar dezelfde 'fanta' dat alle programma's bij GLPGS wegens Covid-19 vertraagd of uitgesteld zijn.
Meerdere personen hebben je gevraagd welke bron je hierbij hebt aangehaald. Kom daar toch eens mee.
Of is het toch FANTA van je zelf?
Zo ja waarom dan ............ het forum 'opkloten...? , of ..................
Andere forum leden even als reactie terug dat je een leugenaar bent. Ik geef je door mijn vraagstelling een kans om de reputatie die je nu aan het opbouwen bent te zuiveren.
aossa
0
Voor wie het nog niet weet: provincie Antwerpen heeft avondklok en semi-lock down. Thuiswerken verplicht, alle feestjes verboden.

Nu ligt Galapagos uit Mechelen toch wel in die provincie zeker!
RJ 80
2
quote:

Squadra schreef op 27 juli 2020 22:12:

[...]

Was jij ook niet die papagaai op het PostNL forum?
Als je het maar vaak genoeg post ga je er blijkbaar zelf in geloven.......
Zie het op veel fora terug. Als de koers niet doet wat de azijnzeikers hier willen, dan is de CEO de boeman of vrouw. Zulle lui moeten aan hun rikketik denken en conclusie trekken dat beleggen niet geschikt voor ze is, althans niet in groei of biotech. Zoek dan een lager risicoprofiel op.
aossa
0
Als alle turbo's en dergelijke zijn uitgestopt kan de koers weer hoger :-(

Iedere keer laten "ze" zich vangen met een zogenaamd veilige stoploss, die nochtans voor iedereen zichtbaar is. En in komkommertijd is de aandeelkoers daar naartoe gemakkelijk te bewegen.

Geen turbos in komkommertijd, zou ik iedereen aanbevelen!
[verwijderd]
0
quote:

Bakkiekoffie schreef op 27 juli 2020 23:15:

[...]

@Crea, im zit met dezelfde gedachte, met 1 toevoeging.
Ik ga er nog vanuit dat de formele goedkeuringen er eerst moeten zijn. Dat biedt grotere marktpartijen pas de mogelijkheid (hoop/denk ik) om meer GLPGS in porto te nemen. Ik las hierover op het forum eerder een keer dat pensioenfondsen dan ook pas kunnen instappen.
Ik wacht sowieso de maand augustus en september af. Dan ga ik mogelijk mijn aantal aandelen halveren of zo. Daarnaast blijf ik wel wat 'handelen' in opties.
Nou de meeste pensioenfondsen zitten alleen in dividend fondsen, ze moeten immers elk jaar een vaste bron van inkomsten hebben in de vorm van rente. Je mist dat soort fondsen als je daar niet toe over gaat, dan zal de koers ook wat minder volatiel gaan worden, immers er is geen reden om te verkopen, je krijgt toch je vaste rendement, nu moet je het doen met de koerswinst te verzilveren. Maar ja goed er is voorlopig geen sprake van, dus wil je je spiegelen aan Philips dan zul ook een soortgelijk fonds moeten worden. Die hebben er sinds 1892 over gedaan om te komen naar waar ze nu staan, is het dat niet wellicht een beetje arrogant te denken dat GLPG dat wel even in zeg maar een dertigtal jaren zal lukken. Nou weet ik wel dat het 2 totaal verschillende bedrijven zijn maar ik trek die vergelijking omdat onze CEO daar vaak mee komt en Philips het liefst wil overtreffen, dus kijk uit dat je niet ten onder gaat aan je eigen ambities. Kijk eens wat bijv. het ABP in hun portefeuille hebben, zitten toch maar met bijna 1 miljard in La Roche Holding notabene een Zwitserse farmaceut. tsja dat soort partijen loop je mis omdat je niet bereid bent om de winst of een deel daarvan in de vorm van dividend terug te geven aan de aandeelhouders. Tevens denk ik dat grote beleggers op den duur gaan cashen, het is leuk om in GLPG te zitten, maar dat doe je niet omdat je het leuk vind om eeuwig te blijven zitten, misschien dat het dividendverhaal ze op andere gedachte kan brengen en ze genoegen nemen met dat rendement. Wellicht is er al iemand bezig om stilletjes aan de boel te verkopen en wij maar denken dat het shorters zijn, wie zal het zeggen, dat soort informatie komt altijd pas achteraf. Kijk er zullen best wel op het forum leden zitten die een andere mening zijn toegedaan, maar daarom zitten we nou juist hier om daarover van mening te kunnen wisselen. Op de trollen na hebben we het allemaal goed voor met GLPG alleen de weg naar succes is voor een ieder anders, daar mag best over gediscusieerd worden, niks mis mee.
aossa
2
@Crea: zet het item op de agenda van volgende AV en koop zoveel aandelen dat je het gestemd krijgt!

(Een goede raad van tante Kaat)
[verwijderd]
0
quote:

aossa schreef op 27 juli 2020 23:59:

@Crea: zet het item op de agenda van volgende AV en koop zoveel aandelen dat je het gestemd krijgt!
Ik met me 3 aandelen, Onno ziet me niet eens staan, die raakt pas in paniek als bijv. v. Herk de geldkraan dicht draait, vandaar dat Aatje altijd een VIP-behandeling krijgt bij elke AV.
[verwijderd]
11
quote:

Bakkiekoffie schreef op 27 juli 2020 23:15:

[...]

Ik las hierover op het forum eerder een keer dat pensioenfondsen dan ook pas kunnen instappen.

Pensioenfondsen mogen wel investeren in biotech aandelen hoor, maar dat doen ze niet zomaar in eender welk bedrijf. Voorbeeld: www.tijd.be/markten-live/fondsen/arge... (samenstelling klikken). Omvat toch ruim 1.7 miljard vermogen.

Net zoals andere fondsen biotechbedrijven kunnen opnemen in portefeuille, bijvoorbeeld Galapagos zat in 2017 (mogelijk nu nog) in Equites L Biotechnology van Belfius. (Zie trends artikel 23-11-2017).

Wat wel kan is dat fondsbeheerders bepaalde parameters hanteren in analyses of hun (wiskundige) modellen om al dan niet te investeren (of bij te kopen dan wel verkopen). Wat een parameter zou kunnen zijn is bijvoorbeeld een milestone zoals FDA approval. Of afhankelijk van uitkomst van data (ik herinner me nog analistenrapporten van pre-finch2 uitslagen waar men sprak van “we will be buyers in the data”), denk dat het Bernstein was. Zo is er binnenkort data van 1972 en 1690 in SSc.

Los daarvan heeft Galapagos zonder nieuws ook in twee richtingen al sterke bewegingen gemaakt. Paniek is zelden een goede raadgever... kuddegedrag ook niet. Als je in een wei tussen de koeien gaat staan, sta je in de sh*t (quote van Jos Burgers, o.a. een managementspreker). Waar men ook zegt dat het belangrijk is om een unieke en onderscheidende positie te hebben om gekozen te worden.

Onderscheidende positie Jyseleca:
A. 2 dosissen in aanvraag bij FDA: indien goedgekeurd dus meer keuze dan concurrenten en beste selectiviteit met hoogste dosis.
B. Veiligheid tov concurrenten
[verwijderd]
0
quote:

Barbet01 schreef op 28 juli 2020 00:26:

[...]

Pensioenfondsen mogen wel investeren in biotech aandelen hoor, maar dat doen ze niet zomaar in eender welk bedrijf. Voorbeeld: www.tijd.be/markten-live/fondsen/arge... (samenstelling klikken). Omvat toch ruim 1.7 miljard vermogen.

Net zoals andere fondsen biotechbedrijven kunnen opnemen in portefeuille, bijvoorbeeld Galapagos zat in 2017 (mogelijk nu nog) in Equites L Biotechnology van Belfius. (Zie trends artikel 23-11-2017).

Wat wel kan is dat fondsbeheerders bepaalde parameters hanteren in analyses of hun (wiskundige) modellen om al dan niet te investeren (of bij te kopen dan wel verkopen). Wat een parameter zou kunnen zijn is bijvoorbeeld een milestone zoals FDA approval. Of afhankelijk van uitkomst van data (ik herinner me nog analistenrapporten van pre-finch2 uitslagen waar men sprak van “we will be buyers in the data”), denk dat het Bernstein was. Zo is er binnenkort data van 1972 en 1690 in SSc.

Los daarvan heeft Galapagos zonder nieuws ook in twee richtingen al sterke bewegingen gemaakt. Paniek is zelden een goede raadgever... kuddegedrag ook niet. Als je in een wei tussen de koeien gaat staan, sta je in de sh*t (quote van Jos Burgers, o.a. een managementspreker). Waar men ook zegt dat het belangrijk is om een unieke en onderscheidende positie te hebben om gekozen te worden.

Onderscheidende positie Jyseleca:
A. 2 dosissen in aanvraag bij FDA: indien goedgekeurd dus meer keuze dan concurrenten en beste selectiviteit met hoogste dosis.
B. Veiligheid tov concurrenten
Beste Barbet01,

kijk met dit soort dingen waar jij nou mee aankomt daar kan ik wat mee, dat is gezond discusieren en ik leer er ook nog wat van. Ik weet dat ook pensioenfondsen best wel een gokje willen nemen door te investeren in bedrijven zoals GLPG, doch dat is maar een klein gedeelte, logisch ze investeren met het pensioen van jou en mij, als blijkt dat we zover zijn om te vangen en de pot is leeg dan worden ze daar op afgerekend, dus zullen ze daar uiterst voorzichtig mee omgaan. Het dividend verhaal zou een stukje van het risico wegnemen en wellicht zijn ze dan bereid om substantieel hun posities te vergroten, of ze daar idem dito over denken weet ik niet. Maar er zijn ook genoeg pensioenfondsen die als restrictie hebben niet te mogen beleggen in fondsen die geen dividend uitkeren, alsmede wapenfabrikanten, bedrijven uit landen die ons vijandig gezind zijn etc. Nou zijn die andere restricties niet van toepassing maar wel het dividend verhaal, het lijkt mij een gemiste kans om dat soort pensioenfondsen en wellicht andere beleggings- maatschappijen niet te kunnen verleiden om aan boord te komen vanwege die restrictie. Ik kan daar nog wel verder over uitwijden waarom GLPG daar niet toe wil over gaan maar dan maak ik me impopulair bij heel wat forumleden.
Japeternine 2.0
0
quote:

Toert schreef op 27 juli 2020 22:19:

[...]

Ik heb zelfs gehoord dat 573 van die uitstaande aandelen maar 1,25 Euro zouden krijgen. Kan het niet echt hard maken, maar toen ik vroeg aan de specialist die ik hier tegen kwam en dat beweerde zijn hij : "het zijn die speciale aandelen van, eum, ..., mmmm....
Ga hem nu niet nog meer aandelen toedichten dan hij zelf al liegt.
[verwijderd]
0
quote:

Japeternine 2.0 schreef op 28 juli 2020 01:21:

[...]

Ga hem nu niet nog meer aandelen toedichten dan hij zelf al liegt.
Ach er zijn er meer op dit forum die zich groter houden als dat ze zijn, maar ja als het allemaal klopt van die 473 aandeeltjes, is ie toch al aardig op weg naar een VIP-plaatsje tijdens de AV. Als je dan je kapitaal van bijna 118000 (ath 250 euro) ziet slinken tot 78328 vandaag de dag, ken ik wel begrijpen dat ie dagelijks ze gal spuwt over de gang van zaken. Dan kan je wel zeggen maak niet uit je zit er toch LT in en het komt wel goed, maar dat laat niet onverlet dat je momenteel gewoon een verschil van een kleine veertigduizend euries in je portefeulle kan waarnemen.
Beurskingpin
1
quote:

TechniekStudent schreef op 27 juli 2020 22:27:

[...]

Stoploss en charts lezen. Dan is het makkelijk. Ik heb een order staan van 1000 stuks op 135.

Tuurlijk jongen, tuurlijk..suuupermakkelijk!
8.569 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 ... 425 426 427 428 429 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 27,560
Verschil +0,220 (+0,80%)
Hoog 27,600
Laag 27,180
Volume 52.063
Volume gemiddeld 80.194
Volume gisteren 66.099

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront