Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos augustus 2020

9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
[verwijderd]
5
quote:

ElCajon schreef op 1 augustus 2020 13:26:

Gisteren ook al geplaatst maar met nog een aanvulling. Keep the faith!!!

Beste forum leden,

Onderstaande post plaats ik namens een zeer gewaardeerd vriend en tevens analist, die mij destijds heeft gewezen op Galapagos. Daar ben ik hem zeer erkentelijk voor!

Uit respect voor Reykus en WIC (er zullen er best nog een paar zijn excuus daarvoor) schrijf ik deze post.

De situatie die nu ontstaan is is voor mij ook heel uitzonderlijk. Ik beleg al sinds 2000 in biotech en zit zelf ook al langere tijd in Galapagos.

Dankjewel voor je goede uiteenzetting ElCajon. Daarnaast hebben we natuurlijk nog de complete en accurate informatie van WICn en anderen. Logischerwijs is Galapagos dus gewoon on track. Ze levert tevens wat ze zegt te leveren, hoge betrouwbaarheid dus.

Aanvullend:
- Gemiddeld worden dus slechts 0,5% van de aandelen per dag verhandeld. Een kleine groep beïnvloed duidelijk de koers. Deze koers vertegenwoordigd dan ook absoluut niet de waarde van de daadwerkelijke koers van de 99,5% overige aandelen.
- Toeval of niet, of krijgen we een hint: op 31 juli 2019 sloot de koers op 157,90!! Ik ben niet bijgelovig maar dit is wel erg toevallig; 31 juli 2020 sluit de koers op 157,60. Jammer van die 30 cent;-)
- Het artikel van Onno in de Tijd 23 maart 2020 net na de dip, daar trekt met name het aspect van overname van kleinere partijen de aandacht. En wanneer ben je extra terughoudend met informatie delen, als er een overname voorbereid wordt.

www.tijd.be/ondernemen/farma-biotech/...

Alles bij elkaar hebben we een aandeel in ons bezit dat normaal gesproken op dit moment een koers van 180 of hoger waard is. Dit bedrijf heeft in 2019 al een omzet van +/- 900 mio, geen schulden en een duidelijke kosten structuur. Vanaf September zullen ze daadwerkelijk pillen gaan verkopen. Ze investeren fors in ontwikkeling van nieuwe kandidaat medicijnen.

Alles bij elkaar opgeteld wordt voor een reden die we niet kennen in opdracht van Galapagos of partij die overgenomen wordt de koers gedrukt en zullen we vast donderdagavond of vrijdag vernemen welke partij wordt overgenomen.

Van alle bedrijven in de AEX heeft dit bedrijf koers versus potentie de beste positie, daar geeft Onno ook een hint.

Over afgelopen weken waarbij ik ook veel in heb moeten leveren kan ik alleen maar Rilke aanhalen..een goede oogst van appels heeft ook eerst de herfststormen, winter kou, lente regen en zomerhitte moeten doorstaan voordat de appels uit de bomen gehaald kunnen worden en verkocht.

Even geduld dus, het komt best goed.
boompie
1
Beurswaarde bedrijf.
2019 € 38.800,00 miljoen Philips.
2018 € 4.387,73 miljoen Galapagos
Raasgier
2
quote:

Crescendo1975 schreef op 1 augustus 2020 20:58:

[...]

Alles bij elkaar opgeteld wordt voor een reden die we niet kennen in opdracht van Galapagos of partij die overgenomen wordt de koers gedrukt en zullen we vast donderdagavond of vrijdag vernemen welke partij wordt overgenomen.

Nou is de rest hier vermoedelijk slimmer dan ik, maar deze zie ik vaker langskomen en ik snap hem niet. Kun je het uitleggen? Waarom moet de koers van GLPG omlaag als ze zelf wat willen overnemen? Als ik de lokale kruidenier wil uitkopen, doet het er toch geen snars toe wat mijn koers is? Hooguit zou ik een zo hoog mogelijke hebben zodat ik makkelijker in de vorm van mijn eigen aandelen kan kopen, of een deel van mijn eigen aandelen willen verpanden om de overname te kunnen financieren?

Los daarvan geloof ik in elk geval nevernooit dat GLPG zijn eigen koers omlaag manipuleert. Maar waarom zou dat eventueel bij een overname gunstig zijn?
boompie
0

Deze koers hadden we ook 25 Maart.
25-03-2020 151,450 150,550 165,300 157,17
open laag hoog slotkoers
bezinteergebelegt
1
Die overname onzin blijft ook maar doorgaan. Zou Amazon dan ook pillen gaan verkopen? Of zit Bill Gates zich te vervelen ?.

Er komt geen overname.
Raasgier
0
quote:

bezinteergebelegt schreef op 1 augustus 2020 22:12:

Die overname onzin blijft ook maar doorgaan. Zou Amazon dan ook pillen gaan verkopen? Of zit Bill Gates zich te vervelen ?.

Er komt geen overname.
Het gaat hier over overnames *door* GLPG, niet overnames *van* GLPG. En die komen wel, heeft Onno zelf gezegd.
Wall Street Trader
3
quote:

Beurskingpin schreef op 1 augustus 2020 01:49:

Mooi toch zo'n rinvoqdoosje? Binnenkort een Jyselecadoosje. Can't wait!!
It just only needs some packaging ;-)

Bijlage:
BLOO7
0
quote:

durobinet schreef op 1 augustus 2020 18:51:

[...]

Nog wel ja en over grillen gesproken... Economist Nouriel Roubini said on Friday that lawmakers in Washington D.C. are “playing with fire” by not reaching an agreement on the next round of fiscal stimulus.

Congress and the Trump administration went into the weekend without reaching a deal on new funds to backstop the economy. Although Democrats and Republicans pledged to keep talking, the jobless provision lapsed on Friday — which could spell financial ruin for approximately 30 million Americans drawing an extra $600-a-week unemployment benefit provided by the CARES Act.

Meer hier: finance.yahoo.com/news/nouriel-roubin...

Als ze nu al niet meer overeenkomen over de grootte van het te sponsoren bedrag dan is het zeer bedenkelijk.
Het wordt een trieste zaak.
[verwijderd]
0
quote:

Raasgier schreef op 1 augustus 2020 22:19:

[...]
Het gaat hier over overnames *door* GLPG, niet overnames *van* GLPG. En die komen wel, heeft Onno zelf gezegd.
De theorieën die de ronde doen worden alleen maar fantasmogatorisanter.

Einde van de week de cijfertjes, met tijdens de conf call een ideaal koopmomentje ? Want daar ga ik wel in mee, het patroon van de dip tijdens de conf call komt elke keer terug. Telkens mooi koopmomentje geweest.

Raasgier
0
quote:

Toert schreef op 2 augustus 2020 10:07:

[...]

De theorieën die de ronde doen worden alleen maar fantasmogatorisanter.

Einde van de week de cijfertjes, met tijdens de conf call een ideaal koopmomentje ? Want daar ga ik wel in mee, het patroon van de dip tijdens de conf call komt elke keer terug. Telkens mooi koopmomentje geweest.

In beginsel eens, maar welk deel bestempel je precies als fantasmogatorisant? Het gedeelte van het koersdrukken, of het gedeelte van overnames door Galá? Dat laatste meen ik me namelijk zeer te herinneren als genoemd door heer Van de S, maar als zelfs zij zegt dat dat een hersenspindelarijmelaartje is, dan zou ik die aanname nog eens moeten heroverwegen.
[verwijderd]
2
quote:

objectief schreef op 1 augustus 2020 19:21:

[...]
Ja, die professionele-heilposters lieten ons kopen op 250. (ze worden bedankt)
U bent wel echt boos he op de mensen die proberen hier informatie over het bedrijf te verduidelijken. Dat aanraden gebeurde echt ook al toen de koers nog op 60,70,80,90,100,110,120, ..., 240, 250 stond.

Is die info dan echt niet belangrijk ?

--> Ik blijf denken dat U een foutje maakt. Het is namelijk niet zo dat een bedrijf met goede fundamentele parameters zowiezo direct stijgt. Dat is een werk van lange adem. Daar moet tijd over gaan.

Bij "korte-termijn" TA is de insteek totaal anders, daar krijg je constant wijzigende adviezen, wat voor dagtraders misschien wel heel interessant is, maar langetermijn beleggers dan weer de gordijnen in jaagt.

Wall Street Trader
11
@ Toert & Raasgier

JAN DE SCHAMPHELAERE 23 Maart 2020

CEO Galapagos: 'Ik zie ons aandeel als een veilige haven'

Het biotechbedrijf ziet zich door Covid-19 genoodzaakt ziekenhuistesten uit te stellen. Maar de crisis biedt - gewapend met ruim 5 miljard euro cash - overnamekansen. 'Wij aasgieren? Nee, dat is heel onaardig om te zeggen.'

Ook Galapagos ontsnapt niet aan Covid-19. Het bedrijf laat weten dat enkele klinische testen met het goudhaantje filgotinib vertraging oplopen, omdat de werving van nieuwe patiënten wordt gestopt.

'Onze Amerikaanse partner Gilead neemt die beslissing om de gezondheid van patiënten te beschermen. Ons medicijn onderdrukt het immuunsysteem, wat hen kwetsbaarder kan maken voor het coronavirus. Het is niet aangeraden om hen daaraan bloot te stellen', zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. Ook verkiezen dokters dat patiënten thuisblijven als het niet hoogdringend is. Even langskomen voor een gesprek over een experimentele behandeling is dan niet aan de orde.

Het bedrijf ontwikkelt het medicijn als een oplossing voor auto-immuunziektes. Voor reuma heeft het alle patiëntenproeven doorlopen en wacht Galapagos op groen licht voor de commercialisering. De laatste testfase bij patiënten met psoriasis arthritis gaat echter de koelkast in, net als de tweede en derde testfases voor de ziekte van Crohn.

Hoogst uitzonderlijk

Studies waarvan de werving is afgerond lopen door, net als de voorbereidingen van klinische studies in het Toledo-project. Dat is ook het geval met de cruciale Isabela-studie waarin een medicijn tegen de longziekte IPF wordt getest. 'Het is een dodelijke ziekte. De motivatie om ermee door te gaan is groot', zegt Van de Stolpe. 'Maar we nemen maatregelen.'

Galapagos zet een systeem op om patiënten thuis te bezoeken in plaats van hen om de paar maanden naar het ziekenhuis te laten komen. Dat is hoogst uitzonderlijk. Als bedrijf mag je het protocol van een studie niet wijzigen, maar nood breekt wet. Dat heeft ook de Food and Drug Administration, die zich flexibeler opstelt, begrepen.

De site in Parijs draait op een minimumbezetting, de onderzoeksvestigingen van Galapagos in Leiden en Mechelen blijven voortdraaien. 'Het is een rare en nare situatie. We blijven doorgaan zolang het mag.' En als er scherpere maatregelen komen? 'Mensen in een labo kan je moeilijk thuis laten werken.'

Luxepositie

Van de Stolpe benadrukt dat Galapagos ondanks de coronacrisis in een luxepositie zit. Het heeft meer dan 5 miljard euro cash op de bankrekening, dankzij de enorme geldinjectie van partner Gilead vorig jaar.

'Als alles weer draait, zullen we er goed voor staan, met veel cash om groter en sterker te worden', zegt Van de Stolpe verwijzend naar potentiële overnamekansen. 'Als dit langer doorgaat, zullen veel bedrijven met cashproblemen kampen, terwijl de deur naar durfkapitaal en de beurs gesloten blijft.'

Ligt Galapagos als een aasgier op de loer? 'Dat is heel onaardig om te zeggen. We zijn geen aasgier. Je kan ons ook zien als een redder. Voor een bedrijf in moeilijkheden is het beter deel uit te maken van Galapagos dan om te vallen.'

Het aandeel Galapagos is sinds de piek van net geen 250 euro op 21 februari met 45 procent gedaald. Het bedrijf zag 7 miljard euro beurswaarde in rook opgaan. 'Ik hou het even niet meer bij', zegt Van de Stolpe lachend. 'Het verbaast me wel. Ik zie Galapagos als een veilige haven. Ook als de wereld een tijdje stopt, komen we er wel uit.'

poost
0
Een vraag: als filgo wordt goedgekeurd, krijgt gala dan ook de
milestonebetaling van 1,2 miljard of heeft gilead dat afgekocht?
Als zij het wel krijgen, is het dan geen leuk idee om iedere aandeelhouder
10 euro dividend te geven kosten 66 miljoen aandelen maal 10 is 660 miljoen.
Houden ze ook nog 600 miljoen in kas.
objectief
0
Een leuk idee zonder meer dat dividend, maar origineel is het niet. (en Onno zegt: nee)
Piddy
0
quote:

Toert schreef op 2 augustus 2020 10:07:

[...]

De theorieën die de ronde doen worden alleen maar fantasmogatorisanter.

Einde van de week de cijfertjes, met tijdens de conf call een ideaal koopmomentje ? Want daar ga ik wel in mee, het patroon van de dip tijdens de conf call komt elke keer terug. Telkens mooi koopmomentje geweest.

Toert,

Als ik me niet vergis was dat de laatste maal niet van toepassing.
Het was ook maar de eerste keer dat het niet zakte.
Ik schrijf het hier zonder na te kijken.
Maar gezien de huidige omstandigheden wil ik je op voorhand ook zeker geen ongelijk geven...
[verwijderd]
2
quote:

poost schreef op 2 augustus 2020 10:50:

Een vraag: als filgo wordt goedgekeurd, krijgt gala dan ook de
milestonebetaling van 1,2 miljard of heeft gilead dat afgekocht?
Als zij het wel krijgen, is het dan geen leuk idee om iedere aandeelhouder
10 euro dividend te geven kosten 66 miljoen aandelen maal 10 is 660 miljoen.
Houden ze ook nog 600 miljoen in kas.
Dat zou voor mij een zware vertrouwensbreuk betekenen.
Ze beloven geen dividend te betalen, en doen het dan toch ???

Dan stap ik wel over naar bedrijven die wel hun centen nuttig kunnen besteden.

--> die 1,2 miljard is trouwens imho niet correct. Volgens mijn geheugen is er een mijlpaalbetaling van 200 miljoen bij goedkeuring van filgo bij RA. Reeds inbegrepen in de voorspelde cashburn van 400 à 420 miljoen.
[verwijderd]
0
quote:

P.iddybull schreef op 2 augustus 2020 11:06:

[...]

Toert,

Als ik me niet vergis was dat de laatste maal niet van toepassing.
Het was ook maar de eerste keer dat het niet zakte.
Ik schrijf het hier zonder na te kijken.
Maar gezien de huidige omstandigheden wil ik je op voorhand ook zeker geen ongelijk geven...
ik denk dat je je wel vergist. ik herinner me dat ik net ervoor wat bijgekocht had, en de vrijdagnamiddag dan nogal hard met mijn hand tegen mijnen domme kop geklopt heb de gevleugelde woorden "kiek" murmelend.

"we zoelen zien", dixit Stybar (die Woutje niet meer kan volgen)
Piddy
1
Denkende dat Voda hier alles netjes bijhoud heb ik het dan toch maar even opgezocht.
Spijtig van die mep op uw voorhoofd ;-)
Vermoedelijk vergis je je met al de vorige terechte meppen.

Hoger geopend op vrijdag 07 mei CC : € 207,90 en afgesloten op 209,7
Bijlage:
9.775 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 ... 485 486 487 488 489 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 80.149
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront